|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Tylko jestem zła na siebie, bo nigdy plec dla mnie nie była ważna.
Przed badaniem tez nie, martwiłam sie o to czy dziecko zyje, rosnie, jaka bedzie przeziernosc karku, czy bedziekosc nosowa, jak przepływ przez przewód żylny, jak moja szyjka.... a tu mnie ruszyło ze to chłopak. Jakos podświadomie liczyłam na dziewczynkę, moze z tęsknoty za Zuzia? Zle sie z tym czuje i nigdy bym sie tego po sobie nie spodziewała... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-23 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fiol bo ceratka nie przepuszcza powietrza wiec jesli nie ma potrzeby to jestem przeciwniczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Kubek
![]() ![]()
#1177 | ||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
dziewczyny ja dziś mam jakieś załamanie nerwowe - jestem cała roztrzęsiona z byle powodu zaczynam płakać
w poniedziałek się dowiedziałam, że moje stanowisko pracy jest zajęte i nie wiem co będę robić w pracy i w ogóle taka nerwa mnie szarpie, że aż ręce mi się trzęsą - w ogóle nie mogę się zrelaksować na tym macierzyńskim |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Konto usunięte
|
maja mi szukać innego stanowiska, raczej nie mogą mnie zwolnić, ale całkiem mnie to rozwaliło
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Mlebidakin- tulę. może nie tzreba martwić się na zapas, często tak jest, że człowiek sie martwi a potem sprawy "same" się rozwiązują....
Kubeczku- cudnie, że usg ok co do Twojego dylematu... rozumiem każdemu powtarzam, że ciąża to nie jest sklep i trzeba brać co dają i cieszyć się, że jest...a gdzieś w głębi serca czekam na kolejną dziewczynkę i nie potrafię wytłumaczyć logicznie, że myśląc jeszcze o 3(z#5) dziecku widze syna- chyba tak jak tu wspominałyście chcę "odzyskać" tę dwójkę utraconą kto pytał jak długo karmiłam? chyba nie odpisałam monika? - karmiłam 2,5 miesiąca, potem jeszcze miesiąc karmienie łączone ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- pani - będziemy parą ![]()
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i potem wyłam w szpitalu, że to przez to synek zmarł, bo go nie chciałam.
![]() |
#1183 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam iść na betę, w poniedziałek powtórzyć i zadzwonić do niego jaki wynik. Zaniepokoiło go to wczorajsze brudzenie, powiedział, że najlepiej jakby w ogóle nie było, bo tak to nie wiadomo, czy to niegroźne przed spodziewanym okresem, czy inna przyczyna. Zbadał mnie na fotelu, nie palcami jak tamten gin, miał podgląd "środka" na ekranie (dla mnie to niemal "wow", bo w przychodni gdzie chodziłam rok temu nie mieli takich bajerów ![]() Dla pewności mam też jutro zrobić progesteron i też mu powiedzieć jaki wynik - wypisał mi receptę na luteinę i w zależności jaki będzie wynik zaleci liczbę tabletek dziennie. Przepisał mi luteinę dopochwowo, żeby jak przyjdą mdłości nie męczyć mnie luteiną rozpuszczaną pod językiem. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Wiem, ale co pierwsze przychodzi zrozpaczonej matce, która wcześniej rozpaczała przez "nie taką" płeć, jaką sobie wymarzyła?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-23 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Hosenko super, że trafiłaś na dobrego lekarza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Konto usunięte
|
dzięki za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40958727]Hosenko super, że trafiłaś na dobrego lekarza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Na razie mam się oszczędzać, nie dźwigać itp. Następna wizyta 10.06 i wtedy ma być już coś widać. Dziś nie robił USG bo powiedział, że nie ma sensu, no i ja też mu powiedziałam, że nie przyszłam żeby cos zobaczyć, tylko na rozmowę. Zdziwił się bo przeważnie kobiety od razu chcą USG.
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
Mlebidekin, moze na wyrost sie martwisz
![]() Hosenko, konkretny ten lekarz. Fajne i rozsadne podejście ![]() Dziewczyny, dzięki za zrozumienie. Wcześniej mi było wszystko jedno jaka plec. Jednak po pierwszej ciąży jak wyobrazalam sobie siebie i swoje dziecko to była to dziewczynka. Pewnie dlatego ze pierwszym dzieckiem była Zuzia. Teraz wydawało mi sie ze plec nie zrobi na mnie wrażenia, a jednak... Wiki, wg OM 13,1, wg dzisiejszego USG 13,2. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-23 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
Hosenka i jakie leki Ci powiedział i badania??
Ciesze się ze jesteś zadowolona ![]() Mlebidekin ![]() ![]() edytte co u Ciebie?
#1192 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() zaskakujemy najbardziej same siebie ![]() Cytat:
![]() możem ![]() ![]() ![]() fajna wizja ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zasadzie to będę miała robione badania, które miałam mieć i w tamtej ciąży, ale nie miałam, a ja też zbagatelizowałam ich brak. Chodzi tu głównie o te przepływy, przezierność karkową. Na te badania wyśle mnie do szpitala w sąsiednim mieście, bo tam mają USG 4D. I mam pytanie nt. tych jutrzejszych badaniach - nigdy nie robiłam bety ani nie badałam poziomu progesteronu i nie mam pojęcia, jakiego rzędu są ceny tych badań ![]() Gin pytał czy brałam leki na rozwój płuc u dziecka, tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam ![]() O lekach to na razie mówił o tej luteinie, wspomniał o akardzie, ale chce poczekać do 10.06. Witamin mam narazie nie brać - tylko kwas foliowy, magnez (jeśli ma małą zawartość Mg to i 3 tabletki dziennie) no i luteinę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-23 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() _________________________ _________ właśnie wróciłam z pazurków - tym razem robiłam u stóp - jeju jak to ślicznie wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() idę sprawdzać te nieszczęsne sprawdziany (które miałam sprawdzać wczoraj) ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-23 o 18:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zadomowienie
|
Hosenko, te leki na 'rozwój płuc' (one nie tylko na przyspieszenie "rozwoju pluc" dzialaja,a le jakos tak potocznie sie przyjelo) to sterydy podawane matce przy zagrażającym porodzie przedwczesnym. Ty takiego zagrozenia nie mialas, więc na bank nie dostawałas.
Wazne jest by robic te przesiewowe USG czyli 11-13, 19-22 tydzien w dobrym ośrodku, gdzie lekarz to nie tylko ginekolog ale i bardzo dobry ultrasonografista, najleiejntaki ktory ma certyfikat ultrasonografii Poslkiego Towarzystwa Ginekologicznego i/lub Fetal Medicinie Foundatiom. Oni naprawdę widza wiecej niż ginekolog nie zajmujacysie prawie tylko i wyłącznie USG. Zeby USG było miarodajne to nie tylko sprzęt musi być wypasiony ale i oko lekarza doświadczone. To niestety czesto kosztuje, ja dzisiaj z wizyty wyszłam ubozsza o 700 zł ![]() Ale wole tak i mieć pewność ze wszystko jest dobrze... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-23 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
Kubek a co tak dużo??
#1197 |
Zadomowienie
|
300zl USG i 400zl test pappa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-23 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to sa zastrzyki. ja dostalam dwa. dosc pozno, bo w 37 tc.
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zadomowienie
|
Pani, ale dziwnie, ze tak późno.
Ty miałas cięcie 'na zimno'? Chyba ide spać. Po dzisiejszych emocjach jestem wykończona. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-23 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.