Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 19:53   #3211
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wiesz moja koleżanka rodziła w domu SN, mały ważył 4700 g i miał 64 cm, ona nie chorowała ani nic. Poród w domu z wyobru.

Bez sens, bo ja badałam cukier przed pobraniem z palca, żeby nie kłuć pacjentki niepotrzebnie, jeżeli z glukometru ok, pobierałam krew, pani piła glukoze i siedziała grzecznie na dooopce 2h. I znów pobieranie. To co Ty opisujesz to nieprawidłowe jest.

Ja tez mam dopiero w 28 tc.
Wiem, że czasem dają radę kobiety, ale ja wolę rodzić 3 kg niż 5 kg jeśli SN

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Mam taki zaciesz, że muszę się Wam pochwalićZnalazłam ginkę w moim mieście, która robi usg 3d/4d, byłam się zapytać co i jak i jestem umówiona na 28 maja I badanie z opisem i nagraniem na pendrive 200zł Nastawiałam się na 300, więc super wystarczy jeszcze na ten fajny kocyk i coś dla mamusi, bo postanowiłam sobie to usg fundnąć na urodziny

A teraz mogę Was spokojnie nadrobić, bo i tak muszę leżeć - natachałam się zakupów i nałaziłam sporo, więc dzidzi należy się odpoczynek.

czekamy na foty

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Gdzie tu jest badanie TSH to się robi z moczu czy z krwi, bo szukam w moich wynikach i nie widzę i się zastanawiam czy ja je mialam wogóle na wydrukach z labolatorium tez jest oznaczenie TSH czy jakoś inaczej ?

matal ja niedostałam meila z C&A ale uwierze że kupiłam taki fajny zestaw za 7.99 jak paczka dojdzie

dziewczyny leżące w jakich pozycjach wy leżycie??
ja dziś cały dzień prawie w łóżku wierce się i aż mnie brzuch zaczął boleć, ale może to z nerwów bo się wczoraj z mężem pokłóciłam

na pocieszenie zjadłam nimm2 żujki i ciasteczka maślane - super kolacja niema co
TSH z krwi i płaci się za to.
Tzn. nie trzeba robić, można, ale nfz nie refunduje.

Ja leżę na boku - na zmianę prawy i lewy, czasem na plecach.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
No u mnie każde z nas ma inny pomysł dla syna. Na początku miał być Kamil potem Bartuś no i jeszcze mój młodszy synek wymyślił Dawida. Ja jestem w tej chwili najbliżej imienia Bartosz . Więc może wpiszmy a najwyżej po narodzinach się zmieni
To wpisuję Bartosza Mi też się bardzo podoba, chociaż Bartek już nie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:55   #3212
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

A i jeszcze śliczne dzieciaczki widziałam nadrabiając:l ove: Nic tylko gratulować rodzicom

Ladan proszę dopisz mi wizytę 28 maja o 11:00 usg 3d/4d
Boziu przecież Ty jesteś w szpitalu, cofam prośbę, leż sobie spokojnie i odpoczywaj i niech leki, które Ci dali podziałają

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2013-05-23 o 19:57
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:58   #3213
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
A i jeszcze śliczne dzieciaczki widziałam nadrabiając:l ove: Nic tylko gratulować rodzicom

Ladan proszę dopisz mi wizytę 28 maja o 11:00 usg 3d/4d
Boziu przecież Ty jesteś w szpitalu, cofam prośbę, leż sobie spokojnie i odpoczywaj i niech leki, które Ci dali podziałają
Obawiam się, że może nie dać rady, bo w szpitalu jest, może jej PW napisz, to dopisze, jak będzie miała możliwość.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-23, 19:59   #3214
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
TSH robi sie z krwi i jest to badanie dodatkowe, nie miesci sie w podstawowym zestawie
dzięki za opd. ja nigdy nie mialam żadnych przejść z tarczycą ani z hormonami i ginek pytał o to i sama nie wiem czy teraz go nie zapytam o skierowanie

a jakie są wskazania do tego badania??

ja chodze do medicoveru i generalnie jak powiem że chce to badanie to wystawi skierowanie

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-05-23 o 20:04
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:04   #3215
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Obawiam się, że może nie dać rady, bo w szpitalu jest, może jej PW napisz, to dopisze, jak będzie miała możliwość.
No właśnie mi budyń z mózgu odpłynął i sobie przypomniałam, no i cofnęłam prośbę. Dam radę bez tej przypominajki na I stronie.

Mówiłam gin, że miałam normalne usg w tym tygodniu, powiedziała, że nic to nie szkodzi. Następną wizytę będę miała 19 czerwca (3 tyg później), więc spoko, nie będę dziecka nękać tak częstym podglądaniem
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:09   #3216
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
dzięki za opd. ja nigdy nie mialam żadnych przejść z tarczycą ani z hormonami i ginek pytał o to i sama nie wiem czy teraz go nie zapytam o skierowanie

Ja miałam wcześniej problemy i dlatego dostałam skierowanie, nie płaciłam.
Ciężko stwierdzić inne wskazania, bo objawy niedoczynności są takie jak normalne dolegliwości ciążowe: senność, zmęczenie, suchość skóry, przybieranie na wadze.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:16   #3217
matallewar
Zakorzenienie

Już nic nie kupuję
Właśnie wydałam tą kasę, co nie będzie C&A na allegro

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:

ja chodze do medicoveru i generalnie jak powiem że chce to badanie to wystawi skierowanie
Ja z ubezpieczenia miałam za darmo, a wskazaniem było to, że chodziłam do endo jako nastolatka.
W sumie jak Ci nie szkoda kasy, to zbadaj, na pewno nie zaszkodzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-23, 20:18   #3218
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wkoorwia mnie teściowa bo twierdzi, że mnie nogo bolą od siedzenia przy komputerze . No i każe mi chodzić i ćwiczyć .Gdzie 2 lekarzy o połozna mi wydało zupełnie inną opinie, mam siedzieć na tyłku albo leżeć i absolutnie żadnych ćwiczeń.I jeden nie wiedział co powiedział drugi więc sie nie zmówili.
Ale ona wie lepiej niż ludzie do tego szkoleni

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

TSH prywatnie chyba 2 dychy kosztuje.
Stary 2013-05-23, 20:23   #3219
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Odsyłam do pierwszej strony:
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
To badanie się robi 24-28 tc, więc 28 tc to jeszcze nie za późno

W tym załączniku jest termin wykonania wszystkich badań
Jakby nie kierował sam, to wydrukuj sobie załącznik i poproś o skierowanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedź
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:23   #3220
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja miałam wcześniej problemy i dlatego dostałam skierowanie, nie płaciłam.
Ciężko stwierdzić inne wskazania, bo objawy niedoczynności są takie jak normalne dolegliwości ciążowe: senność, zmęczenie, suchość skóry, przybieranie na wadze.
U mnie, jak bylam w szpitalu, jako wskazania wymienili: szczuplosc,.nerwowosc i blyszczace oczy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-23, 20:26   #3221
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się wydaje, że każda, która planuje rodzić SN ma taką nadzieję Weź potem wypchnij takie 4,4 kg! A od 4,5 kg ew. kwalifikują na CC! (chyba)
Ja mam nadzieję, że moja będzie ważyła poniżej 4 kg, bo jak więcej to biorę znieczulenie. Syn ważył 4360 i nie jest to hop siup
Stary 2013-05-23, 20:26   #3222
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie, jak bylam w szpitalu, jako wskazania wymienili: szczuplosc,.nerwowosc i blyszczace oczy...

To przy nadczynności
Stary 2013-05-23, 20:30   #3223
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
no i zostawili mnie w szpitalu...
Cytat:
czuje sie srednio. brzuch mnie boli. szyjka trzyma. mialam ktg. dostalam leki... i leze. mieli problem czy mnie przyjac na ginekologie czy polozniczy bo od 24 tc jest juz przedwczesny porod a nie poronienie wiec jestem na polozniczym.. jedna wlasnie poszla rodzic
Biedulko Wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakoś strasznie mnie oczy szczypią dzisiaj i jakieś takie czerwone, nie wiem, czy to od kompa czy co, ale muszę jeszcze ze 2 h wysiedzieć, a nie szczypie tylko jak zamykam Siedzę z jednym okiem otwartym przy kompie
Kup sobie sztuczne łzy.

Cytat:
hmm juz 8 kg- najgorsze ze caly czas jest 1 kg na tydzien i sie nie zatrzymuje - wyjsciowo przed ciaza BMI 23 czyli norma, ale raczej jestem z tych duzych- wysokich i grubokoscistych
8 KG Ja mam już może 9 i przestałam się przejmować

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Jestem w końcu w domku po wizycie, Maleństwo super, wyniki książkowe, a i płeć się ujawniła
W moim brzuszku, pod serduszkiem mieszka sobie Synuś !

dziś mi się śniło że będzie chłopiec i jest cieszymy się, Mąż pęka z dumy !
teraz imię

Cytat:
Ja już po wizycie

Waga wyszła 490 g +/- 70 g (sprzęt dokładniejszy)
Rozwija się symetrycznie, czyli nic nie ma większego lub mniejszego.
Serduszko 158 u/min
Pan doktor posprawdzał WSZYSTKO i nie uwidoczniono nieprawidłowości, a ryzyko wad jest bardzo małe.

Na twardnienie powiedział, że czasem tak się zdarza i lepiej odpoczywać, ale jak szyjka długa i zamknięta, to nie stresować się tym

No i to, co pewnie Was najbardziej interesuje, cyt. "100% c.pka", znaczy się będzie Elenka Hania na 100%

Dołączam zdjęcia ślicznej buzi
Zasłaniała się złośnica mała rączką, jakby chciała powiedzieć "Co Wy mnie tu znów podglądacie, dajcie żyć!". Zdjęcia siśki nie mam, bo mała uparcie zaciskała nogi (jak już wiem, że na pewno dziewczyna, to lepiej niech zaciska co najmniej do 16 roku życia ).

Cytat:
jak juz sie chwalimy zdjeciami buziek to oto mojaZałącznik 5260853

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie jakos poszlo bez sensacji

Ja pójdę gdzieś na początku czerwca. Też mam nadzieję, że jakoś pójdzie. Mam zamiar iść z cytryną

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a mi wlasnie babki w przychodni powiedzialy ze one takim glukometrem mierzą....to teraz już nic nie wiem zapytam gina jeszcze przed badaniem i rozwieje moje wątpliwości ale dzieki za takie ino
Jezu! Ja igieł się nie boję, ale tak strasznie się boję jakiegoś zakażenia Mam nadzieję, że one zmieniają tą igiełkę do ukłucia... Czytałam ostatnio, że na jednym z oddziałów w szpitalu piguła mierzyła wszystkim pacjentom w sali cukier tą samą igłą

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-05-23 o 20:32
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:36   #3224
ladanseuse14
Zakorzenienie

wiem tylko, ze mam zagrozona ciaze. o 18 dostalam kroplowke i dopiero 100 ml mi zeszlo
Stary 2013-05-23, 20:41   #3225
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem tylko, ze mam zagrozona ciaze. o 18 dostalam kroplowke i dopiero 100 ml mi zeszlo
Trzymaj się mocno. Ty i córcia. Tyle osób trzyma za was kciuki że może być tylko lepiej.
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:43   #3226
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się. Pewnie fenoterol albo magnez. Wszystkie trzymamy za Was kciuki

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:46   #3227
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wiesz moja koleżanka rodziła w domu SN, mały ważył 4700 g i miał 64 cm, ona nie chorowała ani nic. Poród w domu z wyobru.

Bez sens, bo ja badałam cukier przed pobraniem z palca, żeby nie kłuć pacjentki niepotrzebnie, jeżeli z glukometru ok, pobierałam krew, pani piła glukoze i siedziała grzecznie na dooopce 2h. I znów pobieranie. To co Ty opisujesz to nieprawidłowe jest.

Ja tez mam dopiero w 28 tc.
tak jak pisałam zapytam gina w poniedziałek na wizycie...zobaczymy co on powie ale tak mi powiedziały babki w przychodni
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:48   #3228
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan, trzymaj się dzielnie! Na pewno wszystko skończy się ok. Dobrze, że jesteś pod fachową opieką
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:49   #3229
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przywitam się i ja Podczytuję Was czasem ale nie mam szans, żeby być na bieżąco.
hej witaj

Cytat:
Pamiętacie ten kontrakt tż? No więc idzie pocztą...
Ale wczoraj jeszcze jedna babka dzwoniła i kazałam tż iść i się chociaż dowiedzieć, jakie mają warunki. No i przeszedł 1 część rekrutacji, jutro ma rozmowę, zaproponowali tak samo dobrą kasę, ale na umowę o pracę
No więc jeśli dobrze pójdzie, to weźmie umowę o pracę, a ten kontrakt pójdzie na pracownika i i tak na nim będziemy zarabiać

Także możecie za pracę tż kciuków nie puszczać
same dobre wiadomości i niech tak pozostanie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie wiem czy chce mi się bawić w odsyłanie kocyka i potem może latanie na pocztę za nowym.... ;/ Teraz sie udało, ze listonosz trafił akurat jak byłam w domu...
Żółty nie jest brzydki, w sumie może fajniejszy niż koralowy, bo koralowy to własciwie jak różowy...
a może spróbuj chociaż porozmawiać z osobą zajmującą się tym sklepem czy wysyłkami i może sam ten ktoś zaproponuje jakąś rekompensatę

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Mialam koszmarna noc..Nie spałam od 2..Strasznie mnie zoładek bolał i wymiotowałam..Zastanawiam sie czy to dzidzia tak uciskała czy tez moze zjadłam cos co mi zaszkodzilo..z racji tego ze rano bylam nie tomna i musiałam polozyc sie spac,moja tessciowa poszla do Lidla i zakupila mi te spodenki dla Lili i body na dlugi rekaw.Kupila 62-68.Mysle ze pozniej przejde sie sama i kupie tez jakies wieksze bo sa naprawde fajne.

Wogole to wczoraj byłam na Dniach Godnosci w mojej bylej pracy.Nie bylo mnie tam chyba z 3 lata.Myslałam ze wszyscy uczestnicy o mnie zapomnieli,a gdzie tam-bardzo milo mnie przyjeli i nie mogla sie częsć ode mnie przez cały pobyt odkleic-kochani ludzie..Z racji tego ze było to tez jubileuszowa uroczystosc dostałam piekne i oficjalne podziekowanie za to ze kiedys u nich pracowałam.Naprawde miło mi sie na serduszku zrobiło
widzę, że pare osób miało ciężką noc dzisiaj, mam nadzieję że już lepiej się czujesz a dzisiejsza noc będzie spokojniejsza
i to miło ze strony innych pracowników

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Pojechałam do LuxMedu "materiał zostawić" czytaj pojemniczek z moczem - punkt pobrań czynny od 7.30 i tak też przyjechałam, ale ogonek spooory. Babka z rejestracji powiedziała, że mam się nie przejmować, drugi pokój jest otwarty dla ciężarnych i żebym sobie siadła i poczekała, bo właśnie weszła dziewczyna, to po niej ja. No ok, siadam na krzesełku, kurta i torba na kolana i czekam grzecznie. Z pokoju wychodzi dziewczyna, pielęgniarka mnie wola, a tu zza winkla wybiega laseczka z mamusią i drze się, że ona w ciąży i ma pierwszeństwo i TERAZ ONA WCHODZI!
Pielęgniarkę lekko zatkało, ale grzecznie mówi, że ja byłam pierwsza, na co lala znowu krzyk, że jak to, ONA JEST W CIĄŻY! i co to w ogóle jest?! Pól korytarza się patrzy, ale pielęgniarka dalej spokojne, że rozumie, ale ja też jestem w ciąży i też czekam - że to jest pokój gdzie tylko ciężarne są przyjmowane i żeby usiadła sobie i poczekała. Laska zmierzyła mnie wzrokiem i znowu wrzask ŻE ONA JEST BARDZIEJ W CIĄŻY I MA NATYCHMIAST WEJŚĆ BO TAKIE JEJ PRAWO!!! I do mnie z tekstem, że pewnie wcale nie jestem w ciąży, bo nie widać i kłamię, żeby w kolejce nie stać.
Wstałam, odsłoniłam brzuch (widać kurtka rzeczywiście zasłaniała ), i laskę zamurowało, bo jednak mój brzuch już dobrze widać. Grzecznie powiedziałam, że na oko się ciąży nie ocenia, ale jeśli bardzo chce, to jednak po mnie bardziej widać - lala płaska była, że hej Coś jeszcze chciała powiedzieć, ale mamusia ją chyba lekko siłą posadziła na krześle, ale jak weszłam do gabinetu, to było słychać jak się piekli. Co ciekawe, kiedy wyszłam - po 5 minutach, bo tyle trwa sprawdzenie w systemie i nadrukowanie karteczki - obu Pań nie było
rrrrrrrany, skąd się biorą takie babska :/ ja zawsze dla wszystkich raczej miła jestem, nie umiem jakoś powiedzieć do kogoś czegoś nie miłego czy oskarżyć a tym ludziom tak łatwo przychodzi powiedzenie czegokolwiek :niewiem:

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Laryska nie martw się! następnym razem na pewno dasz radę. I nie wolno Ci nawet myśleć że jesteś beznadziejna!!! Bo będą

matallewar jeśli mogę prosić to wpisz proszę imiona przy moim synusiu BARTOSZ ADAM
dziękuję
Bartuś... był na drugim miejscu u mnie na liście po Oskarku jeśli byłby chłopiec, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
A moja bedzie Liliana Aleksandra
hehe moja też Aleksandra ale właśnie Liliana też mi się podoba, ale chyba jednak Ola zostanie Olą

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Wróciłam z badania krzywej cukrowej. Boże lubię słodycze ale to jest przegięcie. Przy końcu szklanki już mnie dźwigało Straszny ulepek. Dobrze, że już mam to za sobą. Grzecznie poczekałam 2 h i do domu na słony obiadek.
zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
O kurcze, współczuję Na pewno następnym razem będzie lepiej. ja też myślałam., że tego będzie do wypicia 75ml i naewet wymyśliłam, że wezmę sobie po prostu wodę w butelce z dodatkiem cytryny, ale jak to trzeba wypić 400 ml to już nie wiem...
no może z tą cytryną okaże się w miarę i jakoś dam radę to przetrzymać w sobie a wody pani mi zabroniła, no pozwoliła na 2-3 łyki po wypiciu tego roztworu ale tylko tyle bo się za bardzo rozrzedzi... więc 2 godz czujesz to w ustach ...
Stary 2013-05-23, 20:51   #3230
ewacia85
Wtajemniczenie

BTW melduje się po USG Synek pozostaje syneczkiem Wszystko jest na swoim miejscu i w normie i waży 694gramy Termin praktycznie taki sam jak z USG w 12tc i z miesiączki czyli 8-9 września. Aha i już jest syneczkiem mamuni z mamusinym noskiem i w ogóle podobny do Adiego Jestem zakochana
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:53   #3231
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
To moze tez fenoterol jak ja...kroplowka bardzo wolno schodzila. Jak mi ja mocniej podkrecili, to myslalam, ze zemdleje (mimo leku oslonowego,.fenoterol tak dziala). Cos Ci wyjasnili wiecej?

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
BTW melduje się po USG Synek pozostaje syneczkiem Wszystko jest na swoim miejscu i w normie i waży 694gramy Termin praktycznie taki sam jak z USG w 12tc i z miesiączki czyli 8-9 września. Aha i już jest syneczkiem mamuni z mamusinym noskiem i w ogóle podobny do Adiego Jestem zakochana
Gratulacje ♡

Stary 2013-05-23, 20:54   #3232
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłam z SR.
I dzisiaj były zajęcia z pediatrą neonatologiem

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Jestem w końcu w domku po wizycie, Maleństwo super, wyniki książkowe, a i płeć się ujawniła
W moim brzuszku, pod serduszkiem mieszka sobie Synuś !

dziś mi się śniło że będzie chłopiec i jest cieszymy się, Mąż pęka z dumy !
teraz imię
Kurczaki, a mi się wydawało,że dziewczynka. Zawsze się mylę

Cytat:
Ja już po wizycie

Waga wyszła 490 g +/- 70 g (sprzęt dokładniejszy)
Rozwija się symetrycznie, czyli nic nie ma większego lub mniejszego.
Serduszko 158 u/min
Pan doktor posprawdzał WSZYSTKO i nie uwidoczniono nieprawidłowości, a ryzyko wad jest bardzo małe.

Na twardnienie powiedział, że czasem tak się zdarza i lepiej odpoczywać, ale jak szyjka długa i zamknięta, to nie stresować się tym

No i to, co pewnie Was najbardziej interesuje, cyt. "100% c.pka", znaczy się będzie Elenka Hania na 100%

Dołączam zdjęcia ślicznej buzi
Zasłaniała się złośnica mała rączką, jakby chciała powiedzieć "Co Wy mnie tu znów podglądacie, dajcie żyć!". Zdjęcia siśki nie mam, bo mała uparcie zaciskała nogi (jak już wiem, że na pewno dziewczyna, to lepiej niech zaciska co najmniej do 16 roku życia ).
Super, to moja 100% pipka cieszy się z Twojej 100% pipki I mam nadzieję,że już nimi pozostaną, wszak 100% to nie byle co

Cytat:
Eeeej!
Dostałam maila z C&A, że zamówione przeze mnie przedmioty są wyprzedane i ich nie dostanę!!
Już nie kupuję w C&A online, niech się bujają, ja tu się nastawiłam na te produkty, a oni mi piszą, że nie dość, że nic nie dostanę, to jeszcze nie wiem, co z kasą, bo nie napisali, że zwracają
Aż sprawdziłam sobie maila,ale mi nic takiego nie napisali.Ale jeśli napiszą to ich zjadę!!!!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:54   #3233
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2013-05-23, 20:56   #3234
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Suuuper Kawał chopa!!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

http://www.pudelek.pl/artykul/55381/...zieci_zdjecia/ to ja jednak nie kupię tych kocyków

Stary 2013-05-23, 20:59   #3235
Madzia000
Zadomowienie

Dziewczyny czy takie łozeczko z fioletem pasuje dla chłopca, czy nie za bardzo ;> ?
Lózeczko bedzie u nas w sypialni, a sypialnie mamy fioletową, wiec myslalam nad fioletowym łózeczkiem dla synalka, ewentualnie wziełabym biały albo ecru zestaw, bo niebieski czy zielony nie bardzo nam pasuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mos_fiol_mis_hustaw_1.jpg (85,1 KB, 29 załadowań)
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:12   #3236
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny co ja mam w tej ciąży.Nigdy nie miałam poważniejszych akcji na drodze. A dzisiaj jechałam na SR i chłopiec jechał na rowerze po chodniku z lewej strony i nagle zjechał na drogę, nie patrzył,czy coś jedzie!!!! Prawie w niego wjechałam!Nawet nie miałam czasu zatrąbić,tylko ostro odbiłam. Żałuję teraz,że nie stanęłam i go nie opierniczyłam z góry na dół, ale byłam w strasznym szoku, cała się trzęsłam, potem dostałam histerii

Stary 2013-05-23, 21:13   #3237
teacherka
Zakorzenienie

Izunia, a do kiedy masz zasiłek? Jest szansa, że do porodu? Będzie macierzyński potem?

Madzia, nie za bardzo fioletowo będzie? Może jednak biel/ecru?

Butterfly, dlatego zamówiłam kocyk w innymmiejscu PIękniejszy

Larysa, napisałam, pani baaardzo przepraszała. Zwróci koszty przesyłki. Dobre i to.

Ewacia, no to gratulacje! Super, że z maleństwem wszystko dobrze!

Ladan, dbaj o siebie i maleństwo.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:20   #3238
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie się dzielnie, dziewuchy

Cytat:
Kawał chłopa

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy takie łozeczko z fioletem pasuje dla chłopca, czy nie za bardzo ;> ?
Lózeczko bedzie u nas w sypialni, a sypialnie mamy fioletową, wiec myslalam nad fioletowym łózeczkiem dla synalka, ewentualnie wziełabym biały albo ecru zestaw, bo niebieski czy zielony nie bardzo nam pasuje
Kolor może i pasuje, ale te wszystkie baldachimy, to już chyba nie
Ostatnio czytałam, by lepiej nie kupować baldachimów, bo tylko kurz zbierają i są siedliskiem dla bakterii...

Zauważyłam, że Julian czuje respekt przed tatusiem, bo jak tylko A. przykłada rękę do brzucha, mały przestaje fikać

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:20   #3239
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Super, gratulacje.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:21   #3240
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja mam w tej ciąży.Nigdy nie miałam poważniejszych akcji na drodze. A dzisiaj jechałam na SR i chłopiec jechał na rowerze po chodniku z lewej strony i nagle zjechał na drogę, nie patrzył,czy coś jedzie!!!! Prawie w niego wjechałam!Nawet nie miałam czasu zatrąbić,tylko ostro odbiłam. Żałuję teraz,że nie stanęłam i go nie opierniczyłam z góry na dół, ale byłam w strasznym szoku, cała się trzęsłam, potem dostałam histerii
Jejkuś współczuję. Nie chciałabym być na twoim miejscu. Dobrze że nic się nie stało, i wcale się nie dziwię twojej reakcji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości