|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
zdazylam wysprzatac cala chatke i sie wykapac,zrobic pedi nawet
|
|
|
|
|
#4112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() hormony wiedzą co robią ![]() Cytat:
no i historia tej kobitki faktycznie budująca Cytat:
dla zdrowia psychicznego mamusi, a tym samym dziecka/dzieci, takie wyjścia są potrzebne a co do pogrubionego... ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- dobra, idę robić pesto ze świeżej bazylii
|
|
#4114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak masz dobry egzemplarz to powinien dać radę
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że kropelki poskutkują i dzisiejsza noc będzie spokojna Cytat:
Ale mówię Ci do odbijania nadają się idealnie. Zwłaszcza jak ja siędzę zawinięta w rogala, obłożona pieluchami, z przelewającymi się muszlami laktacyjnymi, a małą trzeba odbić! Przekazuję z rąk do rąk, a sama oporządzam ten pierdzielnik ![]() Cytat:
Cytat:
Byliśmy na szybko z Sofią u lekarza bo ropieje jej oczko... Dostała kropelki i maść ale jak w ciagu 5-ciu dni nie przejdzie to do okulisty.... Mam nadzieję, że przejdzie... |
||||
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jestem już w domu, 2 wizyty zaliczone Znaleźliśmy laryngologa, przyjął mnie bez problemu ![]() ![]() ![]() Za to po wizycie u gina lepsze wiadomości Badanie na fotelu trochę bolało, ale... szyjka znowu skrócona i rozwarcie na opuszek Wg gina nie dotrwam do terminu i może w ciągu tygodnia coś zacznie się dziać , bo wszystko ładnie się przygotowuje ![]() --- Idę coś zjeść i może trochę ponadrabiam
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dobre wiesci no to nic ci nie pozostaje jak szykowac sie na poród
|
||
|
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
witamy się dziś wyspane ![]() Cytat:
dziś była położna na wizycie, wyooglądała małą i powiedziała, że wszystko w porządku, żeby się nie martwić, bo często tak wpisują więc zarzucam ten temat na razie na bok a Wy dostaliście to skierowanie przez obniżone napięcie czy z innego powodu?Moja mała od wczoraj wynagradza mi tamtą noc , wczoraj spała cały dzień z krótką przerwą na karmienie, dziś w nocy 1wsza pobudka o 12 na cyca, druga pobudka o 3ciej na cyca, później o 5:30 na chwilkę i tak pospałyśmy do 9:30 w sumie spałam jakieś 9 godzin ![]() teraz położyła się spać i od 12 śpi jak suseł posmarowałam jej wczoraj też mąką ziemniaczaną potówki na buzi, bo wyszło kilka i dziś już praktycznie nic nie widać Dziewczyny wiem, że pewnie odgrzewam temat ale chciałam zapytać Was jak robicie ze szczepieniami? tzn. na co i kiedy szczepicie dzieci? U mnie była dziś położna i mówiła, że te skojarzone szczepionki 3w1 to trochę granie na psychice rodziców tzn. że lepiej żeby za nie, nie płacić skoro są za darmo, bo dziecko "szybko o nich zapomina i krzywda mu się nie dzieje" a pieniądze przeznaczyć na te których już nie refunduje nfz np. pneumokoki, no i teraz zgłębiam temat szczepień
|
|
#4118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Gratki za wizytę!!! Cytat:
Cytat:
Wstają bo nie mają wyjścia;-) Cytat:
brawa!!! ![]() U mnie na wizycie w miare ok. Z lepszych wieści to ''palec/opuszek'' się mieści. Raz powiedziała palec,raz opuszek to już sama nie wiem. Ale stwierdziła że to jeszcze nie to. Tyle to ja jeszcze wiem ![]() Waga nadal stoi na 12 na plusie. Serduszko bije pięknie więc ok. Z gorszych info to to,że mimo brania miesiąc tardyferonu to hemoglobina nadal spadła. Teraz jest 9,9 tylko:banghead: Dalej mam brać tabletki i tyle. Kuźwa:-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie m czasu żeby nadrobić co tu sie dzieje. Widziałam jednak ze z Bartusia serduszkiem wszystko ok
Byliśmy na ktg, kilka ładnych skurczu mi sie zapisalo przed chwilke odszedł kolejny kawałek czopu, teraz kremowy bez krwi.O 15 idziemy do gina powiedział ze zrobi nam usg, bo to szpitalne jest tragiczne.. Teraz kończę robić obiadek- dziś serwuje chlodnik, może tym razem na mnie zadziała tak jak na Ash ![]() Buziaki, do napisania wieczorkiem ![]() Aaaa.. Jenny klaski za wizytęAsh trzymam za oczka Sofci
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się, że żyję...coś mam zły dzień. Plecy bolą i jakaś niewyspana jestem. Przyszedł laktator aventu który wylicytowałam na allegro. Trochę się wkurzyłam bo na zdjęciach był smoczek a w paczce go nie było. Ale spoko. Poskładałam go i w sumie nie wiem czy dobrze, ale mam wrażenie, że jakoś tak słabo ciągnie. Nie wiem czy ma tak być a ja miałam inne wyobrażenie. Przykładałam go do policzka bo sutków nie chcę pobudzać i skóra tylko trochę się podnosiła. Jak wasze laktatory działają?? Może coś źle złożyłam?? Czy tak ma być, a ja po prostu miałam błędne wyobrażenie??
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-05-24 o 13:57 |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Anoxee - bo serio nie moge narzekac... jest milion razy lepiej niz na porodowce
krocze troche dokucza, ciezko zejsc z lozka ale jest ok Ash mam nadzieje, ze z oczkami Sofci bedzie dobrze A co di badan to tutaj kazde dziecko na usg bioderek a to serduszko przy osluchiwaniu wyszlo i zrobili tylko zdjecie, bez echa, w poniedzialek bedzie opis, zobaczymy co tam dokkadnie wyjdzie. Tylko szkoda mi makegom ze juz musial sie poddac promieniowaniu ![]() Lonely to trzymamy czas na Was Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wywoływania - właśnie tych wzmożonych bóli się boję, ale tak jak mówisz, jeszcze jest PDA w razie co. A podobno od 6 czy 7 cm przy normalnym, nieindukowanym porodzie skurcze też są potężne, wiec... Ale ja najbardziej się boję, ze będą indukować, a to nic nie da i skończy się cc
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
JUSTI I MARCHEWKA GRATULACJE !!!! Niech chłopaki zdrowo rosną
![]() Namęczyłyście się, ale zobaczycie że było warto ![]() Ja dziś po nauce chustowania i jestem baaardzo zadowolona. Nosze małego i on też szczęśliwy. Ash Ty wspominałaś że planujesz z Marchewką takie konsultacje- polecam! Ja jak wiązałam sama z instrukcji to mi ledwie chusty starczało a tetaz chusty wisi po kolana Cytat:
Wiem ze opini masa ja tez duzo czytałam i sie radziłam zanim podjełam decyzje, więc wiem ze to nie jest łatwe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4125 | |||
|
Wtajemniczenie
|
skoro mała śpi to teraz Ty też odpocznij będzie dobrze, nie łam się ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
doczytałam, że z serduszkiem jest ok to trzymam kciuki za resztę i Ciebie żebyś szybko doszła ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
za wizytę no i 3mam kciuki za rozwój akcji ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
a co do tych skojarzonych to nie można zrobić tak, że malutkie ukuć 3 razy, a później wziąć skojarzone? sama nie wiem jak zrobie, pewnie też wezmę te skojarzone żeby małej nie męczyć, tylko ta położna doradzała żeby skorzystać z nfz, a kasę przeznaczyć na inne... ale te pneumokoki i rotawirusy to chyba trzeba wcześniej się zdecydować niż 6 miesiecy?
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4127 |
|
Raczkowanie
|
Dziś 8. dzień po tp - wybieram się niedługo na kolejne KTG, zobaczymy co wyjdzie tym razem. Trzymajcie kciuki, żeby chociaż jakieś niewielkie skurcze wykryło, a na samolocie rozwarcie i gotowość do porodu, hihihi
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4129 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ash, to oby zeszło wszystko z oczka Sofci jak najszybciej
![]() powiedziałam mężowi, do czego będę go używać nie oponował...Cytat:
no a relacja z wizyty bardzo obiecująca ![]() Cytat:
ogólnie powinno się go brać między posiłkami, bo cała masa pokarmów utrudnia wchłanianie żelaza. więc rozwiązanie poranne "na pół śpiące" jest dobre. jeśli tak nie damy rady, to trzeba w ciągu dnia znaleźć "okienko" 4-godzinne. minimum 3 godziny po ostatnim i godzinę przed następnym posiłkiem bierzemy tabsa. ja tam nie wiem jak wy, ale 4 godziny bez żarcia i wypicia jakiejś herbatki czy cholera wie czego - to dość drastyczna perspektywa... Cytat:
jeśli wywoływanie nic nie da, to ... oj tam, nie rozważamy takiej opcji! już oni mają tam swoje sposoby i tobie też dadzą radę
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytęA co z tą nerka Jurka?? Cytat:
Cytat:
za wizyty
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Justi masz racje, na nas tez juz czas, ale małemu sie nie spieszy.
My juz po wizycie u gina. Dostałam zwolnienie do końca maja. Młody waży 3,5kg Rozwarcie troszke lepsze niż ostatnio, ale nie wiem jakie. Mamy dalej czekać a we wtorek jeśli akcji nie będzie przyjechać do szpitala
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie dla tych które juz urodziły
czy wkładki latacyjne używacie/uzywałyscie?? podkłady do przewijania macie zy są zbędne jeśli jest np przewijak?? osłonki na piersi? czy są jakieś które absolutnie sie nie nadaja?? chyba jeszcze mało wiem |
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
axella O ile dobrze pamiętam ty ostatnio mówiłaś, że jest Ci zimno, tak?? A mierzyłaś temperaturę?
Wczoraj gin omawiała ze mną połóg i powiedziała, że właśnie jakby mi było zimno to zmierzyć gorączkę i jak będzie to przyjść do niej bo co prawda najczęściej pojawia się od zapalenia w piersiach ale zdarza się też stan zapalny w macicy i trzeba to sprawdzić.
|
#4137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mocno trzymam![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie miałam teraz hemoglobinę nie taką złą, ale widać, że spadała, dlatego gin mi kazał tardyferon brać. po niecałym miesiącu hemoglobina podniosła się o 1,5 - więc branie tardyferonu z rana minimum godzinę przed śniadaniem (do którego zawsze mam jakieś mleko czy jogurt, które nie znoszą się z żelazem!) to widać dobre i skuteczne wyjście
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za
za Sofci oczko ![]() Cytat:
podkłady do przewijania mam, ale nie używam Na przewijak rozkładam tetrę i tak małą przewijam.Nie używam osłonek na brodawki. Mam aventu, ale nie potrzebowałam ich używać więc nawet nie wiem czy są ok czy nie. |
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do staników w Lidlu b.ladne i dość tanie w promo są właśnie. Cytat:
Na orbitrekowym będziecie musiały poczekać na mnie chwilę, bo termin mam wg om na 5.07 chociaż od kilku wizyt gin zapowiada koniec czerwca. powodzenia wszystkim mamom!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

chyba wszystkim by to dobrze zrobiło od czasu do czasu... ja takiej możliwości nie będę miała, ale ty masz, więc korzystaj!

a z zakwasami masz racje
no i historia tej kobitki faktycznie budująca

dziś była położna na wizycie, wyooglądała małą i powiedziała, że wszystko w porządku, żeby się nie martwić, bo często tak wpisują
więc zarzucam ten temat na razie na bok
ale chciałam zapytać Was jak robicie ze szczepieniami? tzn. na co i kiedy szczepicie dzieci? U mnie była dziś położna i mówiła, że te skojarzone szczepionki 3w1 to trochę granie na psychice rodziców tzn. że lepiej żeby za nie, nie płacić skoro są za darmo, bo dziecko "szybko o nich zapomina i krzywda mu się nie dzieje" 

klaski za wizytę
za oczka Sofci
Ślub 27. X. 2012

skoro mała śpi to teraz Ty też odpocznij