|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Dylemat!
Założyłam ten wątek, bo szukam porady. Jeśli już było coś takiego to przepraszam.
Chodzi o to, że jestem z TŻ prawie 5 lat, rok jesteśmy zaręczeni, ale jeszcze ze sobą nie mieszkamy. I to jest właśnie główny problem! Ja kończę w tym roku licencjat i jestem na I roku II kierunku. TŻ ma dobrą, rozwojową pracę w innym mieście - ja studiuję 40 km dalej od niego. Spotykamy się w weekendy i jak on ma tylko wolne bądź ja. Czasem jeżdżę do niego w tyg jak mam czas. Ostatnio rozmawialiśmy o naszej przyszłości - ślub za 2 lata a my jeszcze nie spróbowaliśmy wspólnego mieszkania ;/padła taka propozycja, że poszukam sobie stażu w mieście, w którym studiuję lub u TŻ, pójdę na mgr zaocznie i zrezygnuję z II kierunku - w sumie jestem nim rozczarowana i noszę się z zamiarem rzucenia go. Prawdę mówiąc chciałabym tak, ale czy to jest dobre wyjście? Chcę zamieszkać z TŻ, żeby po ślubie się jakby co nie rozczarować. Moja pytanie brzmi: czy to dobre wyjście??
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dylemat!
Cytat:
Zastanów się jednak, czy warto to robić kosztem czegoś. Masz pieniądze na zaoczną mgr? Na pewno ten drugi kierunek jest taki rozczarowujący, że gdybyś nawet miała jeszcze nie mieszkać z chłopakiem, to byś z niego zrezygnowała?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Matka by mi na pewno pomogła. Chcę też już jakiś staż zrobić, bo jestem taka stara a nie mam żadnego doświadczenia życiowego.
Uwierz, że zaczął już mnie rozczarowywać szybciej niż zaczęliśmy na ten temat gadać. Spodziewałam się czegoś innego, a z tego II kierunku mogę sobie zrobić kursy czy podyplomówkę i ona da mi więcej kwalifikacji niż 3 lata tego kierunku.
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to skoro plany macie, mama da kasę na studia, ten drugi kierunek miałby iść w odstawkę tak czy siak, to w czym jest nadal problem?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Zamieszkaj
z mojego doświadczenia wiem ,że najlepiej poznać faceta kiedy się razem mieszka. Może być wspaniały ,cudowny i troskliwy a wspólne mieszkanie może być koszmarem. Jeśli chcesz wziąć ślub to jedyny sposób na to żeby go poznać lepiej jednak bycie non stop dużo mówi o człowieku
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak na warunki miasta, gdzie pracuje mój chłopaka ma bardzo dobrą wypłatę i byłoby nas stać tym bardziej, że ja też bym poszukała jakiejś pracy/ stażu czegoś co dałoby jakieś dochody i wiem, że matka pomogłaby mi z kasą na studia.
|
|
#7 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Mnie bardziej niepokoi to, że prawie 5 lat związku, z czego rok zaręczyn, planowany ślub, a Ty chcesz z nim zamieszkać "żeby po ślubie się jakby co nie rozczarować". Brzmi jakbyście nie mieli najważniejszych spraw związkowych obgadanych, jakbyś czuła że mało o nim wiesz, że go nie znasz i że możesz się jeszcze spodziewać niefajnych rzeczy.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwierz, że znamy się bardzo dobrze - może źle to ujęłam - chodzi mi o to, że chcę zobaczyć jak to jest być codziennie ze sobą. Uważam, że już czas na to tak czy siak - bo to tyle lat.
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Problem leży w tych studiach właśnie, bo ja prawdę mówiąc lubię swoje życie studenckie, ale mam świadomość, że tak nie będzie zawsze i mam powązniejsze plany z moim TŻ i muszę zacząć już je wdrążać, żeby za 2 lata nie obudzić się z ręką w nocniku.
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No jasne że czas, po prostu zaniepokoiło mnie tamto stwierdzenie
Bo owszem, można się kompletnie nie znać w takim długim związku i wtedy zamieszkanie razem może pokazać wiele mniej i bardziej ładnych kwiatków, ale wtedy to kiepsko o całej sprawie świadczy
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie, że oboje chcemy być ze sobą jak najwięcej! nie umiem tego wyjasnić o co mi chodzi i źle to napisałam, bo tak wcale nie jest jak to odbieracie. Często otym gadamy i trochę nas ta sytuacja frustruje.
Żałuję, że to tu napisałam - mogłam porozmawiać z kimś kto zna mnie i TŻ i wie jaką parą jesteśmy ;/ naraziłam się tylko na jakieś niepotrzebne osądy.
|
|
#12 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.