Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 20:27   #1861
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to samo u nas, odbija się wtedy od moich ud i sprężynuje jak szalony; a jak go noszę na rękach to wypina dupkę i próbuje pełzać
Moja tez tak pelza! Dzisiaj bralam ja do odbicia, to nie nie moze spokojnie sobie lezec na ramieniu tylko z ramienia pelzla po calym ciele!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

idę do klubu sprawdzić jak się sprawy mają!

Szaja nasz kawalarz

a czemu mniej?

mnie od rana masakrycznie głowa bolała, myślałam, że z łóżka nie wstanę

Julcia jet dla mnie numerem jeden na tym wątku. Sorry dziewczyny ale patrzcie jak ona zasypia
Bo bede dostawac sama podstawe- na poczatku nie pozwola mi robic nadgodzin bede musiala miec dluugie szkolenie. A teraz srednia(macierzynskie) mam wyliczona z nadgodzinami. A 1000 mniej niz rok temu, bo rok temu robilismy z TZ wyyychuj nadgodzin. Ja najwiecej na projekcie. A teraz nie ma w ogole

Deli damy rade jakos, najwyzej bede mniej jesc schudne przynajmniej

Co do koktajli z blendera ja robilam np mleko z brzoskwinia z puszki, mleczne z truskawami mrozonymi <3 i najlepsze- napoj kawowy lub lyzeczka rozpustnej + mleko+ lody!! ambrozja! a teraz jak dzidzia posmakuje wszystkiego to bede jej miksowac zupki
Mozna robic koktajle na modyfikowanym ??

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:28   #1862
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Wow....prawie 20 stron muszę nadrobić!!!

Dziewczyny tak w ogóle to dzisiaj rano porozmawiałam z kobitą z przedszkola na temat tamtego dnia...
nie będę Was może tym tematem zamęczać, bo i tak nic dobrego z tej rozmowy nie wyszło.
Doczytałam, szczena mi opadła.
Jest opcja od września przeniesienia gdzieś Sh?

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Teraz będzie etap sprężynowania, więc nie masz czym się martwić. Moja Ola od 3 tygodni przynajmniej tak się opiera. Wcześniej trzymałam ją na żabkę a teraz czasami się tak uda, ale częściej ma proste.
Najmniej lubiany etap przy Agatce strasznie mnie ręce bolały, a ona 1/3 drobniejsza niż Dorka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:30   #1863
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziękujemyyy

Fewciu, no to było jednorazowe, teraz może z 15 minut poleży, ale trzeba być w tym samym pomieszceniu co ona i najlepiej na nią patrzeć.... potem pośpi chwile a tak to cały czas trzeba coś z nią robić, nie wiem co może być przyczyną może taka kolej? na spacerach też max 1,5h bo zimno dziś np było może nie tyle Hani co mi.... wracam chwile poleży ja wtedy szybko coś ogarniam i znów, dziś ją uspałam po 19 mam nadzieje ż enie obudzi się jak wczoraj no i pomijam fakt że prawie jej już nie karmie ciągle płacze przy cycku może 2 x w dzień i w nocy ją karmię....

Kurcze zaczęłam robić skalpel już w ogóle cud że się zmobilizowałam! no i w połowie filmiku padł mi internet ! :/ juz mi tak sie fajnie robiło i w ogóle potem się nie chciało włączyć.... jak już zaczęłam to wiatr w oczy ale po 18 minutach boli mnie wszystko jakbym maraton przebiegłą

W ogóle dziewczyny !! To Silver brała udział w niecnym planie mojego tż który kazł jej napisać tutaj o mikserach żeby się dowiedział jakiego nie chce a jaki chce ! haha
Mam nadzieję, że te problemy są tylko przejściowe

A co do pogrubionego to niezłe jaja , nie domyśliła bym się. Zobacz jaki kochany ten Twój Tż, postarał się, żebyś dostała to co Ci się najbardziej podoba, na w szoku jestem mój by na coś takiego nie wpadł

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To przyjdzie z czasem. Moja tez nie wyciagała, a teraz jak leży na brzuchu to wyciąga jedną rękę, a drugą sie podpiera. I tak samo jak była na rękach to rączek nie wyciągała, a teraz co ją zainteresuje to rączka od razu do przodu .

Dobrze wiedzieć Dzieki Kochana

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:32   #1864
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Siedze na ławecze, grzeję się i trochę Was czytam.
Czy ktöraś z Mamuś wie moze ile rosna zeby od pokazania sie bialych kresek do takich widocznych?
Jak bedziecie nas przelatywac to jednak tak porzadnie bo u mnie znow wielkie nic w tej kwestii

Kurcze albo mój maluch dziwny, albo te ubranka-wszystkie rękaw
ki przykrótkie a na brzuchu za szerokie...

Mówiłam, że Blanka dzielna!
U nas z ubrankami to samo niestety chudzina topi sie w wiekszosci a rece i nogi za długie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Bokeh i Insolito pytalyscie dlaczego kazano mi odstawić mego, chodzi o to, ze on nie ssa efektywnie, ma to ssanie zaburzone i dlatego dzisiaj bedzie go oglądał logopeda, dlatego zamiast przystawiac do piersi wiecej pokarmu otrzymam i przekaże małemu w butelce jak bede ściągać laktatorem, zalecaly 8 razy dziennie, nie wiem skąd wyskubac te 4 h na dobę!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A jak do tego doszliście jakie objawy ???

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jeju ile nadrabiania;p chyba zaprosze rumuna.......:hah aha:
Blogerko, jestem w szoku po tym co przeczytałam jak Twój tzt zachowywał się jak byłaś w szpitalu po cc... poracha totalna... mojego nie wspuscili na oddział niestety z powodu grypy panującej, ale bidak co chwile przyjezdzal do mnie i patrzyl na mala z za szyby itd... a później jak czegos zabrakło to jechał natychmiat, zero pretensji....
co do kąpania, następny szok... współczuje ze tak blisko mieszkacie teściowej.. u mnie było tak ze tesciowa pierwszy raz wykąpała małą sama(tzt mial ja wykąpać ale był % wiec wolał zeby tesciowa) ja nie kąpałam bo tak mnie napierdzielała rana ... drugiego dnia tzt wykąpał a 4 ja i od tamtej pory kąpie sama, czasem z tztem jak jest ;p

Dziewczyny, byłam z malą po wyniki badan krwi, tak więc płytki spadają!! jest poprawa, ale za 2 tygodnie jeszcze trzeba powtórzyć badanie.
I słuchajcie, Amelka zrobiła pierwszy raz od X czasu normalną qpe bez sluzu!!! az mi sie plakac zachcialo ze szczescia!!

Szaaja, dobry kawal
Brawo za wyniki

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
my zaraz wychodzimy na spacerros, zajrze wieczorem jak sie obrobie ze wszystkim. ta jutrzejsza szczepionka już mi spędza sen z powiek, w dodatku te plamska...
dzisiaj Julka jak zje to zaraz sie na brzuch przekreca i zwraca, i cała zarzygana. co ją odwróce to ona sruuu i tak sie bujamy haha

Ale dzisiaj zaczęła podnosić głowke jak leży

i fotka dla cioteczek ;-)
Ale ona słodziak wymiata z zyganiem u nas próby siadania jak go karmie wiec leci z buzki ostro

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale

Zjadło mi cytaty, Bokeh ja nie bardzo wiem co mam widzieć, ale mam wrażenie, że dziąsełka bardzo ukrwione i rozpulchnione. Jak przejeżdżam palcem nic nie ma twardego. No ale jak daję gryzaczek, albo taką silikonową szczoteczkę do zębów ro gryzie aż miło.
U nas tez nic nie czuje ale masaz i gryzak i żel pomaga na płacz wiec zeby i wczoraj jak zjadał rekaw body to takie podkrwawione było mam nadzieje ze szybko wyjda i płacze sie skończą

Cytat:
Yellow masakra teściową w kosmos tylko wystrzelić

Zjadłam wczoraj młode ziemniaczki i młoda kapustę !!! i co ? bączki dziś męczą, marudzi, jęczy, nawet na rączkach źle.......... ale to na bank przez kapustę !!!!!!!! ehhh głupia matka
Ja mam ochote na kapuste ale sie boje

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ona jest po☠☠☠.ana? Po co pytam, jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym! Zostawic wlasne dziecko i wnucze bez pradu? Co za babsztyl Dacie rade jakos?

Przegladalam spodnie na allegro, ale dostalam rachunek za gaz(670zl !!) i wiem, ze nie mam co patrzec. Raczej zastanawiac sie jak wyzyjemy za 400zl
Nawet z tej zlosci wydarlam sie na kluske bo plakala
Ile za gaz ??????????? wy dla pułku wojska gotujecie czy to ogrzewanie

Cytat:
Uwielbiam zdjęcia Twojej małej.

Yellow brak słów, teściowej się we łbie niezle poprzewracalo.

My już po wizycie wyprowadzi, była bardzo owocna, synalek popisał sie swoimi wszystkimi umiejętnościami, najpierw mnie osiusial, karmiłam go tam, po czym sporym chusteczki ulał to co zjadł na mnie i na podłogę gabinetu a na koniec zrobił kupę
Alevwracajac do meritum, pani logopeda obejrzała małego i faktycznie wyszło, ze moje problemy z karmieniem to nie mój defekt, tylko mały nie załapal o co chodzi z tym całym ssaniem i to pózniej może sie odbić na rozwoju jego mowy. Pani pokazała nam masakrze, stopek, dłoni, języka i karku i buzki i mamy każda cześć tak masowac 3 razy dziennie, mogę podawać pierś ufff w sumie i tak bym podawała no i kontrola za 2tygodnie. Lecę do mojej marudki.
Możesz cos wiecej napisac bo nie wiem czy mój to taki głodomór czy moze nieefektywnie ssie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:34   #1865
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki

Cytat:
ooo koniecznie daj znać co to za plamki !
bokeh, Hani nie zeszło? jak one u Was wyglądają?

nie wiem co sie dzieje, ale zeżarło mi cytaty

za pamieci:

yellow, super teściówka nie ma co. tym babom sie w dupach przewraca...
fewcia, ja też sie boje pająków, nie wiem czy Wam opowiadałam jaką mieliśmy z Tż przygodę z pająkiem jak nam wylazł z umywali taki rasowy czarny owłosiony wielkosci dłoni, myślalałam, ze zejde na zawał
ostatnio miałam przygodę na spacerze, bo małej do wózka prawie szerszeń wlecial, ale sie strachu najadłam
djerba, ostatnio słyszę, że sie dziwne rzeczy w przedszkolach dzieją, niedługo to bedzie strach dziecia posłać

wiecej grzechów nie pamiętam
u mnie dziś mała marudna, nie wiem czy to g.ówno na rączkach jej przeszkadza, czy co...
albo wyczuwa ode mnie, że sie stresuje jutrzejszym dniem...

trzymajcie jutro za nas kciuki, jedziemy na 9:15, wiec pewnie odezwe sie po południu, albo dopiero wieczorem. zalezy jaka bedzie sytuacja.
musze w koncu poprasowac, bo mam taką kupę, że takiej chyba jeszcze nigdy nie miałyście zrobić obiad, sprzątnać chawirę, w miedzyczasie dzieciem sie zająć itp.
pewnie bede podczytywać, bo nie wytrzymam, żeby forum nie włączyć..
jezusicku... nałóg!!

aaa i jeszcze sobie pomyślałam, że może nie zechcą jej zaszczepić przez te plamy, jak myślicie?

aaaa, i widzę, że tu sporo zapisów na rumunów. proponuję do bijkory smsa napisać, żeby ich ze dwa tiry przywiozła, bo tu widzę niektore to pełen pakiet sobie życzą

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:34   #1866
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Zapomniałam napisac dzis moje dziecko popełzło ale to tyłu jak rak do przodu mu nie idzie bo raczki za słabe to zmianił kierunek
Stary 2013-05-27, 20:35   #1867
litllesweetangel
Lurker ;)

Bokeh a to cwaniaczek z TZa!!! Ale fajnie ze chcial Ci kupic cos co Ci sie bedzie na pewno podobac. Moj by w zyciu na takie cos nie wpadl

Debrah myslalam ostatnio o Tobie! Co tam u was?

Mika tak ogrzewanie ;/ zachcialo sie kurna sniegu w kwietniu

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 20:39   #1868
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

W ogóle dziewczyny !! To Silver brała udział w niecnym planie mojego tż który kazł jej napisać tutaj o mikserach żeby się dowiedział jakiego nie chce a jaki chce ! haha
o jaa. jaki pomysłowy TŻcik

Cytat:

hahaha niania Silver ma dziś chyba wolne, bo coś jej nie widać
no wczoraj też miała, pewnie silver dała jej urlop wypoczynkowy i wczasy pod gruszą- kobieta sie relaksuje

Stary 2013-05-27, 20:39   #1869
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh a to cwaniaczek z TZa!!! Ale fajnie ze chcial Ci kupic cos co Ci sie bedzie na pewno podobac. Moj by w zyciu na takie cos nie wpadl

Debrah myslalam ostatnio o Tobie! Co tam u was?

Mika tak ogrzewanie ;/ zachcialo sie kurna sniegu w kwietniu
My mamy centralne ale tez wiecej zużylismy o 2,5 jednostki ale czekam na rozliczenie
Stary 2013-05-27, 20:41   #1870
s i l v e r
Zakorzenienie

Jestem dopiero teraz. I znów 7 stron do nadrobienia..hmmm

Tż dziś pojechał na impreze z pracy więc nie wiem o której będzie. Pewnie nie za szybko... :/
Daria zasnęła, ja jem kolację i oglądam serial "lekarze". Spróbuję Was tak raz dwa przelecieć kątem oka oglądając serial

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-27 o 20:42
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:42   #1871
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Jakie macie podgrzewacze takie cos znalazłam
http://allegro.pl/happyfamily-podgrz...225555907.html

chce kupic bo jak wroce do pracy to babci bedzie łatwiej zawsze to jedna reka się da ogarnąc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 20:43   #1872
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
ten Twój TŻ to jednak potrafi jak chce doceń go
ale przyznaj się , bokeh, ż e jakbys wiedziała, to byś doradziła silver ten najbardziej wypasiony i najdroższy
Cytat:
Bo bede dostawac sama podstawe- na poczatku nie pozwola mi robic nadgodzin bede musiala miec dluugie szkolenie. A teraz srednia(macierzynskie) mam wyliczona z nadgodzinami. A 1000 mniej niz rok temu, bo rok temu robilismy z TZ wyyychuj nadgodzin. Ja najwiecej na projekcie. A teraz nie ma w ogole

Co do koktajli z blendera ja robilam np mleko z brzoskwinia z puszki, mleczne z truskawami mrozonymi <3 i najlepsze- napoj kawowy lub lyzeczka rozpustnej + mleko+ lody!! ambrozja! a teraz jak dzidzia posmakuje wszystkiego to bede jej miksowac zupki
Mozna robic koktajle na modyfikowanym ??
zapisalam

słuchaj, a to musisz od sierpnia wracać? Liczyłaś jak to Ci się opłaca? Bo moze jak na macierzyńskim dostaniesz teraz te 60% to nie będzie aż taka duża róznica?

Idę spać, jutro caaaaaaały dzień na uczelni
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:45   #1873
Konto usunięte

Mikakrolikowa, takie pełzanie do tyłu to normalne, taki etap przygotowanie do raczkowania.

ooo, Silver, niania ma nockę?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:49   #1874
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem dopiero teraz. I znów 7 stron do nadrobienia..hmmm

Tż dziś pojechał na impreze z pracy więc nie wiem o której będzie. Pewnie nie za szybko... :/
Daria zasnęła, ja jem kolację i oglądam serial "lekarze". Spróbuję Was tak raz dwa przelecieć kątem oka oglądając serial
już dziś impreza?? my mamy w środę... i IDĘ

też oglądam lekarzy

Cała, ma jeszcze trochę na łokciach i po jednej stronie buzi, na udach zeszło no i nie wiem z czego to? może spróbuję proszek zmienić, może tez od mleka? bo w sumie wcześniej piła jedna butle dziennie a teraz pije ze trzy? kij wie może ją to swędzi i sie złości? tylko ona nie płacze na złość tylko ewidentnie jak się ja odłoży lub przestaje interesować
Stary 2013-05-27, 20:50   #1875
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41027462]

ooo, Silver, niania ma nockę? [/QUOTE]

ja mam podgrzewacz z tomi tipi

Stary 2013-05-27, 20:50   #1876
litllesweetangel
Lurker ;)

Charliz bedzie roznica 300-400 zl niz jakbym wrocila. Sporo bo cale zarcie dla malej. Nie ma opcji, jakby palanty zrobily ze tez mamy 80% to bym sie nie zastanawiala. Ale niestety za 60 nie wyzyjemy. Nie z takimi rachunkami ;/

Mika nie uzywam podgrzewacza a mam ;p dla mnie niepotrzebne. Co do ogrzewania, no my jestesmy w szoku bo w sumie miesiac grzalismy mocno a jak zrobilo sie cieplo to wylaczylismy. Za prad tez wiecej a zadnych podwyzek niby nie bylo

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-05-27, 20:51   #1877
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
już dziś impreza?? my mamy w środę... i IDĘ

też oglądam lekarzy

Cała, ma jeszcze trochę na łokciach i po jednej stronie buzi, na udach zeszło no i nie wiem z czego to? może spróbuję proszek zmienić, może tez od mleka? bo w sumie wcześniej piła jedna butle dziennie a teraz pije ze trzy? kij wie może ją to swędzi i sie złości? tylko ona nie płacze na złość tylko ewidentnie jak się ja odłoży lub przestaje interesować
wiesz co moja ma tez na jednej stronie buzi i wiecej na lewej rączce, na prawej mniej...

kij wie co to jest...

mam pytanie, czyścicie swoim szkrabom uszka tam w środku patyczkiem ? bo ja widze, że jej sie tam zbiera, a położna mi mówiła, żeby tego patyczaka nie uzywać.
jak sobie z tym radzicie?

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-27 o 20:54
Stary 2013-05-27, 20:52   #1878
insolito
Zadomowienie

właśnie na tvp2 u lisa wywiad z ojcem, którego dziecko zmarło przy porodzie .

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:52   #1879
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale pożyczysz czasem?
.
czasem tak ale nie za często
Cytat:

Yellow brak słów, teściowej się we łbie niezle poprzewracalo.

My już po wizycie wyprowadzi, była bardzo owocna, synalek popisał sie swoimi wszystkimi umiejętnościami, najpierw mnie osiusial, karmiłam go tam, po czym sporym chusteczki ulał to co zjadł na mnie i na podłogę gabinetu a na koniec zrobił kupę
Alevwracajac do meritum, pani logopeda obejrzała małego i faktycznie wyszło, ze moje problemy z karmieniem to nie mój defekt, tylko mały nie załapal o co chodzi z tym całym ssaniem i to pózniej może sie odbić na rozwoju jego mowy. Pani pokazała nam masakrze, stopek, dłoni, języka i karku i buzki i mamy każda cześć tak masowac 3 razy dziennie, mogę podawać pierś ufff w sumie i tak bym podawała no i kontrola za 2tygodnie. Lecę do mojej marudki.
u nas identycznie wyglądają wszelkie wizyty u doktorów
a co do karmienia to mocno trzymam za Was kciuki i kibicuję
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc, na razie melduje tylko, ze : zyje, jestem, tzta jeszcze nie zabiłam- cos drgneło w pozytywnym kierunku (ale to pozniej w k.), Bartulo ma dzis dzien "matka, chyba nie myslisz ze bede bawil sie SAM?" wobec czego: wlasnie jadłam kanapkoobiad, wyglądam jak bździągwa: bez makijaza, z tlustymi wlosami, w dresach obsikanych rano przez małego (nie ogarniam dziecia z tym siuraniem- nawet ceratki 90x60 go nie ogarniają ) do tego cisnienie ma wartosci ponizejzerowe..... nadrabiac bede wieczorem jak dziec padnie (jak na razie ''tylko" 10 stron ale ja was znam, dołozycie do pieca zanim siade )
emotikonki mi zastrajkowaly :/

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
a nie można czegoś zrobić z tym żołądkiem, byłaś u lekarza?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

nie znałam

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

To był ten link do blogu pana z czerwonymi ustami? Bo miałam się do niego odnieść ale sobie nie zacytowałam a nie pamiętałam która to pisała. Tak się zastanawiałam czy ten pan też korz ystał z promocji -40% w ross i czy stał przy regałach z kolorówką i testował na sobie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Oj jak dobrze Cię rozumiem, ja też na widok pająka reaguję jakby mnie miał zjeść z butami...

[QUOTE=djerba;41025193]Wow....prawie 20 stron muszę nadrobić!!!

Cytat:
Odnośnie wierszyku to, laska stwierdziła, że Sade nie chciała uczestniczyć w próbach i tyle... i nie chciały jej zmuszać...prosiły kilka razy, ale ona wolała np. sobie siedzieć i patrzeć.. Ja powiedziałam, że może mała się już znudziła...bo ile można wałkować jeden wierszyk 4 zdaniowy....3 miesiące?!?!?! tyle się przygotowywali... Mi Szadka w domu wyrecytowała wszystkie wierszyki, które mówiły też inne dzieci..byłam z lekka zdziwiona! Ja może się nie znam...ale skoro Sz. nie chciała uczestniczyć w próbach to może powinny z nią porozmawiać..albo jakoś zachęcić..

A co do poczęstunku... tooooo okazało się, że to moja wina...bo rodzice przynoszą poczęstunek... o czym zupełnie nie wiedziałam..nikt mnie nie poinformował!! spytałam się, czy któreś z rodziców cokolwiek przyniosło..powiedziała, że jedna mama (jej córka chodzi tam już ok 3 lat).. No to jednak wypadało poinformować o tym rodziców.. bo zapewne wszyscy byli tak samo nie uświadomieni jak ja...
A co do diety bezmlecznej to oczywiście dziewczyny z przedszkola wiedzą dobrze... to jest mały punkt przedszkolny.. obok w klatce! jest tam zaledwie 10-12 dzieci.. codziennie rano przynoszę Sade śniadanie i podwieczorek, bo z cateringu mają tylko bez mleczne obiady.. które zjada już jakiś miesiąc..
No i właśnie..odnośnie podwieczorku...ja w zeszły poniedziałek zaniosłam takie rureczki cukrowe bez mleka...w piątek przy opuszczaniu przedszkola spytałam czy może mają jeszcze te rurki to wezmę dla Sade na weekend..to mi laska dała całe opakowanie zamknięte...nie ruszone.!!!! ja byłam mega zdziwiona i spytałam czy nie mogły ich położyć w takim bądź razie na stół..inne dzieci też mogły sobie je przecież zjeść.... a ona : to trzeba było przypomnieć!!!!!! jak qr.wa przypomnieć jak nie wiedziałam, że w ogóle jeszcze je miały!!!
ich zasr.anym obowiązkiem jest dbanie o wszystkie dzieci...nie zapominanie o dzieciach z takimi problemami jak Sade... nie wyobrażam sobie jak mogły nie pomyśleć....

ah...jedna wielka porażka..
zero organizacji z w tym przedszkolu :/
przykre to jest bo na tym cierpią dzieci
Cytat:
dziękujemyyy

Fewciu, no to było jednorazowe, teraz może z 15 minut poleży, ale trzeba być w tym samym pomieszceniu co ona i najlepiej na nią patrzeć.... potem pośpi chwile a tak to cały czas trzeba coś z nią robić, nie wiem co może być przyczyną może taka kolej? na spacerach też max 1,5h bo zimno dziś np było może nie tyle Hani co mi.... wracam chwile poleży ja wtedy szybko coś ogarniam i znów, dziś ją uspałam po 19 mam nadzieje ż enie obudzi się jak wczoraj no i pomijam fakt że prawie jej już nie karmie ciągle płacze przy cycku może 2 x w dzień i w nocy ją karmię....

Kurcze zaczęłam robić skalpel już w ogóle cud że się zmobilizowałam! no i w połowie filmiku padł mi internet ! :/ juz mi tak sie fajnie robiło i w ogóle potem się nie chciało włączyć.... jak już zaczęłam to wiatr w oczy ale po 18 minutach boli mnie wszystko jakbym maraton przebiegłą

no proszę jaki cwaniaczek
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisac dzis moje dziecko popełzło ale to tyłu jak rak do przodu mu nie idzie bo raczki za słabe to zmianił kierunek

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
właśnie oglądam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 20:55   #1880
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
wspolczuje oby z kazdym dniem bylo lepiej
Dziękuję

Cytat:
Odnośnie wierszyku to, laska stwierdziła, że Sade nie chciała uczestniczyć w próbach i tyle... i nie chciały jej zmuszać...prosiły kilka razy, ale ona wolała np. sobie siedzieć i patrzeć.. Ja powiedziałam, że może mała się już znudziła...bo ile można wałkować jeden wierszyk 4 zdaniowy....3 miesiące?!?!?! tyle się przygotowywali... Mi Szadka w domu wyrecytowała wszystkie wierszyki, które mówiły też inne dzieci..byłam z lekka zdziwiona! Ja może się nie znam...ale skoro Sz. nie chciała uczestniczyć w próbach to może powinny z nią porozmawiać..albo jakoś zachęcić..

A co do poczęstunku... tooooo okazało się, że to moja wina...bo rodzice przynoszą poczęstunek... o czym zupełnie nie wiedziałam..nikt mnie nie poinformował!! spytałam się, czy któreś z rodziców cokolwiek przyniosło..powiedziała, że jedna mama (jej córka chodzi tam już ok 3 lat).. No to jednak wypadało poinformować o tym rodziców.. bo zapewne wszyscy byli tak samo nie uświadomieni jak ja...
A co do diety bezmlecznej to oczywiście dziewczyny z przedszkola wiedzą dobrze... to jest mały punkt przedszkolny.. obok w klatce! jest tam zaledwie 10-12 dzieci.. codziennie rano przynoszę Sade śniadanie i podwieczorek, bo z cateringu mają tylko bez mleczne obiady.. które zjada już jakiś miesiąc..
No i właśnie..odnośnie podwieczorku...ja w zeszły poniedziałek zaniosłam takie rureczki cukrowe bez mleka...w piątek przy opuszczaniu przedszkola spytałam czy może mają jeszcze te rurki to wezmę dla Sade na weekend..to mi laska dała całe opakowanie zamknięte...nie ruszone.!!!! ja byłam mega zdziwiona i spytałam czy nie mogły ich położyć w takim bądź razie na stół..inne dzieci też mogły sobie je przecież zjeść.... a ona : to trzeba było przypomnieć!!!!!! jak qr.wa przypomnieć jak nie wiedziałam, że w ogóle jeszcze je miały!!!
ich zasr.anym obowiązkiem jest dbanie o wszystkie dzieci...nie zapominanie o dzieciach z takimi problemami jak Sade... nie wyobrażam sobie jak mogły nie pomyśleć....

ah...jedna wielka porażka..
Masakra! Chyba chciałabym stamtąd zabrać dziecko, ale nie wiem jak t u Was wygląda z dojazdami, opłatami czy choćby znajomymi Sade. Ehhh, przykre to bardzo

Cytat:
Ciężko powiedzieć..sama mi tego nie powiedziała...za mała jeszcze jest na takie uzewnętrznianie...ale była smutna.
Biedna

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ale jestem choraaaaaa, maskara gardło mam już zdrętwiałe prawie, w nos chyba sobie tampona wsadzę i chyba mam gorączkę a najbardziej się boję, że jeszcze bardziej Filipa doprawię
Zdrowiejcie tam i oby się nie pogorszyło

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

O jejku Idź koniecznie do lekarza. A jakie miałaś problemy ze zdrowiem w przeszłości, jeśli oczywiście chcesz napisać?
Zaraz Ci napiszę pw

Moja Ewcia też nóżki prostuje i się odbija, mamy chustujące jak sobie z tym radzicie? Bo u mnie Malizna się wkurza jak próbuję Ja sprowokować do zgięcia nóżek i dłużej przez to mi wszystko idzie.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:56   #1881
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
oglądam....

Stary 2013-05-27, 20:56   #1882
elllmi
Zakorzenienie

kurde, młody się co chwilę budzi, bo mu źle oddychać przez ten katar a ten syrop, który dostał jest tak ohydny, że aż mnie wykrzywiło i on mi wszystko wypluwa macie jakiś sposób?

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ehhe ... niebawem kiełbasa by mu się znudziła i o szynke by poprosił

Cytat:
A jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Piotrek ładnie chwyta zabawki jak leży na pleckach, a na brzuszku wcale go nie interesują, nawet rączek do nich nie wyciąga, woli podziwiać otoczenie
robił tak samo, ale teraz łapie wszystko co ma w zasięgu

Cytat:
patrz jaki Szpieg z Krainy Deszczowców, karrramba

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41027076]
Najmniej lubiany etap przy Agatce strasznie mnie ręce bolały, a ona 1/3 drobniejsza niż Dorka [/QUOTE]

a ja mam siniaki tam gdzie kości miednicy są, bo jak siedzimy na fotelu i młody się tak odbija, to jak do ud nie sięga, to właśnie w jedno miejsce non stop celuje

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:57   #1883
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Charliz bedzie roznica 300-400 zl niz jakbym wrocila. Sporo bo cale zarcie dla malej. Nie ma opcji, jakby palanty zrobily ze tez mamy 80% to bym sie nie zastanawiala. Ale niestety za 60 nie wyzyjemy. Nie z takimi rachunkami ;/

Mika nie uzywam podgrzewacza a mam ;p dla mnie niepotrzebne. Co do ogrzewania, no my jestesmy w szoku bo w sumie miesiac grzalismy mocno a jak zrobilo sie cieplo to wylaczylismy. Za prad tez wiecej a zadnych podwyzek niby nie bylo
no to słabo, a czemu macie takie rachunki?? Może zmieńcie lokum? kurcze kurczeee
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:01   #1884
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:

mam pytanie, czyścicie swoim szkrabom uszka tam w środku patyczkiem ? bo ja widze, że jej sie tam zbiera, a położna mi mówiła, żeby tego patyczaka nie uzywać.

Nie czyszcze ! Ma tam brudne ale po pierwsze balabym się tam pchać patyczek, po drugie Polożna nie kazała, bo to się ma samo oczyszczać i rzeczywiście czasami ma takie grudki "miodu" to jak się da to wyciągam palcem ale zazwyczaj samo wypada.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:02   #1885
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jakie macie podgrzewacze takie cos znalazłam
http://allegro.pl/happyfamily-podgrz...225555907.html

chce kupic bo jak wroce do pracy to babci bedzie łatwiej zawsze to jedna reka się da ogarnąc
ja nie mam

Cytat:
po jakimś czasie to wyjdzie dalej i wtedy usuwam

Stary 2013-05-27, 21:03   #1886
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Nie czyszcze ! Ma tam brudne ale po pierwsze balabym się tam pchać patyczek, po drugie Polożna nie kazała, bo to się ma samo oczyszczać i rzeczywiście czasami ma takie grudki "miodu" to jak się da to wyciągam palcem ale zazwyczaj samo wypada.
no no no to ja też tak robie, tylko sie zastanawiałam co z tym co głębiej...
tez jej nic tam nie wpycham,

dzięki

Stary 2013-05-27, 21:05   #1887
Wisienka_0809
Rozeznanie

Sukienka wybrana , będzie jednak taka jak ta w załączniku, tylko rękawek 3/4 i z koronki. Po ciąży zostały mi brzydkie ramiona, więc w takiej będę się o wiele lepiej czuła. I na gorsecie też koronka, a dół tiulowy. Pola była z nami, bardzo grzeczna, mama ją nosiła po sklepie i wszystko pokazywała. Byliśmy tam może pół godziny. Babka fajna, od razu mamę skojarzyła i powiedziała, że ja do siostry podobna jestem.
Pomierzyła mi wszystko, co miała pomierzyć, powiedziałam, jaką kiecę chcę. Ona dała mi jedną do przymierzenia, żeby dół dopasować. Idealny. Jeszcze sobie przymierzyłam jedne buty i jakby co, to je wezmę. I tyle.
Stwierdziła, że jesteśmy z Justyną zupełnymi przeciwieństwami - inny styl i szybkość doboru kreacji.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
I jeszcze kredke do brwi wzielam a teraz zaluje, bo wygladam jakbym sobie brwi weglem wysmarowala
To mi przypomniałaś. U mnie na wsi są chyba dwie takie baby, które - NAPRAWDĘ - całkowicie wyrywają sobie brwi i rysują nowe, czarną jak węgiel kredką.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Słuchajcie- mam Oskara na rękach i stoję sobie. W tv leci Eska-Kamera Akcja,czy jakoś tak i jest Rafał Brzozowski a że często zbliża swoją twarz to Oskar ma wrażenie że tam stoi prawdziwy człowiek i gada do niego zaczął się w głos śmiać i coś gugać
O matko! Moje dziecko zdurniało
Moja młoda tak ma, że jak w telewizorze się ktoś śmieje, albo jakiś dialog jest prowadzony, to ona się brechta niemiłosiernie.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej laseczki!

Postaram się ogarnąć zaległości, Oli zasnął, to mam chwilkę, powiem Wam tylko że nienawidzę matki tż, naprawdę, coś jej odwaliło i od kilku dni wydzwaniała, później Wam napiszę o co chodzi, w każdym razie przez jej złośliwość aktualnie jestem bez prądu i zabrali nam licznik bo ta @#%!% kobieta rozwiązała umowę nic nam nie mówiąc
Poj.ebana baba!!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!

Robię obiad w kuchni, a malutka leży na macie, co chwilkę zaglądam co robi, a że mam otwarta kuchnię, to wystarczy, że wyjrzę przez barek. Ale coś mnie tknęło, podchodzę do Niej, a obok jej głowki "spaceruje" pająk! Duży i gruby i czarny!!! brrr...
Musiałam przemóc moją arachnofobię.. nawet nie wyobrażacie sobie ile mnie to kosztowało.. Do tej pory się trzęsę..
fuj! Dobrze, że Cię coś tknęło.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam się po długiej nieobecności ( szkoda tylko że nikt nie zauważył , no ale trudno
Ja zauważyłam. To że nie pytamy, nie znaczy, że nie widzimy.
To przynajmniej macie wesoło z dwoma bąblami.
A sok to ja rozcieńczam z wodą, a Pola i tak jak wypije, to mleko dopiero za 2-3 h, czyli traktuje go jako posiłek.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41027076]
Najmniej lubiany etap przy Agatce strasznie mnie ręce bolały, a ona 1/3 drobniejsza niż Dorka [/QUOTE]
Czyli chyba wiesz, na co możesz się przygotowywać.
---------------------------------

i za skończone miesiące.
Evel, mam takie pytanie z upy. Gdzie robiłaś sobie pazurki na swój ślub?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koronkowa;suknia;slubna;rosa;clara.jpg (14,6 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-05-27 o 21:09
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 21:05   #1888
Konto usunięte

Elllmi, a jaki syrop? tylko katar macie, bo nie pamiętam?
Stary 2013-05-27, 21:09   #1889
blogerka
Wtajemniczenie

wisienka - moja babcia tak robi, wyrywa sobie brwi peseta, niezbyt dokladnie nawiasem mowiac i nad tymi kikutami, ktore jej zostaja maluje sobie krechy

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

a sukienka jest bajkowa cudowna
Stary 2013-05-27, 21:10   #1890
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Sukienka wybrana ,
no i super, najważniejsza rzecz z głowy pięknie będzie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41027917]Elllmi, a jaki syrop? tylko katar macie, bo nie pamiętam?[/QUOTE]

katar i lekki kaszel, ale to chyba bardziej przez tą spływającą wydzielinę, a syrop Pulneo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości