|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
bo nic kompletnie nie czułam. a pierwszy skurcz na KTG wyszedł mi dopiero we wtorek, czyli jak ciąża była dokładnie 39t+0d - wcześniej takie spięcia miałam, ale akurat o innych porach i sporadycznie teraz są częstsze i coraz bardziej je czuję, no ale też czas na nie... ty jeszcze spokojnie możesz poczekać brawa za opis! przyłożyłaś się Cytat:
![]() oby z przystawianiem się udało - podobno da się te wklęsłe brodawki czasem opanować ![]() (a tak w ogóle Jenny, zapisałam sobie twój nr tel, bo skoro już jesteś wśród żywych, to będę mogła ci dać znać z porodówki chociaż szczerze wątpię, że będzie mi się chciało klepać smsy, nienawidzę z mojego tel pisać nawet krótkich tekstów... więc proszę się nie dziwić, jak mnie od jutra parę dni nie będzie )
|
|
#902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
ale na razie faktycznie nie ma co narzekać i to napawa mnie spokojem test hula hop dobry! ale tak źle to z nami nie jest... ![]() Cytat:
|
|
#903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() Jenny- ja też w razie czego będę Ciebie molestowała skoro już jesteś w domku- mam nadzieję, że się nie pogniewasz... ![]() Mierzyłam wczoraj kilka fajnych, ale mam niestety popuchnięte stopy i ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Młody jakoś dziwnie się zachowuje... Ma jakieś niekontrolowane ruchy, jakby był przestraszony... Naparza rękami i nogami, aż mi tak dziwnie jest... O co chodzi
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poloz sie i xobacz czy sie uspokoi
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ ja mam zaległości
Kamciatka, Prodiament, Paulina, Becik, Jenny serdecznie Wam gratuluję Wszystkim dzieciaczkom życzę w dniu ich święta wszystkiego naj żeby przybierały na wadze, nie miały kolek, aby pogoda sprzyjała spacerom, a przede wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka Diabli biedaku, cóż oni Ci z tym cewnikiem zdrobili ? jest to dla mnie nie pojęte, miałam 2 razy zakładany cewnik i ani razu tego nawet nie poczułam. Wiesz jakimi lekami byłaś znieczulana ?
|
|
#906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiecie, co dobrze sobie kupić już teraz? jakieś luźne koszulki, w których będzie nam łatwo dostać się do cyca ja kupiłam sobie we wtorek dwie takie. normalne niby, ale rozciągliwe, i z takim ściąganym, elastycznym dekoltem. jak by to się zwało "koszulka do karmienia", to by tu było zaraz 3 razy droższe
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic? To już wiesz co chce Ci przekazać.
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Szprotka mój też ma niekontrolowane ruchy. Ciąża już przenoszona więc myślałam, że będzie bardziej niemrawy.. a on w tych ostatnich tygodniach jest jeszcze bardziej aktywny..
dzisiaj w nocy znowu tak mnie kopał po prawych żebrach, że nie wytrzymałam i musiałam wstać.. w pozycji pionowej aż tak mocno mi nie dokucza
|
|
|
|
#910 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---- Uciekam na to miasto! Do później!
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche czyli nie zafundujesz nam relacji na żywo z porodówki ?
ale jesteś... ![]() napisz chociaż jak Florek będzie już na świecie
|
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś się zna na tyle, że może stwierdzić, że to na pewno natka?
![]() http://tablica.pl/oferta/chusta-dla-...tml#8102b38171 ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A tutaj natka w Warszawie Bemowo za 99 zł http://tablica.pl/oferta/chusta-do-n...tml#8102b38171 Hmm... to ta sama, która tutaj była. http://allegro.pl/show_item.php?item=3267367105 Tak więc ostrożnie. |
|
|
|
#913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za brak paciora ![]() Cytat:
bo ja nie mam w czym karmić poza domem Cytat:
Diabli super relacja, wymęczyłaś sie biedaku macie śliczną córeczkę --- hej! za nami spokojna noc ![]() rano wyszłam sobie do sklepu, mężu usypiał małego, więc ugotowałam obiad teraz Bartuś nadal śpi mimo, że M. odkurza nauczony ze szpitala spać w hałasie
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-01 o 11:05 |
|||
|
|
|
#914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...hirts/106063/1 tylko że ten gumkowy paseczek, co na ramionach jest, leci przez cały dekolt. i ten dół jest też na takich gumeczkach. zmieściłam i brzuszek teraz, a nie wyglądało to workowato bo się ładnie marszczyło. taka luźna niby-tunika z tego wyszła. druga koszulka z dołu miała tak samo jak ta, a góra taki dekolt w szpic bardzo elastyczny, też trochę marszczony. no i jedną zapinaną koszulę wzięłam, taką żeby w cycu trochę luzu było, a na brzuchu jej nie zapinałam po prostu przy przymiarce ![]() Cytat:
ciekawe, czy będę w ogóle w stanie bawić się komórką...
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jakoś ostatnio nie mam sił się udzielać, wpadam tylko poczytać co u Was i tyle. U nas bez zmian - jak na razie żadnych objawów zbliżającego się porodu. Skurczy brak, czopu brak i cierpliwości ostatnio też brak a już przecież po terminie ... eh... a tak bym chciała już Pawła przytulić Zrobię sobie kawę i zjem sernik na zimno, może mi się poprawi humor Miłego dnia życzę! zajrzę wieczorem sprawdzić, czy jakieś maluszki się pojawiły 3mam kciuki!
|
|
|
|
#916 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Słodka ta minka
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę zaraz do szafy Małej sprawdzić ile mam sztuk w r.56 ![]() Diabli świetny, humorystyczny opis porodu Ale co się biedna wyczekałaś i nacierpiałaś przez ten cewnik to Twoje. No ale Nelcia jest śliczna, więc wynagradza pewnie wszystko Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie z tym CRP i że uda się Wam karmienie bezpośrednio piersią - trzymam kciuki Cytat:
Na pewno wszystko z Małym ok Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Axella uważaj z kąpielami. Dopóki nie skończy się krwawienie definitywnie to nie wolno ciepłej kąpieli bo grozi krwotokiem.
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mloda znow marudka..ale sie nie dziwie.. pogoda do |
|
|
|
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się szybko rozkręciła akcja!Cytat:
Ciekawe jak tam Karolina i Antoś
![]() ![]() ![]() |
||
|
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
W skrócie, dlaczego doszło do cc: wywolywali jak wiecie od piatku 24 maja, z przerwa na niedzielę, bo od pon.znów na wywołaniu wylądowałam. Nic nie działało wiec w srode podpisalam zgodę na nowy lek z prostaglandyna, podwójna dawka 2 razy dziennie. Po pierwszej turze dostałam skurczy w środę na 3 godziny, takich na 80 %, ale po drugiej wieczornej dawce skurcze były bardzo bolesne. Meczylam się cala noc i cały czwartek do 20, a rozwarcie było na 2 palce. Wiec o 21 dali do wyboru: albo oxytocyna albo cc. Wybrałam cc. Nie miałam siły na więcej, 24 h skurczowalam co 5 minut i miałam dość. Ciekawe było właśnie to, ze skurcze od razu były takie regularne,ale krótkie i spowodowały tylko 2 cm rozwarcia. Jestem obolala po cesarce i trochę mnie wkurzyla położna, ze dziwnie patrzyła na mnie po mojej decyzji, ale mam to gdzies.
Dziękujemy z Wojtusiem za wszystkie gratulacje |
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
HEJ
Chciałam Was poinformować, że 28 maja o 18.00 (w dniu urodzin mijego Tż ) urodziła się NATALKA !! Waga 4170 a wzrost 58 cm, przepiękna, słodka, kochana!!!Największa na sali, najróżowiutsza i jedyna bez oznak żółtczaki, taka kluszeczka ---->tak o niej mówiły połozne ![]() Wczorej wyszłyśmy do domu, narazie się satramy opanować nawał pokarmu, mała prawie nic na wagdze niestraciła przy wyjściu ze szpitala!! Nadrobie i napisze wam więcej jak troszke odpoczne,Poród wmiare ok mi minął , sn był,ale po miałąm małe komplikacje bo łóżysko niepełne urodziłam więc miałam łyżeczkowanie, potem krwiaka ,no i rana rana krocza iwec narazie obolałą jestem i ciężko narazie sie chodzi, siedzi itp.... Trzymam kciuki za kolejne mamuśki!!! |
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej ze kawał kobitki A tata dostał najpiękniejszy prezent na świecie ![]() to chyba tylko moje dziecko straciło 320 g przy wyjsciu ![]() zagłodziłam moja zabcie
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-01 o 12:19 |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super!! Zastanawiałyśmy się kiedy wpadniesz obwieścić nam, że Natalka już na świecie Ogromne gratulacje!
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Urodziłyśmy w tym samym dniu i tatuś "dostał" piękny prezent na urodziny
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-01 o 12:37 |
|
|
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Posprzątałam.
Pościerałam tylko kurze, wywaliłam śmieci, odkurzyłam i pozmywałam podłogi, a czuję się jakbym jeszcze wszystkie okna wymyła. Brzuch mi się już spina przy takich wyczynach, więc łazienkę i kibelek odpuszczam. Jutro zrobimy razem z tż-em. Teraz muszę chwilę odpocząć i iść się powyginać co by włosy umyć. Nie chce mi się.
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mały przewinięty, nakarmiony, kolejna pokarmu odciągnięta to mogę chwilę z Wami posiedzieć ![]() Rano był u nas drugi dziadek i Wiktorek dostał kolejnego misia (ma ich już chyba z 8-9 ) + pakę pampersów; a teraz siedzimy tylko we 2, bo mąż i 2 dziadków pojechało remontować dalej mieszkanie ![]() Postaram się trochę ponadrabiać i może uda mi się opisać poród. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Tak ![]() ), bo my się dopiero uczymy "obsługi noworodka" ![]() Bardzo się cieszę, że Aga była z nami w tym dniu; bo pomogła mi bardzo psychicznie, no i mężowi myślę też... Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-01 o 12:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

bo nic kompletnie nie czułam. a pierwszy skurcz na KTG wyszedł mi dopiero we wtorek, czyli jak ciąża była dokładnie 39t+0d - wcześniej takie spięcia miałam, ale akurat o innych porach i sporadycznie
teraz są częstsze i coraz bardziej je czuję, no ale też czas na nie... ty jeszcze spokojnie możesz poczekać
przyłożyłaś się 
Cała rodzina, na czele z mamusią i tatusiem jest zakochana w Wiktorku
, muszę go wybudzać do karmienia, robi przeurocze minki

żeby przybierały na wadze, nie miały kolek, aby pogoda sprzyjała spacerom, a przede wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka
? jest to dla mnie nie pojęte, miałam 2 razy zakładany cewnik i ani razu tego nawet nie poczułam. Wiesz jakimi lekami byłaś znieczulana ?

Pościerałam tylko kurze, wywaliłam śmieci, odkurzyłam i pozmywałam podłogi, a czuję się jakbym jeszcze wszystkie okna wymyła.