|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
WY JESTEŚCIE NIENORMALNE !!!
Lady -wrzuć tego kutafona żubrom na pożarcie ! Sarah- czytaj wizaż ,patrz jak tu wesoło i nie płakaj |
|
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ten dzik sobie ogonachem swoim zarzuca
pewnie komary odgania ![]() a co tak cicho.. ja tez warte opuszczam, kto przejmuje? ![]() ![]() Lenova, musisz Ty, bo wiecej nikogusio niet - powodzenia. Jutro nam zdasz relacje ile zwierzaków nocą naliczyłaś
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-03 o 23:10 |
|
|
|
#3813 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to o co chodzi, że Ty masz inaczej![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- ale ten wasz dzik coś ogonem za bardzo macha; to nie jest jakiś pies lesniczego :brzy dal:---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- jeszcze wam jedno napiszę: szwagierka w środę nad ranem urodziła synka i do tej pory siedzą w szpitalu, bo małemu coś na nóżce wylazło pobrali wymaz i od czwartku czekają na wyniki, na razie obstawiają gronkowca albo pęcherzycę; dodatkowo koniec paluszka u ręki ma cały siny, prawie czarny, też nie wiadomo dlaczego
|
|
#3814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Biedny maluch i biedna dziewczyna,co oni teraz muszą przezywac ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- http://www.zol.pl/webcamkrupowki/ A ja to sobie pooglądam
|
||
|
|
|
#3815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to już zgłupiałam. Nie wiem czy do gotowego mleka po prostu wsypywać kaszkę czy tak jak u mnie. Bardziej do mnie przemawia Twoja wersja, no ale z drugiej strony nie chcę dać małemu zbyt kalorycznego posiłku. Chyba jak zwykle należy poczekać na matkę przełożoną Szaję Biedny maluch, oby szybko było wiadomo co to i żeby nic poważnego to nie było ![]() Żubra niet, dzik też już polazł, żegnam się i ja dobranoc A jeszcze Wam powiem, że na teściów spadła dziś kara za tamtą akcję z prądem, bo przeszła u nich mega burza i podtopiło im wioskę. Wysłali nam zdjęcia ogrodu, ale że my się do nich nie odzywamy, to nie wiem czy dom ucierpiał; w sumie to mam nadzieję że nie, bo jeszcze nam się zwalą na głowy. Zresztą wyobrażacie sobie, że matka tż jak gadała z moją, to wymyśliła, że oni zostawią swoje włości na wsi i zamieszkają z nami u nas w mieszkaniu? Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-06-03 o 23:41 |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Yellow, super pomyslowi t.
Jejku, co tu sie dzieje po nocach!! Kurczaczki spia, wiec zubrzyce szaleja! Martwi mnie to moje dziecie, wydaje mi sie, ze za malo siusia... Po nocy oczywiscie pielucha baaardzo pelna. Ale jak zagladam w dzien po 3h to tam wlasciwie lekko nasiurane, naprawde niewiele, a przeciez za jednym razem ssie cyca przez co najmniej 25min.... I pije wode/herbatke. Co lekarz moze w razie czego zlecic? Morfologie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Czesc!
W koncu na biezaco jestem i teraz juz bede z Wami. Przynajmniej na watku, zerknelam do k. i widze, ze tam tez sporo sie dzialo. Weze to pikus, to ja lazilam tam, gdzie nie powinnam. Poza tym nie powinny zaatakowac pierwsze. Tsunami - trzeba sie miec na bacznosci i byc przygotowanym. Japonia lezy w strefie bardzo aktywnej sejsmiczne i zawsze powinno sie miec w domu zestaw na wypadek ewakuacji i znac droge ucieczki. bokeh Na co dzien sie nie mysli o zagrozeniu, dopiero jak cos sie dzieje, to skacze adrenalina; zwlaszcza jak nie jest sie przyzwyczajonym. sarah pewnie, ze chcielibysmy mieszkac w miescie, ale na razie czeka nas kilkuletnia tulaczka po prowincji. Obojgu nam marzy sie Kobe, ale najpierw tz musi specjalizacje wybrac i pod tym katem szukac szpitala, ktory go zatrudni. Do konca roku musi zdecydowac. Nasze preferencje na razie musza poczekac. Sa tez plusy mieszkania na wybrzezu - ryby. Wszystkie sie do mnie usmiechaja ze sklepowych lodowek, ale niestety oporzadzic ich nie potrafie. Dzis bedzie rybka, ale taka dla poczatkujacych - wrzucic na ruszt i gotowe. |
|
|
|
#3818 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Że niby stolica województwa to już o tyle drożej? Chyba że Ty później niż ja brałaś ślub i w następnym roku już była tańsza bo nie z najnowszej kolekcji. Ja w 2009 roku.Cytat:
smutasz się pewnie że sama jesteś bez męża a on tak daleko... Cytat:
Ale tak nagle mu się odwidziało? Znalazł sobie jakąś drugą czy się pokłócili o coś?Dziękuję za przemiłe komentarze w klubie U nas pobudka standardowo o 5 (młody zasnął wczoraj snem nocnym o 18). Teraz sobie urządził Iguś mój drzemkę więc i ja lecę się zdrzemnąć.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-06-04 o 07:42 |
||||||
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do usypiania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
TżBokeh bardzo nieładnie nie informować swojej tżki o wyjściu na piwo. Za to należy się ![]() meneq fajnie, że już jesteś ![]() nam noc minęła spokojnie, jedno karmienie o 1:30 i wstaliśmy ok. 6:30 także git majonez jedynie co to odkąd Kubulek zaczął chwytać to zaczął też szczypać i znalazł sobie zabawę szczypanie mnie po piersiach. Masakra ile taki mały smrodnik ma siły :/ do tego bardzo nieładnie zachowuje się przy lewej piersi, którą kiedyś tak uwielbiał teraz Młody leży na macie i zabawia się z papugą
|
||||||
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas pobudka o 6.30
biorac pod uwage to, ze Maly sobie nocke urzadzil od 15.40 jest super jedyne co to w nocy debilna matka nieprzytomna zamiast dziecko nakarmic wziela na rece i zaczela usypiac hahahaha a Pietraszko histeria bo 3godz nie jadl![]() Illusion, nie wiem, co mu odbilo skretynialemu baranowi, milosc jak z bajki wielce przeznaczenie sraty taty i co? G.owno.... Strasznie mi jej szkoda bo pecha do facetow to ona ma nieprzecietnego, dawno sie tak nie zaangazowala, ten jej narobil nadziei ahhhh szkoda slow ![]() Pietraszko dzwiga sie na raczkach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Fewciu, jak w ogole Blaneczka w szeleczkach? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej gaduly!!!!
dzis moj robak budzil sie co 2 godz z zegarkiem w dupc.e. a o 4.30 stwierdzil ze juz sie naspal na szczescie udalo mi sie go uspic na niecala godzinke....rozpieszcza mnie ten moj dziec! ![]() a wczoraj jaka akcje z Nim mialam ![]() zeszlismy na dol do babci, matula moja go wziela na rece, siedzi sobie z nim w fotelu, cisza a tu nagle wymsknal mi sie baczurek myslalam ze przejdzie to bez wiekszego halo, taaaaaaaaaaaaamlody jak uslyszalm baczusława to w momencie wzrok na mnie i w taki brecht wpadl ze szok! tak wiec skonczyly sie juz te dobre czasy kiedy to bezkarnie mozna bylo zwalac baczury na mlodego ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41130342] wiesz co, wirusa możesz przynieść ze sobą, moja starsza zachorowała nie mając styczności z dziećmi [/QUOTE] kurcze, tego wlasnie sie boje jak wroce do pracy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41129833]Zaraz doczytam, tylko napiszę - Dorotka po szczepieniu, trochę płaczu ale mleczko mamy ukoiło ból od razu się dossała. Waga 7450, czyli ok. 80centyla, wzrost 70cm... wyskoczyła poza siatki centylowe [/QUOTE]łałałałał!!! Gratulacje! Duża pannica Ci rośnie! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
fewciu jak nocka?
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez
![]() Cytat:
ill, mam nadzieje (o ja naiwina), że jadnak cos tam zdziałam. przynajmniej bede próbować z kimś rozmawiać i błagać zeby sie udało... ![]() deli, gratki za udany chrzest ![]() ![]() szaja, brawa dl Dorki, że tak ładnie przybiera, ale Ty musisz miec pokarmu, że ona tak rośnie my bedziemy jechac tam na 12, bo od 12 przyjmuje jakas konkretniejsza osoba... boje sie jak nie wiem ![]() aha i która następna wrzuca fotki ślubne- chetnie popatrze- uwielbiam!!
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do fotek to coś Aga8484 pisała że chciałaby się pochwalić ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- mała - jak żołądek? lepiej?
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Oskar usnął dopiero o 22 ale za to nocka cud-ani jednej pobudki,spał do 7;20 Mogłoby być tak zawsze ale mógłby chodzić szybciej spać
|
#3827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aga dawaj foty
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion-dziękuje
![]() Tak dziś już dobrze ale co się wczoraj nacierpiałam to moje ból nie do zniesienia-dobrze że mąż mnie we wszystkim wyręczał bo sama ze wszystkim chyba bym zeszła.
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Idę nadrabiać. Wczoraj byłam do 19.00 z Wami a już 5 stron do nadrobienia. Tak,już długo jej nie ma. no jasne jedziemy 1 lipca z Darią pociągiem. Przynajmniej Daria będzie miała towarzystwo Hani Cytat:
![]() Cytat:
Piękne kobitki ![]() Fajnie że fotkę zrobiłyście. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i że mieszkano już macie wybrane. Małe bo małe ale ważne że będziecie mieszkać osobno
|
|
#3831 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udane chrzciny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jaką szósteczkę?? dzieci tam nie widać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41138476] na nutra i pepti, tak Fewcia, ale moment, piszesz, że od miesiąca nabiału nie jesz a teraz buzia tak wygląda? zrobisz fotkę? najpierw bym do pediatry szła, bo nie wydaje mi się, że to skaza i nie gastro, tylko alergolog jeśli skaza [/QUOTE] mam zdjęcie w telefonie, poszukam i już wstawiam ! dziękuję
|
|||||
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to wygląda , lakarka powiedziała właśnie, że to skazowe zmiany i kazała smarować oliwką. Jak do końca tyg nie zejdzie to idę z Nią do lekarza. A może Szaja coś poradzisz? Maść z wit A już stosujemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-06-04 o 07:30 |
|
|
|
#3833 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ewulkaaa;41127515
dziewczyny, jakie wy kaszki dajecie? te holle które szajka porponowała? a kleiki? [/QUOTE] ja kleik daje kukuydziany a kaszke mam kupiona ryzowo-kukurydziana a smaku bananowym z bobvity, ale narazie daje tylko ten kleik. Cytat:
a prosze bardzo, te sa przepiekne moim zdaniem, tylko chyba cenowo nie bardzo... http://allegro.pl/polspiochy-polspio...282638853.html a tu masz do wyboru do koloru tylko musisz wpisac kwote "do"http://allegro.pl/bielizna-polspioch...3%5D%5B1%5D=74 Cytat:
|
||
|
|
|
#3834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i sama próbowałabym to jakoś odkręcić...Cytat:
|
|||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was..zastanawiałam się dziewczyny czy mogę powrócić..czy mnie przyjmiecie..ja poprostu kompletnie nie mam czasu..do tego brak komputera...a korzystanie z komórki mnie tak wkurza..choć i tak robie postępy..bo jak mus to mus...ale nienawidze serfować po necie..przez telefon...
To jak...?? )
|
#3836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bardzo dużo jeżdżę z nią sama, zawsze jeździ w foteliku. to był jednorazowy przypadek, była sprasznie zmęczona już tą jazdą a do przejechania mieliśmy ok 1-1,5 km.
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
|
|
|
|
#3838 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję, że pytasz... coraz gorzej. Biedna chce machać nóżkami, przeciągać się, a nie może Więc częściej Jej zdejmuje i kładę ją na brzuszku (nie podnosiła głowki) - w ten sposób zagłuszam wyrzuty sumienia... W czwartek wieczorem mamy wizytę u ortopedy i zobaczymy czy jest poprawa, oby![]() Mała zasnęła po 21.30, spała do 1.00 i gotowa do zabawy, przez dwie godziny nie mogłam jej uspać. Myślę, że Ona po prostu tęskni za M. Zasnęła po 3 i spała do 5. Więc "wspaniale" Teraz kimnęła, ale to tylko 30min na śniadanie i prysznic
|
||||||
|
|
|
#3839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu nie macie fotki z dziećmi?? Cytat:
Bardzo mi się podobają takie. I ta cena!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Mamcura....jezuuuu zabiłabym Współczuję Za ile kupiłaś? Poka , Poka ![]() Cytat:
|
|
#3840 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Szaja dzięki za odpowiedź Pstryczku Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że będziecie sobie sami mieszkać Cytat:
A buty super - mam podobne tylko kobaltowe i koturna w kolorze "sznurkowym" - mega wygodne ![]() Cytat:
Mamcura ?! :mleje: a moja teściowa mówi o sobie BABKA a mnie gotuje ![]() ![]()
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

pewnie komary odgania 

nie wiem, kurcze, dałam po swojemu ale nie wiem czy dobrze, jak robicie?
Po chwili się uspokaja i wtedy mogę normalnie z nią usiąść. Nie wiem, z czego to wynika... 
pobrali wymaz i od czwartku czekają na wyniki, na razie obstawiają gronkowca albo pęcherzycę; dodatkowo koniec paluszka u ręki ma cały siny, prawie czarny, też nie wiadomo dlaczego

A plenery
smutasz się pewnie że sama jesteś bez męża a on tak daleko... 

jedynie co to odkąd Kubulek zaczął chwytać to zaczął też szczypać i znalazł sobie zabawę szczypanie mnie po piersiach. Masakra ile taki mały smrodnik ma siły :/ do tego bardzo nieładnie zachowuje się przy lewej piersi, którą kiedyś tak uwielbiał 

na szczescie udalo mi sie go uspic na niecala godzinke....
myslalam ze przejdzie to bez wiekszego halo, taaaaaaaaaaaaa