|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Zobaczymy.. Może nie bedą go dokarmiac i rano ładnie zassie cyca.
Leże tu sama i swira dostaje. Właśnie to jest najgorsze w cc Zabrali mi mojego Skarba.. A ja i tak pewnie nie zasne ![]() Jak szybko wstawalyscie po cc z łóżka ? Mi nikt nie pomaga, pewnie dopiero rano ktoś do mnie przyjdzie.. Sama boje sie probowac, ale może powinnam ? ![]() Rana boli jak cholera ale ogólnie jest ok. Myśli o synku dodają powera ![]() Aaaa oczywiście jak mi go wyjeli z brzucha to plakalam jak głupia ze wzruszenia Nasze Szczescie najukochansze |
|
|
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!! ![]() Dobrze, że już po wszystkim, szczególnie w związku z tym łyżeczkowaniem No właśnie ja też słyszałam, że prawie nic. Lonely, pomyśl, że za chwilkę będziecie w domku razem i już nikt Ci nie zabierze synka
|
|
#1594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wnioskowala od razu o 24 tygodnie. pytałam w zusie i kobitka powiedziała, ze o roczny będzie można się starac dopiero jak wejdzie ustawa. na razie nie maja zadnych wiadomości i wiedza tyle co ja z tv jak pojawia się procedury to będzie wiadomo co dalej.CZY JESZCZE KTORYS MOPS WYMAGA WSZYSTKICH SWIADECTW PRACY, PITOW ITD. OD 2011 DO DZISIAJ? czy tylko w BB jest tak wesoło...nie wystarcza zaświadczenia o dochodach, o odprowadzanych składkach i tona papierów z każdego możliwego urzędu :P latwiej zalatwic macierzyński niż becikowe ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
wszystkie świadectwa pracy, pity 11 i gdyby mogli to poprosiliby jeszcze o wszystko od 1985 do dzisiaj jutro mam 3 podejście do becikowego...---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
ahhh piękne te nasze dzieci i stanowczo za szybko rosna ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
bądź dzielna mamuska! zobaczysz jak szybko dojdziesz do siebie. ja tez myslalam, ze będę zdychać ze 2 tygodnie, bo początki były trudne...ale później to już pikus no i od jutra tatuś będzie z Wami to tez będzie fajniej! ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1596 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odmawiałam zadnej kroplówki ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
gratulacje dla mamy i Tymusia. info o lozysku brzmi brr strasznie ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
a bobik przyszedł poczta hehe.w szpitalu polecili te kapsulki kid vitum i myslalam, ze gdzies jeszcze zapoluje ![]() i rozmrazasz cale 150 naraz? w ogole ile dziecko wypija jednorazowo? bo mala po 30-50 spi jak bak hehe. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
ze powinnam ja co 2-4 godziny budzic na cyca, bo jeszcze nie ma swojego trybu. no i moje piersi rozsadzalo, wiec ona tez miała mi pomoc to uregulować...tylko jak obudzić takie leniwe dziecko? ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() cc miałam o 17:38, wstawałam następnego dnia rano. pierwszy posiłek dopiero na obiad 2 dnia nie wstawaj, lez i czekaj az pozwola i pamiętaj 12 godz. bez podnoszenia glowy!---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- dobranocka! nadrobiłam ![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Lonely takie silne leki? U nas tylko paracetamol w kroplowce
i to w sumie tylko dwa razy podali, raz jak zaczelo znieczulenie schodzic i potem na noc. ale w sumie nie potrzebowalam nic mocniejszego, moze jakbym poprosila to by cos dali. Ja wstawalam po 12h po cc. Cc o 10, kolo 23 przyszla polozna sprawdzic czy wsio ok i zapytala czy chce probowac wstac czy czekamy do rana- a bardzo chcialam sie wykapac wiec od razu ale przeboje byly, omdlenia po drodze i pod prysznicem ![]() Diabli u nas tez masa biurokracji, ale moze dlatego ze zalatwialismy tez zasilek rodzinny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-04 o 02:01 |
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() --- W. przewinięty i nakarmiony, przed chwilą ładnie zasnął przy pomocy konika fp; to ja też zmykam odpocząć, dobranoc
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-04 o 03:49 |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Paracetamol i morfine mi odstawili bo nie wiedza co dokładnie uczulilo. Ketonal przyniósł ulgę, ale po 22 dostałam zastrzyk czegoś mocniejszego (narkotyk na d...)
Efekt kapitalny zakrecilo mi sie w głowie i jak po 23 zasnelam tak do 2 spalam ![]() O 22 jak była u mnie Polozna pytałam czy możemy spróbować wstać, ale powiedziała ze dopiero rano, jak mi cennik zabiorą. Diabli - nie podnos głowy.. Łatwo mówić, głowę ciagle podnosilam jak mi dali Wiktorka. Nie mogłam nie podnosić.. Musiałam na niego patrzeć i zmuszać do jedzenia
|
|
|
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Zawwze sa dreny po cc? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-04 o 05:22 |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Cloche, lonely, color GRATULACJE!! Tylko 1 dzień mnie nie było a tu takie rewelacje
![]() Lonely ja wstalam po 15godzinach. Sama się zdziwiłam jak mi polozna kazała pierwszy dzień był kiepski ale potem już luuuz![]() Byliśmy wczoraj na kontroli w szpitalu w poradni neonatologicznej i dziewczyny ważą już 3kg! Wow I w końcu rozm 50 jest na nie dobry. Nawet niektóre 56 już nie wiszą ![]() Taa...brzmi to cokolwiek dziwnie że 5 tygodniowe dzieci chodzą w 50 |
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Moj mały ssaczek juz zjadł sniadanko
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1604 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście że dzieci musza! płakac..w ten sposób dotleniają organizm..cwiczą płucka..ale...nie mogą ciągle plakac..długo... czy zanoszac się ..bo to wtedy świadczy o jakimś dyskomforcie naszych maleństw..które przecież tylko przez płacz mogą nam to pokazac Cytat:
![]() swoją drogą..zawsze myślałam i informowano mnie że jak główka przejdzie to reszta bez problemu.. główka jest największa u maluszka i twardsza od reszty..barki się poddają uciskom..no ale może źle myśle..przeciez wiedzieli co robią.. kurcze dziwny powód..chyba troszeczkę był to spisek(może teściów )...![]() Cytat:
Gratuluję ... ![]() łyżeczkowanie do przyjemnych nie należy ..wiem sama miałam z Wikiem..ehh..po terminie mi łożysko się uszkodziło(podgniło)..tez mnie szarpali na żywca..wrrryyy! Cytat:
za wizytę ...swoją drogą 1cm to już coś![]() cudowności |
||||||
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:dzielna dziewczyna!Cytat:
ale przepisowo zakłada się ze w pierwszej dobie je 10 ml przy każdym karmieniu, drugiej 20 ml.. i tak z każdym dniem o 10 więcej.. w 10 dobie 100 ml i potem od 11 już się ta wartość na jakiś czas stabilizuje, nie wiem na jak długo...Diabli - a po co Ci takie małe buteleczki do mrożenia? Nelka powinna chyba 100 ml przy każdym karmieniu jesc? zreszta jak będziesz rozmrażac to trzeba wstawic na iles do lodówki i chyba lepiej taką całodzienną porcje zeby się w te buteleczki nie bawić.. z tej duzej porcji odlewasz sobie juz na konkretne karmienie.. |
||
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
colorku gratulacje!! Poszło Ci super!!
![]() u mnie wszystko sie wyciszyło Ale położna mówiła, że przepowiadacze mogą męczyć i 2 tyg przed porodem Na razie małej zostało 2,5 tyg do terminu, to jak czuje potrzebę, to niech jeszcze siedziwczoraj u nas była taka burza, że się nie dało nic mieć włączonego i siedzieliśmy i graliśmy w planszówki ![]() Dziś na obiad naleśniki z truskawkami i bitą śmietaną, albo z nutellą i bananami ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- lonely ale czuprynkę to on ma konkretną
|
#1607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wiem, że łyżeczkowanie do przyjemnych nie nalezy ![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak marchewka napisała dzień życia razy 10. Czyli np w 8 dobie życia zjada 80 po 2 tygodniach to się normuje na jakieś 120. Dlatego pisałam, że bez sensu takie małe, bo to nie jest nawet jedno karmienie, choć wiadomo dzieci różnie jedzą. Ślicznie ciągnie cyca ![]() Zapomniałam napisać, nic nie wyhodowano w moczu Matyldy Powoli szykujemy się do lekarza. Oby i na tej wadze w przychodni był piękny przyrost, bo ostatnio ważyliśmy się ale na takiej suwanej
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glowka jest najwieksza, ale elastyczna, bo ma ciemiaczko, a barki nie Dzien dobry zbieram sie na ktg i kontrole u gina
|
|
|
#1609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() album troszkę odświeżony ![]() zapraszam |
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
motylek dobrze, że mocz Matyldy czysty
Mysia Mysz ![]() Tyle, że ty jesteś o tydzień do przodu ode mnie, to może Cię to bardziej irytuje Ide piec babkę cytrynową
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Duzo porodowki na tlc ogladalam a i ordynator robil wyklad o tym na sr
ze jakby sie zdarzylo to brz paniki tylko sluchac lekarza i wyciagna malca![]() Widzialam fotki, masz zgrabniusi brzuszek i ty w ogole nie puchniesz szczesciaro ! Ja juz16 na plusie:/
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja 11 kg.tylko..nad czym ubolewam szczerze powiem..bo Ja lubie moje nad kilogramy..i tylko w ciąży mogę z nich się cieszyc... ![]() należę do chudzielców nie z wyboru niestety he he
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy po porodzie/w trakcie karmienia piersią powinno sie jesc jakieś suplementy diety/witaminy- nie wiem kwas foliowy, albo jakieś omega?? |
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na zdrowie Wiktorku Cytat:
--- hej mój mały terrorysta śpi mi na piesiach, nie ma szans aby zasnął sam w łóżeczku Mąż pojechał do szpitala po mój wypis i swoją opiekę i jak zdąży to załatwi jeszcze PZU, będziemy się starali o pieniądze za pobyt w szpitalu. Dziewczyny, które ze mną leżały mówiły, że ich ubezpieczyciele powiedzieli, że nie ma szans bo to dziecko chore a matka z własnej woli przy nim jest no ale mojemu M. powiedzieli, że mamy złożyć wniosek bo często wypłacają. Warto spróbować
|
||
|
|
|
#1615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A my jeszcze dziś planujemy zaliczyć ZUS, bo wczoraj jak byłam to było czarno od ludzi.
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą na pharmatonie i femibionie nawet jest napisane dla mam karmiących żeby młodzież Ci witaminek nie wyssała
|
|
|
#1617 | |||
|
Zakorzenienie
|
No ja chcę najpóźniej do niedzieli
![]() Cytat:
Fajnie, że już dobrze wyglądają w najmniejszych ciuszkach ![]() Lonely Mały jest śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie puchnę, za to nabrałam tempa w zbieraniu kg - wczoraj waga pokazała +3 kg w przeciągu 3 tygodni..
|
|
#1619 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad ranem poszła duża kupa ![]() A nic innego nie stosuje bo Sofcia za mała była do tej pory... Mam bobotic i jakieś probiotyki, ale bałam się jej dawać. Teraz jak już skończyła 4 tygodnie ( ) to pewnie spróbuję w razie potrzeby.Cytat:
A herbatki z warszawskiego herbapolu też próbowałam W zasadzie smak ten sam, a krakowska tańsza Cytat:
Cytat:
Tak mniej więcej 120ml. To jest Sofii jedno karmienie mniej więcej.Cytat:
Gratuluję magicznych 3kg! My też idziemy sie ważyć dziś. Nie spodziewam się jeszcze 4 z przodu, choć kto wie ![]() Cytat:
Bo owoce i warzywa mamy dość okrojone, nie Jeśli chodzi o omega to ja jem morskie ryby przynajmniej 2xtyg do tego używam oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia na kanapki zamiast masła. Wapń to głównie jugurty i ser żółty (jedno i drugie jem codziennie) ale już inne witaminki i składniki mineralne to trochę kiepsko.. Staram się jeść kasze ok 3 razy w tyg, one mają dużo witamin z grupy B.
|
||||||
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
color- gratulacje !!
![]() lonely- ale masz ślicznego synka marchewka- ja łykam witaminki i kwasy omega chociaż nie wiem czy kupię następne opakowanie omegi, bo te tabsy są straasznie drogie.... chyba przerzucę się na oleje i oliwy, i tak jak Ash zaczęłam jeść kaszę (i odkryłam, że kasza jest b.dobra )=== zbieramy się do przychodni na ważenie Małego![]() i mam nadzieję, że uzyskam także skierowanie na USG bioderek Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-06-04 o 09:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

07.07.2012 
jak pojawia się procedury to będzie wiadomo co dalej.
czy tylko w BB jest tak wesoło...nie wystarcza zaświadczenia o dochodach, o odprowadzanych składkach i tona papierów z każdego możliwego urzędu :P latwiej zalatwic macierzyński niż becikowe
i jeszcze umowę z banku że mam konto, jakby im nie wystarczył sam numer.
jutro mam 3 podejście do becikowego...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:dzielna dziewczyna!