|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cieszyłam się że nadrobiłam a zapomniałam że jeszcze klub
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
ninagg piękne zdjęcia bo Wy piękni
![]() wszystko super wyglądało
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Szaja jesteś nieoceniona! Jak to dobrze że mamy Cię tutaj.
Myślisz że już szukać alergologa? Znając nasza służbę zdrowia to wizyta będzie za pół roku Evel dobry tekst siostry! Blogerko trzymam mocno kciuki za Borysa ![]() Meneq dziękuje za odpowiedź,mam nadzieję że to w końcu zniknie. Lady Nawijko oczywiście że zapomnimy ![]() Nina piękne zdjęcia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uspokoję, żeby chociaż zaczął płakać 'normalnie' i wsadzam spowrotem - z moją córką tego nie przerabiałam, ale widziałam jak mój brat tak zawodził.
|
|
|
|
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj jest "histerykiem" i czesto sie zapowietrza, wiec wiem o co chodzi - dlatego u mojego na placz tzreba od razu reagowac. a gdybys jechala autem sama to co bys zrobila?
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nie powiem u mnie jest nawet odwrotna sytuacja, rodzice śpią przy ok 19 st. i pod lekką kołderką (takim bardziej pledem) i moja mama sama mi mówi, żebym cieniej małego ubierała
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Wlasnie w Kobe po tym trzesieniu bardzo poprawili infrastrukture i jest bezpieczniej. Tak silne wstrzasy w tym rejonie do rzadkosci naleza, a wowczas najwieksze szkody wywolaly nie wstrzasy a pozary. Tz przezyl, milo nie wspomina, ale zeby uciec przed trzesieniami musielibysmy opuscic Japonie. Mieszkamy w prefekturze, w ktorej prognozuja w najblizszych kilkunastu latach trzesienie ziemi, ktore wywola 30 m fale. Kobe jest nad zatoka, to nie ma takiego zagrozenia, no i gory wysokie. A tu jest nizina, nizina, nizina i dopiero pagoreczki. Do tego polwysep bezposrednio oblewa Pacyfik. Wczoraj pojechalismy na plaze - buduja falochrony i zabezpieczenia, ale sa to betonowe sciany majace ok 5 m. Jak przyjdzie fala, to bedzie armagedon. Teraz nasz dom jest na wysokosci 4,8 m npm. Jest co uciekac... |
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka-yyy po dłuższym namyśle nie chce się zamienić
dobrze jest nie trza psuć hue hue hue ![]() Illusion-jeszcze co do tej siateczki na owoce bo miałam wczoraj mówić ale poszłam spać w końcu-tak jak Szajka mówi-tam jest napisane że od 3+ miesiąca więc niby ok (krzywdy napewno się dziecku tym nie zrobi) tylko no właśnie,to by było takie nieświadome wsadzanie do dziubka (tak jak robią z grzechotkami,zabawkami itp). Ja spróbuje za jakiś czas a jak nie będzie się interesował to jeszcze trochę poczekam.
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
jakbym jechała no to migiem na pobocze, ale w korku bym wyciągnęła, byle trochę się uspokoiła. Na całe szczescie moja raczej spokojna i lubi jazdę samochodem.
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-06-04 o 10:19 |
|
|
|
#3940 |
|
Raczkowanie
|
hej witam się i lece nadrabiać już 5 stron od wczoraj
Napisze tylko, ze nie idziemy dzisiaj na szczepienie, będzie w czwartek, i poza tym ciężka noc za nami, Filip budził się co godzine i strasznie się do tego wiercił, ehh
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
,a drugi raz przy świętowaniu awansu męża,łyk wina to był ![]() Cytat:
Widziałam właśnie maksymalny debilizm wtórny w najgorszym wydaniu! Mieszkamy niedaleko stacji kolejowej,takiej małej,jeden top w jedną i jeden w druga stronę. Pani ogłasza przez megafon pociąg. Zamykają się szlabany. Idzie matka z dzieckiem,ona jedną ręką prowadzi wózek,druga trzyma za rękę szamoczace się dziecko. I co robi? Patrzy że pociąg jakieś 200m od przejazdu i przechodzi!!! Gdyby to dziecko jej uciekło? Co za bezmyślni ludzie chodzą po tym świecie. Aż mi się gorąco zrobiło! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki za wszystkie szczepione maleństwa
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, wkurzyłam się po prostu.
To nie agresja, tylko wkurz. No i fakt faktem, trochę mnie zirytowało to, że nie tylko ja odpisałam Misi w ten sposób, a Illusion tylko mnie wzięła pod lupę (jak zawsze zresztą ).
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, a probowalas ululac w wozku? Moj ostatnimi czasy lubuje sie w takich histeriach jak jest bardzo zmeczony, czyli ponad 2godz nie spi. Wsadzam do wozka, spiewam kolysanki, puszczam suszare i tarmosze wozkiem jak najbardziej, pomaga. Wlasnie ululalam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3945 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gapi się wtedy i jest cisza. Cytat:
Biedna Blaneczka, całuski od cioci Kasi. Cytat:
Cytat:
Ledwie się powstrzymałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio widziałam babkę która prowadziła auto i na kolanach miała ok roczne dziecko. To dopiero skrajna głupota. Idę klub nadrabiać. |
||||||||
|
|
|
#3946 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do snu - o matko! Cytat:
2 razy mi sie to zdarzylo, tez na krotkich spokojnych trasach, dziec sie uspokoil i znow wsadzilam do fotelika.powiem tak - źle robimy , bardzo źle. jestesmy glupie, narazamy swoje dzieci na niebezpieczenstwo ale sa takie sytuacje ze czasem tylko natychmiastowe wyjecie z fotelika jako-tako uspokoi dziecia. czasem trzeba wybierac albo lament (nie mega placz, oj nie nie nie), bezdech itd albo fotelik ![]() oby takich sytuacji bylo jak najmniej a najlepiej wcale. dyskutowac nie ma sensu. to jest złe, tak nie mozna robic ale zycie jest zyciem, a i kazde dzecko inne... amen! Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie noce po szczepieniach były normalne, ale do kąpieli był ciągły płacz. mam nadzieję, że dziś nie będzie ciągle płakać.![]() Laura dziękuję za kciuki
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-06-04 o 10:32 |
|
|
|
|
#3948 |
|
Rozeznanie
|
Laurko, dobrze ze chociaz maz jest po Twojej stronie, zabic to za malo za ta mamcure, nie wiem skad takie kretynskie okreslenie
Kciuki za szczepienia. Cala za Ciebie tez kciuki,mam nadzieje,ze wszystko zalatwisz pomyslnie Charlizz gratuluje zdanego warunku. Hahaha,podgladanie zubrow- lepsze niz Wasze grzanie jajec na grzedzie Co do fotelika to na szczescie nie mialam takiej sytuacji,ale nie wiem jak bym zareagowala... Teraz mysle,ze bym nie wyjela,ale pamietam jak maly w domu raz sie wlasnie tak zanosil,myslalam ze sie udusi, to panikowalam strasznie... Czesc meneq Kurcze, przeczytalam Was, ide ogarniac chate. Wczoraj caly dzien mi zlecial na spotkanku to nic w domu nie posprzatalam... Dobrze, ze pierogow ostatnio wiecej zrobilam, bo tak bym nie zdazyla obiadu zrobic TZtowi,rowno wrocilismy. Aaa i dziekuje bardzo za mile komentarze odnosnie zdjecia wczorajszego Ale jak zobaczylam, jaki ze mnie paczek to przynajmniej sie zmotywowalam,zeby zabrac sie konkretniej za siebie![]() Udanego dzionka |
|
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
newsa w klubie napisałam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Black ja absolutnie nic do ciebie nie mam, nie wiem czemu piszesz że ZAWSZE coś mam do Ciebie. Po prostu Ty napisałaś to w inny sposób ze słownictwem na które już się powoływałam i dlatego padło na Ciebie. Dyskusja trwa nadal przecież i uważam że każdy ma prawo się wypowiedzieć ale bez obrażania nikogo. Amen.
|
#3952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pocieszylas mnie, bo Borys wazyl 6200 wczoraj, wiec nie jest az taki najmniejszy znowu jak mi sie zawsze wydaje
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
ja z alkoholu to nabardziej SLODKIE winko, pifko ale tylko z sokiem albo jakis smakosz natomiast wodka dla mnie obrzydlistwo, bleeee. kiedys za mlodu to i owszem ale jak czlowiek sie stary zrobil to i preferencje alkoholowe sie pozmienialy
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Illusion, nie do Ciebie konkretnie biłam, tylko... jak jest jakaś dyskusja zawsze, i kilka osób wypowie się negatywnie na dany temat, w tym ja, to zazwyczaj odwołania są tylko do mnie, nie tylko z Twojej strony...
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z piwa to tylko Karmi poema di kaffe i Somersbe
wino lubię - ostatnio okryłam wino Mogen David pyszne i wszelkie likiery byle nie orzechowe
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić - moje dziecię nareszcie załapało odruch trakcyjny, a poza tym, leżąc na brzuchu, łapie zabaweczki.
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam paczuszkę z hippa. Ale kupony są ważne tylko do końca czerwca.
Teraz tylko poczytuje wieczorem będę cytować. |
|
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

Myślisz że już szukać alergologa? Znając nasza służbę zdrowia to wizyta będzie za pół roku 

Uspokoję, żeby chociaż zaczął płakać 'normalnie' i wsadzam spowrotem - z moją córką tego nie przerabiałam, ale widziałam jak mój brat tak zawodził.
mimo ze i tak wietrzylam czesto i wylaczlaam w pokoju grzejnik to non stop grypa, albo oskrzela, przeziebienia, katar..
dlatego dzisiaj mam zamia lezec w lozku juz o 20
żyć nie umierać!
już mam dość, będzie jechała na cycu do osiemnastki i już
patrz, u mnie pobudki są o:23, 4,5,6-wstajemy 

).

pyszne i wszelkie likiery byle nie orzechowe