|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przykro mi z powodu szpitala. Zdrówka życzę! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Też tak myślę. Tym bardziej że na cały dzień śpi tylko szalone PÓŁ GODZINKI ... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurde no ale pogody nie ma ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie długo schodziło, ze 2 tygodnie na pewno nie wiem, czy to skaza - może być to tez uczulenie na cokolwiek (proszku do prania nie zmieniłaś?), i... wyguglaj sobie trądzik niemowlęcy, on czasem jest mylony ze skazą właśnie. Łapałabym dermatologa, nie pediatrę normalnego jednak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie ma znaczenia, że jedzie się TYLKO kilometr czy dwa, bo kretyn może w was rąbnąć w trakcie wyjeżdżania z parkingu.... w korku może rąbnąć motocyklista. Cytat:
ja i z Agatką, i z Dorotką przeszłam histerie samochodowe już, ba - ostatnio nawet rzygańsko Agatki było, nie było gdzie się zatrzymać - trudno. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||
Wtajemniczenie
|
Ellmi bieny maluszek
![]() Caławdeszczu trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja gadałam z szefem i mam od 13.06 do 16.08 46 dni urlopu do wykorzystania i dopiero potem wychowawczy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
szaja pamietam, ze podczas nadrabiania natknelam sie na post z pytaniem. Tylko tresci nie pamietam, a odszukac nie potrafie. Przypominasz sobie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Dla mnie szczytem głupoty jest wożenie dziecka bez fotelika a nie wyjęcie żeby się uspokoiło, mieliśmy do przejechania góra 1,5 km przy ograniczeniu 40/h, nie expresówka, do tego zbliżała się godz zastrzyku a dzieci wszytko wyczówają
#3911 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() Cytat:
oj bidulka.... Kciuki w czwartek beda leciec ![]() Cytat:
no nie gadaj, ze nie naplulas!!!!!!! ![]() I dobrze, ze maz stoi za Toba mure, bo z facetami to roznie bywa Cytat:
ahhh...ja tez <3 Cytat:
![]() Kiedys byla taka sytuacja, swoja droga to jest hit u nas, moja mama chciala sie z Michalem napic piwa a ten niieeee....dziekuje, juz jedno w tym tygodniu wypilem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3912 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41143729]
a ja z grubej rury walnę: jak stuknie w was jakiś idiota i dziecku stanie się krzywda lub umrze, to dopiero serce będzie pękać ![]() I nie ma znaczenia, że jedzie się TYLKO kilometr czy dwa, bo kretyn może w was rąbnąć w trakcie wyjeżdżania z parkingu.... w korku może rąbnąć motocyklista. [/QUOTE] Szaja ja wiem o tym wszystkim. Powtarzam, zdarzyło się raz bo dzieciak mi się dusił prawie, jak płacze zwyczajnie to nigdy nie wyciągam. Staliśmy w korku (mąż prowadził, ja z tyłu z młodym) i jak się uspokoił to wsadziłam znowu do fotelika. Poza tym ja nie mam tak łatwo że mogę smoczek dać i wiem że wiele z Was też by tak zrobiło bo to była taka histeria jakiej wcześniej nigdy nie widziałam, no wyglądało jakby się dusił. Do tamtej sytuacji też się zarzekałam że nigdy nie wyciągnę ale życie weryfikuje. Tyle w temacie. Możecie uważać że jestem głupia.
#3913 | |
Zakorzenienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41143729]bo dzieci były zabawiane przez niańki ![]() No fakt ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3914 |
Wtajemniczenie
|
Pisałyście o księżach, ja wiem, że to temat rzeka i znam księży z powołania którzy naprawdę dla mnie są godni szacunku ale i znam kuta*fonów którym powinno się
![]() W sąsiedniej miejscowości (mojej rodzinnej) jest ksiądz (od roku)który tylko kasa, kasa, kasa. Opiszę Wam wie kolendowe sytuacje. 1 - kolęda u nas w domu, moich rodziców nie było bo pojechali z siostrą do W-wy do szpitala na kontrolę w CZDz. Została siostra(21) i brat (13lat). Ksiądz się pyta gdzie sis pracuje, a ona zgodnie z prawdą, że w Maconaldsie na pół etatu, no to ten ile zarabia ![]() Ale 2 sytuacja to chyba na doniesienie jakieś zasługuje! po kolędzie chodzi z nim 2 ministrantów. Kupił im skrzynkę zamykaną na klucz i potem im zabierał 10 %. Któregoś dnia dzwoni, do rodziny, gdzie jest 8 ! małych jeszcze dzieci i mówi, że chłopak X ma oddać to czego do skrzynki z kolędy nie wrzucili bo on przeliczył i napewno musiało być więcej. Czaicie? Do drugiego chłopaka rodziców też zadzwonił. Ojciec 8 dzieci poszedł do niego i się go pyta: Jakim prawem on dzieciom kasę zabiera, skoro on jako ojciec im nigdy nic nie zabiera, nawet jak od dziadków dostaną mimo, że się nie przelewa. Potem w nerwach wziął wyciągnął 50 zł z kieszeni, machnął mu i mów: Jak księdzu brakuje to ja się podzielę. A ten wiecie co zrobił? WZIĄŁ!!! No słów brakuje! A to tylko 2 z tysiąca innych sytuacji. Jak był poprzedni ksiądz to np. jak wiedział, że u nas sytuacja była gorsza (np. siostra miała operację raka mózgu) to nie wziął wogóle pieniędzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Illusion myślę że takich głupich jak my jest więcej tylko siedzą cicho ![]()
![]() |
#3916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silver Ty się ze mnie na śmiej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do piwa to nieźle, teściówka chciała go upić a ten twardo odmawia ![]() mój tż w sumie też nie pije, jak kupuje piwo to przez 3 dni je pije ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Wtajemniczenie
|
jezu, dziewczyny .. okazalo sie, ze mamy szczepienia dzisiaj, na 14.30 ... dobrze, ze rano sprawdzilam, bo myslalam, ze to w czwartek.
trzymajcie kciuki, szkoda mi tego moja zombiaka, bo wiem jakiej histerii dostanie!! ostatnio nie dal sie polozyc nawet bo juz czul co go czeka dzisiaj wymyslilam ze zrobie mu kaszke z jabluszkiem i od razu po wkluciu podam, moze go to uspokoi, bo ostatnio byl taki rozzalony, czulam jakbym mu sama krzywde zrobila, dopiero przy mleczku sie uspokoil
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w mojej rodzinnej miejscowości po kolędzie chodził taki ksiądz co wyjmował z koperty ile kto dał, liczył a do jednej babeczki (starszej, co jej się nie przelewa)tekst, że mało dała i że on nie jest żebrakiem, żeby takie kwoty brać ale wziął. I druga sytuacja nie wiem jak jest u Was ale u mnie/u meża jest tak, że samobójcy pogrzeb jest taki trochę inny,. I ostatnia sytuacja gdzie powiesił się prezes banku. Pogrzeb odprawiany przez kilku księży, ogólnie och i ach, nawet ksiądz na kazaniu powiedział, żeby to zrozumieć (w sensie samobójstwo), bo oczywiście odpowiednia suma pomogła zmienić nastawienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Wtajemniczenie
|
Ewik, blogerko - kciuki za szczepienie
![]()
#3925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bm nigdy w zyciu dzieciaka z fotelika nie wyciagnela, chocbysmy 10 na godzine jechali. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- o ktorej macie? bede z Wami myslami ![]()
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
![]() 10:30, więc pewnie już jest po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
dooobry!
witam się miedzy kawą, sprzątaniem, dzieckiem i pisaniem magisterki ![]() ![]() co ja dzisiaj przeżyłam! Ani wpadła w taką histerię, jakich mało! miałą tak tylko 2 razy - i tylko dlatego, że mnie nie było, jak prszyszłam, utuliłam to było ok. A dziś? godzine darcia się, piszczenia, nic nie pomagało ![]() ![]() ![]() ale wydaje mi się, że to przez to cholerne rozszerzanie diety. Odkąd zaczęłam podawać słoiczki (od czwartku) ona jest niespokojna, brzuch ją boli - z resztą pisałam. Myślałam, że to po marchewce, ale dziś 3 dzień będzie odstawała jabłko - to co, jabłko też mam wyeliminować? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() noo, tylko nie balibyście się po tym ogromnym trzęsieniu ziemi jakie było w kobe? ps. aż wam załączę zdjęcie z tego wschodu słońca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() noooo, to się zamieniamy ![]() Cytat:
jechaliśmy z małą do lekarza, godz 19 30 więc całkiem już Anusia była zmęczona, tż prowadził, a ta ryyyczy i tyyyczyyy, bo to płacz nie był. no to ja bach, cyc na wierzch, nachyliłam się i spokój ![]() ![]() Cytat:
moaj t. ostatnio przychodzi, Ania leży na brzuszku, no trochę stękała, ale bez przesady. A moja t.: chodż babcia cię uratuje! na co ja: nooo Ania, dobrze że masz taką dobrą babcią, bo wyrodna matka sadystka cię śmiała na brzuchu położyć. Jej mina bezcenna ![]() ![]() a co do chrzcin, to jeśli zdążę, to napiszę coś w k., bo tutaj ostatnio zajrzał mój TŻ jak się dowiedział, że TŻ bokeh tu zagląda ![]() Cytat:
![]() Luzik maleńka ![]() Cytat:
![]() TŻbokeh - zgadzam się - my z moim TŻem pijemy sobie piwka w domu i też jest miło, nawet chyba milej ![]() Cytat:
![]() kciuki zaciśnięte. Cytat:
![]() co do podkreślonego ![]() dziewczyny - co do żubrów - jesteście genialne! trzeba było powiedzieć to też bym nie szła spać tylko z wami żubry oglądała ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() blogerko kciuki za szczepienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
To my sie kolezankowalysmy juz przed wizazem? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Wtajemniczenie
|
Myslalam, ze moja mama wrzucila na luz z przegrzewaniem dziecka - w przeciwienstwoe do tesciowej, ale nie ..
wczoraj pietrwsze co zrobilam, poprosilam ja zeby przebrala boryska w pajacyka, w ktorym bezie mu wygodnie, cienki bawelniany .. mama od razu, ale jak to? dziecko musi mmiec dwie warstwy. na nic zdalo sie tlumaczenie, ze u rodzicow jest 25 a u nas w domu ledwo 20 i mlody tak jest od malego chowany i to ze ma zimne raczki to norma. u rodzicow od razu po wejsciu do domu wypiekow na buzi prawie dostal z tego goraca, moja mama stwierdzila ze niech mi bedzie, niech juz ma tego pajacyka ale oni doloza do pieca, zeby cieplej bylo ... nie musze dodawac jak babcia na mnie siadla, ze za jej czasow to w pierzynach sie dzieci chowalo. ale lepsze bo mama podala mi a przyklad sasiadke, ktora do teraz wozi dziecko w gondolce z oslonka!!! dziecko ma ze 3 miesiace chyba - powiedzialam tylko mamie ze ostatnio lekarz w DDTV wysmiewam takie matki to nic nie odpowiedziala tak wczoraj z TZ rozmawialismy na ten temat i ma racje, to co mi powiedzial ze jak sie wprowadzilam do niego, to tyzreslam sie z zimna non stop, mimo ze on i tak ogrzewanie podkrecil ale plus jest taki ze nie pamietam keidy bylam chora tutaj mieszkajac z nim a jak mieszkalam u rodzicow w tym saunarium ![]() mam wrazenie, ze Boryskowi tez takie niskie temp lepiej sluza, ale mamie nie da sie przetlumaczyc, bo on jet wg niej za maly zebym go tak :hartowala: ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- eee, to juz lajt ![]() ale noc rozna moze byc?! u nas zawsze ciezko po szczepieniach, placze co godzine srednio ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.