![]() |
#1591 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Malpka jaki śmiech
![]() Kasia, oj zazdroszczę baaaardzo disco! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, tak piszecie o tych teściowych, a mnie się fajna trafiła ![]() ![]() Cytat:
![]() Zresztą ja małego często wieczorem zakrywam w kocyk, daję smoka i się bujamy na bujaku, on wpatruje się we mnie wielkimi oczami, ja na niego, a potem usypia - na pewno wie, że jest kochaniuśki! ![]() Ufff, to się rozpisałam. Wklejam jeszcze mojego misiaczka. Miłego dnia dziewczyny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z Ośrodka Rehabilitacji, Filip ma obniżone napięcie mięśniowe, jest troszkę nie asymetryczny. Ćwiczenia z lekarzem mu się strasznie podobały, robił mu samolociki w powietrzu i inne takie wygibasy na które sama bym się nie odważyła
![]() Natomiast z rehabilitantką już nie koniecznie bo płakał straszliwie, pokazała nam ćwiczenia jakie mamy wykonywać w domu i za 2 tygodnie do kontroli. Ma 6 razy dziennie leżeć na brzuchu z pilnowaniem aby rączki były z przodu i się nie rozjeżdżały plus pupa leżąca nie w powietrzu jak to nie raz u Fifiego bywa. Do tego jeszcze jedno ćwiczenie 4 razy dziennie, ma być na golasa i mam go sobie odpowiednio ułożyć i nacisnąć miejsce pod cycem na minutę. I w tym czasie mają nóżki polecieć do góry i piąstki się otworzyć. Wczoraj byliśmy jeszcze na drugiej wizycie na usg bioderek jest ok. Kolejna za 6 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kubuś w nocy też ladnie pośpi, mam 3 pobudki może, ale jak się rano ok.7,9 budzi to do wieczora nie daje odpoczać. Daję na leżaczek, to poleży moze 20 minut, jak daję do lozeczka, pokazuje obrazki, wlaczam karuzele - moze 15 minut poleży. W ciagu dnia robi drzemki po kilka minut do pół godziny góra. Na spacerach śpi cudnie, bo jak wychodze na 3,4 godziny to tak śpi. No ale do tego musi być pogoda, tzn. nie powinno padać/lać. Teraz mi śpi pięknie już 1,5h ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1594 | |||||
Zakorzenienie
|
a tam sama zaproponowala ze zostanie ... no ale nie chce spac u ''nas'' z wiadomych powodow wiec Milus idzie do niej i jak powiedziala
- przyjedziesz po niego jak sie wyspisz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a u mnie dalej slonce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do Kubusia .. eh dziwne sa teraz te metody ''nauczania'' ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i witam sie ponownie ... mialam dzis ''szybkiego'' goscia yhmm raczej Emilian mial - przjechala na 15min doslownie moja kolezanka bo przy okazji ze gdzies tam jechala byla w poblizu i co Mlody dostal od niej - Buty z Reeboka rozm 22 .... bialo-niebieskie ... ale CZAD jest taki ze na jednym najwiekszym pasku niesbiekim sa ''lampeczki'' i ladnie swieca ![]() dzis Ladnie spal .... bylam wczoraj jak wiecie na miescie od kolezanki wyszloam o 19 ... zaszlam jeszcze do ''dawnego'' sklepu znajomych odwiedzic ( przy okazji kupilam inna marganryne :P - moze sie udadza w koncu te rogaliki :P ) - oczywscie Mlody od razu usnol .... w domy bylam jakos o 20.15 ... zawsze sie budzil jak schodzilam po schodach - tym razem NIE ... wiec tylko odpielam kurteczke kocyk z nozek zdjelam by sie nie zapocil i spal do 00.20 - we wozku !!! az w szoku bylam ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1595 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moja mata jestr zdecydowanie za mała dla Karola ciągle mi złazi na dywan ![]()
![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy już 5 smoków i żaden nie jest dobry, każdym pluje dalej aniżeli widzi chyba
![]() Właśnie pokłada się ze zmęczenia a co ją odłożę do wózka, kołyski 2 minuty i już rozbudzona zaczyna płakać. Jeść nie chce bo co dam jej cyca to dwa razy pociągnie i zasypia właśnie dałam jej butlę odciągniętego 40 żeby się dojadła i pod koniec butli odpłynęła chwilę ją potrzymałam odłożyłam do wózka i co już marudzi ![]() któraś z Was pisała o ciemiączku że zapadnięte delikatny dołek to jest prawidłowo gorzej jak jest dużo zapadnięte tz widoczne wtedy to może być np. odwodnienie, dziś jeszcze z położną konsultowałam bo była na ostatniej wizycie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe tesciowa lepiej niech sie wyspi zawczasu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dobrze ze juz okey. i brawo za dlugi sen ![]() nadrabiam dalej
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do butów to fajne takie sa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1599 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za rady
na razie odciągnęłam laktatorem 100ml w razie czego i na następne karmienie przystawię już Małą do piersi i będę walczyć dalej z tą nieszczęsną nakładką.. jak mówicie, że wasze dzieciaczki już leżą na matach to chyba ją też wyciągnę ![]() DEmeter super Twój misiaczek ![]() monika za bioderka ![]() i kciuki za ćwiczenia/rehabilitację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
Demeter - słodziak z syneczka
![]()
![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
Demeter moja podnosi główkę jak leży na brzuszku ale ciężko jej przekręcić jeszcze choć tato w sobotę powiedział ze przekręciła sama jak w wózku leżała. Nasze dzieci to maluszki wg mnie maja jeszcze czas na przekręcanie główki i dłuższe trzymanie. Moja ciągnie chyba główkę w prawą stronę ale zobaczymy na wizycie u pediatry w przyszłym tygodniu bo na szczepienie trzeba iść.
Zastanawiam się jak szczepić od razu 6w1 plus co? Jak szczepiłyście i jeśli możecie przypomnieć jakiej firmy szczepionki kupowałyście. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Demeter tak tak ja odkładam na brzuszek ale ostatni czasy po chwili się budzi i próbuje się przekręcić więc sama ją przekręcam bo jak nie przekręcę to układa buźkę na wprost do materaca. Jak była mniejsza i się nie próbowała przekręcać to dwie noce spała na brzuszku ja się budziłam często by sprawdzić czy jej nic nie jest a ona spała po 6 godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Kniaginia
|
O! jak cudnie! Wczoraj cały dzień zabaw był, a dziś mi Róża śpi. Zasnęła obok mnie na sofie przed książeczką. Obrazek winogronka ją tak zafascynował
![]() Cytat:
monicca, trzymam kciuki za rerhabilitację ![]() Demeter, ale fajne ma wdzianko przystojniak! To i ja wkleję swoją. Dziś wypowiedziałam wojnę różowym ubrankom. Poza tym tata dziś idzie na koncert Slayera obok (będę pewnie słyszeć muzykę z balkonu), więc tak w konwencji ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2023-12-20 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nie na długo i nie zawsze, w domu nawet mu nie próbuję dawać ale np dzisiaj jak w samochodzie zaczął płakać to mu wkładałam trochę na siłę, pociągnął 2 razy wypluł i spokój. W ogóle to ja się martwie jak ja będę jeździć do tych różnych lekarzy za 2 tygodnie kontrola rehabilitacji, za 4 chirurg a sama boję się jechać bo to 20km i mały ostatnio nie chce siedzieć w foteliku, dzisiaj TŻ wziął urlop ale co wizytę nie będzie mógł brać ![]() I jeszcze co do rehabilitacji najbardziej zmartwiło mnie że dostaliśmy zakaz na noszenie Filipa w pionie ![]() Jak płakał to była pozycja w której moment się uspokajał bo w poziomie jeszcze bardziej zaczynał krzyczeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
JolanT co do nakładek próbuj bez ja karmiłam prawie dwa tygodnie w nich bo w szpitalu jak przyszła położna zobaczyła sutki i spytala się czy mam nakładki a ja że tak to kazała założyć co prawda łatwiej dużo było karmić ale po 2 tygodniach coś było nie tak niby jedzenie jest ale brakowało małej wyczytałam że przez nakładki zanika pokarm bo pierś właściwie brodawki i sutki nie są tak jak powinny być pobudzane i przyczyniają się do zaniku laktacji tak więc od razu je wyrzuciłam pomimo małych sutków choć już przez nakładki troszkę były naciągnięte i od tamtej pory karmię bez czyli już prawie 4 tygodnie.
ja Anielkę kilka razy na matę kładłam tylko ja mam taką z muzyczką i jak nóżkami kopie to zmienia melodie nieraz jej wyjdzie ![]() Kupiłam jej karuzelę w sobotę te którą ma Nestelle z misiami i popsuta wczoraj byłam reklamować ![]() Póki co ulubione miejsce sufit w salonie gdzie mamy czarny barysol i jak leży w wózku to mocno się jej ten róż i fiolet odbija i wszystko w suficie widzi jak się rusza to chociaż tam nieraz z 30 minut poleży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1605 |
Wtajemniczenie
|
6w1, rotarix i prevenar13
![]() |
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
monicca1989
![]() ![]() A czemu nie możecie go nosić w pionie?? Ja tam skapitulowałam z tymi smoczkami nie chce to nie ale niech zapomni że z cycka może zrobić smoczek najgorzej jest w nocy bo jak mi się uśnie jak karmię na śpiocha to ostatnio po 1,5 godziny się obudziłam a ona też spała z cyckiem w buzi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1607 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
widze ze mi ucielo napewno cytat od Nestelle. biedny Kubuś ![]() nadrobiłam ![]()
![]() |
![]() |
#1608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zdrUFka ![]() Cytat:
a ja wychodzem .. dalam sie namowic na spacer w sumie w domu to co - MIALAM TYLKO ZNOWU POSPRZATAC ![]() ![]() ![]() wiec do pozniej .... a i wkleje tego krodyla bom zrobila fote ale nie zrzucilam na kompa jeszcze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1610 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja właśnie podobnie, bo chcę dopiero od nowego roku wrócic do pracy Cytat:
tiaaa... To ja mam to samo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurcze, tak sobie wrzuciłam w google i wyglada na to, że to może być to... Opis i wygląd by się zgadzał (choć u Leośka jest to bardzo delikatne w porównaniu z niektórymi zdjęciami z sieci), tyle że to umiejscowienie również na przegubach dłoni nie brdzo się zgadza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1612 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jak powiem mężowi że jest koncert Slayera to pewnie powie, że chciałby tam być ![]() czasami też mam ochotę na coś co nie jest różowe ale ja mam prawie wszystko ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- aa i jeszcze mam pytanie.. czy to normalne jak dziecko ma zimne rączki?? moja ma cały czas właściwie.. i cały czas staram się jej przykrywać żeby miała ciepłe a ona wyciąga.. nawet paznokietki ma lekko sine.. mam nadzieję, że to nie krążenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1614 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to jest własnie rozbrajające w szkolnictwie.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o Jezusie, u mnie to samo aż wstyd się przyznać, ze brzydko mówiąc rozpierdzielam te pieniądze jak porąbana. Jakiś bat by mi się przydał. Któraś wstawiała kiedyś taką tabelkę w Excellu (OC-Ty?)- może mogłaby mi wysłac na maila, jak się spróbuję kontrolować to może zacznę oszczędzać....
![]() |
![]() |
#1615 | ||
Zakorzenienie
|
Z tego co zrozumiałam po naciśnięciu w tym miejscu napięcie przechodzi od tego miejsca przez główkę i wraca drugą stroną i w tym momencie dziecko podnosi nogi do góry i otwiera piąstki. I to zmusza go do pracy wszystkich mięśni.
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
Kasia napisalam tak o tej dyskotece bo ostatnio czuje sie jak polamaniec jakis
![]() ![]() dziewczyny chyba wezmiemy to mieszkanie... prosze o kciuki ![]() ![]() ![]() kupilam dzis opakowanie termiczne dla malucha.. w niedziele mamy chrzest i mleko w butelke zapakujemy jakby plakal i marudzil, ciekawe jak zniesie polewanie glowki i cala ta uroczystosc ![]()
![]() |
#1617 | ||
Zadomowienie
|
Witam i ja
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- polecam http://demotywatory.pl/4144263/Nasze...ak-cien-ucieka ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() wizażowe ciocie ufundują złoty medal ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czad ![]()
![]() |
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1620 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() świetnie wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choc mój Roszek nie potrzebuje uspokajacza to bardzo interesują go te czarno-białe ksiązeczki ,polecam . Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.