Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 11:17   #1591
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Malpka jaki śmiech
Kasia, oj zazdroszczę baaaardzo disco!

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
u mnie tak samo bylo. Pielegniarka stwierdziła, że "takiego płaskiego sutka, to ona też by do buzi nie wzięła " - nie wiem o co jej chodziło w sumie, bo chyba nie o moje sutki nakładki kupiłam, karmiłam w nich kilka razy. Mały też nie za bardzo chciał chwytać

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
nie próbowałam..
ale muszę zobaczyć, może akurat się wyciągną bardziej..

i jak się okazuje- można bez!
ale one gumę wcisną i mają pacjentkę z głowy
Mnie nakładki uratowały w 3 dobie, jak miałam nadal problemy z karmieniem. Ładnie wyciągnęły sutki Położna już w domu poradziła, żeby je próbować odstawić, bo mały będzie się bardziej męczył i mniej wyssa mleka, więc ściągnełam i poszło.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a i jeszcze zepsuł nam sie saochód tzn tłumik i złapaliśmy gume nie da sie zalepić wiec 2 koła trzeba kupić
Ojjj współczuję...

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
na samo brzmienie słowa "teściowa" nóż mi się w kieszeni otwiera U nas wczoraj była i wychodziła od nas nieszczęśliwa, bo "z maluszkiem się nie pobawiłam..." Leoś wczoraj cały dzień był marudny (chyba trzeci skok rozwojowy się zaczyna)i jak wieczorem dotarli to w sumie on już był taki padnięty... a jak go siłą wzięła na rece to się jej rozpłakał Jak ja to uwielbiam... sesese
Hehe
Kurcze, tak piszecie o tych teściowych, a mnie się fajna trafiła Nawet cieszy siię bardziej z wnuka niż moja mama

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
No ja wiem, że smoczek to nic złego, ale mimo tego mam takie poczucie, że oszukuję dziecko, bo Krzyś chce cycka, a ja Mu gumę pakuję do buzi i że Jemu robi się przykro, czuje się niekochany itp Wiem, że tak pewnie nie jest, no ale jest takie uczucie
Rzeczywiście chyba większośc z nas nie planowała używac smoczka, ja też się złamałam w 2 tygodniu. Nie uważam, że to coś złego, bo widze, jak się ładnie uspakaja przy nim i czesto zasypia. Wolę dać mu smoczka niż miałby mojego suta ciamglać ciągle
Zresztą ja małego często wieczorem zakrywam w kocyk, daję smoka i się bujamy na bujaku, on wpatruje się we mnie wielkimi oczami, ja na niego, a potem usypia - na pewno wie, że jest kochaniuśki!

Ufff, to się rozpisałam. Wklejam jeszcze mojego misiaczka.
Miłego dnia dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (81,9 KB, 52 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:25   #1592
monicca1989
Zakorzenienie

Wróciliśmy z Ośrodka Rehabilitacji, Filip ma obniżone napięcie mięśniowe, jest troszkę nie asymetryczny. Ćwiczenia z lekarzem mu się strasznie podobały, robił mu samolociki w powietrzu i inne takie wygibasy na które sama bym się nie odważyła
Natomiast z rehabilitantką już nie koniecznie bo płakał straszliwie, pokazała nam ćwiczenia jakie mamy wykonywać w domu i za 2 tygodnie do kontroli. Ma 6 razy dziennie leżeć na brzuchu z pilnowaniem aby rączki były z przodu i się nie rozjeżdżały plus pupa leżąca nie w powietrzu jak to nie raz u Fifiego bywa.
Do tego jeszcze jedno ćwiczenie 4 razy dziennie, ma być na golasa i mam go sobie odpowiednio ułożyć i nacisnąć miejsce pod cycem na minutę. I w tym czasie mają nóżki polecieć do góry i piąstki się otworzyć.

Wczoraj byliśmy jeszcze na drugiej wizycie na usg bioderek jest ok. Kolejna za 6 tygodni.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:27   #1593
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam

Mała co prawda w nocy śpi ślicznie bo zazwyczaj karmię raz góra dwa razy ale zawsze jest tak że ciągiem śpi od 4,5 do 6 godzin później karmienie i np. śpimy 3 godzinki ale nie raz jak już wstanie o 5 to do 23 potrafi nie spać oczywiście ma drzemki 5-15 minutowe to wtedy jem śniadanie albo kąpię się albo ogarniam chatę
Ktoś kiedyś powiedział że niemowlaki tylko jedzą i śpią to jednak nie prawda Już myślałam że coś jej jest ale nie wszytsko ok zdrowa tylko tak lubi nieraz mówię naje się porządnie to padnie ze przejedzenia a ona oczy otwarte.
Między naszymi dzieciaczkami jest dzień różnicy, pocieszę Cię, że u nas podobnie... Nawet się zastanawiałam i czytałam o tym skoku rozwojowym, ale u nas to chyba ten skok by caly czas był

Kubuś w nocy też ladnie pośpi, mam 3 pobudki może, ale jak się rano ok.7,9 budzi to do wieczora nie daje odpoczać. Daję na leżaczek, to poleży moze 20 minut, jak daję do lozeczka, pokazuje obrazki, wlaczam karuzele - moze 15 minut poleży. W ciagu dnia robi drzemki po kilka minut do pół godziny góra. Na spacerach śpi cudnie, bo jak wychodze na 3,4 godziny to tak śpi. No ale do tego musi być pogoda, tzn. nie powinno padać/lać.
Teraz mi śpi pięknie już 1,5h bo dałam go na brzuch - próbowałas?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:45   #1594
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
kochana! i odwazna
a tam sama zaproponowala ze zostanie ... no ale nie chce spac u ''nas'' z wiadomych powodow wiec Milus idzie do niej i jak powiedziala
- przyjedziesz po niego jak sie wyspisz

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
nie chwal sie takimi rzeczami!
a tak na serio to baardzo zazdraszczam
oka nastepnym razem .. beda milczec jak w grobie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Karola bo ma dziś imieniny

Yyyyyy pogoda się popsula
dolaczam sie do zyczen dla Karolkow

a u mnie dalej slonce

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Kasia zazdroszcze disco.. zle ja jakos siebie nie widze na dyskotece teraz. Na weselu ledwo zylam, chyba sie postarzalam ;D udanego wypadu
dzieki .. a po czemu zle sie bys widziala ... wlasnie teraz jestemy jeszcze bardziej SEXy ... eh juz sie nie moge doczekac .... az nawet kiecke w koncu wyciagnelam i wypralam ooo dziwo z Cubusa rozmiar L i sie mieszcze ... yhmmm

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc

uuu super!
ja pójdę pewnie dooooopiero na potańcówke w senatorium
chyba ,ze pozyczysz siostre a tak to na wesele ide we wrzesniu -z dziećmi .
taaa jak ci sily kochana bd starczylo ... czego ci zycze

co do Kubusia .. eh dziwne sa teraz te metody ''nauczania''

Cytat:
no to miłej zabawy na Disco wyszalej się za nas wszystkie. A John też będzie bo wiesz - piwko,disco, John - jest szansa na przestanie być dziewicą
no wlasnie nie bedzie ... bo ide na Disco z innymi Polskim Mamusiami z miasta .. taki babski wypad - ale moze za 2 tyg .. jak mlodsza przyleci tez pojde hihi

Cytat:
hmmm ja już pisałam kiedyś co się zmieniło ale napiszę Wam jeszcze raz

* Miśka mniej śpi szczególnie w dzień - to tak od 3-4 dni bo wcześniej spała bardzo ładnie!!! teraz ma dwie drzemki w dzień po 30 minut!
* w nocy to jak widać nie jest chyba zależne od wieku dziecka bo są tu dzieciaczki co śpią całe noce jak skończyły 2-3 tygodnie więc chyba nie ma co porównywać, no ale Miśka się budzi średnio 3 razy w nocy na jedzenie yh...
* jest bardziej kumata
* na macie zaczęła się bawić jak skończyła 2 miesiące
* ostatnio sama wzięła do ręki pluszowego słonika i zaczęła go gryźć
* śmieje się na głos (zaczęła jakieś 2-3 tygodnie temu)
* jakieś 3 tygodnie temu odkryła, że ma rączki i się nimi bawi zaplata dotyka
* kupy bardziej regularne bo wcześniej były co 2-3 dni a teraz są codziennie. Bardzo rzadko się zdarza, że nie ma.
* aaaaaa i jeszcze zapomniałam podnoszona za łapki przyciąga się do siadu - to tak już z ponad tydzień temu a wczoraj się odpychała już sama gdy była w pozycji półleżącej u mnie na brzuchu i się sama podnosiła do siadu i ogólnie próbuje się podnosić jak leży w wózku i w nosidełku.

To chyba tyle
dla Misku zuch zdolna Dziewczynka

i witam sie ponownie ... mialam dzis ''szybkiego'' goscia yhmm raczej Emilian mial - przjechala na 15min doslownie moja kolezanka bo przy okazji ze gdzies tam jechala byla w poblizu i co Mlody dostal od niej - Buty z Reeboka rozm 22 .... bialo-niebieskie ... ale CZAD jest taki ze na jednym najwiekszym pasku niesbiekim sa ''lampeczki'' i ladnie swieca ooo taki MEGA PRZYSTOJNIACHA z niego bedzie.

dzis Ladnie spal .... bylam wczoraj jak wiecie na miescie od kolezanki wyszloam o 19 ... zaszlam jeszcze do ''dawnego'' sklepu znajomych odwiedzic ( przy okazji kupilam inna marganryne :P - moze sie udadza w koncu te rogaliki :P ) - oczywscie Mlody od razu usnol .... w domy bylam jakos o 20.15 ... zawsze sie budzil jak schodzilam po schodach - tym razem NIE ... wiec tylko odpielam kurteczke kocyk z nozek zdjelam by sie nie zapocil i spal do 00.20 - we wozku !!! az w szoku bylam pozniej na prawie spiaca dostal 120 wypil wszytsko i poszedl spac dalej ... i obudzil sie o 4.30 - pozniej do 7 podziwial sufit - zjadl troszke kimalo mu sie oko ale wiecej mial zabawy z karuzela ... i 30min temu zjadl 100 lezy kolo okna na lozku i SPI

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:49   #1595
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
)

* Miśka mniej śpi szczególnie w dzień - to tak od 3-4 dni bo wcześniej spała bardzo ładnie!!! teraz ma dwie drzemki w dzień po 30 minut!

* aaaaaa i jeszcze zapomniałam podnoszona za łapki przyciąga się do siadu - to tak już z ponad tydzień temu a wczoraj się odpychała już sama gdy była w pozycji półleżącej u mnie na brzuchu i się sama podnosiła do siadu i ogólnie próbuje się podnosić jak leży w wózku i w nosidełku.
.
łoj to krótko śpi, mój ma czas czuwania 1,5-2 h i przynajmniej godzina czasem 2 drzemki i tak w kółko jedynie jak nie uśnie ok 18 (gdzie minie 1,5h i powinien) to już wytrzymuje do 19.30

za podnoszenie, mój też sie dzwiga ja mu dać łapki a od jakiegoś czasu podnosi sie i bez podania rączek śmieję się ze brzuszki cwiczy

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Miłego dnia dziewczyny
ale słodki misio

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Ośrodka Rehabilitacji, Filip ma obniżone napięcie mięśniowe, jest troszkę nie asymetryczny. Ćwiczenia z lekarzem mu się strasznie podobały, robił mu samolociki w powietrzu i inne takie wygibasy na które sama bym się nie odważyła
Natomiast z rehabilitantką już nie koniecznie bo płakał straszliwie, pokazała nam ćwiczenia jakie mamy wykonywać w domu i za 2 tygodnie do kontroli. Ma 6 razy dziennie leżeć na brzuchu z pilnowaniem aby rączki były z przodu i się nie rozjeżdżały plus pupa leżąca nie w powietrzu jak to nie raz u Fifiego bywa.
Do tego jeszcze jedno ćwiczenie 4 razy dziennie, ma być na golasa i mam go sobie odpowiednio ułożyć i nacisnąć miejsce pod cycem na minutę. I w tym czasie mają nóżki polecieć do góry i piąstki się otworzyć.

Wczoraj byliśmy jeszcze na drugiej wizycie na usg bioderek jest ok. Kolejna za 6 tygodni.
za poprowę ćwiczcie ! i za bioderka

moja mata jestr zdecydowanie za mała dla Karola ciągle mi złazi na dywan
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:52   #1596
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

My kupiliśmy już 5 smoków i żaden nie jest dobry, każdym pluje dalej aniżeli widzi chyba Miałam nie dawać ale jak mała cały czas cycka to próbuję wcisnąć jej smoka a raczej próbowałam bo wystarczy jej włożyć do buźki a ona od razu zaczyna się dławić dusić i ma odruch wymiotny.

Właśnie pokłada się ze zmęczenia a co ją odłożę do wózka, kołyski 2 minuty i już rozbudzona zaczyna płakać. Jeść nie chce bo co dam jej cyca to dwa razy pociągnie i zasypia właśnie dałam jej butlę odciągniętego 40 żeby się dojadła i pod koniec butli odpłynęła chwilę ją potrzymałam odłożyłam do wózka i co już marudzi no nie mam siły

któraś z Was pisała o ciemiączku że zapadnięte delikatny dołek to jest prawidłowo gorzej jak jest dużo zapadnięte tz widoczne wtedy to może być np. odwodnienie, dziś jeszcze z położną konsultowałam bo była na ostatniej wizycie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:55   #1597
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Moj synus dzisiejszej nocy przespal 5 godzin ciagiem ;D

Cytat:
na samo brzmienie słowa "teściowa" nóż mi się w kieszeni otwiera U nas wczoraj była i wychodziła od nas nieszczęśliwa, bo "z maluszkiem się nie pobawiłam..." Leoś wczoraj cały dzień był marudny (chyba trzeci skok rozwojowy się zaczyna)i jak wieczorem dotarli to w sumie on już był taki padnięty... a jak go siłą wzięła na rece to się jej rozpłakał Jak ja to uwielbiam... sesese

Cytat:
Więc mam pytanie do Was. Czym zajmujecie swoje maluszki gdy nie spią? Bo wylicytowałam te huśtawkę i nie moge się doczekać az przyjdzie... mam cicha nadzieję, że będzie chciał troszkę w tym zawsze posiedzieć
albo lezy sam a potem jak mu sie nie podoba to ja ide i jakies grzechotki, i opowiadam cos, a jak nie da sie to na rece

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Aaaa i nie powchalilam sie wam we sobote ide na DISCO ...!! Siostra wezmie Milusia do siebie na NOC, wiec bd mogla nawet Wypic Piwko hihi.
wow! i za siostre heheh

Cytat:
mi tylko facebookowe sie otwiera
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Karola bo ma dziś imieniny

Kasia wybaw się porządnie!! Fajna masz siostrę ja idę na wesele w piątek i Misie bd pilnować tym razem tesciowa haha. Tak przezywa ze juz nie śpi po nocach:-P ale niech się wprawia
to ja tez wszystkim karolom
hehe tesciowa lepiej niech sie wyspi zawczasu
Cytat:
a mówiłam nie słuchać mnie tylko Karola no jakoś go musiałam rozśmieszyć
nie dalo sie

Cytat:
u nas noc dłuuuga..
zatrzymała mi się laktacja wczoraj!
Mała marudna nie chciała mi w ogóle ciągnąć cyca, ja też czułam, że mleka nie przybywa; piersi puste..
wzięłam laktator a tam pustki.. odciągnęłam może z 20ml z dwóch piersi ;/
dałam Malutkiej Aptamil, połowe ulała.. ale zasnęła i spała od 23 do 8 rano!
ja szybko porządna kolacja, hrebatka na laktację z melisą (durna się kawy opiłam w południe;/) no i litr wody..
w nocy co chwile się budziłam, żeby sprawdzić czy wszystko ok; miałam nadzieję, że się obudzi i sprawdzę czy będzie piła ale jak spała to ok..
no i jest problem a nie wiem co jest przyczyną..
kurde mocno mi się wydaje, że pomyliła smoczek z butelką ;/
smoka ssie a cyca nie chce..
ehh mam nadzieję, że to tylko przejściowe..
na szczęście rano mleko wróćiło i odciągnęłam 100kę!
na razie odciągam, żeby jak najwięcej mleka wyprodukować..
eh..
o kurcze ciekawe czemu tak
ale dobrze ze juz okey.
i brawo za dlugi sen
nadrabiam dalej

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 11:56   #1598
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

pocwiczycie troszke i na pewno bedzie poprawa! a za bioderka to brawa!

Cytat:

i witam sie ponownie ... mialam dzis ''szybkiego'' goscia yhmm raczej Emilian mial - przjechala na 15min doslownie moja kolezanka bo przy okazji ze gdzies tam jechala byla w poblizu i co Mlody dostal od niej - Buty z Reeboka rozm 22 .... bialo-niebieskie ... ale CZAD jest taki ze na jednym najwiekszym pasku niesbiekim sa ''lampeczki'' i ladnie swieca ooo taki MEGA PRZYSTOJNIACHA z niego bedzie.

dzis Ladnie spal .... bylam wczoraj jak wiecie na miescie od kolezanki wyszloam o 19 ... zaszlam jeszcze do ''dawnego'' sklepu znajomych odwiedzic ( przy okazji kupilam inna marganryne :P - moze sie udadza w koncu te rogaliki :P ) - oczywscie Mlody od razu usnol .... w domy bylam jakos o 20.15 ... zawsze sie budzil jak schodzilam po schodach - tym razem NIE ... wiec tylko odpielam kurteczke kocyk z nozek zdjelam by sie nie zapocil i spal do 00.20 - we wozku !!! az w szoku bylam pozniej na prawie spiaca dostal 120 wypil wszytsko i poszedl spac dalej ... i obudzil sie o 4.30 - pozniej do 7 podziwial sufit - zjadl troszke kimalo mu sie oko ale wiecej mial zabawy z karuzela ... i 30min temu zjadl 100 lezy kolo okna na lozku i SPI
no no kiecka L superDD

a co do butów to fajne takie sa ostatnio w kosciele chłopak smigał w takich mrugających na czerwono
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 12:03   #1599
jolanT
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za rady
na razie odciągnęłam laktatorem 100ml w razie czego i na następne karmienie przystawię już Małą do piersi i będę walczyć dalej z tą nieszczęsną nakładką..

jak mówicie, że wasze dzieciaczki już leżą na matach to chyba ją też wyciągnę

DEmeter
super Twój misiaczek )

monika
za bioderka
i kciuki za ćwiczenia/rehabilitację

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 12:04   #1600
LiwkaO
Wtajemniczenie

Demeter - słodziak z syneczka

Stary 2013-06-04, 12:11   #1601
oliwka__
Zakorzenienie

Demeter moja podnosi główkę jak leży na brzuszku ale ciężko jej przekręcić jeszcze choć tato w sobotę powiedział ze przekręciła sama jak w wózku leżała. Nasze dzieci to maluszki wg mnie maja jeszcze czas na przekręcanie główki i dłuższe trzymanie. Moja ciągnie chyba główkę w prawą stronę ale zobaczymy na wizycie u pediatry w przyszłym tygodniu bo na szczepienie trzeba iść.

Zastanawiam się jak szczepić od razu 6w1 plus co? Jak szczepiłyście i jeśli możecie przypomnieć jakiej firmy szczepionki kupowałyście.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Demeter tak tak ja odkładam na brzuszek ale ostatni czasy po chwili się budzi i próbuje się przekręcić więc sama ją przekręcam bo jak nie przekręcę to układa buźkę na wprost do materaca. Jak była mniejsza i się nie próbowała przekręcać to dwie noce spała na brzuszku ja się budziłam często by sprawdzić czy jej nic nie jest a ona spała po 6 godzin

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 12:12   #1602
maria28
Kniaginia

O! jak cudnie! Wczoraj cały dzień zabaw był, a dziś mi Róża śpi. Zasnęła obok mnie na sofie przed książeczką. Obrazek winogronka ją tak zafascynował

Cytat:
na codzień mam miękkie piersi a tylko jak Roszek śpi zbyt długo to mam przepełnioną i tylko 1 piers najczęściej .... a czasem jak częściej pije niz zazwyczaj tez mam uczucie "pustej " piersi . Ale tak nie jest -bo mleko jest wytwarzane na bieząco
i podobno trudno sprawdzic laktatorem bo inna jest reakcja organizmu na dziecko - więc maleństwo uciągnie mleczko a laktator nie w takiej sytuacji ....
Fakt, mam podobnie teraz. Przystawiam dziecko, mimo że wydaje mi się, że tam jedzenia dla niego mało, ale okazuje się, że leci, a ono wsuwa jak się patrzy.

monicca, trzymam kciuki za rerhabilitację

Demeter, ale fajne ma wdzianko przystojniak!

To i ja wkleję swoją. Dziś wypowiedziałam wojnę różowym ubrankom. Poza tym tata dziś idzie na koncert Slayera obok (będę pewnie słyszeć muzykę z balkonu), więc tak w konwencji

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2023-12-20 o 11:55
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 12:19   #1603
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
My kupiliśmy już 5 smoków i żaden nie jest dobry, każdym pluje dalej aniżeli widzi chyba Miałam nie dawać ale jak mała cały czas cycka to próbuję wcisnąć jej smoka a raczej próbowałam bo wystarczy jej włożyć do buźki a ona od razu zaczyna się dławić dusić i ma odruch wymiotny.
Filip tez nie chciał złapać smoka. Miałam kilka różnych z Aventu, Tomme Tip silikonowych, Wziął dopiero z nuka kauczukowy (dostaliśmy na Bezpiecznym Maluchu)
Oczywiście nie na długo i nie zawsze, w domu nawet mu nie próbuję dawać ale np dzisiaj jak w samochodzie zaczął płakać to mu wkładałam trochę na siłę, pociągnął 2 razy wypluł i spokój.

W ogóle to ja się martwie jak ja będę jeździć do tych różnych lekarzy za 2 tygodnie kontrola rehabilitacji, za 4 chirurg a sama boję się jechać bo to 20km i mały ostatnio nie chce siedzieć w foteliku, dzisiaj TŻ wziął urlop ale co wizytę nie będzie mógł brać

I jeszcze co do rehabilitacji najbardziej zmartwiło mnie że dostaliśmy zakaz na noszenie Filipa w pionie nawet do odbicia na brzuszku na kolanach ma byc.
Jak płakał to była pozycja w której moment się uspokajał bo w poziomie jeszcze bardziej zaczynał krzyczeć.
Stary 2013-06-04, 12:20   #1604
oliwka__
Zakorzenienie

JolanT co do nakładek próbuj bez ja karmiłam prawie dwa tygodnie w nich bo w szpitalu jak przyszła położna zobaczyła sutki i spytala się czy mam nakładki a ja że tak to kazała założyć co prawda łatwiej dużo było karmić ale po 2 tygodniach coś było nie tak niby jedzenie jest ale brakowało małej wyczytałam że przez nakładki zanika pokarm bo pierś właściwie brodawki i sutki nie są tak jak powinny być pobudzane i przyczyniają się do zaniku laktacji tak więc od razu je wyrzuciłam pomimo małych sutków choć już przez nakładki troszkę były naciągnięte i od tamtej pory karmię bez czyli już prawie 4 tygodnie.

ja Anielkę kilka razy na matę kładłam tylko ja mam taką z muzyczką i jak nóżkami kopie to zmienia melodie nieraz jej wyjdzie a tak zawsze jak ją zabawiam na macie to posiedzi z 15 minut.

Kupiłam jej karuzelę w sobotę te którą ma Nestelle z misiami i popsuta wczoraj byłam reklamować A już myślałam że chociaż się spokojnie wykąpię codziennie a mała będzie mieć zajęcie.
Póki co ulubione miejsce sufit w salonie gdzie mamy czarny barysol i jak leży w wózku to mocno się jej ten róż i fiolet odbija i wszystko w suficie widzi jak się rusza to chociaż tam nieraz z 30 minut poleży
Stary 2013-06-04, 12:22   #1605
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Zastanawiam się jak szczepić od razu 6w1 plus co? Jak szczepiłyście i jeśli możecie przypomnieć jakiej firmy szczepionki kupowałyście.

6w1, rotarix i prevenar13

Stary 2013-06-04, 12:23   #1606
oliwka__
Zakorzenienie

monicca1989 za bioderka i za rehabiltację.
A czemu nie możecie go nosić w pionie??

Ja tam skapitulowałam z tymi smoczkami nie chce to nie ale niech zapomni że z cycka może zrobić smoczek najgorzej jest w nocy bo jak mi się uśnie jak karmię na śpiocha to ostatnio po 1,5 godziny się obudziłam a ona też spała z cyckiem w buzi no i głupio w dzien tłumaczę że cycek to jedzenie a nie smoczek a w nocy i tak z nim śpi
Stary 2013-06-04, 12:36   #1607
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no to miłej zabawy na Disco wyszalej się za nas wszystkie. A John też będzie bo wiesz - piwko,disco, John - jest szansa na przestanie być dziewicą
tez o tym pomyslalam

Cytat:
no wlasnie tez o tym czytalam... a
przed chwila, pod cieplym prysznicem, mialam zalew jak z mlecznej krainy.... i to z obu cycorow WTF?
tez tak raz mialam dlatego teraz cycki zimniejsza woda leje

Cytat:
* jest bardziej kumata
* na macie zaczęła się bawić jak skończyła 2 miesiące
* ostatnio sama wzięła do ręki pluszowego słonika i zaczęła go gryźć
* śmieje się na głos (zaczęła jakieś 2-3 tygodnie temu)
* jakieś 3 tygodnie temu odkryła, że ma rączki i się nimi bawi zaplata dotyka
* kupy bardziej regularne bo wcześniej były co 2-3 dni a teraz są codziennie. Bardzo rzadko się zdarza, że nie ma.
.

Cytat:
Miłego dnia dziewczyny

Cytat:

za biodra
za poprawe

Cytat:
no wlasnie nie bedzie ... bo ide na Disco z innymi Polskim Mamusiami z miasta .. taki babski wypad - ale moze za 2 tyg .. jak mlodsza przyleci tez pojde hihi
buuuuu

Cytat:
za podnoszenie, mój też sie dzwiga ja mu dać łapki a od jakiegoś czasu podnosi sie i bez podania rączek śmieję się ze brzuszki cwiczy
nasz tez brzuszki cwiczy hehe

Cytat:
6w1 i pneumokoki Synflorix ale po tygodniu. jak skończymy te 2 to jeszcze chcemy meningokoki
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
To i ja wkleję swoją. Dziś wypowiedziałam wojnę różowym ubrankom. Poza tym tata dziś idzie na koncert Slayera obok (będę pewnie słyszeć muzykę z balkonu), więc tak w konwencji

Cytat:
I jeszcze co do rehabilitacji najbardziej zmartwiło mnie że dostaliśmy zakaz na noszenie Filipa w pionie nawet do odbicia na brzuszku na kolanach ma byc.
Jak płakał to była pozycja w której moment się uspokajał bo w poziomie jeszcze bardziej zaczynał krzyczeć.
a czemu? nasz tez lubi byc pionowo
widze ze mi ucielo napewno cytat od Nestelle. biedny Kubuś

nadrobiłam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 12:37   #1608
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
wtf ... aaa brzmi nadzwyczaj dziwnie ...
ale zdrUFka

Cytat:
nie noooo AC/DC aaaaa - moj jeden z ulubienszych zespolow .. ma mega Plusa u cioci :P

a ja wychodzem .. dalam sie namowic na spacer w sumie w domu to co - MIALAM TYLKO ZNOWU POSPRZATAC

wiec do pozniej .... a i wkleje tego krodyla bom zrobila fote ale nie zrzucilam na kompa jeszcze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 12:43   #1609
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
jaka słodziutka
Stary 2013-06-04, 12:49   #1610
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Filip ma ok 5,5kg i już męczę ostatnie sztuki "2" Pampersów zielonych bo strasznie przesikuję. Dada 2 jeszcze daję radę ale też mam jeszcze tylko kilka sztuk.
Mam jeszcze całe opakowanie Pampersów "2" 70szt ale już ich nie otwieram, będą do prezentu jak kuzynka TŻ urodzi.
I "3" Babedream Fun and Fit czekają na zużycie
nasz ma około 5kg a tu jeszcze około 100szt dwójek dady zostało... Mam nadzieje, że zdążymy je wymęczyć zanim zaczna przeciekać
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A ze tak zapytam, w zwiazku ze wszedł ten roczny macierzyński- wybiera się któraś?
ja chociaż na część bym chciała
Cytat:
ja idę na 2 miesiace tego 60% płatnego od 1 listopada wracam do pracy
no ja właśnie podobnie, bo chcę dopiero od nowego roku wrócic do pracy
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
mam plan, żeby iść pytać pod koniec urlopu jak tam sytuacja na froncie w mojej branży,... jeśli będzie taka kiszka jak teraz to na pewno pójdę na urlop 60 %... ale pewnie nie na całe 26tyg (podobno można dzielić na maks 3 części po min. 8 tyg)
tzn? Można skorzystać z części, potem wrócić do pracy na jakiś czas i potem znowu wrócić na rodzicielski??
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
wcześniej byłam pewna, ze wracam, ale jakoś mi chyba szkoda
tiaaa... To ja mam to samo
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No ale co za różnica czy cały rok 80 % czy pół roku 60 a pół 100... przecież jakoś się kontroluje swoje finanse i jak ktoś ma pensje "na styk" a już wiedział o projekcie ustawy to można przecież odkładać te 20 procent ?
właśnie OC... Jak ktoś kontroluje Ja bardzo Ci gratuluję takiego charakteru i nawet zazdroszczę (tak pozytywnie)... Ale na pewne cechy charakteru nie ma się wpływu. To co komuś przychodzi z łatwością innemu z wielkim trudem.. albo wcale Ja nie potrafie oszczędzać... a dodatkowo trafiłam na Tż podobnego pokroju... albo i gorszego Więc u mnie odpada odkładanie Tym bardziej, że nawet przy mojej 100% płatnej pensji niewiele zostaje
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Ciemieniucha?
nasmaruj Oliwką 1/2 godz. przed kąpielą
kurcze, tak sobie wrzuciłam w google i wyglada na to, że to może być to... Opis i wygląd by się zgadzał (choć u Leośka jest to bardzo delikatne w porównaniu z niektórymi zdjęciami z sieci), tyle że to umiejscowienie również na przegubach dłoni nie brdzo się zgadza
Cytat:
hehe mój też tam kitra skarby myślałam, że jak częściej będzie rączka otwarta, to i brudków będzie mniej... tja

uwielbiam ten tekst zawsze myślę "pomidor" albo kółko graniaste... niech dostosują się do 'zabaw' Młodego a nie komentują, że marudny, albo że dlaczego płacze

czytamy. ale nie to co mnie się podoba (hehe ) tylko to na czym on się skupia. więc "Księgę dźwięków" kilka razy dziennie, książeczkę o małej głodnej gąsienicy, opowiadam mu czarno-białe obrazki. pokazuję mu miśka, smoka, sówkę i pokazuję oko, ucho itp., merdam mu przed oczami przedmiotami. ale sam coraz dłużej 'bawi się' na macie - gada do słoneczka, macha kończynami
Torresik o 2 tyg starszy, więc mam nadzieje, że Leoś też już niebawem przestanie sie buntować przeciwko macie
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
wrzućcie linki jakie macie maty bo się zastanawiam nad zakupem dla Oliwii
http://archiwumallegro.pl/mata_eduka...854751672.html
Stary 2013-06-04, 13:03   #1611
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ale zdrUFka

nie noooo AC/DC aaaaa - moj jeden z ulubienszych zespolow .. ma mega Plusa u cioci :P

a ja wychodzem .. dalam sie namowic na spacer w sumie w domu to co - MIALAM TYLKO ZNOWU POSPRZATAC

wiec do pozniej .... a i wkleje tego krodyla bom zrobila fote ale nie zrzucilam na kompa jeszcze
to jest metoda vojty. "wymuszasz" na dziecku okreslone reakcje zeby cwiczylo okreslona grupe miesni.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 13:28   #1612
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
O! jak cudnie! Wczoraj cały dzień zabaw był, a dziś mi Róża śpi. Zasnęła obok mnie na sofie przed książeczką. Obrazek winogronka ją tak zafascynował

Fakt, mam podobnie teraz. Przystawiam dziecko, mimo że wydaje mi się, że tam jedzenia dla niego mało, ale okazuje się, że leci, a ono wsuwa jak się patrzy.

monicca, trzymam kciuki za rerhabilitację

Demeter, ale fajne ma wdzianko przystojniak!

o jaaaa ale super!
jak powiem mężowi że jest koncert Slayera to pewnie powie, że chciałby tam być
czasami też mam ochotę na coś co nie jest różowe ale ja mam prawie wszystko

Cytat:
JolanT co do nakładek próbuj bez ja karmiłam prawie dwa tygodnie w nich bo w szpitalu jak przyszła położna zobaczyła sutki i spytala się czy mam nakładki a ja że tak to kazała założyć co prawda łatwiej dużo było karmić ale po 2 tygodniach coś było nie tak niby jedzenie jest ale brakowało małej wyczytałam że przez nakładki zanika pokarm bo pierś właściwie brodawki i sutki nie są tak jak powinny być pobudzane i przyczyniają się do zaniku laktacji tak więc od razu je wyrzuciłam pomimo małych sutków choć już przez nakładki troszkę były naciągnięte i od tamtej pory karmię bez czyli już prawie 4 tygodnie.
będę próbować

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

aa i jeszcze mam pytanie..

czy to normalne jak dziecko ma zimne rączki??
moja ma cały czas właściwie.. i cały czas staram się jej przykrywać żeby miała ciepłe a ona wyciąga..
nawet paznokietki ma lekko sine.. mam nadzieję, że to nie krążenie

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 13:42   #1613
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaaaa ale super!
jak powiem mężowi że jest koncert Slayera to pewnie powie, że chciałby tam być
czasami też mam ochotę na coś co nie jest różowe ale ja mam prawie wszystko

będę próbować

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

aa i jeszcze mam pytanie..

moja ma cały czas właściwie.. i cały czas staram się jej przykrywać żeby miała ciepłe a ona wyciąga..
krazenie , ale to jest normalny objaw. najwazniejsze zeby karczek miala cieply.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 13:42   #1614
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Aaaa i nie powchalilam sie wam we sobote ide na DISCO ...!! Siostra wezmie Milusia do siebie na NOC, wiec bd mogla nawet Wypic Piwko hihi.

No to iden dac papu i do dalszego spania - do pozniej i milego calego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
weż Johna, no weź....

Cytat:
czesc ,
u nas tez pogoda do d*** ....
do tego ten mój katar ....

uuu super!
ja pójdę pewnie dooooopiero na potańcówke w senatorium
chyba ,ze pozyczysz siostre a tak to na wesele ide we wrzesniu -z dziećmi .

mi ten pierwszy tez niet .za to drugi tak! I ale przesłodki śmieszek - cudownie się słucha no ale jak mama tak się wygłupia to jak moze byc inaczej

głosiki poszły

pominąć

i ja się podłączam ....

Wczoraj Kuba wrócił ze szkoły i dostał srebrny medal za nauke za maj . Bo pani tak wymysliła ze za wzorowe zachowanie i wzorową naukę dostają złoty , a potem im gorzej tym gorszy medal i na koniec szkoły wyróznienie albo i nie .... No i Jakub kazdy sprawdzian pisze na super ,czyta,liczy i pisze super , z innych przedmotów tez , do tego w kazdym miesiącu prezentacja i w tym miesiącu brał udział w 2 konkursach , lektury pieknie omówione .... i co ? nie dostał złotego medalu bo..... "raz na lekcji przeszkadzał rozmawiając " On jest w 1 klasie ,to jeszcze małe dzieci dośc -ledwo usiedzą w tych ławkach i ciągle myslą o zabawie jednak .... No nie moge ... albo ze mną coś nie tak albo z ich nauczycielką ..... widac stanie na rzęsach to za mało
.

i to jest własnie rozbrajające w szkolnictwie....

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry !

Kawusia i zagłosowane na Małpkę. Głosować dziewuchy

No w Twoim wypadku bym poszła na roczny, szukała pracy i jak znajdziesz coś super to zawsze można przerwać, albo w tej drugiej części dorobić dowolną kwotę na umowę zlecenie/ o dzieło. Nie ma limitu.

No to tak jak mój. W domu też wiele zależy od widzimisię, ale wczoraj doszłam do wniosku, jak wracałam w wielkim deszczu z zakupów, że skoro mój zasypia bez problemy w złą pogodę, to w naszym kraju w zasadzie można uznać, że nie ma problemu ze spaniem, bo tu prawie zawsze jest kijowa pogoda

Małpka mi też nie działal filmik, ale to jak byłam niezalogowana w googlach.

Co do tego spania w nocy, to czytałam, że właśnie po 3 miesiącu dzieci które już przesypiały noce, nagle zaczynają się budzić na jedzenie/ ciumkanie, To dość ważne, wiedzieć o tym, bo wtedy wiele lasek co karmią piersią, rezygnuje z tego bo uważają że ich pokarm "jest za słaby" " dziecko nie najada się" a to po prostu taki etap, który zresztą mija. I jak widać, dzieciaki karmione MM też tak mają często - tak też zresztą czytałam. Więc głowa do góry - to minie

Cytat:
Cześć!!!

Podczytuję Was na bieżąco, ale nie mam czasu odpisać, bo Kubuś daje popalić w ciągu dnia :/ Wszystko przez tą cholerną pogodę ma padać do niedzieli jak nie dłużej Wczoraj już się wyszykowałam z TŻ na spacerek, a przed wyjściem zaczęła się ulewa A w domu to można zwariować, bo mały nie chce spać w ciągu dnia, robi sobie drzemki po pół godzinki max. i ciągle coś chce, a na spacerku pięknie śpi i można odpocząć. Dziś wybieramy się na obiad do Pizzy Hut, na razie pogoda jest ok, liczę, że tak pozostanie
To się pożaliłam...

Z pozytywów to zrobiłam sobie farbę ostatnio - rozjaśniłam włoski, zamierzam iść na solarium i zrobić hennę.
Pisałam o solarium, bo podobno jak się karmi piersią to przez zmiany hormonalne mogą jakieś plamy się porobić na ciele Poza tym nie mam szans opalić się jak na razie na zewnątrz przez tą pogodę.

A i podczytałam, że kładziecie maluszki na brzuchu do spania w ciągu dnia - dzięki Wam! Ja się bałam przez śmierć łożeczkową, ale rzeczywiście w ciągu dnia jak widzę małego to sobie tak kładę jak nie może usnać no i pięknie mi śpi - nawet teraz, a ja mam czas na wizaz i śniadanie z Inką

Walczę nadal z laktacją, zaczęłam odciągać sobie pokarm, żeby było go wiecej, bo czesto maly po zjedzeniu z obu dalej chce jeść. Także wieczorem relaks, herbatka laktacyjna, woda i jedziemy - są postępy, jak wczesniej ściągałam 60ml to teraz już 90 ml pewnie i tak mało, ale zawsze taka ilosc cieszy

Mały męczy się z gazami, stosuję Bobotic i wczoraj TŻ poleciał po Windi, zobaczymy czy się sprawdzi.

Co do macierzyńskiego ja wybieram się na pewno na rok, bardzo cieszę się z tej ustawy.

Poza tym troszkę się martwię, bo połozna jakiś czas temu widziała, że Kubuś jak leży na brzuszku nie chce przekręcać główki i podnosić. Kazała czesto go układać na brzuszku i tak robię. Niestety mały nie chce w ogole pracować, zaczyna płakać jak zaczyna głowe przekrecać Jak leży na ramieniu to podnosi glowę. Ma już 5 tygodni, niepokoję się W poniedziałek szczepienia, wiec zapytam pediatrę, ale martwię się już...
u mnie też, a co najśmieszniejsze u lekarza zawsze mała diablica podniesie pięknie do góry...

Cytat:
Demeter moja podnosi główkę jak leży na brzuszku ale ciężko jej przekręcić jeszcze choć tato w sobotę powiedział ze przekręciła sama jak w wózku leżała. Nasze dzieci to maluszki wg mnie maja jeszcze czas na przekręcanie główki i dłuższe trzymanie. Moja ciągnie chyba główkę w prawą stronę ale zobaczymy na wizycie u pediatry w przyszłym tygodniu bo na szczepienie trzeba iść.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Demeter tak tak ja odkładam na brzuszek ale ostatni czasy po chwili się budzi i próbuje się przekręcić więc sama ją przekręcam bo jak nie przekręcę to układa buźkę na wprost do materaca. Jak była mniejsza i się nie próbowała przekręcać to dwie noce spała na brzuszku ja się budziłam często by sprawdzić czy jej nic nie jest a ona spała po 6 godzin
6w 1 plus rotarix, pneumo tez bedzie ale z nia nie ma rygoru co do okresu w którym trzeba zaszczepić.

Cytat:
nasz ma około 5kg a tu jeszcze około 100szt dwójek dady zostało... Mam nadzieje, że zdążymy je wymęczyć zanim zaczna przeciekać

ja chociaż na część bym chciała

no ja właśnie podobnie, bo chcę dopiero od nowego roku wrócic do pracy

tzn? Można skorzystać z części, potem wrócić do pracy na jakiś czas i potem znowu wrócić na rodzicielski??

tiaaa... To ja mam to samo

właśnie OC... Jak ktoś kontroluje Ja bardzo Ci gratuluję takiego charakteru i nawet zazdroszczę (tak pozytywnie)... Ale na pewne cechy charakteru nie ma się wpływu. To co komuś przychodzi z łatwością innemu z wielkim trudem.. albo wcale Ja nie potrafie oszczędzać... a dodatkowo trafiłam na Tż podobnego pokroju... albo i gorszego Więc u mnie odpada odkładanie Tym bardziej, że nawet przy mojej 100% płatnej pensji niewiele zostaje

kurcze, tak sobie wrzuciłam w google i wyglada na to, że to może być to... Opis i wygląd by się zgadzał (choć u Leośka jest to bardzo delikatne w porównaniu z niektórymi zdjęciami z sieci), tyle że to umiejscowienie również na przegubach dłoni nie brdzo się zgadza

Torresik o 2 tyg starszy, więc mam nadzieje, że Leoś też już niebawem przestanie sie buntować przeciwko macie

http://archiwumallegro.pl/mata_eduka...854751672.html

o Jezusie, u mnie to samo aż wstyd się przyznać, ze brzydko mówiąc rozpierdzielam te pieniądze jak porąbana. Jakiś bat by mi się przydał. Któraś wstawiała kiedyś taką tabelkę w Excellu (OC-Ty?)- może mogłaby mi wysłac na maila, jak się spróbuję kontrolować to może zacznę oszczędzać....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 13:46   #1615
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ale zdrUFka
Z tego co zrozumiałam po naciśnięciu w tym miejscu napięcie przechodzi od tego miejsca przez główkę i wraca drugą stroną i w tym momencie dziecko podnosi nogi do góry i otwiera piąstki. I to zmusza go do pracy wszystkich mięśni.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a czemu? nasz tez lubi byc pionowo
Cytat:
monicca1989 za bioderka i za rehabiltację.
A czemu nie możecie go nosić w pionie??
Ze względu na to napięcie mięśniowe, ponieważ taka pozycja jeszcze bardziej utrwala jego asymetrię i odchyla za bardzo główkę do tyłu.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to jest metoda vojty. "wymuszasz" na dziecku okreslone reakcje zeby cwiczylo okreslona grupe miesni.
o właśnie wytłumaczone bardziej po ludzku
Stary 2013-06-04, 13:56   #1616
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Kasia napisalam tak o tej dyskotece bo ostatnio czuje sie jak polamaniec jakis nogi bola, w kosciele nawet nie klekam.. kregoslup rowniez.. moze jakby jakies % byly to bym sie skusila na wieksze i dluzsze tance

dziewczyny chyba wezmiemy to mieszkanie... prosze o kciuki:pros i:, jutro do doradcy dzwonimy.. i chyba do babki sie udamy umowe przedwstepna napisac.. mam nadzieje, ze damy rade.. pewnie rodzice pomoga cos hmmmm... chyba sie przekonalam, na swoim to na swoim... prawdziwe zycie zaczac chyba czas..

kupilam dzis opakowanie termiczne dla malucha.. w niedziele mamy chrzest i mleko w butelke zapakujemy jakby plakal i marudzil, ciekawe jak zniesie polewanie glowki i cala ta uroczystosc
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 14:43   #1617
bmma
Zadomowienie

Witam i ja

Cytat:

zatrzymała mi się laktacja wczoraj!
Mała marudna nie chciała mi w ogóle ciągnąć cyca, ja też czułam, że mleka nie przybywa; piersi puste..
ale zasnęła i spała od 23 do 8 rano!
ja szybko porządna kolacja, hrebatka na laktację z melisą (durna się kawy opiłam w południe;/) no i litr wody..
w nocy co chwile się budziłam, żeby sprawdzić czy wszystko ok; miałam nadzieję, że się obudzi i sprawdzę czy będzie piła ale jak spała to ok..
no i jest problem a nie wiem co jest przyczyną..
kurde mocno mi się wydaje, że pomyliła smoczek z butelką ;/
smoka ssie a cyca nie chce..
ehh mam nadzieję, że to tylko przejściowe..
na szczęście rano mleko wróćiło i odciągnęłam 100kę!
Duże brawa, zwłaszcza za pracowitość dla Ciebie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

polecam
http://demotywatory.pl/4144263/Nasze...ak-cien-ucieka

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Wczoraj Kuba wrócił ze szkoły i dostał srebrny medal za nauke za maj . Bo pani tak wymysliła ze za wzorowe zachowanie i wzorową naukę dostają złoty , a potem im gorzej tym gorszy medal i na koniec szkoły wyróznienie albo i nie .... No i Jakub kazdy sprawdzian pisze na super ,czyta,liczy i pisze super , z innych przedmotów tez , do tego w kazdym miesiącu prezentacja i w tym miesiącu brał udział w 2 konkursach , lektury pieknie omówione .... i co ? nie dostał złotego medalu bo..... "raz na lekcji przeszkadzał rozmawiając " On jest w 1 klasie ,to jeszcze małe dzieci dośc -ledwo usiedzą w tych ławkach i ciągle myslą o zabawie jednak .... No nie moge ... albo ze mną coś nie tak albo z ich nauczycielką ..... widac stanie na rzęsach to za mało .

wizażowe ciocie ufundują złoty medal

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 14:49   #1618
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Witam i ja

Duże brawa, zwłaszcza za pracowitość dla Ciebie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

polecam
http://demotywatory.pl/4144263/Nasze...ak-cien-ucieka

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

wizażowe ciocie ufundują złoty medal

ale czad
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 15:32   #1619
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ale super!
Stary 2013-06-04, 15:34   #1620
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
hehe czekam na to jak na Gwiazdke, ale dzieciate kolezanki mnie wysmiewaja

Cytat:

Poza tym troszkę się martwię, bo połozna jakiś czas temu widziała, że Kubuś jak leży na brzuszku nie chce przekręcać główki i podnosić. Kazała czesto go układać na brzuszku i tak robię. Niestety mały nie chce w ogole pracować, zaczyna płakać jak zaczyna głowe przekrecać Jak leży na ramieniu to podnosi glowę. Ma już 5 tygodni, niepokoję się W poniedziałek szczepienia, wiec zapytam pediatrę, ale martwię się już...
jak lezy na brzuszku to podkładaj pod klatke piersiową i paszki pieluche flanelową/tetrową zwiniętą w wałeczek - będzie mu łatwiej a to tez rodzaj cwiczenia . I nie martw sie 5 tygodniowe dziecko moze jeszcze nie miec siły na wszystko .
Cytat:
Miłego dnia dziewczyny
śliczny
Cytat:

ale duzo tych cwiczen
za bioderka
Cytat:
ja 6w1 ,rota i pneumo -a nazwy te same co inne dziewczyny napisały
Cytat:
jestem za !
świetnie wygląda
Cytat:
oj będzie trudno ...
Cytat:
Kupiłam jej karuzelę w sobotę te którą ma Nestelle z misiami i popsuta wczoraj byłam reklamować A już myślałam że chociaż się spokojnie wykąpię codziennie a mała będzie mieć zajęcie.
Póki co ulubione miejsce sufit w salonie gdzie mamy czarny barysol i jak leży w wózku to mocno się jej ten róż i fiolet odbija i wszystko w suficie widzi jak się rusza to chociaż tam nieraz z 30 minut poleży
łeeee z tą karuzelą to fatalnie ...oby wymienili jak najszybciej .
choc mój Roszek nie potrzebuje uspokajacza to bardzo interesują go te czarno-białe ksiązeczki ,polecam .
Cytat:
dokładnie tak jak ptaszysko napisała
Cytat:
dziewczyny chyba wezmiemy to mieszkanie... prosze o kciuki:pros i:, jutro do doradcy dzwonimy.. i chyba do babki sie udamy umowe przedwstepna napisac.. mam nadzieje, ze damy rade.. pewnie rodzice pomoga cos hmmmm... chyba sie przekonalam, na swoim to na swoim... prawdziwe zycie zaczac chyba czas..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości