![]() |
#1681 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1682 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego do opalania nie bylo. czekam na nowa gazetke i nie zaleznie co tam bedzie to musze kupic plyn do mycia, chce ten babydream z pompką i albo przeciwsloneczny kupie jakis albo faktycznie jakis sloiczek..no chyba ze cos z gazetki upatrze. ale sloiczki ja mam w planie dopiero we wrzesniu wprowadzac. wczesniej chyba tylko ta kaszka z glutenem,to moze kasze kupie tylko musze o tym poczytac jeszcze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nadrobilam. ide sprobowac dalej spac
![]() |
![]() |
#1683 | |||
Wtajemniczenie
|
Ale mam piękną pogodę za oknem
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 | |||||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W Waszym przypadku -jak piszesz ze rzadko i ze niby 2 łyzki to duzo -to moim zdaniem nie masz co sie martwic bo to wcale nie duzo ! co do piersi - to poraz 1000 piszę ![]() Cytat:
![]() Mi położna jak Ninkę karmiłam powiedziała ze czasami dzieci ulewają do 6 mies. a potem przestają .I tak z nią było . Moze to wina niedojrzałego ukł.trawiennego ...... Cytat:
![]() ![]() my jestesmy juz na etapie robienia dachu ... , same papierki i pozwolenia zajęły nam prawie 2 lata!!!!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- ![]() co do moich lodów to nawet jak bede mogła to nie zjem ...jeszcze pare kilo mi zostało do zrzucenia -lody w tym raczej nie pomogą . Postanowiłam sobie ze nie zjem nic słodkiego i od porodu nie ruszyłam . Cytat:
jesli chodzi o nabiał w ciągu dnia to taka sama ilosc co zawsze . jestem pewna na 1000 % ze w naszym przypadku to od mleka . OC - ![]() Agnjeska- takze ![]() Co do nian to taaaaaaka duza odpowiedzialnosc aby powierzyc komus obcemu swojego maluszka .... ja bym miała wszedzie kamerki chyba ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-06-05 o 08:40 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak naprawdę znam mało mam, które z założenia nie karmiły piersią. ale też znam wiele takich, które w pewnym momencie traciły wiarę w swoje piersi (np. po nieprzychylnych tekstach lekarzy, rodziny) ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
i wielkie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
zapraszam do Kielc - wystarczy zameldowanie na pobyt czasowy
![]()
![]() |
#1687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My budujemy malutki domek do 100m a Wy jaki budujecie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzen dobry
![]() Odespalam ![]() ![]() fajne jest spanie z maluszkiem w lozku ![]() A jakie on dzwieki i wygibasy czasami robi przy karmieniu to mozna pasc ze smiechu ![]() ![]() Cytat:
Na USG podczas ciazy zawsze bylo wszystko w porzadku, a myslalam, ze taka dziurke mozna juz zdiagnozowac ![]() Jest to wada niestety, ale mozna z nia zyc.. bardzo czesto ubytki sie uzupelniaja i nie rosna dalej wraz ze wzrostem serduszka.. na razie zakladam wersje optymistyczna, ze ubytek nie urosnie.. w pesymistycznej wersji zamykaja to operacyjnie (sa teraz mniej inwazyjne metody . ale nie wiem, jak sie je nazywa w jezyku polskim).. a ze zwezeniem tetnicy to nie pamietam, bo maly tak plakal podczas badania (puls mial 173 ![]() Dzieki za producenta.. to te bezrteciowe, jezeli dobrze pamietam. Jedyne co mnie martwi, to podejrzenie wlasnie tej szczepionki do naglych zgonow dzieci - choc niby nie udowodnione.. Mialy Wasze dzieci objawy niepozadane po tej szczepionce? Jakie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
U nas na buzce juz lepiej - najgorsza faza trwala ok. 3 tygodnie, pozniej poprawa.. teraz mamy cialko bardziej zajete - dekolt, brzuszek, nozki i raczki - licze, ze za kilka tygodni bedzie juz duzo lepiej.
![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie sa wszytskie szczepienia za free ale ida innym systemem niz w PL ... i tylko na rotawirusy musze zabulic 1000nok za 2dawki ... no ale to mam czas do 24tyg ... - by to zrobic ![]() i poprosze dla mnie ![]() ![]() ![]() - umylam lazienke :P no tak mnie naszlo haha. teraz tylko pranie sciagnac poukladac i umyc podloge w salonie ![]() a tak z innej beczki do dziewczyn ze 100Licy ... macie kogos do polecenia kto by chcial wynajac mieszkanie 1 pokojowe na tarchominie ... - szkopul taki ze raz do roku na 2tyg przylatuje wlascicielka z dziecmi i ''musi'' tam mieszkac ...? tylko musi to byc ktos za kogo dacie sobie malego palca uciac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 | |||||||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do tego ulewania to zgłupieć można. Mi dziś inna lekarz powiedziała, żebym nabiał odstawiła, bo dziecko może mieć skłonność do skazy białkowej. I stąd też to ulewanie. Ja mleka nie piję. Jedynie jem dużo serów białych i żółtych i czasem kefiry, jajka. Nie wiem, co teraz będę jeść. Poza tym obejrzała bioderka i jest wszystko ok. Mimo to dała skierowanie na usg bioder ![]() I jeszcze ciekawostka - Róża ostatnio jak leży na brzuszku, to skręca się w jedną stronę, wcześniej tak nie miała. Doktor stwierdziła, że ma jeszcze duże napięcie mięśniowe, więc nie należy jej kłaść na brzuchu ( ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- anika_s, brawa dla Oliwki! Niestety, nie znam. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
hejka,
ja znowu maraton po lekarzach wiec przepraszam jesli ktoras pomine ![]() OC - dziewczyna przynajmniej szczera ![]() ![]() prawda jest taka ze czasem ludzie gadaja co im slina na jezyk przyniesie ![]() no ale kciukasy za jakas sensowna ![]() (chociaz jak to nestle pisala - kamerki wszedzie, kiedys mi kolezanka opowiadala ze niania podawala dziecku leki nasenne zeby nie bylo z nim problemow) Moderna - moja Natalka ma ta wade serduszka ten ubytek, kardiolog mowil zeby sie tym nie martwic w b. duzej wiekszosci przypadkow sie to zarasta samo ![]() ![]() Poza tym zdrowka dla wszystkich chorowitych, brawa za cm i kg ![]() dla tych co mecza laktator ![]() jak pokazuje przypadek OC i ewentualnej niani ludzie pieprz... farmazony.
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mnie pomogl sms od kolezanki. zebym sie nie martwila, bo duze mleczarnie wolno sie napelniaja ![]()
![]() |
![]() |
#1693 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w pl wiedzą ze w kielcach tak szastają kasą ????? ![]() Cytat:
![]() My budujemy duzy dom ... a to dlatego ze obecnie mieszkamy na 130 metrach - no wiadomo chcemy więcej ... Cytat:
Cytat:
![]() co do nabiału - ja tez jem duzo i tylko mleko szkodzi jakos .Moze odstaw nabiał i zobacz czy nadal mała ulewa a potem wprowadzaj stopniowo -sama sparwdzisz czy teoria połoznej jest prawdziwa ... ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przyjdz do mnie ,przyjdz do mnie !!!!!! mnie jakos "najsc" nie moze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ja własnie słysząc wiele takich opowiesci starsznie bałabym się .... wiadomo nie kazdy moze sobie pozwolic lub nie chce zostac z dzieckiem ale ja osobiscie powiedziałam sobie ze oddam dziecko pod opiekę (przedszkole )dopiero jak zacznie mi mówic co i jak .....
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-06-05 o 10:37 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Kniaginia
|
A, to jeszcze lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, jestem wiecznie głodna. Jem, jem i nic nie pomaga. Co robić? ![]() ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-06-05 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis uslyszalam ze Mala dobrze goni rowiesnikow. Poki co jestesmy rozwojowo zgodne z naszym wiekiem korygowanym czyli 5 -6 tyg. czepiaja sie oczu i bioder ale zobaczymy kolejna wizyta u neuro i okulisty pod koniec czerwca. co wyjdzie dalej sie okaze. Na razie nie zapeszajac jest oki !!!
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Ja wiem ze laktator nie sciagnie tyle co dziecko ale zeby az taka roznica? Przeciez te 50 z obu piersi to malenka ilosc. A jednak czasem chcialabym sciagnac i moc wyjsc gdzies...
Ja sie juz przestalam przejmowac teoriami o braku pokarmu i "koniecznoscia" dokarmiania. Jak okaze sie ze za malo przybral to znowu bede dokarmiac swoim z butelki zeby zjadl a nie spal przy mnie. Moja tesciowa ciagle gada ze miala malo jak odciagnela z obu piersi 40 to doszla do wniosku ze dziecko glodne i przestala karmic piersia. Przy tesciowej nie mowie ze ja sciagam niewiele wiecej bo zacznie sie gadanie ze nie mam pokarmu i dziecko glodne a po co mi to. Nie przetlumacze ze mam ale tylko Jakub moze sciagnac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja pochłaniam tez spore ilosci . ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tam nie wiem ,nigdy nawet na żywo laktatora nie widziałam .... znam tylko teorie ze dzieciak uciągnie a laktator czasami nie .....
![]() |
![]() |
#1699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aa boo wiedzialam ze mi cos nie zacytowala ost monicca1989 - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
dzis rehabilitant powiedzial ze na usg jest za wczesnie u takiego malucha ze bioderka oki, nie zmuszac i nie klasc na brzuchu bo ja to tylko bedzie zloscic a nic nie wniesie do rozwoju ze u takich wczesniakow napiecie miesniowe i tak wychodzi dopiero miedzy 3-6 miesiacem zycia wiec teraz trzeba dac naturze dzialac. co do oczu - moja nie ma typowych oczu jak wszystkie wasze dzieciaki - nie sa wielkie, ma tylko lekko otwarte - i juz uslyszalam ze albo to jej uroda albo ma ptoze (porazenie powiek) itakie tam. niestety wczesniactwo jest choroba. szczescie mielismy ale cholernie duzo wizyt i pracy przed nami. najgorsze zeby nie przegapic niczego.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic lecę Kubę odprowadzic do szkoły ....
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Kniaginia
|
nestelle, coś Ty, jak będę się gapić na jedzenie, to nie wytrzymam i zjem 2 razy więcej
![]() Ptaszysko, strasznie dużo wizyt, cały czas lekarze, lekarze. Życzę Ci, żebyście zawsze trafiali do profesjonalistów. Cytat:
Moją mamę skrzywdzili takim gadaniem, m.in. teściowa jej wmawiała, że ma mało pokarmu i zaczęła potajemnie mnie podkarmiać mm. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Bry!
Kawka i zagłosowane na Małpkę ![]() Dzięki za kciuki. Zapomniałam napisać, że w ogóle to pytanie "Jak ma zamiar pani spędzać czas z dzieckiem" to pytanie z książki właśnie "Pierwszy rok z życia dziecka" bo jest tam fragment o niani ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kiedyś robiłam sobie takie studia dodatkowe - zaoczne - i miałam tam historię sztuki ( akurat od starożytności do średniowiecza - I rok)- i zdawałam ustny u super profesora na poziomie... i zdawałam z takim kolesiem - bardzo przystojny, ale głupi przeraźliwie... i oczywiście przyszedł całkiem nieprzygotowany i go ciągnie i ciągnie ten profesor...I mówi ok to ostatnie pytanie ratunkowe... mam dziś dobry humor więc jak Pan odpowie, to Pana przepuszczę..."Dla jakiego kraju, kultury charakterystyczny jest Akropol. I Gdzie znajduje się najsłynniejszy"./ czyli wiadomo, pytanie dla debili/ ..koleś myśli, myśli i mówi..." W okolicach Monachium?" eeee ![]() No sama nie wiem skąd mu się to wzięło, a kolega szybko po egzaminie gdzieś uciekł na następnym roku go nie było. Ale do dziś podziwiam spokój i opanowanie wykładowcy któremu nawet brew nie drgnęła..zrobił tylko uhmmm i zadał mi jakieś kolejne pytanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Aga no to kicuki żeby się sprawdziła niania ! I za nie dzwonienie. Sama właśnie sobie wczoraj pomyślałam, oooo rany, że ja to maleństwo mam komuś oddać.. ale z drugiej strony chcę już wrócić do żywych.. ![]() ![]() Cytat:
Ja ogólnie prawie przestałam używać laktatora, bo jakoś straciłam zapał do robienia zapasów / muszę się zmotywować znowu.../ ale ostatnio właśnie jak położyłam młodego, postanowiłam koło 23 coś ściągnąć i mam wrażenie że piersi mi się odzwyczaiły od laktatora, bo ściągnęłam dużo mniej niż na początku..a na pewno produkcja jest większa, bo przecież syn coraz większy. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1706 | ||||
Zakorzenienie
|
rajuuu, chyba na rowerze bym smigala...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- zacieram łapy ![]() heh, przez pogode mam dzis królewicza Jęczybułka... niby śpi, ale jak zwykle przez cała dobe sie karmimy 7-8 razy, tak w tej chwili wisi na cycu 7 (slownie: siodmy) raz... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() albo prof. Legutko pyta mnie dlaczego powtarzalam rok, ja na to że dlatego że nie lubię Sienkiewicza. na co on wstawil mi bez pytania 3,5 bo stwierdzil ze nie przezyje jak mu powiem ze nie lubie Platona ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-05 o 12:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a wiesz jak z tym glutenem? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywie...cka-z-glutenem mam coś takiego. czyli od 12 sierpnia pół łyżeczki glutenu dziennie
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
eh ide se ziemniaki obrac ... dzis bd frytki .. juz zapowiedzialam Debilowi ze urzyczam frytkownice .... tak sie zastanawiam czy se tam jeszcze schabowego w panierce nie schowac by sie upiekl ... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze się nie ślini więc to odpada. Cytat:
Cytat:
W ogóle jaki ten świat jest mały - słyszałam,że mamy wspólnych znajomych. (Moja przyjaciółka pracuje w dziekanacie). Myśmy z Hanią tez sporo zaliczyły już - usg mózgu, usg bioderek, okuliste, chirurga, jeszcze nas czeka usg jamy brzusznej. No i na razie też wszystko wychodzi dobrze na szczęście. Co do laktatora, to dziekuję Ci za polecenie, bardzo mi odpowiada, jest cichy i nie ma problemów ze ściąganiem. Chociaz wydaje mi sie,że medela byla jednak silniejsza. Ja teraz ściągam zwykle raz na dzień wieczorem i wtedy udaje mi się odciagnąć 90-120ml czyli akurat na 1 raz dla malej. Caly dzień jedziemy na cycusiu, czasem co godzinę, czasem rzadziej. MM daje zwykle 1 lub 2 razy dziennie. Hania skończyla wczoraj 2 miesiące i od wagi urodzinowej przytyla już 2kg i wazy 4200g. Jestem z niej taka dumna, już uzywamy sporo czasu pampersy 2ki i wyrosła z wielu ciuszków ![]() ![]() ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-06-05 o 12:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pani a Ty polonistka jesteś?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.