|
|
#1651 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
cześć!
Karolek dziękuję wszystkim wizażowym ciociom za życzenia troszkę nas nie było bo w weekend mieliśmy imprezę, potem korzystaliśmy z ładnej pogody i pojechaliśmy na wieś ale powoli nadrabiam Cytat:
ja już mam jeden słoiczek marchewki, byłam w rossmanie i akurat nic dzieciowego nie potrzebowałam a chciałam nabić jedną wizytę to wzięłam jeszcze trochę ponad miesiąc i będę powoli wprowadzać inne jedzonkoa tak w ogóle to zdenerwowali mnie ostatnio w rossmanie wywaliłam oczy bo jak to nieaktywna a kasjerkę nagle oświeciło, że aktywna tylko na mleko nie ma rabatu, bo oni promują karmienie piersią na następne już będzie ale na te niet. i co oni myślą, że przez to, że nie dadzą mi 1,50 zł rabatu to będę małego głodzić Cytat:
![]() daj znać czy chce siedzieć w huśtawce ![]() Cytat:
a co do teściowych, które nie mogą się pobawić z wnukami to moja potrafi go obudzić, bo "jak to przyjechał w gości i śpi" to nic, że wcześniej w ogóle nie spał i w końcu udało się uspaćw ogóle książkę by można napisać o takich zachowaniach a druga o "dobrych radach" mój mały marudził na imieniach siostry i jedna babka zdiagnozowała mu refluks a druga stwierdziła, że rozpieszczony, bo gadał sobie z tż, tż na chwilę odszedł a Karol się skrzywił no i padł wyrok, że rozpieszczony bo sam nie chce leżeć dziękuję czy Wasze maluchy też tak mają jak kładziecie na brzuchu że cały czas trzymają głowę w górze? bo mój non stop trzyma a jak już nie daje rady zaczyna piszczeć i mu tłumaczę, że niech położy, odpocznie i później znowu do góry to on nic sobie z tego nie robi ok nadrabiam dalej
|
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
wow... ale kawał chłopa!
![]() ![]() zapisałam czyt. wiele ICHNICH "niedociagniec" (eufemizm) Cytat:
![]() ![]() nigdy nie mialam takich kwot na przechulanie, ale na pewno tez dalabym rade Cytat:
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() troszkę, to obrazuje nasze życie.
|
|
|
#1654 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mleka nie mogłam bo tak chlustała a teraz przy Roszku parę razy zalałam kapką mleka płatki ale nie zwróciłam uwagi bo czasem mu się ulało i nie powiązałam sprawy .... no ale wczoraj i dzieś to był pierwszy raz i to 3/4 szkl. do owsianki i ulewał bardzo więc stąd te wnioski .Ale inne rzeczy nabiałowe jem - jogurty ,serki twarogowe ,żółty ,jaja . A jesli chodzi o ciążę to normalnie mleko piłam . To jest 3 rzecz na którą żle zareagował , pierwszą i drugą był czarny ryz i chleb pumpernikiel -bolał go brzuszek no i teraz ulewa po mleku . Cytat:
za wage dobry pomysł Cytat:
aby sie ubytek zmniejszył .co do szczepionki 6w1 to Infanrix hexa -GlaxoSmithKline (gsk) Cytat:
Co do skóry to nie wiem . za 6 tyg.Cytat:
ja nalezę do tych co zawsze na boku odłozą ..... Cytat:
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1656 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 2 miesiące Cytat:
![]() a nauczycielkę Kuby przydałoby się ![]() Cytat:
![]() a! zapomniałam jeszcze napisać, że z nowych rzeczy u nas to Karolowi zaczeły się wycierać włoski już nie tylko ja w tym domu tracę futro
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
Tasia34 a to na pewno trądzik? Bo u nas na poczatku byly takie małe krostki na policzkachi brodzie i pozniej własnie zamienilo sie to w placki suche, takie wieksze powierzchnie troche bardziej czerwone. Pediatra powiedziala, ze to reakcja alergiczna, a nie żaden tradzik, tylko ze ja nie nie moglam sobie przypomniec, czy cos zjadlam takiego bo to nie pojawilo sie nagle, tylko jakby po kilka krostek, coraz wiecej i wiecej, az w koncu całe pysie obsypalo. Niestety przy scislej diecie i zmienie mleka mm ktore daje jej 1-2 razy dziennie na hipoalergiczne, to nie znika
Smaruję to kremem emolientowym natłuszczającym bo mam wrazenie,że ją to swędzi, bo rączkami sie drapie po buzi. TYlko dziwne, bo to jest tylko na twarzy i szyjce, a na ciele tego nie ma. Mam nadzieje,że w koncu zniknie, no i ze to nie jest skaza białkowa.
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, co mi szkodzi spróbuję- fakt żarcie żarciem....ale nie oszukujmy sie są dni gdzie się wyda na coś niezbędnie potrzebnego i koniecznego do posiadania- co okazuje się zachcianką...przeanalizuj ę (na żarciu oszczędzać nie zamierzam, ale np.80 lakier do paznokci juz mi nie będzie niezbędny )Cytat:
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() Witamy się po Chrzcinach, wszystko przebiegło pozytywnie, Bartuś grzeczny był troszkę pokwilił na początku ale przy polewaniu główki grzeczniutki nawet się nie skrzywił ![]() Mam zaległości ale postanowiłam się odezwać bo inaczej to by mi zeszło z nadrabianiem... a tak to w wolnym czasie was podczytuję ![]() Z tego co przemknęło mi... JolanT Ewunia śliczniutka Małpka Karol super śmieszek, już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie tak rozkosznie się śmiał... Głosiki oddaję Najlepszego dla Karolka Demeter śliczny ten Twój misiaczek Maria Róża cudowna dla wasKwiatuszku najlepszego dla Karolka i Dziewczyny nie pamiętam ale dla wszystkich za wagę, wizyty, i nowe postępy u dzieciaczków![]() Wszystkie pozostałe dzieciaczki również piękne i urocze ![]() Mokka ja też właśnie chcę tą huśtawkę, ale zwlekałam bo siostra mnie przekonywała na rzecz leżaczka bujaczka, ale chyba raczej postawię na huśtawkę ![]() ![]() Boziu jaką ja mam ostatnio sklerozę nie wiem co chciałam więcej napisaćAha ja mam taki problem mianowicie w nocy jak jest dłuższa przerwa między karmieniem to napełnia mi się tylko jedna pierś jest duża i twarda, a druga tylko ciut twardnieje nie wiem czemu tak ![]() Pisałyście też o nakładkach otóż jak oduczyć dziecko od nich?? Oprócz obcinania.. Bo mój nie bardzo wie jak się za samego sutka złapać, tak bardzo żałuję że go do nich przyzwyczaiłam... mam nadzieję że z czasem załapie o co kaman...Dobrej Nocki babeczki |
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kinga też wyciera włoski Agateczka wzajemnie. Kolorowych snów
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-06-04 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko są nerwy i płacz i kręcenie głową. Używam nakładek medeli i aventu najmniejszych. Nie raz próbowałam dać samego sutka i zawsze niestety tak samo jest, a jak już chwyci, to puszcza do razu, nie potrafi go ssać ![]()
|
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tego mi chyba jeszcze laktacja siadła z tych nerwów
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, Roszek tez juz ma pasek wytarty ale to sie zaczęł ponad miesiąc temu .co do nauczycielki kuby to fajna babka ale bardzo,bardzo wymagająca . a co do ulewania to jak miło ze skojarzyłas rzyganko ze mną ... tak z niną to były przeboje po mleku własnie i po lodach,ale z tymi lodami to było tak ze tz przyjezdzał z filmem dvd i najlepszymi lodami na świecie http://www.haagen-dazs.eu/produktpl-vcaramelb.htmli wieczorem przy filmie całe opakowanie na raz zjadałam a mogłam więcej ,więc potem biedna Ninka chlustała na odległosc metra ....(cos a'la tej co rzygała czeresniami na odległosc w filmie "czarownice z eastwick")
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skojarzenie też mi się podoba Dziewczyny, mam pytanie. TŻ był dzisiaj w pracy i pani kadrowa go uświadomiła, że do czasu gdy ja jestem na macierzyńskim nie dotyczy go kodeks pracy, a dokładniej ten artykuł: Art. 188. Pracownikowi wychowującemu przynajmniej jedno dziecko w wieku do 14 lat przysługuje w ciągu roku kalendarzowego zwolnienie od pracy na 2 dni, z zachowaniem prawa do wynagrodzenia. Jestem zszokowana, w KOdeksie pracy nic nie pisze o tym. Wiem natomiast, że tylko jeden z rodziców może korzystać z tych dni.
|
|
|
#1665 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hm, ja ostatnio odstawiłam lody, ale ulewanie dalej jest. Mleka nie tykam, tylko pod postacią serów i jogurtów. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-06-04 o 22:18 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez zaczyna sie gniazko na glowie robic ![]() Cytat:
Dziewczyny u mnie piersi nadal robia sie twarde i nabrzmiale...wystarczy 4 godz bez karmienia i juz kamienie. W nocy jak dizs Kacper spał 2x5 godzin, to koszulka cała mokra i głazy zamiast cyckow...boje sie zastojow i sciagam chociaz kilkanascie kropli-kiedy nie moge go przystawic, ale nie wiem czy robie dobrze, bo produkuje sie jescze wiecej...w dzien jak nie pamietam którą piersia osttatnio karmilam, to tez na czuja robie ważenie piersi i zaraz wiem na którą pora;p Co ,smieszniejsze laktatorem ściagne max 60ml i jak np.jade do sklepu na 3 godz to mlodys pokojnie sie tym najada... Piekne macie dzieci wszytskie!3mam kciuki za badania, kontrole i powrtoty do zdrowia! Mialam napisac i zapytac jeszcze o kilka rzeczy i skleroza.... |
||
|
|
|
|
#1667 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie kiedyś jedno i drugie sporaaa pozycja teraz i mniej jeżdżę i nie piję Raaany ale jestem padnięta dziś castingowałam kolejną potencjalną nianię... ta znowu na pytanie jak będzie z młodym spędzała czas powiedziała że jeszcze nie wie, ale ma taką książę / tu wyciągnęła pierwszy rok z życia dziecka/ i tam jest napisane, tyle że nie zdążyła jeszcze przeczytać bo nie było miejsca do siedzenia w autobusie A i jeszcze obgadała wszystkich swoich poprzednich pracodawców
|
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh skąd ja to znam ![]() i co Ci dała ta informacja?! też tyle ściągam (jeśli jest taki mus) i nie uważam, że mam głodne dziecko albo kiepską laktację. ba! wręcz przeciwnie.... i serio, serio - SPOKÓJ, bo laktacja JEST w głowie... Cytat:
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Objawy podobne do Twoich... W czwartek tak czy siak do lekarza idziemy.---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Staram się być spokojna, wiem, że to ważne.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ani drgnęło więcej, przystawiłam dziecię i się najadłoCytat:
( a to babka która przez pł roku zastępowała ich wychowawce, która była na macierzyńskim- babka niestety nie uszanowała najlepszej klay w szkole, co chwile dostawali minusy z zachowania za zachowanie niezgodne ze statutem, a statut był niedostępny do maja na stronie i najniższa średnia na półrocze była z jej przedmiotu) Cytat:
a Niania- ech- może następne spotkania będą owocniejsze
|
|
|
#1671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() __________ w tym tygodniu dałam sobie spokój z dokarmianiem Jakuba. mm nie dostał ani razu, za to prawie codziennie troszkę mojego po wieczornym karmieniu. jutro wizyta u pediatry, zobaczymy jak jego waga.. zastanawia mnie jeszcze ulewanie, Jakub ulewa praktycznie codziennie, ale nie po każdym karmieniu, zazwyczaj bardzo małe ilości, bardzo rzadko większe (większe czyli tak mniej więcej ok 2 łyżek stołowych), ale nie wiążę tego z moim jedzeniem. a może powinnam tak mnie naszło po tym co napisała nestelle.
|
|||
|
|
|
|
#1672 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z tą piersią mam tak samo, pisałam właśnie na poprzedniej stronie ale myślę, że to się ureguluje z czasem! Cytat:
czasem tak mi szkoda małej, że odpuszczam.. ale jeszcze się nie poddałam dziś parę razy chwyciła ale co się napociłyśmy to nasze.. co mi pomaga może trochę- to jak ściągam nakładkę to wycieram pierś pieluchą żeby nie była mokra bo wtedy się ślizga.. czasem to pomaga.. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sa i zdrUFka Cytat:
Cytat:
bo sie przydadza ![]() witam sie i zegam zarazem ... wrocilam ze spaceru i tak jakos mi zeszlo .. ze sama nie wiem kiedy sie juz prawie 24 zrobila - jeszcze jakbym cos faktycznie sensownego robila ehhh.widzialam ze mowiliscie o oszczedzaniu - ehhh ja sie musze bardzo teraz pilnowac z wydawaniem ... kase dostalam 23.go co mamy 5. a ja nic prawie nie mam na koncie a jeszcze pociagnie 10go kredyt i do 15go trza za prada zaplacic i co zostanie mi 700nok do kolejnej ''wypllaty'' - musze to mieszkanie znalezc i dostac to dofinasowanie .. albo wrocic do pracy - inaczej ciezko to widze - NO ALE DAM RADE musze |
||||||
|
|
|
|
#1674 | |||||||
|
Zadomowienie
|
cześć!
pierwsza ![]() Cytat:
Cytat:
może im większa ilość tym większa odległość chlustania ![]() ale swoją drogą dziwne to jest, bo mleko pije od samego początku i nie było żadnych atrakcji Cytat:
za chrzcinya przed snem karmisz z jednej piersi czy z dwóch? bo ja często mam nabrzmiałą tą pierś, z której nie karmiłam ostatnio Cytat:
Cytat:
ile ja się przed tym broniłam, ile się napłakałam to tylko ja wiem i za każdym razem jak słyszę, że karmienie piersią jest najlepsze to mnie serce boli i czuję się jak wyrodna matka a w rossmanie znowu mi o tym przypomnieli no ale nic, trzeba się cieszyć, że Karol chociaż chce ciągać cycka i nie porzucił go na rzecz butli co wyciągnie to jego a wyciaga coraz więcej Cytat:
u nas prawie codziennie, tylko raz jest mniej, raz więcej i też nie wiem czy to kojarzyć z jedzeniem. możliwe że to od tego, bo któregoś dnia strasznie ulewał a jak jedno karmienie załatwiłam mm bez cycka to się nie ulało więc pewnie coś w pokarmie byłoCytat:
OC trzymam kciuki za cierpliwość w poszukiwaniu niani oj naoglądasz się ciekawych przypadków
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Oc ja też życzę powodzenia w znalezieniu idealnej niani! Ja swoją chyba znalazłam i dzisiaj Jaśminka na próbę u niej jest do 12.00
A ja chyba wylacze telefon bo korci mnie żeby co chwilę dzwonić -.- Dziewczyny co do ulewania... Jaśka też codziennie ulewa a jest na mm. Lekarka mówi że taki jej urok i tyle. Dopóki ładnie maluchy przybierają nie ma się czym martwić.
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-06-05 o 08:31 |
|
|
|
|
#1676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę jeszcze temat oszczędzania. Ja jestem mega oszczędna, Zawsze musiałam mieć coś odłożone na czarna godzinę, nigdy w życiu nie miałam sytuacji że spłukałam się do zera nawet w czasach liceum ![]() I jeszcze pochwalę się podjęliśmy pierwsze kroki i złożyliśmy wniosek o wydanie warunków zabudowy i zaczynamy się budować |
|||
|
|
|
|
#1677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Byłam wczoraj z Oliwką na szczepieniu - była mega dzielna i zapłakała przy wyjmowaniu igły jak się zorientowała że coś się dzieje ![]() waży 4500 i urosła 3 cm od urodzenia ![]() a i dostałam fajną informację od pani doktor że pneumokoki i meningokoki bedę mieć darmo bo te szczepionki finansuje miasto ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1678 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
zapraszam na głosowanie ![]() --------------- a ja czekam na męza pojechał po samochód(i tyle kasy poszło na reperacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za poproawę serduszkaCytat:
za tygodniea co z tą skórą to nie wiem mam nadzieje ze nic groźnego Cytat:
Cytat:
za bioderka i za 2 miesiąc
|
|
|
#1679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zazwyczaj człowiek nie docenia tego co ma...---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- poszło oczywiście
|
|
|
#1680 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wageCytat:
co do kardiologa żeby sie zmiejszylo6w1 - glaxoSmithKline Cytat:
za 6 tyg ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

ja już mam jeden słoiczek marchewki, byłam w rossmanie i akurat nic dzieciowego nie potrzebowałam a chciałam nabić jedną wizytę to wzięłam
jeszcze trochę ponad miesiąc i będę powoli wprowadzać inne jedzonko
wywaliłam oczy bo jak to nieaktywna
na następne już będzie ale na te niet. i co oni myślą, że przez to, że nie dadzą mi 1,50 zł rabatu to będę małego głodzić
to nic, że wcześniej w ogóle nie spał i w końcu udało się uspać

aby sie ubytek zmniejszył .
Znów panikuję, wiem. W czwartek idziemy na szczepienia, to lekarz obejrzy. No właśnie, szczepienia - czy jak Krzyś był chory (i jeszcze troszkę jest) to będzie miał te szczepienia? Iść z Nim tak czy siak chyba? 

,więc potem biedna Ninka chlustała na odległosc metra ....(cos a'la tej co rzygała czeresniami na odległosc w filmie "czarownice z eastwick")

05.07.2008
a zazwyczaj człowiek nie docenia tego co ma...