Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 21:02   #1651
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

cześć!

Karolek dziękuję wszystkim wizażowym ciociom za życzenia kazał przekazać słodkie buziaki

troszkę nas nie było bo w weekend mieliśmy imprezę, potem korzystaliśmy z ładnej pogody i pojechaliśmy na wieś ale powoli nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
kurde zostalo mi 17dni i 3 wizyty w rosmanie do rabatu 4%
musze isc cos kupic
co ile gazetka sie zmienia 2 czy 3 tyg? bo w tej to na sile tylko podklady
kup jakieś jabłka albo marchewkę w słoiczku, tanie to, może trochę postać a na pewno się nie zmarnuje ja już mam jeden słoiczek marchewki, byłam w rossmanie i akurat nic dzieciowego nie potrzebowałam a chciałam nabić jedną wizytę to wzięłam jeszcze trochę ponad miesiąc i będę powoli wprowadzać inne jedzonko

a tak w ogóle to zdenerwowali mnie ostatnio w rossmanie poczułam się dyskryminowana. dokarmiamy Karola Enfamilem a to jest tylko w aptekach i w rossmanie i normalnie zamawialiśmy przez internet,bo wychodzi dużo taniej ale przygapiłam się i musiałam kupić na miejscu. poszłam więc do rossmana, idę do kasy, daję kartę a babka mi mówi, że ona jest nieaktywna wywaliłam oczy bo jak to nieaktywna a kasjerkę nagle oświeciło, że aktywna tylko na mleko nie ma rabatu, bo oni promują karmienie piersią na następne już będzie ale na te niet. i co oni myślą, że przez to, że nie dadzą mi 1,50 zł rabatu to będę małego głodzić

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Czym zajmujecie swoje maluszki gdy nie spią? Bo wylicytowałam te huśtawkę i nie moge się doczekać az przyjdzie... mam cicha nadzieję, że będzie chciał troszkę w tym zawsze posiedzieć
http://allegro.pl/fisher-price-disco...248328800.html
u nas różnie, gadam z nim, bawię się, całuję, przytulam, wydurniam się, rozśmieszam, wietrzę pupę, kładę do leżaczka/na matę/ do huśtawki, włączam karuzelkę, kładę pod zabawkę z muzyczką i grzechotkami, czytam książkę, kładę na brzuszek, jak mocno marudzi noszę albo usypiam na swoim brzuchu. zazwyczaj wszystko nudzi się po paru/parunastu minutach

daj znać czy chce siedzieć w huśtawce

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

uwielbiam ten tekst zawsze myślę "pomidor" albo kółko graniaste... niech dostosują się do 'zabaw' Młodego a nie komentują, że marudny, albo że dlaczego płacze

a co do teściowych, które nie mogą się pobawić z wnukami to moja potrafi go obudzić, bo "jak to przyjechał w gości i śpi" to nic, że wcześniej w ogóle nie spał i w końcu udało się uspać
w ogóle książkę by można napisać o takich zachowaniach a druga o "dobrych radach"
mój mały marudził na imieniach siostry i jedna babka zdiagnozowała mu refluks już nawet dała namiary na dobrego lekarza
a druga stwierdziła, że rozpieszczony, bo gadał sobie z tż, tż na chwilę odszedł a Karol się skrzywił no i padł wyrok, że rozpieszczony bo sam nie chce leżeć

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

kwaituszku to ode mnie dla Twojego KArolka
dziękuję i przekaż swojemu Karolkowi życzenia od nas

czy Wasze maluchy też tak mają jak kładziecie na brzuchu że cały czas trzymają głowę w górze? bo mój non stop trzyma a jak już nie daje rady zaczyna piszczeć i mu tłumaczę, że niech położy, odpocznie i później znowu do góry to on nic sobie z tego nie robi

ok nadrabiam dalej
Stary 2013-06-04, 21:06   #1652
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Byłam dziś z Kamilkiem u pediatry i waży 7250g
wow... ale kawał chłopa!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
kurde, nie widzę zestawienia lekarzy ze Strzeleckiej nigdzie.
zapisałam

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
pisałam skargę bo u mnie się złożyło wiele rzeczy na to.
czyt. wiele ICHNICH "niedociagniec" (eufemizm)

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Z charakteru to ja jestem rozrzutna...`pie rwsze lata samodzielnego życia to było dolce vita
ale mnie sie to dobrze czytało
nigdy nie mialam takich kwot na przechulanie, ale na pewno tez dalabym rade

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Kiedyś nie rozumiałam matek, które łatwą ręką kupowały ubrania i zabawki dla dzieci kosztem swoich przyjemności.
ja wrecz wyszydzalam takie akcje... a teraz za kase, ktora dostalam JA na urodziny - kupiłam gadzety dla synia

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 21:10   #1653
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
moim zdaniem oszczedzanie niestety wiaze sie z tym czy jestem sobie w stanie czegos odmowic/uznac ze jest to zbedne/nie koniecznie potrzebne itd. cos w stylu tego co OC napisala - mozna 8 tys wydac na fajki albo na wycieczke co kto woli. tabelki w excelu czy cos co najwyzej pomoga uswiadomic sobie na co ida pieniadze i w jakiej ilosci
mój tż ma konto w banku i właśnie jest tam pokazane, oczywiście powiedzmy w skrócie na co poszła kasa z rachunku. Pięknie widać ile poszło na tankowania
troszkę, to obrazuje nasze życie.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 21:14   #1654
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
hahaha
Cytat:
wstawiam

Uploaded with ImageShack.us

a takie sa sowki:

Uploaded with ImageShack.us taka klapnięta bo mokra (ale ☠☠☠☠☠☠☠.nik w tle )

a dotąd piłaś mleko? a w poprzednich ciążach?
jak Kubę karmiłam to potrafiłam dzień w dzień pic 1 litr mleka i ok,jak Ninkę to nawet powąchac mleka nie mogłam bo tak chlustała a teraz przy Roszku parę razy zalałam kapką mleka płatki ale nie zwróciłam uwagi bo czasem mu się ulało i nie powiązałam sprawy .... no ale wczoraj i dzieś to był pierwszy raz i to 3/4 szkl. do owsianki i ulewał bardzo więc stąd te wnioski .
Ale inne rzeczy nabiałowe jem - jogurty ,serki twarogowe ,żółty ,jaja .
A jesli chodzi o ciążę to normalnie mleko piłam .
To jest 3 rzecz na którą żle zareagował , pierwszą i drugą był czarny ryz i chleb pumpernikiel -bolał go brzuszek no i teraz ulewa po mleku .

Cytat:
Cześć
Byłam dziś z Kamilkiem u pediatry i waży 7250g czyli przybiera dobrze... no ale nie bardzo z tym jedzeniem, czasami mniej krzyczy ale jednak cały czas się męczy. Pediatra dała debridat więc będziemy próbować i jak nie pomoże to trzeba przejść na jakąś specjalistyczną mieszankę, tym bardziej że ma wysypkę na całym ciele i bardzo prawdopodobne że ma skaze. Mam nadzieje że debridat pomoże bo nie chce mu dawać jakiś mlekopodobnych świnstw.. bo z tego co wiem te specjalistyczne mleka są strasznie niedobre, no i tyle w nich mleka że są bez mleka
za wage

Cytat:
A jak mnie dyrektor wkurzy to pójde do gazety serio.
dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Bylismy dzis u kardiologa i niestety mamy wade serduszka (ale niegrozna) - zwężenie zastawki tętnicy płucnej i ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej.
za 3 miesiace do kontroli i mam nadzieje, ze ubytek sie zmniejszy..
aby sie ubytek zmniejszył .

co do szczepionki 6w1 to Infanrix hexa -GlaxoSmithKline (gsk)
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A z Krzysiem - jak nie urok, to przemarsz wojsk... Katarek prawie przeszedł, trochę kaszle i kicha, ale też mniej i ogólnie przeziębienie chyba mija, ale z tym trądzikiem coś dziwnego się porobiło Lekko łuszczy się skóra i takie czerwone ma policzki, no ja nie wiem, co to może być...? Znów panikuję, wiem. W czwartek idziemy na szczepienia, to lekarz obejrzy. No właśnie, szczepienia - czy jak Krzyś był chory (i jeszcze troszkę jest) to będzie miał te szczepienia? Iść z Nim tak czy siak chyba?

Dziś 6 tygodni mamy I kończę tym samym połóg Jutro na kontrolę podwozia do mojego gina
super ze małemu przeziebienie mija ,co do szczepien to przed zawsze lekarz bada dzieci i oceni . Dziecko musi byc zdrowe .
Co do skóry to nie wiem .
za 6 tyg.
Cytat:
Z charakteru to ja jestem rozrzutna...`pie rwsze lata samodzielnego życia to było dolce vita ale kilka razy np w Berlinie nie mogłam nic wypłacić z konta bo nie sprawdzałam stanu i np musiałam wracać stopem / na gapę a potem pożyczałam od matki na żarcie, albo mi gaz wyłączyli bo zapomniałam zapłacić a był środek zimy, a ja zorientowałam się jak z ówczesnym narzeczonym wnosiliśmy furę zakupów na imprezę gwiazdkową dla znajomych....a tu kuchenka na gaz i ogrzewanie gazowe albo market wózek pełen zakupów ja przy kasie, a tu brak środków..eee jak to przecież tydzień wcześniej była wypłata aja tylko zakupy, dwie imprezy i 3 kolacje na mieście i już... .a zarabiałam wtedy naprawdę w tysiącach więc zdolna byłam żeby to wydać więc się oduczyłam szaleństwa i zauważyłam że jednak fajnie jak się nie ma takich przygód, a potem że jednak wolę na coś innego przeznaczać 8 tysięcy rocznie niż na papierosy itp itd.. A potem już się wkręciłam i czuję się bezpieczniej i pewniej jak to kontroluję i mam rezerwę. I tylko się wkurzam jak sobie pomyśle ile przehulałam i w co mogłam zainwestować, no ale tłumaczę sobie że przynajmniej się dobrze bawiłam
to niezła agentka byłas
ja nalezę do tych co zawsze na boku odłozą .....
Cytat:
My jutro wreszcie idziemy na badanie bioderek.
No i jutro Róża skończy 2 miesiące
Stary 2013-06-04, 21:16   #1655
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
cześć!

Karolek dziękuję wszystkim wizażowym ciociom za życzenia kazał przekazać słodkie buziaki

troszkę nas nie było bo w weekend mieliśmy imprezę, potem korzystaliśmy z ładnej pogody i pojechaliśmy na wieś ale powoli nadrabiam

kup jakieś jabłka albo marchewkę w słoiczku, tanie to, może trochę postać a na pewno się nie zmarnuje ja już mam jeden słoiczek marchewki, byłam w rossmanie i akurat nic dzieciowego nie potrzebowałam a chciałam nabić jedną wizytę to wzięłam jeszcze trochę ponad miesiąc i będę powoli wprowadzać inne jedzonko

a tak w ogóle to zdenerwowali mnie ostatnio w rossmanie poczułam się dyskryminowana. dokarmiamy Karola Enfamilem a to jest tylko w aptekach i w rossmanie i normalnie zamawialiśmy przez internet,bo wychodzi dużo taniej ale przygapiłam się i musiałam kupić na miejscu. poszłam więc do rossmana, idę do kasy, daję kartę a babka mi mówi, że ona jest nieaktywna wywaliłam oczy bo jak to nieaktywna a kasjerkę nagle oświeciło, że aktywna tylko na mleko nie ma rabatu, bo oni promują karmienie piersią na następne już będzie ale na te niet. i co oni myślą, że przez to, że nie dadzą mi 1,50 zł rabatu to będę małego głodzić
nie oni, tylko jest ustawa podobno nie wolno reklamować mleka początkowego. Z tego względu nie ma próbek (a chyba najpotrzebniejsze?!) i promocji.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-04, 21:31   #1656
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

czy to normalne jak dziecko ma zimne rączki??
moja ma cały czas właściwie.. i cały czas staram się jej przykrywać żeby miała ciepłe a ona wyciąga..
nawet paznokietki ma lekko sine.. mam nadzieję, że to nie krążenie
normalne

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
wow super

Cytat:
A jakoś w ubiegłym tygodniu moja mama z nią ćwiczyła jak leżała na plecach i Miśka sama chciała coraz wyżej głowę podnosić jak jest trzymana za rączki. Tak jej się spodobało, że wczoraj już sama się odbija jak jest u mnie na brzuchu i siada spróbuj z Jaśką wyżej ją podnieść jak leży na plecach. Zobaczysz, że jej się spodoba jak zaskoczy i będzie chciała coraz częściej tak się podnosić.
a tak można robić? bo mój tż tak próbował małego podciągnąc to taki opieprz dostał od teściowej że hoho

Cytat:

za 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
jak Kubę karmiłam to potrafiłam dzień w dzień pic 1 litr mleka i ok,jak Ninkę to nawet powąchac mleka nie mogłam bo tak chlustała a teraz przy Roszku parę razy zalałam kapką mleka płatki ale nie zwróciłam uwagi bo czasem mu się ulało i nie powiązałam sprawy .... no ale wczoraj i dzieś to był pierwszy raz i to 3/4 szkl. do owsianki i ulewał bardzo więc stąd te wnioski .
pamiętam jak pisałaś że Ninka strasznie ulewała po lodach. w tamtym tygodniu po raz pierwszy w tym roku zjadłam loda a następnego dnia KArol fontanny puszczał, co ulanie to myslałam o Tobie

a nauczycielkę Kuby przydałoby się

Cytat:
nie oni, tylko jest ustawa podobno nie wolno reklamować mleka początkowego. Z tego względu nie ma próbek (a chyba najpotrzebniejsze?!) i promocji.
a to dobre, nie wiedziałam o tym. a mi tak kasjerka powiedziała, że "oni" to pomyślałam, że chodzi o jakieś władze rossmanowe

a! zapomniałam jeszcze napisać, że z nowych rzeczy u nas to Karolowi zaczeły się wycierać włoski już nie tylko ja w tym domu tracę futro
Stary 2013-06-04, 21:34   #1657
bzinka
Zadomowienie

Tasia34 a to na pewno trądzik? Bo u nas na poczatku byly takie małe krostki na policzkachi brodzie i pozniej własnie zamienilo sie to w placki suche, takie wieksze powierzchnie troche bardziej czerwone. Pediatra powiedziala, ze to reakcja alergiczna, a nie żaden tradzik, tylko ze ja nie nie moglam sobie przypomniec, czy cos zjadlam takiego bo to nie pojawilo sie nagle, tylko jakby po kilka krostek, coraz wiecej i wiecej, az w koncu całe pysie obsypalo. Niestety przy scislej diecie i zmienie mleka mm ktore daje jej 1-2 razy dziennie na hipoalergiczne, to nie znika Smaruję to kremem emolientowym natłuszczającym bo mam wrazenie,że ją to swędzi, bo rączkami sie drapie po buzi. TYlko dziwne, bo to jest tylko na twarzy i szyjce, a na ciele tego nie ma. Mam nadzieje,że w koncu zniknie, no i ze to nie jest skaza białkowa.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 21:37   #1658
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
to trzymam kciuki zeby sie udalo i zycze wytrwalosci bo to troche roboty jest. u mnie wyszlo - ze najwiecej idzie na jedzenie takze no coz na tym to sie srednio da oszczedzac

heh, co mi szkodzi spróbuję- fakt żarcie żarciem....ale nie oszukujmy sie są dni gdzie się wyda na coś niezbędnie potrzebnego i koniecznego do posiadania- co okazuje się zachcianką...przeanalizuj ę (na żarciu oszczędzać nie zamierzam, ale np.80 lakier do paznokci juz mi nie będzie niezbędny )
Cytat:
normalne

wow super

a tak można robić? bo mój tż tak próbował małego podciągnąc to taki opieprz dostał od teściowej że hoho

za 2 miesiące

pamiętam jak pisałaś że Ninka strasznie ulewała po lodach. w tamtym tygodniu po raz pierwszy w tym roku zjadłam loda a następnego dnia KArol fontanny puszczał, co ulanie to myslałam o Tobie

a to dobre, nie wiedziałam o tym. a mi tak kasjerka powiedziała, że "oni" to pomyślałam, że chodzi o jakieś władze rossmanowe

a! zapomniałam jeszcze napisać, że z nowych rzeczy u nas to Karolowi zaczeły się wycierać włoski już nie tylko ja w tym domu tracę futro
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 21:43   #1659
Agateczka*
Zakorzenienie

Hej kobietki
Witamy się po Chrzcinach, wszystko przebiegło pozytywnie, Bartuś grzeczny był troszkę pokwilił na początku ale przy polewaniu główki grzeczniutki nawet się nie skrzywił

Mam zaległości ale postanowiłam się odezwać bo inaczej to by mi zeszło z nadrabianiem... a tak to w wolnym czasie was podczytuję

Z tego co przemknęło mi...
JolanT Ewunia śliczniutka
Małpka Karol super śmieszek, już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie tak rozkosznie się śmiał...
Głosiki oddaję kiedy mogę...
Najlepszego dla Karolka

Demeter śliczny ten Twój misiaczek

Maria Róża cudowna a i my też jutro mamy kontrolę bioderek a więc dla was

Kwiatuszku najlepszego dla Karolka i

Dziewczyny nie pamiętam ale dla wszystkich za wagę, wizyty, i nowe postępy u dzieciaczków
Wszystkie pozostałe dzieciaczki również piękne i urocze ale nie pamiętam już czyje

Mokka ja też właśnie chcę tą huśtawkę, ale zwlekałam bo siostra mnie przekonywała na rzecz leżaczka bujaczka, ale chyba raczej postawię na huśtawkę mam nadzieję że nasze szkraby będą zadowolone

Boziu jaką ja mam ostatnio sklerozę nie wiem co chciałam więcej napisać ale planowałam więcej napisać....

Aha ja mam taki problem mianowicie w nocy jak jest dłuższa przerwa między karmieniem to napełnia mi się tylko jedna pierś jest duża i twarda, a druga tylko ciut twardnieje nie wiem czemu tak

Pisałyście też o nakładkach otóż jak oduczyć dziecko od nich?? Oprócz obcinania.. Bo mój nie bardzo wie jak się za samego sutka złapać, tak bardzo żałuję że go do nich przyzwyczaiłam... mam nadzieję że z czasem załapie o co kaman...

Dobrej Nocki babeczki słodkich snów dla maluszków
Stary 2013-06-04, 21:44   #1660
bmma
Zadomowienie

Cytat:

ulewanie po lodach, a my się dziwimy. Może sorbety sprawdzę

Kinga też wyciera włoski

Agateczka wzajemnie. Kolorowych snów

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-06-04 o 21:50
Stary 2013-06-04, 21:50   #1661
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Pisałyście też o nakładkach otóż jak oduczyć dziecko od nich?? Oprócz obcinania.. Bo mój nie bardzo wie jak się za samego sutka złapać, tak bardzo żałuję że go do nich przyzwyczaiłam... mam nadzieję że z czasem załapie o co kaman...
Mam ten sam problem, nie ma bata, mała nie chwyci mi sutka tylko są nerwy i płacz i kręcenie głową. Używam nakładek medeli i aventu najmniejszych. Nie raz próbowałam dać samego sutka i zawsze niestety tak samo jest, a jak już chwyci, to puszcza do razu, nie potrafi go ssać

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 21:55   #1662
Tasia34
Wtajemniczenie

Do tego mi chyba jeszcze laktacja siadła z tych nerwów Tak często chciał jeść, że odciągnęłam, by sprawdzić ilość pokarmu - 40 ml
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 21:56   #1663
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no prosze............ , ale ja jestem "za" akurat .
Cytat:

, Roszek tez juz ma pasek wytarty ale to sie zaczęł ponad miesiąc temu .
co do nauczycielki kuby to fajna babka ale bardzo,bardzo wymagająca .

a co do ulewania to jak miło ze skojarzyłas rzyganko ze mną ...
tak z niną to były przeboje po mleku własnie i po lodach,ale z tymi lodami to było tak ze tz przyjezdzał z filmem dvd i najlepszymi lodami na świecie http://www.haagen-dazs.eu/produktpl-vcaramelb.html
i wieczorem przy filmie całe opakowanie na raz zjadałam a mogłam więcej ,więc potem biedna Ninka chlustała na odległosc metra ....(cos a'la tej co rzygała czeresniami na odległosc w filmie "czarownice z eastwick")
Stary 2013-06-04, 22:14   #1664
bmma
Zadomowienie

Cytat:

tak z niną to były przeboje po mleku własnie i po lodach,
ja niby też za, chociaż bardziej mi to obojętne. Jak ktoś chce to i tak kupi.

Skojarzenie też mi się podoba

Dziewczyny, mam pytanie. TŻ był dzisiaj w pracy i pani kadrowa go uświadomiła, że do czasu gdy ja jestem na macierzyńskim nie dotyczy go kodeks pracy, a dokładniej ten artykuł:
Art. 188. Pracownikowi wychowującemu przynajmniej jedno dziecko w wieku do 14 lat przysługuje w ciągu roku kalendarzowego zwolnienie od pracy na 2 dni, z zachowaniem prawa do wynagrodzenia.

Jestem zszokowana, w KOdeksie pracy nic nie pisze o tym.
Wiem natomiast, że tylko jeden z rodziców może korzystać z tych dni.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-04, 22:16   #1665
maria28
Kniaginia

Cytat:
a co do teściowych, które nie mogą się pobawić z wnukami to moja potrafi go obudzić, bo "jak to przyjechał w gości i śpi" to nic, że wcześniej w ogóle nie spał i w końcu udało się uspać

Cytat:
Aha ja mam taki problem mianowicie w nocy jak jest dłuższa przerwa między karmieniem to napełnia mi się tylko jedna pierś jest duża i twarda, a druga tylko ciut twardnieje nie wiem czemu tak
Też tak mam, nie wiem, czemu. Nic z tym nie robię. Tylko przez to mi się myli kolejność piersi, którą ostatnio dawałam.

Cytat:
ulewanie po lodach, a my się dziwimy. Może sorbety sprawdzę
Hm, ja ostatnio odstawiłam lody, ale ulewanie dalej jest. Mleka nie tykam, tylko pod postacią serów i jogurtów.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2013-06-04 o 22:18
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 22:17   #1666
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
normalne

NA "bezpiecznym maluchu" zawsze producenci mleka sie tlumaczyli, ze reklamuja 2, bo ! zabronione
U nas tez zaczyna sie gniazko na glowie robic
Cytat:
Hej kobietki

Co do nakłądek to oduczyc jest cholernie trudn;/ Ja prosilam polozna, zeby mi pomogla przystawiac Kacpra- najpierw w szpitalu, potem srodowiskową iprzyzla raz przystawila-ja potem nie umialam i nakladki, drugiraz tak samso, za trzecim sobie pomyslalam, ze skoro ona umie, to i ja potrafię! Nie bylo latwo, bo mały darl sie w nieboglosy, bo nie potrafil sutka zlapac,ale zaczelam mu podcicnac te nakladki, a czasem jak dlugo ssał, to szybko wycigałam, wsadzałam gołą brodawke do buzi- po ok tygodniu męk zaczął sam chwytac, ale przez kolejny tydzien na wszelki wypadek zawsze nakladki mialam przy sobie.

Dziewczyny u mnie piersi nadal robia sie twarde i nabrzmiale...wystarczy 4 godz bez karmienia i juz kamienie. W nocy jak dizs Kacper spał 2x5 godzin, to koszulka cała mokra i głazy zamiast cyckow...boje sie zastojow i sciagam chociaz kilkanascie kropli-kiedy nie moge go przystawic, ale nie wiem czy robie dobrze, bo produkuje sie jescze wiecej...w dzien jak nie pamietam którą piersia osttatnio karmilam, to tez na czuja robie ważenie piersi i zaraz wiem na którą pora;p Co ,smieszniejsze laktatorem ściagne max 60ml i jak np.jade do sklepu na 3 godz to mlodys pokojnie sie tym najada...

Piekne macie dzieci wszytskie!3mam kciuki za badania, kontrole i powrtoty do zdrowia!
Mialam napisac i zapytac jeszcze o kilka rzeczy i skleroza....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 22:21   #1667
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
to trzymam kciuki zeby sie udalo i zycze wytrwalosci bo to troche roboty jest. u mnie wyszlo - ze najwiecej idzie na jedzenie takze no coz na tym to sie srednio da oszczedzac
No u nas też najwięcej na jedzenie, co miesiąc wyznaczam sobie limit i to jedyna pozycja gdzie nie mogę zejść niżej.. zdrowe rzeczy są drogie

Cytat:

Cytat:
No dokładnie, w ramach promocji KP jest zakaz reklamy i promowania (czyli udzielania zniżek też ) tego mleka. modyfikowanego.. wd mnie dobrze, bo znając życie jakby mogły koncerny promować, to już w ogóle by złote łańcuszki chyba do niego dodawali żeby ludzie podawali

Cytat:
mój tż ma konto w banku i właśnie jest tam pokazane, oczywiście powiedzmy w skrócie na co poszła kasa z rachunku. Pięknie widać ile poszło na tankowania
troszkę, to obrazuje nasze życie.
Tankowania auta czy ? U mnie kiedyś jedno i drugie sporaaa pozycja teraz i mniej jeżdżę i nie piję

Raaany ale jestem padnięta dziś castingowałam kolejną potencjalną nianię... ta znowu na pytanie jak będzie z młodym spędzała czas powiedziała że jeszcze nie wie, ale ma taką książę / tu wyciągnęła pierwszy rok z życia dziecka/ i tam jest napisane, tyle że nie zdążyła jeszcze przeczytać bo nie było miejsca do siedzenia w autobusie A i jeszcze obgadała wszystkich swoich poprzednich pracodawców No nic, jeszcze 6 spotkań w tym tygodniu...
Stary 2013-06-04, 22:46   #1668
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a druga stwierdziła, że rozpieszczony, bo gadał sobie z tż, tż na chwilę odszedł a Karol się skrzywił no i padł wyrok, że rozpieszczony bo sam nie chce leżeć
padłam

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

ehh chyba obetnę włosy na krótko bo przecież są wszędzie ;/
heh skąd ja to znam

Cytat:
odciągnęłam, by sprawdzić ilość pokarmu - 40 ml
i co Ci dała ta informacja?!
też tyle ściągam (jeśli jest taki mus) i nie uważam, że mam głodne dziecko albo kiepską laktację. ba! wręcz przeciwnie....
i serio, serio - SPOKÓJ, bo laktacja JEST w głowie...

Cytat:
jak będzie z młodym spędzała czas powiedziała że jeszcze nie wie, ale ma taką książę / tu wyciągnęła pierwszy rok z życia dziecka/ i tam jest napisane, tyle że nie zdążyła jeszcze przeczytać bo nie było miejsca do siedzenia w autobusie
kwiczę z uciechy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 22:56   #1669
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Tasia34 a to na pewno trądzik? Bo u nas na poczatku byly takie małe krostki na policzkachi brodzie i pozniej własnie zamienilo sie to w placki suche, takie wieksze powierzchnie troche bardziej czerwone. Pediatra powiedziala, ze to reakcja alergiczna, a nie żaden tradzik, tylko ze ja nie nie moglam sobie przypomniec, czy cos zjadlam takiego bo to nie pojawilo sie nagle, tylko jakby po kilka krostek, coraz wiecej i wiecej, az w koncu całe pysie obsypalo. Niestety przy scislej diecie i zmienie mleka mm ktore daje jej 1-2 razy dziennie na hipoalergiczne, to nie znika Smaruję to kremem emolientowym natłuszczającym bo mam wrazenie,że ją to swędzi, bo rączkami sie drapie po buzi. TYlko dziwne, bo to jest tylko na twarzy i szyjce, a na ciele tego nie ma. Mam nadzieje,że w koncu zniknie, no i ze to nie jest skaza białkowa.
Właśnie czegoś takiego się obawiam... Objawy podobne do Twoich... W czwartek tak czy siak do lekarza idziemy.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
też tyle ściągam (jeśli jest taki mus) i nie uważam, że mam głodne dziecko albo kiepską laktację. ba! wręcz przeciwnie....
i serio, serio - SPOKÓJ, bo laktacja JEST w głowie...
Mam porównanie - jak odciągałam przed wyjściem gdzieś, albo jak mnie bardzo pierś bolała, to odciągałam ze 120ml, więc widzę, że jest sporo mniej, niż było. Pewnie dlatego chce jeść co godzinę lub częściej.
Staram się być spokojna, wiem, że to ważne.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 23:06   #1670
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Do tego mi chyba jeszcze laktacja siadła z tych nerwów Tak często chciał jeść, że odciągnęłam, by sprawdzić ilość pokarmu - 40 ml
ej no nie siada, na bank i to mówię ja- której np.po calej nocy na cycku rano brakuje - ale ciekawostka- pisałam, ze bylam z Oli cały dzień na gali tańca- jak wrócilam wiesz ile z dwóch cycków odciagnęłam- 30 i ani drgnęło więcej, przystawiłam dziecię i się najadło

Cytat:

, Roszek tez juz ma pasek wytarty ale to sie zaczęł ponad miesiąc temu .
co do nauczycielki kuby to fajna babka ale bardzo,bardzo wymagająca .

tak z niną to były przeboje po mleku własnie i po lodach,ale z tymi lodami to było tak ze tz przyjezdzał z filmem dvd i najlepszymi lodami na świecie http://www.haagen-dazs.eu/produktpl-vcaramelb.html
i wieczorem przy filmie całe opakowanie na raz zjadałam a mogłam więcej ,więc potem biedna Ninka chlustała na odległosc metra ....(cos a'la tej co rzygała czeresniami na odległosc w filmie "czarownice z eastwick")
u nas etap wystawiania ocen- przymiarek do ocen na koniec roku- moje dziecko zakuwa ta przyrodę i zakuwa a dziś jej Pani mówi, ze zapomniała jej wpisac trzech ocen (6,6 i 5)
( a to babka która przez pł roku zastępowała ich wychowawce, która była na macierzyńskim- babka niestety nie uszanowała najlepszej klay w szkole, co chwile dostawali minusy z zachowania za zachowanie niezgodne ze statutem, a statut był niedostępny do maja na stronie i najniższa średnia na półrocze była z jej przedmiotu)

Cytat:
No u nas też najwięcej na jedzenie, co miesiąc wyznaczam sobie limit i to jedyna pozycja gdzie nie mogę zejść niżej.. zdrowe rzeczy są drogie

No dokładnie, w ramach promocji KP jest zakaz reklamy i promowania (czyli udzielania zniżek też ) tego mleka. modyfikowanego.. wd mnie dobrze, bo znając życie jakby mogły koncerny promować, to już w ogóle by złote łańcuszki chyba do niego dodawali żeby ludzie podawali

Tankowania auta czy ? U mnie kiedyś jedno i drugie sporaaa pozycja teraz i mniej jeżdżę i nie piję

Raaany ale jestem padnięta dziś castingowałam kolejną potencjalną nianię... ta znowu na pytanie jak będzie z młodym spędzała czas powiedziała że jeszcze nie wie, ale ma taką książę / tu wyciągnęła pierwszy rok z życia dziecka/ i tam jest napisane, tyle że nie zdążyła jeszcze przeczytać bo nie było miejsca do siedzenia w autobusie A i jeszcze obgadała wszystkich swoich poprzednich pracodawców No nic, jeszcze 6 spotkań w tym tygodniu...

a Niania- ech- może następne spotkania będą owocniejsze
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 23:24   #1671
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
No właśnie, szczepienia - czy jak Krzyś był chory (i jeszcze troszkę jest) to będzie miał te szczepienia? Iść z Nim tak czy siak chyba?
iść. przed każdym szczepieniem pediatra bada, jak uzna, że nie można bo choroba to nie zaszczepi.

Cytat:
a ja się zastanawiałam dlaczego mam same próbki 2 jak potrzebowałam 1 żeby w nagłej sytuacji dać..

Cytat:
ja też od początku mam straszne problemy ze ściąganiem laktatorem, do tego jak się okazało, że Jakub słabo przybiera to już w ogóle myślałam, że na prawdę nie mam pokarmu. ale na zdrowy rozum, jak po kilku godzinach pokarm sam się wylewa to chyba jest go pod dostatkiem, a wezmę laktator i ściągnę 50-60ml z obu piersi i czuję że nadal mam tylko ściągnąć się nie chce

w tym tygodniu dałam sobie spokój z dokarmianiem Jakuba. mm nie dostał ani razu, za to prawie codziennie troszkę mojego po wieczornym karmieniu. jutro wizyta u pediatry, zobaczymy jak jego waga..

zastanawia mnie jeszcze ulewanie, Jakub ulewa praktycznie codziennie, ale nie po każdym karmieniu, zazwyczaj bardzo małe ilości, bardzo rzadko większe (większe czyli tak mniej więcej ok 2 łyżek stołowych), ale nie wiążę tego z moim jedzeniem. a może powinnam tak mnie naszło po tym co napisała nestelle.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 23:25   #1672
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Hej kobietki
Witamy się po Chrzcinach, wszystko przebiegło pozytywnie, Bartuś grzeczny był troszkę pokwilił na początku ale przy polewaniu główki grzeczniutki nawet się nie skrzywił

Mam zaległości ale postanowiłam się odezwać bo inaczej to by mi zeszło z nadrabianiem... a tak to w wolnym czasie was podczytuję

Z tego co przemknęło mi...
JolanT Ewunia śliczniutka
Małpka Karol super śmieszek, już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie tak rozkosznie się śmiał...
Głosiki oddaję kiedy mogę...
Najlepszego dla Karolka

Demeter śliczny ten Twój misiaczek

Maria Róża cudowna a i my też jutro mamy kontrolę bioderek a więc dla was

Kwiatuszku najlepszego dla Karolka i

Dziewczyny nie pamiętam ale dla wszystkich za wagę, wizyty, i nowe postępy u dzieciaczków
Wszystkie pozostałe dzieciaczki również piękne i urocze ale nie pamiętam już czyje

Mokka ja też właśnie chcę tą huśtawkę, ale zwlekałam bo siostra mnie przekonywała na rzecz leżaczka bujaczka, ale chyba raczej postawię na huśtawkę mam nadzieję że nasze szkraby będą zadowolone

Boziu jaką ja mam ostatnio sklerozę nie wiem co chciałam więcej napisać ale planowałam więcej napisać....

za chrzciny
z tą piersią mam tak samo, pisałam właśnie na poprzedniej stronie
ale myślę, że to się ureguluje z czasem!

Cytat:
Mam ten sam problem, nie ma bata, mała nie chwyci mi sutka tylko są nerwy i płacz i kręcenie głową. Używam nakładek medeli i aventu najmniejszych. Nie raz próbowałam dać samego sutka i zawsze niestety tak samo jest, a jak już chwyci, to puszcza do razu, nie potrafi go ssać
ja nad tym pracuję ale jest ciężko ;/
czasem tak mi szkoda małej, że odpuszczam.. ale jeszcze się nie poddałam dziś parę razy chwyciła ale co się napociłyśmy to nasze..
co mi pomaga może trochę- to jak ściągam nakładkę to wycieram pierś pieluchą żeby nie była mokra bo wtedy się ślizga.. czasem to pomaga..

Cytat:
przerabiałam to wczoraj.. pij dużo, sen i relaks

Cytat:

hahaha

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 23:44   #1673
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
to jest metoda vojty. "wymuszasz" na dziecku okreslone reakcje zeby cwiczylo okreslona grupe miesni.
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Z tego co zrozumiałam po naciśnięciu w tym miejscu napięcie przechodzi od tego miejsca przez główkę i wraca drugą stroną i w tym momencie dziecko podnosi nogi do góry i otwiera piąstki. I to zmusza go do pracy wszystkich mięśni.
i tak to dla mnie dalej HardCor

Cytat:
Cześć
Byłam dziś z Kamilkiem u pediatry i waży 7250g czyli przybiera dobrze...
wow az sobie musialam zerknac na 1wsza strone ile mil po urodzeniu

Cytat:

Bylismy dzis u kardiologa i niestety mamy wade serduszka (ale niegrozna) - zwężenie zastawki tętnicy płucnej i ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej.
sa i zdrUFka

Cytat:
ale mowisz o tyle glowki ... - ja ost zauwazylam ze ''odrosly'' mu te ktore znily w 1wszych 2 tyg po porodzie i juz nie ma Zakoli D

Cytat:

nie no ahaha .. no i bo sie przydadza

witam sie i zegam zarazem ... wrocilam ze spaceru i tak jakos mi zeszlo .. ze sama nie wiem kiedy sie juz prawie 24 zrobila - jeszcze jakbym cos faktycznie sensownego robila ehhh.

widzialam ze mowiliscie o oszczedzaniu - ehhh ja sie musze bardzo teraz pilnowac z wydawaniem ... kase dostalam 23.go co mamy 5. a ja nic prawie nie mam na koncie a jeszcze pociagnie 10go kredyt i do 15go trza za prada zaplacic i co zostanie mi 700nok do kolejnej ''wypllaty'' - musze to mieszkanie znalezc i dostac to dofinasowanie .. albo wrocic do pracy - inaczej ciezko to widze - NO ALE DAM RADE musze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 05:47   #1674
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

cześć!

pierwsza

Cytat:
Smaruję to kremem emolientowym natłuszczającym bo mam wrazenie,że ją to swędzi, bo rączkami sie drapie po buzi. TYlko dziwne, bo to jest tylko na twarzy i szyjce, a na ciele tego nie ma. Mam nadzieje,że w koncu zniknie, no i ze to nie jest skaza białkowa.
a na całej twarzy to ma? bo np u nas Karol odkąd zaczął się ślinić krostki pojawiły się na policzkach, brodzie i nad ustami. raz są bardziej czerwone, raz mniej (najczęściej po spaniu bledną) i czytałam w necie, że to od ślinienia, bo ślini się, wkłada rączki do buzi i rozsmarowuje po polikach

Cytat:
aaa hehe no to ja 1 małego loda zjadłam i fontanna była tylko na jakieś 5 cm może im większa ilość tym większa odległość chlustania
ale swoją drogą dziwne to jest, bo mleko pije od samego początku i nie było żadnych atrakcji

Cytat:
Hej kobietki

za chrzciny

a przed snem karmisz z jednej piersi czy z dwóch? bo ja często mam nabrzmiałą tą pierś, z której nie karmiłam ostatnio

Cytat:
ja niby też za, chociaż bardziej mi to obojętne. Jak ktoś chce to i tak kupi.
Cytat:
ja też jestem za kp i jak dla mnie to i krowę na złotym łańcuchu mogliby dodawać do tego mleka a nie zachęciliby mnie, ale czasem jednak trzeba dać mm i nie wszyscy to robią dla własnego widzi mi się.
ile ja się przed tym broniłam, ile się napłakałam to tylko ja wiem i za każdym razem jak słyszę, że karmienie piersią jest najlepsze to mnie serce boli i czuję się jak wyrodna matka a w rossmanie znowu mi o tym przypomnieli
no ale nic, trzeba się cieszyć, że Karol chociaż chce ciągać cycka i nie porzucił go na rzecz butli co wyciągnie to jego a wyciaga coraz więcej

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
zastanawia mnie jeszcze ulewanie, Jakub ulewa praktycznie codziennie, ale nie po każdym karmieniu, zazwyczaj bardzo małe ilości, bardzo rzadko większe (większe czyli tak mniej więcej ok 2 łyżek stołowych), ale nie wiążę tego z moim jedzeniem. a może powinnam tak mnie naszło po tym co napisała nestelle.
z tym ulewaniem to czarna magia u nas prawie codziennie, tylko raz jest mniej, raz więcej i też nie wiem czy to kojarzyć z jedzeniem. możliwe że to od tego, bo któregoś dnia strasznie ulewał a jak jedno karmienie załatwiłam mm bez cycka to się nie ulało więc pewnie coś w pokarmie było

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ale mowisz o tyle glowki ... - ja ost zauwazylam ze ''odrosly'' mu te ktore znily w 1wszych 2 tyg po porodzie i juz nie ma Zakoli D
narazie dokładnie nie wiem skąd bo łysych placków nie widzę ale na pieluszce zauważyłam dużo takich krótkich włosków więc albo to z zakoli (bo próbuje odwrócić się na brzuszek i szoruje czołem o pieluchę) albo z tyłu głowy ale się łamą, bo tam akurat ma długie

OC trzymam kciuki za cierpliwość w poszukiwaniu niani oj naoglądasz się ciekawych przypadków
Stary 2013-06-05, 08:29   #1675
Agnjeska
Zadomowienie

Oc ja też życzę powodzenia w znalezieniu idealnej niani! Ja swoją chyba znalazłam i dzisiaj Jaśminka na próbę u niej jest do 12.00
A ja chyba wylacze telefon bo korci mnie żeby co chwilę dzwonić -.-

Dziewczyny co do ulewania... Jaśka też codziennie ulewa a jest na mm. Lekarka mówi że taki jej urok i tyle. Dopóki ładnie maluchy przybierają nie ma się czym martwić.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2013-06-05 o 08:31
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 08:29   #1676
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A z Krzysiem - jak nie urok, to przemarsz wojsk... Katarek prawie przeszedł, trochę kaszle i kicha, ale też mniej i ogólnie przeziębienie chyba mija, ale z tym trądzikiem coś dziwnego się porobiło Lekko łuszczy się skóra i takie czerwone ma policzki, no ja nie wiem, co to może być...? Znów panikuję, wiem. W czwartek idziemy na szczepienia, to lekarz obejrzy. No właśnie, szczepienia - czy jak Krzyś był chory (i jeszcze troszkę jest) to będzie miał te szczepienia? Iść z Nim tak czy siak chyba?
Filip był przeziębiony tydzień przed szczepieniem byłam u pediatry, na szczepieniu jeszcze katarek został ale szczepiony był.

Cytat:
Acha ja rozumiem to co tam jest napisane, że jak dostaje się 60 % to można dorabiać tam na pół etatu u swojego pracodawcy i nic nam nie obcinają z tych 60.
Gdyby to była prawda, to super by było, z chęcią bym wróciła wtedy na 1/2 etatu.

Cytat:
czy Wasze maluchy też tak mają jak kładziecie na brzuchu że cały czas trzymają głowę w górze? bo mój non stop trzyma a jak już nie daje rady zaczyna piszczeć i mu tłumaczę, że niech położy, odpocznie i później znowu do góry to on nic sobie z tego nie robi
Moj tak samo ile utrzyma to jest ok ale jak już się zmęczy to zaczyna krzyczeć, zamiast położyć głowkę

Widzę jeszcze temat oszczędzania. Ja jestem mega oszczędna, Zawsze musiałam mieć coś odłożone na czarna godzinę, nigdy w życiu nie miałam sytuacji że spłukałam się do zera nawet w czasach liceum

I jeszcze pochwalę się podjęliśmy pierwsze kroki i złożyliśmy wniosek o wydanie warunków zabudowy i zaczynamy się budować
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 08:31   #1677
anika_s
Wtajemniczenie

Witajcie
Byłam wczoraj z Oliwką na szczepieniu - była mega dzielna i zapłakała przy wyjmowaniu igły jak się zorientowała że coś się dzieje
waży 4500 i urosła 3 cm od urodzenia
a i dostałam fajną informację od pani doktor że pneumokoki i meningokoki bedę mieć darmo bo te szczepionki finansuje miasto

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Oc ja też życzę powodzenia w znalezieniu idealnej niani! Ja swoją chyba znalazłam i dzisiaj Jaśminka na próbę u niej jest do 12.00
A ja chyba wylacze telefon bo korci mnie żeby co chwilę dzwonić -.-
wcale się nie dziwię
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 08:34   #1678
Malpka
Zakorzenienie

hej

zapraszam na głosowanie
---------------
a ja czekam na męza pojechał po samochód(i tyle kasy poszło na reperacje ) i jedziemy do Lublina bo mamy parę rzeczy do załatwienia min musze wyniki Julki zawieźć żeby sprawdził lekarz czy jest ok i czy moze byc zabieg

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi, chyba ze juz pisalyscie, czyli obecnie jak chce przedluzyc macierzynski o 4 tygodnie musze na tydzien przed koncem macierzynskiego napisac podanie o przedluzenie czy jak... czy moze byc te 6 tygodn dodatkowego..bo nie mam jak sie zainteresowac troche innych spraw na glowie mam teraz...
nie tydzien tylko 14 dni przed koncem

Cytat:

wczoraj i dzisiaj jadłam owsianke na mleku (wczesniej na wodzie) i tak jakos wczoraj Roszek od 17 jakos tak ulewał ... no ale dobra pomyslałam sobie ,zdarza sie ....-ale dzis od południa to juz jest ulewanie za ulewaniem ...... i głód z tego powodu ... no to juz wiem :mleko pa,pa !
...a zrobiłam na malej ilosci tego mleka tak mniej więcej 3/4 szklanki .....
ojej, to pewnie i lodów tez nie bedziesz mogła jesc

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
U nas izba chorych, Domika chora ma trzeci migdał przytkany dostała Bactrim i krople z gentamycną, mały też nie swój śpi nerwowo, mało je a co zje to ulewa. Kupy nie mamy od niedzieli a była zawsze codziennie. Mnie boli gardło, kupiłam Islę ale nie wiem czy bez mocniejszych leków się nie obejdzie. Chore mamy a Wy co brałyście na przeziębienie??
zdrówka ja juz po porodzie dorobiłam sie prawie anginy i musiałam dostac antybiotyk a na przeziebienie to moze ten prenalen co w ciazy mozna

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Jaśka dzisiaj grzechotke chwyciła i chciała ją pociumkac ale trafiała w rączkę, zezloscila się i ja wyrzuciła (;
.

Cytat:
wstawiam

Uploaded with ImageShack.us

a takie sa sowki:

Uploaded with ImageShack.us taka klapnięta bo mokra (ale ☠☠☠☠☠☠☠.nik w tle )

a dotąd piłaś mleko? a w poprzednich ciążach?

hehe

a na Strzelecką na razie tylko skierowanie. nie wiem do kogo trafimy
super sówki

Cytat:
Cześć

Cytat:
wyobrazcie sobie, ze moj okruszek nie potrafi pic z butelki
a mam te specjalne z aventa przypominajace piers... i moje cenne 40 ml musze wylac do zlewu

mój też nie potrafi
za poproawę serduszka

Cytat:

Dziś 6 tygodni mamy I kończę tym samym połóg Jutro na kontrolę podwozia do mojego gina
u nas jak była koncówka kataru to lekarka normalnie szczepiła
za tygodnie
a co z tą skórą to nie wiem mam nadzieje ze nic groźnego

Cytat:
u nas tez najwięcej na jedzenie i to takie normalne nie jakieś śmieciowe no i na leki, teraz jak leczymy to ucho to już wogóle tyle kasy na leki poszło że szok

Cytat:
za bioderka i za 2 miesiąc
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 08:43   #1679
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja znalazłam taki - to a propo naszego narzekania na pierdoły -pogode,szkołe itp.
http://demotywatory.pl/4144407/To-sa...zmarla-na-raka
a zazwyczaj człowiek nie docenia tego co ma...

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez malpka Pokaż wiadomość
hej

Zapraszam na głosowanie
poszło oczywiście
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 08:49   #1680
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj i dzisiaj jadłam owsianke na mleku (wczesniej na wodzie) i tak jakos wczoraj Roszek od 17 jakos tak ulewał ... no ale dobra pomyslałam sobie ,zdarza sie ....-ale dzis od południa to juz jest ulewanie za ulewaniem ...... i głód z tego powodu ... no to juz wiem :mleko pa,pa !
...a zrobiłam na malej ilosci tego mleka tak mniej więcej 3/4 szklanki .....
no ale przeciez do tej pory piłaś mleko? może za dużo łącznie nabiału w ciągu dnia?

Cytat:
Cześć
za wage

Cytat:
wyobrazcie sobie, ze moj okruszek nie potrafi pic z butelki
a mam te specjalne z aventa przypominajace piers... i moje cenne 40 ml musze wylac do zlewu

mamusie, jakiego producenta byla ta szczepionka 6 w 1?
nie wylewaj. moze z kieliszka spróbuj.
co do kardiologa to nie bylo widac na usg? eh. żeby sie zmiejszylo
6w1 - glaxoSmithKline
Cytat:

biedny Krzysio
za 6 tyg

Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości