|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
|
#1892 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Rozeznanie
|
Ja z moją teściową mam specyficzny kontakt po śłubie już dwa lata jestem i ciągle posługuję się komunikacją bezosobową. Kiedyś przed śluebm myślałam, że łatwo będzie mi przejść na mamo tato bo zawsze byli dla mnie mili. Ale jak dowiedzieli się o śłubie to mili przestali być i zrobili nam awanturę typu przecież możecie mieszkac razem bez ślubu po co Wam ślub no i dostałam trwałej urazy do końca moich dni. Za 9 miesięcy będę mówić "babciu", "dziadku" i będzie po kłopocie hehhe
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Ale zbieg okoliczności ja też 6 tydzień najprawdopodobniej i 13 też pierwsza wizyta Może jeszcze termin się nam zgodzi heheh![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Najważniejsze to nie przejmować się osobami które nie są dla Ciebie ważne w życiu i bez których możesz żyć. I powinnaś cieszyć się kochasz i jesteś kochana tyle do szczęścia naprawdę wystarczy!
|
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
Patrycjja, super, że z Kropkiem wszystko dobrze.
![]() Lolita, witaj Ja do teściowej też mówię bezosobowo, jakoś nie mogę się przełamać i prawie dwa lata po ślubie jeszcze do niej "mamo" nie powiedziałam. A teściówkę mam spoko, jest bardziej do życia niż moja mamuśka. Za to mąż wali do mojej na "ty" i się nie czai, a nawet ja tak do niej nie mówię.
Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-06-05 o 14:49 |
|
|
|
#1895 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
U mnie się pogoda poprawiła ciekawe tylko na jak długo, bo już zaczyna się chmurzyć![]() Ja mówię w formie "mama to, mama tamto". Ogólnie wnerwia mnie ten zwyczaj. Wolałabym mówić po imieniu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym zerwała kontakt z taką "rodziną". Nie wiem też czy odpuściłabym sąd, ale to by pewnie zależało od konsultacji z adwokatem. Cytat:
też swoje uwielbiam![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ekstra! Ja nie mogę sie doczekać - jeszcze prawie dwa tygodnie... Ciekawe czy dowiesz sie jaka płeć
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Wiedziałam, że już po pogodzie..leje masakrycznie
do tego grzmi![]() Moje plecy są w opłakanym stanie...nie wiem co będzie później. Odcinek lędźwiowo-krzyżowy boli strasznie Mąż zafundował mi wielką poduszkę rogala myślę że się zaprzyjaźnimy![]() Widziałam, że wybieracie dzienniczki ciąży. Ja nawet dostałam takowy, ale jakoś tak nie kręci mnie to za bardzo To chyba nie dla mnie po prostu
|
#1898 | |
|
Gang Iren
|
Lolita witaj
Cytat:
A luteina i zakaz przytulanek czemu? Jeśli pisałaś wcześniej to przepraszam,może coś nie doczytałam. Jakieś 5f za 50 ml.
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Witam sie dziewczyny
Ja dziś byłam na wycieczce w zus-ie, pozalatwialam sprawy, deklaracje poskladane. Jaś został z teściowa. A tak na marginesie to mam super teściową, cud kobieta i bardzo lubię jak do nas przychodzi. Siedzimy, gadamy, plotkujemy ![]() W ogóle jakos sie martwię, bo bola mnie ledzwia i prawy pośladek, mam nadzieję że to po prostu ból kręgosłupa promieniujacy na pośladek, a nie ciążą pozamaciczna... Dodam, że nie bóli mnie nic więcej. Ale też zauważyłam że po ciąży, od noszenia Jasia bardzo dokucza mi krekoslup. Może to jest to? |
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
u mnie w ndz po przytulankach pojawilo się brązowe plamienie. Lekarz powiedział, że niby nic takiego, ale lepiej dmuchać na zimne. Szczególnie, że mam za sobą poronienie. Luteina nie sądzę, żeby była aż tak potrzebna, bo progesteronu chyba niedoboru nie mam, a przynajmniej tak wskazują objawy ale w zasadzie to mi nie zaszkodzi, a może i potrzeba brać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1901 |
|
Rozeznanie
|
jak tam po poludniu?ja jem frytasy z kiełbaskąz grilla
musze sie pilnowac-nie chce duzo przytyc bo wpoprzedniej sporo przytylam(ciagle pizzabym jadla)i25na + i 15mi zostalo![]() denerwuje sie troszke tym,ze w sierpniu wyjezdzamy o UK i jak sobie tam dam rade z porodem itp.mojego tż siostra tam jest-rodzila x2 ale wiadomo-kazdy sie denerwuje.Tym bardziej ze mialamwywolywany poprzedni porod i urodilam bez znieczulenia 4050kg dziecko (na usg dzien przed porodem 3569 haha)
|
|
|
|
#1902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Masz synka,coreczke? W jakim wieku? Nie wiem czy pisalas,albo skleroze mam. Dasz rade ze wszystkim,bedzie dobrze! A wy na stale macie zamiar wyjechac?
|
|
#1905 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
jutro wracam z "urlopu" u mamci do siebie. Ciekawe w jakim nastroju zastane TZta, czy się już trochę ogarnął, czy nadal ma zamiar gburować. Chociaż od kilku dni dzwoni często, pisze, milusi jest, nawet pranie zrobił więc chyba wszystko wraca do normy, mam nadzieję, że mu nie minie, jak już wrócę.Moja Malta niestety jest pieśnią przeszłości Tż stwierdził, że ma sezon i nie może teraz wyjechać na wakacje, bo mu zamówienia spływają jak na świeże bułeczki, a ja z kolei nie chcę jechać we wrześniu, bo już brzusio będzie za duży, a to żadna przyjemność się turlać z miejsca na miejsce... Szukam rozpaczliwie towarzystwa wśród znajomych, ale na me nieszczęście nikomu nie pasuje. Stwierdziłam, że wobec tego polecę sama, ale Tż stanowczo zakomunikował, że w żadnym wypadku. No i DUPA.lolita25 Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Różne są opinie na temat mięty, czytałam, że mięta jest wśród ziół niepolecanych w ciąży, ale że nie znalazłam przekonującego mnie argumentu, jak mam ochotę, to piję. stres to zbędna fatyga, nie pomaga Ja już się nie mogę doczekać, jestem ciekawa jak Kropek urósł od naszego ostatniego spotkania. Jak go ostatnio widziałam dokładnie 3 tygodnie temu, to miał AŻ 6 mm Ale póki co mój ginek o USG nic nie wspominał, przede mną wizyta 12.06., na którą mam przynieść wszelkie wyniki krwi i siuśków. Może wtedy mi wyznaczy jakiś termin USG ![]() Cytat:
Czuje się jak 80 letnia babcia, które całe życie nosiła węgiel do palenia... jak wstaję z pozycji siedzącej to na raty, najpierw wstaję na wpół zgięta i powoli się prostuje, masakra jakaś, od 3 dni mnie trzyma i zero poprawy... ogrzewam ten odcinek, próbuję go sobie rozmasować, ale wszystko na nic.A w czym ta poducha pomaga? Jak działa? |
|||
|
|
|
#1906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mnie plecy bolą ale bardzo pomaga spanie na skórze z barana, takiej co można np. w Zakopanem kupic ![]() grzeje w plecki całą noc |
|
|
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() po dzisiejszej wizycie u gina mam potwierdzenie że najprawdopodobniej zostanę mamą w styczniu ![]() om miałam 10 kwietnia, a termin wypada na 16 stycznia taka trochę wpadka nam się trafiła ale chyba przeżyjemy
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się posłusznie
Wczoraj byłam taka padnięta, że nie miałam się kiedy odezwać. Jestem ciągle zmęczona, szef coś do mnie mówi a ja mu ziewam Dodatkowo byłam dziś z szefem na czynnościach terenowych i źle znosiłam jazdę samochodem. Robiło mi się niedobrze, kręciło mi się w głowie, otwierałam sobie szybę. Wymiękam już, ciągle mam zgagę i mam wrażenie, że każdy się już w pracy domyśla, że będę mamuśką. Mam chyba jakiś kryzys.
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja miałam ostatnie usg 17 maja. A następne genetyczne mam 18 czerwca. No chyba, ze lekarka zrobi mi szybkie usg na wizycie 14tego, ale nie sadze.
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak pasożytowanie na innych a jak się nie dajesz wykorzystywać to mają człowieka w dupie
|
|
|
#1911 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
patrycjja- super, że serducho bije i maleństwo rośnie
![]() Messsuah- nie ma co się denerwować- na pewno wszystko będzie dobrze na usg no i obaczysz fasolkę ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
oj tam wpadka- dobrze będzie ja jeszcze nie mam dokładnego terminu ale skoro Ty masz na 16 styczeń to ja pewnie na przełom styczeń/luty bo OM miałam 26/04. Dowiem się na USG w przyszłym tygodniu
|
|
|
#1913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiesz, ja też mam, albo raczej będę miała problem z szefostwem... menedżer, który zatrudnił mnie kilka miesięcy temu sam niedawno został zwolniony (ja pracuję w oddziale firmy korporacyjnej) Swego czasu usłyszałam też od jednej szefowej: "gdyby to ode mnie zależało to bym Cię nie zatrudniła"więc tylko mogę się domyślać jakie będą później nastroje...
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
piekę ciasto - zachciało mi się czegoś z jabłkami i cynamonem poza tym próbowałam umówić się do gina ale ten nie odbiera może urlopuje jak myślicie: będzie już widać/słychać serduszko w 6t5d - bo tak też chce się umówić na wizytę
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz co.... ale chamstwo i brak profesjonalizmu. Takich ludzi trzeba tępić
|
|
|
#1917 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane mamuśki
Juz jestem po pracy ) z asystentka tez juz lepiej, więc dzis moge sie troche zrelaksować. ![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
) nie warto tracić nawet czasu na myślenie o nich!!
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a można pić takie owocowe herbatki np. liptona? Niby nic ale tam chemia pewnie jest....
|
|
#1919 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Czesciej pijam rooibos.
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Byłoby zabawnie...ten sam termin
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

16.06.2012 

ja bym zerwała kontakt z taką "rodziną". Nie wiem też czy odpuściłabym sąd, ale to by pewnie zależało od konsultacji z adwokatem. 

Tż stwierdził, że ma sezon i nie może teraz wyjechać na wakacje, bo mu zamówienia spływają jak na świeże bułeczki, a ja z kolei nie chcę jechać we wrześniu, bo już brzusio będzie za duży, a to żadna przyjemność się turlać z miejsca na miejsce... Szukam rozpaczliwie towarzystwa wśród znajomych, ale na me nieszczęście nikomu nie pasuje. Stwierdziłam, że wobec tego polecę sama, ale Tż stanowczo zakomunikował, że w żadnym wypadku. No i DUPA.
poza tym próbowałam umówić się do gina ale ten nie odbiera