|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Myślę sobie czasami, że wolałabym mieć mdłości i wymotować niż mieć ten przeklęty katar
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamówiłam mustelę na cycki bo tak mnie bolą, że chyba eksplodują. Jutro idę kupić krem na rozstępy bo chyba zauważyłam jeden na boczku.... a może to odcisk od spodni? ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- ja bezosobowo albo w trzeciej osobie - jak już mam sytuację podbramkową to powiem "mamo" ale staram się nie dopuszczać do takich sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
..... no ale na tym pierwszym widać ![]() piesio za☠☠☠isty ![]()
|
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczor wszystkim!!
Nadrobilam wszystko co napisalyscie, chciałabym Wam wszystkim odpowiedzieć, ale wiem ze jak zacznę to nie skończę do północy, a mam jeszcze kilka papierów do przygotowania na jutro do pracy Dzis pracowałam od 9 do 20 (z godzinna przerwa) i jutro bedzie podobnie. Wy piszecie se jesteście zmęczone, a ja mam powera niesamowitego!! Ogólnie to od kilku dni czuje sie jakoś "nieciążowo" - ani mdłości, ani zmęczenia, bóle piersi juz prawie minęły na szczęście w czwartek mam wizytę u ginekologa, więc mam nadzieje ze powie mi ze wszystko ok. Jeszcze ani razu nie słyszałam bicia serduszka mojego malenstwa, więc zaczynam sie niecierpliwic ![]() Czytałam ze któraś z Was ma problem z wyzynajaca sie ósemka - niestety dentysta w pierwszym trymestrze ciazy niewiele moze zrobić: wyrywac zębów nie mozna, lekow przeciwzapalnych tez nie, ewentualnie jak spuchniesz to dostaniesz antybiotyk (amoksycyline, która mozna brać w ciazy), paracetamol (jak boli) i plukanke bez alkoholu (to juz mozesz zacząć). Co do teściowej, to ja do swojej mówię po imieniu, ale tutaj to normalne zreszta nie wyobrażam sobie mówić do niej "mamo". Nawet Tż mówi do rodziców po imieniu, więc bardzo ułatwia to sprawę a Tż do moich rodziców mówi po angielsku, więc zwykle 'you' jest jak najbardziej ok ![]() Ok, lecę przygotowywać moje papiery (faktury do zapłaty, czeki, kosztorysu do przygotowania), ale Zabrze jeszcze do Was przed spaniem Buziaki kochane - trzymam kciuki za awans wszystkie (za te nowosafasolkowane tez
|
#1864 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się- w naturze nic nie ginie, ja się już o tym wiele razy przekonałam
|
|
|
#1866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))Pogoda była cudowna, troszkę tylko się spociłam od upału Az mnie korci, żeby wrzucić tu jakieś zdjątko A Ty jak wspominasz???
|
|
#1867 |
|
Gang Iren
|
Uciekam do kąpieli i spać. Dziś wywiążę się z postanowienia,że w końcu położę się wcześniej
Miłych snów!
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację- pogoda była piękna, słoneczko cały czas świeciło i było cieplutko Ja swój ślub i wesele wspominam jako jeden z najfajniejszych i najpiękniejszych dni w moim życiu. Bardzo chętnie przeżyłabym to jeszcze raz bo w kościele było mega (piękny kościół, cudowne kwiaty, fajny ksiądz, brawa, żarty- tak na luzie) a wesele było za☠☠☠iste- bawiliśmy się do rana- ostatnie niedobitki zeszły z sali po 7 rano wytańczyłam się, wyśmiałam i wybawiłam. Tak, ten dzień był wyjątkowy
|
|
|
#1869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś się nawpychałam placków ziemniaczanych Tylko dalej mnie podbrzusze pobolewa i ma to ścisły związek z tym ile czasu jestem w pozycji pionowej. Nie podoba mi się to wcale a wcale.
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, to był najpiękniejszy dzień w naszym życiu )) I czekamy teraz na następny, bardziej zimową porą )) hehehe dobranoc:-*
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
śpioch mnie łapie (a spałam w dzień ok 1,5h) więc nie walczę z nim i się poddaję
![]() dobranoc
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-06-04 o 23:12 |
|
|
|
#1872 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez juz uciekam spać. Wszystko na jutro juz gotowe
a jutro wieczorem to juz prawie weekend u mnie chociaż w czwartek mam pełno spraw do załatwienia, ale przynajmniej wrócę do domu wczesniej niz o 20 ![]() Spijcie dobrze i miłego dnia jutro
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej, serio? Nie zapamiętałam tego zupelnie. Może pod koniec ciązy wyjdą mi te śmieszne pręgi na nosie
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1875 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A nie byla to czkawka? Dzien dobry. U mnie pogorszenie pogody. Chyba bedzie padac. Synek mi za malo sypia ostatnio.idzie spac o 21 i wstaje o 6 W dzien godzinna,max poltorej drzemka.
|
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim! Ja juz w pracy (zaraz zaczynam). Tuż przed wyjściem z domu poklocilam sie z Tż (o głupotę), więc humor od rana mam taki sobie. Jeszcze mnie czeka nieciekawa rozmowa z asystentka (czas wyjaśnić kilka problemow). Mam nadzieje ze ten dzien skończy sie lepiej niz sie zaczął.
W kazdym razie zycze Wam miłego dnia i do usłyszenia pózniej
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Ostatnio często do Was zaglądam bo w 3 cs udalo nam się i najprawdopodobnie wg.moich obliczeń jestem teraz w 6tc ![]() Napisalam najprawdopodobniej ponieważ do mojej lekarki idę dobiero 13 czerwca czyli za tydz. Lekarka stwierdziła że najlepszy będzie wlasnie ten termin bo wtedy może uda się usłyszeć serduszko Jak narazie ciąża przebiega bez większych problemów...czasami są mdłosci...lekkie zawroty...troche brzuch pobolewa no i straszne łaknienie ![]() Bardzo się cieszymy z mężem...radość nie do opisania....ale same przecież wiecie ![]() U nas jeszcze nikt z rodziny nie wie...wiedzą tylko moje 2 przyjaciółki. Chciałam im powiedzieć po wizycie u lekarki ale chyba zrobimy to już w ten weekend bo męczy mnie milczenie....chciałabym już wszystkim powiedzieć...hmm i tak długo milczałam ![]() Moim jedynym zmartwieniem jest to jak powiem szefą w pracy,oni nie są przygotowani na ten fakt,myślą że ja nie myśle o dziecku,bo zawsze im tak mowiłam a przecież mam już 28 lat...jestem jedynym ich pracownikiem i będą musieli kogos znależc...naprawde mnie to strsuje pomimo tego ze jestem szczęsliwa...przytłacza mnie to strasznie.... Mam nadzieje że jakoś to będzie zamierzam im powiedziec po wizycie u lekarki a raczej wręczyć zaświadczenie... Fajnie że jest taki wątek...jakoś tak jestem spokojniejsza jak Was czytam
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cześć Dziewczyny! Zaglądam tylko na chwilę po wizycie
![]() Malenstwo jest malenkie- całe 4,1mm, ale serducho wali jak szalone Dodatkowo dostalam luteine i zakaz przytulanek ![]() Następna wizyta koniec czerwca. Już mi jakoś lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Patrycja
poka fote ![]() witaj Lolito przypomniałaś mi czego dawno nie xzytałam a ywielbiam milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() lolita25 witaj ja juz w pracy poszłam wczoraj spać o 20 głowa cos mnie boli ale u nas deszczowo od jakiegoś tygodnia-cierpie juz na brak słońca
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pregow to daj znac, wysle Ci kolczyk i bedziesz miala komplet
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was serdecznie!
Póki pamietam- PawMaj13 z tego co wiem przekazanie pełnomocnictwa na załatwianie istotnych spraw w firmię najlepiej jest zrobić notarialnie. Uławtia to potem wiele problemów np. w skarbówce. Mnie szef w ten sposób 'uposażył' i teraz jest o wiele prościej i szybciej. Jak maluszek się pojawi, wtedy też taka pomoc będzie Ci potrzebna. lolita25 witaj Co do tematu reakcji pracodawców na ciąże- to jestem pewna, że mój szef spadnie z krzesła, jak się dowie, tym bardziej, że obydwoje z mężem pracujemy na takich stanowiskach w tej samej firmię, które wymagają zaangażowania. Tż namawia mnie na powiedzenie już teraz, ja natomiast chce poczekać i powiedzieć po 12 tygodniu. Co do teściów- nie mam z nimi żadnego kontaktu, po tym jak w ramach buntu skierowanego na nasz związek, na wieczór przed ślubem dowiedziałam się, że nie przyjeżdżają i cała rodzina Tż nie przyjedzie. Nie wspomnę o zmarnowaniu sporej ilości naszych pieniędzy, ani szoku moich rodziców, ale przepłakana cała noc przed i spierniczenie takiego dnia w moim życiu jest już dla mnie nie do przebaczenia. |
|
|
|
#1884 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Też w pierwszej ciazy miałam problem z szefową. Kiedy szlam na zwolnienie nie życzyła wszystkiego dobrego tylko powiedziała, że jak coś się stanie zebym się nie przejmowała, bo jestem mloda. Co tu wiek ma do rzeczy. Po za tym powiedziela to z takim jadem, że mi się glupio zrobiło. Na szczęście powstałam się z nią i teraz mam nadzieję na święty spokoj ![]() Cytat:
taki tam kropek Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
takich ludzi nigdy nie zrozumiem.Ja ide spac, bo w nocy prawie nie spałam, tak mnie ta wizyta dzisiejsza stresowała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten chłodny dzień. Pogoda u mnie paskudna a na dodatek dziś coś mi się beka.... Wczoraj robiłam betę a dziś przyszły wyniki- ponad 20,5 tys więc wzrosło o 1000%
widać junior się zassał konkretnie ![]() Miłego dnia Dziewczynki
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
Myslalam, ze mnie to ominie a tu prosze - wstalam rano, myje twarz i czuje ze robi mi sie jakos goraco, niedobrze, mrowi mnie jezyk i..... <wymiotuje> dobrze ze kibelek byl obok.
Tak wiec pierwsze rzyganko zaliczone. Okropne to <placze i przezywa> Az sie cala upocilam i sie trzese... przerazona Ale fakt - po zwymiotowaniu jednak jest ciut lepiej. Można pić herbatę z miętą, żeby człowiek się tak nie męczył?
|
#1887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ważne , że teraz masz przy sobie osobę wyjotkową i niebawem fasolkę Cytat:
![]() Witam ale dziś się fatalnie czuje mdli mnie od rana i jeszcze na 14 jada do dentysty nienawidzę dentystów
|
||||
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Polecana jest herbata z wkrojonym/startym imbirem, ale mi nie pomagała.
|
#1889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, właśnie wrocilam ze swoich zajec i już mam spokoj na dzisiaj.... ale jestem padnieta, az musiałam się polozyc
cały dzień chce mi się spać w sobote usg genetyczne, zaczynam się stresować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

..... no ale na tym pierwszym widać
16.06.2012
Dzis pracowałam od 9 do 20 (z godzinna przerwa) i jutro bedzie podobnie. Wy piszecie se jesteście zmęczone, a ja mam powera niesamowitego!! Ogólnie to od kilku dni czuje sie jakoś "nieciążowo" - ani mdłości, ani zmęczenia, bóle piersi juz prawie minęły
na szczęście w czwartek mam wizytę u ginekologa, więc mam nadzieje ze powie mi ze wszystko ok. Jeszcze ani razu nie słyszałam bicia serduszka mojego malenstwa, więc zaczynam sie niecierpliwic
zreszta nie wyobrażam sobie mówić do niej "mamo". Nawet Tż mówi do rodziców po imieniu, więc bardzo ułatwia to sprawę 

ważne , że teraz masz przy sobie osobę wyjotkową i niebawem fasolkę
mdli mnie od rana i jeszcze na 14 jada do dentysty nienawidzę dentystów