Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 21:56   #1861
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Myślę sobie czasami, że wolałabym mieć mdłości i wymotować niż mieć ten przeklęty katar Przynajmniej miałabym jakiś koniec tej przypadłości w perspektywie...
Stary 2013-06-04, 22:01   #1862
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
"Fasolkowy domek" podoba mi się

Ja smaruję się oliwką Hipp, kończy mi się i zastanawiam się nad tą z Rossmana dla mam przeciw rozstępom Babydream

ja zamówiłam mustelę na cycki bo tak mnie bolą, że chyba eksplodują. Jutro idę kupić krem na rozstępy bo chyba zauważyłam jeden na boczku.... a może to odcisk od spodni?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja do tesciowej mowie "mamo".
ja bezosobowo albo w trzeciej osobie - jak już mam sytuację podbramkową to powiem "mamo" ale staram się nie dopuszczać do takich sytuacji

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Wrzucam z 6 tygodnia i z 8 tygodnia i bonus moje piesiątko śpiące hehhe
jezu ja nie umiem patrzeć na usg ..... no ale na tym pierwszym widać
piesio za☠☠☠isty
Stary 2013-06-04, 22:02   #1863
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dobry wieczor wszystkim!!
Nadrobilam wszystko co napisalyscie, chciałabym Wam wszystkim odpowiedzieć, ale wiem ze jak zacznę to nie skończę do północy, a mam jeszcze kilka papierów do przygotowania na jutro do pracy Dzis pracowałam od 9 do 20 (z godzinna przerwa) i jutro bedzie podobnie. Wy piszecie se jesteście zmęczone, a ja mam powera niesamowitego!! Ogólnie to od kilku dni czuje sie jakoś "nieciążowo" - ani mdłości, ani zmęczenia, bóle piersi juz prawie minęły na szczęście w czwartek mam wizytę u ginekologa, więc mam nadzieje ze powie mi ze wszystko ok. Jeszcze ani razu nie słyszałam bicia serduszka mojego malenstwa, więc zaczynam sie niecierpliwic
Czytałam ze któraś z Was ma problem z wyzynajaca sie ósemka - niestety dentysta w pierwszym trymestrze ciazy niewiele moze zrobić: wyrywac zębów nie mozna, lekow przeciwzapalnych tez nie, ewentualnie jak spuchniesz to dostaniesz antybiotyk (amoksycyline, która mozna brać w ciazy), paracetamol (jak boli) i plukanke bez alkoholu (to juz mozesz zacząć).

Co do teściowej, to ja do swojej mówię po imieniu, ale tutaj to normalne zreszta nie wyobrażam sobie mówić do niej "mamo". Nawet Tż mówi do rodziców po imieniu, więc bardzo ułatwia to sprawę a Tż do moich rodziców mówi po angielsku, więc zwykle 'you' jest jak najbardziej ok

Ok, lecę przygotowywać moje papiery (faktury do zapłaty, czeki, kosztorysu do przygotowania), ale Zabrze jeszcze do Was przed spaniem Buziaki kochane - trzymam kciuki za awans wszystkie (za te nowosafasolkowane tez )
Stary 2013-06-04, 22:02   #1864
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Ani mi nie mów...moja macocha tak namieszała staruszkowi w głowie, że pozbawiła go mieszkania, oszczędności, firmy, on mnie potem prosił o pomoc, to wzięłam mu kredyt, a ona nas (z mężem już ) oszukała na dom. Mieliśmy dostać na ślub, wyremontowaliśmy ruderę z lat 60, niezamieszkaną od 20 lat, zostalismy wystawieni na sprzedaż razem z domem i uciekaliśmy w popłochu...masakra, oczywiście na ślub nie przyszli, dużo mnie to kosztowało, gdyby nie Fasolka, to byłaby już pierwsza rozprawa w sądzie, odpusciłam, nie warto, za dużo stresu. Uciekliśmy 120km stamtąd, mam nową pracę, nowe życie, boli tylko fakt, że własny ojciec tak mnie oszukał, pozwolił oszukać...
Nieważne, zaczynam się z tym godzić, choć on uważa, że to on jest poszkodowany (mieszka w willi, wychowuje 2 synów macochy, ma pracę, nowego jeepa,etc.)..a my nadal spłacamy kredyt za remont domu....

Sorry, musiałam się wygadać....
nie podarowałabym... Wiem, ze teraz to nie najlepszy okres na wycieczki po sądach, ale przegieli na maxa. Brak honoru za grosz...

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Wtedy możesz na czas L4 powierzyc opieke swojej firmy meżowi, mamy albo kogo tam uważasz. Wtedy to oni zajmują sie Twoją firmą - załątwiają formalności, dokumenty Można to chyba zrobic bez notariusza i wtedy to też ma moc prawną, ale tego pewna nie jestem.
Moja znajoma tak zrobiła, ale załatwiała to właśnie przez notariusza.
Ok, juz wiem w którym kierunku iść, dzięki dziewczyny
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:03   #1865
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ani mi nie mów...moja macocha tak namieszała staruszkowi w głowie, że pozbawiła go mieszkania, oszczędności, firmy, on mnie potem prosił o pomoc, to wzięłam mu kredyt, a ona nas (z mężem już ) oszukała na dom. Mieliśmy dostać na ślub, wyremontowaliśmy ruderę z lat 60, niezamieszkaną od 20 lat, zostalismy wystawieni na sprzedaż razem z domem i uciekaliśmy w popłochu...masakra, oczywiście na ślub nie przyszli, dużo mnie to kosztowało, gdyby nie Fasolka, to byłaby już pierwsza rozprawa w sądzie, odpusciłam, nie warto, za dużo stresu. Uciekliśmy 120km stamtąd, mam nową pracę, nowe życie, boli tylko fakt, że własny ojciec tak mnie oszukał, pozwolił oszukać...
Nieważne, zaczynam się z tym godzić, choć on uważa, że to on jest poszkodowany (mieszka w willi, wychowuje 2 synów macochy, ma pracę, nowego jeepa,etc.)..a my nadal spłacamy kredyt za remont domu....

Sorry, musiałam się wygadać....
przykre, że ludzie potrafią być dla siebie tak bezwzględni a tym bardziej rodzina...
nie martw się- w naturze nic nie ginie, ja się już o tym wiele razy przekonałam
Stary 2013-06-04, 22:07   #1866
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
przykre, że ludzie potrafią być dla siebie tak bezwzględni a tym bardziej rodzina...
nie martw się- w naturze nic nie ginie, ja się już o tym wiele razy przekonałam
A tak w ogóle widzę, że miałyśmy zaobrączkowanie tego samego dnia))Pogoda była cudowna, troszkę tylko się spociłam od upału Az mnie korci, żeby wrzucić tu jakieś zdjątko A Ty jak wspominasz???

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:41   #1867
gosia261282
Gang Iren

Uciekam do kąpieli i spać. Dziś wywiążę się z postanowienia,że w końcu położę się wcześniej

Miłych snów!
Stary 2013-06-04, 22:42   #1868
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle widzę, że miałyśmy zaobrączkowanie tego samego dnia))Pogoda była cudowna, troszkę tylko się spociłam od upału Az mnie korci, żeby wrzucić tu jakieś zdjątko A Ty jak wspominasz???

masz rację- pogoda była piękna, słoneczko cały czas świeciło i było cieplutko Ja swój ślub i wesele wspominam jako jeden z najfajniejszych i najpiękniejszych dni w moim życiu. Bardzo chętnie przeżyłabym to jeszcze raz bo w kościele było mega (piękny kościół, cudowne kwiaty, fajny ksiądz, brawa, żarty- tak na luzie) a wesele było za☠☠☠iste- bawiliśmy się do rana- ostatnie niedobitki zeszły z sali po 7 rano wytańczyłam się, wyśmiałam i wybawiłam. Tak, ten dzień był wyjątkowy
Stary 2013-06-04, 22:50   #1869
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Żale się. Szlag mnie trafi z katarem. Jestem zakatarzona już prawie 2 miesiące. W dzień jest jako tako, tylko mam zatkany nos i kicham co jakiś czas. Natomiast rano i wieczorem to jest hardcore. Zużywam w ciągu dnia karton-dwa chusteczek.
Wczoraj znowu byłam u lekarza, który dał mi kolejne leki. I co? Gucio. Nic się nie zmieniło.

Coraz badziej obawiam się, że to nie alergia, tylko mój organizm tak reaguje na ciążę. Co jest fatalne, bo zeświruje jeśli będzie mi się lało z nosa jeszcze 7 miesięcy
Wychodzi teraz ze mnie totalny geek ale muszę się zapytać: Perfuzja, nie jesteś przypadkiem Bajoranką? One w czasie ciąży kichały.

Ja dziś się nawpychałam placków ziemniaczanych Tylko dalej mnie podbrzusze pobolewa i ma to ścisły związek z tym ile czasu jestem w pozycji pionowej. Nie podoba mi się to wcale a wcale.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:56   #1870
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
masz rację- pogoda była piękna, słoneczko cały czas świeciło i było cieplutko Ja swój ślub i wesele wspominam jako jeden z najfajniejszych i najpiękniejszych dni w moim życiu. Bardzo chętnie przeżyłabym to jeszcze raz bo w kościele było mega (piękny kościół, cudowne kwiaty, fajny ksiądz, brawa, żarty- tak na luzie) a wesele było za☠☠☠iste- bawiliśmy się do rana- ostatnie niedobitki zeszły z sali po 7 rano wytańczyłam się, wyśmiałam i wybawiłam. Tak, ten dzień był wyjątkowy
Ja właśnie obejrzałam fotki ze ślubu i z wesela i mąż się przysiadł...i jakaś łezka się zakreciła Tak, to był najpiękniejszy dzień w naszym życiu)) I czekamy teraz na następny, bardziej zimową porą)) hehehe dobranoc:-*

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:11   #1871
magnusia
Zakorzenienie

śpioch mnie łapie (a spałam w dzień ok 1,5h) więc nie walczę z nim i się poddaję
dobranoc

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-06-04 o 23:12
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:22   #1872
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Ja tez juz uciekam spać. Wszystko na jutro juz gotowe a jutro wieczorem to juz prawie weekend u mnie chociaż w czwartek mam pełno spraw do załatwienia, ale przynajmniej wrócę do domu wczesniej niz o 20
Spijcie dobrze i miłego dnia jutro
Stary 2013-06-04, 23:26   #1873
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Wychodzi teraz ze mnie totalny geek ale muszę się zapytać: Perfuzja, nie jesteś przypadkiem Bajoranką? One w czasie ciąży kichały.

Ej, serio? Nie zapamiętałam tego zupelnie. Może pod koniec ciązy wyjdą mi te śmieszne pręgi na nosie
Stary 2013-06-05, 07:10   #1874
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez smaruje obsesyjnie.

Wiecie co, zawsze myślałam, ze jak mi w ciazy wyjdzie brzuch, to bedzie twardy. Byłam o tym świecie przekonana, nie wiem nawet dlaczego. A tu jest dokładnie taki sam jak był, tylko bardziej (duzo bardziej) wystajacy

Ciekawe ile jeszcze razy ciaza mnie zdziwi
Będzie twardy, początkowo brzuch wygląda bardziej sadełkowato, a od ok 3-4 miesiąca juz widać, że to jednak ciążowy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 07:46   #1875
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość

A nie byla to czkawka?

Dzien dobry.
U mnie pogorszenie pogody. Chyba bedzie padac.
Synek mi za malo sypia ostatnio.idzie spac o 21 i wstaje o 6
W dzien godzinna,max poltorej drzemka.
Stary 2013-06-05, 08:44   #1876
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cześć wszystkim! Ja juz w pracy (zaraz zaczynam). Tuż przed wyjściem z domu poklocilam sie z Tż (o głupotę), więc humor od rana mam taki sobie. Jeszcze mnie czeka nieciekawa rozmowa z asystentka (czas wyjaśnić kilka problemow). Mam nadzieje ze ten dzien skończy sie lepiej niz sie zaczął.
W kazdym razie zycze Wam miłego dnia i do usłyszenia pózniej
Stary 2013-06-05, 08:46   #1877
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witajcie dziewczyny
Ostatnio często do Was zaglądam bo w 3 cs udalo nam się i najprawdopodobnie wg.moich obliczeń jestem teraz w 6tc
Napisalam najprawdopodobniej ponieważ do mojej lekarki idę dobiero 13 czerwca czyli za tydz.
Lekarka stwierdziła że najlepszy będzie wlasnie ten termin bo wtedy może uda się usłyszeć serduszko
Jak narazie ciąża przebiega bez większych problemów...czasami są mdłosci...lekkie zawroty...troche brzuch pobolewa no i straszne łaknienie
Bardzo się cieszymy z mężem...radość nie do opisania....ale same przecież wiecie
U nas jeszcze nikt z rodziny nie wie...wiedzą tylko moje 2 przyjaciółki.
Chciałam im powiedzieć po wizycie u lekarki ale chyba zrobimy to już w ten weekend bo męczy mnie milczenie....chciałabym już wszystkim powiedzieć...hmm i tak długo milczałam
Moim jedynym zmartwieniem jest to jak powiem szefą w pracy,oni nie są przygotowani na ten fakt,myślą że ja nie myśle o dziecku,bo zawsze im tak mowiłam a przecież mam już 28 lat...jestem jedynym ich pracownikiem i będą musieli kogos znależc...naprawde mnie to strsuje pomimo tego ze jestem szczęsliwa...przytłacza mnie to strasznie....
Mam nadzieje że jakoś to będzie zamierzam im powiedziec po wizycie u lekarki a raczej wręczyć zaświadczenie...
Fajnie że jest taki wątek...jakoś tak jestem spokojniejsza jak Was czytam
Stary 2013-06-05, 08:48   #1878
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cześć Dziewczyny! Zaglądam tylko na chwilę po wizycie
Malenstwo jest malenkie- całe 4,1mm, ale serducho wali jak szalone uspokoiła mnie ta wizyta.
Dodatkowo dostalam luteine i zakaz przytulanek
Następna wizyta koniec czerwca. Już mi jakoś lepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-05, 09:03   #1879
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Patrycja
poka fote

witaj Lolito
przypomniałaś mi czego dawno nie xzytałam a ywielbiam i tk bedzie kolejna lektura, ktora powtorze :egem:

milego dnia

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:06   #1880
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Moim jedynym zmartwieniem jest to jak powiem szefą w pracy,oni nie są przygotowani na ten fakt,myślą że ja nie myśle o dziecku,bo zawsze im tak mowiłam a przecież mam już 28 lat...jestem jedynym ich pracownikiem i będą musieli kogos znależc...naprawde mnie to strsuje pomimo tego ze jestem szczęsliwa...przytłacza mnie to strasznie....
Mam nadzieje że jakoś to będzie zamierzam im powiedziec po wizycie u lekarki a raczej wręczyć zaświadczenie...
Powiem Ci tak, nie warto się tym stresować, ja jestem w podobnej sytuacji niby każdy gratuluje w pracy ale tak sztucznie właśnie z takiego powodu jak u Ciebie, nie mają kogoś na zastępstwo i muszą teraz szukać. Ja mówię sobie młodsza nie będę a to jest na prawdę ostatni dzwonek żeby ze spokojem podejść do takich spraw
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:07   #1881
lejdi_aga13
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Zaglądam tylko na chwilę po wizycie
Malenstwo jest malenkie- całe 4,1mm, ale serducho wali jak szalone uspokoiła mnie ta wizyta.
Dodatkowo dostalam luteine i zakaz przytulanek
Następna wizyta koniec czerwca. Już mi jakoś lepiej

gratki!!

lolita25 witaj

ja juz w pracyposzłam wczoraj spać o 20 głowa cos mnie boli ale u nas deszczowo od jakiegoś tygodnia-cierpie juz na brak słońca
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:13   #1882
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Ej, serio? Nie zapamiętałam tego zupelnie. Może pod koniec ciązy wyjdą mi te śmieszne pręgi na nosie
Kichaly. Byl odcinek, w ktorym Kira nosila dziecko Keiko i Milesa. Wszyscy liczyli do ilu kichniec na raz dojdzie :P

Co do pregow to daj znac, wysle Ci kolczyk i bedziesz miala komplet
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 09:58   #1883
forester
Zadomowienie

Witam Was serdecznie!
Póki pamietam- PawMaj13 z tego co wiem przekazanie pełnomocnictwa na załatwianie istotnych spraw w firmię najlepiej jest zrobić notarialnie. Uławtia to potem wiele problemów np. w skarbówce. Mnie szef w ten sposób 'uposażył' i teraz jest o wiele prościej i szybciej. Jak maluszek się pojawi, wtedy też taka pomoc będzie Ci potrzebna.

lolita25
witaj

Co do tematu reakcji pracodawców na ciąże- to jestem pewna, że mój szef spadnie z krzesła, jak się dowie, tym bardziej, że obydwoje z mężem pracujemy na takich stanowiskach w tej samej firmię, które wymagają zaangażowania. Tż namawia mnie na powiedzenie już teraz, ja natomiast chce poczekać i powiedzieć po 12 tygodniu.

Co do teściów- nie mam z nimi żadnego kontaktu, po tym jak w ramach buntu skierowanego na nasz związek, na wieczór przed ślubem dowiedziałam się, że nie przyjeżdżają i cała rodzina Tż nie przyjedzie. Nie wspomnę o zmarnowaniu sporej ilości naszych pieniędzy, ani szoku moich rodziców, ale przepłakana cała noc przed i spierniczenie takiego dnia w moim życiu jest już dla mnie nie do przebaczenia.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 10:14   #1884
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Ostatnio często do Was zaglądam bo w 3 cs udalo nam się i najprawdopodobnie wg.moich obliczeń jestem teraz w 6tc
Napisalam najprawdopodobniej ponieważ do mojej lekarki idę dobiero 13 czerwca czyli za tydz.
Lekarka stwierdziła że najlepszy będzie wlasnie ten termin bo wtedy może uda się usłyszeć serduszko
Jak narazie ciąża przebiega bez większych problemów...czasami są mdłosci...lekkie zawroty...troche brzuch pobolewa no i straszne łaknienie
Bardzo się cieszymy z mężem...radość nie do opisania....ale same przecież wiecie
U nas jeszcze nikt z rodziny nie wie...wiedzą tylko moje 2 przyjaciółki.
Chciałam im powiedzieć po wizycie u lekarki ale chyba zrobimy to już w ten weekend bo męczy mnie milczenie....chciałabym już wszystkim powiedzieć...hmm i tak długo milczałam
Witam
Też w pierwszej ciazy miałam problem z szefową. Kiedy szlam na zwolnienie nie życzyła wszystkiego dobrego tylko powiedziała, że jak coś się stanie zebym się nie przejmowała, bo jestem mloda. Co tu wiek ma do rzeczy. Po za tym powiedziela to z takim jadem, że mi się glupio zrobiło. Na szczęście powstałam się z nią i teraz mam nadzieję na święty spokoj

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Patrycja
poka fote

witaj Lolito
przypomniałaś mi czego dawno nie xzytałam a ywielbiam i tk bedzie kolejna lektura, ktora powtorze :egem:

milego dnia

Jak się dosiąde do kompa to ok. Ale na razie nie ma co oglądać taki tam kropek

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
gratki!!

lolita25 witaj

ja juz w pracyposzłam wczoraj spać o 20 głowa cos mnie boli ale u nas deszczowo od jakiegoś tygodnia-cierpie juz na brak słońca

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie!
Póki pamietam- PawMaj13 z tego co wiem przekazanie pełnomocnictwa na załatwianie istotnych spraw w firmię najlepiej jest zrobić notarialnie. Uławtia to potem wiele problemów np. w skarbówce. Mnie szef w ten sposób 'uposażył' i teraz jest o wiele prościej i szybciej. Jak maluszek się pojawi, wtedy też taka pomoc będzie Ci potrzebna.

lolita25
witaj

Co do tematu reakcji pracodawców na ciąże- to jestem pewna, że mój szef spadnie z krzesła, jak się dowie, tym bardziej, że obydwoje z mężem pracujemy na takich stanowiskach w tej samej firmię, które wymagają zaangażowania. Tż namawia mnie na powiedzenie już teraz, ja natomiast chce poczekać i powiedzieć po 12 tygodniu.

Co do teściów- nie mam z nimi żadnego kontaktu, po tym jak w ramach buntu skierowanego na nasz związek, na wieczór przed ślubem dowiedziałam się, że nie przyjeżdżają i cała rodzina Tż nie przyjedzie. Nie wspomnę o zmarnowaniu sporej ilości naszych pieniędzy, ani szoku moich rodziców, ale przepłakana cała noc przed i spierniczenie takiego dnia w moim życiu jest już dla mnie nie do przebaczenia.
Tacy tesciowie to zło. Jak można coś Takiego zrobić swojemu dziecku takich ludzi nigdy nie zrozumiem.

Ja ide spac, bo w nocy prawie nie spałam, tak mnie ta wizyta dzisiejsza stresowała

Stary 2013-06-05, 10:21   #1885
magnusia
Zakorzenienie

Witam w ten chłodny dzień. Pogoda u mnie paskudna a na dodatek dziś coś mi się beka.... Wczoraj robiłam betę a dziś przyszły wyniki- ponad 20,5 tys więc wzrosło o 1000% widać junior się zassał konkretnie
Miłego dnia Dziewczynki
Stary 2013-06-05, 11:07   #1886
selena85
Wtajemniczenie

Myslalam, ze mnie to ominie a tu prosze - wstalam rano, myje twarz i czuje ze robi mi sie jakos goraco, niedobrze, mrowi mnie jezyk i..... <wymiotuje> dobrze ze kibelek byl obok.
Tak wiec pierwsze rzyganko zaliczone.

Okropne to <placze i przezywa>
Az sie cala upocilam i sie trzese... przerazona

Ale fakt - po zwymiotowaniu jednak jest ciut lepiej.

Można pić herbatę z miętą, żeby człowiek się tak nie męczył?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:19   #1887
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
SunShine to juz calkiem duzy Ludz w tobie mieszka

Kupilam Bio Oil i zaczelam smarowac brzuszek. Niby nie mam sklonnosci do rozstepow,no ale dobrze jest zadbac o fasolkowy domek
dużo płaciłaś za ten bio oli ? też muszę sobie coś zakupić
Cytat:
Ja tez smaruje obsesyjnie.

Wiecie co, zawsze myślałam, ze jak mi w ciazy wyjdzie brzuch, to bedzie twardy. Byłam o tym świecie przekonana, nie wiem nawet dlaczego. A tu jest dokładnie taki sam jak był, tylko bardziej (duzo bardziej) wystajacy

Ciekawe ile jeszcze razy ciaza mnie zdziwi
myślę , że jeszcze wieleeee razy
Cytat:
Ja od męża dostałam ten:
http://allegro.pl/ciaza-tydzien-po-t...228230822.html
i nie narzekam, w sieci matras ksiegarnie kupił(wiem po siateczce)

Wizyta teściowej nawet znośna, zaczęła opowiadać o tym jak mój małżonek za młodu telewizor naprawiał(5r.z.)..sokiem z cytryny, jak powycinał wycinanki z zasłon (1989 rok, gdy nigdzie nie było nic tzn. w sklepach)...etc...nie mam odwagi jej zapytać o poród, w sumie jest moją teściową niecały rok, mówię do niej "Mamo", ale nie w drugiej osobie (podaj mi, mamo), tylko w trzeciej (byłaby mama taka miła i podała mi cośtam)...a Wy jak ze swoimi teściowymi/prawie teściowymi/ tudzież niedoszłymi teściowymi?

Tęsknię za moją Mamą...Ciągle za nią tęsknię..zmarła nagle jak miałam 18 lat...bardzo tęsknię właśnie w takich chwilach jak teraz, tęskniłam bardzo jak się przygotowywałam do ślubu, w trakcie ślubu, wesela...ech.....
o moim ojcu może kiedyś Wam opowiem...ale to jest podobnie jak w najgorszej bajce: 12 lat nieszczęścia, zła macocha i jeszcze mi ktoś dom podpierd....... Dobrze, że mam przynajmniej księcia A teraz Fasolkę jeszcze. To mi wynagrodzi
tulę mocno ważne , że teraz masz przy sobie osobę wyjotkową i niebawem fasolkę
Cytat:
Na bezosobowo. Chce żebym do niej mówiła mamo - po moim trupie. Mam nadzieje, ze płynnie przejdziemy na "babcie".
Ja też mówię bezosobowo jakoś nie mogę się przełamać chociaż teściów mam spoko

Witam ale dziś się fatalnie czuje mdli mnie od rana i jeszcze na 14 jada do dentysty nienawidzę dentystów
Stary 2013-06-05, 11:50   #1888
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Można pić herbatę z miętą, żeby człowiek się tak nie męczył?
Polecana jest herbata z wkrojonym/startym imbirem, ale mi nie pomagała.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:40   #1889
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

No nie wierze!!! Co za ludzie!! W życiu bym sie do nich juz nie odezwała! A wnuka/wnuczki to by na oczy nie zobaczyli. Nigdy nie zrozumiem takiego zachowania. Współczuje Ci zwłaszcza na ślubie musialo być Wam przykro
Stary 2013-06-05, 13:01   #1890
Messsuah
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, właśnie wrocilam ze swoich zajec i już mam spokoj na dzisiaj.... ale jestem padnieta, az musiałam się polozyc

cały dzień chce mi się spać

w sobote usg genetyczne, zaczynam się stresować
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości