Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 19:34   #4771
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Przeszłam się kawałeczek i już brzuch twardszy, ból pleców, ból brzucha, eh. Ogólnie mam leżeć. Powiedział, że muszę wytrwać do 32 tc. Leki zostawił tylko zamiast isoptinu mam nitrendypinę czy jakoś tak. Od ostatniej wizyty przytyłam 1 kg więc jestem w szoku, bo od 4 tyg. leżę plackiem i wcinam, więc byłam przygotowana na więcej Julce nic nie wyrosło, waży całe 760g A kość udowa ma 4,3 cm

No i w takim wypadku odwołuję Baby Shower, który miał odbyć się 19 czerwca. Nie będę ryzykować, zdrowie Julci najważniejsze. Jeszcze nie powiedziałam dziewczyną ale sądzę, że zrozumieją.

Kolejna wizyta za 4 tyg, 4 lipca.

Aha i nic nie wspominał o SR a miał to zrobić na tej wizycie. Podejrzewam, że nie mówił, bo i tak nie mogłabym na nią chodzić... Pewnie na następnej wizycie, czyli w 30 tc do tego wróci.
chciałam pisać tak jak matal bys zrobiła na leżąco, ale skoro masz robic u kolezanki to jak ci wygodniej i jak ty uwazasz
najwyzej w innym terminie jak sie lepiej poczujesz
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:34   #4772
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mozliwe,że nie słyszałaś, bo się nie interesowałaś

Tak samo jak ja o tym,żeby rodzice spali w łóżeczku z dziećmi
Właśnie sporo o tym czytałam, bo sama mam wadę i nie chcę większej, moja mi wystarczy, bez okularów na dwór nie wyjdę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:34   #4773
kaska87
Zakorzenienie

a ja patrzę na pościel z ochraniaczek dla Misia i chyba wezmę z tej firmy Ala i As co Ladan brała, ale tylko 3 elementy- chciałabym jeszcze organizer, ale nie mozna tak

oooo! chyba jednak można to na elementy dokupić

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-06 o 19:36
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:34   #4774
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:36   #4775
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie: wiem, że w ciąży zakazane są kosmetyki z kwasem salicylowym. Ja zawsze używałam toniku Garniera Czysta skóra (tego niebieskiego). Na początku ciąży przestałam (choć jeszcze nie wiedziałam o ciąży), bo paliła mnie skóra. Ale teraz jak mam pryszcze tak masakryczne, to np. 1-2 razy w tygodniu przetrę nim twarz Myślicie, że to mocno szkodzi dziecku??? Właśnie znalazłam sobie kolejny powód do zmartwień....
O tym, że nie wolno też nie słyszałam
Sama czasem nim przemywam, jak mi się pryszcze robią

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja patrzę na pościel z ochraniaczek dla Misia i chyba wezmę z tej firmy Ala i As co Ladan brała, ale tylko 3 elementy- chciałabym jeszcze organizer, ale nie mozna tak
A osobno nie można dokupić?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-06, 19:38   #4776
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznyyyy

Uwierz mi, teoria to jedno, a praktyka to drugie.

Oczywiście gdybym miała tylko wadę wzroku (bez tych innych niedorobień moich oczu), to pewnie nie zrobiliby mi cc, a ja bałabym się o to,że wada mi się pogorszy. Tak na przykładzie koleżanek.

Ale u Magdy chyba była tylko wada wzroku i miała wybrać?Z tego co pamiętam?
Tak, bo siatkówka w porządku W papierze mam wpisaną tylko (jako wskazanie do cc) wysoką krótkowzroczność.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Moja koleżanka oprócz wady miała wszystko ok i konsultowała to z dwoma okulistami. Rodziła naturalnie, a siatkówka się odkleiła. Soł...
No i jak to się skończyło?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:38   #4777
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Słusznie, nie ma co ryzykować

Oczywiście,że może się powiększyć,zwłaszcza przy wysokiej krótkowzroczności. I mam kilka takich przypadków w bliskim otoczeniu. No i jedną,której siatkówka się odkleiła.
Dlatego wybralam sie do okulisty. Tez jestem krotkowidzem.
Zobacze, co powie na tej powtornej wizycie. Planuje isc w przyszlym tyg.
Stary 2013-06-06, 19:40   #4778
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, bo siatkówka w porządku W papierze mam wpisaną tylko (jako wskazanie do cc) wysoką krótkowzroczność.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Motyl a dużą miała tą wadę?

Ja u okulisty nie byłam w poprzedniej ciąży, to może powinnam pójść zbadać tą nieszczęsną siatkówkę? Wadę mam niedużą, ale jednak. Jak to działa?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-06, 19:41   #4779
kahunia
Zadomowienie

U mnie tez humor do a pogoda nie taka zla w koncu, slonce sie przebilo wreszcie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
albo w8 lub 9 miesiacu zrobisz impreze... bedziesz miała mniej stresu

jak wy sie odnajdujecie w tych datach? ja co chwilke nie ogarniam....
Ja mam taki kalendarz na biurku tygodniowy i mam tam wpisane skonczone tygodnie

Cytat:
babystrology jest jakieś dziwne wszędzie na kalkulatorach internetowych, w karcie ciąży (wyliczyli mi w szpitalu) mam TP 19.09. Jak w babystrology chcę ustawić suwaczek i daję OM 12.12 to TP wyskakuje mi na 18.09 i nie da się tego zmienić :/ po prostu chyba wpiszę OM dzień później by dni do porodu sie zgadzały
Bo przy wyznaczaniu TP to sie liczy jeszcze chyba dlugosc cyklu, a nie tylko na podstawie OM. Gin mi to tlumaczyl: data OM-3miesiace+7dni to przy cyklach 28 dni, a jak sa dluzsze to sie chyba dolicza te dni. No chyba ze ktos ma nieregularne cykle to chyba sie te ksiazkowe 28 dni liczy (ja tak mialam).

Cytat:
Tak patrzę na pierwszą stronę i tylko jeszcze kilka maluszków nie ujawniło płci
W tym moje

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:43   #4780
kaska87
Zakorzenienie

ja w przyszłym miesiącu pójdę do okulisty niech zobaczy moje gałki, na jednym oku mam jakiś lekki astygmatyzm i cos tam jeszcze ale nie pamiętam

Stary 2013-06-06, 19:43   #4781
matallewar
Zakorzenienie

"w mojej rodzinie był przypadek porodu sn przez kobietę o normalnym wzroku, po porodzie miała już minus 5 dioptrii."

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 19:44   #4782
Snow_White1
Wtajemniczenie

[B]madziuchna[B] - ja tez mam problemy z cera i poszlam do dermatologa. Uzywam kremu effeclar duo oraz przepisal mi zel z erytromycyna. Widze spora poprawe.
Stary 2013-06-06, 19:44   #4783
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Czyli co? Teoretycznie przy każdej wadzie wzroku może się pogorszyć?
A może też się zrobić komuś kto nie ma?

Pytam serio, nie z sakrazmem, bo jak mówię - badania naukowe nie potwierdzają, a sama nie znam takich przypadków. Wiem tylko, że w soczewkach nie wolno rodzić, bo można wzrok uszkodzić. Ja zdejmowałam przed porodem
Nic nie słyszałam o tym,żeby ktoś nie miał wady i coś mu się pogorszyło.
Wiem,że jest takie prawdopodobieństwo przy wysokiej krótkowzroczności, nie wiem jak z tymi niższymi, bo się nie interesowałam.
Tylko wiesz,tego nigdy nie przewidzisz-czasem nic się nie pogorszy, czasem tylko o -0,5 a czasem o dużo więcej ( u mojej koleżanki np poleciało o 2 ).
Cytat:

Zrobili jej operację,ale to jedno oko i tak ma bardzo słabe.No ale widzi.

Ja miałam dokładne badania. Na kwitku mam napisane (ale to jeszcze nie zaświadczenie, bo nie chciałam tak wczesnie): wysoka wada (-7 i -8), potem mam jakies ciśnienie rozpisane i to też dużo ponad normę, rozrzedzenie siatkówki i jeszcze coś po łacinie.I nie wiem co to, pani gin też i mówiła,że na zaświadczeniu ma być ładnie rozpisane po polskiemu No i napisane,że przewidziane komplikacje: odklejenie siatkówki i zwyrodnienie kraciaste:confu sed:
Ale idę do niej w lipcu, jeszcze raz dokładnie mnie zbada i wtedy mi wszystko ładnie rozpisze. Chciałam mieć pewność.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:44   #4784
matallewar
Zakorzenienie

i jeszcze:
"obligatoryjnie wskazaniem do cc jest wada od -6,0dptr. Niestety od -4,00 podczas wysiłku, a do niego należy poród, istnieje prawdopodobieństwo odklejenia siatkówki."

Muszę obczaić, czy mam okulistę w pakiecie. Jeśli tak, to dla spokoju ducha pójdę zbadać oczy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-06, 19:44   #4785
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Bo przy wyznaczaniu TP to sie liczy jeszcze chyba dlugosc cyklu, a nie tylko na podstawie OM. Gin mi to tlumaczyl: data OM-3miesiace+7dni to przy cyklach 28 dni, a jak sa dluzsze to sie chyba dolicza te dni. No chyba ze ktos ma nieregularne cykle to chyba sie te ksiazkowe 28 dni liczy (ja tak mialam).
no własnie długość cyklu też ma znaczenie dlatego ja uważam, że dobrze liczę tygodnie a dziewczyny mi usiłują wmówić, że źle

Stary 2013-06-06, 19:46   #4786
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
"w mojej rodzinie był przypadek porodu sn przez kobietę o normalnym wzroku, po porodzie miała już minus 5 dioptrii."
No co Ty... ja mam od lat ustabilizowana i nie chcialabym, zwby sie pogorszylo.
Stary 2013-06-06, 19:46   #4787
matallewar
Zakorzenienie

I jeszcze:
"Nie chodzi o samą liczbę dioptrii, co o stan siatkówki. Okulistka tłumaczyła mi, że można mieć niewielką wadę i siatkówkę w kiepskim stanie oraz odwrotnie - wysoką wadę i siatkówke w dobrym stanie. Przy wysiłku może dojść do odklejenia siatkówki, co może skutkować ślepotą. Dlatego u osób z wadami wzroku wykonuje się CC lub zaleca poród ze skróconą fazą partą (prożnociąg lub kleszcze)."

Może komuś się jeszcze przyda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-06, 19:46   #4788
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl a dużą miała tą wadę?

Ja u okulisty nie byłam w poprzedniej ciąży, to może powinnam pójść zbadać tą nieszczęsną siatkówkę? Wadę mam niedużą, ale jednak. Jak to działa?
Jakoś -4 miała.
Idź do okulisty KONIECZNIE.

Cytat:
U mnie tez humor do a pogoda nie taka zla w koncu, slonce sie przebilo wreszcie

Ja mam taki kalendarz na biurku tygodniowy i mam tam wpisane skonczone tygodnie

W tym moje
Już niebawem

Cytat:
Hmm no to nieźle Jak widać-wszystko może się zdarzyć...

Ale wiesz. Gdybym nie była ślepa a potem bym miała -5 czy -3 to może bym przeżyła.
A jak mam mieć -12 czy -13 to dzięki

Stary 2013-06-06, 19:47   #4789
niebede
Raczkowanie

Ja w ogóle nie wiem, który dokładnie mam tydzień. Chodzę do gina zawsze w czwartki i on wpisuje tygodnie. Na karcie z dziś mam 20 tc, ale wszelakie kalkulatory mówią, że już 21 tc.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 19:47   #4790
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dzięki już wiem o co biega, generalnie wygoda
Wygoda i ponoć bezpieczeństwo

Cytat:
Ooo widziałam to gdzieś! Muszę poszukać

Ja jestem dobra, jedną ręką Wam piszę a drugą trzymam wędkę z rybką zabawkową i zabawiam szczęśliwą Lilę
Szukaj, szukaj Są smaczne i zdrowsze niż normalne kartonikowe

Zdolniacha

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja płacę za sam worek 5l 24 zł, mam 2 kartony w domu. Teraz chyba już nie mogę soków owocowych pić, a szkoda, bo jeszcze wszystkich smaków nie próbowałam
Dziękuję za info

Cytat:
No rzeczywiscie cisza jakas dzisiaj

Musze sie pochwalic, mialam nic nie kupowac do wizyty poniedzialkowej, ale przez ta SR musialam sobie humor poprawic

Uzywki, mam nadzieje ze zgodnie z opisem w stanie bdb
O kurcze, śliczne są Uwielbiam takie kolory

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam dzis humor pod psem-płakać mi sie chce cały czas...
byłam na spacerze, odebrałam z poczty swoją tołpe oliwke... kupiłam kilogram czereśni (polskich 10zł)
ale humor srednio sie poprawił
Kochana, gdybym znalazła gdzieś czereśnie za dychę, to bym miała humor jak słoneczko
A na poważnie, oby się humor poprawił

Cytat:
aha! i u nas można sobie zamówić sale pojedynczą, poród rodzinny, zzo i wszystko za free sale fajne z łazienkami
Kaska, a gdzie jest "u Was", bo Ty też z Dolnego Śląska przecie jesteś?

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej. Ja tylko na chwilę. Już po wizycie i oglądaniu Malucha. Oczywiście źle leżał i musiałam chodzić, żeby się przekręcił, ale niezbyt to pomogło. W każdym razie najważniejsze to że nie potwierdziły się złe wiadomości z połówkowego i z sercem wszystko ok. Tak się cieszę, bo zamartwiałam się mocno. Za tydz idę do tego co mi robił połówkowe, zobaczymy jak on zinterpretuje wszystko.
A widzisz, mówiłyśmy, że będzie dobrze

Cytat:
Pytam serio, nie z sakrazmem, bo jak mówię - badania naukowe nie potwierdzają, a sama nie znam takich przypadków. Wiem tylko, że w soczewkach nie wolno rodzić, bo można wzrok uszkodzić. Ja zdejmowałam przed porodem
Ooo to ciekawe, a dlaczego i jak?
Ja planowałam w szkłach rodzić, bo kilka godzin w okularach to wścik i stres dodatkowy, a bez nic nie widzę, więc będę wdzięczna za wszelkie informacje

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:50   #4791
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie długość cyklu też ma znaczenie dlatego ja uważam, że dobrze liczę tygodnie a dziewczyny mi usiłują wmówić, że źle
No, ale liczy się od OM ilość dni, jak podzielisz przez 7, to wychodzą tygodnie
Chyba, że liczysz tygodnie od zapłodnienia, to już nic nie wmawiam

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie wiem, który dokładnie mam tydzień. Chodzę do gina zawsze w czwartki i on wpisuje tygodnie. Na karcie z dziś mam 20 tc, ale wszelakie kalkulatory mówią, że już 21 tc.
Bo ginekolodzy prawie wszyscy liczą skończone, a sporo suwaczków te, które trwają

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ooo to ciekawe, a dlaczego i jak?
Ja planowałam w szkłach rodzić, bo kilka godzin w okularach to wścik i stres dodatkowy, a bez nic nie widzę, więc będę wdzięczna za wszelkie informacje
Bo zmienia się ciśnienie w oczach i można chyba właśnie siatkówkę uszkodzić. Podejrzwam, że to dotyczy tylko fazy parcia, ale wolałabym tego na sobie nie sprawdzać. Ja miałam okulary dopóki chodziłam, a potem bez niczego

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-06, 19:51   #4792
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze:
"obligatoryjnie wskazaniem do cc jest wada od -6,0dptr. Niestety od -4,00 podczas wysiłku, a do niego należy poród, istnieje prawdopodobieństwo odklejenia siatkówki."

Muszę obczaić, czy mam okulistę w pakiecie. Jeśli tak, to dla spokoju ducha pójdę zbadać oczy
Już nie jest tak,że sama wada wzroku jest wskazaniem.I niestety takie zaświadczenie z tylko takim wskazaniem mogą chcieć sprawdzić w szpitalu lub je obalić. Własnie przez tę ugodę między okulistami a ginekologami, która weszła rok czy dwa lata temu. Ale ja uważam tak jak mówię-każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie, a samo rozporządzenie mnie wkurza, bo jak mówię-uważam,że to są oszczędności.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
No co Ty... ja mam od lat ustabilizowana i nie chcialabym, zwby sie pogorszylo.
Mi dalej się nie ustabilizowało I nie chcieli mi zrobić laserowej korekty

Cytat:
I jeszcze:
"Nie chodzi o samą liczbę dioptrii, co o stan siatkówki. Okulistka tłumaczyła mi, że można mieć niewielką wadę i siatkówkę w kiepskim stanie oraz odwrotnie - wysoką wadę i siatkówke w dobrym stanie. Przy wysiłku może dojść do odklejenia siatkówki, co może skutkować ślepotą. Dlatego u osób z wadami wzroku wykonuje się CC lub zaleca poród ze skróconą fazą partą (prożnociąg lub kleszcze)."

Może komuś się jeszcze przyda
To jest właśnie w tej całej ugodzie i to juz znam na pamięć, dużo o tym czytałam. Ale jak mówię-ich teoria to jedno, a praktyka to drugie. Bleh...

Stary 2013-06-06, 19:51   #4793
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

jaką masz wadę dokładnie?
ja też muszę się w końcu wybrać do okulisty i sprawdzić siatkówkę. u mnie wada cały czas rośnie.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 19:55   #4794
butterfly20
Zakorzenienie

Tam Wam wyżej napisałam dziewczyny przez co ja mam wskazanie na cc.

A na SR wczoraj też mówiła babeczka, że przy parciu koniecznie zamykać oczy, bo wam naczynka popękają! A czy na wadę ma to jakiś wpływ to tego nie wiem

Vea ja właśnie nie piję tych Tymbarków itp. Za dużo chemii i cukru.Piję wodę niegazowaną i te soki naturalne, a rozcieńczam je i tak wodą-tak mi zaleciła gin.
Ale właśnie znudziło mi się, bo ciągle cytrusowe, chciałoby się czegoś innego

Stary 2013-06-06, 19:55   #4795
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam dokładne badania. Na kwitku mam napisane (ale to jeszcze nie zaświadczenie, bo nie chciałam tak wczesnie): wysoka wada (-7 i -8), potem mam jakies ciśnienie rozpisane i to też dużo ponad normę, rozrzedzenie siatkówki i jeszcze coś po łacinie.I nie wiem co to, pani gin też i mówiła,że na zaświadczeniu ma być ładnie rozpisane po polskiemu No i napisane,że przewidziane komplikacje: odklejenie siatkówki i zwyrodnienie kraciaste:confu sed:
Ale idę do niej w lipcu, jeszcze raz dokładnie mnie zbada i wtedy mi wszystko ładnie rozpisze. Chciałam mieć pewność.
Kurcze, też mam lekkie rozrzedzenie i ciśnienie w górnej granicy normy (lekko ponad), a do tego -7 na oba oczka... a i tak oczolog powiedziała, że dopiero będzie dokładniej badała i zdecydujemy po koniec 8 miesiąca.
I znowu... co lekarz to opinia... i jak tu nie zgłupieć

Cytat:
Bo zmienia się ciśnienie w oczach i można chyba właśnie siatkówkę uszkodzić. Podejrzwam, że to dotyczy tylko fazy parcia, ale wolałabym tego na sobie nie sprawdzać. Ja miałam okulary dopóki chodziłam, a potem bez niczego
O patrz, tego nie wiedziałam, muszę sobie doczytać i dopytać oczologa
Może się uda, że będę mogłą być w szkłach do partych

WYMIENIĘ

Stary 2013-06-06, 19:56   #4796
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
a ja muszę kupić taką komodę na pieluchy, nożyczki itd dla Mikusia bo na razie będzie z nami w sypialni a że mamy meble wenge to będzie pasowało kurcze one były w biedrze ostatnio za 100zł chyba oby jeszcze były
http://allegro.pl/komoda-drewniana-z...280659341.html
Piękna ta komoda! sama bym taką wzięła, ale wydaje mi się za mała. Chyba kupimy zwykłą drewnianą.

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej. Ja tylko na chwilę. Już po wizycie i oglądaniu Malucha. Oczywiście źle leżał i musiałam chodzić, żeby się przekręcił, ale niezbyt to pomogło. W każdym razie najważniejsze to że nie potwierdziły się złe wiadomości z połówkowego i z sercem wszystko ok. Tak się cieszę, bo zamartwiałam się mocno. Za tydz idę do tego co mi robił połówkowe, zobaczymy jak on zinterpretuje wszystko.

Miłego wieczoru. Zmykam na spotkanie z koleżanka.
Super najadłaś się nerwów niepotrzebnie, ale najważniejsze, że serduszko jest zdrowe

Może ten kalkulator będzie lepszy: http://dziecko.haczewski.pl/
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 19:58   #4797
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Vea ja właśnie nie piję tych Tymbarków itp. Za dużo chemii i cukru.Piję wodę niegazowaną i te soki naturalne, a rozcieńczam je i tak wodą-tak mi zaleciła gin.
Zawsze rozcieńczam soki wodą - takie moje zboczenie
Soki polecam, są pyszne, tylko trzeba dobrać swój smak

WYMIENIĘ

Stary 2013-06-06, 20:02   #4798
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Tam Wam wyżej napisałam dziewczyny przez co ja mam wskazanie na cc.

A na SR wczoraj też mówiła babeczka, że przy parciu koniecznie zamykać oczy, bo wam naczynka popękają! A czy na wadę ma to jakiś wpływ to tego nie wiem

Nie wyobrażam sobie przec z otwartymi

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

W ogóle jest 21, jest jasno i jak ja mam dziecku wytłumaczyć, ze czas iść spać??

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-06, 20:07   #4799
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Kurcze, też mam lekkie rozrzedzenie i ciśnienie w górnej granicy normy (lekko ponad), a do tego -7 na oba oczka... a i tak oczolog powiedziała, że dopiero będzie dokładniej badała i zdecydujemy po koniec 8 miesiąca.
I znowu... co lekarz to opinia... i jak tu nie zgłupieć

O patrz, tego nie wiedziałam, muszę sobie doczytać i dopytać oczologa
Może się uda, że będę mogłą być w szkłach do partych
Ja też się z moją spotkam w lipcu i zadecyduję, a ona jeszcze raz mnie obejrzy.
Myślę,że na Twoim i moim miejscu sn to nie jest dobry pomysł...

Ale w jakich szkłach?Chyba nie kontaktowych??Bo w nich oczywiście nie wolno

Cytat:
Nie wyobrażam sobie przec z otwartymi

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

W ogóle jest 21, jest jasno i jak ja mam dziecku wytłumaczyć, ze czas iść spać??
Nie wiem,nigdy tego nie robiłam

Stary 2013-06-06, 20:07   #4800
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
czy kogoś to zdziwi jak powiem, że D. idzie dziś na miasto na piwko? pewnie znów wróci 3-4
ma chlop zdrowie do picia, wspolczuje jego watrobie.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a pytanie z seri głupich:
po co jest baza do fotelika jak taki maxi cosi można przypiąć pasami
dla wygody i bezpieczenstwa w przypadku isofixa, jak bym miala kupowac baze przypinana pasami to bym nie kupowala bo to juz zbedny wydatek. ja isofixa kupuje ze wzgledu na bezpieczenstwo.

Cytat:
kurcze nie wiem czym się różnią te foteliki, ten pebble ma ten materiał bardziej naciągnięty, a poza tym?
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E
http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E
no pebble do okola ma gume a nie plastik, jak mialam cabriofixa to cholernie sie to rysowalo i przez ten plastik ciezko bylo wsadzic ta bude do srodka. w pebble odginasz gume i wszystko jest latwo wykonalne. zaglowek w pebble masz regulowany a co za tym idzie pasy rowniez, w cabriofixie musisz wyciagac pasy i przeciagac w odpowiednia dziurke. no i pasy w pebble odskakuja przy odpinaniu a w cabrio fixie wisza normalnie, nie przeszkadzalo mi to, ale w tobim mam takie samo rozwiazanie z pasami jak w pebble i jest ono super wygodne dlatego tym razem kupuje pebble a nie cabriofixa

alez produkcje odstawilyscie o oczach sama mam krotkowzrocznosc i astygmatyzm mieszany, ale wada po porodzie w ogole mi sie nie zmienila. baa od gimnazjum mam ta sama ale to zasluga tego ze nie nosilam okularow non stop, bo teraz pewnie bylabym slepa jak kret bo tak by mi sie oczy przyzwyczaily. okulary nosze sporadycznie, glownie do tv,kina czy na wykladach na uczelni. no i noca prowadzac samochod, a tak to sa mi zbedne
a z tym zamykaniem oczu podczas parcia, to fakt, ja prawie caly czas mialam zamkniete latwiej sie skupic na sobie wtedy ale z drugiej strony przez to malo co z porodu pamietam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości