Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 08:56   #511
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Witam Mmausie

Gratuluje pierwszych kopniaczków.
U mnie synek się ostatnio trochę leni i nie kopie już tak intensywnie jak wcześniej.

Wczoraj spędziliśmy fajny,rodzinny dzień.Byliśmy z córeczką tu: http://www.warownia.com.pl/galeria, pobuszowała po placu zabaw,potem na lodach i w końcu poszliśmy na pizze

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Witamy na naszym watku ) z jakiego powodu masz z gory zalozone CC ? Pytam z ciekawosci bo w UK takie cos chyba nie istnieje .. Moja znajoma z terminem na lipiec ma bardzo postepujaca wade wzroku , - 6.25 na prawym oku I sie nie kwalifikuje
Trele-Morele ja tez będę mieć cc,bo po pierwsze 1 poród przez cc miałam 2 lata temu,poza tym mam niewydolną szyjkę,więc opcji innej nie ma.Ale mnie to akurat pasuje

Przy córce nastawiłam się na poród sn,do szkoły rodzenia chodziłam, ale nie dane mi było urodzić naturalnie. Po prostu nie jestem stworzona do rodzenia,a do kochania
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 08:56   #512
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

A jeszcze dodam, ze do młodego Krzyśka najbliższa rodzina nie mówiła Krzysiek, żeby się nie mieszało.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 09:06   #513
Kabriela
Zadomowienie

No to jestem w klopsie i to dużym w tym wypadku wolałabym jednak i to jest chyba jedyny argument aby pierwszy rodził się syn....Imion dla synka mam bez liku nie mam z tym takiego problemu ale z córką i owszem. Mnie dla synka strasznie podoba się Cyprian i Tymoteusz ale mąż mi to zblokuje, tego jestem pewna. Ale na tym tak jakoś mi nie zależy jak na imieniu dla dziewczynki.

Nie obrażam tu żadnego imienia ale nie podobają mi się takie słitaśne imiona jak Julcia, Amelka, choć w swoim rodzinnym domu mam siostrzenice o takich imionach.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 09:09   #514
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
No to jestem w klopsie i to dużym w tym wypadku wolałabym jednak i to jest chyba jedyny argument aby pierwszy rodził się syn....Imion dla synka mam bez liku nie mam z tym takiego problemu ale z córką i owszem. Mnie dla synka strasznie podoba się Cyprian i Tymoteusz ale mąż mi to zblokuje, tego jestem pewna. Ale na tym tak jakoś mi nie zależy jak na imieniu dla dziewczynki.

Nie obrażam tu żadnego imienia ale nie podobają mi się takie słitaśne imiona jak Julcia, Amelka, choć w swoim rodzinnym domu mam siostrzenice o takich imionach.
ja mam wybrane imie dla syna-MATEUSZ a dla córki jeszcze nie wiem, chyba EWA, bo julia i amelka sa takie przeslodzone i modne, przynajmniej dla mnie
Stary 2013-06-09, 09:13   #515
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz to jest akurat tylko moje zdanie, myślę, że powinnaś poszukać rodzinki gdzie występuje taka sytuacja i zapytać jak to u nich funkcjonuje, czy sie sprawdzam. Pamiętam, że jeden z moich byłych miał bardzo za złe swojemu ojcu że ma po nim imię (ojciec zostawił ich jak byli malutcy) i wśród znajomych używał drugiego imienia.

Mi kiedyś podobało sie imię Amelia (ale tylko w tej formie, bez zdrobnień) ale teraz stało sie za bardzo popularne a przez to, że sama mam popularne imię chciałabym żeby moje dziecko tego uniknęło.
Stary 2013-06-09, 09:23   #516
Kabriela
Zadomowienie

No tak ale tak wystąpiły inne jeszcze problemy, jej...niby z jednej strony rozumiem podejście, że może się mylić, że będą nieporozumienia, ale do mnie bardzo rzadko zwracają się po imieniu, raczej po takim przezwisku domowym.
Tak czy siak problem musi zostać jakoś rozwiązany jeszcze nie wiem jak, ponieważ do tej pory to tylko Katarzyna w mojej głowie zajmuje główne miejsce.
Stary 2013-06-09, 09:27   #517
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
No tak ale tak wystąpiły inne jeszcze problemy, jej...niby z jednej strony rozumiem podejście, że może się mylić, że będą nieporozumienia, ale do mnie bardzo rzadko zwracają się po imieniu, raczej po takim przezwisku domowym.
Tak czy siak problem musi zostać jakoś rozwiązany jeszcze nie wiem jak, ponieważ do tej pory to tylko Katarzyna w mojej głowie zajmuje główne miejsce.
Skoro nikt do Ciebie nie zwraca się po imieniu to tego problemu z myleniem nie powinno być. Mój TŻ jak rozmawiamy o imieniu dla dziecka to mówi czasem: to imię nie może być bo jest już taki z naszym nazwiskiem. Wszystko kwestia podejścia, czy komuś coś przeszkadza czy nie.
Stary 2013-06-09, 09:29   #518
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

zgadza się, mój syn np ma tak samo jak ma na imie jego dziadek i istenieja w naszej rodzinie dwa Wojciechy A. to samo imie i nazwisko tyle ze jeden jest znacznie młodszy
Stary 2013-06-09, 10:01   #519
domii29
Zakorzenienie

Witam się w ten piękny niedzielny dzień
Ale dzisiaj pospałam... w sumie niedawno wstałam

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wogole kupilam dzis palace dla małej , takie zwykle do spania bo uswiadomilam sobie ze nic takiego nie mam .. Akurat byla promocja w MotherCare 2za 1 . Załącznik 5282250 Załącznik 5282251
A co powiecie o lapkach niedrapkach? Potrzebne? Ja kupilam dwie pary w razie czego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trele piękne te pajace
Ja łapek niedrapek mam 2 pary ale to przez to że dostałam w prezencie od znajomych jak się dowiedziałam że jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Mój TŻ to raz na ruski rok wychodzi sam z chłopakami, raczej razem spotykaliśmy się ze znajomymi, ale kawalerskiego by mi nie wybaczył gdybym powiedziała NIE Ale pocieszam się, że to była jego pierwsza i ostatnia taka impreza - teraz będzie siedział w domu z rzędzącą żoną i dzidziusiem hahaha...
Oj gdyby mój tak potrafił usiedzieć na to bym była przeszczęśliwa, a nie łazi po kolegach co jakiś czas, z jego bliskimi kolegami spotykamy się razem a z kolegami z byłej klasy wychodzi sam... Nawet jak do niego dzwonią mówią żeby odstawił Dominikę do domu i przyjechał sam bo picie się szykuje... o to najwięcej kłótni u nas

Jak samopoczucie u Was dzisiaj ?
mnie coś brzuch pobolewa ale może to przez to że wczoraj mieliśmy grilla i najadłam się na wieczór trochę szaszłyków

Mój TŻ wczoraj wieczorem mnie okropnie irytował a teraz mi nie da do Was napisać tylko pcha się mi z głową na kolana z pytaniem "gdzie jest bobas"
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 10:19   #520
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mój TŻ wczoraj wieczorem mnie okropnie irytował a teraz mi nie da do Was napisać tylko pcha się mi z głową na kolana z pytaniem "gdzie jest bobas"
Oj Ci TŻ ja wczoraj swojemu mówiłam, że cały dzień robiłam zadania na uczelnie, a on pytał: "co na wizaz.pl?"
Stary 2013-06-09, 10:31   #521
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zaczęłam 20 tydzień i nic a nic nie czuję. I jestem smutna z tego powodu! Może poczuję niedługo, ale w ogóle czekam i czekam i nic.

Dziewczyny ja mam takie pytanie kompletnie zwariowane i obiecajcie też że się nie będziecie śmiać ze mnie....uwaga, uwaga...
Co sądzicie o nadaniu imienia swojemu dziecku tak jak ma na imię mama dziecka?
Chodzi o to, że ( nie jestem zadufaną i zakochaną w sobie osobą) ale akurat imię Kaśka, Katarzyna cholernie mi się podoba, uwielbiam to imię tak bardzo bardzo i myślałam, że mojej córci też tak dam na imię...ale co się odzywam na ten temat w najbliższej rodzinie to patrzą na mnie jak na wariatkę. To na serio jest taki beznadziejny pomysł?
powiem Ci jak jest u mnie, są dwóch Filipów i Dwie Mgdy tego samego nazwiska, z tej samej wsi. Jak ktoś mówil : spotkałam Magdę na handlu, mówiła że Filip ma wysypkę, to był problem bo każdy myślał o kimś innym. Co najśmieszniejsze będą od przyszłego roku chodzic do jednego przedszkola ( Filipy) I w przedszkolu też kazali rodzicom jakoś uzgodnić do którego jak sie beda zwrcać, bo nie będą mówić Filip od Taty Krzysia i Mamy Magdy, albo Filip od taty Rafała i mamy MAGDY ... więc ja uważam że to nie jest dobre rozwiązanie.. ale to WASZ wybór,

Co do imion, ja planowałam Amelię albo Kacpra. potem zmieniłam, ale teraz wiem ze zostanie Amelia i Kacper. w okolicy jest jedna Amelia, zero Kacprów, najpopularniejsze imiona u mnie w okolicy to IGA,OLGA,MAJA,HANIA, JULIA,BOŻENKA,ANIA,MATYLD A,KINGA, EMILIA, MONIKA, ANIELA. w rodzinie mam same ZUZY,Liliany, Alicje,MAJE,EMILIE,HANIE, MAGDY, JESSIKI, więc Zuzia i maja tak jak chciałam kiedyś odpadają..
z męskich w okolicy same bartusie i sebastiany i mariusze. Nawet już michałów nie ma. A w rodzinie mam Filipów, PATRYKÓW, Kamili,Franków,Dawidów, Aleksandrów, Oktawianów( Oktawian) więc Filip jak kiedys chciałam-odpada.
A więc Kacper i Amelia zostaje. I w sumie nawet jak do października urodzi się 100 takich dzieci o tych imionach to nic nie zrobie, nie bede nadawać dziecku imienia jak mi sie jakies nie podoba, albo w rodzinie już jest..

poza tym do łask wracają imiona starodawne jak również te mało znane jak np. Maksym ( podoba mi się )
Stary 2013-06-09, 10:32   #522
Kabriela
Zadomowienie

A mój Tż jest na zajęciach na studiach podyplomowych i wraca po 16 do domu a ja siedzę i czytam i uczę się do egzaminu. Nie jest łatwo bo to co czytam jest napisane w formach listów z roku 1800....taaaa więc jest ciekawie.
Stary 2013-06-09, 10:36   #523
Anoula
Zakorzenienie

Ja jadę do teściów, do zobaczenia wieczorem
Stary 2013-06-09, 10:43   #524
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
My mieliśmy podobnie.. Mnie się szalenie podobało imię Wojciech, ale mój TŻ tak ma na imię.. Postanowiliśmy zatem, że synka nazwiemy Mikołaj bądź Miłosz [jak się urodzi i będzie miły i nie będzie sporo wrzeszczał- to Miłosz ], a na drugie damy mu Wojciech W ten sposób będę mogła do niego mówić "Miłek Wojtek, coś Ty tu nabroił? " itp
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 10:43   #525
89Beatka
Wtajemniczenie

Cześć dziekuję wszystkim za życzenia, nie bedę imiennie wymieniać bo chyba od każdej z was je dostałam. Jeszcze raz dziękuje

Impreza była udana,wszystko poszło jak należy, ceremonia była bardzo krótka, ale fajne maja takie czytanie przed ślubem( takie jakby kazanie), pózniej obiad i ciąg dalszy imprezy dobrze że pogoda się udała, impreza w ogrodzie trwała do północy, oczywiście dziś niektórzy chorują() ale to przez alkohol Jeden minuś jest taki że to ja musiałam mężowi przynieść śniadanie do łóżka,a nie on mnie, ale mam nadzieję ze to tylko ze wzg. na stan jego zdrowia

Aha i witam nowe mamusie, chyba są dwie przepraszam że nie imiennie, ale nie mam czasu cofnąć wątku, gdyż mój mąż domaga się uwagi
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 10:50   #526
ryba91
Zakorzenienie

co do promocji to jest tak :
3x body od rozmiaru 62 - 19,99 ;
2x obdy od rozmiaru 62 - 13,99
6x skarpetki dla niemowlat - 8,99;

to w kauflandzie obecnie do 12.06

siedze wtej robocie i tak się nudzeeee a za oknem taka piękna pogoda

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Cześć dziekuję wszystkim za życzenia, nie bedę imiennie wymieniać bo chyba od każdej z was je dostałam. Jeszcze raz dziękuje

Impreza była udana,wszystko poszło jak należy, ceremonia była bardzo krótka, ale fajne maja takie czytanie przed ślubem( takie jakby kazanie), pózniej obiad i ciąg dalszy imprezy dobrze że pogoda się udała, impreza w ogrodzie trwała do północy, oczywiście dziś niektórzy chorują() ale to przez alkohol Jeden minuś jest taki że to ja musiałam mężowi przynieść śniadanie do łóżka,a nie on mnie, ale mam nadzieję ze to tylko ze wzg. na stan jego zdrowia

Aha i witam nowe mamusie, chyba są dwie przepraszam że nie imiennie, ale nie mam czasu cofnąć wątku, gdyż mój mąż domaga się uwagi

super że się udało!
Stary 2013-06-09, 11:04   #527
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
KSW BYŁO? CZEMU JA NIC O TYM NIE WIEDZIAŁAM?
w zimie to z Majeczką będziesz na spacerki wychodzić a nie fugi dłubać :P

Powiem Ci że też tak robie, ostatnio spotkałam kilka wózków jedenj firmy, w sklepie takie super, ale jak mąż chciał pojeździ to jakaś masakra, skręcał na jedną strone cały czas , jak mąż wstanie to napisze firme
x-landery fajne, ale cena powalająca, babka tak chwaliła wózki tego prod. jakby mogla to już by nam sprzedała, ale powiedziałam jej że nie mamy takich finansów, orientujemy sie w czymś tańszm to skoczyła na tako i jeden z Inglesima, i fajny ale ciężki ten inglesima, nie dałabym rady jakoś tak.. poza tym wózki tej firmy wg mnie pasują bardziej do dziewczynki i na pewno nie na zimę. tako na prawdę mi sie podobał, laret miał kilka fajnych wzorów, a jumper tanszy, i łatwiej znaleźć tanią uzywkę

no to super, że kolezanka pomoże jak coś

tam gdzie kupiłam spodnie były piękne sukienki i letnie i jesienne ciążowe, boskie po prostu, pewnie gdybym miala kase to bym sobie kupiła, ale tak.. ta koszula tu wrzucona, jest piękna i też pociągająca w sklepach ciążowych ( ale nie H&M czy tego typu, sam ciążowy) idzie znaleźć zaje.biste ciuchy, seksowe, odważne, 'inne' dla nas.też w to nie wierzyłam, ale znalazłam taki sklep w Btm i K-ce więc widze jaka róznica, od sieciowego H&M A CENY PODOBNE :P

Witam w piękną niedziele! ( a mówiłam, że pogoda będzie ładna jak kupie spodnie ? :/ ) może w październiku sie doczekam
Rybcia, ale Ty mieszkasz na "Ślunsk'u" gdzie miasto kolo miasta sklep na sklepie... do SCC bym sie przejechała

nemosek

Bluzeczki mysle na lato, mogę jeszcze kupić w normalnych sklepach- sieciowka- teraz sa takie piekne bluzeczki: bawełniane, szyfonowe- oversize. Spodnie 2 pary mam od siostry a poza tym na lato fajne sa leginsy

Bardziej bym stawiała na jakąś mega kobiecą sukieneczkę i koszulke na wyjscie do znajomych

Wiecie, ze wczoraj nigdzie nie moglam znalezc majcioszkow ciazowych podtrzymujacych brzuch?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja jadę do teściów, do zobaczenia wieczorem
Miłej wizyty
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 11:08   #528
ryba91
Zakorzenienie

z majtochami ciążowymi też się nie spotkałam...

kłuje mnie brzuch z rawej strony na wys. pępka... :/ a rano był tardy.. teraz jest ok.
Stary 2013-06-09, 11:16   #529
Kabriela
Zadomowienie

Dobra poddaję się mam dość od 1,5 godz. czytam ten tekst i już nie mogę, idę zjeść trochę nutelli i umyć włosy. Miłego dnia dziewczyny!
Stary 2013-06-09, 11:28   #530
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra poddaję się mam dość od 1,5 godz. czytam ten tekst i już nie mogę, idę zjeść trochę nutelli i umyć włosy. Miłego dnia dziewczyny!
jak ja dawno nutelli nie jadłam
a dzisiaj sobie nic do pracy nie wzięłam...

co powiecie o :
http://www.limango.pl/shop/detail/in...59&catid=29236

http://www.limango.pl/shop/detail/in...51&catid=29236

fajny bajer czy sie przyda? u mnie w przychodni jest ten z pierwszego linku, i kobiety ciężarne albo po urodzeniu jak siedzą w kolejce zachwalają.. cena to akurt z tej strony wysoka, ale widziałam tańsze do 150 pln
Stary 2013-06-09, 11:47   #531
Messsuah
Raczkowanie

Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko dobrze, wymiary powiedział gin, ze książkowe, zmierzył wszystko dokładnie zrobiłam przy okazji test pappa bo i tak mam pakiet w luxmedzie to skorzystałam

prawdopodobnie to będzie dziewczynka

dziewczyny wasze maleństwa jak robiłyście usg też były takie spokojne ? u mnie raz fiknęło nóżką a potem nic

we wtorek zaczynam 13 tc
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 11:50   #532
Kabriela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko dobrze, wymiary powiedział gin, ze książkowe, zmierzył wszystko dokładnie zrobiłam przy okazji test pappa bo i tak mam pakiet w luxmedzie to skorzystałam

dziewczyny wasze maleństwa jak robiłyście usg też były takie spokojne ? u mnie raz fiknęło nóżką a potem nic

we wtorek zaczynam 13 tc
U mnie na genetycznym fikało, świece robiło, to pewnie zależy od tego co jadłaś, może nie wstrzeliłaś się w czas jej fikań. Gratuluję pozytywnego usg! Zobaczymy jak będzie u mnie. Ech...
Stary 2013-06-09, 11:51   #533
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

we wtorek zaczynam 13 tc
Jak miałam usg genetyczne to mój mały fikał jak szalony lekarz, aż się zniecierpliwił w pewnym momencie, bo Bejbziol nie mógł "usiedzieć spokojnie ani sekundy" , w dodatku ciągle kręcił się na pępowinie jak na skakance... Miałam usg w 12w4d, czyli w połowie 13tygodnia Teraz zaczynam właśnie 17tydzień i już czasami odczuwam to jego nieustanne wiercenie
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 12:00   #534
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Jestem nowa, dosłownie- nowa w wątku i nowa w roli mamy Bejbziol na świat ma przyjść 25. 11 wg OM, ale już wiem, że będzie cc, więc wcześniej.

Cóż... podobno na 99% chłopiec tak sobie czekamy na siebie wzajemnie i postanowiliśmy poszukać innych Czekających
Witam nową Mamę

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

Proszę o dopisanie imienia mojego synka:

Maksym
Bardzo ładne i oryginalne !

Agnieszka255 Gratuluję kopniaczka ! Normalnie aż Ci zazdroszczę , ja ciągle czekam na pierwsze kopnięcie

Ktosiula podziel się proszę przepisem na ciacho bo z opisu to aż ślinka cieknie Jak wyszło ?

Beatka moje Gratulacje ! Wszystkiego najlepszego Wam życzę !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 12:36   #535
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:

we wtorek zaczynam 13 tc
U mnie w 12 tc strasznie sie wiercilo, podskakiwało... nastepnym razem jesli chcesz, to zjedz wczesniej cos slodkiego Moja mama ma jakies takie dziwne 'przesady' ze dodaje sie wtedy energii i ma wtedy siłe po spożyciu cukrów (oczywiscie mowi, to w przenosni).

Cytat:
Bardzo ładne i oryginalne !

Agnieszka255 Gratuluję kopniaczka ! Normalnie aż Ci zazdroszczę , ja ciągle czekam na pierwsze kopnięcie

Ktosiula podziel się proszę przepisem na ciacho bo z opisu to aż ślinka cieknie Jak wyszło ?

Beatka moje Gratulacje ! Wszystkiego najlepszego Wam życzę !
Widzę, ze nasza propozycja była dla Was zaskoczeniem i sie podoba

Cieszę się!
Stary 2013-06-09, 12:39   #536
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
witam słonecznie dziewczyny, ale sie pokłóciłam z moim TŻ leżałam w łóżku i pisałam do niego sms do 23 on wyjechał do waw załatwiać coś, tak sobie leżę na plecach i jak nie poczułam solidnego kopniaczka to aż wstałam z łóżka z wrażenia i zrobiłam wielkie oczywiem że jestem w ciązy ale ten kopniak był zaskoczeniem, a tak na niego czekałam i tak zaaregowalam od razu cała złośc po mnie spłynęła jak po kaczce, pewnie dzidzi sie nie podobało, że się tak denerwuje, że postanowiło skopać mamusię
Ale super Dostałaś kopa na spamietanie , żebyś już się więcej tyle nie denerwowała Czytałam Twój wątek o aminopunkcji , i powiem Ci że Cię podziwiam , i strasznie Ci kibicuje. Masz zdrowe podejście do sprawy , i tego się trzymaj . Ja zrobiłambym tak samo jak Ty , dla dziecka . Nie po to żeby je usunąć , gdzy okaże się że jest chore , ale po to żeby maksymalnie przygotować się na przyjśćie takiego maluszka . Tak czy siak ja wierzę że Twoje maleństwo jest całkiem zdrowe , tylko nie potrzebnie napędzilo Ci stracha

Cytat:
Napisane przez Ryba
KSW BYŁO? CZEMU JA NIC O TYM NIE WIEDZIAŁAM?
w zimie to z Majeczką będziesz na spacerki wychodzić a nie fugi dłubać :P
Było , ale dostępne tylko w Cyfrowym Polsacie a ja mam N-ke . A no i na Ipla można było zobaczyć ale tylko na terenie PL .

Cytat:
Napisane przez Kabriela
A ja zaczęłam 20 tydzień i nic a nic nie czuję. I jestem smutna z tego powodu! Może poczuję niedługo, ale w ogóle czekam i czekam i nic.

Dziewczyny ja mam takie pytanie kompletnie zwariowane i obiecajcie też że się nie będziecie śmiać ze mnie....uwaga, uwaga...
Chodzi o to, że ( nie jestem zadufaną i zakochaną w sobie osobą) ale akurat imię Kaśka, Katarzyna cholernie mi się podoba, uwielbiam to imię tak bardzo bardzo i myślałam, że mojej córci też tak dam na imię...ale co się odzywam na ten temat w najbliższej rodzinie to patrzą na mnie jak na wariatkę. To na serio jest taki beznadziejny pomysł?
Ja powiem tak że nie dałabym córce swojego imienia , mimo tego że bardzo je lubię . Zawsze podobalo mi się imię mojej mamy , ale tez odpuściłam na starcie żeby nie było że teściowa się oburzy .. Znajommym z Polski urodził się drugi syn dwa miesiące temu . Mały ma na imie tak jak jego ojciec ; Paweł Junior . NIe wiem czy w papierach ma wpisane Junior czy nie w każdym razie tak nam go predstawiono .. Na początku wydawało mi się to dziwne , tyle imion do wyboru .. a teraz z czasem nawet mi się podoba W domu i tak będzie pewnie Juniorem żeby wiadomo było kogo mama woła .. a dziewczynka ?
Tak czy siak uważam ze jeśli ty i Twój Tż jesteście na tak , to nie powinniście patrzeć na innych . Imię nie jest krzywdzące , ani wymyślne więc dziecko na pewno nie będzie czuło się skrzywdzone

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 12:41   #537
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć U mnie sesja pełną parą, połową egzaminów już za mną Wczoraj do indeksu wpadła 5 i 4,5 Czekam na wyniki reszty. Dzisiaj jeszcze jeden egzamin i finito

Jutro wizyta kontrolna. Ginekolog chyba nie uwierzy, że maleństwo tak wariuje w brzuchu Mówiła, że od 20 tygodnia zapewne będę wyczuwała a ja już od 16 czuję kopniaki Codziennie po kilkanaście razy o sobie przypomina

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

No i oczywiście gratuję wszystkich poznanych płci Ja już się nie mogę doczekać mojego USG - 27 czerwca mam, dzień po urodzinach
Gratulacje za egzaminy

Cytat:
witam słonecznie dziewczyny, ale sie pokłóciłam z moim TŻ leżałam w łóżku i pisałam do niego sms do 23 on wyjechał do waw załatwiać coś, tak sobie leżę na plecach i jak nie poczułam solidnego kopniaczka to aż wstałam z łóżka z wrażenia i zrobiłam wielkie oczywiem że jestem w ciązy ale ten kopniak był zaskoczeniem, a tak na niego czekałam i tak zaaregowalam od razu cała złośc po mnie spłynęła jak po kaczce, pewnie dzidzi sie nie podobało, że się tak denerwuje, że postanowiło skopać mamusię
Maluch doprowadził Cię do porządku

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Wow, powiem szczerze, ze nie slyszalam o takim imieniu. Bardzo oryginalne, i zarazem ladne

W Tesco nieee :/ Ryba pisała ze w Kauflandzie sa promo na ciuszki dziecięce

Bardzo bardzo ładna koszulka nocna
Wezcie, te straganowe to nawet jak nie bylam w ciąży to omijałam je szerokim lukiem, bo bałabym się straszyć w nocy Na starość to będzie mi obojętne

Witam w sloneczna niedziele

Anulka - ja powtarzam mojego TŻowi - NIE KLOC SIE Z KOBIETA W CIAZY!! I jakos to działa, od razu zmienia ton

A ja myslalam, ze po wczorajszym dniu pracy będę spala jak zabita, a budziłam się cala noc :/ Chyba nie umiem sama spac
Dzis nawiedzam Ikeę i jeszcze jade do kolezanka która urodzila 2tyg temu córeczkę Hania ma na imię
Kaufland mam po drugiej stronie miasta,z resztą TEsco też
Tak pytałam z ciekawości czy nie zarzucili jakąś promocją.

Ikea

Cytat:

Ja z chęcia bym dała Alicja,a też mi się podoba.Ale jednak raczej nie wchodzi w grę
Cyprian to mój typ

Amelka Bardzo mi się podoba i gdyby nie to że moja siostrzenica ma tak na imię córa byłaby małą Ami
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Oj gdyby mój tak potrafił usiedzieć na to bym była przeszczęśliwa, a nie łazi po kolegach co jakiś czas, z jego bliskimi kolegami spotykamy się razem a z kolegami z byłej klasy wychodzi sam... Nawet jak do niego dzwonią mówią żeby odstawił Dominikę do domu i przyjechał sam bo picie się szykuje... o to najwięcej kłótni u nas

Beatka
Zajmij się mężem

MessuachGratulacje
Wróciłaś do nas?
Moje małe się dupcią odwróciło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 12:43   #538
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
zgadza się, mój syn np ma tak samo jak ma na imie jego dziadek i istenieja w naszej rodzinie dwa Wojciechy A. to samo imie i nazwisko tyle ze jeden jest znacznie młodszy
Wojciech- piękne imię

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

Wszystkiego dobrego, wytrwalosci i siły do spełniania marzeń
Stary 2013-06-09, 12:48   #539
nemosek
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie i idę na słoneczko się podładować

Budowniczka Jak się chce poczuć ruchy podobno trzeba zjeść właśnie coś słodkiego i położyć się na boku.Musze wdrożyć w życie,tylko że za słodkim to teraz tak nie za bardzo.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Miłej niedzieli dziewczyny!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 12:53   #540
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:

tez nie podobają mi się imiona typu Jeleczki, Aleńki itd.

Kaśka piekne imię, moja siostra bliźniaczka je nosi '
Moje imie tez mi sie podoba: Aska... Kaśka- Aśka dla bliźniakow idealne!

Jesli chodzi o Joanne znaczenie i, to, ze jestem prawdziwą despotyczna Joanną sprawia że kocham swoje imię. Zofia... moja mama ma tak na imię, zawsze chcialam mieć Zosię

Ale nie dalabym tak na imie nie z powodu, ze jestem zadufana w sobie... ale zyeby tego dziecka nie utożsamiać z innym czlonkiem rodziny. Czyli np: moja mama jest czuła, delikatna, walcząca o dobro dzieci, to moje dziecko tez ma takie byc...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie i idę na słoneczko się podładować

Budowniczka Jak się chce poczuć ruchy podobno trzeba zjeść właśnie coś słodkiego i położyć się na boku.Musze wdrożyć w życie,tylko że za słodkim to teraz tak nie za bardzo.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Miłej niedzieli dziewczyny!!!
ja też jakies 3 tyg temu odrzuciłam całkowicie slodkie, cukier to tylko w sokach i herbacie

rowniez zyczę miłej niedzieli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości