|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
My nie mielismy-zamiast tego zakladalismy body,z wywijanymi rekawkami na paluszki,albo.... elastyczne skarpeteczki bez sciagacza.
Tego przynajmniej nie sciagal i nie gubil.
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
trele-na to wyglada-od razu zaklada sie na raczki.Zdjecie niewyrazne,ale to chyba to.
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
No to znowu sie czegos nauczylam ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Ide dłubac te fugi bo zima sie zacznie a ja bede tam gdzie bylam .. Chcialam ogladac KSW ale poblokowane wszedzie I doopa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Trele
|
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu widac na przykladzie
http://www.google.fr/imgres?start=17...5&tx=110&ty=81 |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znowu jestesmy madrzejsze ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#490 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę żeby siedział w tych górach i pił niż łaził po jakiś klubach - bo wtedy byłby martwy ![]() Cytat:
ale cena powala i też chyba za dobrej opinii nie mają :/ muszę w Krk poszukać sklepu z wózkami Tako - wydają się dobre i cena nie szokuje Ja już mam takie zboczenie, że jak widzę ludzi z wózkami to zioram jakich firm mają i czy są fajne stwierdziłam, że jak u kogoś zobaczę x-landera to go zapytam o opinię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale pocieszam się, że to była jego pierwsza i ostatnia taka impreza - teraz będzie siedział w domu z rzędzącą żoną i dzidziusiem hahaha...Cytat:
ja dziś pochłonęłam małą pizzę i nawet kolacji nie jem, bo czuje się jak wieloryb ![]() Cytat:
Na pewno wsio będzie dobrze - nie martw się na zapas ![]() Cytat:
![]() Ja byłam dziś w Tesco, ale jakoś te wszystkie ceny wydawały mi się za duże :/ Jednak jak w lumpku kupuje się coś po 3zł to potem szkoda dac 30zł za jedne śpiochy
|
||||||||
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Hej,
Ktosiula no nie wiem czy oaza spokoju :/. Ile ja ostatnio łez wylewam to tragedia :/. Bardzo Wam Dziękuję za ciepłe myśli. Ból nadal jest ale bardzo bardzo rzadko. Kimnelam dziś z glosnikami nad glowa i glosna muzyka .Rybko powodzenia z wozkiem. To nie jest lekka rzecz wybierać. Issia nie wiem jak długo będzie roslo.Albo mlode wchlonie albo zmiazdzy albo będą rosnac po sasiedzku. Trele nie używałam niedrapek, bardzo spadaly. Takim. Maluszkom paznokcie sie krusza raz dwa. Jesli zakladalismy to skarpetki. Jesli synus nadal pozostanie synusiem to zalatwilam sobie ciuszki. Przyjaciolka z poprzedniego watku pozyczy nam chlopiece do czasu kolejnego dziecka .A jak będzie cora to klopot z glowy. Buziam wszystkie z cieplymi myślami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę o dopisanie imienia mojego synka: Maksym |
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia ja tak zapytam z ciekawosci .. Jesli rozwijaja sie w Tobie dwa pecherzyki , w tym jeden pusty to Ty tak czy siak masz rowniez dwa lozyska tak?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- No prosze jakie orginalne imie bardzo ładne a nawet mi przez myśl nie przeszło gdy sama szukałam .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Były jakieś promocje na ciuszki? Oryginalne ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Anoula Nastąpiła pomyłka w kalendarzu wizyt,nie zgłaszałam USG 1.07 |
|
|
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ chciał Max przez 'x' ale doszlismy do kompromisu, oryginalne, malo spotykane imie, ale z korzeniami historycznymi i pieknym znaczeniu jak dla mężczyzny ![]() musze sie pochwalic jaka piekna koszulke nocna sobie dzis kupilam: http://sklep.alles.pl/produkt,mama-p...zulka,573.html cena maskara ale byla taka kusząca w sklepie inna niz te 'babcine szerokie koszule'
|
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Trele teoretycznie tak. Praktycznie nie wiem na jakim etapie rozwoju umarlo to malenstwo. Ale myślę ze tak i ze rosnie bo mam o około miesiąc za wysoko dno macicy, jak przy blizniakach. (pewnie urodzę znacznie przed czasem)
Ostatnim razem nie dało sie przez brzuch zobaczyć tego pustego a nie chciał mnie lekarz dziobac dowciapnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh jutro mam jechać z moimi rodzicami do teściów a właśnie się pokłóciłam z TŻ
|
|
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrobnienie od Maksyma to Maks ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Faktycznie Twoj organizm zachowuje sie jak w ciazy blizniaczej ciekawe kiedy urodzisz .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zdrobnienie, to kontrowersyjna sprawa, tak, jak z Alą bądź Olą. Alicja, Aleksandra- Ala albo Olga i Aleksandra- Ola.w tej opcji jest Maksym, Maks, Maksymilian... gdzie na kazdego mozna wołać- Maks ![]() Co do koszuli naprawde solidna, moglam wydac te 120 zl, ale zobaczylam jakas mega wielka plachte (ktora mozna kupic na bazaze za 20-30 zł i te do porodu sa podobniez najlepsze Swoja drogą jesli chodzi o mode dla kobiet w ciazy, to nie ma prawie nic pociagajacego, kobiecego na miescie! Jestem zalamana! |
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak mozna w ciazy wygladac ładnie I w łòżku .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszula rzeczywiście ładna A z ciuchów ciążowych szukasz czegoś konkretnego? ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja jeszcze nie śpię co jest bardzo do mnie nie podobne, ale wróciliśmy dzisiaj od kuzyna z szafą i ubraniami dla Zuzki, poskładaliśmy od razu szafę bo nawet nie ma jej w sumie gdzie przechować, przeniosłam nasze ciuchy do szafy i komody zostały wolne na ciuszki córci.
RYBA ja proszę o dopisanie imienia : Zuzanna. Wybaczcie mi nie będę odpisywać, cytować itd, ale padam, dosłownie padam. A droga 1,5 h w samochodzie jest dla mnie udręką mój kręgosłup po około godzinie błaga o radykalną zmianę pozycji
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jutro wizyta kontrolna. Ginekolog chyba nie uwierzy, że maleństwo tak wariuje w brzuchu Mówiła, że od 20 tygodnia zapewne będę wyczuwała a ja już od 16 czuję kopniaki ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- No i oczywiście gratuję wszystkich poznanych płci
|
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
witam słonecznie dziewczyny, ale sie pokłóciłam z moim TŻ
leżałam w łóżku i pisałam do niego sms do 23 on wyjechał do waw załatwiać coś, tak sobie leżę na plecach i jak nie poczułam solidnego kopniaczka to aż wstałam z łóżka z wrażenia i zrobiłam wielkie oczy od razu cała złośc po mnie spłynęła jak po kaczce, pewnie dzidzi sie nie podobało, że się tak denerwuje
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#506 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zimie to z Majeczką będziesz na spacerki wychodzić a nie fugi dłubać :P Cytat:
![]() x-landery fajne, ale cena powalająca, babka tak chwaliła wózki tego prod. jakby mogla to już by nam sprzedała, ale powiedziałam jej że nie mamy takich finansów, orientujemy sie w czymś tańszm to skoczyła na tako i jeden z Inglesima, i fajny ale ciężki ten inglesima, nie dałabym rady jakoś tak.. poza tym wózki tej firmy wg mnie pasują bardziej do dziewczynki i na pewno nie na zimę. tako na prawdę mi sie podobał, laret miał kilka fajnych wzorów, a jumper tanszy, i łatwiej znaleźć tanią uzywkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sklepach ciążowych ( ale nie H&M czy tego typu, sam ciążowy) idzie znaleźć zaje.biste ciuchy, seksowe, odważne, 'inne' dla nas.też w to nie wierzyłam, ale znalazłam taki sklep w Btm i K-ce więc widze jaka róznica, od sieciowego H&M A CENY PODOBNE :P Witam w piękną niedziele! ( a mówiłam, że pogoda będzie ładna jak kupie spodnie ? :/ ) może w październiku sie doczekam
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje Cytat:
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wow, powiem szczerze, ze nie slyszalam o takim imieniu. Bardzo oryginalne, i zarazem ladne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wezcie, te straganowe to nawet jak nie bylam w ciąży to omijałam je szerokim lukiem, bo bałabym się straszyć w nocy Na starość to będzie mi obojętne ![]() Witam w sloneczna niedziele ![]() Anulka - ja powtarzam mojego TŻowi - NIE KLOC SIE Z KOBIETA W CIAZY!! I jakos to działa, od razu zmienia ton ![]() A ja myslalam, ze po wczorajszym dniu pracy będę spala jak zabita, a budziłam się cala noc :/ Chyba nie umiem sama spac ![]() Dzis nawiedzam Ikeę i jeszcze jade do kolezanka która urodzila 2tyg temu córeczkę Hania ma na imię
|
||
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaczęłam 20 tydzień i nic a nic nie czuję. I jestem smutna z tego powodu! Może poczuję niedługo, ale w ogóle czekam i czekam i nic.
Dziewczyny ja mam takie pytanie kompletnie zwariowane i obiecajcie też że się nie będziecie śmiać ze mnie....uwaga, uwaga... Co sądzicie o nadaniu imienia swojemu dziecku tak jak ma na imię mama dziecka? Chodzi o to, że ( nie jestem zadufaną i zakochaną w sobie osobą) ale akurat imię Kaśka, Katarzyna cholernie mi się podoba, uwielbiam to imię tak bardzo bardzo i myślałam, że mojej córci też tak dam na imię...ale co się odzywam na ten temat w najbliższej rodzinie to patrzą na mnie jak na wariatkę. To na serio jest taki beznadziejny pomysł? |
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Tego przynajmniej nie sciagal i nie gubil.

KCIUKI DLA ANI

ale masz power!! Ja mam nudy w pracy i zasypiam na siedząco
Ja już mam takie zboczenie, że jak widzę ludzi z wózkami to zioram jakich firm mają i czy są fajne 

ale byla taka kusząca w sklepie inna niz te 'babcine szerokie koszule'
ciekawe kiedy urodzisz ..
jednak mozna w ciazy wygladac ładnie I w łòżku ..