|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3002 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Dobry wieczór..dopiero zasiadłam przed lapkiem.. Dzień był dłuuugi.. Popołudnie z rodzicami miło minęło.. obiadek wypalił.. w międzyczasie mąż koleżanki z pracy przywiózł nam stojak z wanienką i przewijak na łóżeczko po ich córce
![]() ![]() ![]() Działo się coś interesującego dzisiaj?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Wiecie co brzuch mi się obniżył. Ile przed porodem się obniża? Musze wytrzymać do lipca, żeby zaczął się 9 miesiąc, kurcze boje się trochę. Cieżko mi sie siedzi, bo mam wrażenie że brzuch aż w nogi się wciska, za to lepiej mi się oddycha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Zakorzenienie
|
Spadam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj współczuję Cytat:
ale mi się dzisiaj mały wierci w brzuchu, aż wszystko mnie boli, a brzuch mam naciągnięty na maxa
![]() |
#3006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak tam Perse pisała jak po usg?
![]() |
#3008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego kilka osób mnie widziało i mówiło, że brzuch mi się obnizył, a sam gin w poniedziałek wyjechał do mnie z tekstem czy czuje, że mam lekko niżej brzuch. Ja się zdziwiłam, bo nie zwrociłam uwagi. Na dniach, może od piatku czy wczoraj jeszcze lepiej mi sie oddycha i mama mówi, że teraz to na serio widać, że jest niżej. Mam nadzieję, że Michaś do lipca posiedzi, ruchy poczułam bardzo wcześnie, wynikało z nich, że poród może być nawet i trzy tyg przed terminem, czyli ok 10 lipca nawet. Do tego na usg przeskoczył o cały tydzien do przodu. Chociaż Malinka miała rodzić 7 i nic (wg pierwszych ruchów). Dobra idę spać, bo mały daje czadu, chyba pisze napis o którym czarownica mówiła ,,byłem tu 2013" ![]() ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-09 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
oj to faktycznie, uważaj na siebie, odpoczywaj
![]() Ja też wcześnie poczułam pierwsze ruchy, jako pierwiastka w 17 tygodniu. Ale mam wrażenie, że wcześniej udrodzę... zresztą termin na ost. usg wyszedł mi na 15 lipca, a docelowy mam 2 sierpnia :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zadomowienie
|
Ale mam dziś senny dzień
![]() ![]() Charlize89- Chamskie te teksty i zachowania twojej mamy. Ona tak od zawsze miała, taki typ charakteru? Współczuję w każdym razie i podziwiam twoje opanowanie, ja bym tak nie potrafiła i byłabym na twoim miejscu równie szczera i dosadna. dotkaaa- Ślicznie wyszedł remont ![]() idzia111- Słyszałam,że brzuch się obniża jakieś 2-4tyg przed porodem,ale wiesz, to róźnie może być ![]() malaczarnakejt- Filipek musi mieć tam jeszcze sporo miejsca u ciebie w brzusiu,skoro tak zmienia pozycje co chwilę ![]() kallisto89 Leć do dentysty, ukruszony ząb to nic dobrego, po jakimś czasie może się w nim zrobić próchnica i dziura. Perse- Jak sytuacja u ciebie? Odezwij się jak tylko będziesz mogła,bo się tu o ciebie i Artusia martwimy ![]()
#3011 |
Wtajemniczenie
|
Jeny ja chyba dzis spac nie pójdę. Łapie mnie skurcz w nodze i prawej ręce az wykreca
![]() ![]()
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
Perse, czekamy na wieści
![]() Ja pomagam mężowi w pracy, wrzucam treści na stronę www... A jutro jedziemy kupić oświetlenie i do Ikei ogarnąć sprawę mebli ![]() I może materac dla nas kupimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy w nocy dopadnie Cię silny ból łydki, zacznij masować nogę. Powoli i zgodnie /e wskazówkami zegara, a potem rytmicznie poruszaj nią w dół, w górę i na boki. Rozcieraj mięśnie w kierunku przeciwnym do skurczu. W pozycji siedzącej chwyć mocno palce sto¬py i staraj się wyprostować nogę. Na skurcze mięśni pomagają także ćwiczenia rozciągające. Na przykład stanie na palcach i zginanie nogi w kolanach. Dzięki takiemu ćwiczeniu zmienia się ułożenie skurczonego mięśnia, co w efekcie przyczynia się do zmniejszenia skurczu. Ten sam efekt możemy również osiągnąć, przechadzając się, zginając kolana. Kojąco na skurcz działają także wilgotne i ciepłe okłady na łydki." Może pomoże. Znam ten ból, ostatnio często mam skurcze łydek w nocy ![]()
![]() |
#3014 |
Zakorzenienie
|
Dopiero nadrobiłam
![]() ![]() kayka, Anulka, Oliath, dotka, surka, roxi, enlevee, magolina, malinka, idzia, lachrymia, kallisto, kiss, kooocur, Charlize, elaine, cynamonku, madi, Neni, jakierka, skylie, stokrotka, puchatku dziękuję za życzenia ![]() dotka, roxi, Perse, elaine, misiaczka, enlevee, magolina, jakierka, Kathe gratuluję nowych tygodni ![]() Neni minęła północ, więc i dla Ciebie ![]() ![]() en- już lepiej? bóle się nie powtórzyły? ![]() Oliath- Twoje dolegliwości są przerażające.. coraz to coś nowego bidulko ![]() sarna- ![]() cynamonku- kup sobie i śmigaj w japonkach czy klapeczkach.. tanie są, wygodne i nie będą dodatkowo uciskać popuchniętych stópek ![]() tysia- ![]() Blackbejbe- przykro mi strasznie.. wg mnie powinnaś być pod ciągłą opieką lekarską ![]() jakierka- śliczna pamiątka ![]() malaczarnakejt- łazienka poszła nieźle do przodu ![]() fiazo- ![]() baloniku- cieszę się, że z bratową Tżta już lepiej ![]() misiaczka- ale akcja z telefonem..całe szczęście dobrze się wszystko skończyło ![]() surka- rozmowa z chrześniakiem rozbrajająca ![]() magolina- MAHOMED ![]() eveewe- biedna malutka ![]() malaczarnakejt- słyszałam najpierw od sąsiadki jak to Warszawę zalało.. a później mąż mi pokazał filmik mojego brata z podziemnego garażu w Warszawie.. jak ewakuował ze szwagrem auto...podtopienie prawie do połowy łydek ![]() Charlize- masakra jak się Twoja mama względem Ciebie zachowuje ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Uciekam do łóżka.. obiecałam mężowi, że jak na mnie zaczeka, to mu poszkrabię plecki przed snem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-06-09 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Rozeznanie
|
Re: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Witam Brzuchatki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis gin, wiec sie dowiem ![]() Tymczasem z dobrych wiesci, tfu na psa urok, te plamy na brzusiu dolem, ktore Wam fotografowalam - USTEPUJA ![]() ![]() Ok, wroce za moment, czas na pobudke ![]()
![]() |
#3017 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.
Witam sie z rana.Ja już od 4 na nogach,męża odwiozłam do pracy.Śniadanko zjedzone,kawka wypita!Mam nadzieje,że dziś będzie dobry dzień na Wizazu i żadnych gorszych wiadomości.Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące!No i zaczynamy dziś z dzidziolkiem 31 tydzień!
---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------
http://www.suwaczki.com/tickers/88c5yx8dy0c2edeg.png Edytowane przez kayka11 Czas edycji: 2013-06-10 o 05:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Zadomowienie
|
Witam sie o poranku!
![]() Ja zbieram sie do pracy i pewnie bede Was z trudem nadrabiac przez caly tydzien ![]() Neni, Kayka - ![]() Oliath - super, ze objawy ustepuja, oby tak dalej! ![]() Zycze wszsytkim milego dnia i do uslyszenia pozniej ![]()
#3019 |
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3020 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Różnie to chyba bywa z terminem. Gdzieś przeczytałam, że jak się obniży, to za dwa dni się urodzi. ![]() ![]() ![]() Charlize- współczuję sytuacji z mamą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
![]() ![]() Witamy się z Kacperkiem w 36 tc czyli zaczynamy dziś 9 miesiąc. ![]() Zaczynam się bać chyba. W tm tygodniu muszę torbę spakować ![]() Dzięki dziewczynki za zdrówka dla taty, dziś jak wszystko będzie dobrze to może już wyjdzie i trochę lżej bedzie bo nie będę musiała ganiać do szpitala co dzień, moja noga, doopa czy co to tam mnie rwie bez zmian, mam zamiar dziś się na zakupy wybrać bo dziś Matki Bożej pieniężnej u mnie ale muszę dobrze rozplanować miejsca parkingowe na mieście co by nie łazić dużo ![]() Kathe Ja to co dzień między 14 a 17 śpię jak niemowlę, godzinka to absolutne minimum wstaję i znowu śpiąca jestem evewee dużo zdrówka dla córuni Idzia a ta książka to nie była może "Biegnąca z wilkami"?? Tak mi coś świta ![]() Dotkaa bardzo ładnie wyszło ![]() ![]() Charlize współczuję sytuacji z mamą. Kurczę nie ogarniam takich osób chyba ![]() dzoan ja to o spodenkach już dawno zapomniałam ![]() Oliath mam nadzieję że ta tendencja "plamospadkowa" się utrzyma ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, badania, nowe tygodnie i za wszystko czego tylko która potrzebuję ![]() ![]() A sama proszę o kciuki o 10.00 dla mojego męża bo ma rozmowę o pracę ![]()
#3022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie bój się kochana, jesteś pod dobrą opieką, wszystko będzie dobrze. Ściskam Cie mocno i jeszcze mocniej trzymam kciuki ![]() ![]() ![]()
#3024 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry u mnie dziś pochmurno i chyba nic się nie zmieni dziś cały dzień z tż w domu bo ma na noc do pracy, co my będziemy robić ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi na szczęście oddała siostra, także mam ładny zieloniutki wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kochana jesteśmy z Tobą, informuj nas na bieżąco, trzymamy kciuki, żeby wszystko buło dobrze ![]() A mnie obudził Tż jak wychodził do pracy, a jestem nie wyspana, bo wczoraj wróciła wieczorem Tżta siostra i się tak tłukła, że mnie obudziła. Tż na nią nakrzyczał, żeby była cicho, ale było już za późno, bo już mnie obudziła ![]() Witam się z Wami, gratuluję tygodni, trzymam kciuki za wizyty.
![]() ![]() ![]() ![]() Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-06-10 o 06:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, trzymaj się, trzymam mocno kciuki i wszystkie Zdrowaśki dla Was ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
przypomniała mi się moja "przygoda" z kleszczem i rumieniem. Dostałam od dermatologa sterydy na ten rumień, który po nich rozlazł się się jeszcze bardziej. Zmieniłam lekarza, który od razu rozpoznał rumień, borelioze i powiedział, że sterydy tylko pogarszają sprawę bo rozlewają rumień jeszcze bardziej. Brałam wtedy antybiotyk najśilniejszą dawkę przez 21 dni. No i w związku z Twoją pokrzywką - może te sterydy działały tak jak u mnie, powodowały pogorszenie? DZOAN, ja ostatnie dni to tak z doskoku z wielkim wqur... Spóźnione ale z głębi serca najlepsze życzenia dla Ciebie Kochana, żeby wszystko szło głądziutko po Twojej myśli.... no i oczywiście, żeby poród lekkim był ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-06-10 o 06:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dzieki i chwala Bogu, ze poszlas na to USG i ze jestes w szpitalu, koniecznie pisz po wizycie co i jak - czyzby cos szykowali dla Ciebie, skoro na czczo? ![]()
#3029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch obniża się różnie. I 2 i 4 tygodnie wcześniej. U pierworódek zdaje się wcześniej niż u tych co już rodziły. ----- Mała, Roxi dzięki za info odnośnie podkładów. Dziś się mocno przypatrzę. Bo na jednej z aukcji (chyba Twoja Mała) są też prześcieradła na gumkę na duże łoże więc może za jednym zamachem kupie. Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-06-10 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Oli żebyś wiedziała. Nie żadne logiczne myślenie ani kalkulacje ani czytanie neta, tylko intuicja..... Nie mam pojęcia, co zadecydują.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.