Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 21:22   #3001
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

i ja zbieram się spać, mam nadzieję, że dziś porządnie pośpię
dobrej nocy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:23   #3002
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Dobry wieczór..dopiero zasiadłam przed lapkiem.. Dzień był dłuuugi.. Popołudnie z rodzicami miło minęło.. obiadek wypalił.. w międzyczasie mąż koleżanki z pracy przywiózł nam stojak z wanienką i przewijak na łóżeczko po ich córce na 18 kościółek, a po mały maraton po galerii Chciałam kupić spodenki w h&m, fajne jeansowe z panelem.. ale kurde uda mam grubaśne.. aż mi się spodenki ocierały i do tego cellulit na udach.. nie zdecydowałam się..

Działo się coś interesującego dzisiaj??

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:27   #3003
idzia111
Zakorzenienie

Wiecie co brzuch mi się obniżył. Ile przed porodem się obniża? Musze wytrzymać do lipca, żeby zaczął się 9 miesiąc, kurcze boje się trochę. Cieżko mi sie siedzi, bo mam wrażenie że brzuch aż w nogi się wciska, za to lepiej mi się oddycha.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:27   #3004
Neni1984
Zakorzenienie

Spadam Jutro zaczynam 35 tydzień, zatem możecie już od rana mi klaskać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:31   #3005
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
i ja zbieram się spać, mam nadzieję, że dziś porządnie pośpię
dobrej nocy
dobranoc
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Właśnie uraczyłam się chipsami i w nagrodę ukruszył mi się ząb
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
współczuję, mi na początku ciąży dwa się ukruszyły

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie.
Najgorsze, że moja mama jest w tej chwili tak obrażona, jakbym jej wielką krzywde zrobiła. A mnie po prostu przykro się zrobiło jak przy teściowej o szwagierce to powiedziała. Wiem, że jakbym się wtedy odezwała to awantura jeszcze większa by była, bo ja nie mam żadnego prawa zwracać jej uwagi nawet jeśli jest to nie prawdą. Kurdę no, jak niewolnik.

Przy wszystkich zwraca mi uwagę, że jestem gruba w tej ciąży, że nogi mam spuchnięte. Wczoraj też przy teściowej i szwagierce podniosła mi sukienke i krzyczy "Zobaczcie, jakie ma nogi grube, kostek nie ma widać", a jak chcę się trochę w pokoju położyć i odpocząć to ciągle słyszę "Ty znowu leżysz?!"

Byłam z moją mamą w tygodniu na zakupach i spotkałysmy mojego byłego. Pytał jak się czuję, mówił, że ładny duży brzuszek mam, fajnie zaokrąglona itd...a moja mama oczywiście "Tak, tak i doope jak szafa trzydrzwiowa" No tylko ją strzelić. Głupio mi się zrobiło, ale ona nic sobie z tego, bo przecież "prawdę" powiedziała.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Chyba już nie. Taki jej charakter. Jak coś opowiada to obcy ma wrażenie ze rozmawia z ideałem. Kiedyś mnie już mocno wkurzyła to jej powiedziałam, że już sama się beatyfikowała za życia. Co to nie ona, cud miód. Wszystkich poucza i wie najlepiej.

Muszę spróbować następnym razem domestosem.
współczuję Ci bardzo, ciężki ma Twoja mama charakter, przykre rzeczy Tobie mówi

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
MI zostało 51 dni do porodu i nie wiem kiedy to zleciało, a tak naprawdę nie jestem jeszcze na to gotowa. Nawet nie mam łóżeczka
ja tez jeszcze nie jestem gotowa
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Ponadto podmoczyło nam piwnicę, a mojemu TŻ zakład pracy ...
oj współczuję
Cytat:

Tak, u nas była całe popołudnie jedna wielka burza, ale tragedii nie ma jak w niektórych miastach
u mnie tak samo dzisiaj było

ale mi się dzisiaj mały wierci w brzuchu, aż wszystko mnie boli, a brzuch mam naciągnięty na maxa

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:35   #3006
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wiecie co brzuch mi się obniżył. Ile przed porodem się obniża? Musze wytrzymać do lipca, żeby zaczął się 9 miesiąc, kurcze boje się trochę. Cieżko mi sie siedzi, bo mam wrażenie że brzuch aż w nogi się wciska, za to lepiej mi się oddycha.
Idzia, a może Michalek się tak na dole ułożył po prostu i stąd takie obniżenie? Ja mam wrażenie, że mój brzuch raz w górze, raz na dole

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:40   #3007
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Jednak przyszlam haha ale na chwile tylko wkleje Wam zdjecia zaraz ja mam tyle sliniaczkow ze chyba na cale dziecinstwo malej starczy.. wszystkie dostalam he..

i uwazam ze dla dziecka ( moze nie od narodzin ale tak od 2 miesiaca) jak dziecko sie slini,ulewa mu sie czy coś to wygodniej jest zalozyc sliniaczek i nie brudzic ubranek,pajacykow itp.

wklejam zdjecia.te sa tak jak pisalam jeszcze bez lozeczka dla malej i naklejek itp:P

( na ciemnej scianie bedzie lozeczko jasne wiec tez troszke rozjasni) Wisza mi same firanki makarony nie mam pojecia jakie zaslony,ale pewnie jakies jasne dam co by trochu rozjasnic .Musze sie przyzyczaic ale jest fajnie i mi sie podoba he
bardzo fajnie wam wyszedł pokoik
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
d0tkaaa

Fajna tapeta

Mam nowy kibelek i słyszałam, żeby go nie czyścić żadnymi domestosami, ani niczym podobnym (bo wyżre tylko i bardziej będzie wchodził brud), więc czym

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Charlize89

Nie fajna sytuacja

A u mnie za oknem burza zaczyna straszyć
ja tez mam nowy kibelek ale zawsze domestosem go myjemy

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy Wy tez ciagle byscie spaly lub lezały??????
ja juz nie wyrabiam, brak energii, brzuch od czasu do czasu pobolewa jak na @.
znow mi sie chce spac
ja śpiąca nie jestem, energi też jakos wiecej nie mam, tak jak zawsze na pół leniwie
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
czesc i czolem

U mnie znow cos nie teges mala wczoraj nagle goraczka 38,5 i nie chce jesc. Zbilam czopkiem i poszla spac. wstala, pobawila sie, za 2 h to samo wiec w auto i do lekarza i co - afty w buzi (zapalenie jamy ustnej). Antybiotyk, dwa mazidla na chore miejsca. MASAKRA i biednej dzis tak popuchly gorne dziasla, ze prawie zabki "sie schowaly" , plus przebily jej sie dwie dolne trojki Ciekawe co to moje biedne dziecko jeszcze dopadnie .....
zdrówka dla małej

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
chwalę się:
super

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie ponownie!!

Mielismy dzis dzien pelen obzarstwa U mamy robilismy nalesniki z pieczarkami, cebulka i smietana, a w wersji slodkiej byly z serem i brzoskwiniami. Do tego na deser orzeszki z masa kajmakowa (ktore znalazlam w sklepie litewskim i de facto mialam na nie ochote tylko i wylacznie przez Was oraz 'zefir' takie pyszne ciastka rosyjskie )

Do tego odnalazlam u mamy rzeczy dla Edzia, ktore kupilam jakis czas temu za grosze na targu, wiekszosc z nich uzywana, ale w bardzo dobrej kondycji.

Ponizej fotki, a ja tymczasem lece Was nadrabiac
ale śliczne ciuszki

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A ja siedze w lesie. Robie sobie piknik i czytam ksiazeczke. Chlopaki na spacerze. Luz blues
ale Ci dobrze było
Cytat:
Z moich notatek - pelęgnacja maluszka:
- Pępka nie moczyc specjalnie, ale tez nie sluchac babc, ktore beda przerazone, ze woda dostala sie do pepka.
czyszczenie - octanisept na gazik i gazikiem jedziemy przez caly rowek wokol pepka, wybierajac dokladnie ewentualna rope czy krew. tak to ma wygladac i nie panikowac. najwazniejsze zeby nie smierdzialo gnilnie i nie bylo czerwonej otoczki zapalnej wokol.
- oczka przemywac przegotowana woda od zewnatrz do srodka (kanalik lzowy), sol fizjologiczna jak bedzie jakis stan zapalny, inaczej nie ma co przesadzac.
- uszka z zewnatrz paleczkami, wewnatrz zwinac gazik i nim wyczyscic (nie uszkodzimy nic w uchu, nie wepchniemy woskowiny glebiej, a usuniemy wode)
- nosek - przy katarze najlepiej użyć aspiratora (frida, katarek), na codzien gruszke z malenka koncowka, zassac powietrze na zewnatrz i wciagnac co trzeba. nie pomopowac dziecka. Jak nie ma katarku, to nie ma co czyscic (kichajac udraznia). a jakby cos bylo to woda morska na patyczek i pobiezne czyszczenie.

dzięki Ci bardzo zapiałam już sobie

a jak tam Perse pisała jak po usg?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-09, 21:46   #3008
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Idzia, a może Michalek się tak na dole ułożył po prostu i stąd takie obniżenie? Ja mam wrażenie, że mój brzuch raz w górze, raz na dole
no wydaje mi się, że to nie Michałek, bo on lezy sobie ładnie główką na w dół, potwierdzone w poniedziałek na usg, zresztą kilka razy dziennie czkawka jest na dole. Wczesniej był na górze, a potem wam pisałam, że chyba sie przekrecił i miałam rację.

Do tego kilka osób mnie widziało i mówiło, że brzuch mi się obnizył, a sam gin w poniedziałek wyjechał do mnie z tekstem czy czuje, że mam lekko niżej brzuch. Ja się zdziwiłam, bo nie zwrociłam uwagi. Na dniach, może od piatku czy wczoraj jeszcze lepiej mi sie oddycha i mama mówi, że teraz to na serio widać, że jest niżej.

Mam nadzieję, że Michaś do lipca posiedzi, ruchy poczułam bardzo wcześnie, wynikało z nich, że poród może być nawet i trzy tyg przed terminem, czyli ok 10 lipca nawet. Do tego na usg przeskoczył o cały tydzien do przodu. Chociaż Malinka miała rodzić 7 i nic (wg pierwszych ruchów).

Dobra idę spać, bo mały daje czadu, chyba pisze napis o którym czarownica mówiła ,,byłem tu 2013" skrobie i skrobie, jakby ktoś drapał pazurkami

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-09 o 21:50
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:56   #3009
malaczarnakejt
Zakorzenienie

oj to faktycznie, uważaj na siebie, odpoczywaj
Ja też wcześnie poczułam pierwsze ruchy, jako pierwiastka w 17 tygodniu. Ale mam wrażenie, że wcześniej udrodzę... zresztą termin na ost. usg wyszedł mi na 15 lipca, a docelowy mam 2 sierpnia :P

Filipiśko

Stary 2013-06-09, 22:12   #3010
czerwony_balonik
Zadomowienie

Ale mam dziś senny dzień Byłam rano na rynku, chciałam kupić pościel do łóżeczka,ale nie było w odpowiednim wymiarze 90x120, była tylko 80x120 i po 50zł Jak wróciłam rozpadało się i przyszła burza, poszłam więc spać. Popsztykaliśmy się trochę z tż, ale już jest ok, chwilowy mały kryzys emocjonalny był i złe zrozumienie się nawzajem.

Charlize89- Chamskie te teksty i zachowania twojej mamy. Ona tak od zawsze miała, taki typ charakteru? Współczuję w każdym razie i podziwiam twoje opanowanie, ja bym tak nie potrafiła i byłabym na twoim miejscu równie szczera i dosadna.

dotkaaa- Ślicznie wyszedł remont

idzia111- Słyszałam,że brzuch się obniża jakieś 2-4tyg przed porodem,ale wiesz, to róźnie może być

malaczarnakejt- Filipek musi mieć tam jeszcze sporo miejsca u ciebie w brzusiu,skoro tak zmienia pozycje co chwilę

kallisto89 Leć do dentysty, ukruszony ząb to nic dobrego, po jakimś czasie może się w nim zrobić próchnica i dziura.

Perse- Jak sytuacja u ciebie? Odezwij się jak tylko będziesz mogła,bo się tu o ciebie i Artusia martwimy
Stary 2013-06-09, 22:14   #3011
misiaczka555
Wtajemniczenie

Jeny ja chyba dzis spac nie pójdę. Łapie mnie skurcz w nodze i prawej ręce az wykreca kiedy to sie skonczy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-09, 22:27   #3012
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Perse, czekamy na wieści

Ja pomagam mężowi w pracy, wrzucam treści na stronę www...
A jutro jedziemy kupić oświetlenie i do Ikei ogarnąć sprawę mebli
I może materac dla nas kupimy

Filipiśko

Stary 2013-06-09, 22:29   #3013
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Jeny ja chyba dzis spac nie pójdę. Łapie mnie skurcz w nodze i prawej ręce az wykreca kiedy to sie skonczy
"Szybka pomoc w czasie skurczu
Kiedy w nocy dopadnie Cię silny ból łydki, zacznij masować nogę. Powoli i zgodnie /e wskazówkami zegara, a potem rytmicznie poruszaj nią w dół, w górę i na boki. Rozcieraj mięśnie w kierunku przeciwnym do skurczu. W pozycji siedzącej chwyć mocno palce sto¬py i staraj się wyprostować nogę. Na skurcze mięśni pomagają także ćwiczenia rozciągające.

Na przykład stanie na palcach i zginanie nogi w kolanach. Dzięki takiemu ćwiczeniu zmienia się ułożenie skurczonego mięśnia, co w efekcie przyczynia się do zmniejszenia skurczu. Ten sam efekt możemy również osiągnąć, przechadzając się, zginając kolana. Kojąco na skurcz działają także wilgotne i ciepłe okłady na łydki."

Może pomoże. Znam ten ból, ostatnio często mam skurcze łydek w nocy Czasem pomaga mi wyprostowanie nogi w pozycji leżącej, uniesienie jej lekko do góry i wyginanie palców stóp do siebie. Masaże łydek przed snem też czasem zapobiegają.
Stary 2013-06-09, 23:28   #3014
dzoan
Zakorzenienie

Dopiero nadrobiłam odpiszę i idę spać....

kayka, Anulka, Oliath, dotka, surka, roxi, enlevee, magolina, malinka, idzia, lachrymia, kallisto, kiss, kooocur, Charlize, elaine, cynamonku, madi, Neni, jakierka, skylie, stokrotka, puchatku dziękuję za życzenia

dotka, roxi, Perse, elaine, misiaczka, enlevee, magolina, jakierka, Kathe gratuluję nowych tygodni
Neni minęła północ, więc i dla Ciebie za 35 tc

en- już lepiej? bóle się nie powtórzyły?

Oliath- Twoje dolegliwości są przerażające.. coraz to coś nowego bidulko

sarna- dla męża

cynamonku- kup sobie i śmigaj w japonkach czy klapeczkach.. tanie są, wygodne i nie będą dodatkowo uciskać popuchniętych stópek

tysia-

Blackbejbe- przykro mi strasznie.. wg mnie powinnaś być pod ciągłą opieką lekarską

jakierka- śliczna pamiątka

malaczarnakejt- łazienka poszła nieźle do przodu

fiazo- za egzamin

baloniku- cieszę się, że z bratową Tżta już lepiej

misiaczka- ale akcja z telefonem..całe szczęście dobrze się wszystko skończyło

surka- rozmowa z chrześniakiem rozbrajająca

magolina- MAHOMED

eveewe- biedna malutka

malaczarnakejt- słyszałam najpierw od sąsiadki jak to Warszawę zalało.. a później mąż mi pokazał filmik mojego brata z podziemnego garażu w Warszawie.. jak ewakuował ze szwagrem auto...podtopienie prawie do połowy łydek

Charlize- masakra jak się Twoja mama względem Ciebie zachowuje jak może własną córkę tak poniżać, obrażać i dołować

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Uciekam do łóżka.. obiecałam mężowi, że jak na mnie zaczeka, to mu poszkrabię plecki przed snem A on o 6 do pracy wstaje.. wkręcił w kabarety..już ja widzę tę jego pobudkę

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-06-09 o 23:30
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 04:57   #3015
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Witam Brzuchatki wlasnie sciagnelam sobie app na tel,bo nie moge spac:banghead:

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 05:11   #3016
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez chyba - jesli jednym z objawow jest ustapienie zgagi?
Dzis gin, wiec sie dowiem a internista rano jutro dopiero, niestety.
Tymczasem z dobrych wiesci, tfu na psa urok, te plamy na brzusiu dolem, ktore Wam fotografowalam - USTEPUJA juz nie swedza i powolutku bledna, za to plecy i dekold/biust/szyja - jaszczurka w ciapki. Nie wiem, co sie dzieje, ale odstawilam wszystkie leki i suplementy i tylko wapno pije/smaruje fenistilem - zobaczymy, czy pozadana tendencja sie utrzyma

Ok, wroce za moment, czas na pobudke
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 05:24   #3017
kayka11
Raczkowanie

Dot.: Re: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.

Witam sie z rana.Ja już od 4 na nogach,męża odwiozłam do pracy.Śniadanko zjedzone,kawka wypita!Mam nadzieje,że dziś będzie dobry dzień na Wizazu i żadnych gorszych wiadomości.Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące!No i zaczynamy dziś z dzidziolkiem 31 tydzień!

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Tymczasem z dobrych wiesci, tfu na psa urok, te plamy na brzusiu dolem, ktore Wam fotografowalam - USTEPUJA juz nie swedza i powolutku bledna, za to plecy i dekold/biust/szyja - jaszczurka w ciapki. Nie wiem, co sie dzieje, ale odstawilam wszystkie leki i suplementy i tylko wapno pije/smaruje fenistilem - zobaczymy, czy pozadana tendencja sie utrzyma

Super,że już z brzuszka schodzi - to jest duża szansa że i reszta też zacznie ustępować.Dobrze,że zgaga ustąpiła,ja niestety chyba jescze jakiś czas się z nią pomęcze.

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Edytowane przez kayka11
Czas edycji: 2013-06-10 o 05:37
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 05:37   #3018
jakierka
Zadomowienie

Witam sie o poranku!

Ja zbieram sie do pracy i pewnie bede Was z trudem nadrabiac przez caly tydzien

Neni, Kayka - za tygodnie

Oliath - super, ze objawy ustepuja, oby tak dalej!

Zycze wszsytkim milego dnia i do uslyszenia pozniej
Stary 2013-06-10, 05:54   #3019
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 05:55   #3020
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
mi 38 zostało ale daję sobie czas do 21,06 pewnie dłużej nie wytrzymam...
20.06 to piękna data. Zapewniam cię, że dzieci urodzone tego dnia są mądre, grzeczne, rozsądne i w ogóle kochane.

Cytat:
Mnie się obniżył ponad tydzień temu. Od soboty (01.06) nie bolą mnie już żebra. Mąż i mama zauważyli, że jest niżej i sama widzę, że łapkę sobie mogę między piersiami a brzuchem wcisnąć.
Różnie to chyba bywa z terminem. Gdzieś przeczytałam, że jak się obniży, to za dwa dni się urodzi. Ja więc wg tej teorii już urodziłam. Inna mówi, że mamy dobre 3 tygodnie spokoju. To chyba jak każda w ciąży bardzo indywidualna sprawa.

Charlize- współczuję sytuacji z mamą
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 05:57   #3021
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Hej Mamusie
Witamy się z Kacperkiem w 36 tc czyli zaczynamy dziś 9 miesiąc.
Zaczynam się bać chyba. W tm tygodniu muszę torbę spakować

Dzięki dziewczynki za zdrówka dla taty, dziś jak wszystko będzie dobrze to może już wyjdzie i trochę lżej bedzie bo nie będę musiała ganiać do szpitala co dzień, moja noga, doopa czy co to tam mnie rwie bez zmian, mam zamiar dziś się na zakupy wybrać bo dziś Matki Bożej pieniężnej u mnie ale muszę dobrze rozplanować miejsca parkingowe na mieście co by nie łazić dużo

Kathe Ja to co dzień między 14 a 17 śpię jak niemowlę, godzinka to absolutne minimum wstaję i znowu śpiąca jestem
evewee dużo zdrówka dla córuni

Idzia a ta książka to nie była może "Biegnąca z wilkami"?? Tak mi coś świta

Dotkaa bardzo ładnie wyszło, juz tak przytulnie jest Lubię takie puszyste dywaniki
Charlize współczuję sytuacji z mamą. Kurczę nie ogarniam takich osób chyba
dzoan ja to o spodenkach już dawno zapomniałam:brz ydal:
Oliath mam nadzieję że ta tendencja "plamospadkowa" się utrzyma

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, badania, nowe tygodnie i za wszystko czego tylko która potrzebuję:kciu ki:

A sama proszę o kciuki o 10.00 dla mojego męża bo ma rozmowę o pracę

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:04   #3022
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

za 9 miesiąc i dla męża.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:05   #3023
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Nie bój się kochana, jesteś pod dobrą opieką, wszystko będzie dobrze. Ściskam Cie mocno i jeszcze mocniej trzymam kciuki

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:27   #3024
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
ja słyszałam, że 2 tygodnie-chyba siostra mi tak mówiła, ale to tak się obniżyć ma że rękę możesz włożyć między brzuch a piersi

Cytat:

Cytat:

:kxiuki: za wizytę i za schodzenie plam, niech szybko znikają

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana.Ja już od 4 na nogach,męża odwiozłam do pracy.Śniadanko zjedzone,kawka wypita!Mam nadzieje,że dziś będzie dobry dzień na Wizazu i żadnych gorszych wiadomości.Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące!No i zaczynamy dziś z dzidziolkiem 31 tydzień![COLOR="Silver"]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.[/QUOTE] będzie dobrze, najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Zaczynam się bać chyba. W tm tygodniu muszę torbę spakować

i dla męża

Dzień dobry
u mnie dziś pochmurno i chyba nic się nie zmieni
dziś cały dzień z tż w domu bo ma na noc do pracy, co my będziemy robić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:31   #3025
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Perse, dla Was!! Badz dobrej mysli, my rowniez jestesmy!

Stary 2013-06-10, 06:36   #3026
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy oglądać z TŻtem trakt porodowy w szpitalu gdzie będę rodzić. Sale wyglądają spoko, są jednoosobowe. Ale uświadomiłam sobie, że to już całkiem niedługo i strach mnie obleciał!
Ja jak zaczynam się denerwować, to myślę sobie, przecież jakoś wyjść musi, prawda?

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy Wy tez ciagle byscie spaly lub lezały??????
ja juz nie wyrabiam, brak energii, brzuch od czasu do czasu pobolewa jak na @.
znow mi sie chce spac
Ja też bym co chwila spała, a jak wchodzę gdzieś na piętro to dostaję taiej zadyszki jakbym co najmniej maraton przebiegła

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

A mnie weekend minął aktywnie.
POŻALĘ SIĘ TROCHĘ
Wczoraj pożarłam się z moją mamą, zrobiła ze mnie i TŻ głupka przy szwagierce i teściowej.
Dostała od znajomej kilka dni temu świeże rybki, znajoma chciała dać jej podwójną porcje ryb ale moja mama się nie zgodziła. Wzieła jedną, usmażyła, zalała octem i już ślad o nich zaginął.
Wczoraj na kawe przyjechała teściowa ze szwagierką a moja mama mówi o tych rybach, że drugiej porcji nie wzieła bo TŻ nie chciał ich zawieść do teściowej.
Ja w szoku, bo nic na ten temat nie wiem. TŻ czerwony, jak burak. Moja mama nawet nic mu na ten temat nie powiedziała, nie spytała czy by zawiózł tą drugą porcje świeżych rybek do teściowej.

Wyszliśmy z TŻetem na sknerów co nie chcą się podzielić rybami, a moja mama zrobiła się znowu na Anioła a my jesteśmy beeeee. Tak mi wstyd było. Nic nie powiedziałam, bo nie chciałam zrobić awantury przy gościach. Masakra.
Wieczorem upomniałam moją mame, że takich rzeczy się nie robi. Jak chciała dać ryby to sama mogła je tam zawieźć. Ona nie widzi problemu, obraziła się na nas. Wyzwała od idiotów. Boże, czasem mam ochotę uciec z tego domu.
Ech no i widzisz? Takie są mamy. Na razie z domu nie uciekaj, bo przecież musisz się rozpakować

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
my kupujemy nowy, nikt nie miał do oddania
Mi na szczęście oddała siostra, także mam ładny zieloniutki wózek

Cytat:
Hmm... nie chcę tu prorokować, ale gdzieś tam przeczytałam, że jak się brzuch obniża i lepiej się oddycha, to zbliża się ten czas

Cytat:
No to ja od rana klaszczę za piękny tydzień

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.

Kochana jesteśmy z Tobą, informuj nas na bieżąco, trzymamy kciuki, żeby wszystko buło dobrze

A mnie obudził Tż jak wychodził do pracy, a jestem nie wyspana, bo wczoraj wróciła wieczorem Tżta siostra i się tak tłukła, że mnie obudziła. Tż na nią nakrzyczał, żeby była cicho, ale było już za późno, bo już mnie obudziła Także tak właśnie jest...
Witam się z Wami, gratuluję tygodni, trzymam kciuki za wizyty.

09.07.2011 Żona

Edytowane przez Agrafka86
Czas edycji: 2013-06-10 o 06:38
Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:50   #3027
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Perse, trzymaj się, trzymam mocno kciuki i wszystkie Zdrowaśki dla Was

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:

wiesz co Oli?
przypomniała mi się moja "przygoda" z kleszczem i rumieniem. Dostałam od dermatologa sterydy na ten rumień, który po nich rozlazł się się jeszcze bardziej. Zmieniłam lekarza, który od razu rozpoznał rumień, borelioze i powiedział, że sterydy tylko pogarszają sprawę bo rozlewają rumień jeszcze bardziej. Brałam wtedy antybiotyk najśilniejszą dawkę przez 21 dni.
No i w związku z Twoją pokrzywką - może te sterydy działały tak jak u mnie, powodowały pogorszenie?

DZOAN, ja ostatnie dni to tak z doskoku z wielkim wqur...
Spóźnione ale z głębi serca najlepsze życzenia dla Ciebie Kochana, żeby wszystko szło głądziutko po Twojej myśli.... no i oczywiście, żeby poród lekkim był

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-06-10 o 06:53
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:54   #3028
Oliath
Zakorzenienie

Dzieki i chwala Bogu, ze poszlas na to USG i ze jestes w szpitalu, koniecznie pisz po wizycie co i jak - czyzby cos szykowali dla Ciebie, skoro na czczo?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:55   #3029
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
odnoszę wrażenie, że też mam go niżej od zeszłęgo tygodnia. Jakby ciut lepiej się oddychało, ale zgaga i niestrawność dalej są. Dodatkowo mam wrażenie, że większy ucisk mam na dole.
Brzuch obniża się różnie. I 2 i 4 tygodnie wcześniej. U pierworódek zdaje się wcześniej niż u tych co już rodziły.

-----

Mała, Roxi dzięki za info odnośnie podkładów. Dziś się mocno przypatrzę. Bo na jednej z aukcji (chyba Twoja Mała) są też prześcieradła na gumkę na duże łoże więc może za jednym zamachem kupie.

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-06-10 o 06:58
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 06:57   #3030
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Oli żebyś wiedziała. Nie żadne logiczne myślenie ani kalkulacje ani czytanie neta, tylko intuicja..... Nie mam pojęcia, co zadecydują.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości