Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 08:04   #3061
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Hej
Powrócił mój koszmar nieprzespanej nocy Co prawda męczyłam się tylko do 2:30, no ale zawsze...
Jadę zaraz po wyniki do labka i popołudniu wizyta Ciekawe co tam u naszego maleństwa

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana.Ja już od 4 na nogach,męża odwiozłam do pracy.Śniadanko zjedzone,kawka wypita!Mam nadzieje,że dziś będzie dobry dzień na Wizazu i żadnych gorszych wiadomości.Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące!No i zaczynamy dziś z dzidziolkiem 31 tydzień!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mi tez chyba - jesli jednym z objawow jest ustapienie zgagi?
Dzis gin, wiec sie dowiem a internista rano jutro dopiero, niestety.
Tymczasem z dobrych wiesci, tfu na psa urok, te plamy na brzusiu dolem, ktore Wam fotografowalam - USTEPUJA juz nie swedza i powolutku bledna, za to plecy i dekold/biust/szyja - jaszczurka w ciapki. Nie wiem, co sie dzieje, ale odstawilam wszystkie leki i suplementy i tylko wapno pije/smaruje fenistilem - zobaczymy, czy pozadana tendencja sie utrzyma
Oby tak już zostało

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.
[/QUOTE]

Najważniejsze, że jesteś pod opieką i Artusiowi nie grozi żadne niebezpieczeństwo. Nawet jeśli teraz urodzisz, lekarze się nim zajmą, a jest na tyle duży i silny, że sobie poradzi

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Witamy się z Kacperkiem w 36 tc czyli zaczynamy dziś 9 miesiąc.
Zaczynam się bać chyba. W tm tygodniu muszę torbę spakować

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy. Troche to boli jak nie mozna liczyc na wlasna mame. Chce byc lepsza dla swojej corki. Z tego wszystkiego nawet sie nie pochwalilam, ze od soboty jestesmy z Anulka w 33 tc.
za tydzień.
A na mamę brak słów

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
mam pytanie do was w wózku to podusie się podkłada pod główkę czy na płasko powinien maluch leżeć??
Raczej na płasko całkiem.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:05   #3062
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj też mnie mniej będzie, bo na 15 do lekarza, a o 19 widzę się z przyjaciółką

wszystkim za nowe tygodnie i za wizyty!
za wizytę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:08   #3063
paulinka777
Raczkowanie

Hey dziewczynki! Znowu sporo czasu mnie nie było, ale tak to jest, jak miesiąc do terminu a w mieszkaniu jeszcze milion rzeczy do zrobienia. Ale już prawie jesteśmy ogarnięci. Jeszcze tylko kilka rzeczy zostało I w końcu nie żyjemy na kartonach w piątek zamontowali nam szafę, więc już można powiedzieć, że mamy względny porządek ;-)
Z najważniejszych zostało uporządkowanie dziecięcych akcesoriów i ubranek, zamówienie łóżeczka+materacyk oraz mąż w tym tygodniu będzie montować oświetlenie, bo w tym momencie to wiszą u nas z sufitów gołe żarówki na kablach .
W piątek miałam wizytę- mam już delikatnie skróconą szyjkę, JEŚLI nie urodzę do 28 czerwca, to mam przyjść na następną wizytę.

Dziewczynki jak czytam o waszych dolegliwościach to taką mam ochotę Was przytulić.
Oliath- mam nadzieję, że rzeczywiście się u Ciebie poprawia, trzymam kciuki
Perse- o Tobie myślę non stop i trzymam mocno kciuki za Ciebie i synka. Wiem, że wszystko będzie dobrze.
Charlize- jedyne co Ci mogę poradzić to nauczyć się ignorancji, chociaż wiem, że to bardzo trudne jeśli chodzi o tam bliską osobę
Czarownica- gratuluję wyniku paciora, ja czekam na swój
Agrafka- super komplement Ci koleżanka zaserwowała Mi ostatnio tak miło się zrobiło, jak mój TŻ mi zdradził po spotkaniu z jego szefem, że ten szef powiedział, że ślicznie wyglądam w ciąży Cały dzień chodziłam z uśmiechem od ucha do ucha.
Niunia- dziecko raczej powinno leżeć na płasko

Gratuluję wszystkim kolejnych tc
Stary 2013-06-10, 08:08   #3064
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
za wizytę
dziekuje! co prawda nie u gina, ale prawie tak samo się cieszę hahah

No i Zosiu dziękuję za statystyki.
i apel do dziewczyn, które jeszcze nie są dopisane do listy, a ładnie się udzielają:

BARDZO PROSZĘ O DANE NA PW JEŻELI CHODZI O DOPISANIE DO LISTY ZGODNIE Z INFORMACJAMI Z 1 STRONY (ostatnia OM, data porodu, płeć, ewentualnie wybrane imię)
Z góry dziękuję
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:08   #3065
nuna2
Zakorzenienie

Perse trzymam za was mocno kciuki... Sledzę Twqoją historię od początku ciąży. Trzymaj się prosze
Stary 2013-06-10, 08:09   #3066
sarna405
Zadomowienie

idę się trochę położyć spać mi się zachciało u mnie pochmurno moze dla tego. Dziś nie mam nic do robienia obiad mam znaczy rosół i zrobię szybka pomidorówkę. Syn wraca o 13 więc ide leżeć. Później naszej MYSI (świnka morska) troty muszę zmienić
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:09   #3067
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Witam sie z rana po burzowej nocy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dzis gin, wiec sie dowiem a internista rano jutro dopiero, niestety.
Tymczasem z dobrych wiesci, tfu na psa urok, te plamy na brzusiu dolem, ktore Wam fotografowalam - USTEPUJA juz nie swedza i powolutku bledna, za to plecy i dekold/biust/szyja - jaszczurka w ciapki. Nie wiem, co sie dzieje, ale odstawilam wszystkie leki i suplementy i tylko wapno pije/smaruje fenistilem - zobaczymy, czy pozadana tendencja sie utrzyma
ufff... to super wiadomość że ustępują reszta z czasem pewnie też.. oby

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... .[/QUOTE]

Najważniejsze że jesteś w szpitalu, że działają i na pewno podejmą właściwą decyzję trzymam kciuki i myślę o Was

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Witamy się z Kacperkiem w 36 tc czyli zaczynamy dziś 9 miesiąc.
Dzięki dziewczynki za zdrówka dla taty, dziś jak wszystko będzie dobrze to może już wyjdzie i trochę lżej bedzie bo nie będę musiała ganiać do szpitala co dzień, moja noga, doopa czy co to tam mnie rwie bez zmian, mam zamiar dziś się na zakupy wybrać bo dziś Matki Bożej pieniężnej u mnie ale muszę dobrze rozplanować miejsca parkingowe na mieście co by nie łazić dużo
A sama proszę o kciuki o 10.00 dla mojego męża bo ma rozmowę o pracę
gratulacje za tygodnie !!! i zdrowia dla taty !!! i kciuki za męża !!!!

Dzoan - spóźnione życzenia urodzinowe: spokoju, cierpliwości na "końcówce", pozytywnej energii na "początku"i cudownego, zdrowego maluszka

Cytat:
dzień dobry miałam ciężką noc wcale nie mogłam usnąć a jak już usnęłam to obudził mnie ból w palcach u ręki okazało się że tak mi palce spuchły że mi przez pierścionki krew nie dopływała więc szybko do łazienki zimna woda mydło i jakoś je ściągnęłam...

mam pytanie do was w wózku to podusie się podkłada pod główkę czy na płasko powinien maluch leżeć??
ja już od dawna nie noszę obrączki, choć w sumie mogłabym na lewej ręce

maluch nie potrzebuje żadnych poduszek ani w łóżeczku ani w wózku, a wręcz mogą być szkodliwe dla kręgosłupa, niech jak najdłużej leży płasko.
Mój synek spał bez poduszki do 4 roku życia, a teraz ma taką płaską

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy. Troche to boli jak nie mozna liczyc na wlasna mame. Chce byc lepsza dla swojej corki. Z tego wszystkiego nawet sie nie pochwalilam, ze od soboty jestesmy z Anulka w 33 tc.
Cytat:
No coz dziewczyny. Zawsze tak bylo, moja mama probuje sie dowartosciowac krytykujac innych i nie widzi nic zlego. Twierdzi ze ma prawo powiedziec komus "prawde" w oczy. Tylko jej nie mozna zwrocic uwagi. Pozyjemy zobaczymy co dalej bedzie. Najwyzej sie spakujemy i pojdziemy dalej i kobieta zobaczy jak to jest byc samemu. Bo na ojca liczyc nie moze. Oni sa malzenstwem z rozsadku. Raczej sie mijaja w zyciu.
pozostaje Ci tylko odciąć się w miarę możliwości, nie wchodzić w dyskusję, nie zwierzać się, nie opowiadać... jesli nie możesz jej ufać tylko takie zachowanie może coś zmienić tzn nie będzie miała z Wami za dużo wspólnego ;( przykre, ale sie sprawdza trzymam kciuki za cierpliwość i twardy tyłek

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
W sobote nie moglam się dodzwonić do labu, bo okazuje się ze musieli zamknąć wcześniej.....
no i dziś Pani mi mówi, że:
WYNIK UJEMNY, bakterii nie ma, czyli nie będzie na to antybiotyku

tylko nie rozumiem jednego: w badaniu moczu wychodza liczne bakterie a na posiewie ich nie ma... o co chodzi???
super !!!!!!!
liczne bakterie w moczu wychodzą często, a w posiewie wyjdzie już konkretny stan zapalny więc dlatego NIE MARTWIĆ SIĘ !!!

jem śniadanie i lecę działać dalej, dzisiaj w planach podwójne malowanie przewijaka i segregacja ciuszków Leośka

buziaki, miłego dnia, bez stresów, skurczy ( chyba że któraś sobie życzy) bóli i wysypek!!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 08:10   #3068
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Hej
Powrócił mój koszmar nieprzespanej nocy Co prawda męczyłam się tylko do 2:30, no ale zawsze...
Jadę zaraz po wyniki do labka i popołudniu wizyta Ciekawe co tam u naszego maleństwa
za dobre wyniki i wizytę

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Tż poukładał tak sprawy, że dziś ma wolne, właśnie mi zakomunikował przez tel
Tak więc zaraz znikam, bo póki mogę jakoś z rana jeszcze funkcjonować to załątwimy kilka spraw, włącznie z Teściowa bo tam serniczek dla mnie bezcukrowy i kotleciki z kurczaczka czekają
Przestało padać, a wilgoć w chałupie w każdym kącie
ooo serniczek, też o tym ostatnio myślałam dla teściowej, że się tak stara

Synek
Stary 2013-06-10, 08:11   #3069
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny..szybko nadrobilam gratuluje nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty..

chcialam zapytac bo niewiem...pisalam wam ze wczoraj strasznie spuchniete nogi mialam no i mysllam ze mi to zejdzie po nocy a tu nic moze delikatnie tylko zeszlo ale nie duzo,niewiem cY dzwonic do gin czy to normalme czy moge chodzic(mialam isc do sklepu ) czy cooo? wizyte mam w piatek...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:13   #3070
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

Cytat:
dzień dobry miałam ciężką noc wcale nie mogłam usnąć a jak już usnęłam to obudził mnie ból w palcach u ręki okazało się że tak mi palce spuchły że mi przez pierścionki krew nie dopływała więc szybko do łazienki zimna woda mydło i jakoś je ściągnęłam...

Ja ostatnio walczyłam z pierścionkiem zaręczynowym, ledwo zdjęłam i już nie założę obrączka jeszcze jako tako pasuje. W ogóle na buzi też bardzo spuchłam, a moja mama śmiała się, że mam usta jak ewa minge

Co do podusi, to na początku na płasko dzieć leży.

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam ciekawy artykuł, normalnie jakbym czytała o mojej koleżance
http://kobieta.interia.pl/uczucia/ne...twa,nId,978007

A i jeszcze coś. Moja przyjaciółka powiedziała: "Wiesz jakbym była w ciąży to moim marzeniem jest wyglądać i czuć się w ciąży jak ty", normalnie pękam z dumy
eeeno
ale komplement się należą przyjaciółce!

Cytat:
Wiem ze tak bedzie. W oczach rodziny bedziemy tak traktowani. Ale ile czlowiek moze dac sie ponizac? Zobaczymy co sie stanie jak Anulka sie urodzi. Jak sytuacja sie pogorszy to uciekam stad. Ostatnio przyszla do pokoju, stanela kolo wozka i mowi mi ze jak bedzie jezdzic z Anka na spacery to wszystkim swoim znajomym powie ze to jej dziecko bo nie czuje sie babcia. Jest na to za mloda (53lata). Jak to uslyszalam to mi cisnienie wzroslo. Powiedzialam zeby lepej tego nie robila, bo znajomi uznaja nas za jakas patologie. Brak mi na nia slow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No nie mogę Moja mama została babcią pierwszy raz w wieku 38 lat... I szczerze mówiąc bardzo chętnie chwaliła się wnuczką i z dumą słuchała komplementów, że taka młodziutka i wygląda na mamę a nie babcię

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:13   #3071
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny..szybko nadrobilam gratuluje nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty..

chcialam zapytac bo niewiem...pisalam wam ze wczoraj strasznie spuchniete nogi mialam no i mysllam ze mi to zejdzie po nocy a tu nic moze delikatnie tylko zeszlo ale nie duzo,niewiem cY dzwonic do gin czy to normalme czy moge chodzic(mialam isc do sklepu ) czy cooo? wizyte mam w piatek...
dotka tu jest tyle Mam z opuchnieciami ze na pewno zaraz bedziesz miała pełną listę co najlepiej robić ja osobiscie nie pomogę, bo nie mam, ale zeby przeszło!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-10, 08:14   #3072
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

PERSE to czekam teraz na dalsze wieści. Wszystko będzie dobrze!

A tak w ogóle to dzień dobry

Stary 2013-06-10, 08:16   #3073
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam ostatnio cały czas spuchnięte stopy ale u mnie przez te upały...

Częste kąpiele pomagają,
Ja wczoraj miałam wystawioną miskę z wodą na słoneczku i co chwila wkładałam w nią nogi

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Edytowane przez Guuusiaa
Czas edycji: 2013-06-10 o 08:18
Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:19   #3074
paulinka777
Raczkowanie

Dziewczyny mam dla Was jeszcze wydaje mi się fajną informacje. Szwagierka wysłała mi link
http://motherandbaby.pl/aktualnosci
Targi dziecięce. Fajnie się zapowiadają
Niestety we Wrocławiu już były, ale Warszawa za 2 tygodnie, a w Krakowie to większość z Was będzie mogła się pojawić już z wózeczkami
Stary 2013-06-10, 08:20   #3075
Guuusiaa
Zadomowienie

Perse czekamy na dalsze wieści, będzie dobrze
Jesteś pod dobrą opieką

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-06-10, 08:21   #3076
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Hej

Oby tak już zostało

Najważniejsze, że jesteś pod opieką i Artusiowi nie grozi żadne niebezpieczeństwo. Nawet jeśli teraz urodzisz, lekarze się nim zajmą, a jest na tyle duży i silny, że sobie poradzi

za tydzień.
A na mamę brak słów

Raczej na płasko całkiem.
Biedna zrób sobie drzemkę w ciągu dnia i odeśpij
za wizytę!

Stary 2013-06-10, 08:26   #3077
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dotka tu jest tyle Mam z opuchnieciami ze na pewno zaraz bedziesz miała pełną listę co najlepiej robić ja osobiscie nie pomogę, bo nie mam, ale zeby przeszło!
Dzieki:-P dziwnie sie czuje bo jakbym chciala wyjsc ro musze pozyczyc sie od mamy butow a ona nosi 2rozmiary wieksze...
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio cały czas spuchnięte stopy ale u mnie przez te upały...

Częste kąpiele pomagają,
Ja wczoraj miałam wystawioną miskę z wodą na słoneczku i co chwila wkładałam w nią nogi
Wlasnie wczoraj tez polewalam lodowata woda nogi do gory i nic..jeszcze prawa tak dziwnie nie boli ale ja czuje wsumie... niewiem czy sie martwic i panikowac :-P czy normalka.haha

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Perse trzymamy kciuki i calujemy napewno bedzie.wszystko ok!

Zuza

Razem
Stary 2013-06-10, 08:26   #3078
idzia111
Zakorzenienie

Kiedyś coś pisałyście o tym, że dużo osób mówi, ze lepiej żeby dziecko urodziło się w 7 miesiącu niż w 8. Dla mnie to wydawało się straszną bzdurą i wczoraj potwierdziła tę opinię pani neonatolog. Nie ma czegoś takiego, jest to mit. Dla dziecka każdy jeden dzień w brzuszku mamy jest na wagę złota, dlatego nie logiczne jest to że dziecko urodzone np. w połowie 7 miesiaca jest lepiej rozwinięte niż to urodzone w połowie 8.

Pani zajmuje się juz od ponad 20 lat noworodkami, i widziała duzo 7-miesięczniaków jak i 8. Zawsze dziecko urodzone w 8 jest lepiej rozwiniete niz to w 7.

Pisała nawet kiedys artykuł o tym wierzeniu (bo chyba inaczej nie mozna tego nazwać) i wyobrazcie sobie, że doszła do teorii, że ten mit powstał w czasach kiedy wstydem było iść do ołtarza z brzuchem. Jak dziecko rodziło się wczesniej to mówili, że jest z 7 miesiaca, a tak na prawde było z 9. Samo to, że 7 miesieczne dziecko samo oddychało i w ogóle, do tego z waga 3,5 kg np.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:29   #3079
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

pomocz nogi w wodzie z sodą i zobacz czy jest jakiś efekt

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dla Was jeszcze wydaje mi się fajną informacje. Szwagierka wysłała mi link
http://motherandbaby.pl/aktualnosci
Targi dziecięce. Fajnie się zapowiadają
Niestety we Wrocławiu już były, ale Warszawa za 2 tygodnie, a w Krakowie to większość z Was będzie mogła się pojawić już z wózeczkami
czemu zawsze w tak małej ilości miast takie fajne targi

Synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 08:32   #3080
d0tkaaa
Zakorzenienie

Idzia mi tez sie zawsze wydawalo to bujda jak dziecko moze byc lepiej rozwiniete wczesniej z waga o wiele mniejsza niz wieksze...porownajmy sobie dzieci urodzone wlasnie w 7a 8miesiacu...dajcie spokoj.

mit powstal jak nasze babcie byly akurat te swiete co bez slubu ni huhu itp.ahahahahah

fiazo sproboje

Zuza

Razem
Stary 2013-06-10, 08:33   #3081
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki:-P dziwnie sie czuje bo jakbym chciala wyjsc ro musze pozyczyc sie od mamy butow a ona nosi 2rozmiary wieksze...

Wlasnie wczoraj tez polewalam lodowata woda nogi do gory i nic..jeszcze prawa tak dziwnie nie boli ale ja czuje wsumie... niewiem czy sie martwic i panikowac :-P czy normalka.haha

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Perse trzymamy kciuki i calujemy napewno bedzie.wszystko ok!
Ja moczę ale nie w lodowatej
Tylko takiej nagrzanej przez słoneczko i dodaję sól morską i mi pomaga, a jak czujesz jakieś dziwne obrzęki albo bolą Cie nogi to może zadzwoń do gin.
No i mi zaczęły mniej puchnąć odkąd zaczęłam brać aspargin, kwas foliowy i Tardyferon Fol, niewiem czy to po tym ale jakoś widzę różnicę a może i sobie wkręcam

Rośnij kruszynko rośnij

Edytowane przez Guuusiaa
Czas edycji: 2013-06-10 o 08:36
Stary 2013-06-10, 08:36   #3082
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Ja moczę ale nie w lodowatej
Tylko takiej nagrzanej przez słoneczko i dodaję sól morską i mi pomaga, a jak czujesz jakieś dziwne obrzęki albo bolą Cie nogi to może zadzwoń do gin.
No i mi zaczęły mnie puchnąć odkąd zaczęłam brać aspargin, kwas foliowy i Tardyferon Fol, niewiem czy to po tym ale jakoś widzę różnicę a może i sobie wkręcam
Sproboje wszysrkiego co mowicie he zaobserwuje czy mnie boli czy cos.dzieki kobietki

Zuza

Razem
Stary 2013-06-10, 08:37   #3083
fiazo
Zakorzenienie

w tym tyg będzie mnie znacznie mniej na forum - tż ma nocną zmianę i będę uciekać z domu na długie spacery, żeby mógł sobie pospać.

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 08:40   #3084
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Hej! u nas całą noc padało, ale dzięki temu pospalam długo.

Perse, pewnie Cię szykują na poród. Trzymamy kciuki Kochana, będzie dobrze:-*

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:42   #3085
kooocur
Zakorzenienie

Mam pytanie

Czy jakiś zaopatrujecie apteczki dla maluszków?

Jeśli TAK CO CZYM??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:43   #3086
enlevee
Zakorzenienie

a, no i uwaga uwaga uwaga- +16kg dzisiaj moja waga pokazała
Mam nadzieję, że jeszcze góra 2kg i basta, bo inaczej to się załamię

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-10, 08:43   #3087
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Kiedyś coś pisałyście o tym, że dużo osób mówi, ze lepiej żeby dziecko urodziło się w 7 miesiącu niż w 8. Dla mnie to wydawało się straszną bzdurą i wczoraj potwierdziła tę opinię pani neonatolog. Nie ma czegoś takiego, jest to mit. Dla dziecka każdy jeden dzień w brzuszku mamy jest na wagę złota, dlatego nie logiczne jest to że dziecko urodzone np. w połowie 7 miesiaca jest lepiej rozwinięte niż to urodzone w połowie 8.

Pani zajmuje się juz od ponad 20 lat noworodkami, i widziała duzo 7-miesięczniaków jak i 8. Zawsze dziecko urodzone w 8 jest lepiej rozwiniete niz to w 7.

Pisała nawet kiedys artykuł o tym wierzeniu (bo chyba inaczej nie mozna tego nazwać) i wyobrazcie sobie, że doszła do teorii, że ten mit powstał w czasach kiedy wstydem było iść do ołtarza z brzuchem. Jak dziecko rodziło się wczesniej to mówili, że jest z 7 miesiaca, a tak na prawde było z 9. Samo to, że 7 miesieczne dziecko samo oddychało i w ogóle, do tego z waga 3,5 kg np.
Haha no nie źle słyszałam o tym wiele razy, nawet teorie, że chodzi tu o rozwój układu oddechowego ale też wydawało mi się to co najmniej dziwne i nielogiczne

Dzisiaj przyjeżdżają panowie wymienić tę nieszczęsną szybę w aucie da nam to po kieszeni ale przynajmniej będzie można jeździć

Stary 2013-06-10, 08:44   #3088
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

noo dokładnie tak, zawsze powtarzam że to jakaś bujda... przeciez to jest nielogiczne
a i tak jest powtarzane z pokolenia na pokolenie...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-10 o 08:46
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:44   #3089
magolina
Wtajemniczenie

dzień dobry

W nocy już sra.am w gacie, bo przed 12 w nocy tak zaczęły walic pioruny i sie błyskać, że aż się coś robiło z nerwów mna telepało, ale na szczęscie przeszła ta burza bokiem bo inaczej mogła być powtórka z zalania

Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni

Trzymam kciuki za wizyty

Perse lekarze wiedzą co robią jesteś pod dobrą opieka i na pewno podejmą decyzję najlepszą dla Artusia i Ciebie. Cały czas o Was myśle i trzymam kciuki

Dzona że obiadek i popołudnie z rodzicami wypaliło.

Oli cieszę się, że plamy ustępują

Adriana super, że z tatą już lepiej no i trzymam kciuki za rozmowę Tż o pracę

Fiazo za dobrą robotę statystyczną

Czarownica super, że bakterii nie ma i nie będzie antybiotyku

Paulinka za wizyte i postępujący remont

Dotkaaa puchną Ci te nogi a jak z ciśnieniem u Ciebie??

Ja mam dzisiaj w planach zrobic pranie i skończyć pisać Tżtowi pracę, bo już mam jej dosyć
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:52   #3090
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

A no i się nie pochwaliłam- zaczynam powolutku kompletować wyprawkę
Zakupiłam pampersy 1, dostałam fotelik do samochodu ten poczatkowy od przyjaciolki mojej mamy, do tego podgrzewacz do butelek i laktator ręczny Aventu (kij, że nie użyje, no ale się chwalę )

Dzisiaj też mnie mniej będzie, bo na 15 do lekarza, a o 19 widzę się z przyjaciółką
za wyprawkę i oczywiście wielgachne kciuki za wizytę

Cytat:
Hej
U Maleństwa na pewno wszystko dobrze, ale jakby co to trzymam kciuki

Cytat:
Mi też strasznie puchną, co nie umyka uwadze mojej teściowej Ale przyjaciółka dała mi taką dużą piłkę i jak kładę się na plecach i na nią nogi to jakoś tak mi przechodzi, może tego wypróbuj

Cytat:

za obalony MIT

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
w tym tyg będzie mnie znacznie mniej na forum - tż ma nocną zmianę i będę uciekać z domu na długie spacery, żeby mógł sobie pospać.
No tak Tżtpowo też należy się odpoczynek

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości