|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Hej
![]() Powrócił mój koszmar nieprzespanej nocy ![]() Jadę zaraz po wyniki do labka i popołudniu wizyta ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek. [/QUOTE] Najważniejsze, że jesteś pod opieką i Artusiowi nie grozi żadne niebezpieczeństwo. Nawet jeśli teraz urodzisz, lekarze się nim zajmą, a jest na tyle duży i silny, że sobie poradzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na mamę brak słów ![]() Raczej na płasko całkiem.
![]() |
#3062 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczynki! Znowu sporo czasu mnie nie było, ale tak to jest, jak miesiąc do terminu a w mieszkaniu jeszcze milion rzeczy do zrobienia. Ale już prawie jesteśmy ogarnięci. Jeszcze tylko kilka rzeczy zostało
![]() ![]() Z najważniejszych zostało uporządkowanie dziecięcych akcesoriów i ubranek, zamówienie łóżeczka+materacyk oraz mąż w tym tygodniu będzie montować oświetlenie, bo w tym momencie to wiszą u nas z sufitów gołe żarówki na kablach ![]() ![]() W piątek miałam wizytę- mam już delikatnie skróconą szyjkę, JEŚLI nie urodzę do 28 czerwca, to mam przyjść na następną wizytę. Dziewczynki jak czytam o waszych dolegliwościach to taką mam ochotę Was przytulić. Oliath- mam nadzieję, że rzeczywiście się u Ciebie poprawia, trzymam kciuki Perse- o Tobie myślę non stop i trzymam mocno kciuki za Ciebie i synka. Wiem, że wszystko będzie dobrze. Charlize- jedyne co Ci mogę poradzić to nauczyć się ignorancji, chociaż wiem, że to bardzo trudne jeśli chodzi o tam bliską osobę Czarownica- gratuluję wyniku paciora, ja czekam na swój Agrafka- super komplement Ci koleżanka zaserwowała ![]() ![]() Niunia- dziecko raczej powinno leżeć na płasko Gratuluję wszystkim kolejnych tc ![]()
#3064 |
Zakorzenienie
|
dziekuje! co prawda nie u gina, ale prawie tak samo się cieszę
![]() No i Zosiu dziękuję za statystyki. i apel do dziewczyn, które jeszcze nie są dopisane do listy, a ładnie się udzielają: BARDZO PROSZĘ O DANE NA PW JEŻELI CHODZI O DOPISANIE DO LISTY ZGODNIE Z INFORMACJAMI Z 1 STRONY (ostatnia OM, data porodu, płeć, ewentualnie wybrane imię) ![]() Z góry dziękuję ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
Perse trzymam za was mocno kciuki... Sledzę Twqoją historię od początku ciąży. Trzymaj się prosze
![]()
#3066 |
Zadomowienie
|
idę się trochę położyć spać mi się zachciało
![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||||||
Konto usunięte
|
Witam sie z rana po burzowej nocy
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... .[/QUOTE] Najważniejsze że jesteś w szpitalu, że działają i na pewno podejmą właściwą decyzję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzoan - spóźnione życzenia urodzinowe: spokoju, cierpliwości na "końcówce", pozytywnej energii na "początku"i cudownego, zdrowego maluszka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() maluch nie potrzebuje żadnych poduszek ani w łóżeczku ani w wózku, a wręcz mogą być szkodliwe dla kręgosłupa, niech jak najdłużej leży płasko. Mój synek spał bez poduszki do 4 roku życia, a teraz ma taką płaską ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() liczne bakterie w moczu wychodzą często, a w posiewie wyjdzie już konkretny stan zapalny więc dlatego ![]() ![]() jem śniadanie i lecę działać dalej, dzisiaj w planach podwójne malowanie przewijaka i segregacja ciuszków Leośka ![]() buziaki, miłego dnia, bez stresów, skurczy ( chyba że któraś sobie życzy) bóli i wysypek!!! ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny..
![]() chcialam zapytac bo niewiem...pisalam wam ze wczoraj strasznie spuchniete nogi mialam no i mysllam ze mi to zejdzie po nocy a tu nic moze delikatnie tylko zeszlo ale nie duzo,niewiem cY dzwonic do gin czy to normalme czy moge chodzic(mialam isc do sklepu ) czy cooo? wizyte mam w piatek... |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
![]() ![]() Co do podusi, to na początku na płasko dzieć leży. Cytat:
ale komplement ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
PERSE to czekam teraz na dalsze wieści. Wszystko będzie dobrze!
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Częste kąpiele pomagają, Ja wczoraj miałam wystawioną miskę z wodą na słoneczku i co chwila wkładałam w nią nogi ![]()
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś ![]() Rośnij kruszynko rośnij ![]() Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-06-10 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam dla Was jeszcze wydaje mi się fajną informacje. Szwagierka wysłała mi link
http://motherandbaby.pl/aktualnosci Targi dziecięce. Fajnie się zapowiadają Niestety we Wrocławiu już były, ale Warszawa za 2 tygodnie, a w Krakowie to większość z Was będzie mogła się pojawić już z wózeczkami ![]()
#3075 |
Zadomowienie
|
Perse czekamy na dalsze wieści, będzie dobrze
![]() Jesteś pod dobrą opieką ![]()
#3076 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Perse trzymamy kciuki i calujemy napewno bedzie.wszystko ok! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś coś pisałyście o tym, że dużo osób mówi, ze lepiej żeby dziecko urodziło się w 7 miesiącu niż w 8. Dla mnie to wydawało się straszną bzdurą i wczoraj potwierdziła tę opinię pani neonatolog. Nie ma czegoś takiego, jest to mit. Dla dziecka każdy jeden dzień w brzuszku mamy jest na wagę złota, dlatego nie logiczne jest to że dziecko urodzone np. w połowie 7 miesiaca jest lepiej rozwinięte niż to urodzone w połowie 8.
Pani zajmuje się juz od ponad 20 lat noworodkami, i widziała duzo 7-miesięczniaków jak i 8. Zawsze dziecko urodzone w 8 jest lepiej rozwiniete niz to w 7. Pisała nawet kiedys artykuł o tym wierzeniu (bo chyba inaczej nie mozna tego nazwać) i wyobrazcie sobie, że doszła do teorii, że ten mit powstał w czasach kiedy wstydem było iść do ołtarza z brzuchem. Jak dziecko rodziło się wczesniej to mówili, że jest z 7 miesiaca, a tak na prawde było z 9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
Idzia mi tez sie zawsze wydawalo to bujda jak dziecko moze byc lepiej rozwiniete wczesniej z waga o wiele mniejsza niz wieksze...porownajmy sobie dzieci urodzone wlasnie w 7a 8miesiacu...dajcie spokoj.
mit powstal jak nasze babcie byly akurat te swiete co bez slubu ni huhu itp.ahahahahah fiazo sproboje |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko takiej nagrzanej przez słoneczko i dodaję sól morską i mi pomaga, a jak czujesz jakieś dziwne obrzęki albo bolą Cie nogi to może zadzwoń do gin. No i mi zaczęły mniej puchnąć odkąd zaczęłam brać aspargin, kwas foliowy i Tardyferon Fol, niewiem czy to po tym ale jakoś widzę różnicę ![]() ![]()
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś ![]() Rośnij kruszynko rośnij ![]() Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-06-10 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
w tym tyg będzie mnie znacznie mniej na forum - tż ma nocną zmianę i będę uciekać z domu na długie spacery, żeby mógł sobie pospać.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Hej! u nas całą noc padało, ale dzięki temu pospalam długo.
![]() Perse, pewnie Cię szykują na poród. Trzymamy kciuki Kochana, będzie dobrze:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
![]() ![]() Czy jakiś zaopatrujecie apteczki dla maluszków? Jeśli TAK CO CZYM?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
a, no i uwaga uwaga uwaga- +16kg dzisiaj moja waga pokazała
![]() Mam nadzieję, że jeszcze góra 2kg i basta, bo inaczej to się załamię ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj przyjeżdżają panowie wymienić tę nieszczęsną szybę w aucie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a i tak jest powtarzane z pokolenia na pokolenie... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-10 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() W nocy już sra.am w gacie, bo przed 12 w nocy tak zaczęły walic pioruny i sie błyskać, że aż się coś robiło ![]() ![]() Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Perse lekarze wiedzą co robią ![]() ![]() Dzona ![]() Oli cieszę się, że plamy ustępują ![]() Adriana super, że z tatą już lepiej no i trzymam kciuki za rozmowę Tż o pracę ![]() Fiazo za dobrą robotę statystyczną ![]() Czarownica super, że bakterii nie ma i nie będzie antybiotyku ![]() Paulinka ![]() Dotkaaa puchną Ci te nogi a jak z ciśnieniem u Ciebie?? Ja mam dzisiaj w planach zrobic pranie i skończyć pisać Tżtowi pracę, bo już mam jej dosyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.