Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 15:09   #1021
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Anteria to coś ty robiła na tym wieczorze panieńskim że ci tak palce spuchły ?

Po alkoholu zawsze mi puchły ale żeby aż tak to pierwszy raz No cóż szalałyśmy dość
Stary 2013-06-06, 15:16   #1022
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Talk, ćwiczymy z Mel B na razie. I chcemy jeszcze dołożyć 8abs Tez bym chciała biegać, ale do tego to muszę sobie formę wyrobić..

Anteria, my też po pracy jesteśmy wykończeni, ale najpierw jemy, odpoczywamy chwilę i wieczorkiem ćwiczymy
No my będziemy od 7 do 28 lipca
Stary 2013-06-06, 15:19   #1023
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Talk, ćwiczymy z Mel B na razie. I chcemy jeszcze dołożyć 8abs Tez bym chciała biegać, ale do tego to muszę sobie formę wyrobić..

Anteria, my też po pracy jesteśmy wykończeni, ale najpierw jemy, odpoczywamy chwilę i wieczorkiem ćwiczymy
No my będziemy od 7 do 28 lipca

No to super się złożyło My będziemy prawdopodobnie od 6 albo 7 lipca także na pewno się jakoś zgadamy. Może jakiegoś grilla urządzimy
Stary 2013-06-06, 15:20   #1024
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No to super się złożyło My będziemy prawdopodobnie od 6 albo 7 lipca także na pewno się jakoś zgadamy. Może jakiegoś grilla urządzimy
To będziemy w kontakcie
Stary 2013-06-07, 10:05   #1025
bluesky89
Zakorzenienie

Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Nie spać, zwiedzać!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-07, 10:22   #1026
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz

Blue - no ja kiedyś robiłam coś ze 2 razy tę Mel B , bo własnie chwaliłyście utaj to na "boczki" Fajne ma ćwiczenia, ale jakoś mnie nie utrzymała długo ... chyba przez to, że trzeba mixować filmiki, bo wszystkie są krótkie, a ja wolę mieć chyba program w całości i tak jakieś 30 minut pełnych ćwiczeń, najlepiej przy muzyce ... Najdłużej ćwiczyłam kiedyś mój Fitness dla Leniuchów i on był super no i najlepiej mi wychodziło bieganie. To mi przynosi przyjemność rzeczywiście i nie muszę się do tego jakoś zmuszać, więc naprawdę bym chciała żeby się już pogoda poprawiła
Mąż chce mnie dzisiaj do kina na Kac Vegas III wyciągnąć, ale tydzień temu byliśmy w kinie więc nie wiem czy nie wolałabym czegoś innego porobić

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:26   #1027
bluesky89
Zakorzenienie

Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

A ja wole Mel od zachwalanej Chodakowskiej.

A u nas piękna pogoda idę się ogarnąć i lecę do sklepu

Stary 2013-06-07, 10:30   #1028
talkative2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz

o matko 100000 razy !!!!!! Ja mam taką awersję do tej Chodakowskiej , że szok! Z tym jej flegmatyzmem i pseudo-filozofiami życiowymi! okropność

Mel B mi się podobała tylko tak jak mówię, szkoda mi było, że to nie jest połączone w jedne filmik długości np 30 min. Albo, że nie daje jakiegoś programu treningowego, żeby np w jeden dzień robić to i to, a w drugi inne trzy itd... Zazdroszczę pogody

Mój TŻcik poleciał w końcu paszport wyrabiać

Stary 2013-06-07, 10:47   #1029
Wiolinkax
Zadomowienie

Siempre,ja też się wybieram na solarium przed ślubem chyba zacznę w połowie czerwca
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:55   #1030
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
o matko 100000 razy !!!!!! Ja mam taką awersję do tej Chodakowskiej , że szok! Z tym jej flegmatyzmem i pseudo-filozofiami życiowymi! okropność
Ja jak na razie lubię z nią ćwiczyć, jednak przewijam jej mądrości życiowe Ważne, że efekty są

Byłam dzisiaj na wyrwaniu ósemki i... nic nie bolało i nie boli jakoś specjalnie
Lekarz coś mi tam dłubał w zębach (to był jego egzamin z ekstrakcji ósemki) i czułam jak by coś mi tam szurał, cały czas byłam przygotowana na ból.... a on się odwraca i mówi swojej przełożonej, że zrobił to metodą taką i taką Byłam w szoku. Nie wiem nawet kiedy dokładnie mi tego zęba wyrwał.

Mam pytanie do dziewczyn, które miały dekorację sali - cena kwiatów była wliczona w cenę?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 22:11   #1031
Wiolinkax
Zadomowienie

Kate, to chyba zależy od firmy dekoratorskiej która ci bedzie ubierać... musisz zapytać co wchodzi w skład wystroju sali, czy może za każdy element się osobno płaci... mi np moja firma dała wolna rękę co chcę mieć to mi zrobią, oczywiście wszystko też wiąże się z odpowiednią ceną, czy chce mieć jakiś sztuczny kwiatek we flakonach na stołach czy też żywe kawiaty/kwiat itd... wybieram co mi pasuje a oni robią kalkulację

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że dziś zmarł tato mojej koleżanki, którą miałam właśnie jechać zapraszać na wesele( na dniach) i teraz sama już nie wiem co mam zrobić, na pogrzeb oczywiście pójdę itp...ale jak mam w takiej sytuacji postąpić i zaprosić?Oczywiście ciężki to dla niej okres więc nie wiem czy mam sie wybrać do niej czy nie zawracać głowy? co myślicie?
Stary 2013-06-07, 22:21   #1032
RoXi_7
Zadomowienie

Wiolinka Wydaje mi się, że na dniach to trochę za szybko, żeby zaprosić tą koleżankę. Dopiero zmarł jej tato i myślę, że nawet głupio teraz dawać zaproszenie na ślub
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 22:44   #1033
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Kate, to chyba zależy od firmy dekoratorskiej która ci bedzie ubierać... musisz zapytać co wchodzi w skład wystroju sali, czy może za każdy element się osobno płaci... mi np moja firma dała wolna rękę co chcę mieć to mi zrobią, oczywiście wszystko też wiąże się z odpowiednią ceną, czy chce mieć jakiś sztuczny kwiatek we flakonach na stołach czy też żywe kawiaty/kwiat itd... wybieram co mi pasuje a oni robią kalkulację

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że dziś zmarł tato mojej koleżanki, którą miałam właśnie jechać zapraszać na wesele( na dniach) i teraz sama już nie wiem co mam zrobić, na pogrzeb oczywiście pójdę itp...ale jak mam w takiej sytuacji postąpić i zaprosić?Oczywiście ciężki to dla niej okres więc nie wiem czy mam sie wybrać do niej czy nie zawracać głowy? co myślicie?
Jak już Ci wszystko wyliczą to jak byś mogła to prześlij mi ile wyszło

Na Twoim miejscu poczekałabym co najmniej dwa tygodnie od pogrzebu.
Mnie jedna ciotka zaprosiła na wesele swojej córki na pogrzebie mojego dziadka, dziwnie się poczułam Inna kwestia, że ta kuzynka na wesele traktowała mnie jak powietrze, tak samo jak większość gości.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 10:48   #1034
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam się i zaraz lecę dalej, nie mam dzisiaj czasu a to dlatego że mój luby wymyślił sobie i niejako swoją słodką minką wymusił bym zrobiła mu dziś pierogi i tak muszę teraz ogarnąć mieszkanie, lecieć do sklepu i zrobić te pierogi A do tego jeszcze muszę jechać bo znajoma poprosiła mnie żebym przypilnowała jej kotów No ale pomału może się wyrobię
Stary 2013-06-08, 11:41   #1035
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja za godzinkę do pracy lecę. A taaaak mi się nie chce odliczam dni do urlopu.

Stary 2013-06-09, 10:23   #1036
talkative2
Zakorzenienie

yellow
jak tam niedzielnie nastroje? słonkoooo świeci!!!!! cudny dzień oby tylko upałami nie walneło tylko było tak nieco ponad 20 stopni to będę w niebie!

Wioli - też myśle, żeby chwilkę poczekać ..

My dzisiaj z TŻem uderzamy chyba znowu do kina.. bo TŻ mnie męczy o to Kac Vegas III Uwielbiam Kac Vegas, więc dałam się w końcu skusić

Stary 2013-06-09, 11:08   #1037
nunny
Wtajemniczenie

Kate Noir co do tych dekoracji, ja mam tak jak Wiolinka, wyliczyłam pani co do nich potrzebuję i zrobili mi wycenę ile to wszystko będzie kosztowało, z tym że ja kwiaty na stół będę we własnym zakresie załatwiać, chcę wrzosy w doniczkach Co o tym myślicie? Potem będę mogła je posadzić koło domu.
Na razie nie zdecydowałam się tez na kwiaty do dekoracji ołtarzaod nich, bo u nas jest Pani która sie tym zajmuje, kwiaty kupuje za pieniądze które zbiera od ludzi, ale zastanawiam się czy jednak nie poprosić ich też o to... Chociaż wtedy to wyjdzie dużo drożej.

Wiolinka odczekaj trochę ale zaproś ją koniecznie tak jak chciałaś...

Talkative nie znoszę takich filmów

Edytowane przez nunny
Czas edycji: 2013-06-09 o 11:10
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 12:22   #1038
Wiolinkax
Zadomowienie

Też tak właśnie myślę zrobić, bo zarówna ja jak i ta koleżanka czułybyśmy się nie odpowiednio i beznadziejnie

Mi się co chcwila koncepcja zmienia co do kwiatów na stół, napewno chce żywe kwiaty... ale pókki co czekam bo moja dekoratorka ma mi wymyslić coś nowego
Stary 2013-06-09, 13:36   #1039
talkative2
Zakorzenienie

nunny - pierwszy raz się spotykam z tym, że ktoś nie lubi Kac Vegas hehehe my w rezultacie zmieniliśmy plany i przebookowaliśmy na Szybkich i Wściekłych , bo poczytałam i podobno III nie jest już tak dobra jak I i II część Także już po obiadku jesteśmy i zaraz na spacerek a później do kina

Stary 2013-06-09, 16:47   #1040
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż chce mnie dzisiaj do kina na Kac Vegas III wyciągnąć, ale tydzień temu byliśmy w kinie więc nie wiem czy nie wolałabym czegoś innego porobić
Czytałam recenzje, bo mi się też I i II podobały, ale ponoć trójka to nie to samo...

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
A ja wole Mel od zachwalanej Chodakowskiej.
Ja też

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wyrwaniu ósemki i... nic nie bolało i nie boli jakoś specjalnie
Mam pytanie do dziewczyn, które miały dekorację sali - cena kwiatów była wliczona w cenę?
Brawo za zęba
A co do dekoracji - u mnie kwiaty na stoły gości były w cenie w cateringu a na nasz stół była dekoracja bez kwiatów, tylko moja wiązanka tam stała

Cytat:
Także już po obiadku jesteśmy i zaraz na spacerek a później do kina
O, to czekam na recenzję, bo też F&F lubię

A my właśnie wróciliśmy po weekendzie u rodziców fajnie było, bo się spotkaliśmy z rodziną, z którą ostatnio się na naszym weselu widzieliśmy ostatnio
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:21   #1041
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ostatnio was opuściłam, przepraszam. Ale teraz wracam jeżeli mnie przyjmiecie??
heloł, heloł kolejna "córa marnotrawna " jak kiedys ktoś napisał hehe powróciła! witamy ponownie

Cytat:
Blue - co ćwiczycie? Mnie się marzy bieganie w końcu, ale się nie da bo non stop leje a jestem tak zastana okropnie ....
ja biegam- czasem jak mi się chce, a tak to rolki teraz i rower

Cytat:
Ja mam taką awersję do tej Chodakowskiej , że szok! Z tym jej flegmatyzmem i pseudo-filozofiami życiowymi! okropność
no dla mnie tez jakas taka powolna.... a najbardziej mnie wkurza : "wiem że dasz rade.... uwierz w siebie..... możesz więcej.... poczuj te endorfiny...." hehe
Wiolinka >> tak jak koleżanki mówią odzekaj chwile .... nie dawaj zaproszenia od razu, bo z pewnością nie jest jej teraz w głowie zabawa i radośc.....
miłego dnia kobitki
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:11   #1042
talkative2
Zakorzenienie

Paula - to dlatego Cię tyle nie było! hehe

Ja niestety wczoraj nie dotarłam do kina poszliśmy na spacer i taka alergia mnie złapała, że myślałam, że umrę! Łzy z oczu, woda z nosa, podrażnione podniebienie. Schowaliśmy się do galerii, ale średnio mi to pomogło i ostatecznie wróciliśmy do domu Pójdziemy może dzisiaj albo jutro... W tym roku ma być podobno kiepsko dla alergików (i ja i TŻ jesteśmy na pyłki uczuleni). Ja ogólnie miałam potworną alergię kiedyś, ale później troszkę odpuściła (zwłaszcza w Krk gdzie sam beton). Niestety chyba po tych ostatnich deszczach jak buchnęło pyleniem to koniec... TŻ miał to samo co ja kilka dni temu. Dużo tego cholerstwa fruwa w powietrzu...

Śmieje się, że pogoda angielska nie dla każdego straszna Przynajmniej alergii nie będziemy mieli - jeden plus!

Stary 2013-06-10, 11:49   #1043
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
heloł, heloł kolejna "córa marnotrawna " jak kiedys ktoś napisał hehe powróciła! witamy ponownie

Witam witam

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Paula - to dlatego Cię tyle nie było! hehe

Ja niestety wczoraj nie dotarłam do kina poszliśmy na spacer i taka alergia mnie złapała, że myślałam, że umrę! Łzy z oczu, woda z nosa, podrażnione podniebienie. Schowaliśmy się do galerii, ale średnio mi to pomogło i ostatecznie wróciliśmy do domu Pójdziemy może dzisiaj albo jutro... W tym roku ma być podobno kiepsko dla alergików (i ja i TŻ jesteśmy na pyłki uczuleni). Ja ogólnie miałam potworną alergię kiedyś, ale później troszkę odpuściła (zwłaszcza w Krk gdzie sam beton). Niestety chyba po tych ostatnich deszczach jak buchnęło pyleniem to koniec... TŻ miał to samo co ja kilka dni temu. Dużo tego cholerstwa fruwa w powietrzu...
Śmieje się, że pogoda angielska nie dla każdego straszna Przynajmniej alergii nie będziemy mieli - jeden plus!
Mój tata może alergikiem nie jest ale w Anglii też się czuł dużo lepiej, inne bardziej morskie powietrze i to mu na prawdę pomogło a zawsze miał problemy z oddychaniem w nocy

Witam się poniedziałkowo. Wyspana już po nocy, chociaż i tak mnie teściowa obudziła A jeszcze co do alergii ja mam skórną alergie już chyba na wszystko. Wczoraj jak wyszłam z pod prysznica to myślałam że się popłaczę całe ręce czerwone i bardzo często tak jest no ale później przeszliśmy się po słonku i minęło. No a zaraz zjadam śniadanio-obiad i lecę na zakupy a później do kotów Jeszcze tylko dziś i w końcu z nimi spokój...
Stary 2013-06-10, 15:38   #1044
asiulka_22
Zakorzenienie

kobitki szyje z was któraś na maszynie???
maa problem z moim / ściągniety ze strychu, ja nie szyłam nigdy/łucznikiem.... nie moge ustawić na porsty ścieg, i dużo nitki zabiera na ścieg dolny.....yyy jestem ciemna
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:06   #1045
paula54
Zakorzenienie

ale jaki masz dokładnie problem?
Jeśli chodzi o przeciąganie nitki na dół musisz sobie naciągi wyregulować. Górny regulujesz przykręcając takie pokrętełko na górze, dolny - śrubeczką przy bębenku.
A ścieg powinno się gdzieś na przodzie zmieniać - w zależności od modelu. U mnie jest z przodu u góry dźwigienka, u Teściowej pokrętło.
Stary 2013-06-10, 16:17   #1046
talkative2
Zakorzenienie

Anteria - a no własnie! Czasami zmiana klimatu bardzo dobrze robi mnie to się marzy miejsca gdzie jest wieczna wiosna (jeśli chodzi o pogodę, bo gorzej z pyłkami hehehe). W Polsce kiepsko mi ze znalezieniem odpowiedniej pory - szczególnie ostatnio, kiedy mamy zimę a później lato. Naprawdę okropnie się męczę w upały i dzisiaj już nawet nosa z domu nie wysuwałam , bo taki gorąco :P Najbardziej w lecie to lubię wieczory, jak się robi chłodniej albo pogodę po burzy A mojej ulubionej wiosny w ogóle w tym roku nie było. Kurti zimowe i od razu pierdzielnęło 25 stopniami. Temperatura w Anglii jest np dla mnie super - wręcz idealna Tylko ten deszcz męczący ...

Ło matko - maszyny do szycia! w życiu nic nie uszyłam O nie - sorry. Raz! Misia ze szmatek na technice w szkole hahaha

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

PS. ale to igłą i nitką więc nie wiem czy się liczy

Stary 2013-06-10, 16:49   #1047
bluesky89
Zakorzenienie

Talk, no właśnie, w Anglii deszcz non stop Na najbliższe dni też właśnie zapowiadają cały czas deszcz. Ja nienawidzę takiej pogody i uwielbiam prawdziwe, upalne lato Więc może powinnam gdzieś do Hiszpanii albo Włoszech celować, a nie w UK siedzieć

Przyszły mi dziś butki, które zamówiłam Koturny super, z sandałów jestem mniej zadowolona, no ale będą

Posprzątałam, a teraz będę jeść makaron z serem Jakiegoś takiego smaka miałam na niego od dawna i dziś w końcu sobie go zrobiłam
Stary 2013-06-10, 17:17   #1048
paula54
Zakorzenienie

blue - pochwal się jakie buty kupiłaś
Ja też w sobotę "zaszalałam" i przytachałam baletki za całe 34 zł. Ale co się musiałam od TŻta przy tym osłuchać "szybciej" "gorąco mi" "spać mi się chce"... eh te chłopy...
Stary 2013-06-10, 17:18   #1049
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

No ja też kocham upały Chociaż wiadomo co za dużo to nie zdrowo, no ale modlę się żeby lipiec był cieplutki w Polsce bo ostatnio zawsze na urlop mamy paskudną pogodę A ja kupiłam sobie dzisiaj kapelusz
Stary 2013-06-10, 17:52   #1050
bluesky89
Zakorzenienie

Chwalę się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130610_164518.jpg (99,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130610_164541.jpg (84,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130610_164602.jpg (106,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130610_164612.jpg (103,7 KB, 4 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości