|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#872 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
W ciąży cały czas mam katar i nos zatkany ![]() Cytat:
Cytat:
Za burakami nie przepadam, ale mama się uparła że zrobi barszcz na tygodniu. Ciekawa jestem jak te tabletki podziałają, u siostry podniosły hemoglobinę z coś ponad 11 do ponad 13 więc ładnie. Dam znać za miesiąc ![]() Chciałybyśmy Cytat:
![]() Piękne macie brzuszki Mój w 15 i 18 tygodniu
|
|||||
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Miałam dzisiaj taką ochotę na te paluchy http://www.thermoprzepisy.pl/wp-cont...2/paluszki.jpg zaszłam do sklepu, patrzę zadowolona że leżą dwa ostatnie a tu jakaś babka wyszła z drugiej strony i je wzięła
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój tez piękny |
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Identycznie jak u mnie
![]() Muszę się wybrać na stanikowe zakupy, wszystkie co mam są na mnie za małe
|
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze jutro jakis geniusz nie wpadnie na pomysl oznajmic mi ze to nie Maja , to Marian ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
) zeby ciezarnej podbierac ? I to jedzenie w dodatku ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewielka różnica jeśli chodzi o brzuszek
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-06-10 o 23:32 |
|
|
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie umiem sie do was wbic i za wami nadazyc
Ryba-wspolczuje...ale taki stres nie jest dobry ani dla ciebie ani dla dziecka.Pomysl,ze twoje dziecko bedzie mialo teraz aniolka stroza,twoja babcie i ona juz zawsze bedzie sie nia opiekowala. Mi tez dretwieja rece.Hemoroidy wrocily,pojawily sie po pierwszym porodzie.Ale narazie z nimi spokoj,pomogla dieta bogata w blonnik i owoce. Maly ostatni tydzien ruszal sie bardzo a teraz od dwoch dni cisza poza jednym kopniakiem.Oszaleje zaraz.. Tez musze wymyslec co z synkiem.Narazie pyta,wie ze tam jest baby,tlumacze mu ze musi byc teraz duzym bratem,czytamy na ten temat ksiazeczki.Zobaczymy jak to bedzie. Za 10 dni polowkowe,mam nadzieje,ze wszystko jest ok. Jak tak ogladam wasze brzuszki,to mam watpliwosci czy ja aby blizniakow nie mam.. |
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby dolegliwości szybko minęły Malucha lenistwo ogarnęło jednym słowem ![]() Już koniec urlopu? |
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ruchów to też wiem co czujesz .. MI wczoraj mała szalała jak nigdy trochę się przeraziłam bo jedna z moich inteligentnych znajomych nagadała mi głupot na temat nadpobudliwości dzieci w brzuchu , nie będę nawet powtarzac żeby Was nie straszyć ... ![]() Dziś jest cisza .. obstawaim że młoda odsypia , jutro zaczęłabym się martwić .. ale mam skan rano więc mam nadzieję że lekarz naładuje mnie pozytywnie tak żeby starczyło do porodu bo to najprawdopodobniej mój ostatni skan .
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele-to zalezy duzo od ulozenia.Ja zawsze czuje nozki malego,wiec jak lezy na wprost.Bo w poprzek wyraznie ma wiecej miejsca i tylko czasem czuje glowke. Na szczescie od 10 minut juz sie rusza.
A jakie glupoty nagadala?Bo moj syn byl bardzo ruchliwy w brzuchu i tak mu zostalo.Z nim nie bylo przerw i ciszy.Ruszal sie tak,ze nie moglam spac.Przewaznie w nocy.Od 28 tygodnia bylo to juz dokuczliwe,bo az bolalo.Walil po watrobie i zoladku i czesto w kregoslup.Zdrowy sie urodzil,choc temperament mu juz taki zostal Urlopu jeszcze nie koniec.Mamy jeszcze troszke czasu Rwy pozbede sie pewnie po porodzie.Im dalej,tym bedzie gorzej.Ale tym razem mam zamiar regularnie chodzic na masaze. Mi to juz obojetna plec.Byle zdrowe |
|
|
|
#883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana jak sobie radzisz z tą rwą ? Ja też mam problemy z kręgosłupem jeszcze z przed ciaży ale w sobotę tak mnie pogięło że ani leżeć ani siedzieć ani stać bo słabo. Poleżałam na twardym łózku przez 2 dni i dziś lepiej ale boję się co bedzie dalej poza tym jak wytrzymam 10 godzin w samolocie |
||
|
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
No jakos sobie radze-masuje,przykladam ciepelko.Ale te masaze mi najbardziej pomagaja a urlopie o nie trudno
W tamtej ciazy zemdlalam z bolu,ciezko bylo.Pod koniec ani nie moglam lezec,ani stac,ani chodzic.Normalnie kaleka. Narazie jeszcze jakos sobie radze, choc widze,ze staram sie oszczedzac, a to do mnie niepodobne.
|
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Miałąs może robiony rezonans przed ciążą? Ja zaraz po urodzeniu dziecka biorę się za swój kręgol bo czasem jak zajedzie po kulszowym to aż nogi podcina
Tak pytam o rezonas bo bez tego to nie wiem czy mozna masować.
|
|
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio spotkałam się też z uczuciem jakby mnie dziecko w doope kopało ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
Ja nawet nie będąc w ciąży bym nie dała rady
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to będzie ok.
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Trele nasze dzieci sa tak male ze pepowina im nie straszna. Zresztą mały odsetek sytuacji jest zagrożeniem.
Alisa tez mna szarpala na prawo i lewo, mala była a jak widać zdrowa jak ryba l. Nanusia zależy jak robisz barszcz, bo ja już buraków nie gotuje w nim. Moje pieka sie w folii w piekarniku i do zupy ścieram. Potem juz jej nie zagotowuje tylko podgrzewam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 20 tygodniu
![]() ja już po śniadanku, najadłam się jak dzika świnka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#890 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
Ale u mnie dziś słonecznie ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() Biust mi skoczył jak na razie do 80 D ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- O 9 wybieram się na rynek po truskawki
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
nanusia-nie nie mialam
trele-mala sie bawi pepowina jak cos. Moj tez skakal calymi dniami albo nocami i pepowine mial ok ![]() A dzis skoczymy sobie do bayonne. |
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Wy już naskrobałyście kilkadziesiąt stron, a ja dopiero witam się w tej części! ![]() Podczytuję Was na bieżąco, ale totalnie nie mam weny pisać Jakiś leń i niechęć mnie ostatnio dopadły ![]() U nas wszystko ok, Jr sprzedaje mamie leciutkie kopniaki, a ja nie mogę się już doczekać wizyty, która dopiero w przyszły czwartek ![]() Dziś za to jadę do lumpka - mam nadzieję, że uda mi się coś złowić ![]() A poza tym macie śliczne brzuszki i bardzo się cieszę ze wszystkich pozytywnych wieści, jakie przynosicie po wizytach! Przepraszam, że tak ogólnie, ale nie pamiętam, której co dokładnie miałam odpisać ![]()
|
#893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żadnego problemu nie było.Cytat:
![]() My od początku myśleliśmy ze będzie chłopak, a okazało się, ze jednak dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My jak lecieliśmy do Portugalii, przesiadkę mieliśmy w Paryżu to po 2,5h to ja już nie wiedziałam co ze sobą zrobić w tym samolocie ![]() Witam z rana ![]() U nas strasznie pochmurnie, wczoraj po ulewie słoneczko nie chce wyjść :/ Nie mam siły na nic, a tu tyle jeszcze załatwiań Nie wiem jak my to ogarniemy do wesela Dla mnie dzień teraz trwa zdecydowanie za krótko Idę robić kawkę, bo przeca zasnę zaraz przy tym kompie
|
||||
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
Czeeeesc
Wstalam dzisiaj i tak piekne slonko mnie przywitalo, ze az mam ochote wyjsc na dwor. Niestety dzisiaj caly dzien bede przeznaczac na nauke do egzaminu, wiec chyba nici ze spaceru ![]() Oprocz tego dzisiaj troche mnie scielo i strasznie boli mnie kark i plecy tak, jakbym sie zle ulozyla do spania po prostu - macie jakies sprawdzone sposoby? ![]() Czytam, ze wybieracie sie powoli do lumpkow Jak szukacie rzeczy dla siebie, np. spodni to bierzecie takie zwykle spodnie tylko rozmiarowo wieksze czy udaje Wam sie znalezc typowo dla kobiet w ciazy? Ja szukalam i nic takiego typowo ciazowego nie udalo mi sie znalezc jeszcze Czy wg Was oplaca sie kupic takie nowe, ciazowe spodnie? Jak tak to ile par? Ja pewnie bede miala problem, bo za duzego tylka i bioder jakichs ogromnych nie mam i nie chcialabym nosic samych workow, ktore by mi "figure" zabieraly, a u mnie w rodzinie wszystkie ciotki itd. tak wlasnie robily. Nie chcialabym tez chodzic w legginsach, zwlaszcza, ze koncowka ciazy wypada mi na jesien i zime i chyba tylek by mi omarzl ^^ Takze po prostu ciuchy normalne w wiekszych rozmiarach odpadaja :/ Wiadomo - dresik czy cos jak najbardziej, ale jak bedzie jakies wyjscie do miasta ze znajomymi czy impreza rodzinna to nie chcialabym wygladac jakbym wstala dopiero z lozka ![]() trele - w takim razie czekam niecierpliwie na sprawozdanie jak pieknie wygladala Twoja dzidzia ^^
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się na półmetku ciąży
![]() Ale naskrobałyście... ja wczoraj nadrobiłam co nie co ale nie miałam weny na pisanie... Rybka, bardzo mi przykro z powodu babci... przytulam Cię ![]() Gratuluję udanych wizyt. ![]() Widziałam też fotki brzuszków- piękne! ![]() Witam nowe mamuśki U Nas dziś słonecznie więc mam zamiar później na jakiś spacer wybyć... ,widziałam że pisałyście o połówkowym no więc ja będe miała robione jutro czyli w 20t1d ![]() za dzisiejsze wizyty!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-11 o 09:08 |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
De ja też mam wielki brzuch. A waga spada. Nie wiem o co chodzi. Pewnie stres.
Ja dziś znów smutasnie. Koło 16.30 mamy wizyte. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wpadłam się tylko przywitać. Od wczoraj czuję się jakoś dziwnie, boli mnie żołądek i mnie mdli ![]() W ogóle mam ogroooomną ochotę na truskawki ale mam zakaz bo rodzice stwierdzili że przez te deszcze są spryskane jakimś środkiem na grzyba i to mi wczoraj mogło zaszkodzić Humoru też u mnie brak, wszystkim się przejmuje za bardzo i noce mam po części nieprzespane, oczywiście w TŻcie zero wsparcia i zrozumienia... Udanych wizyt !
|
|
|
|
#898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie mnie dalej męczą mdłości i wymiotuję co rano już mnie to psychicznie dobija, a muszę wcześnie wstawać żeby moich chłopców do szkoły i przedszkola wybrać i porozwozić, a później do pracy / mąż niestety codziennie wcześnie rano do pracy jedzie / Postanowiłam że od sierpnia już pójdę na zwolnienie w końcu trzeba troszkę zwolnić tępo. Co do spodni ciążowych w poprzedniej ciąży miałam 2 pary jeansów typowo ciążowych ale miałam termin na luty więc całą zimę coś musiałam nosić. jedne z h&m drugie z c&a i te z hm były dużo wygodniejsze, później je sprzedałam na allegro i część pieniążków odzyskałam - spodnie były mało zniszczone bo nie nosiłam ich po domu tylko na wyjście, a nie ukrywam że im bliżej porodu tym mniej wychodziłam. |
|
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

Z reszta te "ciazowe" sa naprawde piekne 
KCIUKI DLA ANI 

Za burakami nie przepadam, ale mama się uparła że zrobi barszcz na tygodniu. Ciekawa jestem jak te tabletki podziałają, u siostry podniosły hemoglobinę z coś ponad 11 do ponad 13 więc ładnie. Dam znać za miesiąc 
Oczywiście bardzo mnie zaniepokoił
mam nadzieje ze jutro jakis geniusz nie wpadnie na pomysl oznajmic mi ze to nie Maja , to Marian
) zeby ciezarnej podbierac ? I to jedzenie w dodatku ;D