Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 20:55   #841
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę tych dziewczynek też chcę już wiedziec

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Mój też tak mówił, ale teraz mówi na brzuch Ula, więc będzie zonk jak okaże się że chłopak
Ja u Ciebie obstawiam dziewczynke , dlatego tez na Twoje ujawnienie czekam najbardziej ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41251860]A pstryknęłam sobie zdjęcie

Mamy 17 tydzień i spory bębenek [/QUOTE]

Sporyy mi sie podoba .. Mojego niechcialybyscie widziec ;D

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41251937]U nas ponoć dziecko jest duże jak na swój wiek [/QUOTE]

Z tej calej jutrzejszej wizyty czekam najbardziej na to ile moja rybka wazy I mierzy. Kiedy dzieci osiagaja 1kg?

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
proszę
Tez sliczny

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mnie pępek ciągnie i mi się dziurka po kolczyku rozciąga od dołu (chyba że mi się tak tylko wydaje)

Z tego co pamiętam to chyba ja wklejałam, jakby ktoś był zainteresowany to wklejam jeszcze raz http://allegro.pl/kolczyk-do-pepka-c...303418368.html

Witaj !

Ale macie piękne brzuszki !!

Mnie też coś ostatnio brzuch kłuje, pewnie dzidzie się rozpychają
za zabieg mamy.
Jak Ci tylko przyjdzie ten wózek rób zdjęcia i od razu nam go tu pokaż

Ale burza idzie, tak czułam że tak będzie bo duszno było okropnie...
Kupiłam dzisiaj kocyk dla maleństwa zielony z żabką za 14.99zł w pepco, taki drobiazg a jak cieszy
Wozek pbstrykam w weekend bo przyjdzie do mamy , u nas wiecznie nikogo nie ma ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:56   #842
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja u Ciebie obstawiam dziewczynke , dlatego tez na Twoje ujawnienie czekam najbardziej ;D

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Z tej calej jutrzejszej wizyty czekam najbardziej na to ile moja rybka wazy I mierzy. Kiedy dzieci osiagaja 1kg?

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Tez sliczny

No ja czekam i tak czuję, że dziewczynka, jakoś nawet nie przechodzi mi prez myśl chłopak jakoś tak, będę troszkę zawiedziona jak będzie chłopak

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:57   #843
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]
ja chcę widziec, Twoj brzunio

dzis czytalam, ze pod koniec II trymestru
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 20:58   #844
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Trele moja była z tych małych i 1100 miała w 31 tygodniu jakoś.

W 25 byłam w szpitalu i się cieszył bo przekroczyła magiczne 500g w razie konieczności ratowania.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:00   #845
nemosek
Zakorzenienie

Kurcze zaczęłam cytować ,a tutaj burza przyszła i musiałam komp wyłączyć i poszło

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam
Znowu mi z nosa leci Przez to się męczyłam z zaśnięciem chyba do 3...tonę chusteczek zużyłam aż nochal boli Narazie póki co trochę lepiej..uff!
Ale na poprawę nastroju mamusi mała się więcej ruszała jak sie połżyłam do łóżka - takie śmieszne gilgotki i bąbelki rano też lekko dała znać Mam nadzieję, ze teraz już coraz częściej będę ja czuła

Dzidzia ciesze się, że samopoczucie lepsze

Rybko przykro mi z powodu straty babci, wyrazy współczucia
A o śnie zapomnij jak naszybciej!!

Akurat dziś sie ochłodziło Jak na złość...

Zdróweczka dla Anulki

Witaj u nas i Gratulacje

mocno zaciskam!!

Tymczasem ja tez się zbieram bo za 45 min mam wizytę u GP...
Oby katar przeszedł
Ja też odczuwam lekkie smyranie ale nieregularnie.
A doczekać się nie mogę takiego porządnego

Cytat:
To ja cos dodam od siebie bo zaraz zaczynam robote .. Kluje mnie brzuch mam nadzieje ze to dzidzia , raz tu raz tam. Albo sie stresuje .. Moja mama ma dzis zabieg w szpitalu , niby maly ale pod znieczuleniem ogolnym I tak mnie to martwi troche ..
Teraz lepsza nowinki )
Jutro mam 4d na 11.30 , być albo nie być !
I w czwartek bedzie moj Quinny. !! Kasa zablokowana byla z mojej winy ale Cii .. biedny, tyle szmat na nim powiesiłam ;D

To musisz nam Maję koniecznie pokazać
Zdrówka dla mamy
Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Witam się w piątym miesiącu
Miałam chorą córkę i nawet nie miałam Wam jak napisać, że na ostatnim usg wyszło, że łożysko poszło mocno do góry i nie ma już ryzyka przodowania Fasola szalała równo, ale płci nie pokazała
Może 15 lipca się uda, bo wtedy połówkowe mam

Ja w czwartek zaczynam 5
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Byłam rano na wizycie. Wszystko w porządku z nami. Słuchałyśmy tętna Wyniki ok, tylko hemoglobina mi spadła do 11,9. Kupiłam buraka w tabletkach. Brała któraś z Was?

Cytat:
Witajcie, mogę i ja raz jeszcze dołączyć? Już tu kiedyś pisałam raz ale potem jakoś czasu mi zbrakło bo magisterką musiałam się zająć :P

mój teść mieszka w domu jednorodzinnym i metraż ma ponad 100 m2 nie wiem dokładnie ile, i oni płacą ok 2 tys miesięcznie i nie mają wcale za ciepło
Hejo
Gratuluję dziewuszki
Cytat:
Dziewczyny, a ja tak nie w temacie - macie ogrzewanie gazowe? Ile płacicie zimą za gaz? i ile lat i m kw ma dom/mieszkanie? Sorki, że takie pytanie, ale kupujemy mieszkanie i myślimy nad deweloperskim i zastanawiamy się jaka różnica w rachunkach za gaz jest miedzy nim a mieszkaniem w bloku z 1970
To nie kupujecie tego pięknego co pokazywałaś?

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u GP. Miałam na 14.15 a lekarz przyszwedł dopiero o 14.30 i jeszcze jeden facet był przede mną, ale później chyba chciał nadrobić spóxnienie bo wizyta była króciutka Zmierzył mi ciśnienie (126/81), obmacał brzuch i posłuchalismy tętna Myślałam, ze tego tu nie praktykują i sie miło zaskoczyłam. Usłyszałam, ze wszystko jest ok i po wizycie. Od razu mam lepszy humor jak usłyszałam maleńką następnym razem mam przyjść za 6 tygoni i wziąść ze sobą mocz, nawet dał mi pojemnik

Weronisiek Może jeszcze się uda z przedszkolem.No i brzuszek okrągluteńki

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam!
Poszliśmy z moim TŻ do katolickiej poradni życia rodzinnego, bo aby wziąć ślub kościelny potrzebne są zaliczone 3 wizyty- rozmowy tam. Czynne od 18, przyszliśmy 17.45. Kulturalna pani w wieku ok 55-60, powiedziała nam, że ona nie ma miejsc aż do drugiej połowy lipca [a my 20 lipca slub] i nas nie przyjmie i, żebyśmy sobie pojechali do jakiejś mieściny poza Kraków, bo w Krk szans nie mamy, by nas 3razy do tego czasu przyjęli. I poza tym, cytuję: "Trzeba było o ślubie pomyśleć zanim się w ciążę zachodziło".

Nie, żeby ona siedziała 15 minut przed czasem i czytała sobie, zgadnijcie co?.. "Fakt". Wszak mogła nas przyjąć.. No ale- po co? Skoro może nas upokorzyć i odesłać..

Wrrrr.. co za babsko.
A co ją to g.ówno obchodzi

Motylek
Hemoroidami zajmuje się proktolog,ale najpierw tak jak dziewczyny piszą do rodzinnego pewnie po skierowanie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:01   #846
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
U mnie prawdopodobieństwo było znikome bo miałam być bezpłodna choć do końca w to nie wierzyłam a tu taka cudowna niespodzianka, stwierdziłam w styczniu w najbardziej płodny dzień że raz się żyje i spróbować można bo przecież jak się czegoś bardzo chce to i tak się tego nigdy nie ma a tu zdziwko i dzidziuś w drodze
Ja tez zaszlam w ciaze wtedy kiedy bylo to nie mozliwe .. Nikt nie chcial mi wierzyc zaczynajac od lekarzy

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:03   #847
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kurcze zaczęłam cytować ,a tutaj burza przyszła i musiałam komp wyłączyć i poszło

Oby katar przeszedł
Ja też odczuwam lekkie smyranie ale nieregularnie.
A doczekać się nie mogę takiego porządnego

To musisz nam Maję koniecznie pokazać
Zdrówka dla mamy

Ja w czwartek zaczynam 5

Hejo
Gratuluję dziewuszki

To nie kupujecie tego pięknego co pokazywałaś?

Weronisiek Może jeszcze się uda z przedszkolem.No i brzuszek okrągluteńki

A co ją to g.ówno obchodzi

Motylek
Hemoroidami zajmuje się proktolog,ale najpierw tak jak dziewczyny piszą do rodzinnego pewnie po skierowanie
No wlasnie to jest to z 1970 ale z drugiej strony deweloperskie zrobie po swojemu i po obniżkach 50m wyniesie 111 tysięcy, to prawie 100 mniej, bo obejmie tą zniżkę na mieszkanie dla młodych

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:15   #848
nemosek
Zakorzenienie

Pepper Moim zdaniem 23 tydzień to ni za późno,ale jak wolisz wcześniej dla własnego spokoju to zmień termin.

Cytat:
ja myślę żebyś poczekała, przecież nic się nie stanie

ja w ogóle na pierwszej wizycie, potwierdzającej ciążę byłam u innego lekarza potem poszłam też do niego na pierwsze usg i mi źle termin wyliczył :P bo na 21 października, a potem zmieniłam lekarza bo tamten mi nie podpasował i mam w karcie ciąży wpisany 16 tydzień (byłam 9 maja) a obecna lekarka po wizycie i usg określiła tydzień 14 więc też mam błąd i muszę teraz położnej powiedzieć żeby mi albo poprawiła albo nie wiem

u mnie w ogóle ciąża to było małe zaskoczenie

a powiedzcie mi czy Wam drętwieją ręce?
Fajny brzusio,też już taki okrąglutki
Czasem drętwieją palce,ale przechodzi
Cytat:
Dziewczyny, ile się czeka na wyniki toksoplazmozy IgG i IgM? Bo ostatnio nie zrobiłam: zwyczajnie mi zapomnieli w punkcie pobrań oznaczyć I muszę powtórzyć i zjawić się z wynikiem na wizycie 17.06. Jak zrobię w środę to zdążą być? Czy jakoś się długo na to czeka?
Miałam na następny dzień

Madzik

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ja mam wiazana z tylu, wiec teoretycznie moge sobie zwiazac tak jak bedzie mi wygodnie

W ogole takie pytanko - wiem, ze ktoras z dziewczyn poruszala juz temat USG 3D i my z TZtem zdecydowalismy sie na polowkowe 3D. Tylko teraz sie zastanawiam czy pojsc od razu w 20 tyg czy poczekac jeszcze np. 2? Czy to jest ogromna roznica? Przyznam sie szczerze, ze nie wiem czy bede w stanie tyle czekac, bo juz straaaaaaasznie chcialabym poznac plec Maluszka, a na polowkowym juz cos beda w stanie powiedziec
Skoro zdecydowaliście się na usg połówkowe w 3d to mi babeczka mówiła że po 20 tyg
A najlepiej do podglądania koło 26 tygodnia.

Anoula Jasny i taki sterylny pokoik.Może też nie do końca mój styl ale ładny
Cytat:
No ja czekam i tak czuję, że dziewczynka, jakoś nawet nie przechodzi mi prez myśl chłopak jakoś tak, będę troszkę zawiedziona jak będzie chłopak
Witaj w klubie
Będę się cieszyć z chłopca rzecz jasna,ale mam takie jakieś parcie na dziewczynkę właściwie nie wiem czemu.Ciekawe czy przeczucia się sprawdzą

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-10, 21:17   #849
kruszynka86
Raczkowanie

hej witam po weekendzie nadrobiłam baaardzo po łepkach, ale z tego co pamiętam
Ryba współczuje i posłuchaj sama siebie co zrobić
Agnieszka trzymam kciuki
witam nowo dopisane mamy

I na liście się imiona pojawiły

My mieliśmy bardzo fajny weekend, weselicho w starym stylu, na sali wiejskiej super jedzenie i wytańczyłam się witać Krzyś lubi tańczyć, bo nawet na szybsze kawałki brzuszek nie protestował

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:18   #850
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie to jest to z 1970 ale z drugiej strony deweloperskie zrobie po swojemu i po obniżkach 50m wyniesie 111 tysięcy, to prawie 100 mniej, bo obejmie tą zniżkę na mieszkanie dla młodych
Acha
U nas deweloperskie drogie:/A i wykończenie też trochę wyniesie.
A jest jakiś programsłyszała m że już rząd zaprzestał tego ze względu na brak kasy.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-10, 21:19   #851
89Beatka
Wtajemniczenie

Cześć pół dnia próbowałam was nadrobić, ale albo ktoś mi przeszkadzał albo przyszła burza i trzeba było wyłączyć sprzęty, widzę że dziś dużo się działo, nie pamiętam nawet co której chciałam napisać;/ no coż;/

ryba trzymaj sie

I witam nowe mamusie widzę że dalej nas przybywa

aaaa i gratuluję poznania płci, ale niestety nie wiem która jest taka szzcęściarąkla ski:
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:27   #852
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Cześć pół dnia próbowałam was nadrobić, ale albo ktoś mi przeszkadzał albo przyszła burza i trzeba było wyłączyć sprzęty, widzę że dziś dużo się działo, nie pamiętam nawet co której chciałam napisać;/ no coż;/

ryba trzymaj sie

I witam nowe mamusie widzę że dalej nas przybywa

aaaa i gratuluję poznania płci, ale niestety nie wiem która jest taka szzcęściarąkla ski:
Burza nie lubie jej...
Stary 2013-06-10, 21:37   #853
89Beatka
Wtajemniczenie

budowniczka zaciekawiłaś mnie imieniem dla syna i właśnie przeglądam strony, co to za imię jeśli pisałaś już skąd taki typ to przepraszam że nie doczytałam ale możesz mi powiedzieć

http://bankimion.pl/rankings/index
tu nawet popularnośc w latach masz

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-06-10 o 21:39
Stary 2013-06-10, 21:39   #854
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej witam po weekendzie nadrobiłam baaardzo po łepkach, ale z tego co pamiętam
Ryba współczuje i posłuchaj sama siebie co zrobić
Agnieszka trzymam kciuki
witam nowo dopisane mamy

I na liście się imiona pojawiły

My mieliśmy bardzo fajny weekend, weselicho w starym stylu, na sali wiejskiej super jedzenie i wytańczyłam się witać Krzyś lubi tańczyć, bo nawet na szybsze kawałki brzuszek nie protestował
Krzysiu taki rozrywkowy jak mamusia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-10, 21:43   #855
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
po pierwsze moja mama wierzy w przesądy- jak i cała moja rodzina, dwa to jest 6 godzin w jedną stronę, w pksie gdzie są tylko dwa przystanki 10minutowe a jeszcze od dwóch dni boli mnie brzuch z przerwami oczywiście i martwi sie zeby coś po drodze sie nie stało i żeby ten stres tego 'wydarzenia' nie zaszkodzil dziecku. zwłaszcza ze prawie 6 iesiąc bedzie zaraz i skurcze na tym etapie są niebezpieczne bo może dojść do przedwczesnego porodu. moja mama miała tak z moja siostra.. i sie po prostu boi .
Rybko wyrazy współczucia z powodu babci. Co do pogrzebu to w sumie gdyby nie te 6godz to ja bym na Twoim miejscu pojechała, ale jazda i to jeszcze autobusem to faktycznie może być dla Ciebie męczarnią :/ Może po urodzeniu dzidziusia wybierzecie się z TŻ na grób!?! A babcie zawsze możesz w myślach pożegnać lub iść do Kościoła i pomodlić się za nią.

Cytat:
Z gliny ulepiona czyli jaka? Lepiej czy tez nie ciekawie? W ktorym tygodniu robilas ten skan? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wyglądała jak z gliny ulepiona i nie fajnie to wyglądało. Strasznie nienaturalnie. Oj, nie wiem w którym to ona tyg robiła.

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Czy mogę dołączyć do Was??
Magda, 25 l, om: 6.02, tp: 14.11
Ooo, witam nową mamusię

Cytat:
To ja cos dodam od siebie bo zaraz zaczynam robote .. Kluje mnie brzuch mam nadzieje ze to dzidzia , raz tu raz tam. Albo sie stresuje .. Moja mama ma dzis zabieg w szpitalu , niby maly ale pod znieczuleniem ogolnym I tak mnie to martwi troche ..
Teraz lepsza nowinki )
Jutro mam 4d na 11.30 , być albo nie być !
I w czwartek bedzie moj Quinny. !! Kasa zablokowana byla z mojej winy ale Cii .. biedny, tyle szmat na nim powiesiłam ;D
hehe a tak nadawałaś na biedną kobitkę Wrzuc od razu foty jak pojazd dojdzie

Cytat:
Ale się wkurzyłam!
Poszliśmy z moim TŻ do katolickiej poradni życia rodzinnego, bo aby wziąć ślub kościelny potrzebne są zaliczone 3 wizyty- rozmowy tam. Czynne od 18, przyszliśmy 17.45. Kulturalna pani w wieku ok 55-60, powiedziała nam, że ona nie ma miejsc aż do drugiej połowy lipca [a my 20 lipca slub] i nas nie przyjmie i, żebyśmy sobie pojechali do jakiejś mieściny poza Kraków, bo w Krk szans nie mamy, by nas 3razy do tego czasu przyjęli. I poza tym, cytuję: "Trzeba było o ślubie pomyśleć zanim się w ciążę zachodziło".

Nie, żeby ona siedziała 15 minut przed czasem i czytała sobie, zgadnijcie co?.. "Fakt". Wszak mogła nas przyjąć.. No ale- po co? Skoro może nas upokorzyć i odesłać..

Wrrrr.. co za babsko.
Aaaa to dziwne, bo... my robiliśmy w Krk 3 rozmowy i każdą w innej parafii i nie było z tym żadnego problemu Każda rozmowa trwała z 20min i koniec. A po drugie na te rozmowy się nie zapisuje, tylko się idzie i czeka w kolejce - wiec skąd ona wzięła, ze miejsc nie ma głupie babsko. My rozmowy w sumie zrobiliśmy w 2tyg i ostatnie mieliśmy tydzień temu, a ślub mamy w ta sobotę Niech się ta baba w czółko puknie :P

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41251860]A pstryknęłam sobie zdjęcie

Mamy 17 tydzień i spory bębenek [/QUOTE]

Piękny brzusio

Cytat:
proszę
Ten tez niczego sobie :P Ślicznie

Cytat:
Co do zaskoczenia ciążą: nam pękła gumka. Tak pi razy drzwi w dniu owulacji. Wszyscy się śmiali, że jak z tego będzie ciąża, to flaszkę stawiają mojemu TŻ. I co? I zapełniamy barek
to zapasy na rok się zrobią

Cytat:
A to mój brzusio
Super brzusio

Ideee spac Padam na ryjek
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:44   #856
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
budowniczka zaciekawiłaś mnie imieniem dla syna i właśnie przeglądam strony, co to za imię jeśli pisałaś już skąd taki typ to przepraszam że nie doczytałam ale możesz mi powiedzieć

http://bankimion.pl/rankings/index
tu nawet popularnośc w latach masz
TŻ wymyślał jakieś najdziwniejsze imiona świata typu: Cristiano

ja jestem raczej za tradycyjnymi, szperalam po znaczeniach... TŻ zgodzil się na "Maxxxxa" w kazdym sensie

Z racji, że jestem poważnie chora w dodatku juz 2 razy lezałam w szpitalu wybraliśmy Maximusa z łacinskiego najlepszy, najsilniejszy pochodzacy od Jowisza.

Dlatego że tak walczy... w dodatku ogladalismy ostatnio Galdiatora, bo ja nigdy nie ogladalam

I tam glowny bohater byl Maximus'em to było jak przeznaczenie dla mnie
Stary 2013-06-10, 21:47   #857
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
.

Aaaa to dziwne, bo... my robiliśmy w Krk 3 rozmowy i każdą w innej parafii i nie było z tym żadnego problemu Każda rozmowa trwała z 20min i koniec. A po drugie na te rozmowy się nie zapisuje, tylko się idzie i czeka w kolejce - wiec skąd ona wzięła, ze miejsc nie ma głupie babsko. My rozmowy w sumie zrobiliśmy w 2tyg i ostatnie mieliśmy tydzień temu, a ślub mamy w ta sobotę Niech się ta baba w czółko puknie :P

Do niektórych poradni trzeba się zapisać. Na stronie diecezji to odkryłam. Ale myślałam, ze zapisy to najdalej na przyszły tydzień.

A w którym miejscu robiliście w Krk?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:51   #858
ola_k11
Zadomowienie

Ale się brzusiowo zrobiło Piękne macie brzuszki dziewczyny. Gratuluję córek.

Ja dziś byłam na usg ale pępowina między nogami i lekarz powiedział, że to za wcześnie i nie widzi dobrze, bo za mały jest jeszcze. Mi tam mignął siusiak i jajka ale nie wiem... jakoś nastawiam się na syna po tej wizycie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:52   #859
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
TŻ wymyślał jakieś najdziwniejsze imiona świata typu: Cristiano

ja jestem raczej za tradycyjnymi, szperalam po znaczeniach... TŻ zgodzil się na "Maxxxxa" w kazdym sensie

Z racji, że jestem poważnie chora w dodatku juz 2 razy lezałam w szpitalu wybraliśmy Maximusa z łacinskiego najlepszy, najsilniejszy pochodzacy od Jowisza.

Dlatego że tak walczy... w dodatku ogladalismy ostatnio Galdiatora, bo ja nigdy nie ogladalam

I tam glowny bohater byl Maximus'em to było jak przeznaczenie dla mnie
więc życzę ci aby synuś był najlepszy i najsilniejszy no i żebys kolejny raz do szpitala trafiła dopiero jak będziesz rodziła a tak wogóle to w którym szpitalu chcesz rodzic?
Stary 2013-06-10, 21:59   #860
nemosek
Zakorzenienie

Gdzie zaginęły Babku i Koala???

Babku chyba remont ma coś mi świta,pamiętacie może

Budowniczka Gladiator piękny film, na końcu się poryczałam

Ola11 Wstydziocha żeby sobie pępowiną zasłaniać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-10, 21:59   #861
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Czy mogę dołączyć do Was??
Magda, 25 l, om: 6.02, tp: 14.11

Super,
mamy ten sam termin porodu
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 22:08   #862
Taszanta
Zakorzenienie

A ja dzisiaj strasznie rozczarowana byłam na USG, mam skończony 18 tydzień, a ja robię USG raz na miesiąc. Wiec akurat dziś tak jakoś wypadło, no i lekarz mówi, że to będzie USG kontrolne i USG połówkowe. Badanie mi robił lekarz, którego wcześniej nie widziałam na oczy, w sumie to się cieszyłam, no bo chyba lepiej jest żeby różne osoby sprawdzały, żeby nic nie przeoczyć.

No ale okazało się, że badanie wyszło strasznie . To znaczy lekarz po kolei wszystko sprawdza i gada dużo, żartuje, nagle przy sercu milknie, przekręca do siebie monitor i studiuje w milczeniu. Po czym stwierdził, że to nie tak że on coś widzi złego, ale po prostu nie widzi tego serca dokładnie bo jest jeszcze za wcześnie . No ale na wynikach napisał że położenie i wielkość prawidłowa, czterojamowe, zwrócone w lewą strone, prawidłowe odejścia pni tętniczych, obraz 3 naczyń śródpiersia prawidłowy. No ciekawe, niby nic nie widzi a wszystko zobaczył Oczywiście bardzo mnie zaniepokoił

Poza tym zapytaliśmy o płeć. Wcześniej w 3 tygodniu miałam dwa razy USG prenatalne no i obaj lekarze niezależnie powiedzieli, że to chyba chłopak. No gdyby to była opinia jednego lekarza to bym się tak do tego nie przywiązywała, bo wiadomo że to wcześnie i nie za bardzo widać. No ale że dwóch to samo powiedziało, to już zaczęliśmy dziecko traktować jak synka . No a lekarz dziś powiedział że penisa nie widzi. I zapytał czy wcześniej były wskazania na płeć, powiedziałam, zapytał o nazwisko lekarza który robił USG....no i stwierdził, że skoro tamten widział penisa to może tak być, bo tamten lekarz się pasjonuje badaniami USG no więc teraz zupełnie nic nie wiem, bo ani nie potwierdził dziewczynki ani chłopaka

No i jeszcze zapytałam bo wydaje mi się że zaczęłam czuć ruchy dziecka, a on na to że to jeszcze za wcześnie i nie powinnam czuć

No i na koniec jeszcze TŻ mi kazał zapytać, ale to tak zupełnie na marginesie, czy są jakieś przeciwwskazania do podróży samolotem w ciąży, no i dostałam cały wykład na temat potencjalnej szkodliwości takich podróży co mnie już zupełnie dobiło

No i na koniec powiedział, że zaleca kolejne badanie za cztery tygodnie, ale po co to badanie dziś jak nic nie widać . Jestem załamana

Chciałam zapytać, w którym tygodniu was lekarze umawiają na USG połówkowe?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 22:12   #863
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj strasznie rozczarowana byłam na USG, mam skończony 18 tydzień, a ja robię USG raz na miesiąc. Wiec akurat dziś tak jakoś wypadło, no i lekarz mówi, że to będzie USG kontrolne i USG połówkowe. Badanie mi robił lekarz, którego wcześniej nie widziałam na oczy, w sumie to się cieszyłam, no bo chyba lepiej jest żeby różne osoby sprawdzały, żeby nic nie przeoczyć.

No ale okazało się, że badanie wyszło strasznie . To znaczy lekarz po kolei wszystko sprawdza i gada dużo, żartuje, nagle przy sercu milknie, przekręca do siebie monitor i studiuje w milczeniu. Po czym stwierdził, że to nie tak że on coś widzi złego, ale po prostu nie widzi tego serca dokładnie bo jest jeszcze za wcześnie . No ale na wynikach napisał że położenie i wielkość prawidłowa, czterojamowe, zwrócone w lewą strone, prawidłowe odejścia pni tętniczych, obraz 3 naczyń śródpiersia prawidłowy. No ciekawe, niby nic nie widzi a wszystko zobaczył Oczywiście bardzo mnie zaniepokoił

Poza tym zapytaliśmy o płeć. Wcześniej w 3 tygodniu miałam dwa razy USG prenatalne no i obaj lekarze niezależnie powiedzieli, że to chyba chłopak. No gdyby to była opinia jednego lekarza to bym się tak do tego nie przywiązywała, bo wiadomo że to wcześnie i nie za bardzo widać. No ale że dwóch to samo powiedziało, to już zaczęliśmy dziecko traktować jak synka . No a lekarz dziś powiedział że penisa nie widzi. I zapytał czy wcześniej były wskazania na płeć, powiedziałam, zapytał o nazwisko lekarza który robił USG....no i stwierdził, że skoro tamten widział penisa to może tak być, bo tamten lekarz się pasjonuje badaniami USG no więc teraz zupełnie nic nie wiem, bo ani nie potwierdził dziewczynki ani chłopaka

No i jeszcze zapytałam bo wydaje mi się że zaczęłam czuć ruchy dziecka, a on na to że to jeszcze za wcześnie i nie powinnam czuć

No i na koniec jeszcze TŻ mi kazał zapytać, ale to tak zupełnie na marginesie, czy są jakieś przeciwwskazania do podróży samolotem w ciąży, no i dostałam cały wykład na temat potencjalnej szkodliwości takich podróży co mnie już zupełnie dobiło

No i na koniec powiedział, że zaleca kolejne badanie za cztery tygodnie, ale po co to badanie dziś jak nic nie widać . Jestem załamana

a czemu robił ci usg inny lekarz?ja połówkowe miałam w 19 tyg, 4 dniu
a ten lekarz to jakiś dziwny wogóle;/
Stary 2013-06-10, 22:14   #864
rinco
Wtajemniczenie

Znowu nie mogę za Wami nadążyć Mam tylko chwilkę wieczorem, żeby zobaczyć co tam w necie słychać, a tu zawsze po kilka stron do czytania, no nie ogarniam
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 22:15   #865
Kociak85
Zadomowienie

motylek85, z tymi hemoroidami to sama nie wiem - na Twoim miejscu poszłabym do lekarza pierwszego kontaktu. Ja nigdy nie miałam i mam nadzieję, że się nie pojawią u mnie, choć słyszałam, że często występują w trakcie ciąży

aksbarg
, ja nie dostałam potwierdzenia tych warsztatów. Dzisiaj pisałam tam do jednej babki i czekam na odpowiedź

domii29, dzięki za linka do pępka przyda się i mi. Mam nadzieję, że dziurka przetrwa jakoś ciążę

Cytat:
Dziewczyny, ile się czeka na wyniki toksoplazmozy IgG i IgM? Bo ostatnio nie zrobiłam: zwyczajnie mi zapomnieli w punkcie pobrań oznaczyć I muszę powtórzyć i zjawić się z wynikiem na wizycie 17.06. Jak zrobię w środę to zdążą być? Czy jakoś się długo na to czeka?
Ja miałam nawet w tym samym dniu

Dziewczyny, macie piękne brzuszki u mnie to jeszcze wygląda raczej na wzdęcie niż ciążę

My byliśmy dzisiaj w Ikei i w BRW szukać komody do sypialni na rzeczy dla maluszka. Chyba wybraliśmy. Taką prostą białą w IKEI. Sypialnię mamy biało-fioletowo-czarną, więc kolorystycznie pasuje. A najwyżej żeby było weselej to ponaklejamy na nią jakieś naklejki później czy coś. I można też w razie potrzeby dokupić do niej inne meble. Myślę, że do końca czerwca kupimy i skręcimy żeby już stała.
Stary 2013-06-10, 22:18   #866
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Taszanta spokojnie, myślę że trzeba posłuchać lekarza.
Właśnie dzisiaj czytałam o połówkowych i niby często są trudności z realną oceną serca na tym etapie i większość lekarzy kieruje po 22 tygodniu. Sama mam takie skierowanie, na 22 tydzień do szpitala na połówkowe.

Po prostu pójdziesz jeszcze raz, lekarz ocenił wielkość na dzień dzisiejszy i parametry, ale widocznie niektóre naczynia nie są rozwinięte na tyle dobrze, żeby można było je ocenić ultrasonografem. Bądź dobrej myśli

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-10, 22:20   #867
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Poszłabym do lekarza który wcześniej robił usg.
Po co Cię tak nastraszył jak w opisie wszystko gra.
No i połówkowe sama nazwa wskazuje 20 tyd lub po 20 więc co on wymyślił
Będę szła na połówkowe około 21/22 tygodnia

A i trzeba się pasjonować badaniami usg żeby zobaczyć płećCo to za lekarz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-10, 22:30   #868
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

nemosek, ale połówkowe można wykonywać między 18 a 22 (w teorii) tygodniem. to nie są zamknięte ramy.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-10, 22:36   #869
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam na usg ale pępowina między nogami i lekarz powiedział, że to za wcześnie i nie widzi dobrze, bo za mały jest jeszcze. Mi tam mignął siusiak i jajka ale nie wiem... jakoś nastawiam się na syna po tej wizycie
Uparciuszek mały, nie chciał sie ujawnić No to kciuki, żeby był synuś

Cytat:

Kochana pewnie na następnym usg już wszystko będzie dobrze widać, może faktycznie jest trochę za wcześnie...ale namącił Ci w głowie nieźle
na pewno jest wszystko dobrze
Stary 2013-06-10, 22:38   #870
nemosek
Zakorzenienie

Ale lekarze kierują zwykle koło 20 tygodnia.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości