|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41251860]A pstryknęłam sobie zdjęcie ![]() Mamy 17 tydzień i spory bębenek [/QUOTE]Sporyy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41251937]U nas ponoć dziecko jest duże jak na swój wiek [/QUOTE]Z tej calej jutrzejszej wizyty czekam najbardziej na to ile moja rybka wazy I mierzy. Kiedy dzieci osiagaja 1kg? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Tez sliczny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() dzis czytalam, ze pod koniec II trymestru
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Trele moja była z tych małych i 1100 miała w 31 tygodniu jakoś.
W 25 byłam w szpitalu i się cieszył bo przekroczyła magiczne 500g w razie konieczności ratowania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#845 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze zaczęłam cytować ,a tutaj burza przyszła i musiałam komp wyłączyć i poszło
Cytat:
Ja też odczuwam lekkie smyranie ale nieregularnie. A doczekać się nie mogę takiego porządnego ![]() Cytat:
Zdrówka dla mamy Cytat:
![]() Ja w czwartek zaczynam 5 ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję dziewuszki ![]() Cytat:
Cytat:
Weronisiek Może jeszcze się uda z przedszkolem.No i brzuszek okrągluteńki ![]() Cytat:
Motylek Hemoroidami zajmuje się proktolog,ale najpierw tak jak dziewczyny piszą do rodzinnego pewnie po skierowanie |
||||||||
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pepper Moim zdaniem 23 tydzień to ni za późno,ale jak wolisz wcześniej dla własnego spokoju to zmień termin.
Cytat:
Czasem drętwieją palce,ale przechodzi Cytat:
Madzik Cytat:
A najlepiej do podglądania koło 26 tygodnia. Anoula Jasny i taki sterylny pokoik.Może też nie do końca mój styl ale ładny Cytat:
Będę się cieszyć z chłopca rzecz jasna,ale mam takie jakieś parcie na dziewczynkę właściwie nie wiem czemu.Ciekawe czy przeczucia się sprawdzą
|
||||
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
hej witam po weekendzie
nadrobiłam baaardzo po łepkach, ale z tego co pamiętamRyba współczuje i posłuchaj sama siebie co zrobić Agnieszka trzymam kciuki ![]() witam nowo dopisane mamy ![]() I na liście się imiona pojawiły My mieliśmy bardzo fajny weekend, weselicho w starym stylu, na sali wiejskiej super jedzenie i wytańczyłam się witać Krzyś lubi tańczyć, bo nawet na szybsze kawałki brzuszek nie protestował
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas deweloperskie drogie:/A i wykończenie też trochę wyniesie. A jest jakiś program słyszała m że już rząd zaprzestał tego ze względu na brak kasy.
|
|
|
|
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
pół dnia próbowałam was nadrobić, ale albo ktoś mi przeszkadzał albo przyszła burza i trzeba było wyłączyć sprzęty, widzę że dziś dużo się działo, nie pamiętam nawet co której chciałam napisać;/ no coż;/ryba trzymaj sie I witam nowe mamusie widzę że dalej nas przybywa![]() aaaa i gratuluję poznania płci, ale niestety nie wiem która jest taka szzcęściarą ![]() kla ski:![]()
|
|
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
budowniczka zaciekawiłaś mnie imieniem dla syna i właśnie przeglądam strony, co to za imię
jeśli pisałaś już skąd taki typ to przepraszam że nie doczytałam ale możesz mi powiedzieć![]() ![]() http://bankimion.pl/rankings/index tu nawet popularnośc w latach masz Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-10 o 21:39 |
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#855 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wrzuc od razu foty jak pojazd dojdzie ![]() Cytat:
Każda rozmowa trwała z 20min i koniec. A po drugie na te rozmowy się nie zapisuje, tylko się idzie i czeka w kolejce - wiec skąd ona wzięła, ze miejsc nie ma głupie babsko. My rozmowy w sumie zrobiliśmy w 2tyg i ostatnie mieliśmy tydzień temu, a ślub mamy w ta sobotę Niech się ta baba w czółko puknie :P[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41251860]A pstryknęłam sobie zdjęcie ![]() Mamy 17 tydzień i spory bębenek [/QUOTE]Piękny brzusio ![]() Ten tez niczego sobie :P Ślicznie ![]() Cytat:
![]() Super brzusio ![]() Ideee spac Padam na ryjek
|
||||||
|
|
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem raczej za tradycyjnymi, szperalam po znaczeniach... TŻ zgodzil się na "Maxxxxa" w kazdym sensie ![]() Z racji, że jestem poważnie chora w dodatku juz 2 razy lezałam w szpitalu wybraliśmy Maximusa z łacinskiego najlepszy, najsilniejszy pochodzacy od Jowisza. Dlatego że tak walczy... w dodatku ogladalismy ostatnio Galdiatora, bo ja nigdy nie ogladalam I tam glowny bohater byl Maximus'em to było jak przeznaczenie dla mnie
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w którym miejscu robiliście w Krk? |
|
|
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
Ale się brzusiowo zrobiło
Piękne macie brzuszki dziewczyny. Gratuluję córek.Ja dziś byłam na usg ale pępowina między nogami i lekarz powiedział, że to za wcześnie i nie widzi dobrze, bo za mały jest jeszcze. Mi tam mignął siusiak i jajka ale nie wiem... jakoś nastawiam się na syna po tej wizycie
|
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i żebys kolejny raz do szpitala trafiła dopiero jak będziesz rodziła |
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie zaginęły Babku i Koala???
Babku chyba remont ma coś mi świta,pamiętacie może ![]() Budowniczka Gladiator piękny film , na końcu się poryczałamOla11 Wstydziocha żeby sobie pępowiną zasłaniać |
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj strasznie rozczarowana
No ale okazało się, że badanie wyszło strasznie Oczywiście bardzo mnie zaniepokoił Poza tym zapytaliśmy o płeć. Wcześniej w 3 tygodniu miałam dwa razy USG prenatalne no i obaj lekarze niezależnie powiedzieli, że to chyba chłopak. No gdyby to była opinia jednego lekarza to bym się tak do tego nie przywiązywała, bo wiadomo że to wcześnie i nie za bardzo widać. No ale że dwóch to samo powiedziało, to już zaczęliśmy dziecko traktować jak synka no więc teraz zupełnie nic nie wiem, bo ani nie potwierdził dziewczynki ani chłopaka No i jeszcze zapytałam bo wydaje mi się że zaczęłam czuć ruchy dziecka, a on na to że to jeszcze za wcześnie i nie powinnam czuć ![]() No i na koniec jeszcze TŻ mi kazał zapytać, ale to tak zupełnie na marginesie, czy są jakieś przeciwwskazania do podróży samolotem w ciąży, no i dostałam cały wykład na temat potencjalnej szkodliwości takich podróży co mnie już zupełnie dobiło No i na koniec powiedział, że zaleca kolejne badanie za cztery tygodnie, ale po co to badanie dziś jak nic nie widać Chciałam zapytać, w którym tygodniu was lekarze umawiają na USG połówkowe?
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten lekarz to jakiś dziwny wogóle;/ |
|
|
|
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu nie mogę za Wami nadążyć
Mam tylko chwilkę wieczorem, żeby zobaczyć co tam w necie słychać, a tu zawsze po kilka stron do czytania, no nie ogarniam |
|
|
|
#865 | |
|
Zadomowienie
|
motylek85, z tymi hemoroidami to sama nie wiem - na Twoim miejscu poszłabym do lekarza pierwszego kontaktu. Ja nigdy nie miałam i mam nadzieję, że się nie pojawią u mnie, choć słyszałam, że często występują w trakcie ciąży
aksbarg, ja nie dostałam potwierdzenia tych warsztatów. Dzisiaj pisałam tam do jednej babki i czekam na odpowiedź domii29, dzięki za linka do pępka przyda się i mi. Mam nadzieję, że dziurka przetrwa jakoś ciążę Cytat:
Dziewczyny, macie piękne brzuszki u mnie to jeszcze wygląda raczej na wzdęcie niż ciążę ![]() My byliśmy dzisiaj w Ikei i w BRW szukać komody do sypialni na rzeczy dla maluszka. Chyba wybraliśmy. Taką prostą białą w IKEI. Sypialnię mamy biało-fioletowo-czarną, więc kolorystycznie pasuje. A najwyżej żeby było weselej to ponaklejamy na nią jakieś naklejki później czy coś. I można też w razie potrzeby dokupić do niej inne meble. Myślę, że do końca czerwca kupimy i skręcimy żeby już stała.
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Taszanta spokojnie, myślę że trzeba posłuchać lekarza.
Właśnie dzisiaj czytałam o połówkowych i niby często są trudności z realną oceną serca na tym etapie i większość lekarzy kieruje po 22 tygodniu. Sama mam takie skierowanie, na 22 tydzień do szpitala na połówkowe. Po prostu pójdziesz jeszcze raz, lekarz ocenił wielkość na dzień dzisiejszy i parametry, ale widocznie niektóre naczynia nie są rozwinięte na tyle dobrze, żeby można było je ocenić ultrasonografem. Bądź dobrej myśli
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co Cię tak nastraszył jak w opisie wszystko gra. No i połówkowe sama nazwa wskazuje 20 tyd lub po 20 więc co on wymyślił ![]() Będę szła na połówkowe około 21/22 tygodnia A i trzeba się pasjonować badaniami usg żeby zobaczyć płeć Co to za lekarz
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek, ale połówkowe można wykonywać między 18 a 22 (w teorii) tygodniem. to nie są zamknięte ramy.
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana pewnie na następnym usg już wszystko będzie dobrze widać, może faktycznie jest trochę za wcześnie...ale namącił Ci w głowie nieźle na pewno jest wszystko dobrze |
||
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lekarze kierują zwykle koło 20 tygodnia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

[/QUOTE]

za zabieg mamy. 

Zmierzył mi ciśnienie (126/81), obmacał brzuch i posłuchalismy tętna 

słyszała m że już rząd zaprzestał tego ze względu na brak kasy.
kla ski:
Oczywiście bardzo mnie zaniepokoił
Kochana pewnie na następnym usg już wszystko będzie dobrze widać, może faktycznie jest trochę za wcześnie...ale namącił Ci w głowie nieźle