Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 21:49   #2401
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Lekarz powiedział że mam przestać się sterować że szybciej zajde w ciążę teraz mam świetnego lekarza jest bardzo zabawny,a położna jak jakis psycholog bardzo mi pomogła po zabiegu zawsze będę myślała i pamiętała ale staram się miło wspominać ten czas ciąży
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Nie mam pojęcia bo w czwartek mam po odebraniu wyników mam zadzwonić do ginekologa i prawdopodobnie mam się zgłosić do niego do szpitala. W zależności co wyjdzie. Powiedział że on nie wie na sto procent więc nie będzie mnie martwił. Powiedział że nie wyłączona jest ciążą zdrowa i nie wykluczona do usunięcia. Że po becie zrobi mi dokładne usg w szpitalu bo on miał kiepski sprzet. Ale mówi że coś tam widać i trzyma kciuki. Ale że mam się nie cieszyć na zapas spokojnie podejść do tego

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ordynator w szpitalu odmówił mi badań bety mimo że były w zaleceniach. Afera była o to nie z tej ziemi. Okresu nadal nie mam a już powinien być zawsze mnie piersi bolały przed okresem jakieś 2tygodnie a teraz nic

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:53   #2402
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Ktoś mnie tu pytał o samopoczucie, nie pamiętam ale tak, już lepiej, podarłam się na tż, on na mnie i lepiej jest.
Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Napiete mało powiedziane. Jak patrzę na wasze brzuszki to macie juz duze a ja nie mam nie wiem co mam myśleć . Dziwne trochę to dla mnie

To, że nie masz brzuszka nic nie znaczy! Niektóre dziewczyny mają maleńkie brzuszki!

Cytat:
Lekarz powiedział że mam przestać się sterować że szybciej zajde w ciążę teraz mam świetnego lekarza jest bardzo zabawny,a położna jak jakis psycholog bardzo mi pomogła po zabiegu zawsze będę myślała i pamiętała ale staram się miło wspominać ten czas ciąży

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Nie mam pojęcia bo w czwartek mam po odebraniu wyników mam zadzwonić do ginekologa i prawdopodobnie mam się zgłosić do niego do szpitala. W zależności co wyjdzie. Powiedział że on nie wie na sto procent więc nie będzie mnie martwił. Powiedział że nie wyłączona jest ciążą zdrowa i nie wykluczona do usunięcia. Że po becie zrobi mi dokładne usg w szpitalu bo on miał kiepski sprzet. Ale mówi że coś tam widać i trzyma kciuki. Ale że mam się nie cieszyć na zapas spokojnie podejść do tego

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ordynator w szpitalu odmówił mi badań bety mimo że były w zaleceniach. Afera była o to nie z tej ziemi. Okresu nadal nie mam a już powinien być zawsze mnie piersi bolały przed okresem jakieś 2tygodnie a teraz nic

Ilona, superhipermegaesktra trzymam za Ciebie kciuki, pewnie nadzieja się w Tobie obudziła Myślę, że lekarz dał Ci jakąś tam nadzieje, bo może serduszko zauważył albo coś?...

A w szpitalu... To porażka

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:53   #2403
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Wróciłam, ale mam nadrabiania

A wiec dziewczyny dzisiaj w H&M Mama są meega promocje, spodnie od 40 do 129 zł, bluzki ciążowe od 29 do 40, spódniczki za 30 zł, no bomba. Niestety u mnie same rozmiary S zostaly i nic nie mogłam kupić

w pepco kupiłam krótkie gaalotki za 24 złote- fajne luźne materiałowe. Są również takie białe długie lniane za 29 tez mega fajne, ale ja białych nie lubie :P

co pamiętam... budowniczka za poprawę wyników. Poza tym chciałam Ci powiedzieć że wiele lat leczyłam się u Hematologa i on często mi powtarzał że przytycie nie oznacza wcale że wyniki sie poprawią. Ciągle dawał mi różne leki na wzrost hemogl. ale powtarzał że mam jeść tą witamine z naturalnych składników. Pietruszka, wątróbka,buraczki.. i powiem Ci że jak już zmusiłam sie do jedzenia pietruszki i wątróbki ( bo kiedyś nie lubiłam) to wyniki mi się poprawiły.. Ty masz inną sytuację bo masz maluszka w brzuszku ale też możesz jeść raz w miesiącu wątróbkę a do większości potraw ( praktuycznie do każdej zupy) dodawać pietruszkę. Buraki możesz jeść też w róznych formach, czy to tarte czy zupa buraczkowa,barszcz ukraiński,chłodnik.. czy nawet jakieś surówki buraczkowe.

Piękne mebelki paulinaizabela kilka dodatków i będzie jeszcze piękniej

Corolady - piękny duży brzuszek

Trele- za pozytywne załatwienie spraw

lineczka- ja planuje kupić przewijak bo jednak jest to wygoda, siostra przewijała na takim 'biurku' na wysokoścci jej pasa miała podkłady i kocyk wiec małej było ciepło w pupcię i wygodnie, gdybym miala taką możliwość może bym zrezygnowała.. póki co jestem za

Cytat:
Witam nie wiem czy mnie pamiętacie miesiąc temu byłam tu ostatni raz. Kochane trzymajcie się gorąco dużo zerówka wąż życzę i waszym dzidziula

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ja jutro powtarzam badania bety lekarz kazał zrobić bo mogę być nadal w ciąży usunęli mi tylko kosmowke tak wynika z badan histopatologicznych prawdopodobnie miałam ciążę bliźniacza. Dziwne jest to dla mnie bo byłam po zabiegu 8 dni w szpitalu bo miałam zapalenie przydatków robili mi usg i nic nie mówili

Oczywiście że pamiętamy!!
Dziwie się, że lekarze nic nie powiedzieli .. daj jutro koniecznie znać jak wyniki co lekarz mówi ! i trzymaj sie ciepło nawet nie chcę wyobrazić sobie co przeżywasz...

a ja wcinam koktajl truskawkowy i kupiłam sobie klapki i te spodnie i herbate bubble tea czy jakoś tak to ise pisze- pyszna

czy cwiczycie mięsnie kegla? bo czytałam że coś wspomniałyście ale nic konkretnego ..
Stary 2013-06-18, 21:53   #2404
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:

co sie dzieje w tych szpitalach
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:59   #2405
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Jutro rano idę na bete a w czwartek będę miała wyniki
Bo dzisiaj dostałam skierowanie a już było późno

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-06-18, 21:59   #2406
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Witam nie wiem czy mnie pamiętacie miesiąc temu byłam tu ostatni raz. Kochane trzymajcie się gorąco dużo zerówka wąż życzę i waszym dzidziula

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ja jutro powtarzam badania bety lekarz kazał zrobić bo mogę być nadal w ciąży usunęli mi tylko kosmowke tak wynika z badan histopatologicznych prawdopodobnie miałam ciążę bliźniacza. Dziwne jest to dla mnie bo byłam po zabiegu 8 dni w szpitalu bo miałam zapalenie przydatków robili mi usg i nic nie mówili

Bardzo mocno zaciskam kciuki, żeby te Wasze łzy szybciej niż myślałaś zmieniły się w radość daj koniecznie znać jak się dowiesz

Mya jam pytała cieszę się, że Ci lepiej, nie ma to jak wojenka z tż

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-18 o 22:00
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:04   #2407
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Pamiętamy
Daj znać po wynikach.
Ale to dziwne że nic nie zauważyli
ogromne

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
na NFZ ale przychodnia jest prywatna, i chodziłam do roznych ginekologów i tam maja najlepszy sprzęt, tzn; badania i wszystko jest wykonywane na sprzętach tych samych co na prywatnych wizytach
A robią u Ciebie 4D?
Tak przychodnia w Mościcach ale nie MCM tylko "na górce"

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:07   #2408
ilona_0105
Raczkowanie

Oby tak było nie chce się nastawiać ale to jest silniejsze
Uśmiech nie schodzi mi z buzi już dawno tak nie miałam próbuje nie myśleć ale się nie da

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-06-18, 22:09   #2409
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

A wiec dziewczyny dzisiaj w H&M Mama są meega promocje, spodnie od 40 do 129 zł, bluzki ciążowe od 29 do 40, spódniczki za 30 zł, no bomba. Niestety u mnie same rozmiary S zostaly i nic nie mogłam kupić

w pepco kupiłam krótkie gaalotki za 24 złote- fajne luźne materiałowe. Są również takie białe długie lniane za 29 tez mega fajne, ale ja białych nie lubie :P

co pamiętam... budowniczka za poprawę wyników. Poza tym chciałam Ci powiedzieć że wiele lat leczyłam się u Hematologa i on często mi powtarzał że przytycie nie oznacza wcale że wyniki sie poprawią. Ciągle dawał mi różne leki na wzrost hemogl. ale powtarzał że mam jeść tą witamine z naturalnych składników. Pietruszka, wątróbka,buraczki.. i powiem Ci że jak już zmusiłam sie do jedzenia pietruszki i wątróbki ( bo kiedyś nie lubiłam) to wyniki mi się poprawiły.. Ty masz inną sytuację bo masz maluszka w brzuszku ale też możesz jeść raz w miesiącu wątróbkę a do większości potraw ( praktuycznie do każdej zupy) dodawać pietruszkę. Buraki możesz jeść też w róznych formach, czy to tarte czy zupa buraczkowa,barszcz ukraiński,chłodnik.. czy nawet jakieś surówki buraczkowe.

Piękne mebelki paulinaizabela kilka dodatków i będzie jeszcze piękniej

Corolady - piękny duży brzuszek

Trele- za pozytywne załatwienie spraw

lineczka- ja planuje kupić przewijak bo jednak jest to wygoda, siostra przewijała na takim 'biurku' na wysokoścci jej pasa miała podkłady i kocyk wiec małej było ciepło w pupcię i wygodnie, gdybym miala taką możliwość może bym zrezygnowała.. póki co jestem za

Oczywiście że pamiętamy!!
Dziwie się, że lekarze nic nie powiedzieli .. daj jutro koniecznie znać jak wyniki co lekarz mówi ! i trzymaj sie ciepło nawet nie chcę wyobrazić sobie co przeżywasz...

a ja wcinam koktajl truskawkowy i kupiłam sobie klapki i te spodnie i herbate bubble tea czy jakoś tak to ise pisze- pyszna

czy cwiczycie mięsnie kegla? bo czytałam że coś wspomniałyście ale nic konkretnego ..
Te lniane widziałam w gazetce,takie szerokie pumpy tak?Właśnie spodobały mi się one maja pas ciążowy?
Mięśnie Kegla najlepiej poczujesz jak sikając spróbujesz zatrzymać strumień moczu na chwilę.To właśnie będą te mięśnie dna miednicy,które warto ćwiczyć przed i po porodzie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-18, 22:10   #2410
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
To wrzucam zdjęcia mebelków i spodenek dla niuni
Robione telefonem, więc jakość nie powala...

Narazie to wygląda dośc łyso jak potwierdzimy płeć to nad łóżeczko zamawiam te literki z imieniem, trzeba dokupić materac, firanki dziecięce, pościel do łóżeczka i będzie wyglądało ładnie
mebelki super !

Cytat:

Mocno trzymam kciuki
Daj znać jak się czegoś dowiesz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:15   #2411
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Bardzo mocno zaciskam kciuki, żeby te Wasze łzy szybciej niż myślałaś zmieniły się w radość daj koniecznie znać jak się dowiesz

Mya jam pytała cieszę się, że Ci lepiej, nie ma to jak wojenka z tż
Tak właśnie myślałam, ale nie chciało mi się przerzucać stron:d
Cytat:
Uśmiech nie schodzi mi z buzi już dawno tak nie miałam próbuje nie myśleć ale się nie da
Pewnie,że to silniejsze. Sama bym tak samo się zachowywała
A może było tak,że miałaś ciążę bliźniaczą i to tego pierwszego dzidziusia serduszka nie było słychać, a skoro tak to nie szukał dalej

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-18, 22:16   #2412
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeśli nie uda się z ta ciążą to musicie próbować dalej i walczyć o wymarzone maleństwo
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:17   #2413
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba mieć nadzieję

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-18, 22:21   #2414
ryba91
Zakorzenienie

nie z pasem, ale na takiej gumie szerszej, nie suuper szerokiej ale szerszej. Drugie były ze sznurkiem, nie wiem które były w gazetce :P oba te same ceny
Stary 2013-06-18, 22:23   #2415
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja mam 30 pare km do najbliższej plaży Jestem z Elbląga
No proszę, to nawet bym miała blisko .

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Leczo właśnie o nim dziś rozmawiałam z mamą,zjadłabym,cukinia
no, już przynajmniej wiem co jutro będę jeść na obiad ;D
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czesio u mnie juz lepiej , w nocy mialam takie trzy silne skurcze zoladka ( mam nadzieje ze to zoladek ) ale ogolnie dobrze spałam wiec I plecy mniej bola . Moj za to wstal dzis z 38 goraczka .. Jakas jelitowka tu panuje , bo znajomi sie skarza. Mam dzis troszke jakby twardawy brzuch ale moze dlatego ze mi tez ewidentnie cos po jelitach jezdzi ..? Zobaczymy , nadrabiac bede pozniej ;D buzka

Dobrze, że lepiej. Myślałam o Tobie dziś po południu.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
To i ja pokażę. Jutro będzie 20 tydzień
Ale słodki, tak niziutko

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które mają kolczyk w pępku, macie go jeszcze czy wyciągnęłyście ?
Ja wyciągnęłam w 11 tygodniu bo mnie ciągnął jakoś tak dziwnie. I choć miałam w domu kolczyk ciążowy to nie zakładałam go bo mi się wydawał mega długi i dzisiaj coś mi się umyślało i założyłam ten ciążowy, okazało się że dziurka po części mi się zarosła i musiałam ją delikatnie przebić kolczykiem, też się Wam tak szybko dziurki zarastaja ? Bo mi koleżanka mówiła że rok nie nosiła kolczyka i nic się jej nie działo
....
powiem tak, ja w pępku nie mam, bo bebzon nie nadaje się do odsłonięcia, ale nosiłam we brwi i u mnie 2 dni i po dziurce ;/

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Gratuluje poznanie płci i udanych wizyt!Nie ma szans,żeby was nadrobić od piątku.Praca,dom,dziecko, korzystam z pięknej pogody i na kompa już czasu brak.

Zostawiam mój Brzuszek w 19tc
no to padłam! piękny!

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
No pasożycik ze mnie wyciąga krew się rozrzadza, ja byłam wyczerpana po chemioterapii, ale wyniki miałam ok.

Boje sie tylko tego, ze dziecko moze urodzić się z anemią
i że trafię do szpitala...
malenstwo moze przestac wzrastać, grozi tez przedwczesny poród!
dziecko będzie czerpać tak długo, jak długo będziesz mieć pokłady żelaza. to mądre zwierzątko. poza tym po 4 miesiącu kończą się zapasy, dlatego wyniki mogą spadać. spokojnie. moja córa urodziła się niedocukrzona, podali glukozę ze 3 razy i było ok.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mamuśki mam pytanie!

czy będziecie kupowały przewijaki? Bo ja byłam zdecydowana że go chcę, a teraz się zastanawiam czy jednak chcę czy nie przebierać na naszym łóżku, z tym że przewijak w razie kupy to wytrę itd a z łóżkiem więcej roboty
Primo, kupy bywają eksplodujące w trakcie przewijania. O baaaardzo dużym zasięgu. A secundo, szkoda kręgosłupa. Jak dziecko zacznie raczkować, to zdąży pupę wytrzeć w pościel nim sięgniesz do chusteczek na łóżku.

Cytat:

Trzymam kciuki!!!

Mya, dobrze, że już lepiej. Takie mam wrażenie, że jesteście specyficznym związkiem. Takim hm... bardzo otwartym (nie w sensie seksualnym, broń boże), ale super dopasowanym. Brakuje mi słowa, żeby to określić.
Paula bardzo ładne mebelki, choć trochę się obawiam o te gałki na dole, czy będą bezpieczne.

Ja dziś cały dzień na chodzie, a było bardzo duszno. Jak już rozeszły się chmury, to przyszedł taki skwar, że mało nie padłam. Zrobiłyśmy dziś z Młodą kilometry. Potem wystawiłam u Mamy basen na balkonie i jeszcze się fikanie odbywało. Padam na pysk, powaga. Posprzątałam wiewiórowi, porozkładałam i podzieliłam ciuchy po praniu, ogarnęłam młodą. Jestem przeeeegłodna. I przeeeeepadnięta .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:26   #2416
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Pamiętamy
Daj znać po wynikach.
Ale to dziwne że nic nie zauważyli
ogromne

A robią u Ciebie 4D?
Tak przychodnia w Mościcach ale nie MCM tylko "na górce"
Przypuszczam że jest, bo widziałam 3d więc i 4 d powinno byc i tez kwota 200 zł, ale robi to inny lekarz, właściciel tego ośrodka, sprawdzę jutro i dam ci znać teraz idę spać
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:30   #2417
ilona_0105
Raczkowanie

Mój lekarz też podejrzewa ciążę bliźniacza

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-06-18, 22:30   #2418
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Przypuszczam że jest, bo widziałam 3d więc i 4 d powinno byc i tez kwota 200 zł, ale robi to inny lekarz, właściciel tego ośrodka, sprawdzę jutro i dam ci znać teraz idę spać
Ok fajnie będę wdzięczna
Może się tam wybiorę zamiast na Wałową.Zobaczymy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-18, 22:33   #2419
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój lekarz też podejrzewa ciążę bliźniacza

Ilonko, mogłabyś w takim razie być w sytuacji podobnej do mnie. Oby tak właśnie się stało!
Pytanie tylko, czy nie stało się nic maluszkowi podczas czyszczenia

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-18, 22:38   #2420
ilona_0105
Raczkowanie

A jaka ty miałas sytuację przepraszam ale nie pamiętam

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-06-18, 22:39   #2421
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
czy będziecie kupowały przewijaki? Bo ja byłam zdecydowana że go chcę, a teraz się zastanawiam czy jednak chcę czy nie przebierać na naszym łóżku, z tym że przewijak w razie kupy to wytrę itd a z łóżkiem więcej roboty
Ja na początku przewijałam na przewijaku, potem zaczęłam na łóżku, bo mi się nie chciało stać przy przewijaniu Tak to sobie siadam okrakiem nad dzieciem i jest ok. Ale przewijak nam służy do tej pory przy kąpaniu do rozbierania/ubierania. Ogólnie to polecam, nie jest to duży wydatek, a jednak przydatny.

No i jeszcze kwestia tego, że malutkie dziecko lubi się zesikać/zrobić kupę podczas przewijania - przewijak łatwo zetrzesz lub wymienisz pokrowiec, a pościeli trochę szkoda.

Poza tym czasami dzieci strzelają kupkami - nie uwierzyłabym, gdybym tego nie zobaczyła na własne oczy Raz mnie synio tak "zastrzelił" (a akurat przebierałam go na naszym łóżku), że poszedł rożek, pościel, prześcieradło, dywan i drzwi. Strzał na jakieś 1,5 m, serio
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:54   #2422
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Mya, dobrze, że już lepiej. Takie mam wrażenie, że jesteście specyficznym związkiem. Takim hm... bardzo otwartym (nie w sensie seksualnym, broń boże), ale super dopasowanym. Brakuje mi słowa, żeby to określić.
Wiem o co Ci chodzi ja ogólnie pochodze z rodziny co drze się na siebie, wykrzyczy co ma na myśli, wyzwie od najgorszych i za dwie minuty jest wszystko ok tego samego nauczyłam tż, bo na początku wgl nie potrafił się kłócić ani rozmawiać o problemach, a teraz on pokrzyczy, ja pokrzyczę damy sobie po razie i jest wszystko ok Nie potrafię się na niego obrażać o byle duperel, wgl się nie obrażam, bo to nie w moim typie (też wyniesione z domu), on też nie. Nie wyobrażam sobie życia bez niego, byłam pewna tego związku już po pierwszym tygodniu, wiedziałam że będziemy razem dążyłąm do zamieszkania razem, bo poznaliśmy się na czacie i zamieszkaliśmy razem po miesiącu? Nie pamiętam. Dlatego napisałam wcześniej, że nie potrafię sobie wyobrazić, że on odchodzi na dalszy plan po narodzinach dziecka, skoro jest mi potrzebny do szczęścia w inny sposób niż dziecko, wiadomo, że to inny rodzaj miłości - no nie wiem jak to okreslić. Super sie dogadujemy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-06-18 o 22:55
Stary 2013-06-18, 22:57   #2423
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka ty miałas sytuację przepraszam ale nie pamiętam

Trafiłam do szpitala w 8 tygodniu, z krwotokiem. Przekonana, że już po wszystkim. Tymczasem mimo silnego krwawienia na usg dziecko żyło, tyle że co lekarz i pomiar, to różnice w wielkości były znaczne. Zatrzymywano krwawienie lekami, a ja leżałam tydzień. Po tygodniu usg zrobił ordynator i okazało się, że jestem w ciąży bliźniaczej (wcześniej nikt tego nie dostrzegł przez nagromadzenie krwi w jamie macicy), tyle że jedno jajo przestało się rozwijać i jest "puste". Rosło do 12 tygodnia, potem przestało być widoczne, ale nadal puste. Brudziłam do 16 tygodnia. W tej chwili albo się wchłonęło albo zostało zmiażdżone przez synka.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-18, 23:04   #2424
ilona_0105
Raczkowanie

Ja niestety miałam lyzeczkowanie. Ale oby tak było. Boże nie mogę zasnąć normalnie już bym pewnie spala a dziś tylko marzę a oczy mam jak 5zł

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Tylko ja prawie wogóle nie mam brzucha dziwne to wszystko dla mnie

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-06-18, 23:10   #2425
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Mya my też jesteśmy związkiem z sieci. Ale mnie to nie rusza. Tzn. może inaczej. W sieci się poznaliśmy i zaprzyjaźniliśmy, a dzieliło nas ledwo 500m i nigdy wcześniej się nie spotkaliśmy. Wszystkich znajomych mieliśmy wspólnych, dosłownie. Potem ja wyjechałam na studia, a on miał zasadę- aby zamykać znajomości, z których nic nie może być. Nie chodziło o związek, a bliskość ludzi po prostu. Kiedy zrezygnowałam i wróciłam, oboje bylismy w związkach, ale wszystko jakoś tak gasło. No i z przyjaźni wyrosła piękna miłość. Na początku bardzo trudna, bo jesteśmy bardzo podobni. Z czasem coraz trwalsza, odporniejsza. A dzisiaj jedyne, czego w życiu jestem pewna na 100% to właśnie On, Jego miłość i wierność. Jego oddanie i przywiązanie. Ja się zmieniam, a jego miłość jest tylko z czasem silniejsza. Moja zresztą też. Choć inna.

A po kilku miesiacach razem okazało się, że nasza rodzina już się kiedyś połączyła. Mój wujek wziął za żonę jego ciocię . Z drugiej linii. Przeznaczenie? Jeśli istnieje, to na pewno

Bardzo fajnie piszesz o Was. Odnoszę wrażenie, że oboje długo szukaliście właśnie tej osoby. Niektórym jest w życiu łatwo skakać z kwiatka na kwiatek, być elastycznym, czy próbować. Inni szukają pełni. I właśnie tak widzę Was

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Ja niestety miałam lyzeczkowanie. Ale oby tak było. Boże nie mogę zasnąć normalnie już bym pewnie spala a dziś tylko marzę a oczy mam jak 5zł

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Tylko ja prawie wogóle nie mam brzucha dziwne to wszystko dla mnie

Zależy jak delikatny był lekarz i jak twardy maluch. Moje krwawienie to były skrzepy wielkości pięści. złuszczyła się błona śluzowa macicy wokół obumarłego jaja. Tak przez kilka dni. A mimo to drugie się utrzymało żywe.
Z opisu histopat. wynika, że płodu w materiale nie było, więc...

Jakiej jesteś budowy? W poprzedniej ciąży na moim wątku była dziewczyna, której brzuch zaczął się pojawiać dopiero w 7 miesiącu

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-18, 23:14   #2426
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya my też jesteśmy związkiem z sieci. Ale mnie to nie rusza. Tzn. może inaczej. W sieci się poznaliśmy i zaprzyjaźniliśmy, a dzieliło nas ledwo 500m i nigdy wcześniej się nie spotkaliśmy. Wszystkich znajomych mieliśmy wspólnych, dosłownie. Potem ja wyjechałam na studia, a on miał zasadę- aby zamykać znajomości, z których nic nie może być. Nie chodziło o związek, a bliskość ludzi po prostu. Kiedy zrezygnowałam i wróciłam, oboje bylismy w związkach, ale wszystko jakoś tak gasło. No i z przyjaźni wyrosła piękna miłość. Na początku bardzo trudna, bo jesteśmy bardzo podobni. Z czasem coraz trwalsza, odporniejsza. A dzisiaj jedyne, czego w życiu jestem pewna na 100% to właśnie On, Jego miłość i wierność. Jego oddanie i przywiązanie. Ja się zmieniam, a jego miłość jest tylko z czasem silniejsza. Moja zresztą też. Choć inna.

A po kilku miesiacach razem okazało się, że nasza rodzina już się kiedyś połączyła. Mój wujek wziął za żonę jego ciocię . Z drugiej linii. Przeznaczenie? Jeśli istnieje, to na pewno

Bardzo fajnie piszesz o Was. Odnoszę wrażenie, że oboje długo szukaliście właśnie tej osoby. Niektórym jest w życiu łatwo skakać z kwiatka na kwiatek, być elastycznym, czy próbować. Inni szukają pełni. I właśnie tak widzę Was

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Zależy jak delikatny był lekarz i jak twardy maluch. Moje krwawienie to były skrzepy wielkości pięści. złuszczyła się błona śluzowa macicy wokół obumarłego jaja. Tak przez kilka dni. A mimo to drugie się utrzymało żywe.
Z opisu histopat. wynika, że płodu w materiale nie było, więc...

Jakiej jesteś budowy? W poprzedniej ciąży na moim wątku była dziewczyna, której brzuch zaczął się pojawiać dopiero w 7 miesiącu
Dokładnie to mogę powiedzieć o nas.
Ogólnie tż to mój pierwszy poważny mężczyzna, poprzedni to jacyś w podstawówce. Po prostu czekałam sobie, nie szukałam na siłę. A jak juz się znalazł to byłam w 100% oewna czego chce i musiałam się przełamać, aby doszło do tego, że jesteśmy razem ale stwierdziłam, że nie odpuszczę i koniec.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-18, 23:22   #2427
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No mi osobiście po paście do zębów trądzik na wardze bardzo się paprał. A po maści fajnie mi wysuszyło a później odpadł strupek.Ale wiadomo każdemu coś może pomóc innego.A i faktycznie kroiłam sobie czosnek w plasterki i nacierałam natręta

Super mebelki!
Ja się właśnie zastanawiam jak to zrobic.Czy zrobić normalnie pokój dla niemowlaczka, czy też postawić zwyczajnie łóżeczko w sypialni.Niby praktyczniej wydaje się łóżeczko w sypialni, bo do dziecka bliżej.
To jutro wyprobuję czosnek

U nas na początku łóżeczko też będzie w sypialni, tak myslę, że po pól roku dzidzia będzie u siebie zobaczymy jak to w praniu wyjdzie...

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Zaczynam nadrabiac bo potem nie dogonie .. Czuje sie ogolnie ok . Jakby nie te jelita ktore bola jak tylko cos zjem. Dobrze ze Majka sie rusza tak jak zawsze bo bym zwariowała . Ja juz chce wrzesien !!!!!
Od Jutra ruszam pelna para za zalatwianie macierzynskiego I mam nadxieje ze bede mogla juz pojsc od lipca ..

To super, że jest lepiej i oby tak dalej
Tak szybko na macierzyński?? U was tez jest pół roku??

Cytat:
mamuśki mam pytanie!

Ja mam na tej komodzie przewijak, tylko musze wkład do niego dokupić
Wydaje mi się, ze to bardzo przydatna rzecz

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Witam
Dzieć spi od 18.30 a ja nadrobiłam wczorajszy późny wieczór i dzisiejszy cały dzień...
Dziś miałam wizytę u gina...na 8 a weszłam coś po 9...ciężarne mają pierwszeństwo a że były same ciężarne to kooolejka...jeszcze ta położna rusza się z tym mierzeniem ciśnienia i ważeniem jak mucha w smole...Wyniki mam w porządku...Pobrał mi na posiew z pochwy i za tydzień mam przyjść bo będzie wynik. Mam nadzieję że nic tam nie wyjdzie...
Super, że wyniki w porządku, za resztę!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

W niedzielę byłam w H&M i mierzyłam spodnie lniane ze ściągaczami, były takie na styk, więc nie wzięłam, bo jak ciut przytyję to w dupce się nie zmieszczę. U mnie z przecenionych były własnie same duże rozmiary
Ale w niedzielę będę w innym i może coś ocaleje

za udany zakup

Cytat:
Jutro rano idę na bete a w czwartek będę miała wyniki
Bo dzisiaj dostałam skierowanie a już było późno
Kochana pamiętam Cię i mocno ściskam kciuki

Wróciłam z gładziutkimi stópkami i czerwonymi pazurkami za tydzień czas na buźkę

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-18 o 23:23
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:34   #2428
ilona_0105
Raczkowanie

Hmn... Jakiej jestem budowy ? Mam 181cm dokładnie. Brzuch miałam zawsze twardy i plaski, a kosci biodrowe wrecz mi wystawaly. Nie jestem jakas chudzina .Od momentu ciąży mam inny ten brzuch i boczki mi się robią a kości zaczynają być mniej widoczne. Do tej pory myślałam że poprostu przytylam

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-06-18, 23:41   #2429
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ilona, to nie ma co gdybać. Poczekajmy na wyniki i usg. Szansa jest.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-18, 23:51   #2430
ilona_0105
Raczkowanie

Do czwartku to ja chyba zawału dostanę ale nie mam wyjścia tyle już przeżyłam to te prawie 2 dni też zleca zmykam dam znac jak się dowiem co i jak spijcie dobrze i duzo zdrówka wam życzę buziaki

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości