|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Od rana próbuję gdzieś zapisać Filipa do kardiologa ale niestety nic z tego. Terminy na marzec 2014!!
Muszę coś prywatnie poszukać. |
|
|
|
|
#3002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam temperature w okolicach 20 stopni, ale upaly kilkudniowe tez jakos przezyje ![]() A Dziedzic na cycu tyle wytrzymuje w nocy bez pobudki? Ale bym chciala, zeby i moj maluch tez kiedys tyle wytrzymal ![]() na razie w nocy regularnie max. 3 godziny cycus - tyle, ze maly spi ze mna w lozku, wiec go tylko na spiocha do siebie dosuwam i nie marudzi. Ale mimo wszystko marze o przespaniu ciagiem 8 godzin ![]() Cytat:
![]() ale Roszek juz duzy tu wyglada - albo macie takie male łóżko ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() polska służba zdrowia
|
|
|
#3003 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nasz T. ze swojej koperty ostatnio pożyczył tacie fajny taki bankomat w domu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja teraz czytam... wolno a sterta gazet "świeżych" rośnie o książkach nie wspominając...a co do uwagi o żonach - )Cytat:
![]() ![]() fantastycznie to wyglada, nie? kocham takie łatki . ale to okreslenie autentycznie uwielbiam Swietny okupant łoża Cytat:
|
|
|
|
#3004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo "kiedy zacznie"
|
|
|
#3005 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio uwielbia być na brzuchu ale tylko do momentu jak głowę w powietrzu trzyma. Mąż stwierdził że mamy małego obserwatora i szkoda mu spać bo tyle rzeczy ciekawych dookoła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chyba pozostaje mi narazie skalpel... Cytat:
za 2 miesiące i za małego śpiochaCytat:
U nas obale za 7.99, ost6atniego mężulo kupił. Jak narazie Tomek się intensywnie przygląda bo na chwytanie to jeszcze za mały ![]() Cytat:
U nas cud dzisiaj się stał. Tomek pobudka o 5.20, zjadł do 6 się rozglądał po całym pokoju (co rano musi sobie przypomnieć czy wszystko na swoim miejscu chyba ) a po 6 zasnął i spał do 8. Zjadł i śpi dalej Pozdrawiamy i kciuki trzymamy za wszystkie wizyty, za wszystkie skończone dni, tygodnie i miesiące.
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej Mamki!
Cytat:
dobre Co do zagarnięcia łóżek przez maluchów to u nas jest tak, że Miska odkąd zaczęła się poruszać po okręgu jak napisała OC to tak się do mnie zbliża w nocy, że rano jestem wciśnięta w ścianę a Miska na całym wyrku leży rozłożona
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
I my juz po szczepieniu - Emilian dzieknie znisol zaplakal tylko jak sie igla wbijala. Teraz czekamy 30 min w poczekalni
Ma 63 cm i wazy 6,040...!! I zdorwy i piekny ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3009 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() hihi (ja też) Może nie będzie tak źle? Matka zawsze usłyszy Pewnie zależy od domu, ale jak byłam u teściów i Róża spała na górze, to nie było problemu, żeby usłyszeć. I oczywiście jej marudzenia nikt nie słyszał, tylko ja ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od początku mówię, że chcę zimy! i zimą nie narzekałam... no, może tylko na to, że na nartach nie pojeżdżę :P
Ale słodziaki śpiochy... dla dzielnego Emiliana...
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę nadrabiać, dziec śpi - zagarnął nasze łoże.[/QUOTE] super śpiące maluchy )Mój Misio rano też zajął nasze łóżko, ale ubrałam go i dałam na balkon. Rano mieliśmy burzę i teraz mamy 24' więc jest super i mamy czym oddychać
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3013 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie ma wyboru
![]() Cytat:
i foteczki Cytat:
![]() Cytat:
u nas tez w nózki dopóki dziecko nie chodzi dobrze Cytat:
Cytat:
co do pytania to tez się zastanawiam ![]() Cytat:
dla dziedzica to też nie wiedzialam że to ma nazwę ![]() nadrabiam dalej
|
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=oldzinx;41421541
Jak ty to zrobiłaś, podziwiam. Wczoraj chciałam kilera zrobić pierwszy raz ale po 10 minutach wymiękłam, to jakieś szalone tempo tam jest chyba pozostaje mi narazie skalpel... [/QUOTE] już 2 miesiące ćwiczę więc jest mi już łatwiej no i przy kilerze najwięcej spala się kalorii i tkanki tłuszczowej, więc robię go 3 razy w tygodniu Cytat:
bo misio urodził się z wagą 3,2kg potem spadł. Od 8 tyg przesypia całe noce, a duży nie jest, bo w wieku 3 miesięcy i tydzień ważył 5900. Cytat:
brawoo
|
|
|
|
#3015 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nadrobilam a my bylismy wczoraj na zakupach i kupilismy wiatrak bo nie dało się żyć
|
|
|
#3016 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha o tej samej godzince wstawiłysmy nasze dzieci w naszych łózkach ślodki śpioch za 2 miechyCytat:
![]() łózko 2x2 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() stópki mam piekne ,pazurki niebieskie ,lece dalej -po Kube i jeszcze daaalej ....
|
|
|
#3017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pani przeczytałam sobie o Zycie Oryszyn i wywiad z nią w Wysokich Obcasach, fajna babka, a czytałaś coś jej...fajne ?
/Jutro przypłynie królowa też już na mojej liście na wakacje, dzięki ! / Cytat:
No to może typ obserwator, jak trochę podrośnie spróbujcie spacerówke na płasko, to może i na spacerach się uspokoi Cytat:
![]() Ale jak to mówi brzydkie powiedzenie, jak masz syna to się martwisz o jednego piiii w mieście, a jak dziewczynkę to o wszystkie ...piii ) więc tyle więcej mojego spokoju ![]()
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
my tak mieliśmy od poniedziałku, ale na szczęście się ochłodziło ufff
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
łączę się w bólu u nas niezła parówa.. szok. dziś mają być burze, zobaczymy... marzy mi się jakiś basen w domu i bysmy tam lezeli sobie z malym, ja na materacyku a maly obok z nogami w wodzie a jakby zasnal to ja w wodzie bym byla a malego bym pokropila woda ale wymyslam chyba slonce tak dziala..odpuszczam spacer, moze dopiero po 15 sie wybierzemy albo i 16. jutro jedziemy na grila do rodziny. mam pytanie bo robilismy grila jakos w domu, ale nie jadlam nic z niego.. Wy jadlyscie cos grilowanego moze? bo chyba nie mozna, chodzi o grill stojacy i korzystanie z wegla drzewnego. wczoraj dostalismy od tesciow prezenty, wiec dzis maly zostanie ubrany w nowe ciuchy ![]() i prosze dalej o kciukasy, we wtorek idę do notariusza, otrzymam ta darowizne, ale mam jednak zaplacic ok 1.900 zł. Ma byc zapis ze to dom w stanie surowym i wyszczegolnione co zrobione jest?? tak mi tata wytlumaczyl. No i mamy wszystkie dokumenty, ja muszę tylko jeszcze przygotować swój wyciag z banku, i pędzimy złożyć wniosek do banku. Sliczne te nasze dzieciaczki ![]() Mój Paweł też się tak przekręca przy cycu jak leży, na łóżku zmienia pozycje. Ostatnio się tak przysunał ze spalam na krawedzi łoża.. Dziewczyny trzymam kciuki za rehabilitacje i za wizyty. Ten nasz NFZ to porazka jest. Ja mysle by w poniedzialek zarejestrowac sie i podejsc z malym do nowej przychodni popytac niech pobadaja i popatrza.. tak mysle, ze bylabym spokojniejsza, zwazyli by i pomierzyli moze..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3020 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
TZ: Wojtka nie gryzą komary. Je cały czas mleko i nim śmierdzi - to dlatego. Kolega: Jak to śmierdzi mlekiem? TZ: A ty jakbyś cały dzień piwo żłopał, to byś nie śmierdział? No tak - jakie to oczywiste! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To określenie bardzo mi się podoba - a dżemiki ze wsi przywożę, pycha! Wyszliśmy na dwór i się nie da - piekło. Młody darł się wniebogłosy, siedzimy do wieczora w domu.
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3022 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dla dzielnego EmiliankaCytat:
może to podziała.
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly pcha raczki do buzi, palce, kciuki albo piastke, a tatus ciagle jak to widzi to twierdzi ze maly glodny i mowi, synku Ty znowu jestes glodny.. a synek jadl z 5 - 6 minut wczesniej... pcha sobie do buzi bo lubi ![]() Socress lazienka super.. ja obmyslam plan na swoja, nie wiem jeszcze dokladnie ile jest m2, ale mam jakis pomysl w glowce. Dziś mam smaka na sałatkę z paluszkami krabowymi, tata kupil troche gotowej, ale ja chce swoja zrobic.. mam do tesco 500 m.. ale w ten upal nie chce sie isc pojde pozniej.. musze bo salatka musi byc ![]() macie jakis przepis na babke jogurtowa albo jakies inne dobre maloslodkie ciacho?? Małpka?? moze bede miala czas i zrobie jakby maly po poludniu w wozku zasnal
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-06-21 o 11:36 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Upal straszny. Bylismy od 9 do 10.30 na spacerze i do wieczora siedzimy w domu. Masakra. Jakub jak zwykle nie chce spac, bedzie ciekawie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
glutaminian sodu w mojej kuchni nie ma racji bytu I jak najmniej soli. Jedyne co miało na niego wpływ to truskawki ale to dlatego że mu pupcie odparzało bo miał kwaśne kupy. Zjedz i obserwuj później, jak nic mu nie będzie tzn. żadne wzdęcia czy cuś do lux.
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
nestelle podziwiam Cię
![]() ![]() kl aski: lekkich zakupow.. ja dla naszej 3 jakos daje rade, ale mam tyle schodow ze poki to z wozka zabiore to mija troche, i nachodze sie, ale co tam... ciekawe jakbym sie sprawdzila z wieksza grupka, np z dwojka dzieci ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Jadłam już smażone.. i wczoraj skusilam sie na wafelka z masa czekoladowa no i raczej nic.. ale cos moj synek malusie kupki robil.. moze doczekam sie dzis w koncu mega kupy.. raczej po wafelku nie plakal troche pomarudzil.. wiec grill bedzie jutro moj ![]() jadłam już pomidory bez skórki, sałatę, szczypior, jabłka, brzoskiwnie, kiwi i kiedys sledzia nawet ale troche mam cykora na kawke.. a mam ochote na jakas dobra rozpuszczalna Zapomniałam napisać, mój synek jak tak dalej pójdzie nie będzie miał wózka.. tak mi rosnie ze nie wiem czy dziury w wozku nie bede robila hehe ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Ok to ja lecę.. mamy kupe giganta raczej ![]() Powiem Wam tylko, że w biedronce niby jakas promocja jest chusteczki fitti za 3 pak 10 zl cos kolo tego chyba.. bez parabenow. takie ok moga byc.
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-06-21 o 11:47 |
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Wtajemniczenie
|
hehe no faktycznie
![]() A Roszek na takiego dużego wygląda! Cytat:
A co do powiedzonka - fajne i prawdziwe! Dziewczyny karmiące MM - mam do odsprzedania za symboliczną kwotę Bebilon 1 - wieczko plastikowe jest otwarte, folia zabezpieczająca nietknięta. Ważne do sierpnia 2014.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-06-21 o 12:08 |
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piję kawę rozpuszczalną codziennie po filiżance z płaskiej łyżeczki. |
|
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Mój TŻ zwraca się do Róży: Sraku, Świnko, Szynko i gada, że ją uwędzi i zje. To i ja wrzucę dziecię, m.in. z łapą w oballu: Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2023-12-20 o 12:48 |
||
|
|
|
|
#3030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

o książkach nie wspominając...

a w słońcu wszak karmić nie będę
kl aski: lekkich zakupow.. ja dla naszej 3 jakos daje rade, ale mam tyle schodow ze poki to z wozka zabiore to mija troche, i nachodze sie, ale co tam...