Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 09:13   #3001
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Od rana próbuję gdzieś zapisać Filipa do kardiologa ale niestety nic z tego. Terminy na marzec 2014!!
Muszę coś prywatnie poszukać.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 09:21   #3002
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry ! Obudziło mnie ciepło....więc wstaliśmy....od wielu dni młody budzi się tylko raz w nocy, jak idzie spać po 8 to koło 4, jak koło 21:30 to koło 6.. no i zawsze chłop przynosi mi go i odkłada do łóżka na karmienie.....w pewnym momencie budzę chłopa zaspana żeby go odłożył...chłop otwiera oczy w panice zagląda pod poduszki, na bok łóżka, a tu okazało się że Dziedzic już u siebie w łóżeczku dawno... ponieważ ostatnio karmię na śpiocha, musiało mi się przyśnić po raz drugi że go karmię...a on już był po i u siebie spał

Ja bym chciała tak 23 stopnie, chmurki delikatne i przyjemny wiatr... w Krk niestety przy upale zaduch, jesteśmy w takiej niecce że się oddychać nie da, mój chłop z Wwa nadziwić się nie może notorycznym brakiem wiatru w tym mieście / poza halnym - temu też się dziwi / co w zimie jest ok, ale w lecie do dupala !

Aaa Dziedzic zaczął kręcić się w miejscu, wyczytałam że fachowo nazywa się to pełzanie po okręgu
No w Krakowie to faktycznie macie przechalpane z tym zaduchem - podobno nienajlepsze powietrze jest w Krakowie

Ja uwielbiam temperature w okolicach 20 stopni, ale upaly kilkudniowe tez jakos przezyje

A Dziedzic na cycu tyle wytrzymuje w nocy bez pobudki?
Ale bym chciala, zeby i moj maluch tez kiedys tyle wytrzymal
na razie w nocy regularnie max. 3 godziny cycus - tyle, ze maly spi ze mna w lozku, wiec go tylko na spiocha do siebie dosuwam i nie marudzi.

Ale mimo wszystko marze o przespaniu ciagiem 8 godzin

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nic musze obudzic Roszka bo stópki ide sobie robic .wlepiam fote mojego śpiocha -od 4 rano przywłaszczył sobie nasze wyrko
hehe.. wygodnis
ale Roszek juz duzy tu wyglada - albo macie takie male łóżko

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Od rana próbuję gdzieś zapisać Filipa do kardiologa ale niestety nic z tego. Terminy na marzec 2014!!

polska służba zdrowia
Stary 2013-06-21, 09:26   #3003
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Oddał mi żebym dobrze rozdysponowała, także Księga dźwięków i Lew z Label Label będą jego

hehe nasz T. ze swojej koperty ostatnio pożyczył tacie fajny taki bankomat w domu

Cytat:
a co się w ogóle robi jak takiego maluszka ugryzie komar? bo chyba nie ma żadnych łagodzących żeli dla tak małych dzieci?
noszę w swojej pekatej torbie altacet żel junior.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Zeby o 7rano lało się ze mnie.. kolejny upalny dzień nam się szykuje! Szczerze współczuję robotnikom na mieszkaniu, ktorzy mają dzis malować...
heh... ja panom robotnikom, którzy kładą coś na dachu obok. makabra nie praca. tak sobie wyobrażam piekło

Cytat:
chłop otwiera oczy w panice zagląda pod poduszki, na bok łóżka

Cytat:
bo zawsze czytam kilka rzeczy na raz/ wciągnęłam się w Notatki z Homs Littela którego uwielbiam - świetna książka o Czeczeni dziś i powieść Łaskawe !
hehe to sobie zapisuje propozycje
ja teraz czytam... wolno a sterta gazet "świeżych" rośnie o książkach nie wspominając...
a co do uwagi o żonach - (dlatego tak cenię Zytę Oryszyn )

Cytat:
Aaa Dziedzic zaczął kręcić się w miejscu, wyczytałam że fachowo nazywa się to pełzanie po okręgu

fantastycznie to wyglada, nie?

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
słoik jestem ;p
kocham takie łatki. ale to okreslenie autentycznie uwielbiam

Swietny okupant łoża

Cytat:
wlepiam fote mojego śpiocha -od 4 rano przywłaszczył sobie nasze wyrko

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 09:31   #3004
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

A Dziedzic na cycu tyle wytrzymuje w nocy bez pobudki?
Ale bym chciala, zeby i moj maluch tez kiedys tyle wytrzymal
na razie w nocy regularnie max. 3 godziny cycus - tyle, ze maly spi ze mna w lozku, wiec go tylko na spiocha do siebie dosuwam i nie marudzi.

Ale mimo wszystko marze o przespaniu ciagiem 8 godzin
Tylko i wyłącznie na cycu. Ale możliwe że jest to związane z jego masą, bo gdzieś wyczytałam w jakiejś książce, że im większe dziecko tym więcej może przespać (i że często duże dzieci szybciej przesypiają noce hmm) , nie wiem z czym to niby miało by być związane bo nie wyjaśnili, a on już pewnie ma koło 7300 więc kawał chłopa, zapytam pediatrę jak masa ma się do tego, z drugiej strony Filip Sorce chyba taki wielki nie jest, a też przesypia, więc chyba to jednak indywidualne kwestie...Ale spoko, do 18 na pewno zacznie przesypiać noce - jak mawia moja Mama na każde moje jazdy pt " ile to jeszcze potrwa" albo "kiedy zacznie"
Stary 2013-06-21, 09:48   #3005
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ahaha tozesmy sie dogadali - ja o kupie ty o masci

Cytat:
A próbowałaś żeby zasypiał w dzień na brzuchu ? Była tu kiedyś rozmowa o tym i u wielu nieśpiących w dzień dzieciaków to działa cuda.
Próbowałam, niestety nawet raz na brzuchu nie spał. Na początku siłuje się z głową rozgląda się dookoła. Jak już nie może i głowa do materaca leci wtedy zaczyna się wściekać. Jak na śpiocha nawet odkładałam to i tak się budził
Ostatnio uwielbia być na brzuchu ale tylko do momentu jak głowę w powietrzu trzyma. Mąż stwierdził że mamy małego obserwatora i szkoda mu spać bo tyle rzeczy ciekawych dookoła

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Cześć!!!

za wszystkie nowe umiejętności i rośnięcie maluszków!!

Dużo fotek się pojawiło ostatnio maluszków, wiec i ja wrzucam mojego Kubcia małego diabełka hehe

I tak jak corka_rosy napisała - zachwycam się każdym dzieciątkiem teraz, są tak różne, takie malusie i słodkie a kiedys? Dziecko to dziecko! Macierzyństwo rzeczywiście zmienia
Śliczny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
super jest mel b, ja uwielbiam 10min na brzuch
Dziś o 14:00 upał 35' w cieniu, w domu miałam +28'
a ja zrobiłam killera!!
Robiłam z ręcznikiem, bo tak ze mnie ciekło, ale wytrwałam od początku do końca.
Musiałam spalić ciasta i tort urodzinowy hehe
Jak ty to zrobiłaś, podziwiam. Wczoraj chciałam kilera zrobić pierwszy raz ale po 10 minutach wymiękłam, to jakieś szalone tempo tam jest chyba pozostaje mi narazie skalpel...

Cytat:
Hejka

Wczoraj mnie nie było i mam tyyyyle do nadrabiania!

Wojtulo kończy dziś 2 miesiące! Powtórzę za Wami - ale zleciało!

I trzymam kciuki za zabieg, żeby szybko minęło i nie było tak strasznie...

Lecę nadrabiać, dziec śpi - zagarnął nasze łoże.
za 2 miesiące i za małego śpiocha

Cytat:
to dobrze .

to oby przespał w ten dzien jak najwiecej
co do oballi to chyba od sklepu zalezy ,niektóre miały promocje nawet podobno 2 w cenie 7.99 a u nas za tą cenę 1 .

nic musze obudzic Roszka bo stópki ide sobie robic .wlepiam fote mojego śpiocha -od 4 rano przywłaszczył sobie nasze wyrko
Słodki śpioszek
U nas obale za 7.99, ost6atniego mężulo kupił. Jak narazie Tomek się intensywnie przygląda bo na chwytanie to jeszcze za mały

Cytat:
to jest Polska właśnie...

U nas cud dzisiaj się stał. Tomek pobudka o 5.20, zjadł do 6 się rozglądał po całym pokoju (co rano musi sobie przypomnieć czy wszystko na swoim miejscu chyba ) a po 6 zasnął i spał do 8. Zjadł i śpi dalej może w końcu mieszkanie ogarnę bo nawet nie mam jak.
Pozdrawiamy i kciuki trzymamy za wszystkie wizyty,
za wszystkie skończone dni, tygodnie i miesiące.
Stary 2013-06-21, 09:53   #3006
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Próbowałam, niestety nawet raz na brzuchu nie spał. Na początku siłuje się z głową rozgląda się dookoła. Jak już nie może i głowa do materaca leci wtedy zaczyna się wściekać. Jak na śpiocha nawet odkładałam to i tak się budził
Ostatnio uwielbia być na brzuchu ale tylko do momentu jak głowę w powietrzu trzyma. Mąż stwierdził że mamy małego obserwatora i szkoda mu spać bo tyle rzeczy ciekawych dookoła
Mój wczoraj na brzuchu zasnął i spał 3h, na plecach nigdy tyle nie pośpi. A już dawno nie zdarzyło mu się zasnąć na brzuchu
Stary 2013-06-21, 09:59   #3007
LiwkaO
Wtajemniczenie

hej Mamki!

Cytat:
Bry ! Obudziło mnie ciepło....więc wstaliśmy....od wielu dni młody budzi się tylko raz w nocy, jak idzie spać po 8 to koło 4, jak koło 21:30 to koło 6.. no i zawsze chłop przynosi mi go i odkłada do łóżka na karmienie.....w pewnym momencie budzę chłopa zaspana żeby go odłożył...chłop otwiera oczy w panice zagląda pod poduszki, na bok łóżka, a tu okazało się że Dziedzic już u siebie w łóżeczku dawno... ponieważ ostatnio karmię na śpiocha, musiało mi się przyśnić po raz drugi że go karmię...a on już był po i u siebie spał

dobre

Co do zagarnięcia łóżek przez maluchów to u nas jest tak, że Miska odkąd zaczęła się poruszać po okręgu jak napisała OC to tak się do mnie zbliża w nocy, że rano jestem wciśnięta w ścianę a Miska na całym wyrku leży rozłożona
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-21, 10:06   #3008
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

I my juz po szczepieniu - Emilian dzieknie znisol zaplakal tylko jak sie igla wbijala. Teraz czekamy 30 min w poczekalni
Ma 63 cm i wazy 6,040...!! I zdorwy i piekny ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 10:07   #3009
maria28
Kniaginia

Cytat:

Wieczorem jedziemy na wieś do moich rodziców - mamy 300 km (słoik jestem ;p ), trochę się boję tej podróży. I myślę cały czas jak to będzie z Wojtkiem w domu. W naszym mieszkanku od razu słyszę jak zapłacze, a tam jak go zostawię w sypialni na górze, to z dołu raczej nie usłyszę jego płaczu... Nie opłaca mi się kupować niani, żeby używać jej tylko na wyjazdach. Będziemy musieli jakiś system opracować

hihi (ja też)
Może nie będzie tak źle? Matka zawsze usłyszy Pewnie zależy od domu, ale jak byłam u teściów i Róża spała na górze, to nie było problemu, żeby usłyszeć. I oczywiście jej marudzenia nikt nie słyszał, tylko ja

Cytat:

Cytat:
Ale spoko, do 18 na pewno zacznie przesypiać noce - jak mawia moja Mama na każde moje jazdy pt " ile to jeszcze potrwa" albo "kiedy zacznie"
No co Ty! Jak bedzie miał 18 to spanie w nocy nie będzie na porządku dziennym
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 10:16   #3010
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale narzekaja jak jest zimno to chca lata, jak jest lato to chca zimy
ja od początku mówię, że chcę zimy! i zimą nie narzekałam... no, może tylko na to, że na nartach nie pojeżdżę :P

Ale słodziaki śpiochy...

dla dzielnego Emiliana...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 10:27   #3011
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
[QUOTE=corka_rosy;41420554
Lecę nadrabiać, dziec śpi - zagarnął nasze łoże.[/QUOTE]

super śpiące maluchy )

Mój Misio rano też zajął nasze łóżko, ale ubrałam go i dałam na balkon. Rano mieliśmy burzę i teraz mamy 24' więc jest super i mamy czym oddychać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-21, 10:36   #3012
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Misio rano też zajął nasze łóżko, ale ubrałam go i dałam na balkon. Rano mieliśmy burzę i teraz mamy 24' więc jest super i mamy czym oddychać
zazdroszcze, my mamy 35

Zadzwoniła jednak Pani z przychodni i idziemy we wtorek na szczepienie.
Stary 2013-06-21, 10:54   #3013
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez -a jaki prezent wybierasz?
nie ma wyboru

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na szczepieniach - mały popłakał chwilę ale dało się go uspokoić. Waży prawie 5kg - jakoś wydaje mi się, że dużo.

Dużo fotek się pojawiło ostatnio maluszków, wiec i ja wrzucam mojego Kubcia małego diabełka hehe
za wage i foteczki

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Pochwalę się.
Byliśmy dzisiaj z Kingusią na kontroli bioderek, po 3 m-cach.
Pan doktor dyktował pomocnicy co ma pisać, aż zapytała:"takie symetryczne?".
Idealne bioderka

Cytat:
i prosze o mocne na jutro o 9-30 ide do helse na wizyte i Emiliano bd mial szczepionki szt 2 !! w nozki - tak podobno tu daja
u nas tez w nózki dopóki dziecko nie chodzi dobrze
Cytat:
Misio na szczęście czysty osłuchowo, dostaliśmy krople do nosa, mamy inhalować i oklepywać.

Cytat:

macie się z tymi pająkami. koleżanka też się panicznie boi więc jak jakiegos zobaczy to spryskuje go lakierem do włosów. biedaczkowi sklejają się nózki i nie może się ruszyć więc wtedy go likwiduje.

a co się w ogóle robi jak takiego maluszka ugryzie komar? bo chyba nie ma żadnych łagodzących żeli dla tak małych dzieci?
sama nie używam nic takiego, bo umiem się powstrzymać od drapania ale przecież to tak swędzi, że się biedak zapłacze

co do pytania to tez się zastanawiam

Cytat:
.w pewnym momencie budzę chłopa zaspana żeby go odłożył...chłop otwiera oczy w panice zagląda pod poduszki, na bok łóżka, a tu okazało się że Dziedzic już u siebie w łóżeczku dawno... ponieważ ostatnio karmię na śpiocha, musiało mi się przyśnić po raz drugi że go karmię...a on już był po i u siebie spał

miałam takie schizy na początku ze zmęczenia i to pare dni z rzędu
dla dziedzica
to też nie wiedzialam że to ma nazwę
nadrabiam dalej

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 10:59   #3014
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

[QUOTE=oldzinx;41421541
Jak ty to zrobiłaś, podziwiam. Wczoraj chciałam kilera zrobić pierwszy raz ale po 10 minutach wymiękłam, to jakieś szalone tempo tam jest chyba pozostaje mi narazie skalpel...
[/QUOTE]
już 2 miesiące ćwiczę więc jest mi już łatwiej
no i przy kilerze najwięcej spala się kalorii i tkanki tłuszczowej, więc robię go 3 razy w tygodniu

Cytat:
Tylko i wyłącznie na cycu. Ale możliwe że jest to związane z jego masą, bo gdzieś wyczytałam w jakiejś książce, że im większe dziecko tym więcej może przespać (i że często duże dzieci szybciej przesypiają noce hmm) , nie wiem z czym to niby miało by być związane bo nie wyjaśnili, a on już pewnie ma koło 7300 więc kawał chłopa, zapytam pediatrę jak masa ma się do tego, z drugiej strony Filip Sorce chyba taki wielki nie jest, a też przesypia, więc chyba to jednak indywidualne kwestie...Ale spoko, do 18 na pewno zacznie przesypiać noce - jak mawia moja Mama na każde moje jazdy pt " ile to jeszcze potrwa" albo "kiedy zacznie"
oo dziwne
bo misio urodził się z wagą 3,2kg potem spadł. Od 8 tyg przesypia całe noce, a duży nie jest, bo w wieku 3 miesięcy i tydzień ważył 5900.

Cytat:
I my juz po szczepieniu - Emilian dzieknie znisol zaplakal tylko jak sie igla wbijala. Teraz czekamy 30 min w poczekalni

brawoo
Stary 2013-06-21, 11:03   #3015
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Co do zagarnięcia łóżek przez maluchów to u nas jest tak, że Miska odkąd zaczęła się poruszać po okręgu jak napisała OC to tak się do mnie zbliża w nocy, że rano jestem wciśnięta w ścianę a Miska na całym wyrku leży rozłożona

Cytat:

nadrobilam

a my bylismy wczoraj na zakupach i kupilismy wiatrak bo nie dało się żyć

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 11:06   #3016
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
haha

Cytat:
haha o tej samej godzince wstawiłysmy nasze dzieci w naszych łózkach
ślodki śpioch
za 2 miechy

Cytat:
o matko
Cytat:
ale Roszek juz duzy tu wyglada - albo macie takie male łóżko
łózko 2x2

Cytat:
.
pięknie
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Cytat:
ale super ! u nas piekarnik

stópki mam piekne ,pazurki niebieskie ,lece dalej -po Kube i jeszcze daaalej ....
Stary 2013-06-21, 11:16   #3017
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Pani przeczytałam sobie o Zycie Oryszyn i wywiad z nią w Wysokich Obcasach, fajna babka, a czytałaś coś jej...fajne ?

/Jutro przypłynie królowa też już na mojej liście na wakacje, dzięki ! /

Cytat:

No to może typ obserwator, jak trochę podrośnie spróbujcie spacerówke na płasko, to może i na spacerach się uspokoi

Cytat:
No właśnie, jak to mówi moja Mama, dwa razy nocy nie przesypiała, jak byłam noworodkiem i jak byłam nastolatką i wracałam z imprez

Ale jak to mówi brzydkie powiedzenie, jak masz syna to się martwisz o jednego piiii w mieście, a jak dziewczynkę to o wszystkie ...piii ) więc tyle więcej mojego spokoju
Stary 2013-06-21, 11:23   #3018
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
zazdroszcze, my mamy 35
my tak mieliśmy od poniedziałku, ale na szczęście się ochłodziło ufff
Stary 2013-06-21, 11:26   #3019
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

hej,

łączę się w bólu u nas niezła parówa.. szok.
dziś mają być burze, zobaczymy... marzy mi się jakiś basen w domu i bysmy tam lezeli sobie z malym, ja na materacyku a maly obok z nogami w wodzie a jakby zasnal to ja w wodzie bym byla a malego bym pokropila woda ale wymyslam chyba slonce tak dziala..
odpuszczam spacer, moze dopiero po 15 sie wybierzemy albo i 16.

jutro jedziemy na grila do rodziny. mam pytanie bo robilismy grila jakos w domu, ale nie jadlam nic z niego.. Wy jadlyscie cos grilowanego moze? bo chyba nie mozna, chodzi o grill stojacy i korzystanie z wegla drzewnego.

wczoraj dostalismy od tesciow prezenty, wiec dzis maly zostanie ubrany w nowe ciuchy

i prosze dalej o kciukasy, we wtorek idę do notariusza, otrzymam ta darowizne, ale mam jednak zaplacic ok 1.900 zł. Ma byc zapis ze to dom w stanie surowym i wyszczegolnione co zrobione jest?? tak mi tata wytlumaczyl. No i mamy wszystkie dokumenty, ja muszę tylko jeszcze przygotować swój wyciag z banku, i pędzimy złożyć wniosek do banku.

Sliczne te nasze dzieciaczki

Mój Paweł też się tak przekręca przy cycu jak leży, na łóżku zmienia pozycje. Ostatnio się tak przysunał ze spalam na krawedzi łoża..

Dziewczyny trzymam kciuki za rehabilitacje i za wizyty. Ten nasz NFZ to porazka jest.

Ja mysle by w poniedzialek zarejestrowac sie i podejsc z malym do nowej przychodni popytac niech pobadaja i popatrza.. tak mysle, ze bylabym spokojniejsza, zwazyli by i pomierzyli moze..
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 11:26   #3020
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
ah... i jeszcze lazienka... na razie bez szafki pod umywalką i parawanu nawannowego
Przypomina mi saunę - fajnie
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie spia asze zieci jak jedziecie poza dom (tesciowie, rodzina itp) jedziemy pierwszy raz z Kacprem do tesciow z noclwgiem i nie wiem czy wygonic tżtz i spac z nim sama, czy zrobic mu łózko z 2 foteli? czy jak?Bo na wersalce we 3 bedzie ciasno...
U teściów spał w gondoli, u moich rodziców albo znów gondola albo z nami w łóżku ( w mojej sypialni jest wielkie łoże). Mama może skombinuje jakieś łóżeczko to wtedy luz.

Cytat:
Dołączam do mamuś rehabilitujących. To znaczy dołączę, jak ustalę prywatnych neurologów i rehabilitantów, bo terminy są w Wawie.... na październik..
Porażka.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Nienawidzę tej pogody. Serio. Spacer o 8ej, wytrzymałam do 10ej. Dla mnie koszmar. W parku nawet ciut chłodniej, ale stada komarów mnie dobijają. Kupiłam moskitierę Maluszkowi, ale jak go karmię, to skupiam się tylko na tym, żeby coś go nie obsiadło a w słońcu wszak karmić nie będę póki co - na szczęście - komary wolą mnie (zawsze byłam ulubieńcem wrednych komarzyc).
Wojtka nie gryzą. Teoria TZ - pachnie mlekiem i to odstrasza. Jego rozmowa z kolegą:
TZ: Wojtka nie gryzą komary. Je cały czas mleko i nim śmierdzi - to dlatego.
Kolega: Jak to śmierdzi mlekiem?
TZ: A ty jakbyś cały dzień piwo żłopał, to byś nie śmierdział?

No tak - jakie to oczywiste!

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj z Kingusią na kontroli bioderek, po 3 m-cach.
Pan doktor dyktował pomocnicy co ma pisać, aż zapytała:"takie symetryczne?".
Idealne bioderka

Do następnej kontroli (w 6 m-cu, jak zalecają plakaty itp.) nie musimy, zbędne wg doktora.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a to wiem gdzie pewnie obok jest hurtownia z talerzami itp to blisko mojej pracy
Ja kiedyś na Wojciechowskiego w Lublinie pracowałam, też niedaleko

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
kocham takie łatki. ale to okreslenie autentycznie uwielbiam
To określenie bardzo mi się podoba - a dżemiki ze wsi przywożę, pycha!

Wyszliśmy na dwór i się nie da - piekło. Młody darł się wniebogłosy, siedzimy do wieczora w domu.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 11:30   #3021
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

Ale jak to mówi brzydkie powiedzenie, jak masz syna to się martwisz o jednego piiii w mieście, a jak dziewczynkę to o wszystkie ...piii ) więc tyle więcej mojego spokoju
tak wlasnie ostatnio sobie myslalam, ze jakbym miala dziewczynke to bym byla bardziej przewrazliwiona niz moj ojciec
Stary 2013-06-21, 11:31   #3022
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Mój wczoraj na brzuchu zasnął i spał 3h, na plecach nigdy tyle nie pośpi. A już dawno nie zdarzyło mu się zasnąć na brzuchu
Zazdroszczę, kurcze wole nie zapeszać ale pochwalę się że Tomek nadal śpi chyba ten upał tak na niego wpływa

Cytat:
dla dzielnego Emilianka

Cytat:
No to może typ obserwator, jak trochę podrośnie spróbujcie spacerówke na płasko, to może i na spacerach się uspokoi
Dobry pomysł, spacerówka na płasko nam się rozkłada może to podziała.
Stary 2013-06-21, 11:34   #3023
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

Wojtka nie gryzą. Teoria TZ - pachnie mlekiem i to odstrasza. Jego rozmowa z kolegą:

No tak - jakie to oczywiste!

hehe, niezle... moj ostatnio tez cos madrego wymyslil...

maly pcha raczki do buzi, palce, kciuki albo piastke, a tatus ciagle jak to widzi to twierdzi ze maly glodny i mowi, synku Ty znowu jestes glodny.. a synek jadl z 5 - 6 minut wczesniej...
pcha sobie do buzi bo lubi

Socress lazienka super.. ja obmyslam plan na swoja, nie wiem jeszcze dokladnie ile jest m2, ale mam jakis pomysl w glowce.

Dziś mam smaka na sałatkę z paluszkami krabowymi, tata kupil troche gotowej, ale ja chce swoja zrobic.. mam do tesco 500 m.. ale w ten upal nie chce sie isc pojde pozniej.. musze bo salatka musi byc

macie jakis przepis na babke jogurtowa albo jakies inne dobre maloslodkie ciacho?? Małpka?? moze bede miala czas i zrobie jakby maly po poludniu w wozku zasnal

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-06-21 o 11:36
Stary 2013-06-21, 11:36   #3024
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Upal straszny. Bylismy od 9 do 10.30 na spacerze i do wieczora siedzimy w domu. Masakra. Jakub jak zwykle nie chce spac, bedzie ciekawie.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 11:37   #3025
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
hej,

łączę się w bólu u nas niezła parówa.. szok.
dziś mają być burze, zobaczymy... marzy mi się jakiś basen w domu i bysmy tam lezeli sobie z malym, ja na materacyku a maly obok z nogami w wodzie a jakby zasnal to ja w wodzie bym byla a malego bym pokropila woda ale wymyslam chyba slonce tak dziala..
odpuszczam spacer, moze dopiero po 15 sie wybierzemy albo i 16.

jutro jedziemy na grila do rodziny. mam pytanie bo robilismy grila jakos w domu, ale nie jadlam nic z niego.. Wy jadlyscie cos grilowanego moze? bo chyba nie mozna, chodzi o grill stojacy i korzystanie z wegla drzewnego.

wczoraj dostalismy od tesciow prezenty, wiec dzis maly zostanie ubrany w nowe ciuchy

i prosze dalej o kciukasy, we wtorek idę do notariusza, otrzymam ta darowizne, ale mam jednak zaplacic ok 1.900 zł. Ma byc zapis ze to dom w stanie surowym i wyszczegolnione co zrobione jest?? tak mi tata wytlumaczyl. No i mamy wszystkie dokumenty, ja muszę tylko jeszcze przygotować swój wyciag z banku, i pędzimy złożyć wniosek do banku.

Sliczne te nasze dzieciaczki

Mój Paweł też się tak przekręca przy cycu jak leży, na łóżku zmienia pozycje. Ostatnio się tak przysunał ze spalam na krawedzi łoża..

Dziewczyny trzymam kciuki za rehabilitacje i za wizyty. Ten nasz NFZ to porazka jest.

Ja mysle by w poniedzialek zarejestrowac sie i podejsc z malym do nowej przychodni popytac niech pobadaja i popatrza.. tak mysle, ze bylabym spokojniejsza, zwazyli by i pomierzyli moze..
Tomek cały czas na cycu a ja wpierdzielam już wszystko. Z grila szaszłyki, kiełbaskę, warzywa już parę razy jadłam. Nie zauważyłam żadnego wpływu na dziecko. W domu już fasolkę po bretońsku, co kilka dni pyszna młoda kapustka do ziemniaków i schabowego itd. smażone, pieczone czy gotowane bez znaczenia tyle że ja gotuję bez kostkowo i wegetowo glutaminian sodu w mojej kuchni nie ma racji bytu I jak najmniej soli. Jedyne co miało na niego wpływ to truskawki ale to dlatego że mu pupcie odparzało bo miał kwaśne kupy.
Zjedz i obserwuj później, jak nic mu nie będzie tzn. żadne wzdęcia czy cuś do lux.
Stary 2013-06-21, 11:56   #3026
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

nestelle podziwiam Ciękl aski: lekkich zakupow.. ja dla naszej 3 jakos daje rade, ale mam tyle schodow ze poki to z wozka zabiore to mija troche, i nachodze sie, ale co tam... ciekawe jakbym sie sprawdzila z wieksza grupka, np z dwojka dzieci

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Tomek cały czas na cycu a ja wpierdzielam już wszystko. Z grila szaszłyki, kiełbaskę, warzywa już parę razy jadłam. Nie zauważyłam żadnego wpływu na dziecko. W domu już fasolkę po bretońsku, co kilka dni pyszna młoda kapustka do ziemniaków i schabowego itd. smażone, pieczone czy gotowane bez znaczenia tyle że ja gotuję bez kostkowo i wegetowo glutaminian sodu w mojej kuchni nie ma racji bytu I jak najmniej soli. Jedyne co miało na niego wpływ to truskawki ale to dlatego że mu pupcie odparzało bo miał kwaśne kupy.
Zjedz i obserwuj później, jak nic mu nie będzie tzn. żadne wzdęcia czy cuś do lux.

Jadłam już smażone.. i wczoraj skusilam sie na wafelka z masa czekoladowa no i raczej nic.. ale cos moj synek malusie kupki robil.. moze doczekam sie dzis w koncu mega kupy.. raczej po wafelku nie plakal troche pomarudzil.. wiec grill bedzie jutro moj

jadłam już pomidory bez skórki, sałatę, szczypior, jabłka, brzoskiwnie, kiwi i kiedys sledzia nawet ale troche mam cykora na kawke.. a mam ochote na jakas dobra rozpuszczalna

Zapomniałam napisać, mój synek jak tak dalej pójdzie nie będzie miał wózka.. tak mi rosnie ze nie wiem czy dziury w wozku nie bede robila hehe

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Ok to ja lecę.. mamy kupe giganta raczej
Powiem Wam tylko, że w biedronce niby jakas promocja jest chusteczki fitti za 3 pak 10 zl cos kolo tego chyba.. bez parabenow. takie ok moga byc.

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-06-21 o 11:47
Stary 2013-06-21, 11:57   #3027
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
haha o tej samej godzince wstawiłysmy nasze dzieci w naszych łózkach
hehe no faktycznie
A Roszek na takiego dużego wygląda!

Cytat:
No właśnie, jak to mówi moja Mama, dwa razy nocy nie przesypiała, jak byłam noworodkiem i jak byłam nastolatką i wracałam z imprez

racja co do spania - ja już przeżywam, jak to będzie, jak Wojtek jakąś dziewczynę przyprowadzi ;p

A co do powiedzonka - fajne i prawdziwe!

Dziewczyny karmiące MM - mam do odsprzedania za symboliczną kwotę Bebilon 1 - wieczko plastikowe jest otwarte, folia zabezpieczająca nietknięta. Ważne do sierpnia 2014.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-06-21 o 12:08
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-21, 12:29   #3028
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
hej,
Ja jadłam juz kilka razy m.in. kiełbaski, karkówkę, szaszłyki z grila

Cytat:
jadłam już pomidory bez skórki, sałatę, szczypior, jabłka, brzoskiwnie, kiwi i kiedys sledzia nawet ale troche mam cykora na kawke.. a mam ochote na jakas dobra rozpuszczalna
Ja piję kawę rozpuszczalną codziennie po filiżance z płaskiej łyżeczki.
Stary 2013-06-21, 12:43   #3029
maria28
Kniaginia

Cytat:

Cytat:

Mój TŻ zwraca się do Róży: Sraku, Świnko, Szynko i gada, że ją uwędzi i zje.

To i ja wrzucę dziecię, m.in. z łapą w oballu:

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2023-12-20 o 12:48
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 12:47   #3030
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

jaka kochana myszeczka
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości