|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Moja matka doprowadza mnie już do granic wytrzymałości
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Mała, co się dzieje ?
|
|
#424 |
|
Lurker ;)
|
Ehh przeczytalam was, ale jestem tak w☠☠☠☠iona, ze nie moge skupic mysli.
Jeszcze rozkminiam jak my damy rade z kasa w zimie On sam nie zauwazyl tych suchosci! To ja sie go spytalam dzis na szczepieniu, bo mala ma 3 male suche placuszki na raczkach i lekko podsuszone policzki( jeden gladziutki, a kapalismy tylko 2 razy w emoliencie). A on od razu ze skaza! A to Bebiko HA jest nawet drozsze od nierefundowanego Pepti -.- Mamy zamiar isc jutro do innego pediatry, tylko TZ bedzie musial rano leciec zarejestrowac, bo tam trzeba osobiscie, a ja nie ogarniam przychodni, lekarzy itp bo nigdy nie chodzilam. Mam na nich uczulenie.
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
moja niunka juz praiwe codziennie
mama mamama albo baba bababa i nie moge jej zlapac dzis u dalo mi sie baba nagrac bo jak sie przyblizam z telefon to patrzy sie na mnie i sie smieje malpa moja |
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Chociaz w Japonii jest tez masa dan typowo kuchni japonskiej na bazie a la makaronow. Na co dzien w zaleznosci od dania jemy paleczkami (japonskie, chinskie, koreanskie), sztuccami (kuchnia zachodnia) lyzka lub rekoma (hinduska). Najczesciej jednak paleczkami. Takie typowo japonskie dania to duszone ryby z warzywami, wszystko przygotowane na czyms a la bulion rybno-wodorostowy. W zimie to np. potrawa na wzor Eintopf. W regionie, w ktorym mieszkam charakterystyczne sa potrawy maczne. |
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Silver kciuki trzymam ![]() Lady mam nadzieję że Pietraszko już ok jest
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazne, zeby na poczatek byly to lekko strawne biale ryby (np. okon, dorsz, fladra). Unikac na poczatku niebieskich (np. makrela) ze wzgledu na alergie i czerwonych (tunczyk) - ciezkostrawne. Pamietam, ze Ty jestes fanka owocow morza; uwazaj na krewetki - lubia uczulac. |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Meneq widziałaś moje pytanko odnśnie ryb dla niemowlaczkow,kiedy wprowadzać
![]() Cytat:
zazdroszcze,moj pojedyncze litery wymawia, zdecydowanie dalej woli piski w stylu mazowsza Meneq kochanie, doczytałam, dziękuje zapytałam właśnie Ciebie bo wydaje mi się,że właśnie w Japonii od ryb się zaczyna uwielbiam owoce morza, ale krewetki sobie na początek podaruje, sprobuje coś innego z owoców Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-06-26 o 13:40 |
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41503070]Biedne wy
![]() A nie możesz wejść normalnie przez przeglądarkę? ja tak robię właśnie, nie instalowałam aplikacji Jak ryba smakuje i brzoskwinia taka??? Ja też nie sadzam na kolanach, aczkolwiek trzymam nieraz w półleżeniu i młoda sama się podciągnie do siedzenia (tylko na kolanach, w bujaku nigdy), to sobie wówczas siedzi. Ale to moment tylko, bo i tak się boję. piękny ten mietek Wiesz, Agatka mi do 2rż w nocy jadła. Koło 24-1 potrzebowała. Trudno. Aczkolwiek u nas podział był, mąż dawał, a ja rano. trzymam ![]() Fewciu, bo pytałam ale nie wiem czy odpisałaś bo to na wakacjach było - dało się z receptą na pepti czy nutramigen bez problemu? zarąbiście już widzę scrapa zrobionego z napisem a ku ku! Powodzenia! ![]() słowo honoru, że to Agu ![]() No pisałam wam, że ona 6,6 ważyła wówczas.[/QUOTE] Ryba byla suszona, wiec tylko troche ja zarumienilam na ruszcie i byla bardzo delikatna w smaku, troche dorsza przypominala. Co ciekawe tak przyrzadzona, ze bez obaw zjadlam ze wszystkimi oscmi i kregoslupem (bogate zrodlo wapnia, m.in. dlatego Japonczycy maja stosunkowo mocne kosci). Brzoskwinia jest w srodku biala a nie zolta jak w Polsce. Zaczyna sie sezon a z mojego regionu pochodza jedne z najsmaczniejszych. Bardzo soczysta, jedrna i slodka. |
|
|
|
#431 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ale może i tak, bo zdrowsze niż kurak ale ostrożnie, bo alergizują rybkiCytat:
nie mam pojęcia czemu nie młode ziemniaki... Cytat:
|
||||
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko u nas ze szczepieniami to jest tak, ze zalezy od rodzaju. Sa takie, ktore mozna juz po 3 tygodniach powtarzac. Ta sama mozna i po 8 tygodniach albo jeszcze dluzej czekac. Jezeli szczepi sie osobno, to po niektorych szczepionkach trzeba czekac zaledwie tydzie i szczepic przeciwko innej chorobie, a po innych nawet i 6 tygodni.
Zadzwonilabym do pediatry, bo jeden dzien roznicy nie robi. |
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja sie nie obraca raz jej sie zdarzylo z plecków na brzuch |
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie swoim gadaniem czego to ona nie zrobi czego to ona nie kupi a w efekcie i tak wychodzi
Słuchajcie : Oskar ma taki komplecik do chrztu i czapeczka jest trochę krzywo zrobiona bo to z wełny cieniutkiej jest. I matka parę dni temu mówi do mnie że to się nie nadaje do chrztu i on musi wyglądać- jej słowa: Ja mu kupię czapeczke i buciki i przecież taki ładny chłopczyk musi ładnie wyglądać. Ok spoko chcesz to kup-nie wymuszałam tego na niej. Wczoraj byli w mieście,wrócili a dla małego nie ma tego co mówiła. Ok. Dziś też jechali (wiec pomyślałam że dziś kupi)! Jeszcze przed wyjazdem specjalnie poruszyłam ten temat a ona dalej że będę się wstydzić przed masą ludzi jak tak z nim pójdę. Ale już dziś nie wspomniała że kupi. No i co? Wrócili a Oskarowi jak nie kupiła tak nie kupiła. I nie wkurza mnie to że nie kupiła (bo nie musi) tylko to że gada że kupi,obiecuje a nic nie robi w tym kierunku. Wkurza mnie takie gadanie. I faktycznie ta czapka jakaś taka krzywa jest i jak nic nie uda mi się z nią zrobić to będę musiała specjalnie jechać dziś do miasta mu kupić (bo babcia jak zwykle obiecała a nie zrobiła). Zawsze! Tylko obiecuje i mnie tym roz.pie.rdala! Tak samo było ze ślubem moim-kupię Ci buty na ślub,nie martw się! I wiecie co? Buty kupiłam sobie trzy dni przed ślubem! Bo mamusia jak zwykle mnie zawiodła. I gdybym liczyła na jej pomoc to w zimę w sandałach bym chodziła Po co to obiecuje jak wie że i tak nie dotrzyma słowa? I co w niedzielę mamy chrzest i kiedy ona zamierza mu to kupić? W sobotę? Czy tuż przed chrztem?
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziecko na mnie śpi (już nie wiem jak ja bez nosidła żyłam
) to co nieco poodpisuję.Cytat:
Cytat:
Moja malizna jeszcze nie kuma do końca o co w jedzeniu chodzi, buzi nie zamyka, ale też nie otwiera, więcej wypluje niż zje..chyba nie do końca jest gotowa na to całe rozszerzanie biedaczka.. więc ciągle się karmimy po 1/3 słoiczka, więcej by i tak nie zjadła. Pytanie: jak zje jakiś nowy smak przez kilka dni i nic się nie dzieje, to mogę wchodzić z następnym składnikiem? Przyszedł mi gryza z siateczką do owoców, dostała kawałek banana, ale krzywiła się i nie wiedziała co z nim zrobić. Lady: Biedny pietraszko! Cała: biedny Julasek, kciuki! Gojka: powodzenia u lekarza Szaja: wiiitaj spowrotem! już cię kiedyś miałam pytać - z mamami z Agatkowego wątku na poczekalni/odchowalni masz kontakt czy się urwało? ![]() Rosołek od 7 mca? wcześnie! |
||
|
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moj tez tylko jak jest ostro wkurzony to wtedy nawija sylabami. a ze mam raczej pogodne dziecie to zbyt zzesto tego nie slysze... Cytat:
taka "tragiczna" ta czapusia? pokaz... ja bym to olala, w sensie czapke raptem chwilke w niej bedzie, nie wiem czy jest sens kupna drugiej...a co to matuli to wyobrazam sobie jak to Cie musi irytowac delikatnie mowiac
|
||||
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za komplementy w k.
debrah jak najbardziej jestem z Yae dumna. evel nie bylo mi zal wlosow. Niby dlaczego? Przede wszystkim komfort dziecka; duzo latwiejsze mycie i suszenie, jednoczesnie nie jest jej tak bardzo goraco. |
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do gryzaczka - nauczy sie. teraz pewnie traktuje go bardziej jako zabawke, jak skuma o co kaman to bedzie szamac jak tralala ![]() ja mam w szafie, po 6 miesiacu jest. i to nie jest juz taka papka jak do tej pory, o nie
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Już wam wrzucam zdjęcie bo ostatnio mierzyłam czy w to wejdzie. Czapeczka ujdzie w tłoku ale wiecie jak to jest jak ktoś notorycznie powtarza że coś jest nie tak to w końcu człowiek dostaje małpiego rozumu i sam zaczyna w to wierzyć. Masz rację Pstryczku oleje (
). Ja się nie będę wstydzić a ona powinna za obiecanki cacanki.
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam Was, ale coś nie mam weny i nastroju do cytowania; pamiętam tylko Igusia Rozbójnika próbowałam zrobić szalonej kocie zdjęcie, ale nie da się, ona się cały czas rusza
|
#444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wysle ci wiadomosc z fajnymi tytułami w wolnej chwili- czyli jak dziec znowu kimnie Cytat:
![]() Cytat:
mam dzis zamiast bobasa mega jojczydłowate jęczydło jojczy nawet między jedną a drugą łyżeczką jedzenia jadłam drugie danie z nim na kolanach, kotleta zbierałam z podlogi jojczy i jęczydłuje.... a gdzie tam do wieczora ![]() dopadam wiec Was jak moge
|
|||||
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze Cytat:
Dziekuje Wam za odp odnosnie szczepienia. TZ sie uparl, zeby zapytac pediatre, wiec poszlismy. Chodzi o to, ze szczepienie mielismy miec 5 lipca, a przeciez wyjezdzamy do moich rodzicow. Moglibysmy wyjechac po nim, ale TZ tluklby sie przez cala Polske i za 4 dni musialby wracac. Pediatra powiedziala, ze mozemy ewentualnie przesunac o dzien wczesniej. Ale ja z kolei boje sie reakcji malego i nie chce wyjezdzac w ten sam dzien, co szczepienie. Ale powiedziala, ze mozemy przyjsc miesiac po terminie, czyli w sierpniu i tak chyba zrobimy... |
||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PYTANIE: bo zaraz będziemy jeść, a nie wiem czy mogę podać młodej ZUPKĘ? W słoiczku pisze, że jest tam: marchewka, troszkę pora, ziemniaka. Nie ma rzeczy z samym porem np - więc pora nie zna. Marchewkę zna. Ziemniaka też nie. Dałabym 2-3 łyżeczki, mogę zaszkodzić? Aha i tam troszkę oleju rzepakowego jest - słoiczek od 4 mca. Silver: kciuki!!! Sama pamiętam jak się denerwowałam wczoraj.. Ale na jaką fajną dr trafiłyśmy - wszystko mi objaśniała - nawet do badania nie musiałam z Tuli wyciągać dziecka - aż się zastanawiam czy się tam nie przenieść, mają chyba kontrakt z NFZ. I muszę ci jeszcze powiedzieć, że jestem fanką Twojej Darii <3 - ona chyba tak jak Amelcia, drobna a długa? |
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- sarah a chrzestny nie jest po prostu spalony przez brak bierzmowania? Bo to chyba Ty o tym pisalas wczesniej... |
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestraszne!
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle, to ta zupka z porem dużo lepiej smakuje, nie ejst taka mdła jak inne
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Tak będzie wyglądał Oskar na chrzcie.
Na nim ta czapka wygląda ok tylko normalnie "bez modela" widać tą krzywizne.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

6 5 4 3 2 1

a powiedz mi na codzien jecie tylko paleczkami? 

ale ostrożnie, bo alergizują rybki

az jej sie uszy trzęsą.
jojczy nawet między jedną a drugą łyżeczką jedzenia