Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 12:03   #391
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziś jedziemy na 12 z Darią do urologa z nereczką
12.00 wiec

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale mialam chory sen- bolał mnie strasznie brzuch, maz wezwał pogotowie i okazało się,że ja rodzę
zaczełam krzyczeć,że jak to przecież karmie a w ciąży nie wolno,że dziecko pewnie niedożywione i że musi mnie moj gin operować, dzwonie do niego we snie a on,że mnie nie zoperuje bo to wałek i go zamkną

co robicie dziś na obiad? proszę o inspiracje
jakie lagodne przejscie od wałka do obiadu

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A w załączniku mój łobuz. Zrobił sobie dziurę między ochraniaczami i rozwiązuje...a jaki zaciesz przy tym jak mnie widzi przez tą szczelinę

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
jejku mój Kubuś jutro kończy 4 miesiące a pomyśleć, że jeszcze 4 miesiące temu leżałam na wywołaniu i nie wiedziałam co się stanie i kiedy
a teraz Kubuś leży na macie i ogląda się w lusterku

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Mój Bartuś kończy dziś 4 miesiące
Popołudniu może wrzuce jakieś aktualne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dzien dobry witam sie tylko i zycze mamuska i pociecha milego dnia, u mnie od wczoraj gehenna poszczepienna, pewnie odezwe sie jak maly sie uspokoi.
Buziaki

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
czesc!!

jedziemy na 14 z Julką do lekarza charczy, jest taka smutna, ma takie oczka jakieś przeszklone, nie wiem- przeziębiła się czy co bo zęby chyba nie dają takich objawów
ehhh, się stresuję, prosimy o kciuki
Juz bardzo bardzo długo, no jakies 3-mce pewnie nie chciała smoka, a dzisiaj w tym żalu nawet z nim sie przeprosiła

Kciuki zeby to nie bylo nic powaznego!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
A ja uważam, że nasze dzieciaczki we wszystkim pięknie wygladaja Sylwia, gratuluje łowów! Pstryczkowa allegrowy zwierz pewnie już zazdrości

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:04   #392
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka właściwie od 24 nie śpi...
Biedne wy

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny...wpadam na chwilkę..co byście o mnie nie zapomniały... Nie dam rady Was podczytać...ale częściej bym tu zaglądała ggybym mogła korztystać z aplikacji mopilnej w fonie...ale niestety jak chce ją sciagnać..to na google trzeba się zalogować??? nie umiem nie wiem...jak co i wogóle...więc mogę tylko z kompa pisac...a to nie jest łatwe przy moim urwisku. ))
A nie możesz wejść normalnie przez przeglądarkę? ja tak robię właśnie, nie instalowałam aplikacji

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Swieto lasu, przestalo padac, Yae myk do nosidelka, parasol w garsc i czym predzej na spacer popedzilysmy. Nad nami chmurzyska, z ktorych lada moment moze padac, wiec nie chce sie specjalnie od domu oddalac. Nad oceanem nawet jednej chmurki nie ma i mnie kusi, by tam sie wybrac.
Na razie kupilam rybe latajaca na kolacje i na deser biala brzoskwinie. Niech tz zaluje, ze dzis dyzur ma.
Jak ryba smakuje i brzoskwinia taka???

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, ja to samo!! Tez sie dziwie skad one maja tyle energii...

Ja tez Bez slowa "chyba" -na pewno nie bede tak robic.

Wstalam z Kuba o 6:30, wyspalam sie w miare, a ile dobrego w mieszkaniu zrobilam, hohoh
Na dworze byle jak, ale trzeba sie wylonic, bo nie bedzie co jesc...
Ja też nie sadzam na kolanach, aczkolwiek trzymam nieraz w półleżeniu i młoda sama się podciągnie do siedzenia (tylko na kolanach, w bujaku nigdy), to sobie wówczas siedzi. Ale to moment tylko, bo i tak się boję.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

A Mietek ten: http://naturalnamama.pl/p437,mei-tai-tula-forest.html

używka za pół ceny
piękny ten mietek

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
tez tak mysle, dlatego juz nie probuje.
Z tym ze on budzi sie co godzine po karmieniu o 3 a glodny juz nie jest, bo z wielkim trudem o 9tej dopiero zjada
keidys przesypila noce od karmienia do karmienia a od jakiegos czasu wybudza sie srednio co godzine, wystarczy smoczek podac i zasypia.
Niby mam tylko jedno karmienie w nocy wiec powinnam byc wyspana, ale jak sie wyspac jak mnie placz wybudza co godzine
Wiesz, Agatka mi do 2rż w nocy jadła. Koło 24-1 potrzebowała. Trudno.
Aczkolwiek u nas podział był, mąż dawał, a ja rano.

Cytat:
Dziś jedziemy na 12 z Darią do urologa z nereczką

trzymam

Fewciu, bo pytałam ale nie wiem czy odpisałaś bo to na wakacjach było - dało się z receptą na pepti czy nutramigen bez problemu?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

A w załączniku mój łobuz. Zrobił sobie dziurę między ochraniaczami i rozwiązuje...a jaki zaciesz przy tym jak mnie widzi przez tą szczelinę
zarąbiście już widzę scrapa zrobionego z napisem a ku ku!

Cytat:
czesc!!

jedziemy na 14 z Julką do lekarza charczy, jest taka smutna, ma takie oczka jakieś przeszklone, nie wiem- przeziębiła się czy co bo zęby chyba nie dają takich objawów
ehhh, się stresuję, prosimy o kciuki
Juz bardzo bardzo długo, no jakies 3-mce pewnie nie chciała smoka, a dzisiaj w tym żalu nawet z nim sie przeprosiła
Powodzenia!

Cytat:

Szaja, Witamy
jaka Agatka na tym zdjęciu do Darii podobna. Aż w szoku byłam bo myślałam że to Daria i też taka buziuchna drobniutka i duże oczy

słowo honoru, że to Agu

No pisałam wam, że ona 6,6 ważyła wówczas.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:05   #393
mala_19kw
Zakorzenienie

Siemka kobietki

Szajka-fajno że wróciłaś

Lady- za Pietraszka żeby się biedulek nie męczył i żeby gorączka już nie wracała.

Cała- za Julaska,oby nic jej nie było.

Illusion- Iguś rozwalił mnie na łopaty słodzizzzna z niego

Meneq-banan,truskawki? Na chleb? Ło jojojjj
Ja nawet nie zjem truskawek z makaronem czy pierogów z owocami-dla mnie to nie pasuje i już
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:06   #394
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Już to trochę przegryzałam przez kilka godz,przegadałam z tż i stwierdziliśmy, że pójdę do pediatry naszej i po prostu się jej zapytam co mam robić i czemu ona mi nic nie powiedziała że Blanka ma cos ze stópkami.
Zobaczymy co powie,może da skierowanie do jakiegoś ortopedy albo co.A jak nie to sami jakiegoś znajdziemy ale w miare taniego.
Bo naprawdę chyba niemożliwe aby było aż tak tragicznie z nią skoro nikt wcześniej tego nie zobaczył.
Do tego profesora na razie nas nie stać bo wizyta kosztuje ok 400 zł
Ciekawe, że zawsze polecają lekarzy prywatnych Jasne, że dla dziecka w razie potrzeby wygrzebie sie kasę i spod ziemi, ale wkurza mnie to. Płaci się tyle kasy na państwo a nawet do lekarza nie można się dostać wcześniej niż za parę miesięcy
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Black, slicznie! Zazdroszcze Ci tego talentu ja nawet kreski nie umiem sobie rowno narysowac
Cytat:
ja też dlatego się nie maluję

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dobrze,że wszystko ok i za wagę
dziękujemy
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:08   #395
mala_19kw
Zakorzenienie

Silver- za nereczke oby wsio było ok.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-26, 12:11   #396
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Maly od rana znowu histeria, podalam czopka, wpadl w jeszcze wieksza..... Ale wykapalam (znowu pomoglo!!!) Dalam cyca i spi. Nie wiem, czy dobrze robie z ta kapiela, ale w tej chwili to jest jedyna rzecz ktora go uspokaja.....

Dzieki dziewczyny kochane jestescie
I jeszcze raz przepraszam ze tak z doskoku i o nas tylko
.
za co?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aaaaa tamta wiadomosc mi teraz wyslalo dopiero......
Jestesmy na necie sasiada dalej :P
Juz jest wsio oki, Maly ma niecale 36st czyli jak zawsze, uf!!!!!!! Rany jak sie balam
Przespal prawie 2godz i juz sie bawi swoja ukochana malpa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ciekawe od czego ta temp?

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sorry, ale muszę to napisać Piotrus spał dziś ciągiem 10,5 godziny, wstał pobuszował pól godzinki i dospała jeszcze przez 1,5 Coraz bardziej mi się podoba jego spanie
ŁAŁ!!!

Cytat:
śmiej się... a ja jej wczoraj powiedziałam to. Cały tydzień dzieć grzeczny, po niedzieli u niej niedobry jak cholera. TO wiesz co odpowiedziała? Że był też w sobotę u mojej mamy, albo zwyczajnie Dawid za nią tęskni
przepraszam

Cytat:
Dziewczyny, mozna przyspieszyc szczepienie o dzien czy dwa?
Wiem, ze niby powinno byc min.6 tyg. odstepu, ale czy dzien zrobi roznice...?
mi polozne mowily ze NIE WOLNO, nawet o jeden dzien...

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Badzia mojej też sukienki jakoś nie pasują Ani róż Dresior albo jakieś pantalony to jest to Już nie raz slyszałam " jaki ładny chłopiec, taka delikatna uroda" Albo z takich tekstów to jeszcze " dużo starsza siostra? "
fajnie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

więcej nie pamiętam... Wizyta u ortopedy już za nami. Pochwalił bioderka, wszystko ok i już więcej chodzić nie musimy Dziś o 17.20 okulista...
powodeznia u okulisty!

Cytat:
Po przeczytaniu tego co piszecie, oficjalnie stwierdzam, że mam jakieś wiejsko-chamskie podniebienie. Wcale nie pasują mi takie zestawienia.
Nigdy mi nie posmakuje, kurczak w miodzie, schab ze sliwką, albo kaczka z żurawiną. Never.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
byłyśmy u pediatry i w 2 tyg. przybyło Oli 300g.i to na samej piersi! Nie byłm gotowa i postanowiłam, że spróbuję ostatni raz, usunęłam smoczek, karmiłam wszędzie gdzie Ola chciała i mamy efekt. Bardzo się cieszę, bo nie wiedziałam czy dobrze robię i jej nie zaszkodzę. Teraz bez przymusu możemy po prostu próbować różnych rzeczy Oleńka też raczej nigdy nie będzie grubaskiem bo jej mama (znaczy ja to chuchru- 46kg w kapciach). Mamy 5140 i 62cm długości. Co do bakterii z posiewu to jest to podobna ta bakteria, którą maja kobiety w ciąży,ale w bardzo niewielkiej ilości, i że to nic nie znaczy ( z tej radość z powodu wagi nie dopytałam szczegółów).
Idę czytać co u Was

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Nadrobilam!!!!

Stary 2013-06-26, 12:18   #397
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Bijkora, coś mi się wydaje, że dawno twojej niuni nie widzielismy
No fakt Zaraz Was zamęcze w klubie A co

Włosomaniaczka

Stary 2013-06-26, 12:19   #398
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cała, Silver trzymam kciuki za zdrowie dzieciątek!

Szaja dostałyśmy receptę, ale na 100% Wczoraj byłyśmy u alergologa i napisała nam zaświadczenie, że Mała ma skazę. mam nadzieję, że wystarczy...

Powiedzcie mi jakie kaszki są "lepsze"? bezmleczne czy mleczne? Chcę zrobić większe zamównienie w aptece dziecka i może właśnie bym kaszki kupiła.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:20   #399
sarah67
Zadomowienie

silver
przeczytalam o 12:18 i moooooooooocno trzymam kciuki
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:25   #400
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Szaja dostałyśmy receptę, ale na 100% Wczoraj byłyśmy u alergologa i napisała nam zaświadczenie, że Mała ma skazę. mam nadzieję, że wystarczy...

Powiedzcie mi jakie kaszki są "lepsze"? bezmleczne czy mleczne? Chcę zrobić większe zamównienie w aptece dziecka i może właśnie bym kaszki kupiła.
A może lekarz nie ma recept nowych? bo wtedy też na 100 % dają? chyba że ci wypisano na 100 co dla mnie jest głupotą...

dla skazowca bezmleczne

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:28   #401
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
A może lekarz nie ma recept nowych? bo wtedy też na 100 % dają? chyba że ci wypisano na 100 co dla mnie jest głupotą...

dla skazowca bezmleczne
pediatra powiedziała,że jak nie będzie zaświadczenia od alegrologa, to nie może wystawić ze zniżką.

Dziękuję
Stary 2013-06-26, 12:30   #402
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
pediatra powiedziała,że jak nie będzie zaświadczenia od alegrologa, to nie może wystawić ze zniżką.

Dziękuję
dziwne u nas pediatra od razu że skaza i recepta na 30%

proszęm

Stary 2013-06-26, 12:32   #403
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chce jjuz swój wlasny kąt!!!!!1 jak nie ptaki w piecu to niedziałająca pralka, ja nie wiem co robić, jak życ ;( oby nie bylo na mnie, ze pralke popsulam qrwa, gotuje zupe, az sie boje zeby gazu nie zabraklo: hahaha:
Balia, tara i pierzesz

Cytat:
Dziewczyny, mozna przyspieszyc szczepienie o dzien czy dwa?
Wiem, ze niby powinno byc min.6 tyg. odstepu, ale czy dzien zrobi roznice...?
Nie, kwestia przepisów bezpieczeństwa.

Nie w temacie ale zapominam ciągle: LADY! jak macie basenik dmuchany malutki to bierzcie, bo do kąpania brodziki kiepskie, bo niziutkie, prawie płaskie. Albo miska. Agnieszka dała nam miskę, ale niewielka, raczej do siedzenia dla Agatki bo dla niemowlaka niesiedzacego nie bardzo.

Cytat:
Dziewczyny,dlaczego tak się dzieje że teraz mój Dzieć, budzi się albo o 2, 3:30 na jedzenie, wcześniej wstawała o 5. Pomyślałam że powiinam zwiększyć nocną porcje ze 150 do 180ml, ale to nic nie dało. Wraz trzeba ją nakarmić w nocy.Zawszę kładę ją spać o 8. To samo lulanie na noc. Wcześniej po kapaniu i jedzeniu, odkładałam ją do lóżeczka i w ciągu 10min sama zasypiała, a teraz musze pobujać, nie tak jak Nawijka pisała że kilkadziesiąt minut usypiania, ale tak do 10min.
Wszystko zwalam na zęby, ale czy faktycznie ? Jakos wolno to idzie..

Szaja super że jesteś Kocham Cię czytać <3
WIesz co, taki etap, u nas powoli mija, Debrah też to pisała - dojrzewa układ nerwowy i trudniej usypiać. A z karmieniem Dorotka też częściej i wcześniej się budzi.

Dzięki W ogóle dziewczyny - dziękuję że tęskniłyście

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Szaja też się zdziwiłam, że bez problemu dostałyśmy miejsce w żłobku Może to dlatego, że w ciągu ostatniego roku powstały u nas 4 żłobki w tym 2 za niecałe 90zł.. Ja akurat zapisałam małą do państwowego, sprawdzonego za 214zł.. Tu na lubelszczyźnie bezrobocie spore i może dlatego no i ten roczny macierzyński przecież jest..

U nas w listopadzie drugi państwowy żłobek uruchomili, integracyjny w dodatku. Też fajnie

A ceny u nas za państwowy to 150zł + wyżywienie, ok. 250zł mnie w sumie wynosi to (Agatka w oddziale żłobkowym w przedszkolu, dzieci obecnie prawie wszystkie już 3letnie są). A prywatnie z wyżywieniem jakiś 1000zł :/

Cytat:
Po przeczytaniu tego co piszecie, oficjalnie stwierdzam, że mam jakieś wiejsko-chamskie podniebienie. Wcale nie pasują mi takie zestawienia.
Nigdy mi nie posmakuje, kurczak w miodzie, schab ze sliwką, albo kaczka z żurawiną. Never.
Ja też schabu ze śliwką nie lubię, jedyne, co mi smakuje, to do czerwonego mięsa żurawina właśnie.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
byłyśmy u pediatry i w 2 tyg. przybyło Oli 300g.i to na samej piersi! Nie byłm gotowa i postanowiłam, że spróbuję ostatni raz, usunęłam smoczek, karmiłam wszędzie gdzie Ola chciała i mamy efekt. Bardzo się cieszę, bo nie wiedziałam czy dobrze robię i jej nie zaszkodzę. Teraz bez przymusu możemy po prostu próbować różnych rzeczy Oleńka też raczej nigdy nie będzie grubaskiem bo jej mama (znaczy ja to chuchru- 46kg w kapciach). Mamy 5140 i 62cm długości. Co do bakterii z posiewu to jest to podobna ta bakteria, którą maja kobiety w ciąży,ale w bardzo niewielkiej ilości, i że to nic nie znaczy ( z tej radość z powodu wagi nie dopytałam szczegółów).
Idę czytać co u Was
Brawo

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
szaja ty o tych krzesełkach wspominałaś?
http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...324422834.html
bo się zastanawiam tylko nie wiem jak z jakością bo jedne z tańszych.
Tak. TO popatrz sobie - że te droższe są praktycznie identyczne tyle, że firmowe. Ja dla Agatki mam do dzisiaj, ona na nim przy stole normalnie siedzi, z wysyłką dawałam 22ozł chyba (jeszcze innej firmy, ale IDENTYCZNE, granatowe mamy), i takie w grudniu dla dziecka szwagierki braliśmy:

http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...321681501.html

przyjrzyj sie - one nawet chyba ten plastik na dole taki sam wszystkie mają podejrzewam, że to jeden producent dla wielu firm robi

A teraz na wakacjach też takie było, identyczne, ale znów nazwa inna.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Jeny kobito jak ja Ci zazdroszcze tych wszystkich przysmakow! Dań z woka, sosow najroznistych.... Chociaz wlasnie nie wiem czy takie wyobrazenie nasze polskie o kuchni orientalnej jest dobre, macie tam te wszystkie smazone ryze, makarony z przeroznymi "sosami" z wieprzowina/ wolowina??? Ahh a powiedz mi na codzien jecie tylko paleczkami? i co jest takim typowym daniem japonskim oprocz sushi?

To byś z Piotrem się dogadała on też WSZYSTKIEGO spróbuje, a ja nie.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

tęks!
nie, nie bede obstawiac poduszkami, od razu dziwne mi sie to wydalo. a niby zastepca ordynatora

powtorka z rozrwyki? a pisza ze niby raz w zyciu ta 3dniowka jest
Wiesz, to wirus, one teraz zmutowane są (jak byłaś mała to ktoś o 3dniówce słyszał? nie, prawda? ), więc zwyczajnie pewnie nie zawsze od razu odporność dają.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale mialam chory sen- bolał mnie strasznie brzuch, maz wezwał pogotowie i okazało się,że ja rodzę
zaczełam krzyczeć,że jak to przecież karmie a w ciąży nie wolno,że dziecko pewnie niedożywione i że musi mnie moj gin operować, dzwonie do niego we snie a on,że mnie nie zoperuje bo to wałek i go zamkną

co robicie dziś na obiad? proszę o inspiracje

mikakrolikowa ja daje na poltwardo- tak mi pediatra zalecila ale na twardo powiedziala,ze tez mozna

Meneq do Ciebie ważne pytanie- w japonii jak szybko zaleca się dzieciom rybę???????? bo u nas po 9 miesicu a ja już bym chciała podać, sorry ale uważam,że to zdrowsze kurde niż kurczak na sterydach
rosołek mało wyszukanie
z rybami to się zastanawiam, czy czasem nie dlatego, że u nas trudno chyba o świeże?

---------------------
Czy ja wam wczoraj pisałam, jaką podróż powrotną mieliśmy?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:32   #404
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

no a co z tym kątem? Dzwonilas?
E. dzwonil wczoraj do tej babki i 2 razy odrzucila.. E. powiedzial, ze jak do piatku sie nie odezwie to szukamy czegos innego, no ale juz mu wyslalam inne oferty na poczte i ma dzwonic. Troche nie fajnie, ze ta babka nie oddzwonila nawet, bo to znajomi tzta szefa...;/

wrrr Amelka spi a ja ide ogarniać późne dzieciństwo i adolescencje !

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:33   #405
bijkora
Rozeznanie

Cytat:

Według mnie mleczne i chyba taniej to wychodzi.

Zdjecia w klubie już czekają na obejrzenie

Włosomaniaczka

Stary 2013-06-26, 12:41   #406
litllesweetangel
Lurker ;)

Sluchajcie tego, mamy pediatre jasnowidza!! Po 2 sekundach i dotknieciu policzkow malej stwierdzil, ze ma skaze! Toz to ☠☠☠☠a fenomen jakis! Kazal na kupic Bebiko ha i po 2 tygodniach przyjsc. Nie wiem co mam zrobic, jestem tak w☠☠☠☠iona siedze i rycze ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:43   #407
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
o matko jedyna

dzięki za wszystkie kciuki!!
trzymam tez
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Mój Bartuś kończy dziś 4 miesiące
Popołudniu może wrzuce jakieś aktualne zdjęcie

i jeszcze kciuki za Pietraszka zeby juz bylo ok i za Olę tresello
zeby to nie bylo nic powaznego

a u nas dupa ksiundz nie zgodzil sie na chrzestnego powiedzial ze go uczy religii i w kosciele go nie widzi
Stary 2013-06-26, 12:44   #408
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41503701]Balia, tara i pierzesz

Nie, kwestia przepisów bezpieczeństwa.

Nie w temacie ale zapominam ciągle: LADY! jak macie basenik dmuchany malutki to bierzcie, bo do kąpania brodziki kiepskie, bo niziutkie, prawie płaskie. Albo miska. Agnieszka dała nam miskę, ale niewielka, raczej do siedzenia dla Agatki bo dla niemowlaka niesiedzacego nie bardzo.

WIesz co, taki etap, u nas powoli mija, Debrah też to pisała - dojrzewa układ nerwowy i trudniej usypiać. A z karmieniem Dorotka też częściej i wcześniej się budzi.

Dzięki W ogóle dziewczyny - dziękuję że tęskniłyście

U nas w listopadzie drugi państwowy żłobek uruchomili, integracyjny w dodatku. Też fajnie

A ceny u nas za państwowy to 150zł + wyżywienie, ok. 250zł mnie w sumie wynosi to (Agatka w oddziale żłobkowym w przedszkolu, dzieci obecnie prawie wszystkie już 3letnie są). A prywatnie z wyżywieniem jakiś 1000zł :/

Ja też schabu ze śliwką nie lubię, jedyne, co mi smakuje, to do czerwonego mięsa żurawina właśnie.

Brawo

Tak. TO popatrz sobie - że te droższe są praktycznie identyczne tyle, że firmowe. Ja dla Agatki mam do dzisiaj, ona na nim przy stole normalnie siedzi, z wysyłką dawałam 22ozł chyba (jeszcze innej firmy, ale IDENTYCZNE, granatowe mamy), i takie w grudniu dla dziecka szwagierki braliśmy:

http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...321681501.html

przyjrzyj sie - one nawet chyba ten plastik na dole taki sam wszystkie mają podejrzewam, że to jeden producent dla wielu firm robi

A teraz na wakacjach też takie było, identyczne, ale znów nazwa inna.

To byś z Piotrem się dogadała on też WSZYSTKIEGO spróbuje, a ja nie.

Wiesz, to wirus, one teraz zmutowane są (jak byłaś mała to ktoś o 3dniówce słyszał? nie, prawda? ), więc zwyczajnie pewnie nie zawsze od razu odporność dają.

rosołek mało wyszukanie
z rybami to się zastanawiam, czy czasem nie dlatego, że u nas trudno chyba o świeże?

---------------------
Czy ja wam wczoraj pisałam, jaką podróż powrotną mieliśmy? [/QUOTE]

no ja nie ze wszystko :P bo mozdzku albo cynaderek i tego typu rzeczy bym nie zjadla.... Ale ogolnie jestem otwarta na nowosci kulinarne i zadko kiedy wybrzydzam

Od kiedy rosolek???

Cytat:
E. dzwonil wczoraj do tej babki i 2 razy odrzucila.. E. powiedzial, ze jak do piatku sie nie odezwie to szukamy czegos innego, no ale juz mu wyslalam inne oferty na poczte i ma dzwonic. Troche nie fajnie, ze ta babka nie oddzwonila nawet, bo to znajomi tzta szefa...;/

A ty nie dzwonilas? Bo pisalas ze o 9 masz dzwonic

W ogole musze pochwalic Hanie juz ladnie je z lyzeczki i sama otwiera pyszczek dzis byl bananek :P
Stary 2013-06-26, 12:44   #409
Konto usunięte

Fewciu, przy skazie ABSOLUTNIE NIE MLECZNE kaszki! tylko bm, i na pepti robisz.

Bokeh, ja dla nas rosołek robię, nie dla Dorotki
Stary 2013-06-26, 12:45   #410
gojka24
Zakorzenienie

nie dam rady nadrobić... Wy chyba naprawdę dzieci nie macie... Chcąc być na bieżąco to ciągle muszę siedzieć i czytać... w domu już syf sie robi, obiedu nie ma, dziecko musi się samo bawić... nie mam pojęcia jak to wszystko ogarniacie... Może wieczorem uda mi się nadorbić... Jak już pisałam o 17.20 mamy okuliste a po 16 idę do fryzjera.... odezwę się jak wrócmy i powiem czy to szczelina czy nic groźnego... miłego dnia... aaaa Black bardzo podoba mi się Twój makijaż ślubny... szkoda, że ja nie umiem się tak ładnie pomalować...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:47   #411
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:

A ty nie dzwonilas? Bo pisalas ze o 9 masz dzwonic
Nie, stwierdzilam ze skooro tzt ma darmowe do wszystkich sieci, to niech on dzwoni ja mam malo na koncie

Szaja jak juz jestes, mam pytanko, moja tesciowa ostatnio robila rosol i pozniej chciala dac ta marchewke z rosolu Amelce, ale jakos tak sie stalo ze jej w koncu nie podala, ale nie wiem juz sama mozna czy nie mozna????? Ja jestem bardziej na NIE. ale nie wiem ;>

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-06-26 o 12:49
Stary 2013-06-26, 12:49   #412
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

beznadziejne zachowanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Sluchajcie tego, mamy pediatre jasnowidza!! Po 2 sekundach i dotknieciu policzkow malej stwierdzil, ze ma skaze! Toz to ☠☠☠☠a fenomen jakis! Kazal na kupic Bebiko ha i po 2 tygodniach przyjsc. Nie wiem co mam zrobic, jestem tak w☠☠☠☠iona siedze i rycze ;/
ja bym to skonsultowala z innym lekarzem

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41503701]
Czy ja wam wczoraj pisałam, jaką podróż powrotną mieliśmy? [/QUOTE]

o tej kupie?

Stary 2013-06-26, 12:52   #413
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41503958]Fewciu, przy skazie ABSOLUTNIE NIE MLECZNE kaszki! tylko bm, i na pepti robisz.

Bokeh, ja dla nas rosołek robię, nie dla Dorotki [/QUOTE]
Stary 2013-06-26, 12:53   #414
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41503958]Fewciu, przy skazie ABSOLUTNIE NIE MLECZNE kaszki! tylko bm, i na pepti robisz.

znaczy się gdybyś miała dostęp do rybek prosto z wody to byś podała wcześniej ?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:53   #415
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ale jak on to sobie tak nagle wymyślił? Predzej nic nie było a teraz skaza? Bardzo bardzo dziwne dla mnie
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-26, 12:54   #416
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a u nas dupa ksiundz nie zgodzil sie na chrzestnego powiedzial ze go uczy religii i w kosciele go nie widzi

i co teraz?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41503958]

a ja mam dla Kubusia rosolek z ryzem i kurczakiem po 6 miesiacu. ciekawe jak smakuje. ale musimy jeszcze zjesc sloiczki z 5mca bo zrobilam zaoasy jak na wojne

Stary 2013-06-26, 12:55   #417
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
trzymam tez

i jeszcze kciuki za Pietraszka zeby juz bylo ok i za Olę tresello
zeby to nie bylo nic powaznego

kocham takie podejście...

btw ale przy okazji od kiedy możemy rosołek dzieciom? NIe od 7 miesiąca?

Cytat:
Nie, stwierdzilam ze skooro tzt ma darmowe do wszystkich sieci, to niech on dzwoni ja mam malo na koncie

Szaja jak juz jestes, mam pytanko, moja tesciowa ostatnio robila rosol i pozniej chciala dac ta marchewke z rosolu Amelce, ale jakos tak sie stalo ze jej w koncu nie podala, ale nie wiem juz sama mozna czy nie mozna????? Ja jestem bardziej na NIE. ale nie wiem ;>
Moja teściowa robi tak że gotuje rosół w niedzielę i przed przyprawieniem wyciąga młodemu marchewkę. Z drugiego przed posoleniem ziemniaka. I z rosołu jak wyciągnie z wywaru to ja mu mięska doskubuję i blenduję.

A swoją drogą mam pytanie o młode ziemniaki. Bo ostatnio Dawidowi nie zostawia tłumacząc że ma młode ziemniaki. To co? NIe wolno młodych dzieciowi?

Stary 2013-06-26, 13:00   #418
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

A swoją drogą mam pytanie o młode ziemniaki. Bo ostatnio Dawidowi nie zostawia tłumacząc że ma młode ziemniaki. To co? NIe wolno młodych dzieciowi?
o to moze i moja tak chciala zrobic ;p

Moja Amelka wcina az jej sie uszy trzęsą.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-06-26, 13:07   #419
bijkora
Rozeznanie

Cytat:

Moja już któraś niedzielę z rzędu dostała marchewkę z rosołu, jeszcze nie przyprawionego.

Co do tych ziemniaczków młodych nie mam pojęcia

Włosomaniaczka

Stary 2013-06-26, 13:07   #420
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

i co teraz?

beda dwie matki chrzestne i ja mowie, ze zadzwonie jutro do ksiedza i podam kto a on ze najleoiej jutro po mszy wieczornej podejsc do niego (aha bo kase chce pewnie) poniewaz jak zapisywalismy termin chrztu to byl inny ksiadz i jak pytalam ile sie nalezy to ten ksiadz ze to tylko u ksiedza proboszcza, a ja ze chrzestn a przyjedzie w niedziele wieczorek to przyjde razem z zaswiadczeniem a on ze od 1 lipca ma urlop, wiec lepiej jutro jasne ja mam male dziecko leje jak nie wiem caly dzien i bede zapieprzac do ksiedza bo on ma takie widzimisie, widac ze o kase chodzi bo co za roznica skoro mam tylko podac nazwisko osoby i tylko po to mam leciec
a i chcialam dac 100zl ale dam 50zl za utrudnianie, chyba ze nie pojde jutro tylko pozniej i bedzie ten fajny ksiadz to dam 100 bo tamten jest na prawde mily na kolendzie u nas byl 2 lata temu to zrobilam mu herbate postawilam ciastka i siedzial prawie godzine
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości