|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Ale mam nadrabiania
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Najtrudniej jest w dwoch miejscach na raz nabalaganic po fewciowemu ;-) |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
o to dziadyga
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41520001] a to sobie wyobraź co się dzieje, gdy dziecko nauczy się siadać lub wstawać synek koleżanki na siedząco zasypiał albo dziecko jest tak podniecone umiejętnością, że np. przez sen siada [/QUOTE] |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
hej
w pracy ciągle ktoś ze mną siedzi, a po powrocie do domu albo odpoczywam albo poświęcam czas Dominisi.Noc u nas też kiepska - mała się kręci, wierci, po kolejnej pobudce też się na nią zdenerwowałam, a potem byłam zła na siebie, także dziewczyny nie jesteście same ![]() cała toż Julasek dobrze waży, więc nie wiem o co chodziło tej lekarce. Moja też mało pije - ostatnio jak wypije 100 ml to jest sukces. Jedynie po kąpieli zjada ok 180-200 ml mleka z kleikiem. gojka super, że Paulinka jest zdrowa. A jeśli chodzi o oczko to po prostu jest wyjątkowa gratulacje dla dzieciaczków za skończone kolejne miesiące ![]() Domcia przekręca się z pleców na brzuch, ale odwrotnie już nie Więcej niestety nie pamiętam - wybaczcie |
|
|
|
#665 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wieceie ja na nadmiar rozrywek nie narzekam Cytat:
u mnie od imienia siostry a liczna taki strzal bo samo imie bylo Fewciu a moze u malej zeby ida??? moja teraz na noc jak najpierw do lozeczka klade zeby troche sie ogarnac umyc i dopiero pozniej razem przenosimy sie do lozka w sypilani to tez ostatnio 30 i sie budzi czasami 10 i strasznie placze ale biore na rece tule bardzo mozno spaceruje z Nia i pomaga moze sprobuj jak tak sie budzi posmarowac zelem na zabki tylko jak juz idziemy do sypialni to wtedy sie nie budzi tylko na cycusia Cytat:
i buzaiczki ogromneCytat:
![]() Cytat:
za zabka i 5 miechowi za 4 miechyCytat:
dziec je mi rece a wczoraj nie moglam jej zmierzyc do sukienki bo sie krecila i centymetr mi zabierala |
|||||||||
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Szlag mnie trafi, pocytowalam i zas mi zniknely. To ta aplikacja glupia
juz nie mam czasu zas was przelecieć.Hania w nocy przez sen obraca sie na brzuch i podnosi glowe. Pewnie jak sie siadac nauczy to mi bedzie dziecko na siedzaco spac... Menq ja chyba bym nie mogla tak sie przeprowadzac, przywazuje sie do miejsc, dopiero od niedawna tu czuje sie jak w domu a od listopada mieszkamy. Takze podziwiam. Z jakiego bloga macie te przepisy??? Ja lubie kwestiasmaku, ale czasem ma takie wymyslne ze nie ogarniam. ![]() A moj nick to efekt rozmycia tła w fotografii, ktory bardzo lubie ![]() A Twoj fewciu?? Mi sie kojarzy z marFEWCIĄ jak bylam mala mowilam marfewka :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-06-27 o 10:35 |
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy Twój TZ bije na głowę wszystkich romantyków
![]() Buziaki od Blanki dla Kubusia ![]() Pediatra nam powiedziała że to szelek wina plus skok. Szaja Blanka zrobiła od 6 rano już 5 kupek. I to takich na całego pampersa. Niby kolor żółty,pierwsza była tylko zielona,konsystencja chyba ok,niby Wodnista ale z grudkami. Gorączki nie ma. Nie wiem czy się martwić? Może to być reakcja na mleko pepti? Bo od trzech dni dostaje dwie butelki w nocy i jedną w dzień. Scotasia musimy dać radę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka, a tu o glutenie jeszcze inaczej Szajka - jak wprowadzac gluten? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41520135]https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater niektóre matki są rąbnięte[/QUOTE] o ja Cie... ![]() Cytat:
moze w szoku byla? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super facet! i jakie oczka ma ladne! |
||||
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi Twoja definicja biegunki Położyła mnie na łopatki
A za karpatke też się dam pokroic,w ogóle za jakieś ciasto ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Hania, Majeczka, Kubuś i Marcinek dziś świętują tak???
dla każdego z Nich jeszcze raz i buziaczkia Majeczka dodatkowe za pół roczku ![]() czy kogoś pominęłam? Szaja komentarz pod tamtym zdjeciuem ![]() Moja Mala zaczyna budzic sie tak o 8 wiec minely dobre czasy najpierw 11,12 pozniej 9,10 a teraz 7,8 wspolczuje Wam Dziewczyny jak musicie wstawac o 5,6 |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Karpatke ostatnio robilam i mi nie wyszla
![]() Zjadlabym truskawkoweeee!!! ![]() Brawa dla dzieciaczkow za skonczone miesiace!!! Przyjemnie sie na dworze wydaje musze isc czynsz zaplacic buhahaA moj nick swoja droga juz dawno sama chcialam sie pytac jak to u was z tymi nickami![]() Moj nick to z ksiazki, przygody Drizzta d'ourden, takiego elfa, no i on sie chowal przed jakimis stworami w takim miescie portowym i tam byla taka Lady Szept, strasznie mi sie ta postac spodobala - bezzebna bezdomna pijaczka z tlustymi wlosami i chyba nawet bez oka byla czy cos Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze to zabki?? bo kupki, marudna, spróbuj posmarować jak tak plakusia zelem |
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
O spanie na brzuszku juz sie nie boje, mialam schizy jak Pietraszko byl malusi i jeszcze glowki za bardzo nie podnosil, a potrafil spac i 4 5godz na brzuszku. To wtedy sie balam, ale teraz juz nie, jedyne co to pilnuje, zeby nie mial przy glowce zadnych poduszek, kolder, zabawek itd.
Meneq, ahhahaha, to fakt, doprowadzic do balaganu w stylu Fewci to naprawde wyczyn ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
aaa i dziś moja Niunka obrocila sie drugia raz z plecków na brzuszek i wyjęla rączkę spod siebie
i powiedziała dziś dada |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i znikam dziewczyny. TZ wziął wolne na dwa dni pod tytuł: Akcja przeprowadzka ![]() miłego dnia
|
|
|
|
|
#676 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojego nie ma, bo przepis teoretycznie wzięty z opakowania po serku. Teoretycznie bo jajek dałam mniej, masła nie wiem ile bo mi się nie chciało mierzyć, cukru też inaczej i zamiast mąki wrzuciłam budynie śmietankowe No i dałam truskawki, choć też ich w przepisie nie było. Ale ja tak mam, jak robię idealnie wg receptury to nie wychodzi takie dobre, jak wtedy jak sama se namieszam w przepisie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że już wszystkiego próbowałaś, ale czytałam ostatnio o materiałach, że jakieś dziecko nie akceptowało swoich piżamek bo tam był elastan czy coś. Może u Was Blaneczka też tak reaguje, może inna pościel albo piżamka? No nie wiem co bym mogła poradzić, żeby pomóc jakoś Cytat:
Chyba powinny być jakiś standardy, a nie każdy robi po swojemu. Pokaż spódnicę ![]() ![]() Cytat:
I jak widziałam, że śpi mocniej (albo byłam u Rodziców) to zdejmowałam chustę, ale tak, że Ewcia ciagle w niej leżała i opatulałam Ją, wtedy najczęściej spała dalej. Wszystkiego dobrego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja szukałam po różnych i były zajęte, to wzięłam pierwsze co stało obok mnie, plus liczba jaka mi do głowy przyszła Gratulacje jeszcze dla Hani Bokeh i Kubusia Nancy za skończone miesiące! ![]() U nas nocka średnia, ale przeze mnie, Mała nawet spała. Tylko bidulka zaś ma oczko zaropiałe, zaraz będziemy znowu myć i aplikować kropelki. Ona ma strasznie wrażliwe te oczka, jak tylko trochę wiatru czy przeciągu to od razu chore, ale ja jak byłam mała to miałam to samo. Także pewnie przeszło w genach
|
|||||||||
|
|
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
Buziaki miesiecznicowe dla Majeczki,Hani i Kubuslawa
Szajka,te drozdzowy to tez na moich wypiekah,w tagu z truskawkami. Nie umiem przez aplikacje linka wstawic:p Fewciu,na temat mojego nicku lepiej wypowiadac sie nie bede... Kurna,zawsze wymysle sobie jakis durny nick. Jak sie uczylam do matury z biologii to zakladalam konto. Nie pomyslalam,ze bedzie zajmowal 2/3 postu i taki niepraktyczny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nomenklaturabinominalna Czas edycji: 2013-06-27 o 11:33 |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Niespodzianka dla Was Kochane w k.
|
|
|
|
#679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bokeh,Nomen,Nancy dla Hani,Marcinka i Kubusia za skończone m-ce ![]() cała trzymam kciuki aby wyniki z moczu wyszły dobrze. gojka super że oczka zdrowe! ellmi, kotek booooossssski zakochałam się ![]() meduzza, za szczepienie
|
|
#680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41520135]https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater niektóre matki są rąbnięte[/QUOTE]
o ja nie mogę, kretynizm Cytat:
Cytat:
i gdzie? jakie? kiedy? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziękujemy z Kubusiem za wszystkie życzenia po pośniadaniowej drzemce
|
||||
|
|
|
#681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny za mile słowa dot. naszego oczka.. Nawet przez myśl mi nie przeszlo, że to będzie ją wyrózniało... od razu lepiej na duszy sie człowiekowi zrobiło...Kochane jesteście... Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić, bo takie gaduły jesteście... od dziś ide do pracy... od 16 do 20 więc już wogle będe tylko pobieżnie czytałą. Wiadomo rano trzeba jakiś obiad zrobić z dzieckiem sie pobawić a po pracy choc chwilke z tż spędzić wspólnie, bo w sumie to będziemy się mijać...ale napewno nie zapomnę o Was,bo juz się tak uzależniłam, że dzień zaczynam zamiast od śniadania to od wizażu... życzę miłeg dnia i postaram sięwpadać do Was jak najczęsciej, nie zapominajcie o mnie ![]() ![]() aaaa i z przedszkola nie zadzwonili jeszcze;( mówili, że zadzwonią do końca czerwca, więc mają jeszcze troszkę czasu, ale na dobrą sprawę mogą to zrobić i pod koniec sierpnia.... a ja tak bardzo chcę dostac ta prace....![]()
|
||||
|
|
|
#682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za telefon Cytat:
ten, ktory tak mi sie podoba? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() czyzby mokro w pieluszce?
|
||||
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Lady : hahaha:
Gratulacje dzieciaczkom za skończone mce! Przyszły mi kaszki Holle - bezmleczne - na opakowaniu jest tylko sposób przygotowania z mm podany, a o piersiowym mleku nic nie ma. Pomożecie jak zrobić? Gdzieś czytałam, że 100ml mleka, 100ml wody i kaszki określona ilość..ale nie wiem już? |
|
|
|
#684 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nockę Cytat:
I drożdżówki apetycznie wyglądają Cytat:
Gratulacje ![]() Ja pracowałam w sklepie meblowym i tak się jeden zestaw mebli nazywał Potem sprawdzał to po włosko chyba znaczy niezwykły czy jakoś tak
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
myślicie, że tak jest ok?
Sposób przygotowania: -z dodatkiem mleka powyżej 4 miesiąca życia. Wymieszaj 100ml mleka i 100ml przegotowanej wody. Ostudź do temp. ok. 50 C i wsyp 5 łyżek kaszki (ok.25g) i dobrze wymieszaj, nie gotuj. Podawaj ostudzone do temp ok. 37 C. |
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fewciu mój nick, mój tata zawsze do mnie mówił nancyk więc dołozyłam enator i jest
|
|
|
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41520135]https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater niektóre matki są rąbnięte[/QUOTE] za Twój koment do tego zdjCytat:
![]() niewychowane TO... Cytat:
![]() Fewciu, tak strasznie mi przykro Męczycie się strasznie i Wy i Blanka Gdyby tak dzieci umiały powiedzieć co im jest, co boli byłoby o wiele prościej ...Lady, tulę mocno Pietraszka bidulek meneq, znów przeprowadzka?? O jejku Black, śliczny płaszczyk (kurteczka?) Nomen, drożdżówki ![]() a marchewkowy Marcinek przesłodki ![]() evel, dla Majeczki za pół roczku!!gojka kciuki aby zadzwonili w sprawie tej pracy ![]() A mój nick... szukałam, szukałam ale wszystkie które mi się podobały to były zajęte.A akurat serial oglądałam (90210 ) i tam na jedną laskę mówią Sliver... no i tak zostało
|
|
#689 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi, że wczoraj tak wyszło [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41520001]Blogerko, nie kosztują idę, zarejestrowałam już małą u lekarki, zaraz wychodzę jak tylko się zbudzi no i kurde, rozumiałabym, gdybym nie kładła na brzuszku - ale same kurde widziałyście, nawet męczę w wózku ją [/QUOTE] Mam nadzieję, że to nic poważnego, kciuki za wizyt ę [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41520135]https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater niektóre matki są rąbnięte[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za przewrót i za "dada"
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

brawa dla Kubunia 

w pracy ciągle ktoś ze mną siedzi, a po powrocie do domu albo odpoczywam albo poświęcam czas Dominisi.
powodzenia
a to ciasto tez robilam bez cukru perlowego
chociaz ja obstawiam ząbki, bo mały budzi sie co 1-1,5 godz (a niedawno przesypiał 6-8godz) i pcha rączki do buzi. Raz w nocy smaruję mu dziąsełka. Jak sie budzi i płacze to daje cyca i przewaznie zasypia. Albo przekrecam go na boczek albo brzuch, tez czasem pomaga.
jak ten czas leci 

i jaki przystojniak w bonusie 

Jest w necie przepis?
i od wczoraj mamy zabka
za szczepienie
ale ładnie to to chodzi i w sumie ładnie wygląda
Gdyby tak dzieci umiały powiedzieć co im jest, co boli