Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 09:09   #631
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
a wczoraj robilam drozdzowki z truskawkami,nawet moge Wam pokazac i marchewkowy Marcinek w prezencie
Mmmm pysznie wyglądają!!!!!
A Marcinek cuuudowny

Ale niespodzianka, załapałam się do testów kremów Garniera https://wizaz.pl/Pielegnacja/ABC-pie...zentki-Garnier
Kurier właśnie mi przyniósł dwa kremiki (nie próbki tylko pełnowartościowe opakowania po 50 ml)

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-06-27 o 09:11
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:11   #632
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
evel nie bylo mi zal wlosow. Niby dlaczego? Przede wszystkim komfort dziecka; duzo latwiejsze mycie i suszenie, jednoczesnie nie jest jej tak bardzo goraco.
ja to się nie mogę doczekać jak mojemu łysielcowi urosną włosiska
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Wróciłam. i się podłamałam.
Więc, osłuchowo czysto, gardło też czysto ale...
Mała nie przybrała na wadze tyle ile powinna, Wazy 7455, a 28 maja ważyła 7130, mówiła, że powinna przybrać 500g, a wychodzi, że przybrała jakoś 180g za mało Oczywiście dała skierowanie na badanie moczu, więc na dniach będzie łapanko.
Mowiłam, że nie chce jeść tych obiadków, to powiedziała, że nie wie jaka moze byc przyczyna. Oczywiście przyczepila się,że jeszcze nie gaworzy typu: dede, meme, itp. i ze od początku się ciągnie tak czasowo wszystko do tyłu odkąd nie chciała na brzuszku leżeć i robić tego wszystkiego przepisowo jak książka pisze.
I oczywiście pytała, czy juz umie się podeprzeć rączkami na brzuszku to jej mowie ze jakies 3-4 dni to robi dopiero i że się nie przekręca z brzuszka na plecki to mi powiedziała, że co ja wymagam skoro dopiero się dźwignąć nauczyla... ehhhh....

Stresuje mnie to, bo może ona faktycznie mało je, wydawało mi się, że ona taka większa, a sie okazuje, że ta waga wcale nie taka duża... ehhh Powinna zjadać 180 ml, a ona ledwo 140 wypija i wiecej nie chce

mam nadzieje, że w tym moczu nic nie wyjdzie
moja też tak mało je... dziwna ta babka - przecież książkowo to się mało które dziecko rozwija...
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Znowu maly ma goraczke kazalam mamie kupic ibum ten w takiej strzykaweczce do buzki umeczylam sie 15 min zeby to g.owno wlecialo do strzykawki i w koncu odkrecilam i wsysnelam przez butelke normalnie, bo mnie szlag trafil. Chyba pomoglo, bo w koncu zasnal.....

Kurcze, biedny moj, wszystkie szczepienia zle znosil, ale to co sie dzieje po tym wczorajszym to jakas gehenne jest

.
bidulek
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

A jeszcze jak już jesteśmy przy pozach to Igi od kilku dni robi tak jak na zdjęciu, po czym przesuwa rączki do przodu, później nóżki i tak na zmianę. Złaził mi tak dzisiaj pół pokoju. Przymierza się do raczkowania czy jak?
za chwilę i będzie raczkował
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Siedzę i płacze razem z Blanka ;(;( śpi po 20-30min i budzi się z okropnym placzem Nie potrafię jej pomoc. Nie chce ani piersi,ani butelki,ani wody,nawet koperek zaparzyłam i nic. Dałam bobotic i nic. Jestem bezsilna. Tak mi Jej szkoda
biedne Wy... tak mi Was żal i tak bym chciala Wam jakoś pomóc...

Black super ten płaszczyk

Buziaki dla Hani Bokeh za 5 m-cy

Maja dziś skończyła pół roczku
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:14   #633
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Meneq masz rację, zawsze ktoś pomoże)

Dziewczyny jak rozpoznać biegunkę???

I pytanie offtopowe
Skąd się wzięły Wasze nicki???

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

brawa za pół roczku!!

Nomen i dla Marcinka
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:15   #634
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:

moja też tak mało je... dziwna ta babka - przecież książkowo to się mało które dziecko rozwija...

bidulek

Na Maje tez przyjdzie pora
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:15   #635
ILLUSION
Wtajemniczenie

No właśnie oprócz buziaków dla Marcinkowego człowieczka to jeszcze miesięcznicowe buziaki dla:

Majeczki e_vel
Hani bokeh
Kubusia nancy
Stary 2013-06-27, 09:17   #636
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

I pytanie offtopowe

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

brawa za pół roczku!!

Nomen i dla Marcinka
U dzieci kp to 10 luzniejszych niz zwykle stolcow na dobe.

Moj nie wiem, co znaczy. Spodobal mi sie i przygarnelam
Stary 2013-06-27, 09:21   #637
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się rana
nakarmię Darię i nadrobię te pińcet stron
Stary 2013-06-27, 09:23   #638
scotasia
Wtajemniczenie

Hej nawet nie probuje wszystkiego nadrobic... pobieznie przejrzałam. Fewciu u nas ostatnie noce tez do d.py moze to taki okres i przejdzie szybko chociaz ja obstawiam ząbki, bo mały budzi sie co 1-1,5 godz (a niedawno przesypiał 6-8godz) i pcha rączki do buzi. Raz w nocy smaruję mu dziąsełka. Jak sie budzi i płacze to daje cyca i przewaznie zasypia. Albo przekrecam go na boczek albo brzuch, tez czasem pomaga.

Sąsiadka pozyczyła mi chuste tylko kiepska, z womara. Ale sprobowalam i mi sie podoba, wlasnie mały sobie w niej spi. Poluje teraz na all na jakas uzywke.

Jak Wam dzieci zasną w chuscie to je odkładacie czy chodzicie z nimi az sie obudza??? Jezeli moj mały nie chce w dzien zasypiac a w chuscie spi, to mi sie nie uzalezni od niej??

AAA i moj mąż wynalazł wczoraj sposob na wyciszanie naszego łobuza: muzyka Raimonda Lapa. Zwłaszcza kawałek http://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM Naprawde warto sprobowac puscilismy mu przed spaniem noccnym, nie cudował przy jedzeniu i krocej go usypialam. No ale cudow nie ma, sam nie zasnął

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-06-27 o 09:33
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:24   #639
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja też przed ślubem byłam w triumphie i też średnio doradziły, więc dałam sobie spokój
i wyprzedaże ja dopiero w przyszłym tygodniu pojadę na zakupy i pewnie wszystko będzie przebrane
ja poszłam do triumpha z zamiarem kupna stanika do karmienia, chciałam porządny to jak mi już dały ten namiot to myślałam że padnę ponad stówę kosztował a wyglądał jak szmata :/
Cytat:
Pietraszko dziekuje za wszystkie glaski, przytulaki i buziaki!!! jestescie laski kochane. Co prawda srednio pomogly, plakusial przez sen srednio co niepelna godzine o 3 nad ranem juz nawet nie kladlam sie spac tylko lezalam obok malego i na niego patrzylam, tak sie wiercil biedaczysko.... Ale o 5.20 wstal pelen sil. Ale sie nie dziwie, maz ustawil sobie taki dzwiek budzika, ze umarlego by na nogi postawilo juz dostal ochrzan

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
współczuję nocy
Cytat:
Dzien dobry,czesc i czolem
Ahhh Fewciu Tak mi Was szkoda,nie wiem jak pomoc moze to przez te kupki? I moze jak w koncu na stale pozbedziecie sie szelek, to wszystko sie ulozy zycze Wam tego z calego serca
Lady,wlasnie- Pietraszko nie ma juz goraczki?
Szajka, kciuki
A my chwalimy sie: konczymy dzis 5miesiecy i od wczoraj mamy zabka
Milego dnia
za 5 miesięcy i za Marcinkowego ząbka
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ale dal popis, nie ma co!
a moze musial sie wyspac co by nabrac sil przed "prezentem"?
Bylo coś w koncu?

Walcz kobieto, walcz! jestesmy z Toba!!!!!
taaaa no było wielka po tym jak wstał poszedł się wykąpać potem zjedliśmy kolację, potem ja się poszłam kąpać a jak wróciłam to on znowu spał. Dziękuję
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bidulko Ty nasza
Tak mi przykro, ze musiscie sie meczyc Blanka w aparacie, a Ty patrzac na nia...

Ja narzekam, ze Kubus budzi sie co 2h, a Ty prawie w ogole nie spisz...

Dzis znow to samo. Pierwszy sen 3,5h, a potem juz dawaj co 2h
A na dodatek przed 2 w nocy zachcialo mu sie przewroty na brzuch uskuteczniac
ćwiczy i w dzień i w nocy
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Witam sie i ja
My dziś pobudka o 5, teraz mala przysnela wiec was trocje nadrobilam

Szaja, jak patrze na Twoja dorke to jkabym Zoche widziala.. tez nie ma szalu u nas z tym lezeniem na brzuszku.. wczoraj o dziwo udalo jej sie przekrecic na plecy, ale watpie zeby to szbko powtorzyla..

Fewciu, tule mocno! Na pocieszenie powiem, ze u nas ze spaniem tez zamiast lepiej to gorzej
I nawet na zeby nie moge tego zwalic bo juz dawn wylazly

Ciekawe czy uda mi sie kupoc truskawki... bo to Twoje ciast nawijko strasznie kusi . Tylko skąd ja wezme ten perlowy cukier..

Ellmi, śloczny kociak ja tez bym chciala, ale tz woli psy
myślę, że może być zwykły
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł
wyspałam sie brzdąc spał 10 godz. trzy jedzonka na spiocha były w nocy, ale że spał z mamą na łozku to nawet oczu nie otwieralismy, cyca wyjełam, pociumkał i był git pobudka o 6 ale po takiej nocy pretensji nie mam
zauwazyłam, ze zaczyna spac na boku, juz trzecią noc tak robi, że klade go na pleckach nrmalnie, a on sam odwraca sie na bok- buzką w moją strone i spi, jakie to słodziutkie

ponadrabiam jak bedzie drzemke urządzał- 4 str mam
10 h nieźle
a co do odwracania to musi być słodkie
Cytat:
No Nawijko,nareszcie wylazl ten zabek:p A ja tez nie mam eksrtaktu z wanilii,ale mam swoj cukier waniliowy,smakuje o wiele lepiej niz kupny i jest bardziej aromatyczny W jakis pojemnik trza wsypac cukru(ja mam w cukierniczce starej) i dodac tam pestki z wanilii i w ogole ta laske tam wsadzic i niech tak sobie lezy a to ciasto tez robilam bez cukru perlowego A z truskawkami to jeszcze pyszne jest ciasto rabarbarowo-truskawkowe z tej strony, w ogole uwielbiam tego bloga a wczoraj robilam drozdzowki z truskawkami,nawet moge Wam pokazac i marchewkowy Marcinek w prezencie
aż ślinka cieknie
a marchewkowy Marcinek
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Blogerko, mają takie rozmiary, bo kupiłam tam swojego czasu jeden stanik, jeszcze w ciąży, ale on się kompletnie nie nadaje pod suknię ślubną. Kosztował mniej, niż te bardziej popularne rozmiary. Bo chyba 60zł? Jakoś na wyprzedaży. A co do brafittingu, to się nie zgodzę, to naprawdę bardzo dużo robi, tzn biust wygląda zupełnie inaczej, jak stanik jest idealnie dobrany.
a szukałaś w Intimissimi, ja tam kupowałam stanik pod suknię ślubną

szaja daj znać co pediatra powiedział
meneq powodzenia w przeprowadzce, gdzie teraz wybywacie?
fewciu bardzo współczuję Ci tych nocy a mówiłaś o tym pediatrze?

nadrobiłam Was w końcu
my dziś kończymy 4 miesiące jak ten czas leci
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:31   #640
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ale niespodzianka, załapałam się do testów kremów Garniera https://wizaz.pl/Pielegnacja/ABC-pie...zentki-Garnier
Kurier właśnie mi przyniósł dwa kremiki (nie próbki tylko pełnowartościowe opakowania po 50 ml)
ooo, fajnie!

Cytat:

Cytat:
No właśnie oprócz buziaków dla Marcinkowego człowieczka to jeszcze miesięcznicowe buziaki dla:

Majeczki e_vel
Hani bokeh
Kubusia nancy

Cytat:

I pytanie offtopowe
tak jakos poprostu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
taaaa no było wielka po tym jak wstał poszedł się wykąpać potem zjedliśmy kolację, potem ja się poszłam kąpać a jak wróciłam to on znowu spał. Dziękuję

moze zapomnial?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:36   #641
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Mmmm pysznie wyglądają!!!!!
A Marcinek cuuudowny

Cytat:

bidulek

za pół roczku
Cytat:

Majeczki e_vel
Hani bokeh
Kubusia nancy
dziękujemy
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej nawet nie probuje wszystkiego nadrobic... pobieznie przejrzałam. Fewciu u nas ostatnie noce tez do d.py moze to taki okres i przejdzie szybko chociaz ja obstawiam ząbki, bo mały budzi sie co 1-1,5 godz (a niedawno przesypiał 6-8godz) i pcha rączki do buzi. Raz w nocy smaruję mu dziąsełka. Jak sie budzi i płacze to daje cyca i przewaznie zasypia. Albo przekrecam go na boczek albo brzuch, tez czasem pomaga.

Sąsiadka pozyczyła mi chuste tylko kiepska, z womara. Ale sprobowalam i mi sie podoba, wlasnie mały sobie w niej spi. Poluje teraz na all na jakas uzywke.

Jak Wam dzieci zasną w chuscie to je odkładacie czy chodzicie z nimi az sie obudza??? Jezeli moj mały nie chce w dzien zasypiac a w chuscie spi, to mi sie nie uzalezni od niej??

AAA i moj mąż wynalazł wczoraj sposob na wyciszanie naszego łobuza: muzyka Raimonda Lapa. Zwłaszcza kawałek http://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM Naprawde warto sprobowac puscilismy mu przed spaniem noccnym, nie cudował przy jedzeniu i krocej go usypialam. No ale cudow nie ma, sam nie zasnął
mój nigdy nie usnął w chuście
Cytat:
ooo, fajnie!

tak jakos poprostu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

moze zapomnial?
przypomniałam mu
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:38   #642
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
black, ale triumph nigdy nie byl dobry w brafitingu
oni nie maja takich rozmiarow jak 60 FF :P tylko standardowe miseczki A do D pewnie i od 70
a tak nawiasem mowiac swojego czasu tez czytalam troszke o brafitingu a teraz mysle ze w duzej mierze to tez czysty marketing, a staniki o "nietypowych rozmiarach jak 60 G itd kosztuja majatek[COLOR="Silver"]
Blogerko, nie kosztują

Popatrz, przykładowo zaznaczyłam 60H - http://www.jagna.pl/biustonosze-60H-...ns_rozmiar=740 yo słowo honoru, w pierwszym lepszym bieliźnianym sklepie stanik 75C/D kosztuje 80zł ja akurat na tej stronie często kupowałam, bo duży wybór, ceny też ok, ale pewnie spokojnie na innych też ceny ok będą. A triumph to patafiany, skoro nie mają porządnych rozmiarów, wstyd.
A tu mój rozmiar, 70 F, i ceny różnorodne bardzo: http://www.jagna.pl/biustonosze-60H-...ns_rozmiar=740

Cytat:
Milego dnia
gratulacje z obu powodów

Cytat:
Meneq, co Ty sie tak ciagle pakujesz? I przeprowadzasz?

coby z mężem być

Cytat:

kurczaki, to chyba taki okres bo moj tez przez sen sie przekreca. nie zawsze ale sie zdarza, a do tej pory to nigdy tak nie mial. na szczescie zazwyczaj zdarza mu sie to w dzien wiec nie ma problemu, raz tylko w nocy sie przekrecil, widzialam to, mialam go pilnowac i...usnelam

a to sobie wyobraź co się dzieje, gdy dziecko nauczy się siadać lub wstawać synek koleżanki na siedząco zasypiał
albo dziecko jest tak podniecone umiejętnością, że np. przez sen siada

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Szaja, jak patrze na Twoja dorke to jkabym Zoche widziala.. tez nie ma szalu u nas z tym lezeniem na brzuszku.. wczoraj o dziwo udalo jej sie przekrecic na plecy, ale watpie zeby to szbko powtorzyla..
idę, zarejestrowałam już małą u lekarki, zaraz wychodzę jak tylko się zbudzi
no i kurde, rozumiałabym, gdybym nie kładła na brzuszku - ale same kurde widziałyście, nawet męczę w wózku ją

Cytat:
No Nawijko,nareszcie wylazl ten zabek:p A ja tez nie mam eksrtaktu z wanilii,ale mam swoj cukier waniliowy,smakuje o wiele lepiej niz kupny i jest bardziej aromatyczny W jakis pojemnik trza wsypac cukru(ja mam w cukierniczce starej) i dodac tam pestki z wanilii i w ogole ta laske tam wsadzic i niech tak sobie lezy a to ciasto tez robilam bez cukru perlowego A z truskawkami to jeszcze pyszne jest ciasto rabarbarowo-truskawkowe z tej strony, w ogole uwielbiam tego bloga a wczoraj robilam drozdzowki z truskawkami,nawet moge Wam pokazac i marchewkowy Marcinek w prezencie
Marcinkowski cudo ale drożdżówki też niczego sobie przepis gdzie?

Cytat:
brawo!

Cytat:

I pytanie offtopowe

brawa za pół roczku!!

Nomen i dla Marcinka

Agatka miała w wieku 7mcy (przy rota), charakterystyczny dla biegunki kwaśny zapach, ja od pierwszej kupy już widziałam że to biegunka - dużo, rzadkie, smród kwaśny właśnie. Ale też może być jak Meneq pisze, że dużo ich, a może też przeczyścić 3 razy (Dorotkę tak, jak we 3 wirusa miałyśmy) i tyle. A co się dzieje?

I pamiętaj, że rzadsza kupa, wodnista nawet, może być jako reakcja na coś zjedzonego tylko.

A mój nick - miałam sukę, Szajbę. Chrześniak koleżanki, ze 3 lata miał, tak to przekręcał śmiesznie - szajajaba właśnie
ot i cała tajemnica

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

To pytanie za stówę: dziecko nie chce ci zasypiać bez chusty, w chuście bez problemu - co lepsze?

Dorotka od 5 tygodnia usypia i w chuście (potrafiła 4h nawet tak spać), i w nosidle teraz, i bez tego - na noc nie wkładam do chusty. W dzień też różnie. A jak ci chusta ułatwia, to niech ma tę chustę i już. Słowo honoru - gdy zacznie być mobilny (a to już tuż tuż przecież) to nie będzie ciągle w chuście chciał siedzieć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:39   #643
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Oooo ja też robię dziś te drożdżówki !!! z tego bloga, fajny jest, jakoś mi się spodobał.
Ale ja beztalencie jestem w pieczeniu i nawet zwykłe drożdżówki mogę zepsuć. Na razie ciasto rośnie

Nomen na jakiej funkcji piekarnika to się powinno piec ????????? odpisz mi na pw, szybciej przeczytam

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-06-27 o 09:44
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:44   #644
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

a u nas dupa ksiundz nie zgodzil sie na chrzestnego powiedzial ze go uczy religii i w kosciele go nie widzi
Niecierpię takich klechów wrrr, zawsze robią jakieś problemy!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak będzie wyglądał Oskar na chrzcie.

Na nim ta czapka wygląda ok tylko normalnie "bez modela" widać tą krzywizne.
Super wygląda, butki nie pasują.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

rozumiem Cię kochana też tak mam jak Dawid w dupę daje...
Ja też czasem tak mam wtedy myślę że do dupy ze mnie matka

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękujemy za kciuki
Z nereczką jest ok. Widać poprawę Następne usg nerki dopiero 26 listopada

idę nadrobić bo mam chwilkę
Super!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41508195]Nawijko, to ten sam bo ja go dawalam z duzym zapasem a teraz ledwo jest na styk.

baby wy mi nie piszcie ze ona duza - popatrzcie, ze tylko głowe unosi, bez robienia sfinksa...[/QUOTE]

W swoim czasie się podniesie, nie martw się na zapas.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Wróciłam. i się podłamałam.
Więc, osłuchowo czysto, gardło też czysto ale...
Mała nie przybrała na wadze tyle ile powinna, Wazy 7455, a 28 maja ważyła 7130, mówiła, że powinna przybrać 500g, a wychodzi, że przybrała jakoś 180g za mało Oczywiście dała skierowanie na badanie moczu, więc na dniach będzie łapanko.
Mowiłam, że nie chce jeść tych obiadków, to powiedziała, że nie wie jaka moze byc przyczyna. Oczywiście przyczepila się,że jeszcze nie gaworzy typu: dede, meme, itp. i ze od początku się ciągnie tak czasowo wszystko do tyłu odkąd nie chciała na brzuszku leżeć i robić tego wszystkiego przepisowo jak książka pisze.
I oczywiście pytała, czy juz umie się podeprzeć rączkami na brzuszku to jej mowie ze jakies 3-4 dni to robi dopiero i że się nie przekręca z brzuszka na plecki to mi powiedziała, że co ja wymagam skoro dopiero się dźwignąć nauczyla... ehhhh....

Stresuje mnie to, bo może ona faktycznie mało je, wydawało mi się, że ona taka większa, a sie okazuje, że ta waga wcale nie taka duża... ehhh Powinna zjadać 180 ml, a ona ledwo 140 wypija i wiecej nie chce

mam nadzieje, że w tym moczu nic nie wyjdzie
No tak, wszystkie dzieci są takie same i tak samo od linijki muszą przybierać na wadze. Nic się na razie nie przejmuj, tylko obserwuj.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę...
Już po okuliście, oznajmiam wszem i wobec, że Paulina ma zdrowe oczka:j upi:

to co neurolog uznała za szczelinę to tylko barwnik, który no cóż pozostanie już do końca żucia. Ale najważniejsze, że to nic poważnego i że oczka zdrowe... Mamy sie jeszcze pokazać jak będzie miała roczek no chyba, że coś mnie zaniepokoi.... W takim razie modlę się, aby kolor oczek zmienił się z jasnoniebieskich na jakiś ciemny zielony a najlepiej piwny, bo wtedy nie będzie się to tak w oczy rzucało... Dla przypomnienia nasze prawe oczko wygląda tak jak na zdjęciu niżej...

idziemy na spacer... będę wieczorem
To super! Pieska widzę, Mała śliczna

Nie pisałam co u nas, byliśmy u lekarza z tym wynikiem co miał bakterii 10^3 w posiewie moczu i lekarka znów kazała dawać furaginę Mniejszą dawkę, pół tabletki raz dziennie wieczorem przez tydzień i następny tydzień 1/4 tabletki. Tak mnie to martwi takie faszerowanie tą furaginą, jak do końca nie wiadomo czy mocz dobrze pobrany.

Kupiłam sobie spódnicę na all długą do kostek miętowozieloną Na chrzest będę miała.

Lecę czytać dalej póki jojczyk śpi.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:45   #645
meneq
Zakorzenienie

nancy wracamy do naszego mieszkania. Nie na dlugo, w weekend jade pod Kobe.
Stary 2013-06-27, 09:45   #646
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
O, dzieki za pomysl z ta wanilia

Rabarbarowe uwielbiam, ale musialabym zjesc je sama, bo TZ nie lubi, takze z wiadomych wzgledow wstrzymuje sie przed zrobieniem

Racja, super blog!!

Slodki Marcinek

Cytat:
bo troche go lulalam na rekach ale jak go odlozylam to niby nie spal, polezal chwilke i zasnal. wiec to takie na 50% ale i tak sie jaram
Bo jest czym!!

Cytat:
jakie ciacho?

też bym tak chciała, niby czytam jak Wy to robicie jak przyjdzie co do czego to i tak nic nie będę wiedzieć
Napisalam pozniej, pewnie doczytalas

Ototo!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:46   #647
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no a co do tej ryby to śmiało podawaj, właśnie dlatego pytałam się meneq jak to jest u nich bo przecież ryba uchodzi za delikatne,lekkostrawne mięsko i nie kumam dlaczego lekarz powiedział mi,że od 9 miesiąca
nawet połozna po porodzie zachecala by przy karmieniu jesc rybki bo są lekkie i nie zaszkodzą maleństwu na brzuszek
wg tego niby od 7... http://www.mamazone.pl/artykuly/male...iemowlaka.aspx

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
kurde strasznie mnie nadgarstek boli - chyba od noszenia Mikiego - ledwo dalam rade sie umyc ;/
a mnie w nocy boli ręka, a własciwie dłoń, nie mogę zgiąć serdecznego palca, czuję jak mi kość przeskakuje
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja biorę zawsze ze sobą notes i listę pytań
ja też tylko zawsze o niej zapomnę

Cytat:
Gości żadnych nie widzę
A skok? Nie wiem może...

Dziękuje że się martwicie

moja też ostatnio ma ciężkie noce, zawsze jak spała z nami to i dłużej i spokojniej, a teraz co chwila się wybudza i szuka cyca. A jeszcze wczoraj i dzis miała jakies kryzysy od 2 gdzie ani spac, ani jesc, tylko stęki, popłakiwanie i wiercenie (wczesniej tak bywało 4/5),ehh

Cytat:
ooo, dokladnie jest tak jak piszesz!
a ja jak nawet zapisze sobie pyt na karteczce jakiejs to i tak z tego wszystkiego zapominam o niej i d.upka
to chyba wiekszość wizyt mam tak wygląda
Cytat:
myślałam myślałam, aż spojrzałam w katalog avonu i jest
Cytat:
tak jakos poprostu
czyli nie włączałas wtedy światła albo ktoś w pobliżu nie 'pstryknął' palcami?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:46   #648
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater niektóre matki są rąbnięte
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:46   #649
scotasia
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41520001]

To pytanie za stówę: dziecko nie chce ci zasypiać bez chusty, w chuście bez problemu - co lepsze?

Dorotka od 5 tygodnia usypia i w chuście (potrafiła 4h nawet tak spać), i w nosidle teraz, i bez tego - na noc nie wkładam do chusty. W dzień też różnie. A jak ci chusta ułatwia, to niech ma tę chustę i już. Słowo honoru - gdy zacznie być mobilny (a to już tuż tuż przecież) to nie będzie ciągle w chuście chciał siedzieć [/QUOTE]
No własnie też mi się wydaje, że to nic złego, tylko tż i siostra mi marudzą,że przyzwyczaję go i inaczej nie bedzie chciał zasnąć ale to nie oni siedzą całe dni z niewyspanym marudą. Szaja a jak Dorotka spala 4 godz to cały czas na Tobie? Ja jak odwinęłam małego i położyłam na łóżku to się obudził po 5 min z płaczem oczywiscie (wcale mu się nie dziwie).
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:47   #650
ILLUSION
Wtajemniczenie

Wiecie co...wczoraj miałam taką sytuację:
Byłam z Igim w Lidlu i tylko jedna kasa była czynna, ja byłam 5 w kolejce, za mną jeszcze 2 osoby. Patrzę idzie kobitka w ciąży (na oko 6-7 miesiąc) mniej więcej moja rówieśniczka i się rozgląda po innych kasach czy nikt nie przyjdzie. To ja ją zawołałam i mówię "Proszę, niech Pani przede mną stanie w kolejce". A ta zrobiła minę srającego kota, weszła przede mnie i nawet nie podziękowała....czaicie to? Tak mi się przykro zrobiło...ja z malutkim dzieckiem ją wpuściłam a ona nawet słowem się nie odezwała tylko zrobiła głupią minę....
Stary 2013-06-27, 09:48   #651
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, zaglosujcie na psice http://warszawa.naszemiasto.pl/plebi...,id,t,kid.html
Nomen, ale pysznie wygladaja!! i jaki przystojniak w bonusie

Amoje dziecko przysnelo kolo 8 teraz sie obudzilo, zjado i spi dalej.. w nocy tak nie mozna? :brzddal:
Stary 2013-06-27, 09:51   #652
sylwietta1988
Zakorzenienie

maluch przysnął to ponadrabiam
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę...
Już po okuliście, oznajmiam wszem i wobec, że Paulina ma zdrowe oczka:j upi:

to co neurolog uznała za szczelinę to tylko barwnik, który no cóż pozostanie już do końca żucia. Ale najważniejsze, że to nic poważnego i że oczka zdrowe... Mamy sie jeszcze pokazać jak będzie miała roczek no chyba, że coś mnie zaniepokoi.... W takim razie modlę się, aby kolor oczek zmienił się z jasnoniebieskich na jakiś ciemny zielony a najlepiej piwny, bo wtedy nie będzie się to tak w oczy rzucało... Dla przypomnienia nasze prawe oczko wygląda tak jak na zdjęciu niżej...

idziemy na spacer... będę wieczorem
najważniejsze, ze wszystko ok, a kolorem sie nie martw- bedzie wyjątkowa

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
oby jutro minelo

Cytat:
Biedny Bartulo i Ty biedna

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
biedny Pietraszlo

wiecie co robi hanna? (bo juz sie obudzia pelna sil) w bujaku obraca sie na brzuch!
gimnastyczka mój zrobił kiedys pełny obrót w zapietych tych szelkach
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Biedny Pietraszko i Biedny Bartulo

[QUOTE=insolito;41513466]
Biedny Bartuś i Ty Oby noc była lepsza
/QUOTE]
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:51   #653
ania13.03
Zadomowienie

Ja pierdziu, dziewczyny, w ogole nie mam ostatnio czasu nawet, zeby cos napisac. Kilka razy dziennie podchodze do czytania i Lila mi spi tylko 2 razy dziennie po 30 minut, wczoraj zasnela o 1:30 (zeby) a Gabi obudzila sie dzisiaj o 7. I tak w kolko!
Przelecialam Was na szybko i przede wszystkim:
Silver baardzo sie ciesze, ze z nereczka Darii juz lepiej
fewciu okropnie Wam wspolczuje Meczycie sie obie

Gratulacje z okazji skonczonych miesiecy i dla Marcinka za zabka

Black, bardzo ladny makijaz Pokazesz nam sie jeszcze w sukni czy dopiero na zdjeciach ze slubu? Plaszczyk sliczny! Kocham h&m

bokeh pewnie, ze idz! Niech tym razem tzbokeh siedzi z Hania

Wpadam jak po ogien i jeszcze zapominam co mialam pisac Wybaczcie, kiedys na pewno zaczne ogarniac

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:52   #654
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Halo halo ja zasnelam wczoraj dopiero po 2 w nocy i sie wkurzylam i przegladalam lozka z ikei mooooooze jakies kupimy.

No i baaaaardzo dziekujemy za pamiec tak tak Hanna konczy 5 mscy :O
Dla Marcinkowskiego buziole za zabek i 5mscy

Dla Majeczki za 6
I Kubusia 4 ****

Ide nakarmic glonojadka i wracam

Stary 2013-06-27, 09:57   #655
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
wg tego niby od 7... http://www.mamazone.pl/artykuly/male...iemowlaka.aspx

a mnie w nocy boli ręka, a własciwie dłoń, nie mogę zgiąć serdecznego palca, czuję jak mi kość przeskakuje
ja też tylko zawsze o niej zapomnę

moja też ostatnio ma ciężkie noce, zawsze jak spała z nami to i dłużej i spokojniej, a teraz co chwila się wybudza i szuka cyca. A jeszcze wczoraj i dzis miała jakies kryzysy od 2 gdzie ani spac, ani jesc, tylko stęki, popłakiwanie i wiercenie (wczesniej tak bywało 4/5),ehh

to chyba wiekszość wizyt mam tak wygląda

myślałam myślałam, aż spojrzałam w katalog avonu i jest

czyli nie włączałas wtedy światła albo ktoś w pobliżu nie 'pstryknął' palcami?
Mnie sie ta rozpiska nie podoba.
Zwlaszcza pozycje orzechy i miod.
Stary 2013-06-27, 10:00   #656
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Widzę, że Wy niezłe mamuśki-niby takie dzieci wymagające a laski jak nie wiem co, dom lśni jak u Fewci, trzy daniowe obiady i jeszcze ciasto upieką A ja się ciesze jak podłogę zamiotę i piżamy zmienię

Black już niedługoooo! Dwa tygodnie, tak?

Dobranoc, dzień Dobry Meneq

ja tez teraz taka nieogarnięta jestem, ze szok ale ciiiiii
Cytat:
Siedzę i płacze razem z Blanka ;(;( śpi po 20-30min i budzi się z okropnym placzem Nie potrafię jej pomoc. Nie chce ani piersi,ani butelki,ani wody,nawet koperek zaparzyłam i nic. Dałam bobotic i nic. Jestem bezsilna. Tak mi Jej szkoda

biedulenka , keidy to sie wreszcie skonczy u was...

Cytat:
Kochana, mocno przytulam jutro na pewno będzie lepiej

wywrózyłas
Cytat:
Kubus znow sam zasnal
przegosc

Cytat:
Sylwietta Biedactwo Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Cytat:

Wstałam przed chwilką żeby się napić, patrzę a Igi tak śpi jak na załączonym obrazku

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
wspolczuje u mnie jednak nie lepiej ;/
co sie tym bobasom porobiło?
Cytat:

A jeszcze jak już jesteśmy przy pozach to Igi od kilku dni robi tak jak na zdjęciu, po czym przesuwa rączki do przodu, później nóżki i tak na zmianę. Złaził mi tak dzisiaj pół pokoju. Przymierza się do raczkowania czy jak?
łal, wyrywny chłopak

to nadrabiam dalej
Stary 2013-06-27, 10:05   #657
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nie pisałam co u nas, byliśmy u lekarza z tym wynikiem co miał bakterii 10^3 w posiewie moczu i lekarka znów kazała dawać furaginę Mniejszą dawkę, pół tabletki raz dziennie wieczorem przez tydzień i następny tydzień 1/4 tabletki. Tak mnie to martwi takie faszerowanie tą furaginą, jak do końca nie wiadomo czy mocz dobrze pobrany.
Nie znam się ale też bym się denerwowała czy to na pewno potrzebne...

fewciu a co do nicka to...wpisywałam, wpisywałam i wszystko było zajęte a że akurat siedziałam nad lekcjami z angielskiego to otworzyłam słownik na przypadkowej stronie i wybrałam stamtąd, hehe

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-06-27 o 10:09
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:11   #658
marsi11
Zakorzenienie

Witam się z rana.U nas nocka pięknie przespana, do 3 w lozeczku sam na brzuszku

w załączeniu zdjęcie jak wygląda mój Leo po zjedzeniu banana z siateczki- głowę też musiałam mu umyc a do tego ryjek sobie podrapał

gratuluję dzieciaczkom skończonych miesięcy i nowych zębów
Cytat:

na biegunkę jest krótka definicja- woda z dupy
Cytat:
black, ale triumph nigdy nie byl dobry w brafitingu
oni nie maja takich rozmiarow jak 60 FF :P tylko standardowe miseczki A do D pewnie i od 70
a tak nawiasem mowiac swojego czasu tez czytalam troszke o brafitingu a teraz mysle ze w duzej mierze to tez czysty marketing, a staniki o "nietypowych rozmiarach jak 60 G itd kosztuja majatek
ja kupuję bez problemu 65 F i nie wdaję więcej niż 80 zł

Cytat:
Ale ostatnio mielismy isc na koncert Roguca 3kroki od nas od domu mama powiedziala ze sie malym zajmie i co? Nie poszlismy:P

u nas też ostatnio był też nie poszlam bo nie przepadam za nim na live

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ale kusicie tymi ciastami ja w sobote zrobie karpatke
moja ukochana karpatka- dałabym się pokroić
osz Ty niedobra- ja rezygnuje na jakiś czas ze słodkości, podjęłam się ćwiczeń i mam nadzieję,że wytrwam w postanowieniach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg banan.jpg (116,9 KB, 53 załadowań)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:18   #659
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Milego dnia
to jest co swiętowac

Cytat:
Hej my od 5 na nogach ale tak jest codziennie wic się przyzwyczaiłam. Mąż zasugerował że młody tak wcześnie wstaje bo pielucha pełna i chce żeby zmienić ale to nie to...zmieniłam dziś o 2 w nocy żeby sprawdzić i dalej wstaje o 5
moze dlatyego, ze tak wczesnie spac chodzi? mój koło 20 zasypia ale pobudki srednio o 5-6.

Cytat:
Hejka!
u nas nocka superancka, tyle za mlody obudzil sie przed 6 i szaleje do tej pory.
zaraz zrobie mu pyte , zje i moze zasnie
każdy sposób na uspanie jest dobry
Cytat:
j
brawa

Cytat:
I pytanie offtopowe
imie(kolezanka mnie na uczelni tak przechrzciła) +rok urodzenia
Cytat:
nadrobiłam Was w końcu
zapierdziela a nie leci brawa dla Kubunia

Cytat:

Rabarbarowe uwielbiam, ale musialabym zjesc je sama, bo TZ nie lubi, takze z wiadomych wzgledow wstrzymuje sie przed zrobieniem
rabarbarowe, bleeeeeeeeeeeeeeee

Cytat:
Wiecie co...wczoraj miałam taką sytuację:
Byłam z Igim w Lidlu i tylko jedna kasa była czynna, ja byłam 5 w kolejce, za mną jeszcze 2 osoby. Patrzę idzie kobitka w ciąży (na oko 6-7 miesiąc) mniej więcej moja rówieśniczka i się rozgląda po innych kasach czy nikt nie przyjdzie. To ja ją zawołałam i mówię "Proszę, niech Pani przede mną stanie w kolejce". A ta zrobiła minę srającego kota, weszła przede mnie i nawet nie podziękowała....czaicie to? Tak mi się przykro zrobiło...ja z malutkim dzieckiem ją wpuściłam a ona nawet słowem się nie odezwała tylko zrobiła głupią minę....
no, niebyt to miłe..... ja tam zawsze wpuszczałam a teraz to juz w ogóle, ale słow brak na takie zachowanie......

ELLLMI- tztowi to jakies lanie konkretne sie należy.... zeby takim byc zawziętym? to mi sie w głowie nie miesci... fajna kota

BLACK- szalenstwo cie ogarnia uprzedzałysmy, ze tak bedzie

SZAJA- nie martw sie na zapas, pamiętam jak dziewczyny pisałay o podnoszeniu głowki a Bartulo plakal z nosem w kocu, przyjdzie i na Dorkę czas

MENEQ- mnie by takie wieczne przeprowadzki do szału doprowadziły, podziwiam, ze wytrzymujesz

CAŁA jak Julasek?
jestem na bieżąco
Stary 2013-06-27, 10:21   #660
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ćwiczy i w dzień i w nocy

nadrobiłam Was w końcu

nie obejrzymy sie, a baby zaczna przyprowdzac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości