![]() |
#5011 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dda
Cytat:
Poppy, mam dokładnie tak samo jak ty. Też czasem zachowuję się przy Tż jak mała dziewczynka i myślę, że to jest związane z tym, że nigdy tak naprawdę nie miałam ojca. Goplankowa, właśnie nikt z bliskich nigdy we mnie nie wierzył, nawet mama, choć ona nigdy nie piła itd. Mnie jako środkowemu dziecku poświęcano najmniej zainteresowania. Jednocześnie rodzice byli dumni jak przynosiłam świadectwa z czerwonym paskiem. Lucaa_rules mimo wszystko moje kondolencje.
![]() |
#5012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pracy na wakacje oczywiście będę szukać, póki co mam na dwa dni pewne zlecenie, więc coś tam wpadnie, ale to pójdzie na operację psa, bo musi mieć wycięte guzy przy sutku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Eh biedny pies ![]()
![]() |
#5014 |
Raczkowanie
|
Witam, tez jestem DDA. Poczytam sobie ten watek, moze czasami sie wtrace. 8 lat temu zaczelam terapie grupowa i indywidualna, ale wyjechalam. Do tej pory jak narazie czekam na powrot i terapie. Widze w sobie duzo cech DDA i staram sie z nimi walczyc, ale jest ciezko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5015 | |
Raczkowanie
|
taaaak! na dzienne. przez wakacje to ja pewnie jedynie zarobię na tą operację dla psa...
tak, biedna jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
ja nie potrafię pozbyć się cech dda, mi się wydaje, że tego nie da się pozbyć, a jedynie ograniczyć złe skutki tego naszego "zDDA-wociania" to, że jestem dda tworzy moją osobę, taka jestem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Raczkowanie
|
A jednak terapia powinna pomoc sobie poradzic z pewnymi sprawami, nie? Mam nadzieje. Narazie widze tez, ze powielam bledy mojej mamy, co mnie martwi, a z drugiej strony czuje sie jak spetana i nic z tym nie umiem zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5018 |
Raczkowanie
|
Bo sobie nie poradzę? Chodzić jednocześnie na studia i do pracy... Moja koleżanka ledwo ze studiami samymi daje sobie radę, a jest lepsza ode mnie, a ja miałabym do pracy? Hehe, znam swoje możliwości. Jak studia to studia, jak praca... to praca. Nie stać mnie na jedno i na drugie. Gdyby było inaczej już dawno poszłabym do pracy, wyprowadziła się z domu i miała ich wszystkich gdzieś. Jak będę mieć czas, to jedynie na studiach będę sobie również dorabiać w jakiejś lekkiej pracy - ulotki, hostessa. Poza tym teraz jestem w szkole policealnej zaocznej i muszę iść na 2 rok i ją skończyć.
![]() Gdyby to było takie proste wszystko, jakbyś chciała...... ![]() Idę do UKW, publiczna. Edytowane przez cafaitmal Czas edycji: 2013-06-25 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#5019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5020 |
Raczkowanie
|
Znam swoje możliwości. Idę na dzienne. Najwyżej jak z kasą będzie trudno, bo rodzice nie będą mi dawać, to złapię się jakiejś dorywczej i zarobię parę złotych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Dda
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Dziewczyny mam duży problem z moim tztem. Jesteśmy razem 3.5roku za rok ślub. A ja teraz zaczęłam myśleć nad sensem całej sprawy. Nie wiem czy to dlatego że boje się jeszcze bardziej zaangażowac, że on zacznie pić jak mój ojciec ze nie będę szczęśliwa, że będziemy mieć dzieci, on to wszystko zacznie mieć w tyłku i zostane sama, nie umiejac od niego odejść... Wydaje mi się ze ten strach powoduje że myślę o tym, żeby odejść teraz... On jest dobrym człowiekiem, ma swoje schizy jak każdy i było między nami różnie, ale jest dobrym materiałem na ojca bardzo tez chce mieć dziecko. Boję się jeszcze tego ze ma depresję i to panicznie... Psychiatra postawił diagnozę w zimie, leczył się, ale miał bardzo silne leki i je odstawil, a ja od tamtej pory panikuje ze wróci mu taka posepnosc, apatia... Oczywiście na każdym kroku doszukuje się objawów. Myślę o tym wszystkim codziennie i juz wariuje. Przez to zrobiłam się czepialska, nieczula, n to widzi i tez nie jest najmilszy. I tak sobie na siebie burczymy. Chciałabym z nim pogadać ale boję się go zranić, nikt przecież nie chciałby usłyszeć ze druga połowa ma takie ogromne wątpliwości przed ślubem. Doradźcie mi cos. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5022 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okrutne? Zasługuje na gorsze słowa... cafaitmal, myślę, że rozumiem co czujesz. Wiele razy miałam podobne myśli. One praktycznie całkiem odeszły odkąd nie mieszkam z rodzicami i utrzymuję bardzo sporadyczny kontakt. Cytat:
Cytat:
Ja mam 23lata i na studia jeszcze nie poszłam. Może kiedyś się uda. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#5023 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja i tak muszę sobie dorobić, bo i tak już praktycznie nic mi nie dają, a jeszcze mi wiszą ![]() ![]() Edytowane przez cafaitmal Czas edycji: 2013-06-26 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dda
Cytat:
![]() |
#5025 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja rodzina to rodzice meza. Oni sie o mnie martwia, dbaja o mnie, kontaktuja. Po raz pierwszy czuje co to znaczy miec normalna rodzine. Na poczatku bylo trudno, ale teraz traktuje jak rodzicow naturalnych. Tylko zaluje ze moja mama nie mogla ich poznac, ale napewno by sie polubili. Jezeli to kogos pocieszy, albo wleje jakas wiare - determinacja to mozna gory przeniesc. Ja przyjechalam do UK i mialam zaledwie 20 funtow w kieszeni i zapewniony nocleg. Ale wiedzialam ze nie moge wrocic do Polski i sie tak uwzielam ze sie wszystko ulozylo ![]()
![]() |
#5026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krem_nugatowy, ja jednak myślę, że wspólna terapia im nie pomoże. Problemem nie jest ich relacja tylko każde z nich ma swoje problemy, z którymi musi uporać się samo. Ale oczywiście konsultacja z dobry psychoterapeutą nie zaszkodzi, jeśli wolą iść razem ![]() cafaitmal, gdybyś kiedyś potrzebowała pomocy to napisz do mnie. Ja przeszłam już przez sąd i wywalczyłam alimenty jako dorosła już osoba od obojga rodziców. Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2013-06-26 o 18:42 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5028 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Dziewczyny, mój ojciec znów zaczął pić ;( pół roku prawie spokoju. Od 2 miesięcy jest w domu po odwyku, i dziś już coś kłócił się z mamą bo zauważyła coś, i się przyznał, że wypił piwo, Bardzo się boję... A tak było cudnie..
![]() |
#5029 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dda
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5030 |
Zadomowienie
|
ja też jestem DDA
mój tata pił,przez prawie całe moje dzieciństwo,jednak już od kilku lat jest spokój, jednak we mnie to zostało, leczę teraz depresje,której przyczyną jest między innymi to. Nie rozmawiamy na ten temat,jednak w mojej pamięci zostają te obrazy,ból,żal.... szukając gdzieś "prawdziwego ojcaa" (bo przecież taki,który leży na kanapie pijany,albo którego nei ma w domu ojcem prawdziwym nazwać nie można,oczywiście bły u niego wzloty i upadki) weszłam w toksyczny związek, wpadłam w niego, zaufałam facetowi w 100%, bo potrzebowałam miłości, męskiej miłości. Nigdy nie dam mężowi/partnerowi wpaśc w ten nałóg! NIGDY!
#5031 |
Rozeznanie
|
Hej
Ja wracam do Was bo chyba będę potrzebować wsparcia i wygadania się ![]() Jakiś czas był spokój z ojcem ale odkąd moja mama wyjechała na kilka tygodni to ojciec sobie używa w najlepsze. Po pracy przychodzi już wcięty a później po kryjomu dobija się piwami albo ćwiartkami ![]() ![]() ![]() Chciałam iśc na terapię dla współuzależnionych ale okazało się, że w moim mieście nie ma takich terapii! ![]() ![]() Co do mojej psychiki to znowu zaczynam czuć jak tracę grunt pod nogami, czuję lęk, niepokój, taki nieuzasadniony. |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi, że nie jestem taką wspaniałą, mądrą i inteligentną (oraz zaradną!) osobą jak większość... Z moją nerwicą, to ja nawet obawiam się tych studiów ![]() Edytowane przez cafaitmal Czas edycji: 2013-06-26 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5036 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dda
Cytat:
Tż nie jest agresywny, jak ma nawroty to jest nerwowy i nieprzyjemny, ale widzę ze nad tym nie panuje, rozumiem to. Pije piwo czasem w weekendy, albo wieczorem do filmu. Ja jestem na tym punkcie przewrazliwiona i oczywiście każde wypite piwo podnosi mi ciśnienie i się wkurzam, głupota. Zebrałam się. Zadzwonilam idę w przyszły czwartek na spotkanie z terapeuta. Boziu ile mnie to kosztowało masakra. Maja w tym ośrodku tez psychiatre na NFZ sprobuje tż namówić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dda
Cytat:
Super, że zdecydowałaś się ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5038 |
Raczkowanie
|
goplankowa, no nie każdy musi być taki zaradny jak Ty i pracować i studiować. ja myślę, że jeśli przyjdzie rzeczywiście kryzys taki poważny, to wtedy nad tym się zastanowię, teraz NIE. zresztą jak na alimenty ich nie bd stać to jest wypłacane z Funduszu Alimentacyjnego. po co mam sobie życie uprzykrzać. potem bym rzuciła studia i została w pracy z tych wszystkich nadmiarów obowiązków, a ja nie chcę rzucić edukacji w tak mlodym wieku, teraz jest na to czas, póki mogę liczyć na wsparcie od Państwa.
![]() ![]() Nie chcę pchać się na głęboką wodę, jak będę śpieszyć się do życia, to życie mi przeleci przed oczami ![]() I może dla Ciebie i dla innych to bzdury i oznaka niedojrzałości, ale tak właśnie myślę, i taka jestem - niedojrzała. Edytowane przez cafaitmal Czas edycji: 2013-06-27 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5040 |
Raczkowanie
|
Może to dlatego, że po prostu chcę nadrobić swoje stracone dzieciństwo, hymm ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.