![]() |
#421 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
lAle od takiej dawki lekarze zawsze zaczynają. Ją badanie mam robić co 3 tygodnie. Cytat:
Trzymaj się i nie poddawać się. Będziemy czekać na dobre wieści. Roane nie każda wada kwalifikuje do cc. Na pewno nie moja ![]() Ją mam tylko standardowy astygmatyzm. A to, że wysiada mi już akomodacja i potrzebuję okularów progresywnych to już wiek i styl życia zrobił swoje. Generalnie u większości ludz progresy są potrzebne dopiero po 40 ale że ją siedzę dużo nad precyzyjną robotą to potrzebuję takich okularów wcześniej.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-07-04 o 23:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Szkoda ze jak do pracy jezdziłam to tak wcześnie nie wstawałam
![]() Musze wam napisać ze zauroczyłam się wczorajszymi ruchami maleństwa ![]() Teraz czekam z niecierpliwością na genetyczne.
#423 | |
Zadomowienie
|
mezaga u mnie też astygmatyzm, zalecono mi korekcyjne okulary przeciwsłoneczne, zakupiłam z grupona i jestem super zadowolona!
masakra moja córka wstaje od kilku dni o 5!!! ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
u mnie nie są wymagane tylko dobrowolne Metamfetaminax współczuję i trzymam kciuki
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Zrezygnowałam z kwasu foliowego i zaczęłam zażywać falvit mama (moja stara pani doktor mi poleciła) zażywam go 3 dzień, nie wiem czy to przypadek czy nie ale właśnie od 3 dni pogorszył się mój stan tzn i tak ciągle mam mdłości ale są silniejsze, przeplatane z bólami głowy, ciągle leżę w łóżku - nie mam siły na nic. Do tego jestem ciągle głodna kłopot w tym że 10min po zjedzeniu nawet bardzo lekkiego posiłku dostaję właśnie strasznych mdłości a czasem mam wrażenie jakby coś parzyło mnie w żołądku - zawsze po posiłku mam to uczucie a czasem nawet po wypiciu kilku łyków wody...falvit zażywam na noc. Kwas foliowy też zażywałam na noc bo rano miałam wrażenie że nasilał mi wymioty no i niby brałam kwas a znikał w odchłani toalety codziennie... ma tak któraś z Was? powinno mi powoli już przechodzić wszystko, jutro 10 tydzień zaczynamy
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Metamfetaminax
![]() Mój lekarz zaznaczył, że mogę iść, nie muszę. Mam też legityamcję honorowego dawcy, jak oddawałam krew nie dzwonili do mnie, że coś nie tak. Więc chyba sobie daruję... Dziś się czuję okropnie, nie wiem czy ciśnienie czy co.. ale co wstaję muszę zaraz usiąść w głowie mi się kręci ![]()
#427 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Jeszcze troszkę i się doczekasz. Dzieci są wspaniałe! Kocham je tak bardzo,są sensem mojego życia ![]() Też czasem miewamy takie akcje. Teraz śpi do 6:30-7:00,za to chodzi spać o 22,mimo,że kładę go o 20. Wczoraj mój synek uparł się by spać z ... siostry brudną piłką do kosza ![]() Nie szło mu jej zabrać,jeszcze zasypiając poklepywał ją i macał czy jest obok niego ![]()
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-05 o 09:20 Powód: walka z edytorem w telefonie;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Niestety, witaminy mogą nasilać wymioty.
Minus jest też taki, ze te z tabletki są gorzej wchłaniane niż musujące. Ale musujących dla kobiet w ciąży nie ma. Przed zajściem brałam maxivit i po nim nie miałam napadów głodu (w przeciwieństwie do tabletek typu centrum czy inny badziew). Teraz zrezygnowałam bo ma żeń szeń a tego nie można brać w ciąży. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do samopoczucia, to ją tak mam całą ciążę... Em ma, też mam napady głodu, folguję im, bo i tak dużo naraz nie jestem w stanie w siebie wepchnąć (czyżby dzieciak w żołądku siedział? ![]() ![]() Dziś na śniadanie świeża grachamka z twarożkiem z rzodkiewką (specjalność męża ![]()
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-05 o 07:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |||
Wtajemniczenie
|
Meta: bardzo mi przykro, wierzę że szybko ujrzycie swoje dzieciątko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
___ Wczoraj czułam się tak tragicznie, że nie wierzyłam że już 14 tc u mnie a ja tak się źle czuję. Głowa mi pękała a a mdłości miałam takie, że masakra. TŻ po pracy wypił dwa piwa, to mu nie pozwoliłam się zbliżać do mnie, bo mi tak śmierdział. Dopiero zjadłam 2 kromki z pomidorem i troche mdłości przeszły, ale głowa łupała nadal. Wystraszyłam się, że może ciśnienie mi skoczyło, ale po zmierzeniu okazało się ok. Ja oczywiście już panika, że coś nie tak. TŻ od razu się złościł, że wymyślam i że z maluchem wszystko ok. Dzisiaj sie lepiej czuję, ale chyba odpuszczę wychodzenie na zewnątrz w ten upał, bo słabo się czuję. ejani: ja na śniadanie dwie kromki słonecznikowego z pomidorem i papryką i kawa inka ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-05 o 07:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tegn co mogę Ci doradzić - weź koszulę- w czasie zabiegu jest niezastąpiona. Ja dostalam tabletki, które miały wywołać krwawienie, ale niestety dwa dni snułam się po korytarzach, bo na mnie nie działały. Sam zabieg trwał chwilę. Znieczulili, uśpili i po wszystkim. Fizycznie ok, psychicznie gorzej. Ale niestety trzeba to przetrwać. Płakać. I wierzyć, że następnym razem wszystko bedzie w porzadku - nie ma innej możliwości ![]() Ja zaglądam na chwilę po-wizytowo ![]() ![]() W końcu mam też założona kartę ciazy ![]() Jedyne co mnie martwi to moja waga. Nie wiem, czy to przez ciążę, czy przez co- ale przekroczyłam granicę, do której wcześniej się nawet nie zbliżałam. A nawet za bardzo tego po mnie nie widac. Chyba że te dodatkowe kg podziały się w cyckach :p A i proszę o wpisanie TP 25.01.14 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam to szczęście, że nie muszę tyle płacić za takie okulary korekcyjne polaryzacyjne - bo generalnie to dość spory wydatek. Cytat:
![]() Czy powinno przechodzić - to nie ma reguły. U mnie koniec 12 tygodnia (według OM 13) a czuję się masakrycznie. Cały czas wymiotuję i cały czas na jedzenie patrzeć nie mogę. Wczoraj udało mi się wcisnąć w siebie tą rybę z puszki - i nawet po niej nie zwymiotowałam. Więc chyba znalazłam coś dla siebie oprócz kanapek z masłem i pomidorem.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-07-05 o 08:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja znajduję w necie sprzeczne info-albo, że są obowiązkowe albo że zalecane. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Mezaga podejrzałam Twoje twory ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-05 o 08:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Em ma dziękuję - ale to bardziej wypracowana technika niż zdolności
![]() Dawno już nic nie wrzucałam bo nawet na widok szydełka mi się robi niedobrze hehe. W tamtym roku w wakacje co tydzień byłam na kiermaszu. W tym roku tylko odbieram telefony i mówię, że nie mogę przyjechać, bo nie mam z czym ![]()
#436 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Meta ![]() ![]() ja normalnie świra dostaję, za tydzień mam USG, a najchętniej poszłabym już teraz.... Martwi mnie brak jakichkolwiek objawów.... wcześniej jak poleciałam prywatnie w 7 tyg., poleciałam z tych samych powodów, i wszystko było ok, ale jakoś dalej mnie wszystko to martwi. Chciałabym pójść dzisiaj, ale wszyscy mnie uspokajają, że wszystko jest ok.... |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że nie zapomną o Tobie ![]() ![]()
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-07-05 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Badanie na HIV teoretycznie jest tylko zalecane, bo może zostać wykonane tylko i wyłącznie za zgoda ciezarnej.
Moim zdaniem powinno byc po prostu obowiązkowe, zupełnie nie rozumiem dlaczego na przykład takie HCV robi sie po prostu, a juz zeby zrobic HIV trzeba podpisywać specjalne oświadczenie, ze wyraża sie zgodę. W praktyce szpital bedzie robił problemy, jesli nie ma sie tego badania.
#440 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Metko bardzo mi przykro... Miałam nadzieję że jednak sie okaże że dzidzius tam jest. Trzymaj sie ciepło! Na pewno za niedługo bedziesz chodziła z ogromnym brzuchem, życzę Ci tego z całego serca!
Robiłam ten test z sody, tylko że u mnie nie ma jeszcze skonczonego 10 tygodnia. Ale soda spienila sie także to na chłopaka ![]() Na razie sie nie nastawiam jakos bardzo, bo moje przeczucie mówi mi inaczej, ale no... ![]() Dziś i jutro jestem sama z synem w domu, tz pojechał auto kupić na drugi koniec Polski... Chcialabym żeby już wrócił. Idę coś zjeść bo mi sie żołądek do kręgosłupa przykleja :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez dłuuugo nie miałam żadnych objawów.
![]() |
#442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja śmiać się nie zamierzam, bo dla człowieka wierzącego modlitwa jest często jednym ratunkiem i wsparciem, więc rozumiem Twoje podejście do Bożego Ciała i św. Dominika.
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-05 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do HIV to mi lekarz powiedział, że jak matka czy ojciec nie mieli i ja nie mam od czego mieć to nie muszę robić... a swoją drogą od tyg. się zbieram na badanie na ustalenie grupy krwi i nie mogę się zebrać za nic w świecie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to akurat była formalność. I nie widzialam przeciwwskazań. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam kiedyś artykuł na ten temat i Polska jest właśnie takim zacofanym krajem, gdzie niby się odnajduje nowe metody leczenia rożnych chorób a do badań i profilaktyki podchodzi się olewająco.
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-07-05 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli matka nie wie, ze jest zakazona, dziecko ma bardzo duże szanse urodzić sie będąc nosicielem wirusa. Kiedy o zakażenia matki wiadomo włącza sie odpowiednie postępowanie i ryzyko zakażenia dziecka spada do 2%. Zrobiłam test teraz (zreszta nie pierwszy raz w zyciu), zrobię ponownie pod koniec ciazy.
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w którym tygodniu powinno się iść na to badanie wzroku? i jeszcze jedno pytanie - takie ogólne - wczoraj pisałyście o dentystach, o co z nimi chodzi? kiedy się powinno ich nawiedzić i po co? że jak są jakieś dziury w zębach to źle? nie zdążyłam załatwić tego przed ciążą i teraz nie wiem co robić... bez znieczulenia się nie dam dotknąć, a chyba znieczulenia kategorycznie nie można, nie? ale ból też dla dzieciaka nie jest wskazany
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.