|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Uległam mężowi i chyba mamy w końcu imie dla pierworodnego
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Tż nie zemdlał? ![]() Ja też dziś byłam, ale nie mam aż takich rewelacji wszystko jest ok, ale dziś zobaczyłam różnicę pomiędzy enelem a enelem. Umówiona byłam na domaniewskiej. Przychodzimy a pani w recepcji się dziwi, że ja na genetyczne - wpisana byłam na ginekologiczne usg, poza tym tu nie ma sprzętu który wychwyci przepływy i ten gin nie ma certyfikatu dobra, pójdziemy do niego zobaczymy co zrobi. Sprawdził przezierność, kość nosową, tętno, zmierzył główkę i ciemieniowo-siedzeniowy i w sumie tyle dokładnego.Idę do rejestracji i mówię, że miałam zapłacić za dokładniejsze badanie, z przepływami i że mam tydzieñ do końca 14tc. Dziewczyny się przejęły, załatwiły wizytę w blue city za godzinę bo tam lepszy sprzęt. I strzał w dziesiątkę- każde usg chcę robić tam Byłam wciśnięta między pacjentki ale doktorka na szybko przejrzała malucha, okazało się, że na tym sprzęcie lepsza przezierność wychodzi, sprawdziła buźkę, rozstaw oczu, źrenice, profil, wątrobę, żołądek, przepływy przez komory i żylne - mi tylko się coraz szerzej oczy otwierały co to jeszcze można zbadać u malucha 7,4cm no i mega profesjonalna babka.Na jajnikach nie widać już torbieli, o osadzeniu płodu nic nie powiedzieli a ja z tego wszystkiego zapomniałam spytać. Generalnie niunio wg usg ma 13t3d czyli jest o 5 dni starszy - to mi potwierdza że owu była zaraz po @ a przed monitoringiem Serducho wg 1 usg 166 uderzeń, wg 2 usg 140. Powiem jedno: Uff! ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
też byłabym podniecona ![]() W przyszłym tygodniu się za ten temat zabiorę.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejna dobra wiadomość dzisiaj Ja tez byłam pod ogromnym wrażeniem tego ile widać na takim usg. O płci nic nie mówili czy nie chcieliscie wiedzieć?
|
|
#634 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ojej ale super!! ![]() A mialas jakies przeczucie,ze tak moze byc? Nie wiedzialam,ze to moze tak byc,ze nie bedzie widac na wczesniejszym usg. Cytat:
Super,ze wszystko w porzadku
|
|
#635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Będzie za co w niedzielę dziękować w Kościele.
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Tż dopytywał (a sisiacek jest?) ale nie powiedzieli nic. Na tym etapie to chyba tylko z jakichś markerów można powiedzieć, prawda? Z rozkraczenia małe szanse chyba?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas lekarka powiedziała sama z siebie z zastrzeżeniem, ze na 80%.
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle nie mialam przeczucia w tym kierunku.
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy beda chłopcy, czy dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- mezaga dlaczego nie ma Cię w kalendarzu? Chyba najwyższa pora Prześlij mi info na priv to Cię dopisze
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie było widać to może dziewczyna - w końcu wszystkie przesądy na to wskazują ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Gosiu, a Ty jakoś na dniach masz usg?
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak bedzie chłopak to tez dobrze, przynajmniej na pewno bedziemy kiedyś mieli drugie
|
|
#642 |
|
Gang Iren
|
Ej dziewczyny przypomniała mi się ciekawostka. Nie wiem czy wiecie,że przy ciąży bliźniaczej dwujajowej jest możliwe,że bliźnięta będą miały dwóch ojców?
A właśnie kiedy lekarz może stwierdzić czy jest jedno- czy dwujajowa? I po czym? Mi kiedyś cyganka wywróżyła bliźniaki,ale póki co nie sprawdziło się. I tak w sumie już nie bardzo bym chciała mieć... no ale jakby co to będę kochać jak swoje
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Perfuzja jakie imię?
|
|
|
|
|
#644 |
|
Gang Iren
|
W środę. W końcu! Dziękuję za pamięć
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po lozysku - jak jest jedno to ciaza jednojajowa. Jesli dwa - to dwujajowa. Tylko czasem dwa moga lezec bardzo blisko siebie i wygladac jak jedno. Chyba jednojajowe mogą tez miec jeden worek owodniowy, ale tu głowy nie dam. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Chyba stanie na Filipie. Mega popularne, ale trudno. Nic innego nie podoba sie nam obojgu - mamy kompletnie różny gust imienniczy. Gdybym ja sama wybierała byłby Leon albo Alek, gdyby wybierał maz byłby Robert albo Hubert. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Niezle sie naczekalas... Ze to juz za chwile
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam Cię, masz niesamowite ćwiczenie ciwrpliwości. Do tego tu na forum ciągle któraś widzi bobasa a u Ciebie jeszcze się termin usg przesuwał
![]() Z jednej strony myślę, że trochę Ci łatwiej bo to już 3 Twoja ciąża, znasz swój organizm i wiesz co i jak. A z drugiej strony - jaka to różnica, tak samo czekasz na maleństwo jak pierworódki ![]() Perfuzja, też tak sobie myślę, że nienajgorzej, jak dziewczynka to tż nie odpuści dalszego rozrodu a jeśli chłopak to duże prawdopodobieństwo, że na jednym dziecku się skończy.
|
|
|
#647 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Filip, prosto i ładnie.
|
||
|
|
|
#648 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie wiem czy łatwiej i z tym znaniem też nie do końca,bo każda ciąża może przebiegać inaczej,mogą być inne objawy itp. Tyle,że może łątwiej pod tym względem,że dzieciaki mnie w dzień mocno absorbują,szczególnie młody,więc jakoś ten mój brzuch schodzi na drugi plan,nie myślę zbyt o tym. Ale teraz jak zostało te kilka dni to już faktycznie siedzę jak na szpilkach. Bo przecież po 13 tygodniach mojej ciąży mogę się na dobrą sprawę dowiedzieć,że nie jestem w ciąży
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
super że wszystko w porządku i trafiłaś na dobry sprzęt i lekarkę ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Perfuzja- ładne imię Filipek i wcale nie tak popularne
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#651 |
|
Raczkowanie
|
Bliźnięta jednojajowe mają najczęściej jedno łożysko, a w zależności od dnia kiedy się podzieli ta komórka (2-4 do 13 dzień), wtedy więcej "rzeczy"jest wspólnych...najczęsciej jest tak, że są dwuowodniowe
Ale Ci zazdroszczę mezaga....zawsze marzyłam o bliźniakach Powodzenia
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
_Kluska_ super , że wyniki ok
![]() Mezaga ale czad gratuluję podwójnego szczęścia Ja właśnie wróciłam ze spotkania z dziewczynami z ostatniej pracy. Spotkanie się zakończyło przed 22:00, ale jeszcze zajrzałam do mojej mamy, do Tesco i podrzuciłam po drodze Mężowi do pracy coś dobrego, bo ma nockę, a jest z niego "słodka dziurka".W sumie zrobiłam ok 150 km i padam na twarz. Pewnie już wszystkie śpicie, właściwie już jest sobota, a więc dzien dobry
|
#653 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję wyboru imienia. My nadal nie mamy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ro miałaś aktywny wieczór...Mezaga, nie mogę przestać myśleć o Twoim szczęściu (a dokładnie przestać Ci zazdrościć ) pewnie Ci się teraz sporo zmieni termin (czytałam, że bliźnięta się na ogół rodzą ze 3 tygodnie wcześniej)A miałaś jakieś przesłanki do tego? Bywały już w którejś rodzinie? Kurcze, obudziłaś mają obsesję (ale ja w rodzinie nigdy nie miałam, mąż też ) teraz oprócz tego, że się boję, czy na usg będzie wszystko dobrze zaczynam mieć nadzieję, że może powtórzy mi się Twoja historia... Nie chcę się nakręcać, żeby dzieciak nie poczuł, że jest mniej kochany przez fakt, że tam jest sam, ale... Wszystko Twoja wina:p
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
A w ogóle dziś rano szok przeżyłam...wczoraj go nie było, dziś jest-co? brzuch
nie wiem jak, nie wiem skąd, bo wczoraj jeszcze byłam praktycznie płaska dziś równo 16 t.
|
#656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że wszystko jest w porządku.
|
||
|
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Histeryzowała u lekarza, że ją trzeba wywieźć do psychiatryka jak się dowiedziała, że znowu bliźniaki będą (płakała kilka dni). A dziewczynki (wcześniej miała samych chłopców) okazały się tak grzeczne, że ciotka przy nich wypoczywała jak chłopaki poszli do zerówki![]() Jestem pewna, że nawet jak nie będziesz mieć bliźniaków, to przy jednym maluchu będzie kupę zajęcia, że nie będziesz miała czasu myśleć o swojej obsesji
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Szczególnie, że chciałabym urodzić co najmniej dwójkę, a lat nie ubywa, więc "plan" byłby wykonany
|
|
#659 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A jak spotkanie,udane? Cytat:
A to tak nie jest chyba,że w rodzinie muszą być? Tak mi ginekolog powiedział,więc nie wiem... Mi mówił,że jest szansa na bliźnięta po moim długoletnim braniu pigułek anty. W sumie ciąże mnogie też często są po leczeniu hormonalnym. Cytat:
A fota będzie?
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
mezaga...dwóch pasażerów, ale niespodzianka
!Kluska....super, że usg udane i wszystko w jak najlepszym porządku ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

a dziewczynka śliczna blondyneczka (co śmieszne to obydwoje mamy ciemne włosy ale kto tam sny zrozumie)

dobra, pójdziemy do niego zobaczymy co zrobi. Sprawdził przezierność, kość nosową, tętno, zmierzył główkę i ciemieniowo-siedzeniowy i w sumie tyle dokładnego.

Kolejna dobra wiadomość dzisiaj 

) teraz oprócz tego, że się boję, czy na usg będzie wszystko dobrze zaczynam mieć nadzieję, że może powtórzy mi się Twoja historia...