|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Ja tu się cieszę, że chłopaki idą na plac zabaw, bo sobie herbatkę dopiję i poczytam opisy porodów, a Edi przynosi mi buty i pyta, czy mam majtki
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
![]() ja tam mam gdzieś zegary, ale małż ma jeden taki zabytkowy z kukułką i jak go nastawi, to ja mam ochotę wiać gdzie pieprz rośnie- taki jak w horrorach wystawię na allegro dziada zmierzyłam balon na wysokości pępka 96 Matal Ediś jest boski
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na śniadanie jogurt...nie mam w ogóle ochoty na nic innego, niedobrze mi
![]() Czytałam o tym kontrolowaniu ruchów dziecka i w necie raz piszą,że ma być 5-10 ruchów w ciągu godziny/dwóch. A czasem piszą tak jak Kaśka ma-że zapisać godzinę 10 ruchu.
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wielki dzień Misi
Kochanie najlepszego dla Was na nowej drodze życia! Aby Wasza miłość zawsze była tak silna i gorrrąca jak dziś, aby się Wam pięknie życie układało, abyście się cieszyli sobą nawzajem i dzieciątkiem ![]() Ale u nas w nocy była burza a w zasadzie 3 - jedna po drugiej. Brrrr nienawidzę burz, strasznie się ich boję. Jak czytam o wadze Waszych dzieci to mi się wydaje, ze urodzę takiego 2 kg Stasia skoro mój w 31 tygodniu ważył lekko ponad kilogram. Z drugiej strony gin mówi, że nie ma sensu go mierzyć bo i tak te wyniki są kompletnie nieadekwatne do rzeczywistości i można się potem nieźle zdziwić. |
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Inwersja - dobrze, ze pojechalas. Uspokoisz sie, a TZ zmadrzeje w miedzyczasie
nerwy sa jednak przyczyna wiekszosci chorob i dolegliwosci ![]() Ja mam cisnienie podobne do Brydzi i lekarz mowi, ze ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi zawsze rozmontowywał , bo u niego w domu wielbią zegary ![]() Nie mogę wyłączyć, bo to stary zegar po babci i nie jest na baterie, tylko nakręcany i ogromny o taki: http://img1.sprzedajemy .pl/540x405_...hans-48796.jpg
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-07-06 o 10:13 |
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Kaska - ja tez mam codziennie 30 min czekania, co wykorzystuje na nadrobianie Was
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam co mierzenie tak 110-120 i 70-80. To chyba ok?
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
140/80 to faktycznie troszkę za wysokie ale 120/77 jest super Brydzia gratki z 29tc ![]() Gratki |
||
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy czym ty masz to sprawdzać o wybranych godzinach, 3 razy dziennie?
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że ostra dyskusja wczoraj o to wybuchła na forum
|
|
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
![]() Hej witam ponownie w 30 tygodniu ![]() czytam Was często więc wypadałoby się odezwać w końcu i zniknąć z listy zaginionych mamusiek ![]() jakoś straciłam zapał na pisanie po badaniach genetycznych, lekarz nas nastraszył przeziernością i trochę się zawaliło, a ciąża przestała w tamtym momencie cieszyć i przez około miesiąc było strasznie! teraz już wszytsko OK - będzie córeczka narazie mówimy do niej Lilianka - imię mi się bardzo podoba, a mąż nie może się przekonać więc jeszcze musimy pomyśleć na początku 29 tyg ważyła 1300 g ![]() Misia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i dołączam się do grupy nienawidzącej tykających zegarów. My mieliśmy taki fajny w salonie, ale niestety od pół roku cyka sobie w szafie, bo znudziło nam się codzienne chowanie go na noc cyk cyk, tyk tyk
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Ciśnienie masz wręcz książkowe Ja mam za niskie. Zawsze byłam niskociśnieniowcem. U mnie to górne rzadko kiedy przekracza 100. I tak mam przeważnie 95/65 , 95/60 . Nie tak dawno będąc w kościele tak słabo mi się zrobiło,że musiałam wyjść (precyzując mąż mnie musiał wyprowadzić
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Batonik cześć
no to duża Wasza pannica będzie chyba
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
MISIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WYJŚCIA ZA MĄŻ! W namiętności co dzień trwajcie, gdy przygasa rozpalajcie. U sąsiadki wrót nie stójcie, tajemnice swe szanujcie. Każdego dnia kochajcie się mniej niż jutro, a więcej niż wczoraj! ![]()
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No hej A imię Lilianka piękne jest-oj choruję na nie Niezła już kluseczka z Twojej córeńki
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Ja przed ciążą to zawsze miałam niskie ciśnienie. 110/60 to był luksus, zwykle to powyżej 100 nie wskakiwalam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podwyższony puls w ciąży jest całkowicie normalny, mój nie schodzi poniżej 95 A moje ciśnienie to w ogóle ma mistrza generalnie raczej się nie zdarza żeby miała pierwszą wartość większą niż 100... zazwyczaj mam ok 90/60 a na ostatniej wizycie to nawet 85/55 dostałam jedynie przykaz picia jeszcze większej ilości wody i pozwolenie na drugą kawkę w ciągu dnia. No i raz dziennie spacer bez względu na pogodę![]() Misia ja chce jeszcze raz wyjść za mąż... ale żeby było wszystko tak samo jak ostatnio![]() w ogóle to jestem zawiedziona ![]() Wstałam rano i nasmażyłam już ziemniaczanych do placków po węgiersku, wstawiłam gulasz i umyłam lodówkę... Teraz potrzebuję godzinki drzemki. Potem ma zadzwonić teściowa na skype bo będzie pakować nam bagaż co jutro ten kuzyn nam przywiezie... Już słyszę te mądrości co mi wygłosi na temat zakupów jakie zrobiłam ![]() postaram się zaglądać od czsu do czasu ale aktywny weekend się szykuje, dziś ogarniam chałupę, musimy jeszcze zlać do butelek 30l piwa jak wróci tż bo przestało wczoraj pracować jutro o 5 rano jedziemy 250km na lotnisko po kuzyna, potem będę się ze 3 godz jarać moimi zakupami dzieciowymi które w końcu zobaczę
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrrr ale mnie mój TŻ wnerwił.
Pojechał na zakupy, przelałam mu kasę (mamy w jednym banku i od razu jest na koncie), dzwoni do mnie,że karta nie przechodzi i na pewno się nie zaksięgowało. Mówię mu,że na pewno się zaksięgowało. Wraca do domu po moją kartę, drze się po mnie,że sobie wstydu narobił. To mu pokazałam w necie,że ma kasę na koncie, a to nie moja wina,że nie przeszło. Zdarzają się przypadki,że karta nie przechodzi, a on już wielce wnerwiony i upokorzony.
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam bym nie chciała jeszcze raz ślubu
mimo, że było wspaniale, tak jak sobie wymarzyłam, to tyle stresu jest przy tym, tyle załatwiania itd., że cieszę się, że już po i mam piękne wspomnienia i super małża Motyl
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-06 o 10:36 |
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Idealne
![]() Też miałam takie przy Edim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg mnie to ogolnie indywidualna sprawa i wybor kazdej z nas. Jak w wielu innych kwestiach zwiazanych z opieka nad dzieckiem. Natomiast inna kwestia to tzw.opinia publiczna, wiele osob z nieznanych mi przyczyn krytykuje matki, ktore nie chca kp albo w ogole wybieraja mleko sztuczne. Ja o moich planach karmienia butelka powiedzialam tylko TZ i mamie, bo zwyczajnie boje sie "gadania". Tesciowej nawet nie wspominam, bo szkoda mi sie denerwowac. Tu tez troche obawialam sie o tym napisac. Wiem tez, ze nie mialabym tyle cierpliwosci walczyc o kp jak natala czy matall... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie się bardzo podoba, ale jak komuś powiem Liliana to oczy takie robi: ![]() mamie się nie podoba do tego stopnia, że kiedyś dzwoniła z wiadomością, że ma dla mnie spisanych 16 ładnych imion to sobie zobaczę Cześć Kasiu
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Bounty - witaj z powrotem!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi też się Lilianka podoba, i nawet Enej śpiewał o Lili ostatnio i piękna waga córyoooo widzę, że nie tylko ja takie zawrotne pomiary ciśnienia osiągam, ale mi o dziwo 85/55 nie przeszkadzało chyba kwestia przyzwyczajenia no nieważne, dobrze jest
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

wystawię na allegro dziada

Kochanie najlepszego dla Was na nowej drodze życia! Aby Wasza miłość zawsze była tak silna i gorrrąca jak dziś, aby się Wam pięknie życie układało, abyście się cieszyli sobą nawzajem i dzieciątkiem 

i przez około miesiąc było strasznie!
więc jeszcze musimy pomyśleć
cyk cyk, tyk tyk 

no nieważne, dobrze jest