Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 10:27   #2071
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

alucior

Ano szkoda, że nie jestem hehe ;*

say-hello exist_
Takie właśnie są te relacje w rodzinie... Pamiętajcie, że jesteśmy wartościowe choć niedocenione najważniejsze to być sobą.

No ale zapominanie jednak o takich świętach to przegięcie...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-07-10 o 10:28
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:27   #2072
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
my z poprawinami liczymy 1 l
ale uwzględniam tu tez to że rodzina TŻ glownie mlodziez ostro pijąca nie pod względem że piją i awanturują, tylko duzo piją a i tak po nich nic nie widać także..
U nas takie samo towarzystwo. Jak z koleżankami zasiądziemy to zawsze wódki za mało i trzeba chodzić do sklepu,a co dopiero faceci

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
no ja też :/ 20zł za butelkę a on chce to rozdawać :/ muszę mu jakoś ten pomysł wyperswadowac. Jak ktoś przynosi kartkę z życzeniami to z własnej woli, a nie dlatego że ma wzamian dostać flaszkę :/
Jak chce koniecznie znajomym flaszki porozdawać to zróbcie po ślubie posiadówkę czy jakiegoś grilla, zaproście tych których na weselu nie było i postawcie weselną wódkę. Moim zdaniem w zupełności wystarczy.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja sie boje panicznie. a dopiero o 14 okaze sie czy ta babka do ktorej chodzi moja rodzina mnie przyjmie... jak nie to bede musiala isc byle gdzie ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Idź wtedy gdzieś prywatnie

Ja swego czasu miałam torbiel pod górną dwójką, puchło ropą, zrobili mi dziurę w zębie, przez którą ta ropa miała ujście i tak bujałam się aż do zabiegu. A zabieg masakra, 8 szwów i 2 tygodnie wyjęte z życia z buzią jak wieloryb

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a po ilu zamieszkaliście?
Poznaliśmy się w maju 2011,a moi rodzice myślą że wszystko zaczęło się na sylwestrze 2011/2012

Jak będzie wolna godzina to idę po południu do salonu zmierzyć kiecki. Nie wiem czy iść bo będę sama, koleżanek nie ściągnę, mama w pracy. Ale mam wolny dzień, napaliłam się, więc zaraz zadzwonię i zobaczę czy mnie dzisiaj zapiszą
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:28   #2073
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Dodaja Gratulacje !

Dziewczyny nie bijcie.. ale o co z tymi bramami chodzi? Jak mieszkam w bloku w stolicy to trzeba się ich spodziewać?

Edytowane przez tinyheart
Czas edycji: 2013-07-10 o 10:29 Powód: literowka
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:33   #2074
handzia600
perfumowe ADHD

dzień dobry

ja na liście gości mam zrobioną legendę tych co przyjdą na pewno , mogą nie przyjść , nie przyjdą oraz zaznaczone kto pije wódkę a kto wino , za kogo połowa stawki itd.

Doszedł mój kochany bronzer hoola

A dziewczyny mam takie pytanie... Skoro to ma być małe wesele to waszym zdaniem bardziej taktowne będzie jak reszcie bliskich wyślę zawiadomienia o ślubie???

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dodaja Gratulacje !

Dziewczyny nie bijcie.. ale o co z tymi bramami chodzi? Jak mieszkam w bloku w stolicy to trzeba się ich spodziewać?
jeżeli masz znajomych co będą chcieli zrobić bramę to tak my chyba będziemy się spodziewać ze strony kolegów tż (chociaż ja dzień przed razem ze świadkową będę nocowała w hotelu i przyjadę od razu do USC na ślub)
Stary 2013-07-10, 10:35   #2075
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dzięki za propozycje, posłucham i może coś wybiorę

Tak, Ave Maria nie nadaje się na komunię I dlatego jej nie chcę

Tak samo jak w "Serdeczna matko" są jakieś tam błędy merytoryczne ukazujące Maryję i to będzie argument dlaczego nie będzie Serdeczna matko pod domem przez akordeonistę
"Chyba nie chce mama pieśni z błędami?"

Też mam babcię dla której jestem be Z moją siostrą :P Ma swoje małe ukochane wnuki, a tutaj nawet nie dzwoni. Nie pamięta o urodzinach, imieninach własnych wnuczek
u nas na szczescie nie ma tradycji orkiestry pod domem
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
U nas takie samo towarzystwo. Jak z koleżankami zasiądziemy to zawsze wódki za mało i trzeba chodzić do sklepu,a co dopiero faceci

Jak chce koniecznie znajomym flaszki porozdawać to zróbcie po ślubie posiadówkę czy jakiegoś grilla, zaproście tych których na weselu nie było i postawcie weselną wódkę. Moim zdaniem w zupełności wystarczy.

Idź wtedy gdzieś prywatnie

Ja swego czasu miałam torbiel pod górną dwójką, puchło ropą, zrobili mi dziurę w zębie, przez którą ta ropa miała ujście i tak bujałam się aż do zabiegu. A zabieg masakra, 8 szwów i 2 tygodnie wyjęte z życia z buzią jak wieloryb

Poznaliśmy się w maju 2011,a moi rodzice myślą że wszystko zaczęło się na sylwestrze 2011/2012

Jak będzie wolna godzina to idę po południu do salonu zmierzyć kiecki. Nie wiem czy iść bo będę sama, koleżanek nie ściągnę, mama w pracy. Ale mam wolny dzień, napaliłam się, więc zaraz zadzwonię i zobaczę czy mnie dzisiaj zapiszą
no to łądnie rodziców wkręciliście
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:37   #2076
anka1897
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

dodaja

Cytat:
Dodaja Gratulacje !

Tak Wszystko oczywiście zależy od sąsiadów, jaki kontakt macie z nimi. Spotkałam się z sytuacją gdy obcy ludzie robili bramy, żeby dostać alkohol. Jeszcze bramy robione przez dzieci - trzeba się w cukierki zaopatrzyć

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:37   #2077
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

moooniaaaa

aż mi ochoty narobiłaś na mierzenie sukienek, jak się wybierzesz to koniecznie napisz o wrażeniach i czy coś wynalazłaś ładnego

tinyheart

Co do bramy... no u nas brama to jest jak jadą Państwo Młodzi a ktoś zastawia im drogę na wesele/ślub i trzeba wykupić drogę czyli dać flaszkę. Inaczej nie puszczą.

exist_

Co do Ave Maria - moja śpiewaczka operowa tak wykonuje ten utwór, że nie wyobrażam sobie, że tego zabraknie

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-07-10 o 10:40
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:39   #2078
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
u nas na szczescie nie ma tradycji orkiestry pod domem

no to łądnie rodziców wkręciliście

U nas niby jest bo to wieś, ale my mamy DJ na wesele więc nie będę wynajmować nikogo specjalnie mimo że moja teściowa tego pragnie, bo jak to tak, "tak smutno będzie, nikt nie będzie wiedział że tu ślub, iść w ciszy"
Stary 2013-07-10, 10:40   #2079
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

U nas rodzice też myślą moi, że się spotykamy od sierpnia 2011, nie kod końca września

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:47   #2080
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
say-hello exist_
Takie właśnie są te relacje w rodzinie... Pamiętajcie, że jesteśmy wartościowe choć niedocenione najważniejsze to być sobą.

No ale zapominanie jednak o takich świętach to przegięcie...
noo to prawda, to nie nasza wina

a co do pamiętania o świętach - mój drugi dziadek jest w tym mistrzem pamięta o wszystkim! ma 14 wnucząt i do każdego dzwoni z życzeniami z okazji dnia dziecka, urodzin, imienin, gratuluje z okazji zdania do następnej klasy, ukończenia szkoły, studiów itp kochany jest
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:49   #2081
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witam
Jednak udało mi sie włączyć laptopa Ale i tak format by sie przydał bo ciężko sie system uruchamia...

Dziewczyny doradzcie mi, który z nich ma lepsze zdjęcia i film: www.marekblachnio.pl czy www.remikblachnio.pl bo już sama nie wiem... Ceny maja te same. To są bracia, ale maja dwie osobne firmy.

a mi podoba się bardziej remik. ja patrzę zawsze na plener, bo uważam że właśnie tam widać umiejętności fotografa, a u marka plener dla mnie sztuczny,przerysowany
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !!

Powracam Mgr wczoraj obroniony i teraz poszukuję pracy, także trochę czasu będę miała.

Widzę, że alkohol na tapecie. Kompletnie się w tym nie odnajduję. Chcemy liczyć 0,5 litra na głowę, bez względu czy kobieta czy dziecko plus zapas na bramy. Jak zostanie duuużo to będziemy dawać z ciachem, a jak niewiele, to będzie na ... chrzciny

Ja za to kompletnie nie wiem jak liczyć np wino czy whisky, likiery. Jak czytałam po forach, to czasami ktoś miał np 30 litrów wina i wsjo poszło i przydałoby się więcej. Gdzie indziej, nawet 10 litrów nie poszło
gratulacje

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:50   #2082
say-hello
Zakorzenienie

dzisiaj dzwoniłam do naszej menadżerki sali i powiedziała, że 10 sierpnia będą mieli pierwsze wesele w naszej sali i mogę z rana przyjść i porobić zdjęcia od razu sami wrzucą sobie na facebooka
Stary 2013-07-10, 10:51   #2083
moooniaaaa
Zakorzenienie

No i nici z mierzenia sukienek dzisiaj. Dzwoniłam do salonu, pani zdziwiona że już chce szukać A model, ktory chciałam obejrzeć jeszcze do nich nie wrócił, zapisała numer i będzie dzwonić bo jeszcze jest w pralni. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary i lipa
Stary 2013-07-10, 10:52   #2084
helcia86
Raczkowanie

dodaja, alucior - gratuluje

Co do alkoholu, oprócz wódki planujemy kupić z 2 whisky, 10 win, będzie domowej roboty miodówka, cytrynówka, a od sali dostajemy jeszcze keg piwa.
Co do wódki, policzymy 0,5 na głowę.
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:00   #2085
tinyheart
Rozeznanie

Dziewczyny dzięki wielkie za odp... Muszę się polskich tradycji pouczyć chyba. Bo żadnych nie znam :P
Stary 2013-07-10, 11:01   #2086
handzia600
perfumowe ADHD

a ja nic nie mogę wcześniej kupić tż mnie ciągle powstrzymuje i znajduje powody dla których nie kupować rok przed a chciałam wszystko kupować stopniowo
Stary 2013-07-10, 11:04   #2087
misia880
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
No i nici z mierzenia sukienek dzisiaj. Dzwoniłam do salonu, pani zdziwiona że już chce szukać A model, ktory chciałam obejrzeć jeszcze do nich nie wrócił, zapisała numer i będzie dzwonić bo jeszcze jest w pralni. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary i lipa
SZCZERBATY NA SUCHARY umarlam hahaha ;D

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:05   #2088
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
a ja nic nie mogę wcześniej kupić tż mnie ciągle powstrzymuje i znajduje powody dla których nie kupować rok przed a chciałam wszystko kupować stopniowo
Moim zdaniem stopniowe kupowanie brzmi lepiej. Wydatki się chociaż rozkładają, mnie np. odkładanie nie wychodzi, bo zawsze jest coś co trzeba albo by się przydało a tak już wydasz i będzizesz miała. Planowałam zacząć odkładać.. ale moja kobyłka się rozchorowała i znów muszę do niej wzywać weta...
Stary 2013-07-10, 11:06   #2089
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
U mnie jest to samo wczoraj chciałam kupić wstążeczki na prezenciki dla gości to stwierdził, że po co mam kupować jak nie wiem jaki będzie kolor - tych lizaków - prezentów pominę fakt że chciałam kupić beżową wstążkę, która praktycznie do wszystkich kolorów pasuje
Stary 2013-07-10, 11:10   #2090
say-hello
Zakorzenienie

Ja z jednej strony chciałabym już zacząć kupować różne rzeczy na wesele, żeby później było mniej latania, ale właśnie nie wiem za bardzo od czego zacząć no i też nie wiem co do czego musiałoby pasować
Stary 2013-07-10, 11:12   #2091
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
SZCZERBATY NA SUCHARY umarlam hahaha ;D

znajomy wczoraj do mnie z tekstem:
"one we dwie takie... paniusie kur**
piórko w dupę i na wodę, za łabędzie niech robią"

sikałam
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-07-10, 11:12   #2092
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ja z jednej strony chciałabym już zacząć kupować różne rzeczy na wesele, żeby później było mniej latania, ale właśnie nie wiem za bardzo od czego zacząć no i też nie wiem co do czego musiałoby pasować
Ja to od pierdół jakieś zawieszki robić, prezenciki, poszukać jakiś fajnych naklejek na wódkę
Stary 2013-07-10, 11:15   #2093
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Mój mnie w kółko hamuje, bo mówi, że ledwo mamy na obecne życie i że będzie czas jeszcze, a ja sama nie wiem

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2013-07-10, 11:24   #2094
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Gratuluję! Mam ten sam problem z liczeniem wina i dodatkowych alkoholi...

Cytat:
dodaja, alucior - wielkie gratulacje

Cytat:
dalekosiężne plany widzę
A jak

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość

dodaja gratki

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
gratulacje

my wiemy np. że whisky nam sporo pójdzie bo mamy smakoszy. a zresztą alkohol i tak weźmiemy w komis, co zostanie to zwrócimy.

myślę, żę trzeba się zastanowić ile osób może pić alkohol, który nie jest wódką
Również gratuluję

Przy 120-140 osobach, ciężko stwierdzić kto co będzie pił Zresztą wiesz, jak będzie wybór, to może ktoś się skusić na drinka czy winko. No nic trzeba będzie kiedyś do tego przysiąść.

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Gratuluję mistrzuniu!

Mam nadzieję, że mistrzuniu znajdzie teraz szybko pracę,żeby zarobić na weselisko marzeń

Cytat:
Dodaja Gratulacje !

U mnie bramy będą na pewno. Robią je sąsiedzi, którzy zresztą są dla mnie bliscy. Będą też mi stroić cała klatkę - 4 piętra. Składają się też na prezent, a ja w zamian za to z tż będziemy im nosić kołocz- ciasto plus wódkę, jakiś tydzień przed ślubem. Poza tym dzieciaki z osiedla, widząc ustrojoną klatkę, w sobotę od rana czatują na darmowe cukierasy

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
dodaja

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

gratulacje

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
dodaja, alucior - gratuluje

dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:25   #2095
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Moim zdaniem stopniowe kupowanie brzmi lepiej. Wydatki się chociaż rozkładają, mnie np. odkładanie nie wychodzi, bo zawsze jest coś co trzeba albo by się przydało a tak już wydasz i będzizesz miała. Planowałam zacząć odkładać.. ale moja kobyłka się rozchorowała i znów muszę do niej wzywać weta...
moim zdaniem jest to o wiele lepsza sprawa jeżeli odkłada się samemu na ślub niż potem na kilka miesięcy przed dostawać sraczki (bo ja ze swoimi nerwami takową bym miała ) a wydatki zawsze będą nikt tego nie zmieni , dlatego lepiej kupić - niech stoi ale jest

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo wczoraj chciałam kupić wstążeczki na prezenciki dla gości to stwierdził, że po co mam kupować jak nie wiem jaki będzie kolor - tych lizaków - prezentów pominę fakt że chciałam kupić beżową wstążkę, która praktycznie do wszystkich kolorów pasuje
no ja też chciałam ostatnio wstążkę kupić to też była gadanina że jeszcze tysiąc razy m isię zmieni
Cytat:
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Mój mnie w kółko hamuje, bo mówi, że ledwo mamy na obecne życie i że będzie czas jeszcze, a ja sama nie wiem
np. moglibyśmy kupić wódkę - nie zepsuje się a już będzie jeden większy wydatek mniej. To przecież problemem dla tż jest schowanie jej w domu (bo co jak rodzice zobaczą) a jeszcze większym schowanie jej w piwnicy
Stary 2013-07-10, 11:28   #2096
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Nie no, u nas akurat problem % odpada, bo będziemy przy pomocy lokalu w którym robimy przyjęcie zamawiać wcześniej w hurtowni, to dodamy zamówienie na wino na obiad

Stary 2013-07-10, 11:29   #2097
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

np. moglibyśmy kupić wódkę - nie zepsuje się a już będzie jeden większy wydatek mniej. To przecież problemem dla tż jest schowanie jej w domu (bo co jak rodzice zobaczą) a jeszcze większym schowanie jej w piwnicy
my wódkę kupimy jak nasz domek będzie już prawie wykończony, żeby tam ją przechować. u teściów czy moich rodziców nie chcemy, bo po co jeszcze ktoś się do niej przyklei
Stary 2013-07-10, 11:31   #2098
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
my wódkę kupimy jak nasz domek będzie już prawie wykończony, żeby tam ją przechować. u teściów czy moich rodziców nie chcemy, bo po co jeszcze ktoś się do niej przyklei
hehehe no u nas jest ten problem że nie mamy gdzie schować (prócz piwnicy , tż ma oddzielną) bo teściowie mogą odkryć -.-
Stary 2013-07-10, 11:32   #2099
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja na razie nic nie kupuję. Prezencików nie będzie (tylko mini sękacze), naklejek na wódkę też nie. W żadne wstążki się nie bawię, nie mam talentu :P

Ale chcę w tym roku:
- odkupic od kogoś dekorację na samochód z tablicami
- pod koniec roku kupić wódkę
- kupić podwiązkę
- kupić spinki dla tż
- kupić tuby z płatkami róż pod kościół. Może jak będzie u jednego sprzedawcy to trochę balonów kupię bo pewnie się przydadzą
- kupić skrzynkę na koperty i dużą kopertę z lakiem
I to chyba na tyle z takich pierdół
Stary 2013-07-10, 11:33   #2100
alloffkowa
Zakorzenienie

aaaj, znalazłam suknię która mi się bardzo podoba:
http://tablica.pl/oferta/sliczna-suk...tml#56d2d5b86d

coprawda pani jest troszkę większa niż ja, ale to suknia wiązana więc mogłaby być ok, i cena też na moją miarę
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości