|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
A w ogóle to witam nowe mamusie i gratuluję dobrych wyników, oby same takie były
I zauważyłam, że dziś kiepski dzień dla niektórych (zresztą włącznie ze mną) -może to przez pogodę? Ja już przestałam generalizować -raz budzę się przed 5-6 jak jeszcze wszyscy śpią a potem zasypiam, raz zasypiam po 12, raz po 17 jakiś koszmar ![]() No i wyliczyłam, że z usg się zaraz kończy 13 tydzień, czy nie powinno być lepiej???
|
#1622 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Czytalam. Daj znac jak przeczytasz co myslisz.
Dziekuje Cytat:
Co do rozumiarow to tak musi byc,wczesniaczki musza miec sie w co ubierac. Male dziecko to rozm 50,moje dzieci takich kilka mialy na poczatek,bo byly niewielkie,noworodek-56,a 0-3 to 62. Dziekuje
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się codziennie budzę o 6:00 bo TŻ wstaje do pracy. Później zasypiam i jeszcze śpię zwykle do 9:00. Dzisiaj i ja jakieś samopoczucie dziwne mam. Ospała jestem i apetytu nie mam za bardzo. TŻ mnie wyciąga żebym pojeździła autem bo od wypadku, który miałam w zeszłym roku, prowadziłam samochód 3 razy, taką traumę mam. Niespecjalnie mam ochotę iść jeździć, ale wiem że powinnam wreszcie zacząć.
gosia: narazie przeczytałam pierwszy rozdział, bo dalej to już bardziej dla rodziców mających dzieciaczka w domu (testy osobowości omawianie ich itp.), więc wrócę do tego po narodzinach Mam zamiar zacząć czytać Ginę Ford - "Vademecum szczęśliwego dziecka" ![]() Do dziewczyn z UK: czym najtaniej wysłać paczkę Polska-UK? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-16 o 18:06 Powód: dop. |
|
|
|
#1624 |
|
Rozeznanie
|
Tak mi wydęło przed chwilą lewą część brzucha, że nie ma bata, musiał tam mój dzieć się ulokować. Prawa strona zrobiła się dużo mniejsza. Też tak czasem macie?
Proszę, moje śpiochy. Urzekły mnie szczególnie zwierzątka. |
|
|
|
#1625 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Piękne!
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Przyszły dziś spodnie ciążowe które zamówiłam. Trochę mi w nich dziwnie-faktycznie nic nie uciska, ale ten pas pod same cycki jakoś mi póki co nie leży
Co do książek...nienawidzę poradników i nie zamierzam żadnego czytać. Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie książki naukowe z tego zakresu i myślę, że przy nich zostanę. Poradniki to dla mnie taki bełkot (szczególnie te amerykańskie)-literatura naukowa to zdecydowanie mój język. Dlatego w kwestii rozwoju dziecka trzymam się psychologii rozwojowej (np. Trempała) i psychopedagogiki prenatalnej, a w kwestii podejścia do malucha przemawia do mnie systemowy model rodziny z jasno określonymi granicami.
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) zresztą zanim ją kupiłam, to czytałam artykuł o właścicielce tej firmy, jej firmie, o tym jak powstają produkty i jak traktuje swoich pracownikow (gł.kobiety)...i już byłą bezkonkurencyjna śpi się bajkowo, jedynie Tz zdziwiony, bo do tej pory to on służył mi za poduszkę, mowi, że mu teraz "samotnie" odkąd mam rogala i nikt go w nocy nie miazdzy brodą ani łokciem, haha
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak tu w Niemczech podchodza do obaw pacjentek :/
Spodnie ciazowe przeciez moga byc fajne : http://www.hm.com/de/product/15941?article=15941-A Ja narazie nie kupuje ale moze pozniej
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli masz pytania,to pytaj,nie hamuj sie.od tego lekarz jest,żeby udzielić Ci informacji. Myśle,ze usg dowcipne Ci zrobi.ja miałam w drugiej ciąży za każdym razem,obecnie byłam dwa razy i tez z usg |
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, w nocy jakoś zupełnie inaczej zaczął mnie boleć brzuch:/
niby nie jakoś bardzo mocno (jestem kiepska w rozróżnianiu bóli- nie ciągnący, nie kłujący, jakie jeszcze mogą być, żebym napisała do lekarki?) ale jakoś niepokojąco- i to mniej więcej tam, gdzie jest dzieciak (a przynajmniej był na ostatnim badaniu). wiem, że on tam rośnie i może się wszystko rozciągać, ale dziwnie jakoś dzięki za odpowiedzi o poduszce, chyba na razie jeszcze się nie skuszę (nakupowałam na allegro ostatnio sporo rzeczy - ciuchów i nie tylko- a dziś opiekacz do kanapek), że poduszka mogłaby się stać kością niezgody małżeńskiej (no i na pewno tak nie rozgrzeje jak mąż, a ja ciągle marznę) co do dziecięcych rzeczy to jeszcze się wstrzymam, na razie i tak nie mam gdzie tego trzymać... ale mam pytanko do doświadczonych mamuś- o co chodzi z flanelowymi pieluchami? bo tetrowe ogarniam, przydają się w domu i bez dziecka więc na pewno sobie sprawię zapas, ale te są po co? mają jakąś specjalną funkcję, czy to chodzi o zamiennik pampersów dla eko-mam?
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
widze, ze nie tylko ja nie moge spac! no mam nadzieje, ze minie, bo jestem nieprzytomna w dzien!
The light: dla mnie najtaniej bylo wysylac z pl sklepu, ale wszystko zalezy gdzie mieszkasz. poza tym ja juz w uk nie mieszkam od 3 lat, wiec moze to byc nieaktualne. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- wy juz o kupowaniu! a jeszcze ani nie mysle, ani nie kupuje! ale chyba z pierwszym dzieckiem to juz o tej porze kupowalam. |
|
|
|
#1635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Tetrowe sa do odbijania dziecka (zeby nie zwróciło Ci na ramię), wycierania buzi, przykrywania na chwile itp. Flanelowe chyba głownie do położenia na niej dziecka na przykład u lekarza.
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba tępy, bo na pewno nie ostry, skurczu też nie przypomina, tylko jakby mi coś tam świdrowało. no i mam wrażenie, jakby się to wszystko lekko ruszało (ale dzieciak jeszcze za mały, żebym go czuła chyba)
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki,żeby zrobił usg .kiedy masz wizytę?pewnie pisałas,ale nie pamietam
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
Jutro o 12!!! Juz nie moge sie doczekac. JAkie witaminy bierzesz?
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
A nie masz wzdęcia po prostu? Jelita mogą o sobie dawać dość boleśnie znać. Może spróbuj wziąć espumisan?
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
Biorę tylko kwas foliowy z jodem.poki sezon to staram się owoce i warzywa jesc.a Ty coś bierzesz?
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już bym pisała do lekarki, ale nie lubię być nieprecyzyjna a zupełnie nie potrafię tego opisać. Teraz jakby pulsowanie. Choć momentami przypomina ból okresowy, to może nospę wezmę... Naprawdę żadna z Was czegoś takiego nie miała?
|
|
#1643 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie wysyłałam,więc nie doradzę. Cytat:
Śliczności! (pajacyki )Cytat:
I ja całą ciążę nosiłam mój rozmiar przedciążowy. Wcale ciasne się nie zrobiły. Cytat:
Ja flanelowych nie używałam,mogą służyć do położenia na nich dziecka,jak ciepło zamiast cienkiego kocyka,w sumie do czego chcesz. Mi dobrze do wszystkiego sprawdzały się tetrowe.
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
OlusiaS ja biore od poczatku GynVital kwas z witaminami i kwasami omega 3, z tego co czytalam to jest tam wit B6 i mozliwe ze dlatego nudnosci mialam tylko przez chwile.
A brzuszek? Ja smaruje olejkiem z Bubchen jak dla mnie jest naprawde dobry i fajnie pachnie, dla dzidziusia chyba tez z tej firmy bede kupowac W jakim miescie mieszkasz?
|
|
#1647 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tetrowe też są kolorowe http://anglik.com.pl/photos/pieluchy...2263861644.jpg Flanelowe są grubsze.
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się niczym nie smaruje,i tak mam tygrysa nabrzuchu ![]() A mieszkam w okolicach Düsseldorf
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten pogodny wieczór...
Ja dziś też się bardzo źle czułam i podejrzewam że to wina pogody... taka zależność ![]() Jednak coś innego mnie zaniepokoiło, podczas dzisiejszej kąpieli włosy wychodziły mi dosłownie kępkami... a po rozczesaniu na szczotce było ich naprawdę mnóstwo... włosy wypadały mi wcześniej (zawsze na początku wiosny) ale nigdy nie w takiej ilości. ![]() Spotkało którąś z Was coś takiego? Bo ja jestem przerażona, boje się głowy dotykać...
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba zaopatrze się w kilka takich "na wyjscia". Wiecie co zauwazylam ? To 13tydzien, a mi zamiast siły wracac to uciekają. Spac mogę ciągle, non stop. Dużo więcej jak na początku. Więc ja się pytam - gdzie ten obiecywany powrót energii ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

16.06.2012r.