Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 17:54   #1621
ejani
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

A w ogóle to witam nowe mamusie i gratuluję dobrych wyników, oby same takie były

I zauważyłam, że dziś kiepski dzień dla niektórych (zresztą włącznie ze mną) -może to przez pogodę?

Ja już przestałam generalizować -raz budzę się przed 5-6 jak jeszcze wszyscy śpią a potem zasypiam, raz zasypiam po 12, raz po 17 jakiś koszmar

No i wyliczyłam, że z usg się zaraz kończy 13 tydzień, czy nie powinno być lepiej???
Stary 2013-07-16, 18:01   #1622
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Wpadła mi w ręce ciekawa książka Tracy Hogg "Język niemowląt"
Czytalam. Daj znac jak przeczytasz co myslisz.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Gosiu mam nadzieję że krótkie i przejściowe i szybko Ci minie

Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Dopiero co pisałam, że nie kupuję jeszcze ubrań dziecięcych, ale wstąpiłam dzisiaj do Mothercare, akurat mam blisko i była promocja. Kupiłam trzy pary śpiochów, 100% bawełny i już się nie mogę doczekać, aż ubiorę w nie moje dziecko.

Poza tym, dowiedziałam się, że są aż 4 rozmiary na dzieci zaraz po urodzeniu: wcześniak, malutkie dziecko, noworodek i rozmiar 0-3 m-ce. Obłęd.
O,to pochwal sie co kupilas! Uwielbiam ogladac rzecxzy dla maluchow.
Co do rozumiarow to tak musi byc,wczesniaczki musza miec sie w co ubierac. Male dziecko to rozm 50,moje dzieci takich kilka mialy na poczatek,bo byly niewielkie,noworodek-56,a 0-3 to 62.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

oj niedobrze- mam nadzieję że to chwilowe
Dziekuje
Stary 2013-07-16, 18:03   #1623
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Ja się codziennie budzę o 6:00 bo TŻ wstaje do pracy. Później zasypiam i jeszcze śpię zwykle do 9:00. Dzisiaj i ja jakieś samopoczucie dziwne mam. Ospała jestem i apetytu nie mam za bardzo. TŻ mnie wyciąga żebym pojeździła autem bo od wypadku, który miałam w zeszłym roku, prowadziłam samochód 3 razy, taką traumę mam. Niespecjalnie mam ochotę iść jeździć, ale wiem że powinnam wreszcie zacząć.

gosia: narazie przeczytałam pierwszy rozdział, bo dalej to już bardziej dla rodziców mających dzieciaczka w domu (testy osobowości omawianie ich itp.), więc wrócę do tego po narodzinach
Mam zamiar zacząć czytać Ginę Ford - "Vademecum szczęśliwego dziecka"

Do dziewczyn z UK: czym najtaniej wysłać paczkę Polska-UK?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-16 o 18:06 Powód: dop.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 18:38   #1624
Sheperdess
Rozeznanie

Tak mi wydęło przed chwilą lewą część brzucha, że nie ma bata, musiał tam mój dzieć się ulokować. Prawa strona zrobiła się dużo mniejsza. Też tak czasem macie?

Proszę, moje śpiochy. Urzekły mnie szczególnie zwierzątka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1109.jpg (125,4 KB, 51 załadowań)
Stary 2013-07-16, 18:49   #1625
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja mam zawsze przed wizytą milion pytań a jak przychodzi co do czego to zapominam spytać chyba zacznę je sobie zapisywać
Mam tak samo...zawsze zapominam o coś zapytać
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja właśnie przechodzę katorge...jeszcze tak nie rzygałam w historii mojej ciąży...aź mnie brzuch boli...lekarka kazała wziąć aviomarin więc wziełam.
Jej...współczuję. Ja miałam najgorszą akcję koło 7 tygodnia. Od rana do wieczora na dwie strony jak przy grypie żołądkowej. Na szczęście potem już męczyło pojedynczo.
Cytat:
Tak mi wydęło przed chwilą lewą część brzucha, że nie ma bata, musiał tam mój dzieć się ulokować. Prawa strona zrobiła się dużo mniejsza. Też tak czasem macie?

Kochana to są pajacyki Piękne!
Stary 2013-07-16, 18:56   #1626
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez mini09 Pokaż wiadomość
a u mnie 6rano i jz od godziny nie moge spac.... malz i synus spia a ja sie mecze.... to juz 3 dzien. zmeczona jestesm,ale spac nie moge...
Ja też tak miałam przez 3 dni...taka niespokojna byłam jakas ...ale minęło
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 19:01   #1627
em ma
Zadomowienie

Przyszły dziś spodnie ciążowe które zamówiłam. Trochę mi w nich dziwnie-faktycznie nic nie uciska, ale ten pas pod same cycki jakoś mi póki co nie leży Zawsze nosiłam biodrówki i może dlatego. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Wzięłam też rozmiar większy niż normalnie noszę i na ten moment żałuję...może potem będą dobre, ale na chwilę obecną odstają na pupie i udach.

Co do książek...nienawidzę poradników i nie zamierzam żadnego czytać. Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie książki naukowe z tego zakresu i myślę, że przy nich zostanę. Poradniki to dla mnie taki bełkot (szczególnie te amerykańskie)-literatura naukowa to zdecydowanie mój język. Dlatego w kwestii rozwoju dziecka trzymam się psychologii rozwojowej (np. Trempała) i psychopedagogiki prenatalnej, a w kwestii podejścia do malucha przemawia do mnie systemowy model rodziny z jasno określonymi granicami.
Stary 2013-07-16, 19:19   #1628
The light
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Ja się codziennie budzę o 6:00 bo TŻ wstaje do pracy. Później zasypiam i jeszcze śpię zwykle do 9:00. Dzisiaj i ja jakieś samopoczucie dziwne mam. Ospała jestem i apetytu nie mam za bardzo. TŻ mnie wyciąga żebym pojeździła autem bo od wypadku, który miałam w zeszłym roku, prowadziłam samochód 3 razy, taką traumę mam. Niespecjalnie mam ochotę iść jeździć, ale wiem że powinnam wreszcie zacząć.

gosia: narazie przeczytałam pierwszy rozdział, bo dalej to już bardziej dla rodziców mających dzieciaczka w domu (testy osobowości omawianie ich itp.), więc wrócę do tego po narodzinach
Mam zamiar zacząć czytać Ginę Ford - "Vademecum szczęśliwego dziecka"

Do dziewczyn z UK: czym najtaniej wysłać paczkę Polska-UK?
Miałam to samo po kolizji. Radzę wziąć jazdy z instruktorem, będziesz czuła się pewniej ze świadomością, ze obok jest osoba która ma też możliwość zahamowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:26   #1629
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
ejani ja mam poduchę z Motherhood. Oglądałam inne, ale moim zdaniem nie dorastają jej do pięt. Trochę kosztuje, ale ma bardzo solidne i "pełne" wypełnienie.
Ja tez ją mam i jestem zachwycona)) zresztą zanim ją kupiłam, to czytałam artykuł o właścicielce tej firmy, jej firmie, o tym jak powstają produkty i jak traktuje swoich pracownikow (gł.kobiety)...i już byłą bezkonkurencyjna śpi się bajkowo, jedynie Tz zdziwiony, bo do tej pory to on służył mi za poduszkę, mowi, że mu teraz "samotnie" odkąd mam rogala i nikt go w nocy nie miazdzy brodą ani łokciem, haha

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:46   #1630
Cicici
Rozeznanie

Nie wiem jak tu w Niemczech podchodza do obaw pacjentek :/

Spodnie ciazowe przeciez moga byc fajne : http://www.hm.com/de/product/15941?article=15941-A
Ja narazie nie kupuje ale moze pozniej
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 20:57   #1631
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Spodnie ciazowe przeciez moga byc fajne : http://www.hm.com/de/product/15941?article=15941-A
Dla mnie ciążowe z h&m są za drogie. Kupiłam sobie znacznie tańsze rurki, ale mi po prostu dziwnie z tym pasem na całym brzuchu. Może jak brzuszek będzie większy to go docenię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 21:04   #1632
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak tu w Niemczech podchodza do obaw pacjentek :/

To zależy oczywiście od lekarza,ale ja jestem raczej zadowolona z każdej lekarki.pierwsza i druga były ok,ale jedna włazila mi strasznie nasumienie,jak nie chciałam kupić od niej witamin za 50€ miesięcznie,a jedna i druga trzeba było za język ciągnąć,nic od siebie nie powiedziały.obecna lekarka jest super,duzo mówi,pyta.
Jeśli masz pytania,to pytaj,nie hamuj sie.od tego lekarz jest,żeby udzielić Ci informacji.
Myśle,ze usg dowcipne Ci zrobi.ja miałam w drugiej ciąży za każdym razem,obecnie byłam dwa razy i tez z usg
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:05   #1633
ejani
Zadomowienie

kurcze, w nocy jakoś zupełnie inaczej zaczął mnie boleć brzuch:/
niby nie jakoś bardzo mocno (jestem kiepska w rozróżnianiu bóli- nie ciągnący, nie kłujący, jakie jeszcze mogą być, żebym napisała do lekarki?) ale jakoś niepokojąco- i to mniej więcej tam, gdzie jest dzieciak (a przynajmniej był na ostatnim badaniu). wiem, że on tam rośnie i może się wszystko rozciągać, ale dziwnie jakoś

dzięki za odpowiedzi o poduszce, chyba na razie jeszcze się nie skuszę (nakupowałam na allegro ostatnio sporo rzeczy - ciuchów i nie tylko- a dziś opiekacz do kanapek), że poduszka mogłaby się stać kością niezgody małżeńskiej (no i na pewno tak nie rozgrzeje jak mąż, a ja ciągle marznę)

co do dziecięcych rzeczy to jeszcze się wstrzymam, na razie i tak nie mam gdzie tego trzymać... ale mam pytanko do doświadczonych mamuś- o co chodzi z flanelowymi pieluchami? bo tetrowe ogarniam, przydają się w domu i bez dziecka więc na pewno sobie sprawię zapas, ale te są po co? mają jakąś specjalną funkcję, czy to chodzi o zamiennik pampersów dla eko-mam?
Stary 2013-07-16, 21:26   #1634
mini09
Raczkowanie

widze, ze nie tylko ja nie moge spac! no mam nadzieje, ze minie, bo jestem nieprzytomna w dzien!

The light: dla mnie najtaniej bylo wysylac z pl sklepu, ale wszystko zalezy gdzie mieszkasz. poza tym ja juz w uk nie mieszkam od 3 lat, wiec moze to byc nieaktualne.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

wy juz o kupowaniu! a jeszcze ani nie mysle, ani nie kupuje! ale chyba z pierwszym dzieckiem to juz o tej porze kupowalam.
mini09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 21:34   #1635
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
To zależy oczywiście od lekarza,ale ja jestem raczej zadowolona z każdej lekarki.pierwsza i druga były ok,ale jedna włazila mi strasznie nasumienie,jak nie chciałam kupić od niej witamin za 50€ miesięcznie,a jedna i druga trzeba było za język ciągnąć,nic od siebie nie powiedziały.obecna lekarka jest super,duzo mówi,pyta.
Jeśli masz pytania,to pytaj,nie hamuj sie.od tego lekarz jest,żeby udzielić Ci informacji.
Myśle,ze usg dowcipne Ci zrobi.ja miałam w drugiej ciąży za każdym razem,obecnie byłam dwa razy i tez z usg
Ja mam nadzieje ze przez brzuch jak cos, bo to juz koniec 16 tygodnia.. Mialam na poczatku 3 razy dopochwowe, a teraz to ze niby dopiero ok 20 tyg ale jak pisalam zmienilam lekarza bo tamta zamknela gabinet i mam poprostu nadzieje ze bedzie chcial posprawdzac i zrobi mi usg..
Stary 2013-07-16, 21:38   #1636
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
niby nie jakoś bardzo mocno (jestem kiepska w rozróżnianiu bóli- nie ciągnący, nie kłujący, jakie jeszcze mogą być, żebym napisała do lekarki?) ale jakoś niepokojąco- i to mniej więcej tam, gdzie jest dzieciak (a przynajmniej był na ostatnim badaniu). wiem, że on tam rośnie i może się wszystko rozciągać, ale dziwnie jakoś

dzięki za odpowiedzi o poduszce, chyba na razie jeszcze się nie skuszę (nakupowałam na allegro ostatnio sporo rzeczy - ciuchów i nie tylko- a dziś opiekacz do kanapek), że poduszka mogłaby się stać kością niezgody małżeńskiej (no i na pewno tak nie rozgrzeje jak mąż, a ja ciągle marznę)

co do dziecięcych rzeczy to jeszcze się wstrzymam, na razie i tak nie mam gdzie tego trzymać... ale mam pytanko do doświadczonych mamuś- o co chodzi z flanelowymi pieluchami? bo tetrowe ogarniam, przydają się w domu i bez dziecka więc na pewno sobie sprawię zapas, ale te są po co? mają jakąś specjalną funkcję, czy to chodzi o zamiennik pampersów dla eko-mam?
Ale jest ostry czy tępy? Jesli tępy i cały czas boli tak samo i nie specjalnie mocno to bym sie nie przejmowala. Mnie czasem boli jak na okres, ale ignoruje.

Tetrowe sa do odbijania dziecka (zeby nie zwróciło Ci na ramię), wycierania buzi, przykrywania na chwile itp.
Flanelowe chyba głownie do położenia na niej dziecka na przykład u lekarza.
Stary 2013-07-16, 21:54   #1637
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Ale jest ostry czy tępy? Jesli tępy i cały czas boli tak samo i nie specjalnie mocno to bym sie nie przejmowala. Mnie czasem boli jak na okres, ale ignoruje.

Tetrowe sa do odbijania dziecka (zeby nie zwróciło Ci na ramię), wycierania buzi, przykrywania na chwile itp.
Flanelowe chyba głownie do położenia na niej dziecka na przykład u lekarza.
Dzięki za uspokojenie.
Chyba tępy, bo na pewno nie ostry, skurczu też nie przypomina, tylko jakby mi coś tam świdrowało. no i mam wrażenie, jakby się to wszystko lekko ruszało (ale dzieciak jeszcze za mały, żebym go czuła chyba)
Stary 2013-07-16, 21:56   #1638
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam nadzieje ze przez brzuch jak cos, bo to juz koniec 16 tygodnia.. Mialam na poczatku 3 razy dopochwowe, a teraz to ze niby dopiero ok 20 tyg ale jak pisalam zmienilam lekarza bo tamta zamknela gabinet i mam poprostu nadzieje ze bedzie chcial posprawdzac i zrobi mi usg..
Każdy lekarz inaczej prowadzi ciążę.ja przez brzuch miałam chyba tylko 2 razy (20 i 30 tc),a dopochwowo sprawdzała szyjke.dziecko było już za duże i widać było tylko kawałek obrysu główki.
Trzymam kciuki,żeby zrobił usg .kiedy masz wizytę?pewnie pisałas,ale nie pamietam
Stary 2013-07-16, 21:57   #1639
Cicici
Rozeznanie

Jutro o 12!!! Juz nie moge sie doczekac. JAkie witaminy bierzesz?
Stary 2013-07-16, 22:02   #1640
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za uspokojenie.
Chyba tępy, bo na pewno nie ostry, skurczu też nie przypomina, tylko jakby mi coś tam świdrowało. no i mam wrażenie, jakby się to wszystko lekko ruszało (ale dzieciak jeszcze za mały, żebym go czuła chyba)
A nie masz wzdęcia po prostu? Jelita mogą o sobie dawać dość boleśnie znać. Może spróbuj wziąć espumisan?
Stary 2013-07-16, 22:06   #1641
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro o 12!!! Juz nie moge sie doczekac. JAkie witaminy bierzesz?
Biorę tylko kwas foliowy z jodem.poki sezon to staram się owoce i warzywa jesc.a Ty coś bierzesz?
Stary 2013-07-16, 22:11   #1642
ejani
Zadomowienie

Cytat:
A nie masz wzdęcia po prostu? Jelita mogą o sobie dawać dość boleśnie znać. Może spróbuj wziąć espumisan?
Wzdęcia miewam często, przygody z jelitami też (mam "drażliwe") właśnie dlatego się martwię, że to coś zupełnie innego:/
Już bym pisała do lekarki, ale nie lubię być nieprecyzyjna a zupełnie nie potrafię tego opisać. Teraz jakby pulsowanie.
Choć momentami przypomina ból okresowy, to może nospę wezmę...

Naprawdę żadna z Was czegoś takiego nie miała?
Stary 2013-07-16, 22:17   #1643
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Do dziewczyn z UK: czym najtaniej wysłać paczkę Polska-UK? [/U][/COLOR]

Ja nie wysyłałam,więc nie doradzę.

Cytat:

Miałam tak,ale w późniejszej ciąży,jak już dziecko duże było,czułam jak się przemieszcza,raz było z jednej,raz z drugiej strony.

Śliczności! (pajacyki )

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Przyszły dziś spodnie ciążowe które zamówiłam. Trochę mi w nich dziwnie-faktycznie nic nie uciska, ale ten pas pod same cycki jakoś mi póki co nie leży Zawsze nosiłam biodrówki i może dlatego. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Wzięłam też rozmiar większy niż normalnie noszę i na ten moment żałuję...może potem będą dobre, ale na chwilę obecną odstają na pupie i udach.
Ja sobie nie wyobrażam na tym etapie ich zakładać. Były dla nie szalenie wygodne,ale nosiłam dopiero od 6 miesiąca. I teraz też wstrzymam się z tym ile się da.
I ja całą ciążę nosiłam mój rozmiar przedciążowy. Wcale ciasne się nie zrobiły.

Cytat:

Mam nadzieję,że ból szybko przejdzie!

Ja flanelowych nie używałam,mogą służyć do położenia na nich dziecka,jak ciepło zamiast cienkiego kocyka,w sumie do czego chcesz. Mi dobrze do wszystkiego sprawdzały się tetrowe.
Stary 2013-07-16, 22:17   #1644
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Wzdęcia miewam często, przygody z jelitami też (mam "drażliwe") właśnie dlatego się martwię, że to coś zupełnie innego:/
Już bym pisała do lekarki, ale nie lubię być nieprecyzyjna a zupełnie nie potrafię tego opisać. Teraz jakby pulsowanie.
Choć momentami przypomina ból okresowy, to może nospę wezmę...

Naprawdę żadna z Was czegoś takiego nie miała?
Ból jak na okres miewam. Pulsowanie tez, ale ono jest całkowicie niebolesne...
Stary 2013-07-16, 22:30   #1645
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Flanelowe są przyjemniejsze w dotyku niż tetrowe i są kolorowe. Jedynie tym się różnią od tetrowych.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 22:34   #1646
Cicici
Rozeznanie

OlusiaS ja biore od poczatku GynVital kwas z witaminami i kwasami omega 3, z tego co czytalam to jest tam wit B6 i mozliwe ze dlatego nudnosci mialam tylko przez chwile.

A brzuszek? Ja smaruje olejkiem z Bubchen jak dla mnie jest naprawde dobry i fajnie pachnie, dla dzidziusia chyba tez z tej firmy bede kupowac

W jakim miescie mieszkasz?
Stary 2013-07-16, 22:42   #1647
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Flanelowe są przyjemniejsze w dotyku niż tetrowe i są kolorowe. Jedynie tym się różnią od tetrowych.

Tetrowe też są kolorowe

http://anglik.com.pl/photos/pieluchy...2263861644.jpg

Flanelowe są grubsze.
Stary 2013-07-16, 22:52   #1648
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
OlusiaS ja biore od poczatku GynVital kwas z witaminami i kwasami omega 3, z tego co czytalam to jest tam wit B6 i mozliwe ze dlatego nudnosci mialam tylko przez chwile.

A brzuszek? Ja smaruje olejkiem z Bubchen jak dla mnie jest naprawde dobry i fajnie pachnie, dla dzidziusia chyba tez z tej firmy bede kupowac

W jakim miescie mieszkasz?
Ja B6 brałam dodatkowo,bo miałam mdłości,ale chyba przeszły .
Ja się niczym nie smaruje,i tak mam tygrysa nabrzuchu

A mieszkam w okolicach Düsseldorf
Stary 2013-07-16, 23:09   #1649
Negrid
Rozeznanie

Witam w ten pogodny wieczór...
Ja dziś też się bardzo źle czułam i podejrzewam że to wina pogody... taka zależność
Jednak coś innego mnie zaniepokoiło, podczas dzisiejszej kąpieli włosy wychodziły mi dosłownie kępkami... a po rozczesaniu na szczotce było ich naprawdę mnóstwo... włosy wypadały mi wcześniej (zawsze na początku wiosny) ale nigdy nie w takiej ilości.
Spotkało którąś z Was coś takiego? Bo ja jestem przerażona, boje się głowy dotykać...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 23:11   #1650
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tetrowe też są kolorowe

http://anglik.com.pl/photos/pieluchy...2263861644.jpg

Flanelowe są grubsze.
Nie wiedzialam, że pieluchy mogą być tak urocze
Chyba zaopatrze się w kilka takich "na wyjscia".

Wiecie co zauwazylam ? To 13tydzien, a mi zamiast siły wracac to uciekają. Spac mogę ciągle, non stop. Dużo więcej jak na początku. Więc ja się pytam - gdzie ten obiecywany powrót energii ?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości