Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 12:11   #4651
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ja nie lubie słodkich tortów, wolę raczej coś śmietankowego z dżemem wiśniowym dla smaku i tyle. Sama zjem pewnie tylko kawałek, ale jakby był słodki to nawet polwoy bym nie wsunęła...
My na pewno zamówimy min 2 smaki. Przed weselem idziemy na degustację do cukierni i wtedy wybierzemy smak i kolor. Dla mnie tort z założenia jest słodki ale chciałabym jakiś fajny smak. Z kolei moja mama je tylko śmietankowy więc na pewno jeden będzie taki neutralny a drugi jakiś oryginalny

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:12   #4652
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
witam sie
nadrobilam troche - potem dokoncze.
Pysiu uwazam, ze stanowczo powinnas powiedziec TZ!!
ona Cie niszczy psychicznie..
wazne ze masz oparcie w TZ!

dziewczyny gdzie mozna jechac na 2-3 dni ? na weekend ;p nie mam juz pomyslow - nie daleko gdzies

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Przejrzyj oferty na Gruperze, Gruponie Może coś Ci wpadnie w oko

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj byliśmy na zakupach (dla pieska ) i kupiliśmy miski, specjalną karmę dla szczeniąt i taką kość do zabawy i jedzenia. A dziś C. kupi legowisko. Potem przyjedzie po mnie do pracy i jedziemy po pieska

narzeczona123, kojarzę Hotel Kosmowski, ale sala nie jest w moim typie. Ile płacicie za osobę?

krooliczek89, no widzisz, a tak się bałaś To jest Parafia Opatrzności Bożej, tak? Kiedy macie spotkanie z Markiem?

Pysia, no co za okropne babsko Wiem, że łatwo jest mówić, ale olej to. Dla Twoje TŻ jesteś najpiękniejszą i najważniejszą kobietą na świecie i nic tego nie zmieni

Nasz zespół na 2014 podobno bierze 4,5 tys (4 osoby) - bez poprawin, ale to znajomi mojego taty, więc cena będzie niższa (liczę na to, że może 3,5 tys wezmą ).
Nie wiem, nie odpisuje mi na maile. Chyba zacznę szukać innego :/

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka za tort u Sowy zapłaciła 1600zł co prawda był duży, bo 4 piętrowy i pyszny, ale dla mnie to i tak jakaś masakra...
a ja się chciałam z tortem i ciastami zmieścić w tysiącu
Tort chcemy śmiatankowo malinowy, próbowaliśmy na targach, niebo w gębie
A ciasta możemy piec sami, ale musimy napisać oświadczenie że one są robione przez nas, a nie przez restaurację.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:13   #4653
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
u mnie tylko oświadczyny pokrywają się z urodzinami :P
ja jak byłam mała to marzyłam o ślubie w dniu urodzin
ale to by musiało być w lipcu 2010 r bo wtedy wypadał ten dzien w sobote
ale byłabym za młoda na ślub wtedy jeszcze więc... przepadło

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
haha wypiję Twoje zdrowie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-07-18, 12:20   #4654
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
moja przyjaciółka za tort u Sowy zapłaciła 1600zł co prawda był duży, bo 4 piętrowy i pyszny, ale dla mnie to i tak jakaś masakra...
Wow :O nie dałabym tyle ;-/

My tort raczej zamówimy z cukierni ale ciasta będą robiły znajome teściowej oraz pani, która piekła na urodziny mojego taty
Nie zależy mi na nie wiadomo jakich ciastach do tego będzie mały candy bar chyba

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:30   #4655
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Piesek to zwykły kundelek, troszkę podobny do jamnika, bo matka jest jamniczką, a ojciec nieznany. Chcieliśmy buldoga francuskiego, ale one ok. 1,5 tys kosztują... Teraz jak zbieramy na wesele to jest zbyt duży koszt... Więc bierzemy takiego kundelka (suczkę). Zdjęcie oczywiście zrobię

Czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
a można spytać czemu nie masz pochlebnego zdania o Węgrach?
Pracuję z nimi i często się im zdarza olewanie swoich obowiązków, fiesta (np ida na urlop to już 2 dni wczesniej nic nie robia, długi weekend zamiast 4 dni u nich trwa przynajmniej 6- zaczynają dzien wczesniej bo juz nie opłaca sie robić, a po to urlopy albo przez 2 dni "wdrażają" się do pracy), kłamstwa face2face, przenoszenie odpowiedzialności (i czesto myslenia za nich) na inne osoby najczęsciej na nasz oddział -polaków..

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie - czy załatwiając usługodawców czujecie się jak maszynki do pieniędzy? czy czujecie się na równi z usługodawcą w sensie że tak jak idziecie kupić do sklepu rzecz wybieracie płacicie i obie strony zadowolone czy jednak tak jakbyście były niżej w sensie że usługodawca się ceni i on ustala reguły gry, że on ma takie zasady i albo się decydujecie albo nie bo na wasze miejsce znajdą się inni?

Króliczek coś pisała że jednemu kamerzyście coś nie pasowało że tylko film by chcieli. A wy jakie macie doświadczenia?
Najdziwniejszą sytuację mieliśmy z kamerzystą, którego cena za reportaż zaczynała się juz od 1200zł, czyli jak na Kraków to bardzo mało. Ale otrzymaliśmy kartkę A4, gdzie linijka pod linijką było wypunktowane za co ile bierze. Przykładowe punkty to płyty 70zl/szt, dojazd 1zl/km nawet po mieście,zdjęcia do czołowki, randka, przygotowanie u pana młodego, montaz filmu HDV na bluray, skrót na koniec filmu, okładki na DVD, dodatkowe godzina filmu - wszytsko miał dodoatkowo płatne

Przy wycenie, teoretycznie my mieliśmy zaznaczyć co chcemy, ale było tak że wydarł nam kartkę i sam wybierał np dwoch operatorów, menu interaktywne na filmie, teledysk, plener, randka..

Ale było też parę sytuacji totalnego olewania nas, jako klientów: kamerzysta - miał przesłać ofertę na maila, nie dostaliśmy nic do tej pory;
fotograf - kontakt mailowy, na pytanie o termin napisał żeby mu się przypomnieć za parę dni bo ma parę ale nie zatwierdzoną, po przypomnieniu żadnej odp, dopiero jak zadzwoniłam okazało się że ma wolny, ale i tak go nie wzięliśmy;
menadzerka sali - patrzenie z góry, totalna pogarda dla nas (widocznie nie wyglądaliśmy na jej potencjalnych klientów , ale co sie okazało później to jakas znajoma rodziny była ), cały czas wtrącanie "nasza sala jest najlepsza", "nasza obsługa to.., "a nasze jedzenie to..", "z naszą renomą..", na moje standardowe pytanie w jakiej postaci podawany jest obiad na półmiskach czy talerzach - "no wie pani..oczywiście że na talerzach, na półmiskach jest nieelegancko.." Oczywiście nie wybraliśmy ich

Lae to już ich strata

Cytat:
dziewczyny gdzie mozna jechac na 2-3 dni ? na weekend ;p nie mam juz pomyslow - nie daleko gdzies

Ty jesteś z śląska prawda? To może
Ustron,
Wisła,
Jezioro Żywieckie (Międzybrodzie Żywieckie - góra Żar, w Żywcu browar do zwiedzenia),
Zalew Czorsztyński (zamek w Nidzicy, Czorsztynie, Tatry lub Beskidy niedaleko)
Tatralandia na Słowacji,
Jura

Odnośnie tortu i placków - my załatwiamy to sami. Trochę przerażają mnie ceny i mam nadzieję, że na Podhalu będzie tanio. Zastanawiam się czy nie zrobić tego baru z słodkościami (candy bar), umieścić z boku na nim patery z plackami, z babeczkami i ciastkami a oprócz tego np żelki dla dzieci.. Wydaje mi się że nie schodzi tak dużo placków na weselu, przynajmniej tam gdzie ja byłam, bardziej ludzie przegryzą jakieś ciasteczko czy babeczkę. Ale to na razie takie luźne myśli
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:38   #4656
misia880
Zakorzenienie

własnie mysle o Tatralandi bo Wisła, Ustron to bylismy wiele razy. W niedzicy bylismy teraz w weekend na sływie itp
albo własnie międzybrodzie tam w lato nie bylam, tylko zima na narty

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:41   #4657
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj jest mój post o tym toniku http://slodkimiod.blogspot.com/2012/...asami-aha.html
tam też jest link do przepisu

a co do ciąży - ja też się raczej nie boję, ale i tak wolałabym dopiero po ślubie i po studiach

do Apartu. tam zawsze zabierają na miesiąc

to nie do mnie, ale mogę polecić wywar z kozieradki na wypadające włosy do wcierania w skórę głowy, nie do picia

ja raczej się czuję odwrotnie. to ja jestem klientem, płacę i wymagam i mogę przebierać w ofertach, bo jest teraz bardzo duży wybór. raczej usługodawcy podczas rozmów starali się zdobyć moje zaufanie, pokazać się z jak najlepszej strony, byli bardzo mili i odpowiadali na każde pytanie
dziękuję za link także pewno skorzystam tylko słyszałam że kwasy i słońce to nie najlepsze połączenie - myślisz żeby się wstrzymać do jesieni? czy to zbyt słabe? bo się kompletnie nie znam na tym

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Najdziwniejszą sytuację mieliśmy z kamerzystą, którego cena za reportaż zaczynała się juz od 1200zł, czyli jak na Kraków to bardzo mało. Ale otrzymaliśmy kartkę A4, gdzie linijka pod linijką było wypunktowane za co ile bierze. Przykładowe punkty to płyty 70zl/szt, dojazd 1zl/km nawet po mieście,zdjęcia do czołowki, randka, przygotowanie u pana młodego, montaz filmu HDV na bluray, skrót na koniec filmu, okładki na DVD, dodatkowe godzina filmu - wszytsko miał dodoatkowo płatne

Przy wycenie, teoretycznie my mieliśmy zaznaczyć co chcemy, ale było tak że wydarł nam kartkę i sam wybierał np dwoch operatorów, menu interaktywne na filmie, teledysk, plener, randka..

Ale było też parę sytuacji totalnego olewania nas, jako klientów: kamerzysta - miał przesłać ofertę na maila, nie dostaliśmy nic do tej pory;
fotograf - kontakt mailowy, na pytanie o termin napisał żeby mu się przypomnieć za parę dni bo ma parę ale nie zatwierdzoną, po przypomnieniu żadnej odp, dopiero jak zadzwoniłam okazało się że ma wolny, ale i tak go nie wzięliśmy;
menadzerka sali - patrzenie z góry, totalna pogarda dla nas (widocznie nie wyglądaliśmy na jej potencjalnych klientów , ale co sie okazało później to jakas znajoma rodziny była ), cały czas wtrącanie "nasza sala jest najlepsza", "nasza obsługa to.., "a nasze jedzenie to..", "z naszą renomą..", na moje standardowe pytanie w jakiej postaci podawany jest obiad na półmiskach czy talerzach - "no wie pani..oczywiście że na talerzach, na półmiskach jest nieelegancko.." Oczywiście nie wybraliśmy ich
co do usługodawców to ja bardzo dużo trafiłam właśnie na takich.. że poczułam się nie że jestem klientem i wymagam tylko że to ja mam się dostosować do nich bo jak nie my to inni bedą.. nie wiem czy u mnie w regionie to powszechne czy ja miałam pecha.. nie rozumiem tego o tyle że nie chodzi o żadne wywyższanie się nad nimi, nie chodzi że ja płacę i wymagam i oni mają się na wszystko godzić nawet jakbym zażyczyła sobie absurdów. Ale no.. to my płacimy w końcu im... nie wiem bardzo nie spodobało mi się jak fotograf na nas naskoczył na pytanie tż co w sytuacji gdyby on nie mógł z jakiś przyczyn robić nam zdjęć. A on na nas że jak to co zaliczka przepada to tak jakbyśmy zrezygnowali z jego usług że to jego praca i on też musi zarobić i wyżyć w ogóle nie zrozumieliśmy o co chodzi... chcieliśmy wiedzieć czy ma komu odstąpić nas (bo jego żona też jest związana z fotografią) czy co a on tak zareagował.. poczułam się okropnie...

co do ciast to my sami załatwiamy. Tortu będziemy liczyć 10dkg/osobę i u nas są w cenie tak po 40-50zł już na prawdę dobre i myślę że taki też wybierzemy. Ostatnio na weselu gdzie byłam był tort szwarcwaldzki i bardzo nam smakował - może też się na niego skusimy Ciast będziemy liczyć po 3 kawałki na osobę na stół plus ciasteczka no i do tego każdej parze na wyjściu damy ciasto - nie wiem ile to nas będzie kosztować...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-07-18 o 12:49
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 12:50   #4658
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Jak czytam o tych Waszych cistach, to aż cieszę się, że mam je w pakiecie na sali... Pozostaje mi tylko poszukiwanie tortu

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:51   #4659
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Jak czytam o tych Waszych cistach, to aż cieszę się, że mam je w pakiecie na sali... Pozostaje mi tylko poszukiwanie tortu
u mnie ciasta beda piekly jakies znajome kucharki tesciowej,,, tzn, wstepnie bo ja najpierw mam zamiar sprawdzic co to za kucharki
nie mamy z tesciowa podobych gustów

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:53   #4660
Verunka
Zadomowienie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Ja bym chciała tort babeczkowy i tylko kilka plackow bo marzy mi się candy bar. Mam namiar do dziewczyny która robi śliczne torty ma bloga : kulinarne - dobroci. Tylko ona liczy 50zl za kilo, to praktycznie tak jak cukiernia, ale można sobie wybrać jakieś super dekoracje i to jest w cenie. Za ok 90 babeczek wyszloby 500zl, blacha ciasta 50zl.

Co myślicie??
Ile w ogóle brać ciast na 70 osób jeśli będzie candy bar? 5 blach wystarczy?

I w ogóle powiem Wam ze u mojej znajomej był fajny motyw : ciasta były krojone na kawałki i ukladane na papilotkach do muffinek, wiec nikt się nie budził kremem, łatwiej było nałożyć, prosty motyw a wszyscy byli zachwyceni

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:54   #4661
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za link także pewno skorzystam tylko słyszałam że kwasy i słońce to nie najlepsze połączenie - myślisz żeby się wstrzymać do jesieni? czy to zbyt słabe? bo się kompletnie nie znam na tym

co do usługodawców to ja bardzo dużo trafiłam właśnie na takich.. że poczułam się nie że jestem klientem i wymagam tylko że to ja mam się dostosować do nich bo jak nie my to inni bedą.. nie wiem czy u mnie w regionie to powszechne czy ja miałam pecha.. nie rozumiem tego o tyle że nie chodzi o żadne wywyższanie się nad nimi, nie chodzi że ja płacę i wymagam i oni mają się na wszystko godzić nawet jakbym zażyczyła sobie absurdów. Ale no.. to my płacimy w końcu im... nie wiem bardzo nie spodobało mi się jak fotograf na nas naskoczył na pytanie tż co w sytuacji gdyby on nie mógł z jakiś przyczyn robić nam zdjęć. A on na nas że jak to co zaliczka przepada to tak jakbyśmy zrezygnowali z jego usług że to jego praca i on też musi zarobić i wyżyć w ogóle nie zrozumieliśmy o co chodzi... chcieliśmy wiedzieć czy ma komu odstąpić nas (bo jego żona też jest związana z fotografią) czy co a on tak zareagował.. poczułam się okropnie...

brak słów..
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:54   #4662
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja jak byłam mała to marzyłam o ślubie w dniu urodzin
ale to by musiało być w lipcu 2010 r bo wtedy wypadał ten dzien w sobote
ale byłabym za młoda na ślub wtedy jeszcze więc... przepadło

Ja dla odmiany nigdy nie chciałam, aby ślub pokrywał się z dniem moich urodzin. Dzień urodzin jest dniem moich urodzin, świętuję ja i to jest MÓJ DZIEŃ, a nie dzień mój i kogoś jeszcze. Życzenia chcę dostawać z okazji urodzin. Nie chcę żadnych łączonych świąt, że i rocznica, i urodziny. Dlatego zawsze uważałam, że to musi być jakiś odległy termin od urodzin.

Dlatego też, mimo że w 2014 16 sierpnia wypada w sobotę, to nie zdecydowałam się robić wtedy ślubu. Chociaż wszyscy mi mówią, że mogłam, bo 16 sierpnia to taka piękna data i wiele z Was w ten dzień ślubuje, w tym także moja przyjaciółka. Ale nie. Wtedy są moje urodziny, więc NIET
Stary 2013-07-18, 13:00   #4663
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
u mnie ciasta beda piekly jakies znajome kucharki tesciowej,,, tzn, wstepnie bo ja najpierw mam zamiar sprawdzic co to za kucharki
nie mamy z tesciowa podobych gustów
Nóż widelec okaże się, że jednak może dobre robią To wtedy pzynajmniej sprawdzone źródło

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Ja bym chciała tort babeczkowy i tylko kilka plackow bo marzy mi się candy bar. Mam namiar do dziewczyny która robi śliczne torty ma bloga : kulinarne - dobroci. Tylko ona liczy 50zl za kilo, to praktycznie tak jak cukiernia, ale można sobie wybrać jakieś super dekoracje i to jest w cenie. Za ok 90 babeczek wyszloby 500zl, blacha ciasta 50zl.

Co myślicie??

I w ogóle powiem Wam ze u mojej znajomej był fajny motyw : ciasta były krojone na kawałki i ukladane na papilotkach do muffinek, wiec nikt się nie budził kremem, łatwiej było nałożyć, prosty motyw a wszyscy byli zachwyceni

Musze zacząć się tym interesować, bo też chciałabym tort babeczkowy i tylko jedną warstwę do pokrojenia...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:03   #4664
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

Co myślicie??

nie wiem ile kawałków wychodzi z jednej blachy? koło 30? to byś miała po 2 kawałki ciasta... myślę że starczy. Ja nie jadam ciasta na weselu np i wiem że sporo osób też to powinno starczyć. A co w candy bar chcesz dać?
Co do tortu to nie wiem jakie chcesz dekoracje jeśli jakieś ekstra któe ona robi i drożej wyniosłaby cię cukiernia to myślę że można u niej. Ja planuje wszystko w jednej cukierni bo im większe zamówienie tym bardziej można liczyć na jakiś rabat ewentualny

Stary 2013-07-18, 13:04   #4665
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Tego nie do końca rozumiem. Wszędzie gdzie byłam, ciasta były w formie bufetu, każdy kto podchodził to nakładał sobie ciasto na talerzyk za pomocą łopatki lub szczypiec, do tego widelczyk lub łyżeczka. Nigdzie nie widziałam żeby goście chodzili po sali z ciastem w ręku...

Stary 2013-07-18, 13:10   #4666
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja swój pierwszy slubny sen juz mam za soba, pamiętam tylko tyle że w kościele byłam w (!) brązowej sukni i strasznie potem płakałam że nie mam białej a na sali ubrałam suknie weselną mojej sioistry

dziś sniło mi się że byłam w ciąży i ten sen mnie okropnie przestraszył . co jak co planuje dzieci miec szybko, ale w tym snie bylo to tak niespodziewanie, brr

i wlasnie moja opieka sie zakonczyla nad maluchami, mialam pilnowac trzylatke ale okazało się że i był jej młodszy o rok brat, także było troche zamieszania. Az się zmeczyłam

a zaraz jadę zrywać wiśnie na kompocik
Mnie się kiedyś śniło, że zauważyłam, że jestem w ciąży jak rodziłam i się TŻ na mnie strasznie wkurzył, że jednak wpadliśmy i nie chciał mnie znać.. A córkę nazwałam Ania.. to był straszny sen!

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:17   #4667
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy, że zaproszenia robimy sami.
Zrobimy sobie jakieś fajne zdjęcie gdzie trzymamy kartki z napisem "zapraszamy na ślub + data". Na białym kartonie nadrukujemy treść zaproszeń, już nawet zrobiłam wzór, żadnych wymyślnych czcionek, wierszyków itp. Całość będzie razem związana pomarańczową wstążeczką. Do tego kupimy pomarańczowe koperty.

W empiku w promocji można wywołać zdjęcia, myślę że nie wyjdzie więcej niż 2 zł za całe zaproszenie z kopertą.
Personalizację kopert też zrobimy sami na domowej drukarce.

Myślałam też o tych pieczątkach które wrzucacie.
bardzo fajny pomysł z takimi zaproszeniami
Stary 2013-07-18, 13:25   #4668
anannke
Zakorzenienie

tu jest tutorial jak można zrobić papilotki samemu http://mojekuchennerewolucje.blogspo...i-zrob-to.html

Stary 2013-07-18, 13:36   #4669
aniuska18032
Zakorzenienie

Oooo cukiernia niedaleko mojej sali wprowadziła nowość czyli tort+babeczki muszę namówić TŻ'ta, ale wpierw musielibyśmy spróbować ich specjałów

Nie ogarniam, wyszukało mi i pokazuje adres w Chodzieży a jak wchodzę na ich stronie w sklepy partnerskie to nie ma Chodzieży ;-/....ehh

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-07-18 o 13:40
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 13:37   #4670
little_zosh
Rozeznanie

justynkie bardzo fajne są takie zaproszenia Moi znajomi takie mieli i wszyscy się zachwycali

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:43   #4671
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Jeśli chodzi o tort to ja bym chciała sie zmieścić w cenie 30-45zl/kg. Najprawdopodobniej poprzez salę będziemy załatwiać, to będzie taniej. Ciasto mamy w cenie, 2 kawałki na osobę. Poprawin nie robimy, nie ma też u nas zwyczaju dawania gościom ciast do domu.

Krooliczek, możesz zadzwonić. Ja sie na spotkanie umawialam telefonicznie. Albo zobacz jeszcze stronę jego brata - Remika.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:44   #4672
anannke
Zakorzenienie

A umieszczacie w zaroszeniu dodatkowe informacje? o noclegach ewentualnych, prezentach, dojazdach czy stawiacie na informację ustną?

Stary 2013-07-18, 13:49   #4673
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
radziłabym poczekać do jesieni, zwłaszcza, jeśli to pierwsza kuracja kwasami
ja co parę dni w lato przecieram twarz tonikiem, ale moja skóra jest już przyzwyczajona. poza tym mało czasu przebywam na słońcu, a i tak codziennie rano nakładam filtr na twarz
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:51   #4674
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
bardzo fajny pomysł z takimi zaproszeniami
Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
justynkie bardzo fajne są takie zaproszenia Moi znajomi takie mieli i wszyscy się zachwycali
Dzięki dziewczyny za opinie!
Początkowo obawiałam się że nasze zdjęcia wylądują w koszu na śmieci, ale TŻ powiedział że każdy ma swój rozum, najwyżej odczepią kartkę z zaproszeniem ale zdjęcie powinni zachować dla siebie.
Już patrzyłam na ceny, nawet nie wyjdzie 2 zł/szt. więc robię

Stary 2013-07-18, 13:53   #4675
wenedka
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny

U nas znów gorąco. Zabieram się do pisania pracy.
Cytat:
Ja poza tortem to nigdy ciast nie jadam na weselach.
To ja jakaś inna chyba jestem, bo na wszelkich przyjęciach zajadam się ciastami
Cytat:
Zdecydowaliśmy, że zaproszenia robimy sami.
Zrobimy sobie jakieś fajne zdjęcie gdzie trzymamy kartki z napisem "zapraszamy na ślub + data". Na białym kartonie nadrukujemy treść zaproszeń, już nawet zrobiłam wzór, żadnych wymyślnych czcionek, wierszyków itp. Całość będzie razem związana pomarańczową wstążeczką. Do tego kupimy pomarańczowe koperty.

W empiku w promocji można wywołać zdjęcia, myślę że nie wyjdzie więcej niż 2 zł za całe zaproszenie z kopertą.
Personalizację kopert też zrobimy sami na domowej drukarce.

Myślałam też o tych pieczątkach które wrzucacie.
Bardzo fajny pomysł, tylko pomyślcie nad gilotyna do cięcia kartonu (może moglibyście pożyczyć od kogoś?). Kilka razy dostawałam zaproszenia wycinane nożycami i nigdy nie były one równo ucięte. Niezbyt ładnie to wygląda...

Cytat:
A umieszczacie w zaroszeniu dodatkowe informacje? o noclegach ewentualnych, prezentach, dojazdach czy stawiacie na informację ustną?
My załączamy adres naszej strony internetowej, na której są wszystkie szczegóły, ale to głównie dla gości z UK. Goście z Polski będą poinformowani ustnie o transporcie
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-07-18 o 13:55
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:54   #4676
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje zaproszenie będzie takie jak w załączniku. Na formacie zdjęcia 10*15. Ewentualnie dodam jakiś mały dekor. O noclegach będziemy informować osobiście, dojazd każdy raczej zna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zapro.jpg (49,8 KB, 37 załadowań)

Stary 2013-07-18, 13:54   #4677
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
nie wiem ile kawałków wychodzi z jednej blachy? koło 30? to byś miała po 2 kawałki ciasta... myślę że starczy. Ja nie jadam ciasta na weselu np i wiem że sporo osób też to powinno starczyć. A co w candy bar chcesz dać?
Co do tortu to nie wiem jakie chcesz dekoracje jeśli jakieś ekstra któe ona robi i drożej wyniosłaby cię cukiernia to myślę że można u niej. Ja planuje wszystko w jednej cukierni bo im większe zamówienie tym bardziej można liczyć na jakiś rabat ewentualny
Do candy baru chcemy wszystko co śliczne i kolorowe :d żelki, lizaki, cukierki, gumy do żucia takie okrągłe i to wszystko w sloikach ładnych

Cytat:
Tego nie do końca rozumiem. Wszędzie gdzie byłam, ciasta były w formie bufetu, każdy kto podchodził to nakładał sobie ciasto na talerzyk za pomocą łopatki lub szczypiec, do tego widelczyk lub łyżeczka. Nigdzie nie widziałam żeby goście chodzili po sali z ciastem w ręku...
Tam ciasta były na paterach położone i zawsze się rozwalaly jak się nakladalo na talerzyk. A dzięki tym papieskim nie.

Jutro idę drugi raz mierzyć kiecki w salonach

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:58   #4678
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł, tylko pomyślcie nad gilotyna do cięcia kartonu (może moglibyście pożyczyć od kogoś?). Kilka razy dostawałam zaproszenia wycinane nożycami i nigdy nie były one równo ucięte. Niezbyt ładnie to wygląda...
Myślałam o tym... Nie wiem skąd taką gilotynę wziąć ale jak będzie problem to kupię nożyczki do cięcia w harmonijkę. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale koleżanka tak robiła kiedyś i wtedy nie widać jak jest krzywo

Edit: na all są małe gilotyny za 30 zł, ewentualnie kupię taką. Nożyczki karbowane kosztują podobnie

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-07-18 o 14:01
Stary 2013-07-18, 14:04   #4679
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o tym... Nie wiem skąd taką gilotynę wziąć ale jak będzie problem to kupię nożyczki do cięcia w harmonijkę. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale koleżanka tak robiła kiedyś i wtedy nie widać jak jest krzywo
To też jest jakieś wyjście
My mamy taką gilotynę w domu, bo tata Tż był drukarzem, i naprawdę elegancko tnie Mamy coś podobnego http://www.ceneo.pl/14189601
I koszt nie jest ogromny.

My nie zdecydowaliśmy się sami drukować zaproszeń, bo nasza drukarka by raczej nie wyrobiła.
No i we wtorek już je odbieramy
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-07-18 o 14:14
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:04   #4680
SimplyDivine
Zakorzenienie

Ja ostatnio dostalam smsa od makijazystki, ktora widzialam na targach slubnych w... listopadzie 2012 szybko sie odezwala, nie ma co

na zaproszeniach mamy adres strony internetowej i nasze numery telefonow i tam wszystkie detale

a co do tortu to bedzie ombre tort do krojenia i babeczki z rozanym lukrem i do tego barek ciasteczkowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (38,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babeczki.jpg (19,7 KB, 9 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości