|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
|
|
#4652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś Ci wpadnie w oko ![]() Cytat:
Cytat:
Tort chcemy śmiatankowo malinowy, próbowaliśmy na targach, niebo w gębie ![]() A ciasta możemy piec sami, ale musimy napisać oświadczenie że one są robione przez nas, a nie przez restaurację. |
|||
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
ja jak byłam mała to marzyłam o ślubie w dniu urodzin
![]() ale to by musiało być w lipcu 2010 r bo wtedy wypadał ten dzien w sobote ![]() ale byłabym za młoda na ślub wtedy jeszcze więc... przepadło ![]()
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tort raczej zamówimy z cukierni ale ciasta będą robiły znajome teściowej oraz pani, która piekła na urodziny mojego taty ![]() Nie zależy mi na nie wiadomo jakich ciastach
|
|
#4655 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pracuję z nimi i często się im zdarza olewanie swoich obowiązków, fiesta (np ida na urlop to już 2 dni wczesniej nic nie robia, długi weekend zamiast 4 dni u nich trwa przynajmniej 6- zaczynają dzien wczesniej bo juz nie opłaca sie robić, a po to urlopy albo przez 2 dni "wdrażają" się do pracy), kłamstwa face2face, przenoszenie odpowiedzialności (i czesto myslenia za nich) na inne osoby najczęsciej na nasz oddział -polaków.. Cytat:
Przy wycenie, teoretycznie my mieliśmy zaznaczyć co chcemy, ale było tak że wydarł nam kartkę i sam wybierał np dwoch operatorów, menu interaktywne na filmie, teledysk, plener, randka.. Ale było też parę sytuacji totalnego olewania nas, jako klientów: kamerzysta - miał przesłać ofertę na maila, nie dostaliśmy nic do tej pory; fotograf - kontakt mailowy, na pytanie o termin napisał żeby mu się przypomnieć za parę dni bo ma parę ale nie zatwierdzoną, po przypomnieniu żadnej odp, dopiero jak zadzwoniłam okazało się że ma wolny, ale i tak go nie wzięliśmy; menadzerka sali - patrzenie z góry, totalna pogarda dla nas (widocznie nie wyglądaliśmy na jej potencjalnych klientów , ale co sie okazało później to jakas znajoma rodziny była ), cały czas wtrącanie "nasza sala jest najlepsza", "nasza obsługa to.., "a nasze jedzenie to..", "z naszą renomą..", na moje standardowe pytanie w jakiej postaci podawany jest obiad na półmiskach czy talerzach - "no wie pani..oczywiście że na talerzach, na półmiskach jest nieelegancko.." Oczywiście nie wybraliśmy ich ![]() Lae to już ich strata ![]() Cytat:
Ustron, Wisła, Jezioro Żywieckie (Międzybrodzie Żywieckie - góra Żar, w Żywcu browar do zwiedzenia), Zalew Czorsztyński (zamek w Nidzicy, Czorsztynie, Tatry lub Beskidy niedaleko) Tatralandia na Słowacji, Jura Odnośnie tortu i placków - my załatwiamy to sami. Trochę przerażają mnie ceny i mam nadzieję, że na Podhalu będzie tanio. Zastanawiam się czy nie zrobić tego baru z słodkościami (candy bar), umieścić z boku na nim patery z plackami, z babeczkami i ciastkami a oprócz tego np żelki dla dzieci.. Wydaje mi się że nie schodzi tak dużo placków na weselu, przynajmniej tam gdzie ja byłam, bardziej ludzie przegryzą jakieś ciasteczko czy babeczkę. Ale to na razie takie luźne myśli
|
|||
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
własnie mysle o Tatralandi
bo Wisła, Ustron to bylismy wiele razy. W niedzicy bylismy teraz w weekend na sływie itp ![]() albo własnie międzybrodzie tam w lato nie bylam, tylko zima na narty
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle nie zrozumieliśmy o co chodzi... chcieliśmy wiedzieć czy ma komu odstąpić nas (bo jego żona też jest związana z fotografią) czy co a on tak zareagował.. poczułam się okropnie...co do ciast to my sami załatwiamy. Tortu będziemy liczyć 10dkg/osobę i u nas są w cenie tak po 40-50zł już na prawdę dobre i myślę że taki też wybierzemy. Ostatnio na weselu gdzie byłam był tort szwarcwaldzki i bardzo nam smakował - może też się na niego skusimy Ciast będziemy liczyć po 3 kawałki na osobę na stół plus ciasteczka no i do tego każdej parze na wyjściu damy ciasto - nie wiem ile to nas będzie kosztować...
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-07-18 o 12:49 |
||
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam o tych Waszych cistach, to aż cieszę się, że mam je w pakiecie na sali... Pozostaje mi tylko poszukiwanie tortu
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mamy z tesciowa podobych gustów
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Ja bym chciała tort babeczkowy i tylko kilka plackow bo marzy mi się candy bar. Mam namiar do dziewczyny która robi śliczne torty ma bloga : kulinarne - dobroci. Tylko ona liczy 50zl za kilo, to praktycznie tak jak cukiernia, ale można sobie wybrać jakieś super dekoracje i to jest w cenie. Za ok 90 babeczek wyszloby 500zl, blacha ciasta 50zl.
Co myślicie?? Ile w ogóle brać ciast na 70 osób jeśli będzie candy bar? 5 blach wystarczy? I w ogóle powiem Wam ze u mojej znajomej był fajny motyw : ciasta były krojone na kawałki i ukladane na papilotkach do muffinek, wiec nikt się nie budził kremem, łatwiej było nałożyć, prosty motyw a wszyscy byli zachwyceni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak słów.. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego też, mimo że w 2014 16 sierpnia wypada w sobotę, to nie zdecydowałam się robić wtedy ślubu. Chociaż wszyscy mi mówią, że mogłam, bo 16 sierpnia to taka piękna data i wiele z Was w ten dzień ślubuje, w tym także moja przyjaciółka. Ale nie. Wtedy są moje urodziny, więc NIET
|
|
|
#4663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To wtedy pzynajmniej sprawdzone źródło ![]() Cytat:
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tortu to nie wiem jakie chcesz dekoracje jeśli jakieś ekstra któe ona robi i drożej wyniosłaby cię cukiernia to myślę że można u niej. Ja planuje wszystko w jednej cukierni bo im większe zamówienie tym bardziej można liczyć na jakiś rabat ewentualny
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Tego nie do końca rozumiem. Wszędzie gdzie byłam, ciasta były w formie bufetu, każdy kto podchodził to nakładał sobie ciasto na talerzyk za pomocą łopatki lub szczypiec, do tego widelczyk lub łyżeczka. Nigdzie nie widziałam żeby goście chodzili po sali z ciastem w ręku...
|
#4666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
tu jest tutorial jak można zrobić papilotki samemu http://mojekuchennerewolucje.blogspo...i-zrob-to.html
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo cukiernia niedaleko mojej sali wprowadziła nowość czyli tort+babeczki
Nie ogarniam, wyszukało mi i pokazuje adres w Chodzieży a jak wchodzę na ich stronie w sklepy partnerskie to nie ma Chodzieży ;-/....ehh
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-07-18 o 13:40 |
|
|
|
#4670 |
|
Rozeznanie
|
justynkie bardzo fajne są takie zaproszenia
Moi znajomi takie mieli i wszyscy się zachwycali
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Jeśli chodzi o tort to ja bym chciała sie zmieścić w cenie 30-45zl/kg. Najprawdopodobniej poprzez salę będziemy załatwiać, to będzie taniej. Ciasto mamy w cenie, 2 kawałki na osobę. Poprawin nie robimy, nie ma też u nas zwyczaju dawania gościom ciast do domu.
Krooliczek, możesz zadzwonić. Ja sie na spotkanie umawialam telefonicznie. Albo zobacz jeszcze stronę jego brata - Remika. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
A umieszczacie w zaroszeniu dodatkowe informacje? o noclegach ewentualnych, prezentach, dojazdach czy stawiacie na informację ustną
?
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co parę dni w lato przecieram twarz tonikiem, ale moja skóra jest już przyzwyczajona. poza tym mało czasu przebywam na słońcu, a i tak codziennie rano nakładam filtr na twarz
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Początkowo obawiałam się że nasze zdjęcia wylądują w koszu na śmieci, ale TŻ powiedział że każdy ma swój rozum, najwyżej odczepią kartkę z zaproszeniem ale zdjęcie powinni zachować dla siebie. Już patrzyłam na ceny, nawet nie wyjdzie 2 zł/szt. więc robię
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny
![]() U nas znów gorąco. Zabieram się do pisania pracy. To ja jakaś inna chyba jestem, bo na wszelkich przyjęciach zajadam się ciastami ![]() Cytat:
Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-07-18 o 13:55 |
||
|
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje zaproszenie będzie takie jak w załączniku. Na formacie zdjęcia 10*15. Ewentualnie dodam jakiś mały dekor. O noclegach będziemy informować osobiście, dojazd każdy raczej zna.
|
#4677 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
Cytat:
Jutro idę drugi raz mierzyć kiecki w salonach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: na all są małe gilotyny za 30 zł, ewentualnie kupię taką. Nożyczki karbowane kosztują podobnie
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-07-18 o 14:01 |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy taką gilotynę w domu, bo tata Tż był drukarzem, i naprawdę elegancko tnie I koszt nie jest ogromny. My nie zdecydowaliśmy się sami drukować zaproszeń, bo nasza drukarka by raczej nie wyrobiła. No i we wtorek już je odbieramy
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-07-18 o 14:14 |
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio dostalam smsa od makijazystki, ktora widzialam na targach slubnych w... listopadzie 2012
szybko sie odezwala, nie ma co ![]() na zaproszeniach mamy adres strony internetowej i nasze numery telefonow i tam wszystkie detale ![]() a co do tortu to bedzie ombre tort do krojenia i babeczki z rozanym lukrem i do tego barek ciasteczkowy
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

w ogóle nie zrozumieliśmy o co chodzi... chcieliśmy wiedzieć czy ma komu odstąpić nas (bo jego żona też jest związana z fotografią) czy co a on tak zareagował.. poczułam się okropnie...

. co jak co planuje dzieci miec szybko, ale w tym snie bylo to tak niespodziewanie, brr