Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 07:25   #4591
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj byliśmy na zakupach (dla pieska ) i kupiliśmy miski, specjalną karmę dla szczeniąt i taką kość do zabawy i jedzenia. A dziś C. kupi legowisko. Potem przyjedzie po mnie do pracy i jedziemy po pieska

narzeczona123, kojarzę Hotel Kosmowski, ale sala nie jest w moim typie. Ile płacicie za osobę?

krooliczek89, no widzisz, a tak się bałaś To jest Parafia Opatrzności Bożej, tak? Kiedy macie spotkanie z Markiem?

Pysia, no co za okropne babsko Wiem, że łatwo jest mówić, ale olej to. Dla Twoje TŻ jesteś najpiękniejszą i najważniejszą kobietą na świecie i nic tego nie zmieni

Nasz zespół na 2014 podobno bierze 4,5 tys (4 osoby) - bez poprawin, ale to znajomi mojego taty, więc cena będzie niższa (liczę na to, że może 3,5 tys wezmą ).
a co to za piesek ? koniecznie wrzuć zdjęcie jak już będzie u was
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 07:36   #4592
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ucieszyłam się początkowo bo Babcia miała przyjechać dopiero po południu, albo wcale, wiec pojechałam zupełnie na luzie, wzięłam sobie nawet strój kąpielowy, żeby się poopalać
Przyjechałam, usiadłyśmy z Tesciową w kuchni (przewaznie tam plotkujemy przy stole, przyjemnie sie tam siedzi) i sie zaczęło teściowa: "wiesz Moniczko nie obraź się za to co powiem, sle wydaje mi się, że w ostatnim czasie sporo przytyłaś..." i gadki jak powinnam się odźywiać, co ona zrobila że schudła (nie jest jakaś mega chuda, ale ma 58 lat 175 cm i 76 kg) itd itp normalnie musiałam się mega powstrzymywać, żeby się nie poryczeć i że może to przez środki antykoncepcyjne (ch** jej do tego jak sie zabezpieczamy ) i gadka szmatka przez jakieś 0,5 h. Ja prawie się w ogóle nie odzywałam ale najgorsze było to co powiedziała poźniej. Że muszę dbać o siebie bo jej syn (mój Tż) to fajny, przystojny chłopak i może jakaś ładna szczupła dziewczyna mi go zgarnąć sprzed nosa i tak strasznie mi się zrobiło smutno bo moze i jestem gruba, ale jestem zadbana dziewczyna uzywam masy kosmetykow pielegnacyjnych, maluje sie, staram sie dobrze ubierac, zawsze pachne jakimisperfumami, wydaje mi sie, ze brzydka nie jestem i powiedziałam jej, że rozmawiamy o tym, i że On mnie akceptuja taką jaką jestem a ona na to, że wiesz jacy są faceci
Rozmowa w miedzy czasie przeniosła się do ogrodu gdzie oczywiscie odechcialo mi sie juz opalac (lezalam nalezaku w spodnicy maxi i t shircie) po tym jak uslyszalam, ze jestem gruba i niezadbana
Niby to mówiła z troską, ale zrobiło mi się strasznie przykro
Pozniej obiadczywiscie jakas dietetyczna sałatka. Następnie przyszła babcia, usciskala mnie i wycałowała i sie mnie pyta, czy dala mi cos do jedzenia jej corka, mowie, ze jedlismy salatke. A ona do mnie: to pewnie sie nie najadlas, a przyjdziesz do domu to sobie zjesz coś porządniejszego one nie maja o czym gadac? Pewnie nie raz rozmowialy miedzy soba o mojej wadze
I Tż pyta mnie czemu jestem smutna. Nie chce mu mówic bo on by rozpętał wojnę mamie za to co mi powiedziała a ja bym wyszla na skarżypyte
A jeśli chodzi o moją wage to nie jest tak łatwo pozbyć sie zaburzen odzywania i moja choroba mi w tym nie pomaga

Sorki za taki wywód, ale gdzie mam sie wygadać, jak nie tu
Łooo! Ja bym chyba nie wytrzymała i wybuchła Nie rozumiem co jej do tego ?! I jeszcze te teksty... Wybacz ale powinnaś powiedzieć to TŻ
Dobrze, że moi się nie wtrącają do niczego

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

W pracy ok, młoda ekipa, myślę że szybko się zaaklimatyzuję chociaż nadal tęskno do starej roboty

Ja tez wybieram się do endo Włosy mi lecą cały czas. Nie jest w sumie problemem, że lecą bo za każdym razem fryzjerka mówi, że mam cały skalp usiany baby hair, więc te włosy odrastają ekspresowo. Ale mogłabym je non stop wyciągać, do pracy chodzę w spiętych, a w domu to notorycznie cała pościel we włosach, odkurzacz zatkany kłakiem, jak spojrzę na podłogę to mam drgawki najlepiej codziennie bym odkurzała Żadne suplementy ani kosmetyki nie pomagają, została endo
Ej mam to samo! Byłam u endo i wypisała mi kilka badań ale wszystko wyszły w normie, tarczyca czysta A do tego mam problem z trądzikiem, nie mam dużego trądziku ale mam sporo grudek pod skórą i najczęściej kilka grudek zewnętrznych ze stanem zapalnym
Chodziłam do jednego dermatologa ale to było leczenie czasowe, wszystko nawracało. Mi się strasznie cera przetłuszcza i teraz idę do innego dermatolog, liczę, że mi pomoże mi pryszcze wychodzą zawsze wtedy kiedy nie trzeba więc myślę, że tą moją skórę trzeba oczyścić jakoś z tych podskórnych zaskórników i grudek i wtedy nie będą mi tak wychodziły.
Jeśli chodzi o włosy to ma to samo co ty, do tego mamy białe, duże i świecące kafle w łazience więc wyobraź sobie co ja tam codziennie przechodzę....każdy nawet najmniejszy włos widać a wypada ich sporo! Od kilku lat tracę te kłaki, mam ich mało...
Mi trochę olejek Sesa pomaga i różne takie wynalazki ale nigdy nie było tak żeby one nie wypadały. No ale skoro badania wyszły dobrze to nie wiem co robić już ;-/

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Na dobranoc dla Was

Swoją drogą ciekawe jak wygląda ta kiecka, kiedy Panna Młoda usiądzie na szpileczkę...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj byliśmy na zakupach (dla pieska ) i kupiliśmy miski, specjalną karmę dla szczeniąt i taką kość do zabawy i jedzenia. A dziś C. kupi legowisko. Potem przyjedzie po mnie do pracy i jedziemy po pieska
Ale fajnie my nie możemy mieć pieska bo TŻ siostra ma jednego a on jest dzikus mały i tu się masakra działa
Ale ja marzę o samojedzie <3 ogólnie się boję psów bo już dwa razy byłam ugryziona ale samojedów nie boję się ani trochę. Kiedyś jak w Pzń na studiach szukałam mieszkania to właśnie mnie taki przywitał, z tym swoim uśmiechem na twarzy cieszył się jak szalony od tego czasu marzę o takim piesku <3

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 07:59   #4593
Isusia91
Raczkowanie

Witam się i znikam
Jadę z moim facetem do Mińska Maz.
Stary 2013-07-18, 08:17   #4594
Elrosa
Zadomowienie

Pysia nie ma się co przejmować, ten typ tak ma. Zupełnie, jakbym słyszała mojego teścia, tyle, że on sam jest gruby, a mi wypomina...

Grunt, to że obie mamy oparcie w TŻ
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:36   #4595
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Piesek to zwykły kundelek, troszkę podobny do jamnika, bo matka jest jamniczką, a ojciec nieznany. Chcieliśmy buldoga francuskiego, ale one ok. 1,5 tys kosztują... Teraz jak zbieramy na wesele to jest zbyt duży koszt... Więc bierzemy takiego kundelka (suczkę). Zdjęcie oczywiście zrobię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:36   #4596
ana909
Erudycja

Witam :P zaspalam dzis do pracy
Stary 2013-07-18, 08:52   #4597
hihihi
Zakorzenienie

A ja już skończyłam praktyki, panie kazały mi iść do domu bo pogoda piękna tylko się nie wyspałam

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:17   #4598
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
A ja już skończyłam praktyki, panie kazały mi iść do domu bo pogoda piękna tylko się nie wyspałam

Szczęściara!
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:17   #4599
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie - czy załatwiając usługodawców czujecie się jak maszynki do pieniędzy? czy czujecie się na równi z usługodawcą w sensie że tak jak idziecie kupić do sklepu rzecz wybieracie płacicie i obie strony zadowolone czy jednak tak jakbyście były niżej w sensie że usługodawca się ceni i on ustala reguły gry, że on ma takie zasady i albo się decydujecie albo nie bo na wasze miejsce znajdą się inni?

Króliczek
coś pisała że jednemu kamerzyście coś nie pasowało że tylko film by chcieli. A wy jakie macie doświadczenia?
nie.. mi się wydaje, że teraz jest ciężko o klienta i usługodawcy o niego walczą.. ale chodzi mi tu szczególnie o ślubny temat.. Choć wiadomo, jeśli komuś uderzyła kasa do głowy i myśli, że jest nie wiadomo kim to i wybrzydza (tak jak w przypadku fotografa/kamerzysty króliczka, gdy chciała tylko film). W sklepach - jak to w sklepach jeśli obsługa jest miła to Cię traktuje jak należy, a jak jakieś dziunie z zawyżonym ego to Cię mierzą i traktują jak kogoś gorszego - takie życie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-07-18 o 09:18
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:20   #4600
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ale mi ochotę robisz !
Wybacz!!! Jak coś to zapraszam ze mną

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Na dobranoc dla Was

Swoją drogą ciekawe jak wygląda ta kiecka, kiedy Panna Młoda usiądzie na szpileczkę...
Skąd się biorą takie pomysły?!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie mozna jechac na 2-3 dni ? na weekend ;p nie mam juz pomyslow - nie daleko gdzies

Jura? Wrocław? Kraków? Na czym Wam zależy?

Cytat:
Też bym czasem chciała

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:26   #4601
misia880
Zakorzenienie

zalezy zeby byl spokoj - troche wody taki relaks
mam dosc murow firmy

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:26   #4602
narzeczona123
Przyczajenie

narzeczona123, kojarzę Hotel Kosmowski, ale sala nie jest w moim typie. Ile płacicie za osobę?

My płacimy 212zł za osobę ale z dodatkami np fontanna czekolady itp a za orkiestrę 4 tys też 4 osoby
narzeczona123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:34   #4603
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
zalezy zeby byl spokoj - troche wody taki relaks
mam dosc murow firmy

To pewnie nad jakieś jeziorko? Najlepiej na mazury, ale dla Ciebie pewnie będzie daleko, co? Pomyślę o czymś bliżej

Stary 2013-07-18, 09:38   #4604
missmalezji
Wtajemniczenie

witan sie i uciekam do maluszka
a mi dzisiaj sie snilo ze rodzilam a moja kuzynka sie mna opiekowala.i nie moglam urodzic,mialam za wysokie cisnienie i dziecko kialo za wys tetno.ja mowilam ze ma za wysokie a lekarz mowil ze sie nie znam i dostawalam ku*wicy

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:42   #4605
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
a mi dzisiaj sie snilo ze rodzilam a moja kuzynka sie mna opiekowala.i nie moglam urodzic,mialam za wysokie cisnienie i dziecko kialo za wys tetno.ja mowilam ze ma za wysokie a lekarz mowil ze sie nie znam i dostawalam ku*wicy

oo sny o rodzeniu mam dość regularne ostatnio sniło mi się, że byłam w ciąży a lekarz który mnie prowadził stwierdził, że moje dziecko ma za wielką głowę i że połamie mi miednicę. Był wręcz przerażony i twierdził, że to wybryk natury.. Ja jednak byłam spokojna i powiedziałam mu, że mój mąż (tż) ma taką dużą głowę, więc maluch ma to po tatusiu Później poród odebrała mama i ogólnie bardzo się cieszyłam, że już mamy dziecko W kwestii wyjaśnienia - tż nie ma wielkiej głowy zawsze na zdjęciach pcha się na pierwszy plan więc siłą rzeczy jego głowa wychodzi większa od mojej i właśnie kilka dni wcześniej się z tego śmialiśmy, a potem mi się przyśniło
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 09:43   #4606
misia880
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
To pewnie nad jakieś jeziorko? Najlepiej na mazury, ale dla Ciebie pewnie będzie daleko, co? Pomyślę o czymś bliżej
no daleko patrzylam na mikolajki ale to 560 km
wiec zbyt daleko- tak do 200
bym sie skusila. bo to na 3 dni to szkoda tyle km = koszt paliwa

ok dzieki ;*

Stary 2013-07-18, 09:45   #4607
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
a jak sie robi taki tonik z kwasem??

my sie na gumki przerzucilismy, nie boje sie ciazy, wczesniej świrowałam, ale teraz wiem, ze zaraz slub, ze mamy prace, mamy gdzie mieszkac, luz
tutaj jest mój post o tym toniku http://slodkimiod.blogspot.com/2012/...asami-aha.html
tam też jest link do przepisu

a co do ciąży - ja też się raczej nie boję, ale i tak wolałabym dopiero po ślubie i po studiach

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Współczuję,to musi boleć :P A gdzie oddawałaś?
Bo wiem, że ja swój mogę oddać do apartu i planuję to zrobić przed ślubem. Ciekawe czy też miesiąc się czeka nie wyobrażam sobie miesiąca bez pierscionka
do Apartu. tam zawsze zabierają na miesiąc

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Tycikata, nasza wizazowo znachorko ziolowa - czy na wypadanie wlosow mozna stosowac co masz w podpisie ? Czy jakies inne trunki polecasz?
to nie do mnie, ale mogę polecić wywar z kozieradki na wypadające włosy do wcierania w skórę głowy, nie do picia

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie - czy załatwiając usługodawców czujecie się jak maszynki do pieniędzy? czy czujecie się na równi z usługodawcą w sensie że tak jak idziecie kupić do sklepu rzecz wybieracie płacicie i obie strony zadowolone czy jednak tak jakbyście były niżej w sensie że usługodawca się ceni i on ustala reguły gry, że on ma takie zasady i albo się decydujecie albo nie bo na wasze miejsce znajdą się inni?
ja raczej się czuję odwrotnie. to ja jestem klientem, płacę i wymagam i mogę przebierać w ofertach, bo jest teraz bardzo duży wybór. raczej usługodawcy podczas rozmów starali się zdobyć moje zaufanie, pokazać się z jak najlepszej strony, byli bardzo mili i odpowiadali na każde pytanie
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:48   #4608
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
nie.. mi się wydaje, że teraz jest ciężko o klienta i usługodawcy o niego walczą.. ale chodzi mi tu szczególnie o ślubny temat.. Choć wiadomo, jeśli komuś uderzyła kasa do głowy i myśli, że jest nie wiadomo kim to i wybrzydza (tak jak w przypadku fotografa/kamerzysty króliczka, gdy chciała tylko film). W sklepach - jak to w sklepach jeśli obsługa jest miła to Cię traktuje jak należy, a jak jakieś dziunie z zawyżonym ego to Cię mierzą i traktują jak kogoś gorszego - takie życie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Wybacz!!! Jak coś to zapraszam ze mną

Skąd się biorą takie pomysły?!

Jura? Wrocław? Kraków? Na czym Wam zależy?

Też bym czasem chciała

haha tyle ze mi to zostanie darowane :P moją kierowniczka zmiany jest dzis siostra :P a poza tym szefa nigdy nie ma rano, o ile wogole sie pojawia. Zdarza mu sie byc tylko 1-2 razy w tyg w pracy i nigdy nie mowi nam co i jak mamy robic. Mamy luz blues :P

co do zespołu, my mamy 4 osoby ( 3 gości i dziewczyna) za 3500zł. Wiem ze tyle biorą w tym roku a my mamy po znizce (po znajomosci) wiec albo nas oklamali ze jest ta znizka albo na przyszly rok beda liczyc wiecej.
Stary 2013-07-18, 09:51   #4609
vixena
Rozeznanie

bry

nareszcie trochę wolnego nie wyjeżdżamy nigdzie co prawda, bo kasa potrzebna ale milo mieć świadomość ze można wstać o 9 a później nic nie robić nareszcie wizaz nadrobię bo już drugi wątek jestem zupełnie nie w temacie, a tu zaraz kolejny.

ze spraw ślubnych - zdecydowaliśmy, że bierzemy kameruna jednak i teraz trzeba znaleźć (do tej pory to było raz, że bierzemy raz, że nie, ale teraz trzeba się rozglądamy się już na serio), bo za 3 dni zostanie tylko 11 miesięcy
Stary 2013-07-18, 10:02   #4610
myboyismine
Zakorzenienie

hejj ale dzisiaj sobie pospałam jak nigdy
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:11   #4611
misia880
Zakorzenienie

wklejam maila jakiego otrzymałam od Pani z cukierni - w odpowiedzi na pytanie o tort i ciasto weselne :P

Cena tortu zależy od wagi i wynosi od 45 - 70PLN za kilogram (w zależności od techniki wykonania). Standardowo przyjmujemy ze 1 kilogram przypada na 10 osób. Dla 90 osób cena mieściłaby się w granicach 405-630PLN. Torty wykonujemy wyłącznie ręcznie w czterech różnych technikach ozdób: śmietanowej, marcepanowej, czekoladowej i jako jedyni na Śląsku w karmelu. Tort jest wykonywany ściśle według Pani życzeń i pomysłu, tak wiec wygląd tortu jest zupełnie dowolny. Oczywiście może Pani wybrać jeden z bogatej galerii. Smak ustalany jest przy zamówieniu. Nie przeprowadzamy odrębnych degustacji, proszę o spróbowanie naszych wyrobów w jednym z naszych punktów.

Zachęcam do zapoznania z ofertą ciast weselnych ( kołoczy )cena w zależności od rodzaju:
z posypką 18 PLN za kg
z serem 23PLN za kg
z jabłkiem 21 PLN za kg
z makiem 23 PLN za kg
Dla 60 osób należałoby się zaopatrzyć 2 około 8-12 kg ciast. Ciasta weselne wykonywane są na prawdziwym maśle bez domieszek margaryny. Dysponujemy ofertą ponad 150 rodzajów ciast, ciasteczek oraz deserów dlatego ofertę możemy omówić przy ewentualnym spotkaniu.

Na życzenie wykonujemy gustownie zapakowane paczuszki weselne z zawartością przepysznych ciast cena jest zależna od zawartości i wagi oczekiwanej paczuszki. Pakowanie paczuszek gratis..

Jesteśmy dostawcą pieczywa dekoracyjnego, które jest nieodzownym elementem powitania pary młodej przy wejściu na sale weselną.

Stary 2013-07-18, 10:11   #4612
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

O kurczak, współczuję Ci takich snów!!! Zwłaszcza, ze jest on dla Ciebie po fachu

Cytat:
no daleko patrzylam na mikolajki ale to 560 km
wiec zbyt daleko- tak do 200
bym sie skusila. bo to na 3 dni to szkoda tyle km = koszt paliwa

ok dzieki ;*
To pomyśl o Jurze - połazicie po skałkach, jest sporo zieleni i niedaleko
Proponuję także Żywiec, bądź okolice. W okolicach płynie rzeka Soła i wiele innych. także i można popływać i odpocząć

Cytat:
haha tyle ze mi to zostanie darowane :P moją kierowniczka zmiany jest dzis siostra :P a poza tym szefa nigdy nie ma rano, o ile wogole sie pojawia. Zdarza mu sie byc tylko 1-2 razy w tyg w pracy i nigdy nie mowi nam co i jak mamy robic. Mamy luz blues :P
No to choć trochę się wyspałaś

Stary 2013-07-18, 10:35   #4613
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
wklejam maila jakiego otrzymałam od Pani z cukierni - w odpowiedzi na pytanie o tort i ciasto weselne :P

Cena tortu zależy od wagi i wynosi od 45 - 70PLN za kilogram (w zależności od techniki wykonania). Standardowo przyjmujemy ze 1 kilogram przypada na 10 osób. Dla 90 osób cena mieściłaby się w granicach 405-630PLN. Torty wykonujemy wyłącznie ręcznie w czterech różnych technikach ozdób: śmietanowej, marcepanowej, czekoladowej i jako jedyni na Śląsku w karmelu. Tort jest wykonywany ściśle według Pani życzeń i pomysłu, tak wiec wygląd tortu jest zupełnie dowolny. Oczywiście może Pani wybrać jeden z bogatej galerii. Smak ustalany jest przy zamówieniu. Nie przeprowadzamy odrębnych degustacji, proszę o spróbowanie naszych wyrobów w jednym z naszych punktów.

Zachęcam do zapoznania z ofertą ciast weselnych ( kołoczy )cena w zależności od rodzaju:
z posypką 18 PLN za kg
z serem 23PLN za kg
z jabłkiem 21 PLN za kg
z makiem 23 PLN za kg
Dla 60 osób należałoby się zaopatrzyć 2 około 8-12 kg ciast. Ciasta weselne wykonywane są na prawdziwym maśle bez domieszek margaryny. Dysponujemy ofertą ponad 150 rodzajów ciast, ciasteczek oraz deserów dlatego ofertę możemy omówić przy ewentualnym spotkaniu.

Na życzenie wykonujemy gustownie zapakowane paczuszki weselne z zawartością przepysznych ciast cena jest zależna od zawartości i wagi oczekiwanej paczuszki. Pakowanie paczuszek gratis..

Jesteśmy dostawcą pieczywa dekoracyjnego, które jest nieodzownym elementem powitania pary młodej przy wejściu na sale weselną.

Ale drogo za taki tort.. kurcze niezłe zyski na tym mają. Ja piekę ciasta i inne słodycze na rodzinne imprezy, nawet piętrowy tort z płatkami róż kosztował mnie 60 zł albo i mniej.. trudno mi obliczyć bo, że dużo piekę to i prawie wszystko mam w domu bo kupuję w dużych ilościach.

Jestem coraz bardziej skłonna samodzielnie upiec muffinki na swój ślub i zrobić z nich taki a'la tort

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 10:37   #4614
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Szczęściara!
no haha
idę we wtorek dopiero znowu a w piątek koniec wreszcie

ale dziś gorąco
piję drugą kawkę

Dexter w spódnicy
Stary 2013-07-18, 10:37   #4615
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ale drogo za taki tort.. kurcze niezłe zyski na tym mają. Ja piekę ciasta i inne słodycze na rodzinne imprezy, nawet piętrowy tort z płatkami róż kosztował mnie 60 zł albo i mniej.. trudno mi obliczyć bo, że dużo piekę to i prawie wszystko mam w domu bo kupuję w dużych ilościach.

Jestem coraz bardziej skłonna samodzielnie upiec muffinki na swój ślub i zrobić z nich taki a'la tort
moja przyjaciółka za tort u Sowy zapłaciła 1600zł co prawda był duży, bo 4 piętrowy i pyszny, ale dla mnie to i tak jakaś masakra...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:38   #4616
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

nie orientuję się w cenach tortów ale też mi się wydaje, że jakoś drogo

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka za tort u Sowy zapłaciła 1600zł co prawda był duży, bo 4 piętrowy i pyszny, ale dla mnie to i tak jakaś masakra...
omg

Dexter w spódnicy
Stary 2013-07-18, 10:38   #4617
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

To akurat normalna cena dosc za kg z tego co sie orientujw

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 10:41   #4618
myboyismine
Zakorzenienie

hihihi nie wiem czy już mówiłam, ale podobają mi się Twoje siódemki w datach

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
ta cena to trochę przesada
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:42   #4619
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
hihihi nie wiem czy już mówiłam, ale podobają mi się Twoje siódemki w datach

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

ta cena to trochę przesada
oooo dziękuję

Dexter w spódnicy
Stary 2013-07-18, 10:45   #4620
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ceny są przerażające. My na szczęście mamy w cenie ale siostra zamawiała wszystkie ciasta i tort u takiej babki. Ona w domu wszystko robiła, ciasta były duże, rozmaite i pyszne. Co prawda 5 lat temu ale za blachę ciasta płaciła 35 zł a za 3-piętrowy tort 150 zł.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości