|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzięki za odpowiedź, normalnie chyba panikuję ale myślałam że takie 60 to powinnam poczuć, może akurat przejdę do 100% bezbólowo ;-) taka nierealistyczna wizja. To ja poproszę Oliath jak to ty masz żółwia możesz mi podać linka do allegrowicza ewentualnie bo jak już kupię to chcę od takiego sprawdzonego, i czy rzeczywiście ten projektor wyświetla te gwiazdki tak ładnie?
A jak chcecie to mogę wam wkleić taką tabl z książki do pediatrii o rozwoju dziecka praw/nieprawidlowości to o masie co wkleiła domi jest to samo w ksiazce, ewentualnie mogę poszukać czegoś w ginekologii fajnego, lub piszcie co chcecie to ja sobie poprzypominam wiadomości ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam nową mamusię
![]() Pytanie jaki mi się nasuwa jako pierwsze, celowo tak chcieliście szybcutko 2 dzieciątko? Fajne imiona ![]() ![]() Pisz i czytaj jak dasz radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
Razem z Anulą witamy się w 39 tc
Na razie nic się nie dzieje. A już liczyłam na szybszy poród. Może zdecyduje się wyjść 26 lipca w dniu swoich imienin. ![]() Aaa..i mam pytanie. Byłam w czwartek na ostatniej wizycie u gina i zrobił mi usg i badanie, ale żadnego zdjęcia mi nie dał. A na kartce od położnej mam wpisane, że do szpitala trzeba zabrać zdjęcie z pierwszego i ostatniego usg. I dupa...ja też głupia o tym zapomniałam. I co teraz? ![]() Trzymamy kciuki za szczęśliwe porody!!!
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Damciatko ja na poczatku myslalam ze to nie sa skurcze bo nic nie boli,
najpierw byly napinania brzucha u góry tylko co jakis czas- blizej nieokreslony a potem juz skurcze czułam w dolnej parti narzadow rodnych (że tak to nazwe) taki okres do któreś potegi, przy 3 minutowych dopiero zginalam sie w pół a przy 5 minutowych powiedzieli mi ze jak mnie to nie boli jeszcze mocno to to troche potrwa, uwinelam sie w niecale 5h, w tym tylko 3h na łóżku porodowym, 2h chodzilam Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-07-20 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
witaj w klubie!!!
Cytat:
nie rodze nic kurcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
jak możesz dodaj to do klubu myślę że to cenne informacje i szkoda żeby zniknęły w spamie Cytat:
witam podwójnie sierpniową mamę ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja tak mam od kilku dni i dziś też...dół brzucha miękki, góa twarda i myślałam,ze to mały dupinkę wypina...kurde a może to skurczybyki.... No nic zobaczymy co się bedzie dziś działo... W sumie gin mówił, ze cały brzuch będzie się stawiał jak będzie to to! Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-20 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
nie załamuj sie, nie znasz dnia ani godziny
o 11:20 odlaczyli mi kroplowke, skurcze sie pisaly ale nic nie czulam i nic poza tym o 17 bylam juz zalamana, i plakalamw lazience a o 19 podali mi antybiotyk i lewatywke i sobie rodzilam ![]() dziecko wie kiedy wyjsc, moja Zuzia nie ma problemow z brzuszkiem, pieknie lapie piers, nie wiem co to poranione sutki, śpi duzo, jedynie łuszczy ise jej okropnie skóra na stopach od przenoszenia no i ten naczyniak na czole |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
zadnych plynów do kapieli, mydła, oliwek, tylko oliatum ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- mam nadzieje ze tak bedzie bojednak to dziewczynka i pewnie bedziechciala miec ładną buzke |
||
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
aaa chciałam pomachać Czarownicy
![]() ![]() Cieszę się, że nakłądki się spisują ![]() Trzymajcie się ciepło i jak masz czas to pisz nam co u Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
pytanie
mam na badaniebioderek wziasc herbatke, tylko ze jak kp i nie podaje butelki dziecku jak ja mam to zorganizowac, jaką herbatke?? moze wode? po co to picie ma byc?? |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie imion, to dla dziewczynki mieliśmy wymyślone imie Gosia a dla chłopca Antoś, a że urodziła sie dziewczynka to została Małgosią. W kolejnej ciąży fajnie sie złożyło, że będzie chłopiec i jedyne imię jakie pasuje do Małgosi jest Jaś i tyle ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
I fajnie, że szefostwo dobrze do tematu podeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Bebe bo Malgosie to fajne dziewczynki są. Ją mam w domu 4.5 latke to wiem co mowie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zdjęcie z usg mam ostatnie z usg połówkowego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#499 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Idzia, dziś nie rodzimy! Posprzątałam całą łazienkę, starłam kurze i nic...
Jeszcze pomyję podłogi, no ale nie spodziewam się cudu... Filip dokazuje, ale u mamy mu najlepiej... Także spokojnie sobie siedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ciężko mi sobie wyobrazić posiadanie maluszków z tak małą różnicą wieku, ale życzę powodzenia i wierzę, że dasz sobie radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Wpadlismy z Antosiem pociumkac z Ciociami
![]() To dzis trzy porodziki beda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
witam brzuszki
![]() wybaczcie nie nadrabiam , jakaś wypompowana jestem ![]() posprzątałam już prawie cały domek, obiad w połowie zrobiony a na wieczór do posprzątania mam jeszcze łazienke ![]() dla wszystkich potrzebujących ![]() i witam kolejną mame ![]() mój maluszek coś się slabo dzisiaj rusza, zaczynam sie martwić, mam nadzieję że ma leniuszka jak ja dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Bebe witaj
![]() ![]() A ja położyłam się po 10, zmulona się czułam. Później wzięłam prysznic, bo ciągle mi gorąco.. No i idąc za przykładem męża troszkę posprzątałam.. poogarniałam rzeczy, które od dawna swojego miejsca nie miały..ułożyłam rzeczy Lola do nowej komódki. Teraz coś zjem, bo głodna jestem. Zostały 2 godz. do grilla, więc mykam make-up robić, włosy układać, szukać czegoś do ubrania i parę rzeczy poprasuję, żeby dobić do 16. Miłej niedzieli życzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Jadę dziewczyny, mam nadzieję, że jak wejdę później będę miała już co do listy dopisywać!
![]()
#507 |
Zakorzenienie
|
Neni, paro moja! mam nadzieje, ze nie rodzisz beze mnie
![]() bo wiesz, ja obecnie nie rodze, wiec Ty tez nie powinnas. na tym to polega ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomyłam podłogi. Niiiiiccc.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41881127]Ja czasami zapodaję Młodemu rumianek z Hippa, jest od 1. tygodnia. Też karmię moim pokarmem, tyle, że z butli. Czasami jednak herbatka się przydaje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] czy taka herbatka na jakis czas zaspokaja głód dziecka?? damy rade 1h w kościele? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.