|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41878716]Surka ile waży teraz Twoja mała?
Bo jak ja mówię komuś, że Artur wypija po 80-100 ml, to mnie ochrzaniają, bo niby za dużo - a on sam tyle chce :/ Przecież mu nie wciskam na siłę. Ważył ostatnio 2760 g i się zastanawiam, czy może tyle pić, a skoro Tobie lekarka powiedziała minimum 50 ml i dopajanie mm, to się zastanawiam, jak to jest... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dzisiaj ważyła 2400 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
ej dziewczyny, dopiszcie mnie do klubu to wam wrzuce foty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Madi oj zaraz rodzisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Agata jesteś z nami za krótko by do klubu dołączyć. My tam mamy nie tylko foty a prywatę, więc musimy mieć pewność co do osób które przyjmujemy
![]() Więc cierpliwości ![]() ![]() Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-20 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Kobietki dałam Wam Zuzinkową niespodziankę do klubu
![]() moje dziecko dzisiaj spało 5h od 4 do 9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
to zależy
![]() na razie wiemy że się lubisz obrażać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Melduje się w nowym wątku, trochę Was podczytuje, ale za bardzo nie mam czasu. Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom ![]() ![]() Ja od wczoraj wreszcie mam ciepłą wodę ![]() Przygotowałam łóżeczko dla maleństwa ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie, to i tak klub nie kończy się razem z porodami
![]() Mamy sporo kandydatek do klubu, które dzielnie czekają od kilku wątków. U nas nie ma tak łatwo :P Ale udzielaj się, udzielaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
O losie, tak mnie zmorzyło, że musiałam się przespać chociaż chwilę
![]() Przytuliłam się do tżta brzuchem i śmiał się później, że młody mu tak plecy obkopał, że szok ![]() A teraz wcinam, miętoląc każdy kęs powoli, bo już 3 dzień pałuję się ze znowu wyrzynającą się ósemką ![]() Niech no ja tylko urodzę, od razu idę dziady wyrywać ![]() iwonka cudną masz tą Zuzinkę ![]() ![]() karolajn, ty wiesz, że ja w Twojej Hani jestem zakochana od początku. I rzeczywiście teraz wydaję mi się, że to cały tż ![]() Powiedz no mi, masz dla niej jakąś parę? Bo wymarzyłam ją sobie dla mojego Alka ![]()
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładne łóżeczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
"Nigdy nie chciałem należeć do klubu, który mógłby mieć za członka kogoś takiego jak ja. ” — Woody Allen
Edytowane przez AgataGalaktyczka Czas edycji: 2013-07-20 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
No i ile ma pić? Bo mój już będzie miał z 2800 myślę, no to chyba może pić te 80 :/ Zresztą on tyle wypija czasami na raz, co mam mu wyciągnąć smoczek z buzi i powiedzieć koniec picia? To się zapłacze albo zje swoje rączki :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzisiaj apka zaczną działać mi na nerwy. Bo chwilę się wyłącza, jak wyjde to ponownie muszę się logować
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny podczytuję na bieżąco, dzieje się dzieje ;-) trzymam kciuki, powiem że opisy porodów wzruszające wyję sobie na nich, przynajmniej kanaliki łzowe mam czynne cały czas. Moja para mam nadzieję Basia jeszcze nie rodzi ;-) Chciałam się was podpytać o kilka rzeczy o literki nad łóżeczko bo wiem że któraś kupowała- tzn jak się sprawują i czy są solidne? Konika zakupiłam i jest cudowny, a zastanawiam się nad takim czymś może któraś ma http://allegro.pl/duza-lampka-lampa-...385430547.html czy to nie badziew jakiś? i takie http://allegro.pl/disney-dekoracja-s...384839609.html, to z rzeczy dekoracyjnych a z tych co mnie martwią to głównie pisałyście że na ktg nie było skurczy jakiś konkretnych a u mnie tp mam na 12- mały się okropnie wiercił i miałam bd takich 20, z 5- 40 i 1-60% położna się pyt czy je czuję a ja nic. Następne mam w 4tek i nie wiem co o tym myśleć stres mnie ogarnął/?
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do skurczów, to ja też miałam ostatnio ktg, 3 skurcze 50 mmHg i nic nie czułam. To znaczy myślałam, że Filip się tak wypiął, no ale jednak skurcz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
surka, coś o przyroście WAGI:
Analiza siatek jest pożyteczna, bo sam przyrost masy niewiele mówi. Dopiero skorelowany ze wzrostem może dać nam pełniejszy obraz rozwoju dziecka. Każde załamanie krzywej w dół powinno budzić niepokój i skłonić do wyjaśnienia przyczyn takiego stanu – będzie to często choroba lub odmawianie ssania. Zdrowe niemowlęta karmione piersią mogą wykazywać niewielki, lecz stały przyrost masy ciała, który jest prawidłowy, jeżeli: - dziecko jest aktywne, żywe, wygląda zdrowo - oddaje 3-4 stolce dziennie i przynajmniej 6 razy na dobę moczy pieluszkę - je przynajmniej 8 razy na dobę lub więcej, karmienia trwają przynajmniej 15 minut, dziecko najada się, jest zadowolone po karmieniu - matka czuje po karmieniu, że piersi są opróżnione Ponieważ w naszym kraju dziecko jest ważone w pierwszych dniach po porodzie, a potem dopiero po 6 tygodniach, gdy przychodzi termin szczepienia, zachęcamy matki, aby same obserwowały jak rosną ich niemowlęta. Warto ważyć dziecko w pierwszych dobach po urodzeniu – codziennie, w pierwszych tygodniach – co 1-2 tygodnie, w kolejnych miesiącach – 1 raz na miesiąc. Do interpretacji tych wyników potrzeba nieco wiedzy: 1. Każde dziecko, chyba że wystąpiły wyjątkowe okoliczności np. choroba, operacja, kłopoty ze ssaniem, powinno wyrównać masę urodzeniową do ukończenia 3 tygodni. 2. Dziecko nie powinno przybierać mniej niż 120 gram/tydzień. 3. Zwykły przyrost w pierwszych 3 m-cach życia to: 120 - 210g / tydz , czyli 765 - 945 g /miesiąc . Bywają niemowlaki, które będą przybierały ponad 300 gram/tydzień, czyli przez miesiąc zwiększą masę o 1,5 lub 2 kg (!). 4. Do 6 miesiąca prawidłowo przybierające niemowlę podwaja masę urodzeniową. 5. Po 3 miesiącu tempo wzrostu maleje.. Niemowlęta przybierają w okresie 3-6 m-cy 110 - 120 gram/tydzień, czyli ok. 500 - 540 g/miesiąc. W drugim półroczu przyrosty będą jeszcze niższe, początkowo średnio 375 g/mc, później nawet 270 g/mc będzie prawidłowe. Przy problemach z wagą dziecka, nalezy poradzic sie pediatry, doradcy laktacyjnego, wykluczyć chorobę i problemy ze ssaniem, zwiększyć częstotliwość karmień nocnych, a dopiero w ostateczności stosować karmienie mieszane. |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
a jak te skurcze czuć?
w którym obszarze brzucha? jak czuć skurcze porodowe?? |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Pytałam, ale widać nikt nie zauważył. Ile dziennie herbatek z malin pijecie?
#474 |
Zakorzenienie
|
hejoo
surka mnie tez polozna kazala sciagac pokarm, ale dalam spokoj, bo bylo go coraz mniej, tylko ssanie Aleksa pobudzilo laktacje i sie rozbujalo. nie mam nawalu, nie cieknie mi ot tak. Ale jest go tyle zeby sie najadl. A je roznie, raz malo raz duzo. Obserwuj mala i dawaj cyca ile sie da. A jak pokarm zaniknie to przejdziecie na MM, trudno. Najwazniejsze aby mala byla zdrowa i pieknie sie rozwijala.
#475 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
ja nie zakupiłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak widac nic nie dzialaja:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Czytam Was od czerwca, czyli od pierwszych porodów. Jestem mamą sierpniową 2012 i przyszłą mamą sierpniową 2013 ![]() ![]() Chciałam sie wcześniej ujawnić, ale nie zawsze mam czas Was nadrobić a przy małym dziecku to nie jest takie łatwe ![]() ![]() Kochane, gratuluję porodów, wspaniałych dzieciaczków ![]() Na początek wklejam Wam mój brzuszek z początku 36 tc. Teraz jestem w trakcie 37 tygodnia. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2013-07-20 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Dobra, lecę sprzątać... Idzia, umowa?
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.