|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
o ile sie nie mylę to w ciąży nie dają znieczulenia.
#2432 |
Raczkowanie
|
niestety waga wózka jest tak od 10 kg w górę szukam i nic jedynie jakieś kosmiczne modele które są nie ładne i mój Tż mówi że te lekki mogą mieć za słabą konstrukcje
![]() Co do zębów to wszystkie sobie na szczęście zrobiłam przed i mam zdrowe chociaż zrobiły mi się jakoś bardziej wrażliwe. Zawsze bałam się dentysty i nie chodziłam kilka lat ale teraz trafiłam na super i zrobiłam wszystkie w prawie na raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Dopiero co do domu wróciliśmy z TŻ. Byliśmy u stomatologa, bo TŻ przed wyjazdem chce poleczyć wszystkie zęby. Odprawiliśmy się już online przed lotem. Jutro zamykam konto bankowe i wymieniamy wszystkie pieniądze jakie posiadamy. Jestem padnięta tym gorącem. Leżę na łóżku w koszulce do spania tak mi gorąco, TŻ aż usnął. Dostałam wiadomość od siostry. Niestety poroniła, na USG lekarz dziś już nic nie zobaczył, tzn., że macica sie samoistnie oczyściła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na pewno każda z nas musi wybrać opcję która najbardziej odpowiada nam i naszej sytuacji ![]() Co do ruchów to ja takie dziwne coś poczułam po raz pierwszy ok 16 tygodnia, ale zupełnie nie byłam pewna czy to dziwne coś to maluszek. Po tygodniu doszłam do wniosku, że moje kiszki na pewno tak nie potrafią i to on. Natomiast od wczoraj nie mam żadnych wątpliwości bo po prostu czuję już konkretne kopniaki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-22 o 12:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a kiedy wylatujecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przeraża mnie ta ilość modeli w sklepach oglądałam i nic nie wpadło mi w oko ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam problem odebrałam wyniki robiłam je teraz w innym miejscu w morfologi mam mniej podanych rzeczy niż w ostatnich wynikach . i na skierowaniu miałam zapisane mocz z oceną osadu a Tu nie mam oceny osadu ![]() I nie wiem co robić powtórzyć ten mocz tylko teraz jechać tam gdzie ostatnio jechałam czy nie ? W ogóle ile średnio płacicie za morfologie i mocz w laboratorium na badaniach ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zadomowienie
|
W 1 trymestrze niekoniecznie, ale już od 2 nie ma przeciwwskazań. Spokojnie możemy dostać znieczulenie. Jak stomatolog kręci nosem to go po prostu zmieniamy
![]() Jeśli mamy niski próg bólu właśnie w kwestii zębowej to myślę, że gorszą krzywdę byśmy wyrządziły sobie i dziecku bez znieczulenia...męczarnia, stres, ból...nie wyobrażam sobie tego!
#2440 |
Raczkowanie
|
właśnie się okazało że moja znajoma ma wózek verdi max jest bardzo zadowolona i na wagę nie narzeka jedynie mówi że ciężko go złożyć , będę miła okazję go zobaczyć na żywo. Myślę że jedyny komis lub większy sklep z wózkami jest oddalony o jakieś 80km
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że dla mnie wyjazd z dala od rodziny to ciężka sprawa...z drugiej strony pewnie jakbym już wyjechała to człowiek by się przyzwyczaił. Wiesz ja chodzę na nfz więc nie płacę, ale gdybym robiła w naszym luxmedzie to za morfologie 9 albo 10 zł (nie pamiętam dokładnie), a za analizę moczu 12 zł.
![]() |
#2442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zgadzam sie z emma spacerowki sa teraz swietne.mi podobaja sie rozne modele espiro np,badz hauck |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oglądając wózki nie zdecydowałabym się też na taki na samych paskach skórzanych...miałam wrażenie, że jest aż za bardzo rozbujany i przez to mało bezpieczny. Oczywiście są też wózki które są praktycznie całkiem sztywne-te mnie też nie przekonują (wybredna chyba jestem ![]()
![]() |
#2444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie dostałam kartki do dentysty, tylko na karcie ciąży mam rysunek szczęki z zębami i gin powiedział, że mam iść po 16 tygodniu i dentysta ma mi zrobić przegląd, czyszczenie i wpisać to własnie w tym miejscu, gdzie mam tę szczękę na karcie. dają Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dziękuję, mam nadzieję, że szybko się zaklimatyzujemy. Będziemy się razem wspierać więc myślę, że damy radę ![]() Najgorsze jest tylko to, że siostra poroniła, a ja lecę tam w ciąży. Zaczyna mi być widać brzuch, niebawem pierwsze zakupy będę robić itp. I wiem, że jej będzie cholernie przykro. kilianna: to jej druga utracona już ciąża Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-22 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o wózkach. Ja jak zaczęłam oglądać w necie bliźniacze to jestem przerażona. U nas w mieście mamy dwa sklepiki z rzeczami dla dzieci i nie ma szans na obejrzenie wielu wózków pojedynczych a co dopiero powiedzieć o bliźniaczych - z katalogu sobie mogę wybrać. Nie wiem czy na tym się nie skończy - bo wątpię, żebym miała gdzie obejrzeć takie wózki.Już teraz czytam różne testy ale z tych co mają najlepsze opinie no to niestety ale mnie nie stać - ceny od 3 tys w górę.
#2448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() A jak Ty się w ogóle czujesz? ![]()
![]() |
#2449 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja narazie zastanawiam się nad takim 13kg tylko muszę najpierw jechać i obejrzeć na żywo w sklepie "pomacać se" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Wtajemniczenie
|
Relacje mamy bardzo dobre. Wiem, że nie ma niczyjej winy w tym. Jednak znam ją na tyle i wiem, że będzie jej bardzo przykro. Bo planowałyśmy już wspólne spacery, zakupy dla dzieci. Nie wiem, w jakim stanie psychicznym będzie za tydzień jak ją zobaczę. Nie wiem, czy już troszkę stanie na nogi, czy będzie bardzo załamana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.espiro.eu/files/pl/midi/e...1359036680.jpg Te inne maja faktycznie dwie raczki.Mysle,ze moglby byc problem z prowadzeniem jedna reka,co niestety zdarza sie w uzytku czesto. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Kurcze, dobrze że tak mówicie o tych zębach, przynajmniej na pewno nie zapomnę (moja dentystka, u której się leczę od liceum jest teraz ulicę ode mnie a ja u niej przeszło rok nie byłam) a zapisy są dopiero po 16-17
Coś czuję, że trochę kasy u niej zostawię, a zaraz kolejną na laserze, bo się okazało, że coś mi tam na oku siedzi:/ Shiloh, współczuję siostrze-a i Ty biedna, ja bym pewnie miała bezsensowne wyrzuty sumienia, że u mnie dobrze a jej się nie udało. Brak słów ![]() Dziewczyny z luxmedu, jak to jest, Wy musicie płacić za badania? Za coś jeszcze? Bo ja w medicoverze mam wszystko za free, ale dziecka nie mogę dopisać (takie mamy zasady w firmie), ale już mąż do luxmedu może. Coś wiecie, co obejmuje taki pakiet dla maluszka i jaki to koszt?
#2453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wózki to dla mnie jakiś kosmos. Mieszkam w osadzie leśnej, więc na spacery wózek musi być wytrzymały w terenie (las), natomiast nie mam możliwości bycia na macierzyńskim długo, za to jeśli będę musiała jechać do biura to mogę zabierać ze sobą dziecko, więc będę się z tym wózkiem targała non stop i to sporo po mieście. Więc muszę mieć jakąś multifunkcjonalną maszynę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja nie mam takiej szczęki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Namawiam siostrę żeby zrobiła sobie badania, bo tego musi być jakaś przyczyna. Ale ona jest uparta i nie chodzi do żadnego lekarza aby się tym zająć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samopoczucia to apogeum było w piątek. Musiałam się zwolnić z pracy bo nie byłam w stanie ustać na nogach. Wymiotowałam cały dzień a wieczorem poleciała mi krew nosa niezłym strumieniem. W sobotę jeszcze chodziłam kołowata - prawie cały dzień przespałam i od wczoraj jakby ciut lepiej. Cały czas mam zawroty głowy ale nie wymiotowałam ani wczoraj ani dzisiaj. Piję wodę z jakimś proszkiem (elektrolity?) i mimo, że to ohydne to chyba coś trochę pomaga. No i zaczęłam pić sok pomarańczowy - przynajmniej coś więcej niż tylko wodę (choć w sumie to mi nie przeszkadzało bo lubię wodę i dużo jej piłam i przed ciążą) No i najważniejsze - mogę sama osobiście otworzyć lodówkę i nie lecę od razu do łazienki ![]() Cytat:
Tyle dobrego, że chyba jesteśmy już zdecydowani na typ wózka - taki jeden za drugim ze skrętnymi kołami przednimi. Bo z takim jeden obok drugiego raczej nigdzie nie wejdę. - nawet do własnego domu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny , jak mija dzień ? Ja teraz leniuchuje w domku jeszcze dzisiaj i jutro wolne, a upał taki ,że się oddychać nie da.
![]() Rano byłam na wizycie u położnej . Siedzieliśmy z TŻtem ponad godzinę. Założyła mi kartę ciąży omówiła wszystkie rzeczy. Dała różnego rodzaju próbki dla mnie i już dla malucha oraz cudowną butelkę z AVENT. Choć mam nadzieję ,że sie nie przyda , bo strasznie chce karmić piersią. No ale cóż, wiemy już ,że mogę zrobić w przychodni 3D i oczywiście skorzystamy oraz jak chcę dodatkowe USG to koszt 17 euro, więc też będę każdorazowo podglądać maluszka ![]() ![]() Później objechaliśmy jeszcze 2 sklepy dziecięce. Spodobały mi się już 2 rodzaje mebli dla dzidziusia . TŻ wyszedł do pracy a ja na kanapie. Cicici współczuję takich ,,przyjaciół'' ja tutaj sama nie chciałam specjalnie szukać kontaktu z Polakami właśnie dlatego 100razy bardziej wole pogadać z Niemcem niż z rodakiem na obczyźnie. Tajeczka nie daj się , mam nadzieję ,że na zęba coś ci pomogą ![]() Ejani za babcie też kciuki ![]() Gosia 100 lat dla córy , tylko nie spij się oranżada za bardzo ![]() PawMaj13 miłego odpoczynku ![]() _Shiloh_ bardzo współczuję siostrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.