|
|
#2221 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
u mnie z teściem sprawa była prosta.. sam mi powiedział, że szanuje moją prywatność i że zostawia nas w spokoju Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za to ojciec wcale...nie wiem co lepsze tacie czy tesciowi cyckami swiecic;pCytat:
super ten link od Panii...to ja moze tgo soku nie ebde juz dawac, bo Pan powiedzial, ze nie wolno za czesto-lepiej wode;p |
|||
|
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkałam pół roku we Włoszech i troszkę wiem, o czym mówisz (o początkach, bo ja miałam wybór: zostać albo wracać). Ciężko być tak daleko od rodziny.
|
|
|
#2224 |
|
MBZ♥
|
Klementynko, Twoje mleko to jak nektar
![]() MamoNastusi, ależ Twoja Córcia ma wzrost ![]() Moderna, fajny post o rozszerzaniu diety ![]() Pani, Roszpunka też miała podaną tą feralną szczepionkę. Na początku panika ale dwóch lekarzy mnie uspokoiło![]() Ze szczepieniem to myślę, że dzieci przeciwników calkowitego szczepienia korzystają z ochrony jaką dają dzieci szczepione. Ten odsetek nieszczepień powinien być zarezerwowany dla dzieci obciążonych w wywiadzie. Przebrań na sesji było 6 ![]() Córko, karmiłam tylko przy Mężu, z tego samego powodu:to jednak moje piersi ![]() Liwka mam tak samo, kocham Roszpunkę całym sercem i nie wyobrażam sobie życia bez Niej ![]() Roszpunce smakuje dynia i zemniak aż mlaskała dziś. I pierwszy raz dostała łyżeczkę kaszki manny
|
|
|
|
|
#2225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam no i oczywiscie Gratuluje Cytat:
jak to dobrze ze to TYLKO sen nadrabiam dalej - laczac czas z gotowaniem Zupy - ogorkowej !! Emiliano juz spi |
||||
|
|
|
|
#2226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
party. u nas dziś 4 m-ce i imieniny były ______________ dałam dziś pierwszy słoiczek, a raczej 2-3 łyżeczki. w końcu zrobiłam jak kazała pediatra i dałam jabłuszko. potem dam marchewkę i dalej warzywa. po jabłuszku rewelacji nie było, zobaczymy jak dalej, dziś Jakub nie był zachwycony nowym smakiem. za to mama wspominała jak mi dawała jabłuszko (też jako pierwszy nowy smak), jak przy tym mlaskałam, jak mi smakowało. |
|||
|
|
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam Wam napisać - po ciemieniuszce zostało Krzysiowi na główce coś ma kształt łupieżu. Traktowałam oliwką przed kąpielą, dobrze myłam - i bez zmian. Do tego "obrzeża" twarzy miał lekko szorstkie.
Miałam próbkę Emolium płyn do kąpieli - i wczoraj i dziś odstawiłam dotychczasowy płyn Johnson's Baby na rzecz tego Emolium. I od wczoraj Krzyś ma śliczne włoski, bez łupieżu, a cała buźka jest gładziutka ![]() Czyli mam wrażenie, że ten Johnson's mi tak narobił... Miała tak któraś?Jakiego emolientu używać do skóry z problemami? Coś polecacie (prócz tego Emolium, bo już wiem, że dobry jest )?
|
|
#2229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za odwageno i co tez ta mama opowiada - jaka DIETA chyba sobie dietkę niech strzeli Cytat:
Cytat:
ad 2 - ale tym razem to NIE MY, moj tez sie o 3.45 obudzil ![]() ekhym ekyhm Cytat:
tak zaraz zapisze - jako lind do wypowiedzi moderny i zoabczcie ... jaka akcje wprwadzaja - DLA MNIE JEST ETO NIE DOUWIERZENIA ZE TAKIE COS MOZNA ZROBIC !!! - no ale to jest _Hameryka http://hipkiddo.pl/9624/one-decision...-samo-w-aucie/ idem dalej czytac ZUPA UGOTAWANA wyszla mi PRZEPYSZNA |
|||||
|
|
|
|
#2230 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Naprawdę fajna babka, a karmię przy niej bez problemu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przejrzałam ten wątek pobieżnie - mała wazy 1260g nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaka jest malusia. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzi W ogóle tak sobie pomyślałam, że całe szczęscie teraz są te inkubatory i sprzet umożliwiający uratowanie dzieciaczka.------------ Zapodam taki temat: Czasami jak patrzę na Kubcia to tak sobie myślę, że jestem w nim zakochana, a on we mnie Bo raczej chłopakowi będzie bardziej bliski tata a nie mamusia...
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-07-25 o 22:54 |
|||||
|
|
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łał ale biedulek zKacperka ma apetyt to niech je potem zrzuci, nie pojmuję jak można takim maluchom zakazać jeść jak mają potrzebę. A Mama bogata w pokarm (zazdroszczę)Cytat:
![]() Nosz kurka, znowu mi nie zacytowało wszystkiego tylko 2 posty ![]() nie wiem co jest ale wkurza mnie to... Mini powrót z fb bo już stron naprodukowałyście dzisiaj więcej ![]() Dobrej nocki słodkich snów |
||
|
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi mama mówiła że ja nie chciałam słoików i sama musiała gotować Cytat:
dobranoc
|
|
|
#2234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w PL nie słyszałam o takich przypadkach, głośno tylko było o psach zostawianych w samochodach podczas upałów, też poumierały... Chryste, niektórzy ludzie to albo bezmózgie yeti, albo s☠☠☠☠... bez serca ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Już wybiegam nawet w przyszłość bardziej odległą, że się wyprowadzi, nie będzie odwiedzał... Tak mi smutno wtedy...Też mamy wspaniały kontakt, TŻ pracuje, więc wiadomo, że na razie to mama jest ta najważniejsza i najlepsza A potem chłopaki dorastają i mama idzie w odstawkę... Ale na razie taka miłość obustronna, chcę żeby to trwało i trwało i trwało...
|
|
|
#2235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no to jestes Mutantem .... no chyba ze mialam ZZO to jestes mini-Mutantem Cytat:
Cytat:
biedny Kacperek ... milosci kochana - ciocia z Emiliankiem 3maja Megasne by wszystko poszlo Mega sprawnie to i ja sie dolaczam do zyczen Cytat:
Cytat:
![]() kazdemu moze sie zdarzyc taki ''kalafiorek'' aaaa udalo mi sie was nadgonic - strona po stronie i mozna isc spac ahahaa
|
||||
|
|
|
|
#2236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ze zaden ''arab'' w szkole mi go nie zmieni Cytat:
ja mam nadzieje ze Emiliano bedzie mnie kochal tak mocno jak ja jego a ze dzieci czasami sie ''wstydza'' rodzicow, no czasmi w trakcie dojrzewania tak sie dzieje - po prostu kolej rzeczy tak myslemCytat:
no ale jak pomoglo - to suuuuper Cytat:
isc gdzies bez dziecka - by ono samo zostalo w aucie - chociaz jakby mieli uchylone okno - ale NIC NIE MOZE usprawiedliwiac takiego zachowania !!! oka ide bo Milus sie obudzil dobrej nocy |
||||
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
A moj Syncio to jest Aparat wam mowie
Slysze ze sie obudzil - zrobilam Butle i ide do sypialni - ale HaLLo no cos mi za cicho - wchodze a TEN SPI w najlepsze, haaa musialo cos sie mu snic i gaworzyl przez sen . No ale jak juz butla ciepla byla zrobiona Hoooop na reke i Na Spiocha 125 ladnie poszlo, nioo pod koniec troszke pomagalam naciskajac troszke palcem ale Jaki jest Efekt - Smacznie Chrapie dalej w lozeczku. No wiec teraz serio serio lecem spax Leb mi peka - dol mnie boli wrecz bym napisala ze mnie Napie....papier ...!!! A ketanolu jak nie znalazlam tak nie mam :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza?
![]() Hejka ![]() My jak w zegarku pobudka po 6 Akurat tz zbiera się wtedy do roboty, więc idealnie ![]() Despa - ale też po Johnson's miała jakieś problemy skórne? A te żele czy płyny Hippa w Rossmannie są? Dziś moja Mama wraca z Mazur, ciekawe jak Ją Krzyś przywita..? Może nie pozna?
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-07-26 o 06:58 |
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia pisalysmy juz kiedys o produktach m.in.Johnsona, ze czesto podrazniaja skore dziecka.
Emolium jest na bazie parafiny, to produkt do tzw. zadan specjalnych, do codziennych kapieli (zdrowej skory) wedlug mnie sie nie nadaje. W ogole codzienne kapiele, do tego w roznych plynach myjacych, pieniacych sie, z gabka sa przesadne dla skory takiego maluszka - on na razie sie nie brudzi, nie poci jak dorosly - wedlug mnie tak czeste draznienie skory srodkami myjacymi moze delikatnej skorze zaszkodzic. Ja juz nie pisze o takim ekstremum jak my bo ja kapie 2 razy w tygodniu, doslownie kilka minut, czesto uzywajac tylko czystej wody lub odrobine plynu z weledy lub olejku migdalowego. Ale uwazalabym na stosowane srodki myjace na co dzien ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Kasia dzieki za przypiecie posta o zywieniu - ale ja napisalam go w sporym skrocie, on nie jest pelny - tam wiele brakuje - mnie chodzilo tylko o te nieszczesne warzywa w diecie ![]() Tam trzeba by jeszzce dopisac o jajkach, rybach, mleku, jogurtach, przekaskach, napojach itp. I wedlug mnie takie plany i tak kazdy powinien dostosowac indywidualnie. Moe pozniej uzupelnie choc troche ten post
|
|
#2241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
Poki co jest oki. Probuja Malej dawac nawet butle wiec to powinno przyspieszyc pojscie do domu, no ale niestety trzeba sie z tym liczyc ze miesiac pewnie ponad zostanie. Ona miala to co ja gestoze, Mala ur sie w 33 tyg ciazy ale jak u mnie lozysko wczesniej przestalo pracowac stad Lilka jest taka Mala. Ale 33 tydzien to naprawde duzo Poki co pozwolili jej z Nia zostac. Demeter moze zburze twoj obraz tego ze inkubatory i medycyna ratuje to - niestety nie zawsze i czasem moze i ratuja ale masz dziecko warzywo. wczesniactwo niestety b. czesto odciska sie pietnem na calym zyciu dziecka i tu nie mowie juz o jakiejs duzej niepelnosprawnosci (chociaz jest wiele takich przypadkow) ale czasem nawet o takich ☠☠☠☠☠☠☠ach jak problemy z koncentracja, nadpobudliwosc, zdolnosci ruchowe...jeden pieron wie tak naprawde na co wczesniactwo sie przelozy a w przypadku Lilki czy mojej Natalki dochodzi jeszcze ta cholerna wlasnie hipotrofia, co powoduje ze dziecko ma znowu trudniej.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
||
|
|
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna -musiałam przegapić tę rozmowę.. Normalnie używam kilku kropelek Musteli do wody, nie wiem co mnie podkusiło żeby ten Johnsons jeszcze używać.. A ten olejek to jaki?
|
|
#2243 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() też już nie wierzę w te hasełka ![]() Cytat:
![]() mnie chłop na początku chłop zapytał, jaki mam stosunek do tego że ktoś ze znajomych będzie patrzył. Powiedziałam, że OK - że nie traktuję karmienia jak nabożeństwa itp. generalnie zawsze wychodzę do drugiego pokoju, ale nie mam nic przeciw jeśli ktoś przyjdzie i patrzy (a raczej nie miałam, bo teraz nie można się odezwać, ruszyć, radio musi być wyłączone, bo dzieciaka wszystko rozprasza). Kiedyś koleżanka przyszła ze nami i tylko usłyszałam, że "rajuuu, twoje cycki są wielkie" (jakbym nie wiedziała ).ale oczywiście moja mega t. nie potrafi uszanować granic i na nic się zdają lodowate spojrzenia. Dociera dopiero jak warknę byliśmy ostatnio u niej i przyszłam nakarmić młodego (z dworu) - siadłam w salonie i karmię. wtem wchodzi t. i stawia pierogi - sobie, chłopu, mi ( ) i zasiadają do obiadu a ja robię za TV. Jak u Kiepskich... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jak to Księżniczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hehe ja sobie zdaję sprawę, że jest to miłość jednostronna bidny nie ma wyboru a że drze się czesto, to chyba nie toleruje tego wyboru losu Właśnie mi chłop uświadomił, że powinnam dziś wyjść z domu i zrobić zakupy-prezentowo-annowe... aaa! znów tour koncertowy będzie miał mój syn
|
|
|
|
#2244 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miejmy nadzieję, że szybko się przyzwyczai do nowego trybu karmień. Cytat:
Przypomniał mi się tekst policjanta, jak mi ukradli tablice rejestracyjne w aucie. Co prawda to było w Niemczech, ale musiałam też u nas zgłosić, tzn, tak mi się wydawało, bo w odpowiedzi usłyszałam - "i co, mam panią teraz zastrzelić, bo ktoś pani tablice ukradł" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo co innego, jak się karmi przy kimś, przy jakimś chłopie zwłaszcza i ten szanuje prywatność i nie przygląda się i nie patrzy a co innego jak wlepia te gały jak w by był w kinie. Miałam coś jeszcze napisać, ale na samą myśl o teściu się wznerwiłam i zapomniałam
|
||||||||
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama po raz kolejny pytala, czy pediatra nie kazala mi odstawic ciastek i drozdzowek, zey Kacper schudł....,a przydałoby sie, ale mamie ![]() Głupia ja matka, wczoraj Kacperek taki mial problem z zasnieciem, ja sie głowiłam, czczy to przez marchewke, a przeciez on mial wczoraj szczepienie....o 22 mierzę temp., a tam 38,1 podałam peditamolczy jak to sie nazywas i spadla, o 3.30 to samo i teraz znow temp. zaczeła rosnąc...ile moze trwac taka goraczka poszczeienna? |
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie zawsze przytyka w obliczu takich zachowan i celna riposte mam po pol godzinie u nas mowia, ze tydzien dziecko ma prawo byc "inne". goraczka do trzech dni.
|
|
|
|
#2247 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Cytat:
Co do tego odchudzania, to ja bym się jakoś na maska nie wkręcała.. jak się da zrobić przerwę 3 godzinną to się da... jak się nie da to się nie da... On serio z tego wyrośnie ! Cytat:
Cytat:
![]() Czekoladę jadłam gdzieś w 3 miesiącu - ale to u każdego dziecka będzie inaczej bo chodzi o alergen kakao chodzi, na szczęście w wyrobach "czekoladowych" najczęściej kakao tyle co kot napłakał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...zla,na,zakupy/ a serio jak się poszpera w googlach to niestety pełno przypadków i z pl i z norwegi nawet czy włoch. Głupota niestety nie ma obywatelstwa Co do J&J tak jak Moderna napisała, było tu już kilka dyskusji o tym i wszyscy uznali, że to najgorszy syf do kąpieli. [ Cytat:
. Ja ogólnie karmię przy wszystkich, mężu mojej matki, znajomych etc A w zasadzie jak panika karmiłam, bo ostatnio mi się młody dekoncentruje w takim tłumie - więc wychodzę obok do pokoju, a ktoś ewentualnie przyłazi.. A zwłaszcza piszczące dzieci go dekoncentrują.. No ale u Teściów... też udaję, że się krępuję ha ha żeby mieć trochę czasu odpoczynku od nich, a oni taktowni więc nie naruszają moich zasad I mam 30 minut na wiżaż albo inny internet z telefonu
|
|
|
#2248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak tak można zrobić! W głowie się nie mieści. Jak można być tak nieodpowiedzialnym Ale Ci ludzie którzy wcześniej przechodzili mogli zareagować!
|
||||
|
|
|
|
#2249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na szybkiego coś odpalę, a potem, po czasie właśnie, myślę sobie- mogłam mu to i to powiedzieć Cytat:
Ten mój teść to w ogóle jest masakra. Przyszedł do mnie do szpitala w odwiedziny ( nie wiem po co, nikt go nie zapraszał potem jeszcze coś gadał do niej, ale już nie pamiętam co.Ale ma jedną dużą zaletę. Jest strasznie obrażalski, więc jak mnie wkurza, robię albo mówię coś, żeby się obraził i potem jest spokój na jakiś czas, bo się nie odzywa Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-07-26 o 08:55 |
||
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do kapieli uzywam tez od czasu do czasu kosmetykow z weledy z nagietkiem. Moze kup w Rossmannie cos z marki babydream albo Hipp - corka_rosy dziekuje za linki paniki przeczytalam, bardzo ciekawy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

Potem TŻ ogłaszał: Teraz Magda idzie karmić i zamyka się sama w pokoju!
Zresztą akurat teściowa mi nie przeszkadza, gorzej z teściem. Mleczne czy nie, to są jednak moje cycki.
moja nie była bardzo pulchna, bo ta waga się po długości rozłożyła, ale widzę, że Twoja znacznie krótsza więc się namęczyłaś chyba?

Z tego co się zorientowałam jest większa niż dziewczynki tu na forum, co mnie trochę martwi... ale ponoć dziecka na piersi przekarmić się nie da.
mam dość wszytskiego, ręce mi opadają i sił ani weny na nic
jak to dobrze ze to TYLKO sen 

Miała tak któraś?
W ogóle tak sobie pomyślałam, że całe szczęscie teraz są te inkubatory i sprzet umożliwiający uratowanie dzieciaczka.
Bo raczej chłopakowi będzie bardziej bliski tata a nie mamusia...
Dobrej nocki słodkich snów
Tak mi smutno wtedy...

przeczytalam, bardzo ciekawy