|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Nie chciałam wywołać jakiegoś smutku ![]() I uwierz, że doskonale Cię rozumiem! Ciuszków mam kilka nowych, bo teściowa dała nam kasę, żebyśmy coś dla wnuczki na wyprzy kupili. No to mamy chyba 6szt. body. I spodnie nowe, co w KappAhl'u kupiłam z rabatem. A tak mam wszystko z lumpka i allegro. I też w bardzo ograniczonych ilościach - najwyżej będę prać ![]() Wózek kupują dziadkowie - i jeśli podtrzymają swoją propozycję i oczywiście będzie ich na to stać (bo nie zgodzę się, żeby odejmowali sobie od ust żeby kupić wypasiony wózek!), to będę miała taki, jaki wybiorę ![]() I pewnie mogłabym dostać od nich 3tys na wózek, a kupić taki za tysiąc i resztę wsadzić na konto, ale to oszustwo wobec nich. Zwłaszcza, że niesamowicie się cieszę na wnuczkę i cieszą się, że będą mogli kupić wózek, jaki sobie dawno upatrzyłam. Jak to wyjdzie, to się zobaczy, ale generalnie ten zakup nam odpada ![]() Łózeczko kupimy w ikei - to jedyne "szaleństwo". A tak wybieram wszystko, co najtańsze. Przewijak dostałam od przyjaciółki po jej małej, poduchę do karmienia też. Ale jak sobie podliczyłam te wszystkie drobiazgi typu nożyczki do paznokci, płyn do kąpieli, waciki, gaziki itp., to wychodzi mi ładnych kilka stów - i to bez rzeczy dla mnie do szpitala ![]() Koszule do szpitala też koło 100zł wyjdzie za 3-4 szt. Ja nawet szlafroka nie mam! ![]() Pokoju też Mała mieć nie będzie - raptem kącik w naszej sypialni. I nie będzie ozdobiony. Odświeżamy sypialnię, owszem, kładziemy tapetę, ale w sumie tylko dlatego, że mamy bardzo podrapaną przez koty, a nie wyobrażam sobie potem robić remontu przy dwóch kotach i Ninie. Już z samymi kotami było ciężko robić remont w dużym pokoju ![]() Ale tapetę też wybrałam z tych najtańszych i teraz np. zastanawiam się, z czego uszczknąć, żeby kupić farbę na sufit... Ale masz rację - jesteśmy cudownymi kobietami i wychowamy nasze dzieci w domach pełnych miłości ![]() ![]() No ja też bym tak do teściowej nie powiedziała ![]()
![]() |
#2822 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam jeszcze drugi kawałek tego materiału i zastanawiam się co z niego zrobić ![]() ![]() jak zrobię obiad to nadrobię co pisałyście ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2824 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie umiem oszczędzać
![]() Magalska extra, nada się, przecież za takie same trzeba w sklepie kupękasy zapłącić ![]() ![]() ![]() Lineczka fajna taka kanapka ![]() Karinka ale lekarz nic bliżej nie mówił co mu nie pasuje w usg? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wiesz co... może by wsadzić u góry i na dole jakieś patyki/listewki/rurki i je zaszyć tam, żeby po obciążeniu kosmetykami Ci się nie zwinął do środka? Tylko że wtedy będzie problem z praniem ewentualnym ![]() Cytat:
![]() My też często mamy parę zł do końca m-ca (jak np. teraz), a wypłaty oboje mamy 10tego ![]() Ech, widzę że wywołałam smutny temat... Przepraszam ![]() Cytat:
![]() Dużych centrów nienawidzę - i zauważyłam, że wiele rzeczy mają dużo droższych niż Biedronka, Lidl czy nawet Polo ![]() I kompletnie nie mogę się tam odnaleźć, a po chwili krążenia już mam dość... Także omijam! Cytat:
Na pewno wszystko ok ![]() Tak jak mówisz - gdyby to było coś poważnego, to od razu by Cię położył ![]() Cytat:
![]() DZIĘKUJĘ! ![]() Ps. Oszukane spaghetti gości u nas b.często ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-07-30 o 13:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Aaby- ja na nożyczki, chusteczki szczoteczki płatki, patyczki oliwki basamy kremy na odparzenia i do ciałka, plyn do mycia, smoczki, proszek do prania - no ni wiem co jeszcze w każdym bądź razie brakuje mi termometru i butelek i pampersów dałam 129 w ross. nie kupowalam wszystkich tych najtańszych, bo kupiłam i z Johnsona i z nivei i kilka z Babydream,. sprawdz promocje bo ja trafilam na chusteczki 4op za 10 zł z babydream- rossmanowskie, ale polecane przez znajomą i srokę, a do tego dostałam z nivei chusteczki w gratisie. Nożyczki obcinacz i pilniczek-zestaw kupiłam za 6,90 .. za szczoteczkę i grzebyk zapłaciłam 7 zł- był akurat przeceniony z 17. .. sprawdz sobie ile Cię to w ross wyjdzie..
![]() |
#2827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zrobiłam raz - ja lubię bardzo, ale mąż zje jeden i go mdli (nie wiem, co on ma z tym żołądkiem ![]() ![]() A mrozisz surową mortadelę, czy taką opanierowaną? Ooo, w Ross sprawdzę ![]() ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-07-30 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
macie racje- w wiekszych sklepach jedno super promocja a inne 3xtyle.
ale zauważcie też że np. biedronka oszukuje na gramaturze. masło osełka jest tańsze ale nie ma 400 g tylko 375 - a wszędzie jest 400 sprzedawane. ![]() ja cenię sobie tak KAUFLAND- świeże i ładne i tanie owoce i warzywa INTERMARCHE- świeże mięso, mega promocje na wędliny, i pyszna kiełbasa robiona na miejscu TESCO- bo jest całodobowe, wszystkie inne do 9 jak ja jeszcze w pracy albo dpoiero wychodze BIEDRONKA- konkurencyjne ceny niektórych produktów- 'tanie' słodycze i fajne promocje czasem LIDL- świeże pieczywo nawet o 20:40 ( ostanio gorące do domu doniosłam ;d ) CARREFOUR- kupisz wszystko
#2830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zazwyczaj mrożę surową, ale zdarza się że niby ma ktoś przyjść na obiad a nie przychodzi i jak juz mam opanierowaną to wrzucam taką do zamrażarki. Nie wiem czy to zalezy od produktu, ale na mięsie nie robi mi się lód tak jak np na wędlinie i jak zamrożę schaba czy cos nawet usmażonego to ak sie rozmraza to nie robi mi sie z tego taka ciapa i wtedy wystrczy podgrzać, a czasem na niektórych produktach mi lód osiada i rozmamla mi to dnie że czasem sie kupy nie trzyma i traci smak.. dlatego zanim zamroże 3 rzy zastnawiam się czy zamrozić surowe, usmażone, czy wstępnie przygotowane.. ![]()
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Rybko to zarządzasz budżetem podobnie do mnie
![]() Ja w ogóle pilnuje promocji i ceny za kilogram, bo ceny opakowań z reguły są niewspółmierne do ceny zawartosci i wiele z nich bardziej oplaca sie kupić większe. A ja zupy mrożę, w słoikach albo pasteryzuję. A mięso, np szynka służy u nas tez jako schabowe,świetnie się do tego nadaje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2834 |
Zakorzenienie
|
nie powiedziałam że jest tanio, powiedzialam ze jest wszystko. Bo kupisz praktycznie wszystko,
np w intermarche nigdy nie kupiłam kawy i słodyczy- cena mnie zabiła a w carrefour mozesz kupić na wagę tak samo w Kuflandzie. w kaufie jest mniejszy wybor kosmetyków niz w carrefourze,.. ale carrefour jest droższym sklepem. U nich wiecej promocji ale i wiesze ceny popularnych produktów..
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() ![]() Szynki jako schabowe nie znam, robie często pieczen i jakiś sosik do tego albo włąsnie gulasz, ale np. z karczku robie 'rolady' a karczek tez nie drogi.. co do tych opakowań i promocji- masz rację czasem sie trzeba dobrze zastanowić czy się opłaca wziąć to .. np ostatnio była promocja- kupując 2 cole 0,5 l ta druga 50%taniej.. yhy.. jedna kosztowała 3,95 .. gdzie normalnie za 2,60 kosztowała ![]() ![]()
![]() |
#2838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też bym coś poszyła ale mam maszynę znowu zepsutą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||
Raczkowanie
|
mnie też
![]() ![]() Cytat:
![]() Lekarz powiedział tylko tyle, że nie podoba mu się ułożenie, że nóżka jest jakoś dziwnie. I trochę odstaje dzidziuś ze wzrostem i wagą. A, że ja jestem "podwójna" to woli dmuchać na zimne, i załatwił mi przyjęcie do szpitala a ma mnie tam badać jakiś profesor, który podobno ma duże doświadczenie przy tego typu wadach ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do owoców to się zgadzam. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- ja zauważyłam to że mój A. jak idzie na zakupy to nigdy nie bierze ze sobą siatki tylko kupuje te eko, i tu 8 groszy tam 8 groszy i kiedyś pojechał na świateczne zakupy i na same siatki 5 zł stracił ( z tym że brał te większe) a w domu się szuflada nie zamyka.. niestety robi tak do dzisiaj jak mu nie wsadzę w kieszeń siatki... i tak sie potem dzieje, 5 złtu, 2 złote tam itd.. albo on nigdy nie idzie z listą.. tylko kupuje co po drodze widzi.. od pewnego czasu robie mu nieziemską awanture jak tak zrobi wiec juz powoli się uczy.. ![]()
![]() |
#2841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Za glukozy bez zyganka i wszystkie wizyty :kciuki
Mya - za dzisiejszy wypis ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie Ci się trafiło z tą paczką , pozazdrościć . JA wiem o co CI chodzi . Uczucie jakby dziecko się otrząsło z czegoś , albo miało takie chwilowe drgawki ? Ja tez to czułam jeszcze ne dawno , bardzo się wystraszyłam , czy to jakas padaczka czy co ? W necie nie umiałam nic na ten temat znaleźć , bo wszyscy pisali że to czkawka , a ja wiem że to cos innego . W każdym razie ze dwa tygodnie już tego nie czułam , a znajoma mi powiedziała że czasem dziecko się tak rzuca w związku z rozwijaniem się układu nerwowego . NIe wiem ile w tym prawdy :bezradny: Cytat:
![]() Gorzej jak będę już po terminie , to się nie wymigam Cytat:
![]() ![]() A co do snu ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry . Stary odprawiony do roboty poszedł , a ja leżę - strasznie się dziś czuje . NIe wiem jak już siedzieć , brzuch uciska. W nocy 4 razy wstawałam tak nie wygodnie , a rano jak się obudziłam to myślałam że mi główka między nogami wystaje ![]() Młoda się obrócila do porodu , nie mam wątpliwości .. Jeszcze 8 tygodni ![]()
![]() |
#2843 | |||
Zakorzenienie
|
aż tak źle to nie. ale lubi zmuszać do jedzenia... a ja tego nienawidzę. jak czegoś nie chcę to nie jem... nawet w Wigilię, gdzie niby powinno się skosztować wszystkich potraw... i atmosfera u mnie w domu rodzinnym jest duuuużo lepsza... nawet jak jest włączony tv, to jest mnóstwo gadania, śmiechu... u teściowej tego brakuje...
Cytat:
Cytat:
ale bratowa baardzo nie lubiła, jak ktoś dotykał jej brzuch Cytat:
![]() ![]() ![]() ja się już swojej wizyty doczekać nie umiem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do listy.. czasem uda mi się kupowac z listą, czasem nie ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
boże jak ten czas leci.. to u mnie w piatek będzie 10 tygodni? o ja Cie kręcę... Cytat:
![]() ![]() PRZEZ WAS JESTEM MEGA GŁODNA. JAK ZJEM I wyląduje tam gdzie nie chce, to będzie WASZA WINA ;D ![]()
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zakorzenienie
|
wiecie co? powiedzcie czy u Was w mistach też jeżdża takie rzęchy zamiat normalnej komunikacji miejskiej? U nas wczoraj w drodzę na pętlę autousową spłonął bus. na szczęście nikt nie jechal w nic no ale jakaś masakra co to ma być.. a jakby ludzie byli w środku? bo kierowca zdążył uciec..
aż zaczęłam się bać.. mogliby zainwestować w coś a nie dawać takie rupcie :/
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
u mnie nie ma komunikacji miejskiej :P
ale za to przegubowce jak jeżdżą w PKS'ach to się w nich podłoga załamuje i tez czasem się palą ![]() mój TŻ ma wolny czwartek i piątek... boziu całe 4 dni z nim muszę wytrzymać ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-30 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam się mega głodna podczas przebierania tych ciuchów... teraz robię sobie frytki !
![]() ![]() Ogólnie mam jakiś dzień narzekania... Wszystko jest nie tak. Ja się martwię o brak kasy a TŻ dzwoni zadowolony że felgi do samochodu za 600zł kupuje, no nic tylko sobie w łeb strzelić ![]() Odechciewa mi się coraz bardziej wczasów bo zastanawiam się z czym ja tam pojadę tak właściwie, w portfelu ani złotówki nie mam w dalszym ciągu. Sukienkę ślubną kupiła mi mama... aż mi głupio że ciągle ona mi coś kupuje, jak nie na wózek mi dała, to kołdre i poduszki kupiła, teraz sukienkę... Jadę na wakacje żeby drzeć kase od rodziców... taka jest prawda. Pocieszam się tym że wygrzebałam kilka ładnych ciuszków z szafy i będą mi służyć do końca ciąży, także choć jeden + w tym wszystkim ![]() Poza tym tak jak większość z Was martwię się tym że nie mam większej części wyprawki dla Jaśka, a tu w międzyczasie jeszcze ślub się nam szykuje i kolejny wielki wydatek - oczywiście teściowa zaczyna wymyślać kogo powinniśmy zaprosić i wczoraj zrobiłam awanturę że nas na jej kaprysy nie stać. W końcu wyjdzie tak że na ślub zaproszę tylko swoich rodziców Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-30 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh Domi.. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.