|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Lineczka a jak Tobie wyszedł termin porodu na 5.11 jak 2 tygodnie wcześniej ode mnie mialas OM? Były jakies zawirowania z cyklem?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2552 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Pytanie jest, czy jesteś zadowolona i czy się jakoś specjalnie rysują? Bo pamiętam, że kiedyś je oglądałam w ikei i już tam ekspozycyjne były strasznie porysowane, a przecież nikt na nich nie jadł i nożem nie machał ![]() Tylko nie dam sobie głowy uciąć, czy przypadkiem nie patrzyłam wtedy na mat ![]() I tak się zastanawiamy, czy je kupić, bo mamy już takie brzydkie wyszczerbione i nie mogę na nie patrzeć, a nie stać mnie na drogą zastawę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Tapeta do sypialni zamówiona! ![]() Jak się uda, to jeszcze w sierpniu odświeżymy sypialnię i będzie spokój ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przez całe swoje życie mam zawirowania z cyklami ![]() świeci u mnie słońce, na termometrze jest 28,8 stopni, wiatr wieje że mało głowy nie urwie - ale jest fajnie i na dodatek zaczyna grzmić ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-30 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
Lineczka a Twoja ginka pracuje w szpitalu? Bo powiem szczerze ze w szpitalach z reguły jak nie masz "wzgledow" to TP liczą według czarodziejskiego kolka czyli OM. Mało kogo obchodzi kiedy miałaś owulacje :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2555 | |
Wtajemniczenie
|
23 stopnie, wietrzyk i chmury - tego mi trzeba było do szczęścia. Pootwierałam wszystkie okna i wieeeeetrzę! Cudownie
![]() Noc miałam okropną, strasznie sie zgrzałam, ciągle byłam mokra a spałam bez przykrycia. Do tego komary - 3 razy wstawałam bo mi brzęczało nad uchem i wybijałam te cholery. I tak mnie podziabały i cała się drapię. Mam nadzieję, że dziś w nocy w końcu sie wyśpię. Do tego jeszcze rano mi się chyba macica postawiła, bolało i wyprostować się nię mogłam. Podbrzusze mi się w taki stożek zrobiło...Wzięłam nospę i przeszło. Wczoraj też mnie troszkę rano bolał brzuch i tak się zastanawiam może to dlatego, że śpimy na innym łożku... sama nie wiem. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy. Widzę, że dzisiaj "glukozowy dzień". Trzymam kciuki za wszystkie testujące. Gratuluję kolejnych tygodni! Trele jadę do Ciebie rodzić! Świetne macie te porodówki no ale jak mnie mają po 2h wypisać to nie wiem czy warto :P Też wczoraj oglądałam fotki z tego szpitala w którym chcę rodzić i tak to wygląda: http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...60&menu_id=442 http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...60&menu_id=442 Coś pisałyście o masowaniu krzyża przy porodzie. U nas w szpitalu oferują takie cosik do łagodzenia bólu (TENS) http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...id=432&page=20 - warto poczytać Rinco gratuluję synka! Jak to u Was było najpierw powiedzieli, że będzie dziewczynka? W którym tygodniu? Przepraszam bo nie pamiętam. Dominik - śliczne imię ![]() Cytat:
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() ![]() wiesz co Dzidzia, tak teraz pomyślałam dzięki Tobie, że ja może będę już przygotowana na poród na ten termin z @... a i tak mam jakieś przeczucia że jeszcze w październiku urodzę ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-30 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() korzystałam z WomanLog czy jakoś tak i zaznaczałam kiedy był seks a potem już zapominałam i wtedy zaskoczyłam :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
Chyba coś ze mną nie tak. Na polu 23 stopnie, a ja się pocę jak dzika świnia. Biegam co chwila pod prysznic, a dopiero 10
![]() ![]() W czwartek jedziemy do Teściów ogarniać te meldunkowe sprawy i nowy dowód. Już mi się nie chce ![]() ![]() ![]() Na obiad dziś leniwe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Rozeznanie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Witam,jednak nie daje rady was na bierzaconsledzic,wiec pewnie bede wpadac z doskoku
Ja ciagle troche sie martwie o ten swoj cukier:/skontaktowalam sie z polozna i dostalam skierowanie donporadni diabetologicznej i tam beda sie mna dalej zajmowac.wizyte mam w czwartek o 8.szczerze mowiac mam nadzieje,ze da sie dieta wszystko zalatwic,pewnie bede musiala jeszcze raz przejsc badanie obciazenia glukoza...ale naprawde nie widzi mi sie klasc do szpitala ![]() Wizyte u gin.mam 6.08 na 9:20 (mozna wpisac na pierwsza strone) Pozatym martwi mnie,ze maluch jakos tak mniej sie rusza od 2dni.delikatniej i mniej...moze te upaly tak dzialaja i na niego.a wasze pukcze jak?tak samo jak w kazdy inny dzien zwawe? TRELE pieeeeekne mebelki,lozeczko,przewija k,szafa....bardzo "lubie to!" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tjaaaaa ![]() ![]() ![]() Mnie coraz bardziej przeraza wizja drugiego dziecka.Szczegolnie w dni, kiedy jestem zmeczona, chora a syn wymaga uwagi.A gdzie tu drugie..W innym klubie dziewczyna pisze, ze od dnia narodzin corki, a ta ma prawie 3 lata, nie przespala ani jednej nocy,pobudki co 1-3 godziny. Przeraza mnie wizja kladzenia dwoch maluchow spac. I ze maluch bedzie budzil pierwszego i nawzajem. A ja niewyspana bede chodzic jak zombi ![]() Cytat:
Cytat:
ale dzis fajna pogoda!!!! w końcu normalnie się oddycha... choć ja i tak w klimie siedzę hehe ![]() Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-07-30 o 09:15 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, na razie używam ich dosyć często i w sumie to ja mam też błyszczące zmywają się w zmywarce i nie ma na razie śladów użytkowania, nie rysują się. Ale nie wiem czy w przyszłości w pewnym momencie nie znajdzie się jakaś rysa na nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tak czytałam, weszłam sobie na opinię na necie, powiem Ci że mam problem. Wiele osób odradza mi poród w Bytomiu, teraz po Twojej opinii i internecie stwierdzam że tam tez nie chcę.. no nie wiem... MYŚLĘ nad tymi Katowicami jednak.. Tylko pytanie do dziewczyn Czy tam robią problemyu jak nie jesteś od nich z rejonu??? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() deszcz pada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A długo je macie? ![]()
![]() |
#2568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się i ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie proszę o poradę- nawróciły biegunki.. czy też uwazacie ze powinnam iść wcześniej do lekarza? bo zaczynam sie martwić.. one ustają na 2-4 dni i potem znów to samo... i zastanawiam się nad wizytą za tydzień a nie dwa.. Już polowa wątku ![]() Trele- śniłaś mi się.. że przyjechałaś do radzionkowa i poszliśmy do parku na plac zabaw zobaczyć czy jest tam bezpiecznie dla naszych dzieci- i tak sie tym jarałyśmy że zaczęły mi się skurcze i odebrałaś mój poród i na wadze kuchennej zważyłaś mojego Kacpra- ważył 1009g. ![]() ![]() ![]() kciuki ![]() ![]()
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz sny ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mówiłyście ostatnio o jakiejś piłce, do ćwiczeń. Jaka to ma być? bo mam ta z rogami do trzymania albo to chyba nie o to chodzi ![]()
![]() |
#2571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale masz sny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam ![]() poducha z Lidla przetestowana - śpi się świetnie! Tż mi się wygrażał, że mi ją zabierze ![]() ![]() Leoś się wczoraj mało ruszał, ale przypuszczam, że to przez upał i to, że dużo łaziłam i go usypiałam cały dzień ![]() Tż bezczelnie obudził mnie o 8 telefonem, to wstałam i upiekłam ciasteczka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- A sny to macie GENIALNE! ![]()
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
Wiesz co talerze mam od lutego, zmywam je w zmywarce od kwietnia. Z tym że jeden jedyny szkopuł jest, że największe talerze ledwo się mieszczą w zmywarce 45.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
Ostatecznie nie piłam dzisiaj nic co by miało związek z glukozą :/ Miałam iść na 8.30 ją spożyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciłam na górę i mówię że wchodzę bez kolejki bo mam już wynik z EKG , na co babka do mnie (siedziała tam wcześniej i widziała że normalnie sobie zajęłam kolejkę)że osoby uprzywilejowane wchodzą co trzeci pacjent.A ja jej na to że przecież normalnie w kolejce byłam i weszłam jako 3 tylko teraz byłam na badaniu i że póki co to jeszcze nie korzystam ze swoich przywilejów, a powinnam.To się zamknęła. Jeśli by ten gość tylko słowem się odezwał i powiedział że jest dawcą krwi przepuściłabym go bez problemu.A on po prostu przyszedł,nawet dzień dobry nie powiedział,usiadł i się władował na chama.Nienawidzę takich sytuacji ![]() No ludzie k.uźwa nic nie zrobiłam,zajęłam sobie kolejkę i jeszcze dostałam po głowie za to że zrobiłam wszystko tak jak się należy ![]() No i chyba zacznę korzystać z przywileju bycia w ciąży ![]() Dostałam pilne kierowanie do kardiologa i masę innych badań. I pytam się lekarki czy jak się zdenerwowałam to mogę robić glukozę, a ona na mnie oczy wielkie i dała mi skierowanie na cukier ![]() ![]() Na glukozę i tak bym już nie zdążyła, a poza tym mam na jednym skierowaniu od ginki i glukozę i tsh i mocz i morfologię.Nie mogę tego rozgraniczyć.Prawdopodobn ie muszę zrobić sobie te badania prywatnie.Mówię Wam zamotane to takie że hej. Istna maniana od rana! PS.Pewnie mało kto zrozumiał co napisałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, ale macie sny ![]()
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha i plama czerwona którą mam na brzuchu to prawdopodobnie ugryzienie(no tak tyle to ja tez wiem).Tylko że nawet nie poczułam tego ukąszenia ani nic ![]() Mam smarować hydrokortyzonem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, nadrabiam Was na komórce i żadnych zdjęć nie widzę, ani pokoiku Trele ani sukienki Domi masakra
![]() Nasturcja odpoczywaj dużo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze mnie boli trochę ręka,bo żyły mi się pochowały ![]() Eh sory za narzekanie od rana,ale mi ulżyło jak sobie popisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Wczoraj wyszedł mi nieoczekiwany wyjazd do Szczecina było to wieczorkiem ale się ucieszyłam bo i sklepy są do późna otwarte więc myślałam że sobie poszaleję...i niestety nie zdążyłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję udanych wizyt i kolejnych tygodni..mi dziś też mija 26 tydzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój pukacz tez wczoraj spokojniejszy w ciągu dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- To tak jak mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.