|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
ale się rozgadałyście
![]() Gegee - jak tylko będę miała jakieś zdjęcie sensowne to od razu wstawię, na razie mam takie z poprzedniego tygodnia ![]() Ja niestety wczoraj ![]() ![]() Wpaula - Ja od zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci i będę wszystko robić, żeby tak się stało ![]() A co do ślubu i ciąży to w moim przypadku odpada, przy moich wymiotach i samopoczuciu to pewnie w kościele bym obhaftowała wszystkich, a na weselu poszłabym spać. Są dziewczyny, które ciąże przechodzą wyjątkowo dobrze, Ja niestety do tej grupy nie należę i nie wyobrażam sobie własnego wesela przesiedzieć. Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-08-01 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze marzyłam o dwójce dzieci najlepiej bliźniętach ale teraz jak czas upływa i nawet jednej dziecinki nie ma to modlę się żeby choć w jednej ciąży być, a potem czas pokaże.
#4233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja zawsze mówiłam, że chcę mieć trójkę dzieci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |||||
Rozeznanie
|
Już piątek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Widzę, że do Warszawy to już nie ma szans, żebyś przyjechała ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Kozie mleko - nie słyszałam o tym, żeby na badania krwi kierowali ojca dziecka, ale to pewnie mozna zrobić w swoim zakresie... jeśli kobieta ma minusa to chyba zawsze podają szczepionkę (choć być może nie w przypadku kiedy tż na pewno tez ma minusa, ale mam wrażenie, że mimo wszystko dają profilaktycznie)
Gegee - wiele rzeczy można po tym robić, często jest to baza pod coś a resztę można jakiś kurs ukończyć (za mniejszą kasę, bo cześć przerobiona w czasie studiów) prócz bycia rezydentem, pilotem wycieczek, animatorem, pracy w Informacji turystycznej, biurze podróży, to można było robić wszelkich instruktorów fitnessu, narciartwa itp, ogólnie program dla różnych grup wiekowych, a także pod względem jednostek chorobowych (czy to układanie diety dla cukrzyków,czy np program rozrywkowy/wycieczkowy dla dzieci niepełnosprawnych). Mieliśmy hipoterapię, obozy ze szkołą przetrwania, pływania żaglówkami i wiele wiele innych o których pewnie nawet już nie pamiętam ![]() Co do drugiego dziecka, też bym chciała dość szybko, ale tak sobie myślałam, że kto by się nim zajmował jak tż byłby w pracy, a ja nie miałabym siły... dodatkowo jeszcze te wymioty i mdłości... |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytałaś mnie ostatnio o jezioro ![]() My bardzo rzadko jeździmy nad te jeziora bo ja mam zboczenie zawodowe i znam te kąpieliska od podszewki, więc ![]() Ja dostawie białej gorączki jak widzę zdjęcie tych pięknych plaż i turkusowego morza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||||
Wtajemniczenie
|
hejka a ja dzis mam 19dc i mam okropny bialy sluz , jeszce tak nigdy nie mialam bo zawsze po owulacji mialam suuucho , oby to nie kolejna infekcja ale nic mnie nie piecze ani nic
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
za rok zaplace 36 0 zl a zasilku pzrez rok macierzynskiego dostane 80% penji czyi jakos 850 zl mies czyli prawie 10 tys za rok wiec jest roznica :P w tym samym zcasie jak pobierasz zasilek mozez dalej zarabiac i pracowac bo pytalam w zusie ![]() na dzialanosci to w ogole niektorzy kombinuja podwyzszaja skladke i otem 5 tys mies dostaja tak czytalam i slsyzalam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
Rozeznanie
|
wpaula - wszystkiego NAJ NAJ i oby Twoje marzenie się spelnilo jak najszybciej
justi super brzuszek ![]() a u mnie nadal brak tej fracy już mnie to wkurza ile można czekac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje za zyczonka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4240 |
Rozeznanie
|
mam tak od 3 cykli jak mi lekarz przypisal clostybegyt zaduzo pecherzykow mi urosło i od tamtej pory mam problem choć ponoc nie ma torbieli jak wcześniej przed tym lekiem brałam dyphaston to na 4 dzień był okres i potrafiłam nawet co do godziny obliczyć ze jak wezme ostatnio tabletke kollo 15stej to na 4 dzień kolo 11stej jedzie okres a teraz jakas masakra ale tsk to jest jak lekarze daja leki nie robiąc badan jak dostałam karte z pracy do lux medu to poszlam do endo i od razu komplekt badan i wyszla wysoka prolaktyna ale teraz jest już 4 a było 29 reszta hormonow ok zwariować można
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
PPPatinka - kurcze to rzeczywiście nieciekawie, a ty masz może PCOS? czy te pęcherzyki ci się zrobiły dopiero po tym leku?
WPaula - żeby mieć ten najwyższy macierzyński to trzeba tak jak mówisz płacić wielkie składki ale skąd tu wziąć tyle kasy na te składki? to dziś twoje urodziny? wszystkiego co najlepsze!!!! i przede wszystkim upragnionej fasolki! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te dolegliwości to raczej nie są genetyczne ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Ja na Twoim miejscu poszła bym do lekarza i powiedziała mu co myślę na ten temat. Dał Ci leki i rozregulował Ci cały cykl. taki konował nie powinien być lekarzem. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ja właśnie zjadłam cały słoik ogórków korniszonych, taką mam ochotę na kwaśne i ostre, że aż ślina mi cieknie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-08-02 o 21:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zgrzeszyłam i byłam na chinolu, bo tak za mną frytki chodziły przez tydzień że już nie dałam rady się oprzeć. Brzuch mam wydęty jak w 5 mcu, nie wiem jak tu ukryję ciążę w pracy (nie rozpowiadałam jeszcze wszystkim). I ciągle bym tylko jadła, i to same niezdrowe rzeczy... ![]()
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Ag9 - jak zjesz te frytki raz na ruski rok to nic się nie stanie
![]() Justii - ja już też po ogóreczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jadaj częściej a małe porcje to wtedy organizm się przyzwyczai i nie będzie wysyłał Ci o znaków głodu. A do którego miesiąca nie chcesz mówić w pracy? Ja musiałam od razu powiedzieć o ciąży bo lekarz kazał mi od razu iść na zwolnienie, więc nie miałam innego wyjścia, chociaż chciałam jeszcze pracować, ale dopadły mnie takie wymioty, że innego wyjścia nie było. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W pracy szef wie i kilka osób, ale nie chcę jeszcze mówić wszystkim współpracownikom. Dzisiaj zaczęłam 9 tydzień (tzn 8t 1d). ![]()
![]() |
#4248 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Hej
Powiedzielismy wczoraj o ciąży rodzicom i teściom ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4249 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
PPPatinka - pamiętam, że moja koleżanka która ma PCOS mówiła, że to daje obraz na monitoringu wielu pęcherzyków w jajniku, które nie pękają... tak jakby diamentów - i to się jakoś od tego nazywa.. dlatego pytam. A za to tylko hormon jest odpowiedzialny?
Ag9 - czas leci co nie? a masz jakieś inne dolegliwości? Magduś - to jest bardzo przyjemne jak można pochwalić się najbliższym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak po za tym to nigdy nie wiesz na 100% kiedy występuje owu, znam przypadek gdzie dziewczyna zaszła w ciąże w czasie @ ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja za to na nic nie mam ochoty jak otwieram lodówkę i z tym jest gorzej bo cała lodówka załadowana jedzeniem, a Ja i tak nie mam co zjeść :/ ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
![]() Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych ![]() ![]() Ja widzę, że im cieplej tym więcej sukcesów więc mam nadzieję, że zanim skończy się wątek to większość staraczek będzie go kończyła z uśmiechem ![]() A ja zaczynam 8 miesiąc ![]() ![]() justii87- obstawiam, że będzie chłopczyk !!! ![]()
#4252 |
Zakorzenienie
|
Magdus2 wcale sie nie dziwie ze byly lzy, lzy szczescia to najpiekniejsze ktore mozna zobaczyc na twarzy najblizszych.
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja też mam problem, że na niewiele rzeczy mam ochotę żeby zjeść. Czasami muszę troszkę w siebie wmuszać... Cytat:
![]() To u ciebie już bliziutko do końca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zadomowienie
|
Takich dokuczliwych bardzo to nie. Czasem mnie to cieszy, ale czasem martwi...
Wzdęcia - czasem czuję się słoń, zmęczenie - nieraz z trudem wchodzę na 1 p., bardzo częsty wqrw, piersi mi urosły - mąż twierdzi że ze 2 rozmiary ale chyba trochę fantazjuje ![]() Współczuję Ci tych nudności, póki co nie doświadczyłam ich. Czasem tylko rano jak wstanę, przed śniadaniem poczułam coś dziwnego ale nie wiem czy to właśnie było to. Cytat:
magdus - fajnie jest mówić bliskim o ciąży, zdziwiłam się nawet jak niektórzy pozytywnie zareagowali ![]()
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Ag9 - ee to chyba na razie nie były mdłości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2 miesiące z takim brzuszkiem to jest wyzwanie. Chwała, że jest ciepło bo zimę to już seryjnie nie wiem co bym na siebie zakładała.
![]() |
#4257 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
szybko zleciało te 8 miesięcy ![]() a ja nadal brak okresu dziś test zrobiłam negatywny a dopiero w czwartek mogę do gin pojsc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kredycie myślimy, ale na razie nikt nam nie da. Ja niby szukam pracy, ale raczej tylko dorobię, bo ciąża. Zresztą i tak nie mogę jej znaleźć ![]() I jeszcze 20% wkładu własnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten kwas ze słoika to pychota ![]() Cytat:
![]() A mnie dzisiaj nosi ![]() ![]() Na takie akcje przed @ zawsze pomagała mi czekolada. Ale teraz chyba musiałabym zjeść jej górę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w większości obstawia, że to chłopak, ale moja mama też jadła wszystko co kwaśne a urodziłam się JA ![]() ![]() ![]() ![]() Mi tak naprawdę jest obojętne czy będzie chłopak czy dziewczynka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziś jak sobie pomyślę, że wypiłam ten pitos z tych ogórków to śmiać mi się chce samej z siebie ![]() Ja o dziwo nie mam żadnych humorów i nastroi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-08-04 o 10:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() Ja już w domku. Wczoraj byliśmy nad jeziorem, ale musieliśmy wrócić, bo niestety mam robotę i nie mogłam sobie pozwolić na dwa dni laby ![]() Rozechwiałam się poza tym emocjonalnie i od paru dni mam niezłe nerwy i wahania nastroju. Dobrze, że TŻ jeszcze ze mną wytrzymuje.... W pierwszej kolejności chciałabym złożyć zaległe życzenia dla wpauli. Jakoś w piątek mi to umknęło, a potem nie zaglądałam do Was. Ale chociaż dzisiaj składam moc życzeń, wszystkiego naj, naj, spełnienia marzeń i pięknej zdrowej fasolki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak poza tym to zdradzisz, z którego miasta jesteś? jeśli możesz oczywiście ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.