|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
za miesiąc też swojego przenoszę na spacerówkę, bo już mało ma miejsca, dziś się odwróciłam na moment przed spacerem a ten chciał zrobić małą ucieczkę z wózka, próbował wystawić nogi poza poza, po czasie mu się udało, ale już miałam go na oku, więc pozwoliłam żeby się nacieszył machając nóżkami poza wózkiem
|
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() moze lepiej Wiktorka pokap jemu nic nie bedzie napewno ![]() Cytat:
![]() Ja mam tatto na lopatce i na ledzwi
|
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
musialabys sklad przepisac
w necie znalazlam tylko, ze ma delikatna formule, jest bez parabenow, barwnikow itp... ale co tam jest konkretnie to nie znalazlam. podobno od poczatku mozna uzywac Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
znaczy sie ja sie staram konsekwentnie po niemiecku do niego, bo chce, zeby byl oswojony z niemieckim, jak bedzie w szpitalu. no i na trzecia operacje chcialabym, zeby juz co nieco prostego mowil, i boje sie mu mieszac polskim, bo podobno wtedy dzieci pozniej zaczynaja mowic juz sama nie wiem, co mam robic ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Motylek, kurcze mi czasem tez tak to wychodzi i za cholere nie wiem, co robie zle... motam sie potem jeszcze raz i licze na to, ze bedzie lepiej. i czasem to tak 3 razy probuje i nie wychodzi i mlody juz jest wkurzony i tyle z tego mamy a czasem sie udaje po prostu... nie wiem co wtedy robie inaczej
|
||
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po kilku dniach nieobecności
U nas wszystko w porządku Wiktor kończy dziś 11 tyg, waży 5800 g, za tydzień mamy kolejne szczepienie i czekamy aktualnie na paszport. Póki co śpi, więc może uda mi się trochę nadrobić edit: Za nami też - w końcu - pierwszy spacer w chuście Wiktorek był grzeczny i głównie spał. Zaczął płakać chwilę po tym jak wróciliśmy do domu i się obudził ale ludzie to się na mnie gapili jak na jakiegoś kosmitę No i polubił kąpiele w wiaderku Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-13 o 12:37 |
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
teściu miłośnik gór więc mamy gdzie jeździć
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ja też na łopatce i nad pośladkiem
|
|
#1116 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() pokrótce nadrobiłam ale cytować nie będę![]() był temat pachnących kupek ![]() no więc mój Mały dzisiaj po 4 dniach zasadził wieeelką dosyć gęstą kupę o niezbyt przyjemnym zapachu (ale się nie dziwię jak tyle dni zalegała w jelitach ) ale mi to w ogóle nie przeszkadza! Ważne , że w końcu ją zrobił! ![]() Młody ma ewidentny skok rozwojowy, w dzień ciągle chce jeść , najlepiej mu u nas na rękach, waży już 6600/6700 g i zakładam mu ciuszki które jeszcze 1-2 tyg temu były za duże zdobywa nowe umiejętności,takie jak chwytanie grzechotek jeszcze na krótko,ale zawsze coś za tydzień kończy 4 miechy ![]() aa Motylek- super tatuaż ma Twój TŻ !anoxee- ale masz dużego synka! faktycznie niedługo przesiądzie się do spacerówki![]() u nas w gondoli jeszcze sporo miejsca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
za udany spacer w chuście w ciechocinku też się ludzie na mnie gapią, ale mam ich gdzieś, chociaż wczoraj w rossmanie jedna baba chciała mi wepchać swoje łapy do Małego w chustę ![]() mój też lubi wiaderko wanienka poszła do lamusa![]() "uaktywnimy" ją jak W będzie już siedział i będzie chciał się bawić kaczuszkami w wannie
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
W poprzednim poście nie wkleiło mi zdjęcia
![]() Z chusty mam póki co tylko takie foto W. się tutaj już rozbudzał, no i musiałam je zrobić sama, bo mąż w pracy. Jak coś jest nie tak to proszę o info ![]() ![]() |
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Trzeba było jej coś dogryźć
|
||
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
hejka
u nas dziś troszkę popadało jak byliśmy na spacerze, ale przeczekaliśmy pod drzewkiem. Nie wiem ile mała pośpi ale może mi da trochę ponadrabiać. banka ile dałaś za folię? ciekawe co tam u Aaś i jej dziewczyn Innocence śmierdzące kupi to norma
|
|
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kluska waży 6400
teraz już wolniej przybiera - niecałe 200 g na tydzień, doktorek kazal pędzlować buźkę gencjaną, aftinem i cebionem - wszystko w domu filetowe, Niki, ja, śliniaki i pieluchy tetrowe no i jak nie przejdzie to dostaniemy ten fluko coś tam - chyba motylku Ty to stosowałaś.Nie wiem czy mu to coś pomogło czy był pprostu strasznie głodny ale zjadł o dziwo bez marudzenia, położyłam go do siebie i bez płaczu się przyssał i zasnął kupiłam dziś małemu takie mega soczyste gruszki, babka ze swojego ogródka sprzedaje ale mówie Wam takie pyszne, no i pomroziłam też brzoskwinie, śliwki i maliny jak nam nasze w ogódku dojrzeją to też wrzucę do zamrażarki ![]() no i byliśmy na bioderkach wszystko w porządku, dostał I, dziś była ostatnia kontrola i mały się tak przestraszył kręcenia nogami przez panią doktor że go na korytarzy było słychać
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kontrolę bioderek mamy za 2 tyg
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka jak moja?![]() wygląda dobrze ![]() my kontrolę bioderek mamy za tydzień mam nadzieję, że więcej kontroli nie będzie![]() anka- zamiast fioletowej brudzącej gencjany spróbuj mocz ![]() hihi
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
zl ![]() Hiii
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mała wczoraj już lepiej radziła sobie z łyżeczką ![]() a właśnie vil mam coś dla Ciebie. Wczoraj doczytałam: 1) temat ogólnie kiedy zacząć jedzenie i jednym z pkt jest że dziecko może jeść pokarmy kiedy "zniknął odruch wypychania języka. Dzięki temu odruchowi niemowlęta wypychają obce ciała z ust, chroniąc się przed zadławieniem (...) Jeśli przy kilku próbach pokarm jest za każdym razem wypychany językiem, odruch jeszcze nie zanikł, a dziecko nie jest jeszcze gotowe do jedzenia łyżeczką." Ja na razie podaję tylko wodę, żeby małą przyzwyczaić do łyżeczki. Ale u nas ten odruch nadal występuje. 2) SOKI "Badania wykazują że dzieci pijące dużo soków- zwłaszcza jabłkowych- często są niedożywione. Soki (zacznijmy od tego że nie są zbyt odżywczze) oszukują apetyt na mleko które dla niemowlęcia poniżej roku powinno być głównym składnikiem diety. Poza tym dzieci raczone zbyt dużą ilością soków są podatne na biegunki czy inne przewlekłe problemy żołądkowe, a także narażone na próchnicę. Amerykańska Akademia Pediatrii zaleca by nie dawać do picia soków dzieciom, które nie ukończyły 6 m-ca życia." Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-08-13 o 13:39 |
|
|
|
|
#1127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nuna jakie wezwanie na szczepienie? wzywa się jak się ktoś długo nie stawia vil ale można dawać maliny i winogrona niby od 4 m-ca ![]() ooo u nas też ostatnio jest szarpanie i krzyk przy jedzeniu, może faktycznie to przez pogodę vil ja piszę o tych sokach bo jak sama napisałaś- zastanawiałaś się nad tym. MAgiusia mi też bardziej smakowało mleko hipp ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- piękny! wszystkie maluszki w wózkach wyglądają na wielkie a jak się weźmie na ręce to takie kruszynki dziewczyny kiedy przechodzicie z gondoli na spacerówkę? my chyba od października diabli a jak u Ciebie? bo przecież Nelcia to długa jest ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
to ile mam czekać? ![]() czy waszym dzieciakom dalej trzeba przytrzymywać smoczka? zastanawiam się czy gdybym kupiła większego to to coś da? Jenny za 11 tygwczoraj minął rok od zmajstrowania naszej Karolci ![]() anka można mrozić gruszki i brzoskwinie? w jakiej postaci mroziłaś? dobre to jest później? |
|||
|
|
|
#1128 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() maluszek? przecież widać, że ledwo go w gondoli upchałaś bardzo ładny outfit ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
brzoskwnie zblendowałam i zamroziłam a gruszki pokroiłam w cząstki, zblanszowałam i do zamrażarki
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie leiej było zamrozić surowe, a później na wrzątek i wtedy zblendowac ?
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do szczepienia: bo u nas wzywają
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę pokupować pojemniki male do mrożenia ![]() a i dziewczyny nie wiem czy któraś już pisała w czwartek 22 w lidlu ciuchy niemowlece będą, spodnie, bodziaki na dł rękaw i dresy - fajne wzory
|
|
|
|
|
#1134 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Jak każda pisze o promocjach to ja też
![]() Na promobaby.pl widziałam, że od jutra (14.08) w Biedronce mleko Nestle Nan Pro duża puszka 800g po 33.99 zł. Na obrazku są tylko nan 2 i 3 ale mam nadzieję, że 1 też będą
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A okazało się, co się okazało ![]() Polscy dentyści liczą sobie tak samo, jak nie więcej - żerują na tym, że ludzie języka nie znają i tylko do Polaka pójdą. Ale spoko, zapisałam się na NHS (NFZ) na przyszły wtorek, jakoś przetrwam. Aż byłam zdziwona, że taki termin sie znalazł. A dzieki temu, że mam dziecko poniżej roku to leczenie jest za darmo ![]() Co do chusty. U nas też ciężko idzie robienie okrągłych plecków, bo się Sofia pręży przy motaniu. Pomaga chodzenie podczas wiązania. Wszystkiego najlepszego dla Karoli za roczek istnienia
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Wtajemniczenie
|
ta gencjana ma chyba właściwości usypiające
![]() dziś robię ciastka francuskie z malinami i białym serem, w końcu moi rodzice przyjadą na kawę do wnuka
|
|
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylek- u nas też do plecki nie są w 100% zaokrąglone ,nie wiem czemu... jak W był młodszy to jakoś łatwiej nam szło
a teraz zamotać takiego ciężarka prawie 7kg to już gorzej![]() ważne jest, żeby nożki były szeroko rozstawione, wtedy chyba jakoś łatwiej plecki się zaokrąglają ![]() a Ty wiążesz w kieszonkę ? ja tylkko kieszonkę, raz próbowałam ten podwójny x ,ale coś mi nie za bardzo wyszło i dociągnąć nie umiałam... muszę potrenować ![]() aaa i trzeba dosyć dużo materiału podwinąć pod pupkę dziecka
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-08-13 o 14:53 |
|
|
|
#1139 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za chustowanie. Tak mi się nasuwa, że skoro go trzymasz, to może za słabo jest podociągana? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No to faktycznie super cena. Teraz w tesco jest bebilon w baaardzo okazyjnej cenie, ale promocja nie dotyczy jedynki. Ogólnie firmy nie mogą promować mlek początkowych, dlatego te promocje tego nie dotyczą. ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- A, Jenny! Jeszcze odnośnie promocji NAN-u, to tak sobie myślę, że być może ta promocja w Biedronce będzie dotyczyła również jedynki, bo nie jest napisane, że są jakieś wyłączenia. I jeszcze tak sądzę, bo w hebe teraz jest NAN po 37,99 zł i jedynkę też to obejmuje. ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Czym się różnią mleka NAN w kartonie od tych w puszce? Bo w puszce do tej pory widziałam jedynie te specjalistyczne NAN-y - np. HA, a zwykłego pro 1 nie.
|
||||
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam blog : http://www.hafija.pl/2013/03/kiedy-r...ecka-i-po.html ale pewnie go znacie ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

chciał zrobić małą ucieczkę z wózka, próbował wystawić nogi poza poza, po czasie mu się udało, ale już miałam go na oku, więc pozwoliłam żeby się nacieszył machając nóżkami poza wózkiem

No i polubił kąpiele w wiaderku
za udany spacer w chuście

to ile mam czekać? 

No to faktycznie super cena. Teraz w tesco jest bebilon w baaardzo okazyjnej cenie, ale promocja nie dotyczy jedynki.
Ogólnie firmy nie mogą promować mlek początkowych, dlatego te promocje tego nie dotyczą.