|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
#1022 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Daro Magiusa ale masz owłosione kolana ![]() Cytat:
no i ładnie przybiera, goni resztę kolegów.My też w piątek świętujemy 2 miechy i z tej okazji idziemy na szczepienia (kiepski pomysł na imprezę). Ale mam dzisiaj marudne dziecko. Śpi po 15 min. Dopiero teraz go tatuś uśpił a tu zaraz trzeba się kąpać. Masakra.
|
|
#1023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Cytat:
rano miałam tylko jednorazowe plamienie i koniec na dzisiaj ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
w ogóle teraz dojrzałam zdjęcia i Sofii i Florka i Darka, jejciu ale te dzieci rosną
Ciekawe kiedy zwolnią Śliczne są
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Cytat:
jak karmisz tylko piersia to chyba nie powinnas dostac nie? Nie wiem ja juz 2 mialam:banghead: Cytat:
Ja tego motolezaczka nie moge zapomniec a ty albo.piszesz o nim albo fote wstawiasz:banghead: ![]() ![]() Heee
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
http://biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/ tutaj sa
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- kupił z myszka miki
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach za
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo dzięki, dobre jakościowo? Dziewczyny nie umiem zawiązać ani kieszonki ani koali tak by jej plecy były okrągłe. Drze się w niebogłosy, ale to nic, nie umiem kurcze dociągnąć i zrobić by były okrągłe bo jak dociągam to automatycznie plecy jej się proste robią.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-08-12 o 19:56 |
|
|
|
|
#1029 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my kończymy właśnie 3
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-08-16 o 13:42 |
||
|
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
jakoś mi się dziwnie to jedno zrobiło
|
|
|
|
#1031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie tej płatności matek karmiących mm to tak sobie pomyślałam, że oni prowokują tym sytuację właśnie w stylu. Mama przywozi dziecko, mówi czym jest karmione i znika. I jakby im tak z mam zrobiło to by od razu znieśli opłaty bo by nie wyrobili, a przecież niedozwolone by było by zostawili dzieci płaczące godzinami. Cytat:
Cytat:
![]() No więc muszę naprawdę przeprosić za wszelkie narzekania na cycki i karmienie. Jak co poniedziałek się zważyliśmy. Przyrost może mniejszy niż to 350 gram, bo było 280 gr., ale podliczyłam sobie ile przybrał w tym miesiącu i mi wyszło, że 1440 gr, więc to raczej ładniutki wynik ![]() No i mamy już 5730, więc jeszcze 300-400 gram i podwoimy swoją masę urodzeniową
|
|
#1032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w nocy tak jak u ciebie ale bliżej 3-4 dzisiaj moje dziecko spało cudownieCytat:
wreszcie pogoda na spacery wczoraj byliśmy na obiadku w ikei i po łóżeczko do babci, potem nad wisłą na spacerku i lodach ![]() dzisiaj byliśmy z młodym, moją przyjaciółką i jej córką na gimnastyce dla mam młody się bawił na macie i tylko raz jadł na ćwiczeniach więc jestem z niego dumna;P potem byliśmy na obiadku w nowej restauracji i młody grzecznie spał, a teraz odsypia wrażenia![]() dobrze mi zrobiło wyjście zdomu a w czwartek zakopane
|
|
|
#1033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z chusta jedyne co mogę powiedzieć to kolana trzeba bardziej do góry, ale nie wiem jak to zrobić
|
|
|
#1034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Go obkupywala hiii ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- A zapomnialam przyszedl spiewus jest super odebralam go pozno wiec M. Jeszcze go nie poznal ale od rana poznaje ich ze soba mam nadzieje ze sie zaprzyjznia a i zamiast niebieskiego przyslali turkusowy ale to lepiej bo ladniejsze dzwieki wydaje jutro przypatrze sie co to za kolor
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć nie wiem czy to dobry pomysł, TŻ mnie zabije za kolejny zakup
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
wiem jeszcze mc temu bym sie skusilA teraz juz nie ale dlugo bede zalowala heeeAle wystrojona slicznie wyglada w tej opasce a tanpierwsza fota to rzeczywiscie akrobacje niezle hii
|
|
#1037 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ze trzy razy sięgaliśmy po cycek ![]() Cytat:
![]() sukienkę kupiłam w endo http://endo.pl/produkty/kategorie/dl..._N31H002_1.xml polecam, cena super i fajnie się sprawdziła na zwykły biały bodziaczek ksiądz jest naszym przyjacielem i mieliśmy taką trochę intymną uroczystość (mszę osobno w kaplicy malutkiej) - czytałam razem z ojcem chrzestnym , mąż śpiewał psalm, mały kuzyn M zbierał tacę super było ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() i zapomniałam napisać, że zachęciłaś mnie do tych śpiewusiów
|
|||
|
|
|
#1038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny pisałyście o Waszych kłopotach z karmieniem, z szarpaniem przy piersi itp. u nas jest problem od miesiąca, ale zwalałam to na upały. upałów już nie ma, a problem jest coraz większy. Przemek nie chce jeść, jedyna pora w której je bez problemu to w nocy koło 3-4, chociaż dziś też cyrki robił. ma identyczne butelki i smoczki z wodą i mm. wodę pije chętnie, domaga się jej. jak tylko dostaje mleko, pluje nim. nawet jak jest głodny, bo potrafi robić awanturę 10 min, z darciem się, pluciem itp. nie wiem o co chodzi, mleka nie zmienialiśmy ... butelki i smoczki te same co przy wodzie więc nie problem. albo nie ma apetytu zupełnie, przez cały dzień, albo mu mleko nie podchodzi, ale zrobiłam mu dziś Bebilon z saszetki i też się wyrywał ... wygląda to dokładnie tak że kilka godzin nie je, zaczyna marudzenie więc butla do dzioba, wypluwa (jak mu się da wtedy wodę to wypije ale mm nie tknie przez kolejne kilka godzin a wodę co chwila pije więc nie jest spragniony aż tak) , my znów wkładamy, odwraca się, krzyczy, płacze, pręży się, zabieramy butelkę, jeszcze większy wrzask, dajemy do dzioba, nie chce ... i tak dobre 10 min, potem czasem zaczyna jeść spokojnie ... temperatura też ok ... n0 nic nie zmienialiśmy macie jakieś pomysły ? każdy mile widziany bo głowimy się od tygodnia, chyba do pediatry się przejdę
|
||
|
|
|
#1039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to nie zawsze, więc zupełnie inna sytuacja (i u nas wtedy pomaga czasem jak skaczę na piłce w czasie karmienia |
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Salviae spróbuję jeszcze jutro, ale kurcze nasze dziecie nie było noszone od małego jest typem leżącym (tylko w nocy jest noszona jak nie chce spać), więc nie wiem czy się przyzwyczai
|
|
#1041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kalendarz mnie pokonal hehe.Cytat:
Cytat:
![]() odebraliśmy autko!!! i hmm spadlam na 3 plan. ale po kolei: wczoraj tz poszedł spac i nawet dobranoc nie uslyszalam wiec wpadam do sypialni i pytam czemuz to, gdzie buziak itd. "no bo ja teraz dobranoc mowie Nelusi i sobie spimy razem, a mama woli kompa" zatem spadlam na plan drugi - corka wazniejsza. ok, niech mu będzie ![]() ale żeby spac na 3 plan, bo samochod?! caaaly wieczor chlopa w domu nie było, ba nawet obiad nie był potrzebny - bo myjnia, bo polerowanie w srodku, bo rozszyfrowywanie każdego guziczka mam nadzieje, ze mu przejdzie, bo jedyna "nagroda" jaka przychodzi mi do glowy to spanie w samochodzie
|
|||
|
|
|
#1042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Vil Kuba ostatnio mojej mamie wypił butle dopiero jak mleko ostygło dosc mocno, a on tak cały dzień nie je ? moze przejdz sie do tego lekarza Motylek pewnie, ze sie przyzwyczai, ona sie nie drze bo jest noszona tylko bo z nia cos kombinujesz, jak juz ja zawiazesz pokołyszesz sie troche to bedzie na bank zadowolona, Kuba tez czasem sie na poczatku buntuje, ale poskacze z nim i juz jest cicho :P
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-12 o 21:18 |
|
|
|
|
#1043 | |||
|
Zakorzenienie
|
zewszad
ostatnio glownie z internetu, fb itd.---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
jeszcze trochę i będziemy jeczaly żeby dzieci wolniej rosly. a ten miesiąc zobaczysz jak przeleci!---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- chyba, ze szukasz potencjalnej synowej, hehe---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
u nas już jest co dzwigac.
|
|||
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. ma za mały przepływ smoczek na gęste mm i się wkurza, że tak wolno leci, czytałam też, że czasami niektórym dzieciom nie odpowiada przepływ pasujący do ich wieku więc może spróbuj z jeszcze kolejnym wiekowo przepływem. A wiadomo woda mu leci szybciutko, nieważne jaki przepływ 2. nie smakuje mu mm, spróbuj zmienić. Słyszałam, że smaczny jest Hipp i Humana, może uda Ci się dorwać w saszetkach i mu zasmakuje 3. No właśnie te ząbki rosną i bolą, ale wtedy maściami, tylko nie wiem czy aż tak długo trwa wyżynanie Inna sprawa, że jak to tyle trwa to na pewno bym poszła do pediatry, szczególnie jeśli wszelkie podsunięte przez nas opcję nie zadziałają. Ja Cię podziwiam, że tak długo z tym wytrzymałaś, ja już dawno bym zeszła ze strachu
|
|
#1045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie najważniejsze, ze lubi się przebierać, bo szkoda byłoby mi tych wszystkich fajnych ubran ![]() Cytat:
brawo mamuskaCytat:
|
|||
|
|
|
#1046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie racja idealna na synowa hehwe Cytat:
biedni ivwy i P rzemcio kurcze upalow juz nie ma wiec nie wina duchoty... nie wiem co doradzic Cytat:
|
|
#1047 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kręci się, wygina, rozgląda, pluje, próbuje jeść i butlę i rękę, jesos pozycji do karmienia mi brakuje i autentycznie wmuszam w nią...
|
|
#1049 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
komiksowa, nie zacytowało mi Ciebie, ale chciałam napisać, że bez łizażu bardzo wiele informacji by mi umknęło. Fajnie wiedzieć, że są też takie głodomory i to jest normalne.
|
||||
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa i wsadziłam jej smoczki 3+ krztusi się, za szybko jej leci i chyba wracamy do 0+
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
pearl87 mieliście chrzest marzeniem cudnie wyglądała
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

dla Daro
My kończymy w piatek

07.07.2012 

, mąż śpiewał psalm, mały kuzyn M zbierał tacę
bo głowimy się od tygodnia, chyba do pediatry się przejdę
I jak zawsze zasypia w sekundę po kąpaniu i jedzeniu, tak nie spała 1,5 godziny. Zasnęła o 22 i o 1 stwierdziła, że już nie będzie spać, zjadła ociupkę, po godzinie zasnęła na UWAGA godzinę i od tej sie bujamy czyli już 3 godzinę i ani myśli spać, zadwoloną Tatuś nosi na rączkach. Uwierzcie mi, że jak dla mnie i dla niej, kiedy spała po 16 godzin na dobę jestem zmęczona a od gadania i czytania to mnie gardło boli. Nie wiem co to ma być. Może skok